|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3
Cytat:
Tak, Roman z Na wspólnej jest debest
|
|
#3212 | |||
|
Rozeznanie
|
Witam się przed snem
W koncu nadrobiłam... u mnie nic nowego, jakoś ta pogoda nie nastraja mnie zbyt dobrze Składam spóźnione życzenia urodzinowe agunia4ever; Gratuluje synusia koziemleko Cieszę się, że już wszystko w porządku, dbaj o siebie Cytat:
Mamy dla siebie 3 pokoje i łazienkę 1 piętro, ale kuchnia wspólna - niestety dom jest bardz duży, ale trochę źle rozwiązany, nie podzielony na dwie rodziny... Wspólne mieszkanie ma swoje plusy ale minusów też nie brak...ale skoro dom taki pokaźny to nie ma sensu się budować, a czasem taką wielką chęć na własny mały domek![]() Cytat:
Cytat:
Co do spacerów to chyba dobry pomysł A kurtki zimowej też mi brak, w obecnej wyglądam już jak w futerale na parasole - taka opięta Zazdroszcze wam tych lumpkowych zakupów Muszę się wybrać koniecznie, chocby jutro:P
|
|||
|
|
|
#3213 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
wszystkiego najlepszego! I dzięki za przypomnienie, zdążę wyslac życzenia bratowej, mało brakowało... och cóżby to był za nietakt ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3214 |
|
Zakorzenienie
|
Pochłonęłam 4 mandarynki, więcej nie mam. Muszę sobie jutro kupić!
Nigdy nie lubiłam
|
#3215 | |
|
Zadomowienie
|
To idąc tym tropem (jedzeniowym) mąż mi przywlókł dzisiaj kalendarz adwentowany (taki czekoladowy, z okienkami - dla dzieci), mikołaja z czekolady i... czekoladę nadziewaną z wedla o smaku creme brulee
Polecam, dorównuje belgijskiej z biedry ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
|
|
#3216 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki za pomysły na zupę, chyba się skuszę na krem z brokułów, nigdy nie jadłam a brokuły uwielbiam
Co do mojego szycia to tak jak pisałam dopiero zaczynam z tym że moja mama jest krawcową i w razie czego wykonuję "telefon do przyjaciela"
|
|
#3217 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3218 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3219 |
|
Rozeznanie
|
ooo dzięki wielkie
|
|
#3220 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli nie odstaję
|
#3221 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w przyszlości wykorzystałabym tę wiedzę przy swoim dziecku
|
|
|
|
|
#3222 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
alez sie ucieszylam, ze dzis tylko 2 strony do nadrobienia a nie 20
Cytat:
![]() Cytat:
20 kwietnia ![]() sliczny brzuchol i slodki synek ![]() Cytat:
justine Ty to dopiero masz babcie z piekla rodem ![]() Cytat:
co za dupekCytat:
Cytat:
ales sie oblowila a ten lososiowy storczyk musi byc piekny no i najlepszego Gratuluje wam lumpkowych zdobyczy
|
|
|
#3223 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przez was kazalam juz mamie kupic i jak przyjedziemy do pl to bedzie na mnie czekala ![]() a kalendarz adwentowy tez juz sobie sprawilam, i dziecku tez zeby nie bylo Pisalyscie jeszcze o zupach - ja uwielbiam krem z brokulow i z pieczarek
|
|
|
#3224 |
|
Zakorzenienie
|
Uciekam spać
|
#3225 |
|
Zadomowienie
|
Ooo tego nie znam a uwielbiam cukinię - jak ją robisz?
|
#3226 |
|
Zadomowienie
|
nic skomplikowanego a smak obłędny:
http://bibliasmakow.pl/zupa-krem-z-cukinii/ ale mi smaka narobiłyście tymi zupkami |
|
|
|
#3227 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wstaje, szykuje Marcelowi śniadanie, wychodzi z psem i robi zakupy co bym miała śniadanie jak wstanę, nadzoruje Marcela przy ubieraniu i myciu zębów uciszając go przy tym raz po raz żeby mamusi nie obudził i tylko wchodzą do sypialni dać mi buziaka przed wyjściem ![]() No i "małe dziecko" ma 6 i pół roku tak więc jest dość samodzielny już Złożył mi dziś życzenia o treści: żeby on i dzidziuś co jest brzuszku byli zdrowi a jak się zaśmiałam, to powiedział, że przecież zawsze gdy mnie pyta o czym marzę, to odpowiadam, że o tym, żeby moje dzieci były zdrowe. Więc tym razem życzył mi tego, czego ja sama sobie życzę Cytat:
