Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-21, 15:28   #2611
mona1
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki
ja po badaniu polowkowym prenatalnym
serduszko super, mozg tez, buzka, tylko mi nie sprawdził pęcherza moczowego, bo był niewypelniony- mam zwroic uwage lekarzowi swojemu zeby poptarzyl, bo nie mial czasu czekaz az sie wypelni.no i teraz sie martwie:/czy ktoras tak miala?bo sie na necie naczytalam, ze tzn nei odnosnie tego ze niewypelniony ale wogole brak nerek itd i normalnie ryczec mi sie zachcialo, mimo ze lekarz mi powiedzial ze nie widzi powodu do niepokoju,jestem chora wiem.wizyte mam 5.12 i wtedy przycisne swojego co do tego pecherza.
co do płci-jest CHŁOPIEC drugi synuś ale ja mialam takie przeczucie, więc nie bylam zdziwiona.prosze o wpisanie na liscie.
za synka i za udaną wizytę. Spokojnie, na pewno wszystko jest ok z tymi nerkami, ale rozumiem Twoje obawy. Lekarz ich po prostu nie widział, bo jak są pełne to na usg widać taką czarną plamkę, a jak są wysiusiane to pewnie nie można zobaczyć ich w usg. Jestem pewna ze jeżeliby coś zaniepokoiło lekarza, to na 100% by zareagował. Tak więc gratuluję zdrowego dzieciaczka

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Mi jakoś nigdy nie sprawdzają tak dokładnie narządów Czy ja mam jakiegoś dziwnego gina czy co
na pewno sprawdza, tylko jak wszystko jest ok to pewnie nic nie mówi. Mój na szczęście dużo gada podczas badania, tylko strasznie cicho ale wybaczam mu, lubię słuchać jak opowiada o moim dziecku

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
No ba

Osratnio ktoras z Was o termometr pytala i tez zaczelam sie interesowac tematem... Co myslicie o tym? http://www.aptekagemini.pl/termometr...skroniowy.html

Chociaz tak szczerze mowiac caly czas sie zastanawiam czy mozna zwyklego elektronicznego uzywac? Do buzi wiadomo ze bobas nie wezmie, ale pod pache? Nie mozna tak?[COLOR="Silver"]
ja kupiłam taki bezdotykowy, podobno wygodniejszy przy malym dziecku, kilka sekund i temp zmierzona. Jak dziecko śpi nie ma obaw że go obudzisz podczas pomiaru. Na podorędziu będę miała zwykły elektroniczny, bo jak wyjdzie bardzo wysoka temp to sprawdza się doodbytniczo z tego co wiem.
A i taki bezdotykowy ma też fajna funkcję mierzenia temperatury wody w wanience, mleczka czy powietrza Także mi odpadł koszt zakupu termometru do wanienki

Edytowane przez mona1
Czas edycji: 2013-11-21 o 15:30
mona1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 15:28   #2612
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
Co za noc...
Moja Basia rano przyszła do mnie zapłakana, bo jej się śniło że ja zmieniłam się w potwora i mnie zamknęli w klatce a ona za mną tęskniła i chciała mnie wypuścić

Zazdroszczę. Uwielbiam mandarynki, a teraz w ciaży nie mogę jeść zadnych cytrusów, bo puchnie mi język po nich

bidulka
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 15:29   #2613
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj sie wycwanilam i zabralam na wizyte internet - nie dam sie zasypac potami do nadrobienia

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
(mam nadzieję że moje dziecię nie zna angielskiego póki co ...bo all I want is him ale niech tam sobie siedzi dłużej )

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 15:39   #2614
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
racja
Wróciłam z zakupów i nadal nic nie mam, bo jakoś nie mogę się odważyć na kupno typowo chłopięcych rzeczy. Nie wierzę, że to będzie chłopak Takich "uniseks" mam sporo po Basi bo nigdy nie lubiłam różu i cekinów, więc więcej mi nie potrzeba. Jednak poczekam z tymi zakupami do USG połówkowego .
skąd te wątpliwości odnośnie płci?

Cytat:
spoko nie obrażam się, miałam traumatyczne dzieciństwo związane z byciem przygniecioną przez wiele innych bobasów na porodówce
rozbroiłaś mnie

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Cytat:
Dzisiaj sie wycwanilam i zabralam na wizyte internet - nie dam sie zasypac potami do nadrobienia
a co to za wizyta
Stary 2013-11-21, 15:39   #2615
baja_86
Zakorzenienie

Hej

Kolejny dzień musze nadrabiać po 6 stron gaduły jedne Byłam dziś w pracy zanieść zwolnienie, ale fajnie sobie przyjść i odwiedzić dzieciDotykały mojego brzuszka, głaskały a jedna dziewczynka "ooo ale gruby brzuch! co pani jadła?"

Ela, asienka cieszę się, że narazie pomiary wychodzą prawidłowe

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Wróciłam przed chwilą z lekcji prywatnej. To były akurat dwie panie w wieku 55 +. Powiedziałam im, że jestem w ciąży, że mam termin na marzec ale nie chcę całkowicie ze wszystkiego zrezygnować (chcę czy nie chcę, raczej nie mogę), że tą godzinkę w tyg. (bo my akurat tylko raz na tydz. się spotykamy) może uda mi się wygospodarować, może nie od razu po porodzie ale po jakimś czasie i że dopóki będę się dobrze czuła a potem jeśli tylko maluszek pozwoli będę dalej je uczyć. Co ja się nasłuchałam, że dziecko to cały czas przy cycu, że nie będę miała czasu na nic, i że w ogóle to powinnam siedzieć w domu non stop itd bo taka rola matki. O rany! Domyślam się, że dziecko to rewolucja i wywraca życie do góry nogami ale czy to nie lekka przesada? Pomyślałam sobie, że już się zaczynają słynne rady cioć, babć itd. A co dopiero się nasłucham po porodzie.
A co Wy o tym myślicie? Też słuchacie takich 'dobrych rad'?
niestety nasłuchamy się dobrych rad jeszcze nieraz, cóż trzeba słuchać przytakiwać, dziękować za info, a robić po swojemu i już

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
baja współczuję cukrzycy troszkę dyscypliny i bedzie dobrze!
taką mam właśnie nadzieję

Cytat:
Napisane przez agusiaaa1989 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny od jakiegoś czasu podczytuje Wasz wątek i postanowiłam się dołączyć, można? Siedzę sobie w domu na L4 i strasznie mnie się nudzi więc postanowiłam poczytać co nieco, bo to będzie nasz pierwszy dzidziuś Obecnie jestem w 19 tygodniu ciąży, a termin mam na 20 kwietnia Jak tak Was czytam to widzę, że większość z Was zna już płeć maleństwa (my jeszcze nie, czekamy na badania połówkowe 3 grudnia) i że większość z Was kompletuje już wyprawkę ja jestem daleko w tyle pozdrawiam
witaj, z wyprawką to jest tak, że jak zaczniesz to już pójdzie łatwo, dziecięce zakupy to naprawdę frajda Ja narazie kompletuje ciuszki

Cytat:
Hej dziewczynki
serduszko super, mozg tez, buzka, tylko mi nie sprawdził pęcherza moczowego, bo był niewypelniony- mam zwroic uwage lekarzowi swojemu zeby poptarzyl, bo nie mial czasu czekaz az sie wypelni.no i teraz sie martwie:/czy ktoras tak miala?bo sie na necie naczytalam, ze tzn nei odnosnie tego ze niewypelniony ale wogole brak nerek itd i normalnie ryczec mi sie zachcialo, mimo ze lekarz mi powiedzial ze nie widzi powodu do niepokoju,jestem chora wiem.wizyte mam 5.12 i wtedy przycisne swojego co do tego pecherza.
co do płci-jest CHŁOPIEC drugi synuś ale ja mialam takie przeczucie, więc nie bylam zdziwiona.prosze o wpisanie na liscie.
brawo za chłopca, synek będzie miał z kim się bawić Nie martw się, ja na ostatnim usg w szpitalu się wystraszyłam jak gin powiedziała do młodej lekarki robiącej mi usg, że nerki są na jednym poziomie z żołądkiem, a powinny być niżej, ale za chwilę dziecko ułożyło się inaczej i wszystko było ok. U ciebie pewnie nie było widać przez ułożenie maleństwa, skoro lekarz nie widzi powodu do niepokoju to przyjmuj to do wiadomości i postaraj się nie denerwować
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 15:41   #2616
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość
W nocy o północy dziecko ma gorącą główkę i co wtedy ?bierze się termometr i mierzy temp a nie jedzie prosto do lekarza aby zmierzył
No fakt.
A ciągle się łudziłam, że nie zbankrutuję

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Zwykły pod pachę to się raczej nie nadaje, bo jak przytrzymasz przez pół minuty dziecku rękę żeby dobrze leżał termometr? Jeśli taki zwykły "dorosły" termometr to chyba mierzy się w pupie (poprawcie mnie jeśli się mylę).
Nie mam zaufania do tych termometrów przykładanych do czoła. Używają tego w szpitalach i wiele razy spotkałam się z opiniami że to chiński badziew i pokazuje raczej tyle o ile a nie dokładną temperaturę.
Ten do ucha mi się podoba

To jaki jest dobry? Ja mam w domu jeszcze rtęciowy (specjalnie z neta zamawiałam, bo jakoś je lubię. Elektroniczne oszukują - przynajmniej te, z którymi ja miałam styczność ) ale rtęciowym bym się bała mierzyć maluszka Poza tym to za długo trzeba czekać

Idę zaraz do SR
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 15:49   #2617
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Tak co do wyglądającej na szczęsliwą to się zgodzę. Chodzi mi raczej o aspekty techniczne, że jest tak poświęcona tym dzieciakom a na dodatek urodziła ich 19!! To mi się w głowie nie mieści, ona praktycznie non stop chodzi w ciązy bo przecież jest młoda. Swoją drogą że jej mąż nieźle zarabia Dom jest wypaśny, samochody, wakacje, 5 pralek i 5 suszarek robi wrażenie Na dodatek te dzieciaki wyglądają na bardzo dobrze wychowane (te już prawie dorosłe)
o jakim filmie/dokumencie mówicie, bo mi umknęło 19 dzieci?! w 21 wieku?!
Cytat:
A termometr jest niezbędny? No bo jak maluch będzie chory to i tak trzeba do lekarza i tam zmierzą temperaturę
niezbędny u lekarza zawsze pytają czy jest gorączka. poza tym nie zawsze od razu do lekarza pojedziesz. a jak temp. wysoka to warto zacząć zbijać
Cytat:
No fakt.

To jaki jest dobry? Ja mam w domu jeszcze rtęciowy (specjalnie z neta zamawiałam, bo jakoś je lubię. Elektroniczne oszukują - przynajmniej te, z którymi ja miałam styczność ) ale rtęciowym bym się bała mierzyć maluszka Poza tym to za długo trzeba czekać

Idę zaraz do SR
niestety. szkoda, że mierzenie rtęciowym tyle trwa. ale różnica nawet do 2 stopni może dochodzić...

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 15:51   #2618
ag9
Zadomowienie

Cytat:
No fakt.

Idę zaraz do SR
Ja także ufam rtęciowemu. Te elektroniczne za 20 zł które mam w domu oszukują. No ale dla dziecka nie może być rtęciowy. Chyba się zdecyduje na ten douszny.
Stary 2013-11-21, 16:11   #2619
Ela87
Zakorzenienie

Teraz już chyba nie robią rtęciowych

Są z alkoholem, ale też trzeba kilka minut czekać

Stary 2013-11-21, 16:14   #2620
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
o jakim filmie/dokumencie mówicie, bo mi umknęło 19 dzieci?! w 21 wieku?!
No tak Tutaj masz link do strony rodzinki: http://www.duggarfamily.com/

Wydaje mi się że to leci na Polsat Cafe i opisuje losy rodziny która ma 19 dzieci przy czym kobieta pewnie ma z 45 lat jeśli nie mniej i generalnie są super szczęśliwą amerykańską chrześcijańską rodzinką, na dodatek jest szczupła ciągle. Choć nie wiem nie wypowiem się na temat swojej sprośnej teorii jak dochodzi do tych zapłodnień skoro przepchneła już przez siebie 19 dzieciaków

Swoją drogą przeczytałam teraz na ich stronie że poroniła w 19 tygodniu dziecko nr 20 To miało miejsce w 2011 a emitowana seria jest z 2010.
Stary 2013-11-21, 16:23   #2621
BieniekI
Raczkowanie

Cytat:
Ja także ufam rtęciowemu. Te elektroniczne za 20 zł które mam w domu oszukują. No ale dla dziecka nie może być rtęciowy. Chyba się zdecyduje na ten douszny.
te za 100 zl i więcej też niestety często pokazują głupoty - ja mam już trzeci...
BieniekI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 16:49   #2622
uparta8210
Raczkowanie

zaglądałam tutaj o 10 dzisiaj a teraz mam 4 str. do nadrobienia

Cytat:
Napisane przez edzia400
o tak jak ja a tesciowa no co ty jej zakazujesz no daj jej widisz jaka ma smutna minke .... zreszta duzo by pisac ale nie tu na ogólnym
no ja na ten temat też coś wiem i bym sporo napisała ale nie tutaj, jeszcze by mnie ktos skojarzył

koziemleko udanej studniówki bądź grzeczna

Cytat:
Napisane przez TeQiba
Tym bardziej że nie raz słyszałam od rodziców słynny tekst "oj już daj jej to, bo będzie płakać" - trudno uszy mi najwyżej spuchną od płaczu, ale krzywdy raczej dziecku nie zrobię tym że zamiast telefonu dam zabawkę.
Dzieci są bardzo mądre i po pewnym czasie na pewno zauważy że płaczem nic nie wymusi...
ja też tak robię że małej nie ulegam a potem teściowie się wtrącają z tym tekstem co napisałaś. Ale jak mała jest ze mną to wie że nic na płacz nie wymusi, ale jak zauważy że ktoś inny jest obok podatny naj jej "płacz" to już po nim. Denerwuje mnie to okropnie i już nie raz robiłam awantury z tego też powodu
uparta8210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 17:01   #2623
Tequillla
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
skąd te wątpliwości odnośnie płci?
Mam wątpliwości bo miałam wśród bliskich znajomych ostatnio 2 przypadki chłopaków rozpoznanych na USG w 12 tygodniu - z jednego zrobila się Alicja a z drugiego Maja
A poza tym jakoś mi nie pasuje, że to może być chłopak. Nie chodzi o to, że nie chcę, ale... nie czuję

Mam ten termometr i sobie chwalę bardzo, przez 4 lata nas nie zawiódł, można mierzyć w uchu i na czole (w uchu się bałam na początku).
http://mnz.pl/produkty/geratherm-ter...-czola-select/

Edytowane przez Tequillla
Czas edycji: 2013-11-21 o 17:20
Tequillla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 17:05   #2624
runaway_star
Raczkowanie

Cytat:
Zwykły pod pachę to się raczej nie nadaje, bo jak przytrzymasz przez pół minuty dziecku rękę żeby dobrze leżał termometr? Jeśli taki zwykły "dorosły" termometr to chyba mierzy się w pupie (poprawcie mnie jeśli się mylę).
Nie mam zaufania do tych termometrów przykładanych do czoła. Używają tego w szpitalach i wiele razy spotkałam się z opiniami że to chiński badziew i pokazuje raczej tyle o ile a nie dokładną temperaturę.
Ten do ucha mi się podoba
Moja szwagierka ma taki przykładany do czoła i jest bardzo zadowolona. Wszyscy sobie mierzą tym temperaturę i okazuje się, że jest rzetelny. Może to zależy jakiej firmy się kupi? Bo pewnie jak ze wszystkim, można trafić na porządny, a można też trafić na chiński badziew...
runaway_star jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 17:08   #2625
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej dziewczynki
gratuluje synka nie martw sie, napewno wszystko jest dobrze, w przeciwynm wypadku wyslalby Cie chyba na jakies dodatkowe badanie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość

matko, przeciez nawet przy zmianie pieluchy nie wolno za nogi podnosić...
Cytat:
O matko - a czemu to mialo sluzyc?
nie mam pojecia, choc ona mi sie potem tlumaczyla Ale bylam taka zdenerowowana i zaplakana, ze w ogole nie wiem co do mnie mowila Obydwoje bylismy z tz w szoku, wszystko sie dzialo tak szybko, doslownie kilka sekund

Cytat:

Chociaz tak szczerze mowiac caly czas sie zastanawiam czy mozna zwyklego elektronicznego uzywac? Do buzi wiadomo ze bobas nie wezmie, ale pod pache? Nie mozna tak?
takiemu malemu dziecka przewaznie wklada sie termometr do pupy albo do uszka

Cytat:
A termometr jest niezbędny? No bo jak maluch będzie chory to i tak trzeba do lekarza i tam zmierzą temperaturę
nie z kazda goraczka czy stanem podgoraczkowym trzeba od razu jechac do szpitala Z noworodkiem oczyiwiscie trzeba byc bardziej czujnym, ale warto wiedziec jak wysoka jest goraczka, tym bardziej ajk sie pojawi np w nocy

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość

Wiecie co dzisia w dzień dobry tvn było o last christmas i Wy jeszcze te świąteczne emotki i zgłupiałam świątecznie puszczam Majce świąteczne hity i wiecie co? Bardzo jej się podobają
ehhh kocham świąteczną atmosferę o zapachu mandarynek
ojjj tak ja tez kocham ta swiateczna atmosfere

Cytat:
Napisane przez marima Pokaż wiadomość
hej

a skąd info że w Rossmannie jest -40 % na kosmetyki? dzisiaj kupiłam sobie pierwszy raz w życiu podkłąd Loreala bo było - 25% ale chętnie zrobiłabym sobie zapas kosmetyków do makijażu, zawsze marzył mi się róż w kremie, ale zawsze mi szkoda wydać tych prawie 40 zł
ja to gdzies widzialam, chyba na facebooku

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 17:21   #2626
teQiba
Moderator

Cytat:
za synka i za udaną wizytę. Spokojnie, na pewno wszystko jest ok z tymi nerkami, ale rozumiem Twoje obawy. Lekarz ich po prostu nie widział, bo jak są pełne to na usg widać taką czarną plamkę, a jak są wysiusiane to pewnie nie można zobaczyć ich w usg. Jestem pewna ze jeżeliby coś zaniepokoiło lekarza, to na 100% by zareagował. Tak więc gratuluję zdrowego dzieciaczka

na pewno sprawdza, tylko jak wszystko jest ok to pewnie nic nie mówi. Mój na szczęście dużo gada podczas badania, tylko strasznie cicho ale wybaczam mu, lubię słuchać jak opowiada o moim dziecku

ja kupiłam taki bezdotykowy, podobno wygodniejszy przy malym dziecku, kilka sekund i temp zmierzona. Jak dziecko śpi nie ma obaw że go obudzisz podczas pomiaru. Na podorędziu będę miała zwykły elektroniczny, bo jak wyjdzie bardzo wysoka temp to sprawdza się doodbytniczo z tego co wiem.
A i taki bezdotykowy ma też fajna funkcję mierzenia temperatury wody w wanience, mleczka czy powietrza Także mi odpadł koszt zakupu termometru do wanienki
Powaga? Ale to Twoj konkretny ma taka funkcje czy kazdym tak mozna?

Cytat:
a co to za wizyta
Taka zwykla - badanie na fotelu, zwolnienie, skierowania itp

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość
ja też tak robię że małej nie ulegam a potem teściowie się wtrącają z tym tekstem co napisałaś. Ale jak mała jest ze mną to wie że nic na płacz nie wymusi, ale jak zauważy że ktoś inny jest obok podatny naj jej "płacz" to już po nim. Denerwuje mnie to okropnie i już nie raz robiłam awantury z tego też powodu
Nie dziwie sie ze sie denerwujesz - nie ma nic gorszego niz mili goscie ktory rozpieszczaja dziecko, a potem wychodza i problem zostawiaja rodzicom

Dziewczyny czy ktoras z Was brala gynalgin? Bo lekarz wymyslil to na infekcje, a teraz tak czytam ze ciaza jest przeciwskazaniem I kogo tu sluchac?
Stary 2013-11-21, 17:33   #2627
uparta8210
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez runaway_star
Z tą kawą (zresztą jak ze wszystkim) to chyba sprawa indywidualna. Ja mogę pić i nic mi nie jest. Co prawda robię sobie taką słabą z dużą ilością mleka. Może jakbym wypiła parzochę z kilku łyżeczek to też bym rzygnęła
a ja ostatnio(jakieś 2 tyg. temu) wypiłam kawę zbożową ze śmietanką a potem miałam wyrzuty sumienia że dzieciaczka kawą faszeruję i postanowiłam, że następna dopiero po porodzie

Cytat:
Napisane przez ela87
To na pewno To dziecko dla mnie już jest najważniejsze. Tylko znam kobiety, które po urodzeniu dziecka ładnie wyglądają, dbają o siebie, a nie mają pomocy. Wiem wtedy, że się da, że dziecko nie oznacza tłustych włosów i brak czasu na zakupy. Wszystko zalezy od organizacji.
Chociaż mi się wydaje, że na początku moje dziecko będzie wiecznie płakało, ja nie będę miała na nic czasu, ale myslę, że po kilku miesiącach się ogarnę
no i tak trzymaj i nie kilka miesięcy tylko 3,4 tygodnie i będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez monka321
kiedyś przy kasie widziałam jak jeden chłopiec się wydzierał na całe gardło a matka mu buzie ręka zatykała, trzymała go pomiędzy koszykiem a sobą a on jej się wyrywał. Mąż sam pakował góre zakupów a ona tym dzieckiem się zajmowała a jak jej się wyrwał to biegła za nim jak głupia... żal patrzeć, bo chłopak miał już chyba z 10 lat
o kurna, nie wyobrażam sobie aby moja córa się tak darła mając 10 lat teraz ma 4 a zdarzyło jej się mnie prosić o coś ale jak powiedziałam że nie no to nie było problemu

Cytat:
Napisane przez Castia
walsnie dołączył do naszego grona rodzinnego maly Dawidek
weź ludzi nie strasz, najpierw pomyślałam że urodziłaś ale brawa dla szwagierki i dla Dawidka

Cytat:
Napisane przez side85
A co do noszenia dzieci na jednej ręce moja mama zawsze wspomina jak to mnie urodziła i położne przynosiły małe matkom rozwożąc na wózku takim jak do jedzenia i te dzieciaki leżały poukładane jedne na drugim jak sterta starych kapci i mama zwróciła położnej uwagę że leżę pod trzema innymi bobasami i że się zaduszę na co ona wyjęła mnie z dołu, tym samym pozostałe spadły niżej Masakra.
o jezusie, biedne dzieciaczki

Cytat:
Napisane przez castia
ja muszę sobie szlaban na zabawki nalozyc bo bym wszystko kupiła
no właśnie my Madzi też kupiliśmy zabawki, potem kilka-naście dostała. mała ma swój pokój a a nim tylko zabawkiiii a ja mam teraz problem co jej kupić na mikołaja bo ona już praktycznie wszystko już ma

ale fajni

Edytowane przez uparta8210
Czas edycji: 2013-11-21 o 17:34
uparta8210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 17:34   #2628
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
przelecę was troszkę jeśli pozwolicie bo wyleciałam z obiegu
O proszę, więc jednak bywają napalone ciężarne, o których piszą w gazetach

Cytat:
Ok bunt dwu-trzy-latka rozumiem.
Ale ja ostatnio musiałam siedzieć na podłodze bo roczny chrześniak stwierdził że moje krzesło jest najfajniejsze - rodzice mieli ubaw po pachy. Mnie to nie przeszkadzało, ale czarno widzę ich przyszłość
A o buncie roczniaka nie słyszałaś
kochana jest i bunt 8-miesięczniaka, jak mu nagle zabierzesz z łapki kabel od żelazka, bo wszystkie urządzenia domowe, którym dziecku NIE WOLNO są o wiele ciekawsze niż jego zabawki

Cytat:
z tym buntem to serio - głupia sprawa

moja mała 2,5 lat - a wali mi tekst - " nie będę nic do ciebie mówić bo jestem zła"
albo "wiem że jestem niegrzeczna, no i co....?"
pyskate toto się robi jak nie wiem

na szczęście więcej ma tych "lepszych dni"
jak wyżej. Mój tez jest wygadany i bywa pyskaty

Cytat:
ja już mężowi zapowiedziałam, że jak wezmą małą do mycia i mierzenia ma iść z położną i wszystko nagrywać (niby że na pamiątkę), mam nadzieję, że dzięki temu choć troszkę delikatniej się z nią obejdą
Oby. Ja robiłam zdjęcia z pierwszej kąpieli Marcela w szpitalu, które Wam zresztą pokazywałam - jakoś to nie speszyło piguły

Cytat:
Hej dziewczynki
Na pewno wszystko jest w porządku, gdyby nie było, miałby obowiązek wysłać cię na kolejne badania Gratuluje drugiego synka i dobrego przeczucia moje mnie okłamało

Cytat:
To mnie przeraża To jest kolejne 50 zł, które trzeba wydać na wyprawkę
Jak dobrze mieć juz jedno dziecko, nie trzeba sie wykosztowywac na wiele gadżetów, które juz mam

Cytat:
Spróbuj teraz kupić termometr rtęciowy Nie ma.
Mam elektroniczny do mierzenia w uchu i na czole, dwie sekundy i sprawa jasna, ale gdy wychodzi, że jest gorączka, to potem zawsze daję taki pod pachę, bo moim zdaniem gdy naciągnie 5 minut, to wynik jest dokładniejszy niż dwusekundówka

Spadam, Dzisiaj słabo sie czuję. Ale jak ma sie czuć człowiek który leczył sie na nadciśnienie, a w ciąży osiąga wynik 94/56 ze skrajności w skrajność normalnie...
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 18:10   #2629
filupka
Rozeznanie

Dziewczyny ale sie cieszę w końcu mam położną. Tak sie bałam że nie znajdę takiej fajnej. A dziś byłam u jednej na rozmowie zapoznawczej i jest super. Ale się cieszęp od razu zapisalam sie na gimnastyke dla ciężarnych w styczniu i na kurs przygotowujący do porodu od lutego. I na zabiegi akupunktury bo mi polecala (ze względu na mój zawód mam mocne mięśnie i te zabiegi maja pomóc w ich rozluźnieniu, robi się je jakieś 4 tygodnie przed terminem porodu, dwa razy w tygodniu) rewelacja. Normalnie jestem super szczęśliwa

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 18:15   #2630
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale sie cieszę w końcu mam położną. Tak sie bałam że nie znajdę takiej fajnej. A dziś byłam u jednej na rozmowie zapoznawczej i jest super. Ale się cieszęp od razu zapisalam sie na gimnastyke dla ciężarnych w styczniu i na kurs przygotowujący do porodu od lutego. I na zabiegi akupunktury bo mi polecala (ze względu na mój zawód mam mocne mięśnie i te zabiegi maja pomóc w ich rozluźnieniu, robi się je jakieś 4 tygodnie przed terminem porodu, dwa razy w tygodniu) rewelacja. Normalnie jestem super szczęśliwa

No to gratuluje
Mnie sie nie chce jeszcze z polozna spotykac
Stary 2013-11-21, 18:23   #2631
(t)asia
Zadomowienie

Hej dziewczyny. Czytam Was na bieżąco, ale z telefonu i dlatego się nie udzielam. Ta aplikacja doprowadza mnie do szału, szczególnie cytowanie. Na szczęście podłączyli mi już na budowie internet i teraz będę na bieżąco! W końcu!
Ciąża leci jak oszalała. Już 20 tydzień u mnie. A jeszcze niedawno test robiłam.
Piszcie o termometrach. Tych rtęciowych nie wolno już chyba sprzedawać, a były to w moim mniemaniu najlepsze termometry. Wszystkie na baterie (przynamniej u mnie) oszukują. Może macie jakieś sprawdzone? Bo obawiam się właśnie, że nawet takie za 100zł nie będą działały poprawnie.

Widzę na liście na pierwszej stronie, że siły się w końcu wyrównują Ja nadal nie mam imienia dla mojego synka. Obstawialiśmy z mężem Adasia albo Szymona, ale zniechęca mnie trochę popularność obu imion. Szukamy dalej. Bardzo podoba nam się Aleksander, ale mamy bardzo długie nazwisko i dlatego odpuszczamy.

Karolcia2401 ładne imię wybrałaś dla córki. Podoba Ci się tak po prostu czy masz może wschodnie pochodzenie?
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 18:32   #2632
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Pisałyście o wychowywaniu dzieci i rozpieszczaniu - ze mnie sie wszyscy śmieją że mój mały będzie chodził jak w zegarku jak na niego groźnie spojrzę mam nadzieję, że uda mi się trzymać trochę dyscypliny i nie będę pobłażliwa, ale spójrzcie też na to z drugiej strony - mam koleżankę, której córka jest mega zbuntowana i mimo, że ona jej duuużo zabrania (sama widziałam) to młoda stanie w sklepie i się będzie darła. I to nie dlatego, że matka na to pozwala. Nieraz sie wstydziła jak ludzie patrzyli i jej zwracali uwagę.

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość

fajnie, ze bedziesz miala z kim dziecko zostawic Ale Twoj tata bedzie mlodym dziadkiem
Moi rodzice mają po 45 lat. Bardzo wczesnie mnie urodzili stąd taki wiek

Cytat:
W końcu i ja się doczekałam i obchodzę dzisiaj 100-dniówkę
to ja też stawiam bo miałam wczoraj i przegapiłam

Cytat:

obiecałam napisać kiedy wyprz w H&M - 12.12
juz niedługo -czas zbierać kasę
Co będziesz kupowała? Masz mi coś zostawić jak Ty pojedziesz sie rozejrzeć to mi dasz znać czy warto
Gdzie siostra rodziła? Zadowolona?

Idę nadrabiać dalej

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 18:43   #2633
filupka
Rozeznanie

Cytat:
No to gratuluje
Teqiba mi też w sumie się nie chciało, ale wolałam mieć już to załatwione. Teraz jak coś mam wątpliwości to zawsze mogę do niej zadzwonić.

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 18:45   #2634
Ela87
Zakorzenienie

Są przecież szklane, bezrtęciowe. Ja taki mam
http://www.aptekagemini.pl/termometr...ologiczny.html

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Bardzo podoba nam się Aleksander, ale mamy bardzo długie nazwisko i dlatego odpuszczamy.
My też mamy bardzo długie nazwisko. Obydwoje mamy też długie imiona i stwierdziliśmy, że nasza córka też się musi pomęczyć

Stary 2013-11-21, 18:53   #2635
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
Witamy
Ja też jeszcze płci nie znam (21 tydzień). Może jutro się uda poznać
to by było zakończenie dziewczyńskiego tygodnia

Cytat:
Hej dziewczynki
Gratuluję syna
I popieram to co dziewczyny pisały - nie martw się, gdyby było cos nie tak gin by na pewno zareagował.

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość

w wyprawce od eluni jest napisane: woda morska do noska. Czy to może być zamienne z solą fizjologiczną? ta woda morksa to po to, żeby łatwiej odciągnąć katarek?
Ja robię tak - sól fizjologiczną kupuję. A do noska mam marimer - 12,99 w aptece gemini - izotoniczny roztwór wody morskiej. Kupiłam sobie teraz jak miałam katar, więc dla dzieciaczka mi pewnie zostanie, bo ja użyłam chyba 3 razy tylko.
Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość

ale fajni
Bo to MIKOŁAJOWIE
Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
O proszę, więc jednak bywają napalone ciężarne, o których piszą w gazetach

Cytat:
No to gratuluje
A to obowiązkowe? Skąd ją wytrzasnąć na NFZ?

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość

My też mamy bardzo długie nazwisko. Obydwoje mamy też długie imiona i stwierdziliśmy, że nasza córka też się musi pomęczyć
Imię mam tak samo długie jak Twoje a do tego 2 nazwiska

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-11-21, 18:58   #2636
teQiba
Moderator

Jestem zalamana ile kasy idzie na same leki Witaminy 4 dychy - teraz dostalam recepte na ok 8 dych i jeszcze lactovaginal powinnam dokupic ktory kosztuje 25 zl za 10 tabletek. Jakies 2 stowy miesiecznie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Chyba nieobowiazkowe i sobie odpuszcze... Nie chce mi sie nad tym myslec

Edytowane przez teQiba
Czas edycji: 2013-11-21 o 18:59
teQiba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 19:04   #2637
asienka213
Wtajemniczenie

U nas sypie ale jak chcialam zrobic zdjecie ale za ciemno A moje dziecko zachwycone, az piszczala z radosci

Cytat:
a jaki to bezdotykowy

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 19:06   #2638
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:

Imię mam tak samo długie jak Twoje a do tego 2 nazwiska
Tak z NFZ z poradni rodzinnej Twojej

Ja przed ślubem miała 4ro literowe nazwisko, a teraz 10cio
Ale ty masz dłuższe nazwisko widziałam w meilu

Cytat:
Jestem zalamana ile kasy idzie na same leki Witaminy 4 dychy - teraz dostalam recepte na ok 8 dych i jeszcze lactovaginal powinnam dokupic ktory kosztuje 25 zl za 10 tabletek. Jakies 2 stowy miesiecznie
Dlatego ja żadnych witamin nie kupuję
Chyba, ze mi coś wyjdzie np niskie żelazo, to wtedy będę kupować. Teraz nie czuję niedoboru żadnych witamin

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

Cytat:
U nas sypie ale jak chcialam zrobic zdjecie ale za ciemno A moje dziecko zachwycone, az piszczala z radosci
WOW ja też chcę

Stary 2013-11-21, 19:09   #2639
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

Chyba nieobowiazkowe i sobie odpuszcze... Nie chce mi sie nad tym myslec
Kurcze, miałam Ci napisać że mam ten lactovaginal i mogę Ci wysłać, ale teraz poleciałam zobaczyć i zostały mi 4 tabletki tylko.
Ja bym chętnie poszła na takie spotkania ale musze zapytać mamy, gdzie jestem do poradni zapisana i może tam dopytam po nowym roku

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość

Ja przed ślubem miała 4ro literowe nazwisko, a teraz 10cio
Ale ty masz dłuższe nazwisko widziałam w meilu
tak myślałam, że mi któraś kiedyś to wypomni nie dało się usunąć nazwiska z maila

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-11-21, 19:19   #2640
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Chyba wolałabym śnieg, niz tą bezpostaciową ciapę, która pada u mnie.

Cytat:

tak myślałam, że mi któraś kiedyś to wypomni nie dało się usunąć nazwiska z maila
Tez mam dwa nazwiska i gdybym miała wybierać teraz- opuściłabym panieńskie, zwłaszcza w kontekście dojczlandii. No ale tatus ma 3 córki, z czego siostra tez Aleksandra i wzięła tylko nazwisko męzowe.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości