Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz. XII - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują 14 40,00%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 2 5,71%
Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka 0 0%
Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki 12 34,29%
ten co teraz. 7 20,00%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-15, 10:15   #661
89Beatka
Wtajemniczenie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz

Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
melduje sie i przepraszam wszystkie ze ostatnio tak malo pisalam ale mialam po tym szpitalu urwanie glowy,jeszcze mala,do tego pelno prania bo pogody nie bylo i wogole....wczoraj na wizycie lekarka oznajmila ze mam rozwarcie na palca ale szyjka wysoko jednak po tym jak jej powiedzialam ze doktor inny na usg w szpitalu co bylam mowil ze nisko glowka to tak jakos ona mnie zniechecila do pozytywnego nastawienia ze szybko urodze;/
w sumie zlecila mi mocz kontrolny po tym zapaleniu bo w szpitalu mi nie zlecili i okazalo sie wtedy w szpitalu ze mam rzesistkowca ...masakra dawala mi metrodidazol wlasnie w szpitalu i mowila ze nie chciala na wizycie mowic przy pacjentkach..masakra az mi sie slabo zrobilo...przez to mialam te nawracajace infejkce...no nic wazne ze juz jest ok bynajmniej tak mysle bo przeciez maz ze mna wspolzyl a ona jemu nic nie dala..nie wiem co myslec co robic teraz boje sie ze to wroci chociaz maz mowi ze on sie mega dobrze czuje nie widzi zadnych objawow ze on tez mial ta bakterie itd...a wy co myslicie? teraz wizyte mam za tydzien bo moja juz ma do konca miecha urlop i tak do dupy ze hej...bo wizyte mam u ordynatora i to moze ostatnia wizyta a nie bede mu zagadywac o tej bakterii...zaluje ze chodzilam do tej lekarki,teraz przy koncu jestem a jej nie bedzie ani w szpitalu ani w przychodni
maż powinien dostać cos na to, faceci przechodzą te rzeczy bezobjawowo, przy zwykłych i nawracających infekcjach oboje partnerów się leczy, a ordynatorowi powiedz o rzesistkowcu może on cos zaradzi i mężowi cos przepisze
Stary 2013-11-15, 10:19   #662
acelinka
Zakorzenienie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
ale sie zdenerwowalam........ pojechałam z młodym do lekarza zarejestrować się na te USG bioderek prywatnie na poniedziałek .. i co sie okazało? że przeciez moge je zrobić z NFZ bo są terminy!!! a dzwoniłam tam wczoraj rano i babka mi powiedziała ze nie ma terminów na ten rok!, i ze nawet na prywatne trzeba sie rejestrować min. 2-3 dni przed!! wiecc specjalnie szłam z tym skierowaniem i co?
No na szczęście babka mnie zarejestruje jutro na NFZ i zrobie je po prostu w ostatnim dniu 6 tygodnia. a kasa w kieszeni a jutro musze iść bo nie miałam ze sobą skierowania.
Co za tępi ludzie czasem pracują w tych przychodniach

a poza tym w Bytomiu to kuźwa na kładkach na wiaduktach te szyny na wózki to ja nie wiem na jaki model wózka bo na pewno nie na tako. i musiałam wyobraźcie sobie tachać w rękach wózek i teraz mnie boli w okolicy tej blizny, a przecież nie bolało :/

Mało tego naciągnęłąm sobie pachwinę :/ chyba- ale taaaaaaaaaaaaaaak boli ze chodzić nie mogę
co za dzień. :/
ja się do nas nadal nie umiem dodzwonić żeby zarejestrować na to usg :/

a te kładki i odjazdy to masakra, na wózki z prl'u ja się cieszę żemam dużepommpowane koła i moge jak coś wciągac wózek po schodach.
Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość

my po wizycie u pediatry, mała waży już 3950 czyli przybrała 510g przez równy tydzień, pani doktor powiedziała że trochę dużo jak na tygodniowe dziecko, ale jeżeli ma taki apetyt to mamy ją tak karmić, dostaliśmy witaminę D3 z racji tego że dokarmiamy, a tak poza tym to wszytsko jest w porządku, na szczepienie mamy się zgłosić 17 grudnia no i do tego czasu mamy zdecydować jakie szczepionki chcemy

ja też się zważyłam i spadło mi tylko 9 kg
jak pięknie Nelka waży!