U nas jest przyjęte tak, że urodziny obchodzą dzieci, a imieniny dorośli. Ostatnimi hucznymi urodzinami powinna być 18-stka, bo wtedy wchodzi się w dorosłość. Tak więc zwykle czuje się zażenowana, jak dostaje zaproszenie od znajomych na np. 30-stkę bo dla mnie to trochę dziwne, żeby dorosły człowiek robił imprezę urodzinowa jak dziecko. Ale takie zwyczaje się z domu wynosi, więc co dla kogoś jest dziwne, dla innego normalne ![]() Wiadomo że w bliskiej rodzinie składamy sobie życzenia urodzinowe, wymieniamy się drobnymi prezentami (z rodzicami, bo z rodzeństwem już nie), a prawdziwe rodzinne świętowanie to imieniny są Zeżarłam właśnie resztę (czytaj salaterkę) sałatki meksykańskiej. Odbija mi się czosnkiem. Koszmary będą mi się śniły z takim pełnym żołądkiem. Śpicie juz wszystkie? |
||
|
|
|
#3228 |
|
Zakorzenienie
|
A Ty Sroka
?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ---------- Ja za chwile idę. Jutro na badania idę rano i jak wstanę to nie wiem
|
#3229 |
|
Moderator
|
I jak tam - nie zaspalas?
![]() Ja tez dzisiaj na badania, a strasznie mi sie wstac nie chcialo
|
|
|
|
#3230 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Ja od kilku dni mam problem ze spaniem Chyba sobie pooglądam jakiś serial... Powodzenia na badaniach, mnie to czeka za 2 tyg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3231 | ||
|
Zakorzenienie
|
a jesteś ze śląska?
20 kwietnia podobnie też Wojciech Korfanty ale o tym już mało kto wie ![]() W Niemczech każdy starszy człowiek zna tę datę- wiem co mówię ale że u nas znają to mnie to zadziwia. Jak mama mnie urodziła i przyszła mnie pokazać koleżankom z pracy to od razu się zaczęło "jaka data, oj jaka data!" i mama nie wiedziała o co im chodzi słooodkie! Cytat:
Cytat:
Ciąża będzie mi się z nimi kojarzyć z pewnością. Ale trzeba się najeść bo przy karmieniu nie ma w diecie cytrusów więc podobno kobiety które rodzą w okresie zimowym bardzo cierpią.
|
||
|
|
|
#3232 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
owszem nie zajada się cytrusami w ilościach hurtowych, ale jak ma ochotę to je i naprawdę niczego sobie nie odmawiała, bardzo ostrych potraw też nie... Druga pije nawet kawę Doświadczone mamusie jak to jest naprawdę z tą diętą matek karmiących?
|
||
|
|
|
#3233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koleżanka np gdy zjadła żodkiewkę to mała dostała wysypki na całej twarzy i zorientowali się dopiero trzeciego dnia a dzieciątko płakało bo ją swędziało. Szwagierka trzymałą się ścisłej diety i mały nie miał kolek i problemów z brzuszkiem. Mam wrażenie czytając że wiele problemów które przypisuje się dzieciom samym w sobie wynika właśnie z niewłaściwej diety.
|
|
|
|
|
#3234 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
myślę że wystarczy się ograniczać żeby nie jeść ciężkostrawnych rzeczy czy smażonych to ma być poprostu dieta lekko strawna są rzeczy naktóre trzeba uważać mleko długo ogórków nie jadłam to od czego nas może boleć brzuch może być przyczyną kolek
|
|
#3235 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak w ogóle to miękka kaczka jestem, pracuje 4 dni w tygodniu, od 11.grudnia mam już urlop, a później macierzyński (tu jest 6 tygodni przed terminem porodu), wciąż sobie powtarzalam, że byle wytrzymać te 10 dni roboczych, w poniedziałek jakoś sobie wymyśliłam, że tylko 9, bo idę do lekarza, więc dostanę zwolnienie. No ale to nie moja przychodnia, a ta sama pipa nie dała mi zwolnienia tylko jakieś zaświadczenie, w ktorym było napisane, że byłam u lekarza do 10.15, co jest kłamstwem, bo wyszłam stamtąd o 10.38, specjalnie spojrzałam na zegarek. Tak mnie to wszystko wnerwilo, że pojechałam do swojej przychodni i poprosiłam o parę dni zwolnienia, naprawdę potrzebuje wypocząć. O, i zamiast 9 dni, zostało mi już tylko 6 ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Aaaaaa, z tego wnerwienia zapomniałam, że chciałam napisać, że ja karmilam syna piersią ok 9 m-cy i właściwie żadnej diety nie przestrzegalam, czasem (rzadko, bo nie przepadam) piłam bawarke. Raczej nie było z nim żadnych kłopotów... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Trisdom, wypilam przed wyjsciem z domu kawe z mlekiem, bo jak w zeszlym roku tez to badanie robilam, to mi lekarz powiedzial, ze moge. A teraz laborantka mowi, ze nie powinnam nic pic, gar nix! Ghrrr przyznalam sie do kawy bez cukru, bo tak bylo, ale nie powiedzialam, ze bylo tam troche mleka juz mnie tak zestresowali w tej Praxis, ze nie chcialam wiekszej afery robic. Przeklamie mi to strasznie wyniki? Laborantka powiedziala, ze napisze lekarzowi, ze pilam ta kawe, ghrrrr...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3236 |
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry
![]() Ja jak zwykle nie wyspana .Już zapowiedziałam mężowi że od 20 stycznia piję herbatę z liści malin i robię wszystko by urodzić bo bardzo mi się nie podoba moja kondycja i waga Co do diety karmiącej zobaczymy co czas pokaże postaram się jeść w miarę normalnie, a jak będzie trzeba to będe trzymać nawet najostrzejszą dietę |
|
|
|
#3237 |
|
Zakorzenienie
|
po północy zeszłam na zawał. kładziemy się do łóżka, małż usypia błyskawicznie, ja jakoś nie mogę, bo wcześniej drzemałam na kanapie, aż tu nagle zaczynam słyszeć dziwne dźwięki....
słucham, słucham, w końcu przerażona budze małża, a on mi mówi, że nie słyszy. kazałam mu się skupić, aż do niego też dotarło, że coś nam łazi po stryszku i skrobie w sufit na przedpokoju. jakieś zwierzę. tylko jak tam wlazło, pojęcia nie mamy. ani co to jest. rano znów łazikowało i skrobało. małż ma to dzisiaj sprawdzić, a ja się boję, co tam odkryje :P koleżanka się śmieje, że może to Mikołaj do nas przyszedł :P |
|
|
|
#3238 |
|
Zadomowienie
|
cayenneOnaprzede wszystkim podziwiam Cię za ten rower, nie spodziewałam się ze na tym etapie ciąży jazda na rowerze jest w ogóle możliwa
![]() Dobrze że zdecydowałaś się na to zwolnienie
|
|
|
|
#3239 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powodzenia na badaniach ![]() Cytat:
wydaje mi sie, ze jesli rodzice nie sa alergikami, to nie ma powodow do nadmiernego przewrazliwienia , wystarczy, jak sie czlowiek odzywia zdrowo.Hinduski u mnie jadaja bardzo ostro Chinki swoje potrawy Brytyjki rowniez swoje i popijaja wszystko herbata z mlekiem i nic im sie nie dzieje, a uwielbiaja np curry i to ostre to nie chodzi o to, aby zjesc kilogram winogron i popic coca cola, tylko zjesc zdrowy, normalny posilek tylko Polki na jakis dietach ciagle ![]() ja jadlam normalnie, zdrowo, jak zawsze
|
|
#3240 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mam karę, bo chciałam zaoszczędzić 30zł. Od diabetologa dostałam skierowane na nfz na badania, to myślę, że skorzystam i to był bląd Co chwilę jakieś awantury kto kiedy wchodzi za mna przyszło dwóch facetów a jeden se poszedł do pracy coś załatwić,bo godzinę trzeba w kolejce stać, to ten drugi "idź, idź ja Ci miejsce trzymam" Jakby to było przede mną to chyba bym ryja darła Nie mogłam iść usiąść, bo musiałam stać i pilnować Pani, która była przede mną żeby mi czasami sie ktoś nie wcisnął w kolejkę Ci co tylko mocz przyszli zanieść (a to polega tylko na położeniu na tacy pojemnika i nic więcej) byli normalnie linczowani i zakrzykiwani W tamtym roku sama byłam tam zaniesć mosz, ale tylko weszłam bez pytania, położyłam i wyszłam nie patrząc na ludzi bo wiedziałam czym to grozi ![]() Cytat:
i nic mi o tych datach nie wiadomo ![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że przez ten stres Ci cukier nie skoczył
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:17.

W koncu nadrobiłam... u mnie nic nowego, jakoś ta pogoda nie nastraja mnie zbyt dobrze

nie było nic innego
Muszę się wybrać koniecznie, chocby jutro:P

Jeszcze miesiąc ciąży i stanę się żywym przykładem blondynki z dowcipów

żonka swojego męża

w przyszlości wykorzystałabym tę wiedzę przy swoim dziecku

a miałam dzisiaj dietkę mieć, żeby waga jutro na wizycie nie spowodowała mojego zawału 

.Już zapowiedziałam mężowi że od 20 stycznia piję herbatę z liści malin i robię wszystko by urodzić bo bardzo mi się nie podoba moja kondycja i waga