|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części? | |||
| Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
10 | 18,87% |
| Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 |
|
4 | 7,55% |
| Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 |
|
5 | 9,43% |
| Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
5 | 9,43% |
| Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
14 | 26,42% |
| Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
21 | 39,62% |
| Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
5 | 9,43% |
| Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 |
|
2 | 3,77% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Cytat:
|
|
|
|
|
#2462 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Cytat:
![]() u nas teraz chyba przez zabkowanie pobudki sa non stop, ale tego nie zmienie zadnymi metodami i nawet nie mam zamiaru. co jednak mi sie juz drugi dzien z rzedu udalo, z czego bardzo dumna jestem: pierwsza drzemka, ta kolo 11tej, trwala ponad godzine w lozeczku ![]() w nagrode kupilam mu ten siatkowy patent do jedzenia jablka czy banana i projektor gwiazd chicco ![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- aaa, i jeszcze uprzejmie donosze, ze mlody lubi szpinak, przynajmniej ten w wersji hippa wczoraj i dzisiaj dostal, az sie rwal do jedzenia! przyznam, ze mi tez smakuje ta papka...w ogole w temacie tego spania... uznalam, ze w nocy nie mam czego zmieniac, bo chocby mlody i 3 lat potrzebowal - w nocy zawsze z nim bede. ale jednak kwestie dziennych drzemek musimy jakos sensownie rozwiazac, zeby ewentualna niania dala sobie rade, jak mlody bedzie mial ponad roczek
|
|
#2463 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2464 |
|
Wtajemniczenie
|
z 5-6 dni. ale jestem zadowolona bo bardzo dobrej jakości koszulka, fajny nadruk. tylko małe wychodzi, wzięłam 86 żeby było na dłużej a taka wąska ta koszulka dość. ale pozytywnie
dojechaliśmy do Gliwic, podróż ok, tylko Młody jak dojeżdżaliśmy do Gl się zbuntował i włączył syrenę bo bardzo chciał wyjść z wózka już a ja go akurat zaczęłam ubierać, zapinać itp - dobrze że już dojeżdżaliśmy a potem był tak szczęśliwy z widoku babci że gadał z nią całą drogę autobusem i się cieszył
|
|
|
|
#2465 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a co do starań my ruszamy w przyszłym roku |
|
|
|
|
#2466 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla W. Poszedł jak burza Koniecznie daj jakieś zdjęcie tego stojącego szkraba, musi wyglądać bosko.Cytat:
Cytat:
Dziewczyny ja albo nie umiem karmić butlą albo Daro wyjątkowo wydziwiał. By chronić dziś tą nadgryzioną pierś odciągam z niej i podałam mleczko z października z zamrażalki i Daro tak przy tym wywijał, że nie wiem ile wypił, ale na pewno jakieś 70% miał na sobie...ech..
|
|
#2467 | |
|
Zakorzenienie
|
http://www.rmf24.pl/fakty/swiat/news...ow,nId,1063421
uff dzień dobry. rano powitala nas zima...entuzjazmu nie było, ale po spacerze zmieniłam zdanie. faaaajnie jest Szymek oczywiście zdazyl do nas zadzwonić przed przedszkolem i oznajmić jak to wspaniale, ze jest snieg i czy już pokazałam Nelusi, bo ona nie wie co to, a on przecież już dawno wie, ze TO TAKIE BIALE ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- na pewno będzie kula Kubusia puchatka albo hula kula myslimy tez nad jakimiś klockami...ciezka sprawa te prezenty ![]() ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat:
Lonely, kupujesz śpiworek? masz taki sam wozek, wiec informuj na bieżąco |
|
|
|
|
#2468 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja odciągam mleko jak wiem, że przez dłuższy czas mnie nie będzie w domu, ale mała go nie wypije. mam cuduje z kaszkami bo na butle z mlekiem pluje. herbatkę pije z butli ładnie o mleku nie ma mowy |
|
|
|
|
#2469 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja mam to samo,Hania nie chce jeść z butli,preferuje tylko pierś,co znacznie ograniczyło moją wolność :/ w trzecim miesiącu nagle odrzuciła butlę i nic nie pomagało, ćwiczymy z kubkiem niekapkiem,jest ciężko,ale powoli odnosimy sukcesy.
|
|
#2470 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny była dzisiaj któraś w biedrze? bo dzisiaj miały byc klocki drewniane dla dzieci i jestem ciekawa
|
#2471 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny. na macierzynskim bylo cos takiego ze na czas dziecka w szpitalu mozna bylo wrocic do pracy.. wygladalo to tak ze bralo się zwolnienie lekarskie wracalo do pracy i w ramach wrocenia szlo na zwolnienie... potem się przesuwal macierzynski o ten czas.. Czy jest coś takiego na rodzicielskim??
|
|
|
|
#2472 |
|
Zakorzenienie
|
Cloche napisalam ze kazdego to czeka, TO czyli wpojenie zasady ze nie ma jedzenia w nocy, nie ma piersi itd. No chyba ze Ty zamierzasz karmic mega dlugo, i nie bedzie Ci przeszkadzalo ze parolatek obudzi Cie w nocy i bedzie chcial jesc.
Szkoda ze nie spojrzyxz na cala sytuacje z drugiej strony. Skoro niektore 3 miesieczne dzieci juz nie jedza w nocy a mimo to rozwijaja sie dobrze,rosna w kilogramach to oznacza ze brak jedzenia w nocy nie szkodzi i moze to wlasnie my matki nie umiemy i nie chcemy przerwac kp w nocy, spania z dzieckiem. Jak dziecko nie je to tez jego narzady nie pracuja stale. Noworodki to glodomorki, jedza do pelna, czasem tez za duzo i ulewaja, a niektore mamy, babcie napychaja dzieci ile sie da, jakby nie zauwazyly ze to juz nie sa noworodki. A potem nadwaga. To napisze jeszcze ze nadal kilka z Was pisze ze nie bedzie meczyc dziecka 3,5,7 min. Ja tez. Slucham jak marudzi i czekam kilkanascie sekund zanim podejde. A tak sie zastanawiam czy te mamy ktore potepiaja nauke samodzielnego zasypiania czy jak ich maluszki np. leza na brzuszku i sie irytuja ze nie moga dosiegnac zabawki, jecza, to te mamy od razu daja zabawki do reki, czy biora na rece? Bo moj czasami identycznie marudzi,placze jak zabawka jest dalej a jemu sie nie chce do niej podpelzac i musze go zachecic do samodzielnosci bo da rade i tez zal mi go jak tak sie wkurza.Trzecia noc. Zasnal przed 20. Obudzil go halas ok 23, smoczek i po 2 sek zasnal. Obudzilam sie o 1.30 i musialam odcoagnac lekko mleko, on sie obudzil kolo 3! Nakarmilam. Obudzil mno o7.30. Cud. Bez placzu, marudzenia.jedno karmienie. Edytowane przez gold-fish Czas edycji: 2013-11-25 o 17:22 |
|
|
|
#2473 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taki zajączek to jeszcze jest traktowany humanitarnie... o tych wszystkich cielaczkach i świnkach jadących na rzeźnię nawet nie chcę myśleć... Cytat:
kiedy zaczynacie ? my mieliśmy ruszać dzisiaj, ale zaczniemy jutro. No może pojutrze ![]() ![]() Cytat:
![]() a za wygląd po ciąży serdecznie gratuluję ![]() Cytat:
![]() musisz przypominać jak najczęściej ![]() wczoraj głosowałam, zaraz zrobię to znowu ![]() Cytat:
z całym szacunkiem dla dramatyzmu sytuacji ![]() szalejecie z tymi ząbkami. Wiktor też lubi cisnąć kupala, ssąc pierś.. i mimo, że szczerbusek nie ma ani jednego ząbka to tak mi czasem zaciśnie te dziąsełka, że aż mi słabo. Cytat:
Tez to przechodziliśmy.. Ogólnie MASAKRA... ale dokładnie 3 dni i przechodzi jak gdyby nigdy nic. Mieliśmy to jakoś na początku listopada.. (chyba 8.11 ) gorączka 39,2.. mały był strasznie rozpalony.. zbijałam mu gorączkę ale ulga była na krótko. Nie miał kaszlu, katarku nic... To taki wirus mojej kuzynki dziecko też miało niedawno. Widocznie teraz znowu panuje. Skoro zaczęło się u Was w sobotę to już pewnie końcówka. Zdrówka, trzymajcie się dzielnie |
||||||
|
|
|
#2474 |
|
Rozeznanie
|
ja rozmawiałam z pediatrą na temat nocnego karmienia, powiedziała,że jeśli mała domaga się karmienia w nocy to mam jej dawać pierś (mimo że sama chciałam zrezygnować z nocnego karmienia)
|
#2475 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za pół roczku i ząbek ![]() Cytat:
za pół roczku dla Bartusia i Wojtusia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Podziwiam ich, że te parę godzin przeżyli z uśmiechami na twarzach, że ona do porodu szła uśmiechnięta, kiedy ciąża dawała życie maluszkowi, a przyjście na świat miało je zakończyć... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja w kościele często widuję 3- czy 4-latka w wózku i ze smoczkiem i za każdym razem mnie to rozkłada na łopatki...Nasza na początku w ogóle nie dostawała smoczka, potem okazał się przydatny przy krzykach w samochodzie, teraz czasem dostaje na spacerze do zaśnięcia, w domu raczej nie lubi. Za to lubi pchać kciuki do buźki, więc wolę już dać smoczek - zawsze to łatwiej będzie oduczyć ![]() Dziś w nocy nie brałam małej karmić do łóżka, tylko chodziłam z nią do salonu, jak za dawnych dni i budziła się 3 razy, przy czym po trzecim karmieniu, koło 5, nie bardzo chciała iść spać Zasnęła już ze mną w łóżku po 6.30, jak tatuś wyszedł do pracy i pospałyśmy do 9 ![]() Idę dalej nadrabiać
|
|
#2476 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dzieki dziewczyny za zyczenia... kurcze miala byc rodzinna impreza mialy byc zdjecia a skonczylo sie na przychodni, szpilatu, morfologii,, wenflonie... ehhh zycie widze ze oste rozmowy... tak patrzac na to z bok.. wyluzujcie... w sumie sie nie dziwie xal.. jezeli piszecie szanuje ze Ty stosujesz metode x ale ja bym jej nie zastosowala bo cos tam to jednak jest jednoznaczny komunikat ze tej metody si nie toleruje i nie toleruje takiego podejscia... juz wiadomo od dawna ze na watku sa 2 szkoly wychowania i chyba nigd w tej kwestii nie bedzie consensusy.. Wojtus bidaka spi na mnie.. chyba ostatnio spal tak 5 miesiecy temu... tylko wtedy caly lezal mi na klacie a teraz jego nogi siegaja do pół uda.biedaczek zdechlaczek... |
|||||||||
|
|
|
#2477 |
|
siedzę i myślę
|
tak, ale to pożyczony od koleżanki, a ona nie ma tej przejściówki do samochodu, bo gdzieś zgubiła i wolę kupić drugi, który będzie w aucie i będę go zabierać do rodziców
|
#2478 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ciekawa jestem, ale jakoś ciężko, to już kolejny etap ![]() My też przechodziliśmy trzydniówkę, i masakryczne to uczucie, jak bierzesz dziecko w nocy na ręce, a grzeje jak grzejnik i cyca dostawał jak tylko kwęknął, bo przy takiej temp. to nie dziwne, ze chciał pić
|
|
#2479 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakaś dziwna kobieta.. ja bym jej za taki niewyparzony język jednak ekonomicznym wysłała !Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a tak musimy poczekać.. mam nadzieję, że od wiosny będziemy jednak mogli zacząć Cytat:
![]() A wy już w spacerówce ? ![]() Mam 2 śpiworki, które dostaliśmy.. nie podobają mi się, ale ja ogólnie jakoś nie widzę dziecka w śpiworku pewnie jak mróz dowali to zmienię zdanie. A Ty o jakim śpiworku myślałaś ? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() biedaczek.. ruszyć się nie mogłam, spał tylko na mnie mim, że był rozpalony. Robiłam mu chłodne okłady na czółko. Dziwę się tylko, że musicie się męczyć w szpitalu.. ja wezwałam lekarza na wizytę domową żeby dziecka nigdzie nie ciągać.. A w domu szybko doszedł do siebie.. ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Cytat:
co do trzydniówki.. Ojjj straszne to było, przeżywałam bardziej niż mały.. tak mi go szkoda było przy takiej gorączce łatwo o odwodnienie, więc cyca dawałam jak najczęściej, zmuszałam go żeby pił..Na szczęście trwało to krótko, już na trzeci dzień było lepiej, a czwartego nie pamiętaliśmy o chorobie ![]() ale jak widziałam na termometrze 39,2st to byłam przerażona Edytowane przez lonely_lady Czas edycji: 2013-11-25 o 17:52 |
||||||||
|
|
|
#2480 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie ostatnio patrzyłam też na Darow ramionach TŻ'ta, który ciągle mi się mały wydaje, a tak patrzę i teraz głowę ma na równi z gówą TŻ, nogi sięgają już za pas, a kiedyś to taki malutki że się prawie w rękach dwóch mieścił.
|
#2481 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mieliście wysypkę? u nas taka delikatna tylko
|
|
#2482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
naprawde nie chce sie wdawac w takie dyskusje, bo mi nic do tego, co kto robi z wlasnym dzieckiem. wiem tylko, ze nie z kazdym dzieckiem takie metody typu 3-5-7 sie sprawdza (wczoraj mi znajoma opowiedziala, ze stosowala, i jeden syn jak w zegarku, a drugi miala wrazenie ze jeszcze gorzej sie potem zachowywal - i ona nie jest pierwsza osoba, ktora mi o tak roznych efektach opowiada -wiec najwyrazniej duzo zalezy od dziecka). i nie wmawiaj mi prosze, ze bede musiala predzej czy pozniej patrzec, jak moj synek placze w nocy o jedzenie, i albo mu tego jedzenia nie dam, albo bede karmila tak do 18tki. jesli nie bedzie glodny, to go dam rade ululac. nie bedzie musial plakac x minut nim ja jakos zareaguje. ja wiem, ze da sie przez to przejsc bez koniecznosci placzu. jak ktos chce szybciej i moze sobie na wrzeszczace dziecko pozwolic (ja nie moge), to niech sie bawi w 3-5-7 itp. co do placzu z powodu nerwa, bo zabawki nie moze siegnac itp. to u nas to nie jest takie wycie, a raczej marudzenie. i oczywiscie pozwalam mu powalczyc samemu. jesli twoje dziecko po odlozeniu do lozeczka tak sobie tylko marudzilo, to sie ciesz. moje nie marudzi, a sie wydziera, zanosi i potwornie meczy, co jego zdrowiu nie sluzy. maarchewka, ja juz pisalam, nic do tego nie mam, ze inni takie metody stosuja, ale niech mi nikt nie wciska, ze predzej czy pozniej mnie to tez czeka. ja sie tylko do tego punktu odnosze. no i ewentualnie moge dodac, ze ta metoda nie jest tylko na watku kontrowersyjna bo np. w niemczech przed jej stosowaniem przestrzegaja. mowia, ze to juz absolutna ostatecznosc (jak matka totalnie nie wyrabia). zbyt duzy stres dla dziecka i lepiej przynajmniej sprobowac poradzic sobie inaczej.Hawwa, jak nadrobisz, to doczytasz o tej metodzie bez placzu. ja nie mam ksiazki, tylko takie opracowanie online, ale niestety po niemiecku... dzisiaj nie mialam czasu poczytac dalej, ale na razie i tak jestem w trakcie analizowania potrzeb mlodego. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2483 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mi też jakoś smutno jak Paulinka sama zajda, ale po każdym słoiczku musi cyca
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2484 |
|
Zakorzenienie
|
uuuuffffff.... ale mamy dzien... Sofia caly dzien placze i nie moze spac
zasnela 2 razy.i w obu przypadkach wystarczylo, ze sie ruszylam, a budzila sie z placzem. Kazde odlozenie jej czy to do zabawy (gdy wyraznie rwala sie do zabawek) czy do zmiany pieluchy owocowalo zanoszacym sie placzem nie wiem o co biega... Temperature ma w normie. Zel na dziaselka nie przyniosl poprawy. ostatecznie dalam jej czopek z paracetamolem, po ktorym jeszcze godzine ja nosilam i spiewalam kolysanki. Dalam jej piers w powietrzu. zassala wreszcie (wczesniej sie wila i gryzla brodawke) i zasnela. Wtulila sie we mnie cala soba wiec nawet nie bede jej odkladac, niech pospi troszke biedulka...Sporo dzis myslalam o naszej dyskusji dot. nauki zasypiania itd. zastanawialam sie czy gdybym zafundowala nam w miedzy czasie sesje 'samodzielne zasypianie' to teraz nie mialabym takich akcji... I przypomnialam sobie, gdy zaraz po porodzie czytalam Jezyk Niemowlat i probowalam wprowadzac system jedzenie-aktywnosc-zasypianie bez piersi. Moje dziecko bylo mega spiochem (m.in. z powodu zoltaczki) a mimo to na ten uklad nie chciala pojsc. zasypiala tylko przy piersi, czasami zdarzalo.sie, ze zasnela odlozona po jedzeniu (ale tylko na brzuszek). Strasznie sie wtedy stresowalam i plulam sobie w brode, ze nie potrafie czytac sygnalow jakie daje mi dziecko. A mialam idealnego noworodka. Tylko spala i jadla. Przez chec zastosowania jakiejs metody, a nie podazania za instynktem wcale nie cieszylam sie tamtym czasem. teraz tego bardzo zaluje... potem byly perypetie przeprowadzkowe plus kryzys laktacyjny. jak sie unormowal to juz pozwalalam Sofii zasypiac na rekach, potem odkladana do lozeczka pieknie spala. pozniej przyszedl kryzys 3. miesiaca i od tamtej pory Sofia po zasnieciu nie daje sie odlozyc. Budzi sie momentalnie. Wiec spi z nami. dzienne drzemki tez najczesciej spedzam z nia w lozku. Jak sa skoki/kryzysy/zabki i Bog wie co jeszcze to sa dni takie jak dzis... Nie wyobrazam sobie uczyc jej samodzielnego zasypiania i juz. Jestem przekonana, ze nie jest na to gotowa. Skoro potrafi plakac zalosnie gdy bawi sie, a ja na chwile wyjde do kuchni czy toalety to tym bardziej nie jest gotowa zostac sama gdy jest zmeczona i chce spac. Tak jak Cloche pisze skutecznosc metody zalezy w ogromnej mierze od dziecka... Bardzo mozliwe, ze gdyby trafil mi sie mniej placzliwy egzemplarz to tak jak Mysia czy Xal wyznawalabym metode Tracy Hogg. A, ze trafil mi sie aniolek ale o wrazliwej naturze to blizej mi do RB bo nie widze dla nas innej drogi. Wiec jesli u kogos, tak jak u Gold sprawdza sie metoda z 'zasnij wreszcie' to swietnie. Jesli jednsk jakas mama probuje ja stosowac, a dziecko wyraznie daje sygnaly, ze nie jest na to gotowe, a mama dalej brnie w zaparte bo sie boi, ze dziecko sie 'przyzwyczai' to wspolczuje temu malenstwu z calego serca ![]() No to moje wynurzenia po ciezkim dniu.... |
|
|
|
#2485 |
|
Zakorzenienie
|
Ash a masz jakieś leki p. bólowe paracetamol czy nurofen? Na moją calgel nie działa, inna sprawa, że zębów nadal nie ma, ale jak płacze to mi prościej wstrzyknąć do buzi na rękach niż kombinować z czopkiem.
Co do TH i zasypiania, to ja to wszystko wprowadzałam dość późno gdzieś po skończonym 3 miesiącu porządkowałam dzień. Wcześniej to Paulinka odpływała na cycu. Co ja się nakombinowałam, żeby jadła dłużej nawet do odbicia mi zasypiała i spała dalej. Czasami miałam wrażenie że tylko powąchała mleko i odpływa ![]() Co do początków mojego macierzyństwa to ja się wypowiadać publicznie nie będę, bo hmmm inaczej to sobie wyobrażałam. I nie chodzi mi o dziecko tylko o mnie.
|
#2486 |
|
Zakorzenienie
|
Xal mam tylko czopki. jakos do mnie bardziej przemawiaja niz doustne. Jednak omijaja ukl. pokarmowy. Ale szczerze mowiac nie wiem czy to czopek zadzialal czy wykonczenie...
U nas po skonczonym 3.mcu wszystko sie sypnelo: spanie w lozeczku, jedzenie, regularne drzemki... Dopiero pod koniec 5mca zaczelo sie normowac. A teraz znow wszystko szlag trafil i skladamy kawalki od nowa... Ale wciaz wierze w moje dziecko. Wiem, ze jak bedzie gotowa to przyjdzie czas na samidzielnosc
|
|
|
|
#2487 |
|
Wtajemniczenie
|
ASH ja tez mam dzisiaj jazdy z mlodym
marudzi,placze,raczki ciagle w buzi, spac nie chce, spal tylko 15min ok 11, 30min na spacerze i 15 min ok 17 jak go odloze do lozeczka to momentalnie wstaje... teraz go karmie ,ale wierci sie niesamowicie i ciagnie cycka z calej sily az boli 10 min temu dalam mu czopka paracetamolu moze sie w koncu uspokoi |
|
|
|
#2488 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A ja tam nie stosowałam żadnej metody, robiłam tak ja mi i Matyldzie wygodnie. W dzień zasypia albo sama, albo ze mną, ale daje mi konkretnie znać jak dla mnie czy chce się przytulać czy chce leżeć sama i wtedy odpływa, na noc zasypia w łóżeczku bez płaczów, po nocnym jedzeniu śpi z nami i tego nie możemy, nie chcemy, nie chce nam się zmienić ale nie widzę w tym żadnego mojego celowego działania. I tak jak Asia piszesz robię to czego moje dziecko w danej chwili potrzebuje i każdy człowiek jest inny i nie na każdego wszystko działa.
|
|
#2489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
paracetamol mozna dawać po pól dawki a nie całą, to jest plus. Miałam kiedyś akcję nocną płacz, nagły ryk nie wiadomo skąd i o co, noszenie na rękach nic nie dawało to szybko paracetamol. Jakoś nie wyobrażam sobie dawać czopka na pełnym ryku
|
|
#2490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
świetnie, u mnie dziś jedno karmienie ale pobudki co godzinę. boli go coś zapewne, i pewnie to te zęby bo z brzuchem/bakami/kupa jest ok..
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:17.

Parowar nkupiłam taki: 

Ja już nic nie napiszę na temat tych wszystkich "metod", ale cieszę się, że mam jakąś inną wiedzę na ten temat i nawet nie będę próbować siłą do czegokolwiek zmuszać moje dziecko. Lili przesypia noc wg twierdzenia, że jeśli dziecko 6miesięczne śpi ciągiem 5h to można mówić o przespanej nocy 
Są dwa serca-ich nieustanne bicie,zdaje się w dwóch jestestwach jedno tworzyć życie,łańcuch który nas wiąże,los nie skruszy zmianą,będą bić zawsze razem, albo bić przestaną

dla W. Poszedł jak burza

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

wystawiam ciuszki Przemkowe na all, jedna dziewczyna kupiła coś, zapłaciła za przesyłkę poleconym ekonomicznym (idzie kilka dni). napisałam jej grzecznie dla formalności że dziś wyjeżdżam rano i nie mam jak wysłać paczki, ale jutro mąż wyśle priorytetem, sami dopłacimy do priorytetu, i dostanie ją szybciej niż by miało iść ekonomicznym, tylko że z datą jutrzejszą. a ona się burzy że mogłam wcześniej to napisać, że to nie w porządku itp. wtf