e tam, nie ważne ile spadło tylko jak się czujesz teraz a mówiłas chyba że jestes zadowolona bo brzusio ładnie spadł
Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość

Potrzebna jest recepta??
na D3 potrzebna, samą witamine D w kapsułakch można dostać bez recepty
Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
tiririir, dzisiaj oglądałam porodówke i chce miec już Ulę ale niech skończą remont

Dzisiaj bylam w pepco i nakupowałam bombek i łańcuchów za 150 zł, teraz tylko choinke kupić. A mój tż: " A choinke to sie 6 grudnia ubiera?" tacy u niego świąteczni ludzie w rodzinie... bosz, dobrze, że na Wigilię jedziemy do mojego brata, bo znów bym płakała w Wigilię, że muszę tutaj siedzieć z tymi sztywniakami
hehhe mój też taki świąteczny że hej, ale w tamtym roku byliśmy na wigilii u mojej mamy więc w tym chyba padnie na teściową, bo samej mi się nie chce robić tego wszystkiego w tym roku.
Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
gratuluje nowym mamusiom,

ja dzis po badaniu ktg, skurcze nawet sie pisały,potem weszłam do lekarza a ten spojrzal na zapis i mowi: to co, rodzimy? no zobaczymy jak bedzie
eee, to super, czekamy!
Cytat:
o właśnie, ile takie odciągnięte mleko może stać w temperaturze pokojowej? bo to co odciągnęłam to chciałabym małej dać bo jak już tyle się udało to szkoda wylewać kotu czy szczeniakom
w pokoju gdzie jest ok. 20-21 stopni do 10 godzin jak jest chłodniej to i o 24 można
Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Jasko bawiacy sie krowka

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
JAśku nasz najstarszy jestes przeboski!
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 10:21   #663
maomami
Wtajemniczenie

Ciekawe jak tam u Domi po wczorajszej naradzie. Coś się dzisiaj nie odzywa, wczoraj tez nie dała znać

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 10:23   #664
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
Dobrze że jednak jest dziewczynka bo byś miała niezłą niespodziajkę na koniec. No i waga jest piękna. Na termin z usg teraz to już nie ma co patrzeć - liczą się tylko te pierwsze usg jak ja bym miała na to patrzeć to bym musiała do stycznia chodzić. Test oxytocynowy miałam 2x przed każdym wywoływanym porodem to nic strasznego podają ci ją w zastrzyku dożylnie a ty sobie leżysz pod ktg. Dokładnie sprawdza się przygotowanie do porodu. Mi wyszło że mogę rodzić w każdej chwili, na drugi dzień miałam podają kroplówkę i w tym samym dniu urodziłam.
Dzięki, że napisałaś o tym teście, trochę się tego boję, a tym bardziej boję się cokolwiek na ten temat szukać w googlach bo tam to znając życie jeszcze bardziej się przerażę ale skoro mówisz, że to nic strasznego to mnie trochę uspokoiło

Cytat:
Napisane przez Madzik 89 Pokaż wiadomość

Witam Mamusie i dzidziusie oraz dwupaczki
Informuję, że wczoraj 14 listopada o 10:37 powitałam na świecie mojego skarba Alexa
Jestem w nim zakochana po uszy ma długie czarne włoski
Synek waży 3310 i mierzy 68 cm, 10/10 pkt.
Mimo godziny parcia i pełnego rozwarcia nie udało się sn bo mały wstawił się potylicznie i za nic nie chciał wyjść - miałam cesarkę, a traz powoli wracam do żywych bo wczoraj to było niezbyt fajnie
Pozdrawiam Was wszystkie i Wasze pociechy

Gratulacje!!!! 68 cm?

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
ANOULA - uff.. Fajnie ze lekarz potwierdził córunie. Zkomentował jakos madrości tamtej lekarki? ze niby chłopczyk miał być?
powiedział, że on nie wie co ona tam widziała. W ogóle był trochę wkurzony, bo się zorientował, że USG zrobione było na odwal się w szpitalu, bo na wypisie nawet porządnego opisu nie było, a chciał wagę Małej sprawdzić.

Witam się po przespanej nocy. Nasze dziecko postanowiło zrobić nas w balona i skurcze sobie gdzieś na razie poszły
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 10:32   #665
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:

Informuję, że wczoraj 14 listopada o 10:37 powitałam na świecie mojego skarba Alexa
Mimo godziny parcia i pełnego rozwarcia nie udało się sn bo mały wstawił się potylicznie i za nic nie chciał wyjść - miałam cesarkę, a traz powoli wracam do żywych bo wczoraj to było niezbyt fajnie

a ja nadal w dwupaczku

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 10:34   #666
ola_k11
Zadomowienie

Cześć dziewczyny!!!

Na wstępie GRATULACJE dla:
Margot156
dizi
Xxxmikixxx
Basiaaaaaaaaa
Antibia86
Madzik 89 - 68cm??? wow

Nie odzywałam się od tygodnia (za dużo spraw do załatwienia miałam) i wybaczcie ale nie nadrobię, bo żeście za dużo naskrobały

Od wczoraj mam bóle krzyżowe. Niezbyt mocne ale są... Wczoraj też miałam nieregularne skurcze dlatego myślę, że coś sie zaczyna dziać. Pierwszego syna urodziłam 5 dni przed tp i teraz też zakładałam, ze może być podobnie, więc nastawiłam się na przyszły weekend. Ze względu na te dolegliwości sądzę, że po prostu coś się powoli zaczyna...

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

acha i witam w 39tc
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 10:37   #667
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Dzięki, że napisałaś o tym teście, trochę się tego boję, a tym bardziej boję się cokolwiek na ten temat szukać w googlach bo tam to znając życie jeszcze bardziej się przerażę ale skoro mówisz, że to nic strasznego to mnie trochę uspokoiło

Gratulacje!!!! 68 cm?

powiedział, że on nie wie co ona tam widziała. W ogóle był trochę wkurzony, bo się zorientował, że USG zrobione było na odwal się w szpitalu, bo na wypisie nawet porządnego opisu nie było, a chciał wagę Małej sprawdzić.

Witam się po przespanej nocy. Nasze dziecko postanowiło zrobić nas w balona i skurcze sobie gdzieś na razie poszły
nic strasznego i do tego nie trwa długo
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 10:38   #668
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie ta deklaracja byla zaraz na kilku pierwszych stronach w karcie.
Polozna jak u mnie byla na wizycie w domu pytala czy napewno mala miala zastrzyk.
Dziwne ze co szpital to inne zasady, I to w dosc waznej sprawie.

nie wiem jak będzie u mnie.

co do karmienia.
ja mam witaminę K w swoich witaminach. więc pierś też powinna mieć. a nie chce przesadzać z tym podawaniem do dzioba. nie wiem, zła jestem że na zajęciach w szkole rodzenia napomknęli o tym niewiele, praktycznie nic.
a karmić na początku chcę cycem. mleko (te gotowe) mam nadzieje że nie użyję, chociaż mam w trobie spakowane.

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
ale dzieciaczek!
Cytat:
Znów mnie dopadł lęk przed porodem... Nie oglądam więcej Porodówki...
mam to samo

ja już nie chce oglądać one born every minute. do kitu, od sierpnia chyba ani jednego odcinku nie widziałam.
co ostatnio oglądałam? "orgazmiczny poród"
tam nie było żadnych przykrych scen. dużo tulenia się z patnerem w miłej i przyjaznej scenerii (domek+ogórdek) i tam była pokazana bliskość absolutna, przez wszystkie fazy porodu. niektóre panie doświadczały orgazmu, ale to takie, wg. mnie ciężkie do uwierzenia. ogólnie rodziły bardzo spokojne, skupione, pojękiwały - wiadomo - ale ... moim zdaniem porody rewelacja.

widzę księżyc codziennie wieczorem, ale dochodzą mnie myśli o przeterminowaniu się

dzień dobry tak poza tym

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 10:47   #669
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Znów mnie dopadł lęk przed porodem... Nie oglądam więcej Porodówki...

nie oglądaj
Cytat:
Ale mielismy problemy z jedzeniem.. Co zjadla to ulala wszystko i to tak ze az chlustnelo.. Moj pokarm z cycka, odciagnietr mleko, mm... Az sir poryczalam bo juz nie moglam patrzec jak jej sie ulewa, na dodatek stwierdzilam ze jestem zla matka bo za malo ja przytulam i jeszcze ze nie moge jej wykarmic swoim pokarmem... Sie nazbieralo tego do placzu

Lence często się ulewa, le nie aż tak dużo. W ogole u nas karmienia wyglądają tak - jemy cycka, odbijamy, mamy czkawke więc jeszcze raz staram sie dac jej cyca żeby czkawka minęła, ale nie raz jak znowu odbijemy to znowu jest czkawka
Cytat:

ale mnie maz wkur.wil ....... w nocy zrobilmleko i nie zakrecil dobrze butelki wiec cala sie oblalama rano zrobil takie gorace ze trzeba bylo 30 min studzic a dziecko ryzy bo glodne mam ochote go czasem zabic

a u nas nocka ekstra. maly wstal o 3 i 7 ale nadal mao je.o 3 zjadl 35ml a o 7 70ml
dziwie sie ze nie traci na wadze ae to dobrze bo bym chodzila isie stresowala.

trzymajcie kciuki zeby nas przyjeli do neuro dzisiaj

jak nie traci na wadze to nic tylko się cieszyć

Faceci Ja kupiłam czajnik który podgrzewa wode do określonej temperatury więc już nie mamy z tym problemu no chyba że juz przegotowanej wody do podgrzania niema to troche klops bo trzeba gotować
Cytat:

GRATULACJEEEE!!!! :

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
aa I MAM PYTANIE: Od kiedy kładziecie swoje dzieci na te leżaczki bujaczki?
ja dałam wczoraj Lenke pierwszy raz, chwilke poleżała te leżaczi niby od 3 miesiąca są, ale mnie to się wydaje że są zdrowsze dla kręgosłupka niż foteliki samochodowe
Cytat:
U nas nocka okey. Pobudka o 4 i teraz o 8 I chyba jeszcze cos pospi bo widze ze ja spanie bierze, poki co sie wije znowu ale baczki ida wiec jest dobrze. Dałam jej wczoraj wode koperkowa i chyba to pomoglo, zobaczymy co bedzie w dzien.

Co do piersi to ja tez jestem troche przerazona tym , jak beda wygladac po karmieniu. U mnie jest tak ze ja zbytnio nigdy nie bylam nimi zachwycona I jak sobie pomysle ze maja byc gorsze to mnie dreszcz przechodzi. W ciazy wcale nie urosly za to jak tylko pojawił sie pokarm to skoczyly o 2 rozmiary a wydaje mi sie ze czasem I wiecej ..nie mam rozstepow ale Mysl ze jak skoncze karmic to beda zwisały mi gdzie tam - jest dla mnie straszna.

Mao Ty nie karmiłas długo , do tego o ile pamietam nie masz duzego biustu wiec moze uda Ci sie jeszcze odzyskac jego jedrnosc. Moze sprobuj jakis kremow, serum?
Kiedys w Avon byl rewelacyjny krem do biustu a I z Bielendy jest fajne serum. Moge polecic bo stosowalam I póki nie przestałam efekt był fajny

Mao, ja mysle jak trele możesz smarować, są tez ćwiczenia na ujędrnienie na pewno coś się jeszcze da zrobić żeby wyglądały lepiej

może nie będzie tak źle
ja nigdy nie miałam super jędrnych piersi ze wgzledu a wielkośc, po poprzednim karmieniu wydwały mi się tez takie sflaczałe chociaz chyba wcale nie były gorsze niż przed karmieniem. A teraz to aż boje się bać co to z nimi będzie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Dobra ,dziś przychodzi do mnie koleżanka zobaczyć mała wiec wyszykowałam sie, włosy zrobiłam, wczoraj spa az mąż sie zapytał czy gdzies wychodzę
nie to żebym na co dzień sie nie umalowała, no czasami są wyjątki ale w dresach nie chodzę jednak legginsy wygodniejsze figura taka sama jak przed porodem wiec szaleć mogę, a nawet kg mniej ważę.

tylko posprzatac mi zostało a potem na spacerek
jasne, na impreze eh Ci tż'ci
Cytat:
Dziewczyny potrzebuje pomocy: co kupić dla czterolatka??? Chrześniak męża ma urodziny kilka dni po Mikołaju, więc myślimy kupić jeden prezent ale np taki jakiś fajniejszy, albo dwa mniejsze jakieś. Ale nie mam pomysłu co
może uwielbia akurat jakąs bajke? To można jakiś gadżet z f=postaciami z tej baki i już chrześniaczka tż ma teraz jazde na angry birds więc cokolwiek kupię z tym ptakami będzie szał
zależy co mały już ma w domu i czym lubi się bawić, ja jak nie wiem co kupić to stawiam na jakąś fajną książke
to jest fajne: http://www.olesiejuk.pl/zobacz/singl...iona-watt.html
albo może uwielbia Lego to jakiś kolejny zestaw, tego nigdy za dużo
Cytat:
Ciekawe jak tam u Domi po wczorajszej naradzie. Coś się dzisiaj nie odzywa, wczoraj tez nie dała znać
no też jestem ciekawa bardzo, mam nadzieję że ok
Stary 2013-11-15, 10:48   #670
Lilith890502
Zakorzenienie

boli mnie brzuch jak na okres i to tak że się zaraz z bólu chyba rozpłacze

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 10:49   #671
malinka123108
Wtajemniczenie

ktosiula wlasnie o to chodzi ze ja dostalam juz metro. w szpitalu 2 razy dziennie a edy maz dostal wtedy jeszcze jak mialam infekcje ale raz pozniej wspolzylismy jak juz niby zdrowa bylam bo nie mialam juz objawow a pozniej po tym badaniu wyszlo wlasnie ze mam.wiec ciekawe czyon przez ten jeden raz moglby sie zarazic....

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

beatka tez tak sadze...nawet zastanawiam sie czemu lekarze maja to w dupie,moje kolezanki jak maja infekcje tez nic nie dostaja dla faceta,czemu tak malo sie o tym mowi;/
Stary 2013-11-15, 10:50   #672
anka_85
Zakorzenienie

Madzik 89 gratulacje

Ani

Stary 2013-11-15, 10:55   #673
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
nic strasznego i do tego nie trwa długo
serio? bo ja to myślałam, że zanim się te skurcze zaczną to się namęczę trochę.

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
może się rozkręcacie
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 10:55   #674
Mya1989
Zakorzenienie

gratuluje nowym mamusiom!!!

A u mnie nic, coraz mnieij mnie boli wszystko, żadnych bóli okresowych, krzyżowych... jedynie mleko leci

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 10:56   #675
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
mze sie zaczyna

Cytat:
ktosiula wlasnie o to chodzi ze ja dostalam juz metro. w szpitalu 2 razy dziennie a edy maz dostal wtedy jeszcze jak mialam infekcje ale raz pozniej wspolzylismy jak juz niby zdrowa bylam bo nie mialam juz objawow a pozniej po tym badaniu wyszlo wlasnie ze mam.wiec ciekawe czyon przez ten jeden raz moglby sie zarazic....

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

beatka tez tak sadze...nawet zastanawiam sie czemu lekarze maja to w dupie,moje kolezanki jak maja infekcje tez nic nie dostaja dla faceta,czemu tak malo sie o tym mowi;/
No dokłądnie, powinniście oboje cos dostac. Pociesze Cię że jak ja mam infekcje to mój mąż też nie dostawał nigdy nic :/ dopiero jak zaczęłam chodzić do mojego gina ktory zmarł niestety to dopiero wtedy jak ja miałam infekcje to maż też dostawał cos. a teraz znów nic..
W ogóle musze zacząć szukać nowego gina
Stary 2013-11-15, 10:57   #676
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:

no bezsensu, jak miałam infekcje to gin pytał czy ostatnio coś psociliśmy z mężem (pamiętam że się wystraszyłam że może jestem w ciązy że pyta a to było jak Nati była jeszcze maleńka) i kazał mu się smarować i zakaz przytulanek na czas leczenia.
Cytat:

może się coś zaczyna?
Stary 2013-11-15, 10:57   #677
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
Mao, ja mysle jak trele możesz smarować, są tez ćwiczenia na ujędrnienie na pewno coś się jeszcze da zrobić żeby wyglądały lepiej

może nie będzie tak źle
ja nigdy nie miałam super jędrnych piersi ze wgzledu a wielkośc, po poprzednim karmieniu wydwały mi się tez takie sflaczałe chociaz chyba wcale nie były gorsze niż przed karmieniem. A teraz to aż boje się bać co to z nimi będzie

może uwielbia akurat jakąs bajke? To można jakiś gadżet z f=postaciami z tej baki i już chrześniaczka tż ma teraz jazde na angry birds więc cokolwiek kupię z tym ptakami będzie szał
zależy co mały już ma w domu i czym lubi się bawić, ja jak nie wiem co kupić to stawiam na jakąś fajną książke
to jest fajne: http://www.olesiejuk.pl/zobacz/singl...iona-watt.html
albo może uwielbia Lego to jakiś kolejny zestaw, tego nigdy za dużo

no też jestem ciekawa bardzo, mam nadzieję że ok
Właśnie jak czytałam Twoją odpowiedź to uświadomiłam sobie że bardzo lubi Tomka i przyjaciele, a teraz jeszcze ma faze na Bolka i Lolka, ma pełno książek w domu ale mama musi mu czytać tylko Bolka i Lolka, a mają jedną książkę i szwagierka mówi że zna już na pamięć niektóre fragmenty.
Dziękuje za olśnienie

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 10:58   #678
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:

ja miałam infekcje i maż byl objęty leczeniem, teraz juz wiesz ze jeśli bedzie nawrót masz prosić o cos dla męża, bo innaczej nigdy sie nie wyleczycie a to dziadostwo nie tak łatwe do wyleczenia
Stary 2013-11-15, 10:59   #679
Mya1989
Zakorzenienie

Mój tż też dostawał maść do smarowania gdy miałam infekcje ale zmieniłam gina i już nie mam infekcji

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-11-15, 11:01   #680
anka_85
Zakorzenienie

Mój ginekolog w PL powiedział, że mój partner sam musi iść do lekarza i sam się tym zająć, dodatkowo gin dodał, że to nie jego biznes i w sumie nic nie poradzi.
Masakra. A na każdej stronie w necie piszą, że lekarz powinien wypisac też leki dla partnera.

Ani

Stary 2013-11-15, 11:01   #681
ktosiula
Wtajemniczenie

Jakby Wam przyszło do głowy wyparzyć pilnieczek do paznokci to... nie róbcie tego

Cytat:

Jak miał pecha to mógł.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1082.jpg (46,4 KB, 38 załadowań)

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 11:02   #682
ryba91
Zakorzenienie

aaaaaaa a w ogóle nie pochwaliłam sie wyszłam rano z wanny bez stanika i tak sobie leżałam z młodym w smej koszulce na ramiączka, mały lezał obok i szukał cyca, ewidentnie szukał cyca mimo ze najedzony był, zaczął 'ssać" mi cycka, wiec mu dałam żeby se pociumkał. Iwiecie ze zaczął sobie tak ciumkać i sie uśmiechał . Boze jakie cudne uczucie!!!
Mam nadzieje ze jezeli cos tam poleciało to ze nic mu nie bedzie bo ja wczoraj i pomarańczkę zjadłam i brzoskwinie i żurek

a teraz steka i kupsztala próbuje wypchać.
Stary 2013-11-15, 11:04   #683
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie jak czytałam Twoją odpowiedź to uświadomiłam sobie że bardzo lubi Tomka i przyjaciele, a teraz jeszcze ma faze na Bolka i Lolka, ma pełno książek w domu ale mama musi mu czytać tylko Bolka i Lolka, a mają jedną książkę i szwagierka mówi że zna już na pamięć niektóre fragmenty.
Dziękuje za olśnienie
no widzisz
ja chcecie coś droższego to może poszewka na pościel do jego łóżka? albo jasiek mały na pewno byłby przeszczęśliwy gdyby mógł zasypiać z bolkiem i lolkiem

ooo, http://allegro.pl/bolek-i-lolek-kowb...634284362.html
Stary 2013-11-15, 11:05   #684
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Jakby Wam przyszło do głowy wyparzyć pilnieczek do paznokci to... nie róbcie tego

Jak miał pecha to mógł.

potrzebuje przepis na te mase cukroa co tort robiłaś.. asz gdzies zapisane i moglabys sie podzielić
Stary 2013-11-15, 11:09   #685
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:

.
nie wpadłabym na to octeniseptem psikam nożyczki przed obcinaniem

aaaa! to samo dzieje się z wszelkimi gryzaczkami koleżanka raz wyczytała że trzeba wygotować no i wygotowała tak ze prawie zniknęły w garnku
Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
Mój ginekolog w PL powiedział, że mój partner sam musi iść do lekarza i sam się tym zająć, dodatkowo gin dodał, że to nie jego biznes i w sumie nic nie poradzi.
Masakra. A na każdej stronie w necie piszą, że lekarz powinien wypisac też leki dla partnera.
za☠☠☠iaszczy gin :/
Cytat:
Mój tż też dostawał maść do smarowania gdy miałam infekcje ale zmieniłam gina i już nie mam infekcji
mój też, chyba nawet mieliśmy tą samą maść.

Cytat:
aaaaaaa a w ogóle nie pochwaliłam sie wyszłam rano z wanny bez stanika i tak sobie leżałam z młodym w smej koszulce na ramiączka, mały lezał obok i szukał cyca, ewidentnie szukał cyca mimo ze najedzony był, zaczął 'ssać" mi cycka, wiec mu dałam żeby se pociumkał. Iwiecie ze zaczął sobie tak ciumkać i sie uśmiechał . Boze jakie cudne uczucie!!!
Mam nadzieje ze jezeli cos tam poleciało to ze nic mu nie bedzie bo ja wczoraj i pomarańczkę zjadłam i brzoskwinie i żurek

a teraz steka i kupsztala próbuje wypchać.

oby nic mu nie było ja wczoraj wieczorem pomarańcze zjadłam i jest okej
Stary 2013-11-15, 11:10   #686
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:

potrzebuje przepis na te mase cukroa co tort robiłaś.. asz gdzies zapisane i moglabys sie podzielić
Ja dziękuje za słodycze. Wczoraj 5 pączków i pucharek z sosem owocowym, biszkoptem,budyniem i bitą śmietaną zjadłam. Tego miało nie być .... Piekną mam diete :P

Ani

Stary 2013-11-15, 11:18   #687
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
serio? bo ja to myślałam, że zanim się te skurcze zaczną to się namęczę trochę.

może się rozkręcacie
mi jak wstrzykiwali to to od razu brzuszek zaczął twardnieć i pojawiły się skurczyki ale nie jakieś bolesne tylko takie bardziej stawianie i twardnienie brzuszka, żeby mieć ostrzejsze bole to trzeba dużo więcej oxy niż na teście a to już przy wywoływaniu porodu oxy. Jak mi na drugi dzień podłączyli oxy od 10 rano to zaczęło konkretnie boleć o 14 jak lekarz mi pęcherz przepił, wcześniej te wody jakby amortyzowały te bóle i tak sobie spokojnie na piłce hopsałam. Później od 14 już nie było mi tak wesoło ale dało się wytrzymać, pod koniec jak błagałam o coś przeciwbólowego to położna dała mi zastrzyk z buscopanu po którym momentalnie miałam pełne rozwarcie. 15min partych i o 17.05 Damianek był na świecie. Lekarz stwierdził że to był książkowy idealny poród z oxy. Przy pierwszym wywoływaniu nie miałam tak wesoło ale to dlatego że główka się nie wstawiała a ja już miałam pełne rozwarcie i nie umiałam parcia pohamować.
Stary 2013-11-15, 11:18   #688
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
nie wpadłabym na to octeniseptem psikam nożyczki przed obcinaniem

aaaa! to samo dzieje się z wszelkimi gryzaczkami koleżanka raz wyczytała że trzeba wygotować no i wygotowała tak ze prawie zniknęły w garnku

za☠☠☠iaszczy gin :/

mój też, chyba nawet mieliśmy tą samą maść.

oby nic mu nie było ja wczoraj wieczorem pomarańcze zjadłam i jest okej
Ja miałam tyle maści i globulek że nie pamiętam już nazw...

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-11-15, 11:19   #689
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
Ja dziękuje za słodycze. Wczoraj 5 pączków i pucharek z sosem owocowym, biszkoptem,budyniem i bitą śmietaną zjadłam. Tego miało nie być .... Piekną mam diete :P
mimo ze lubie słodycze to nei wciągnęłabym tyle

ja musze zjeść moje MERCI bo idę na diete, ptasie, alpejskie i magnackie mleczka oddałam mężowi
Stary 2013-11-15, 11:22   #690
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
gratuluje nowym mamusiom!!!

A u mnie nic, coraz mnieij mnie boli wszystko, żadnych bóli okresowych, krzyżowych... jedynie mleko leci
Ani nie gadaj z tym mlekiem bo ja całe lóżko zalewam w nocy i w dzień to samo zwłaszcza jak lezę. Ale nie martw się będziemy miały mleczka jak boże krówki - ja tak miałam przed każdym porodem a później nie miałam problemów z laktacją.

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Cytat:

Jak miał pecha to mógł.
, przy trzecim dziecku to już ci do głowy nie przyjdzie parzyć, tylko strzepniesz i do dzieła.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości