|
|
#2611 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3
Cytat:
za synka i za udaną wizytę. Spokojnie, na pewno wszystko jest ok z tymi nerkami, ale rozumiem Twoje obawy. Lekarz ich po prostu nie widział, bo jak są pełne to na usg widać taką czarną plamkę, a jak są wysiusiane to pewnie nie można zobaczyć ich w usg. Jestem pewna ze jeżeliby coś zaniepokoiło lekarza, to na 100% by zareagował. Tak więc gratuluję zdrowego dzieciaczka![]() Cytat:
na pewno sprawdza, tylko jak wszystko jest ok to pewnie nic nie mówi. Mój na szczęście dużo gada podczas badania, tylko strasznie cicho ale wybaczam mu, lubię słuchać jak opowiada o moim dziecku![]() Cytat:
A i taki bezdotykowy ma też fajna funkcję mierzenia temperatury wody w wanience, mleczka czy powietrza Także mi odpadł koszt zakupu termometru do wanienki
Edytowane przez mona1 Czas edycji: 2013-11-21 o 15:30 |
|||
|
|
|
#2612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bidulka |
|
|
|
|
#2613 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2614 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2615 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Kolejny dzień musze nadrabiać po 6 stron gaduły jedne Byłam dziś w pracy zanieść zwolnienie, ale fajnie sobie przyjść i odwiedzić dzieci Dotykały mojego brzuszka, głaskały a jedna dziewczynka "ooo ale gruby brzuch! co pani jadła?" Ela, asienka Cytat:
taką mam właśnie nadzieję ![]() Cytat:
Ja narazie kompletuje ciuszkiCytat:
Nie martw się, ja na ostatnim usg w szpitalu się wystraszyłam jak gin powiedziała do młodej lekarki robiącej mi usg, że nerki są na jednym poziomie z żołądkiem, a powinny być niżej, ale za chwilę dziecko ułożyło się inaczej i wszystko było ok. U ciebie pewnie nie było widać przez ułożenie maleństwa, skoro lekarz nie widzi powodu do niepokoju to przyjmuj to do wiadomości i postaraj się nie denerwować
|
|||
|
|
|
#2616 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ciągle się łudziłam, że nie zbankrutuję ![]() Cytat:
To jaki jest dobry? Ja mam w domu jeszcze rtęciowy (specjalnie z neta zamawiałam, bo jakoś je lubię. Elektroniczne oszukują - przynajmniej te, z którymi ja miałam styczność ) ale rtęciowym bym się bała mierzyć maluszka ![]() Idę zaraz do SR
|
||
|
|
|
#2617 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
19 dzieci?! w 21 wieku?!Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2618 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2619 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz już chyba nie robią rtęciowych
![]() Są z alkoholem, ale też trzeba kilka minut czekać
|
#2620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tutaj masz link do strony rodzinki: http://www.duggarfamily.com/Wydaje mi się że to leci na Polsat Cafe i opisuje losy rodziny która ma 19 dzieci przy czym kobieta pewnie ma z 45 lat jeśli nie mniej i generalnie są super szczęśliwą amerykańską chrześcijańską rodzinką, na dodatek jest szczupła ciągle. Choć nie wiem nie wypowiem się na temat swojej sprośnej teorii jak dochodzi do tych zapłodnień skoro przepchneła już przez siebie 19 dzieciaków ![]() Swoją drogą przeczytałam teraz na ich stronie że poroniła w 19 tygodniu dziecko nr 20 To miało miejsce w 2011 a emitowana seria jest z 2010.
|
|
|
|
|
#2621 |
|
Raczkowanie
|
te za 100 zl i więcej też niestety często pokazują głupoty - ja mam już trzeci...
|
#2622 | ||
|
Raczkowanie
|
zaglądałam tutaj o 10 dzisiaj a teraz mam 4 str. do nadrobienia
![]() Cytat:
![]() koziemleko udanej studniówki ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2623 |
|
Zadomowienie
|
Mam wątpliwości bo miałam wśród bliskich znajomych ostatnio 2 przypadki chłopaków rozpoznanych na USG w 12 tygodniu - z jednego zrobila się Alicja a z drugiego Maja
![]() A poza tym jakoś mi nie pasuje, że to może być chłopak. Nie chodzi o to, że nie chcę, ale... nie czuję ![]() Mam ten termometr i sobie chwalę bardzo, przez 4 lata nas nie zawiódł, można mierzyć w uchu i na czole (w uchu się bałam na początku). http://mnz.pl/produkty/geratherm-ter...-czola-select/ Edytowane przez Tequillla Czas edycji: 2013-11-21 o 17:20 |
|
|
|
#2624 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2625 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie martw sie, napewno wszystko jest dobrze, w przeciwynm wypadku wyslalby Cie chyba na jakies dodatkowe badanie Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja to gdzies widzialam, chyba na facebooku
|
|
|
#2626 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Taka zwykla - badanie na fotelu, zwolnienie, skierowania itp ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny czy ktoras z Was brala gynalgin? Bo lekarz wymyslil to na infekcje, a teraz tak czytam ze ciaza jest przeciwskazaniem I kogo tu sluchac?
|
||
|
|
|
#2627 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
teraz ma 4 a zdarzyło jej się mnie prosić o coś ale jak powiedziałam że nie no to nie było problemuCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez uparta8210 Czas edycji: 2013-11-21 o 17:34 |
||||||
|
|
|
#2628 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
O proszę, więc jednak bywają napalone ciężarne, o których piszą w gazetach
Cytat:
![]() kochana jest i bunt 8-miesięczniaka, jak mu nagle zabierzesz z łapki kabel od żelazka, bo wszystkie urządzenia domowe, którym dziecku NIE WOLNO są o wiele ciekawsze niż jego zabawki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
- jakoś to nie speszyło pigułyCytat:
moje mnie okłamało![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie ma. Mam elektroniczny do mierzenia w uchu i na czole, dwie sekundy i sprawa jasna, ale gdy wychodzi, że jest gorączka, to potem zawsze daję taki pod pachę, bo moim zdaniem gdy naciągnie 5 minut, to wynik jest dokładniejszy niż dwusekundówka Spadam, Dzisiaj słabo sie czuję. Ale jak ma sie czuć człowiek który leczył sie na nadciśnienie, a w ciąży osiąga wynik 94/56 ze skrajności w skrajność normalnie...
|
||||||
|
|
|
#2629 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ale sie cieszę
w końcu mam położną. Tak sie bałam że nie znajdę takiej fajnej. A dziś byłam u jednej na rozmowie zapoznawczej i jest super. Ale się cieszę![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2630 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Mnie sie nie chce jeszcze z polozna spotykac
|
|
|
|
|
#2631 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny. Czytam Was na bieżąco, ale z telefonu i dlatego się nie udzielam. Ta aplikacja doprowadza mnie do szału, szczególnie cytowanie. Na szczęście podłączyli mi już na budowie internet i teraz będę na bieżąco! W końcu!
Ciąża leci jak oszalała. Już 20 tydzień u mnie. A jeszcze niedawno test robiłam. Piszcie o termometrach. Tych rtęciowych nie wolno już chyba sprzedawać, a były to w moim mniemaniu najlepsze termometry. Wszystkie na baterie (przynamniej u mnie) oszukują. Może macie jakieś sprawdzone? Bo obawiam się właśnie, że nawet takie za 100zł nie będą działały poprawnie. Widzę na liście na pierwszej stronie, że siły się w końcu wyrównują Ja nadal nie mam imienia dla mojego synka. Obstawialiśmy z mężem Adasia albo Szymona, ale zniechęca mnie trochę popularność obu imion. Szukamy dalej. Bardzo podoba nam się Aleksander, ale mamy bardzo długie nazwisko i dlatego odpuszczamy. Karolcia2401 ładne imię wybrałaś dla córki. Podoba Ci się tak po prostu czy masz może wschodnie pochodzenie?
|
#2632 | ||
|
Zakorzenienie
|
Pisałyście o wychowywaniu dzieci i rozpieszczaniu - ze mnie sie wszyscy śmieją że mój mały będzie chodził jak w zegarku jak na niego groźnie spojrzę
mam nadzieję, że uda mi się trzymać trochę dyscypliny i nie będę pobłażliwa, ale spójrzcie też na to z drugiej strony - mam koleżankę, której córka jest mega zbuntowana i mimo, że ona jej duuużo zabrania (sama widziałam) to młoda stanie w sklepie i się będzie darła. I to nie dlatego, że matka na to pozwala. Nieraz sie wstydziła jak ludzie patrzyli i jej zwracali uwagę. Cytat:
![]() Cytat:
jak Ty pojedziesz sie rozejrzeć to mi dasz znać czy warto ![]() Gdzie siostra rodziła? Zadowolona? Idę nadrabiać dalej
|
|
#2633 |
|
Rozeznanie
|
Teqiba mi też w sumie się nie chciało, ale wolałam mieć już to załatwione. Teraz jak coś mam wątpliwości to zawsze mogę do niej zadzwonić.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2634 | |
|
Zakorzenienie
|
Są przecież szklane, bezrtęciowe. Ja taki mam
http://www.aptekagemini.pl/termometr...ologiczny.html Cytat:
|
|
#2635 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I popieram to co dziewczyny pisały - nie martw się, gdyby było cos nie tak gin by na pewno zareagował. Cytat:
Bo to MIKOŁAJOWIE ![]() Cytat:
A to obowiązkowe? Skąd ją wytrzasnąć na NFZ? ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Cytat:
|
|
#2636 |
|
Moderator
|
Jestem zalamana ile kasy idzie na same leki
![]() Witaminy 4 dychy - teraz dostalam recepte na ok 8 dych i jeszcze lactovaginal powinnam dokupic ktory kosztuje 25 zl za 10 tabletek. Jakies 2 stowy miesiecznie ![]() Chyba nieobowiazkowe i sobie odpuszcze... Nie chce mi sie nad tym myslec
Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2013-11-21 o 18:59 |
|
|
|
#2637 | |
|
Wtajemniczenie
|
U nas sypie
ale jak chcialam zrobic zdjecie ale za ciemno A moje dziecko zachwycone, az piszczala z radosci ![]() Cytat:
|
|
|
#2638 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja przed ślubem miała 4ro literowe nazwisko, a teraz 10cio ![]() Ale ty masz dłuższe nazwisko widziałam w meilu ![]() Cytat:
![]() Chyba, ze mi coś wyjdzie np niskie żelazo, to wtedy będę kupować. Teraz nie czuję niedoboru żadnych witamin ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Cytat:
|
|
#2639 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym chętnie poszła na takie spotkania ale musze zapytać mamy, gdzie jestem do poradni zapisana i może tam dopytam po nowym roku Cytat:
|
|
#2640 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tez mam dwa nazwiska i gdybym miała wybierać teraz- opuściłabym panieńskie, zwłaszcza w kontekście dojczlandii. No ale tatus ma 3 córki, z czego siostra tez Aleksandra i wzięła tylko nazwisko męzowe.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:34.

za synka i za udaną wizytę. Spokojnie, na pewno wszystko jest ok z tymi nerkami, ale rozumiem Twoje obawy. Lekarz ich po prostu nie widział, bo jak są pełne to na usg widać taką czarną plamkę, a jak są wysiusiane to pewnie nie można zobaczyć ich w usg. Jestem pewna ze jeżeliby coś zaniepokoiło lekarza, to na 100% by zareagował. Tak więc gratuluję zdrowego dzieciaczka
ale wybaczam mu, lubię słuchać jak opowiada o moim dziecku
Także mi odpadł koszt zakupu termometru do wanienki 

Takich "uniseks" mam sporo po Basi bo nigdy nie lubiłam różu i cekinów, więc więcej mi nie potrzeba. Jednak poczekam z tymi zakupami do USG połówkowego
.
troszkę dyscypliny i bedzie dobrze!

I kogo tu sluchac?