|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
|
14 | 40,00% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
2 | 5,71% |
| Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
|
0 | 0% |
| Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
|
12 | 34,29% |
ten co teraz.
|
|
7 | 20,00% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
babku- a bo ja tez jestem przeciwniczka ogolnie takich diet, ale tak sie źle czuje, 2 dni mnie brzuch boli/jelita, zoladek dokucza i sobie pomyslalam ze ak sie oczyszcze to mi przejdzie, ale jakas godzine temu mnie tak przeczyscilo ze szok... wiec narazie odpuszczam.
![]() lineczko- mi polozna zachwalala ten enfamil jestem ciekawa jak sprawdzaja sie mleka humana bo w aptece u mnie widzialam na nie promocje...niunia- za opis super siostrzyczkidomii- od 8 do 10 w sklepie a w aptekach nawet do 20 Miki-
|
#4862 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Aksbarg jestem w ciężkim szoku co ci lekazre wam zrobili, ewidentnie jest ich wina.
Oby Mała nie miała następstw ciężkiego porodu nie wyobrażam sobie co czujesz i czułaś. Zdrowia dla małej i ciebie.A co do sali nie rozumiem tej syt. i powinnaś zaskarżyć szpital. Nie możesz powiedzieć że nic się nie stało. Niunia za opis i pięknie są dziewczynkiMiki
|
#4863 |
|
Rozeznanie
|
odeszły mi wody leze na porodowce, pod Ktg boli
|
|
|
|
#4864 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwia-
a jak sie pisza skurcze?ktosiula to sie dzisiaj odzywala? chyba nue ... moze rodzi
|
#4865 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4866 |
|
Zakorzenienie
|
Siemka
Kociak, Lubieolowki Gratulacje Mikołajkowych dzieciaczków Sylwia żeby szybko poszło, rodzisz w dobrym ekspresowym watku ![]() Nie mam czasu ostatnio tu zajrzeć, co próbuję to mnie coś odrywa a najczęściej Maja. Dalej walczymy o kupki a poza ty to wszystko ok u nas. Na Mikołaja Majunia dostała Myszkę Minnie Wczoraj byłam u fryzjerki i wreszcie wyglądam jak człowiek
Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-12-07 o 20:05 |
|
|
|
#4867 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.sadistic.pl/chajzer-lata-z-mapa-vt249773.htm
katastrofa, ludzie powinni siee wstydzić........
|
#4868 |
|
Zakorzenienie
|
Chcialam fotkę dodać i nie chce się wstawić
Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-12-07 o 20:09 |
|
|
|
#4869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zerknęłam na pierwszą stronę i jestem w szoku w jak szybkim tempie się rozpakowujemy tak niewiele brzuchatek już zostało
|
|
|
|
|
#4870 |
|
Zakorzenienie
|
Ponadrabiam trochę
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-12-07 o 20:29 |
|
|
|
#4871 |
|
Zakorzenienie
|
No wreszcie się udało
Majunia z myszką Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4872 |
|
Zadomowienie
|
Zapomnialam Wam napisac ze cala drze od czwartku bo syn jak byl na kontroli wlu pediatry to bezposrednio przed nim lekarka przyjmowala dziewczynke.z.ospa... o starszego sie nie boje tylko o malego... dr co prawda umyla rece.po lokcie al pomieszczenia nie wywietrzyla. w przychodni jest co prawda izolatka ale tata nie podejrzewal ospy i jej tam nie zaprowadzil.
|
|
|
|
#4873 |
|
Zakorzenienie
|
Majunia jaka malutka
![]() ola- zeby ospa Was ominęła![]() My jutro do tego kina idziemy.. 5 h nam zajmie seans i dojazdy ![]() ale zdecydowalismy sie na kraine lodu w 3d ![]() dziewczyny, kupujecie swoim pociechom coś na gwiazdkę? co to będzie? bo my mamy z tym problem... fajnie byłoby gdyby maly cos dostał też od rodziców choć wiadomo że wszystko co potrzebuje to staramy sie mu dawać
|
#4874 |
|
Zakorzenienie
|
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2014-03-19 o 19:31 |
|
|
|
#4875 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TASZANTA - paszport I polski I angielski sa wydawane w formie papierowej . Widze że bylo goraco .. Ja co do karmienia powiem tylko tyle ile sama przezylam. Pierwsze dwa tygodnie to byla dla mnie masakra . Jakby nie moja mama ktora wtedy miala dla mnie duzo cierpliwosci , sama wkrecilabym sobie że mleka nie ma a pozniej że jest lipne. Wiec tutaj sie zgodze że to mozna miec w głowie ! Fakt faktem że trafił mi sie ssak nad ssakami i smialo mozna bylo by ja porownac do laktatora Taszanty Mimo to nie ominely mnie placze w nocy i poczucie winy że Maja jest glodna, mokre noce , przebieranie dwa razy , jej placz bo do oka sie leje , jak sie krztusiła to nigdy nie zapomne jak mi serce stawało. O moich spacerach chyba pamietacie, jak ja bym chciala butle wtedy wyjac, albo w sklepie , w kawiarni .. Jakbym chciala zeby ktos za mnie mogl w nocy wstac, albo zostac z nia kilka godzin .. I nie raz mam taki dzien , ze mysle o tym a za chwile przystawiam ja i wszystko mi mija bo czuje że daje jej cos czego nikt inny jej nie da, cos w czym nikt inny mnie nie zastapi! Czuje wtedy takie Wszystko to nie znaczy że jestem przeciwnikiem MM . Sama mam puszke w szafce i jesli bym musiala , to bym po nie siegneła. Sama tez bylam od urodzenia karmiona modyfikowanym i zyje, na glodna nigdy nie wygladalam, zdrowie tez mi dopisuje Wierze że sa przypadki kiedy mama naprawde nie ma tego mleka, bardzo chce ale nie moze karmic , ale jestem zdania że w 80% problem siedzi w głowie a nie w cyckach. Moim zdaniem Ryba jest tu najlepszym przykladem. Karmiła, stresowala sie waga , ulewaniem, tym czy mlody jest najedzony, ile je , tym co kto powie I laktacja padła. Teraz KAcperek złapał sam, przez przypadek , teraz kiedy im obu teoretycznie jest to obojetne , mały najedzony jest a Ryba ma wszystko pod kontrola bo po butli wie ile je. No I jakos idzie , i jeszcze z tego co ryba pisze jest bardzo przyjemne i dla niej i dla niego . ja wierze, że jeszcze z tego niezla mleczarnia bedzie Rybko Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Cytat:
Na banany jem dziennie ale sera wogole poki co , bo młoda Zle reaguje na nabiał . Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4876 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jestem wściekła... Do mojego męża przyszli koledzy oczywiście nie potrafią zachowywać się po cichu... Chodzą jak słonie, śmieją się jak nienormalni i rozmawiają tak głośno że mam wrażenie że próbują mnie zezłościć. Zaraz tam wpadnę i zrobię im awanturę... Jak przychodzą do kogoś do domu to niech się zachowują jakoś grzecznie a nie jak bydło
|
|
|
|
#4877 |
|
Zakorzenienie
|
Trele, dziekuje
az milo sie czyta ![]() kolejne pytanie z tych co były. co wybrac: 1. szczepionke 5w1 2.6w1 3. zwykle no i ktore z Was sczepia na meningo, pneumo,rota? czy jak neurolog wystawila mi zaswiadczenie ze maly moze byc szczepiony na krztusiec to znaczy ze na nic innego nie? co z reszta w takim przypadku? zostaje nam szczepic zwyklymi?mam hlowe wiwelkosci wielkiego arbuza przez to....... omóżcie
|
#4878 |
|
Wtajemniczenie
|
Jaśko i Maja
![]() Sylwia trzymajcie się Ryba moim zdaniem na krzusiec czyli pierwsza szczepionką czyli możesz też 6 w1, ale ręki nie dam, ja wzięłam 5w1, żeby deko przyoszczędzić, bo wzięłam rota, a bezpłatnymi już nie chciałam bo to jeszcze jedna igła. pneumo i meningo tezs biorę tylko trochę później chyba jak już będzie można mniejszą ilością dawek szczepić, bo koszty zabijają, ale przy Ani w domu w zasadzie nie widzę innego wyjścia, ona bez przerwy coś przywleka z przedszkola, 3-4 góra 5 dni w tej wylęgarni i siedzi chora w domu ![]() ola żeby ospa Was ominęła Test z mapą :mdleję: |
|
|
|
#4879 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Nelce nie podpasowało trzymamy! a które modyfikowane jest dobre? żadne ![]() Cytat:
my kupujemy bujaczek z Tiny Love ![]() dorzućcie jeszcze Nelkowe 1,5 godziny przez cały dzień Cytat:
Cytat:
na pneumo nie szczepimy bo za drogo ewentualnie na rota szczepimy w późniejszym czasie ale to jeszcze zobaczymy jutro robię zapas mleka żeby nie było znowu takiej sytuacji że braknie nam i podajemy takie które ulewa jej się i płacze przy tym niemiłosiernie aż ja mam łzy w oczach ![]() TŻ rozwalił mnie swoim sposobem na uspanie Neli pomachał jej trzy razy ręką nad oczami pogadał czary mary a ta zamknęła oczy i śpi Paulina, Nela ma taką samą Minnie
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-12-07 o 22:21 |
||||
|
|
|
#4880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję Mały zasnął wiec mam chwilę. Wiecie jak sie wkurzyłam, jestem zła i nie umiem sie uspokoic. Wynajeliśmy to mieszkanie w lipcu, upał był wiec nie sprawdzaliśmy czy grzeje i jak, nikt o tym nie pomyślał. Super cena, okolica i mieszkanie też w miare ok. Wzięliśmy.. no i zaczynają sie schody, najpierw piekarnik, kuchenka, szafki, karnisze.. tak co chwile coś, wczesniej nie widziałam tego, nie zwróciłam uwagi nawet na to... a jak już się "psuło" to po kolei. Potem drzwi do wymiany, rurki nieszczelne od piecyka gazowego! spłuczka nie działa (a jak podpisywaliśmy to mówili, że tak wygląda to wszystko bo 3 miesiace nikt tu nie mieszka a oni mieszkają 400km od nas wiec nie dbali o to.. no ok uwierzyłam-o ja głupia.) co do nich dzwoniliśmy to mówili że jak popsuliśmy to mamy naprawić. i dopiero jak te wiatry przyszły to zaczeło być zimniej i zimniej... az w końcu dzisiaj rano myślałam ze nogi mi odpadną, szczecie ze Kacper był porządnie okryty i miał niedrapki i czapeczkę ( bo ma odstające uszka, założyłam mu na noc taką cieniutką zeby sprawdzić czy zadziała zeby sobie nie podwijał tego ucha) zaraz wzięłam małego do siebie, mąż posprawdzał i wyszło szydło z worka. Zadzwoniliśmy do włascicieli i oni to zrobią ale latem, bo teraz nie mają jak przyjechać, a my tego nie mamy robić chyba ze bez zwrotu kasy i tylko non stop kasa i kassa. Kuźwa niech mi dają to ieszkanie z miasta bo ja tu nie zdzierżę. Eh... no to sie wygadałam i mi troche przeszło. Teraz niby tam zatkał, ale jak długo to wytrzyma..
|
|
#4881 | ||
|
Wtajemniczenie
|
trzymam kciuki
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Lekarz rora też polecał ale ja przekonana nie ejstem dalej, bo czy każdą biegunkę będziemy teraz traktować jako tą rotawirusową? Gdybym nie miała za darmo szczepionki na pneumo to i tak wybrałabym pneumokoki: jakoś bardziej mogą zaszkodzić dziecku :ale to jest kolejna kwota 900 zł, za 3 dawki Jeśli chodzi o krztusiec to po nim mogą byc jakieś powikłania dlatego ty masz zgodę na to konkretne szczepienie, zbadali małego wiec nic mu nie będzie. A lekarz powiedział że te szczepionki 5 i 6 w 1 to są takie same z tym że przy 6w1 jest mniej szczepień i jedna dawka na żółtaczkę wiecej.
|
|
#4882 |
|
Rozeznanie
|
Rybko ja będę szczepiła 5 albo 6 w 1 i dodatkowo na rotawirusy i pneumokoki (mamy za darmo od miasta).
Sylwia Dziewczyny mam problem z Małym. Od wczoraj maluszek śpi po 1-2 godziny i się budzi, ciężko go ululać. Teraz jeszcze podczas karmienia co chwila przerywa ssanie i płacze, po chwili znowu ssie i płacze. Nie wiem czy to coś nie tak z moim mlekiem po rewolucjach żołądkowych, przez co nie jadłam normalnie czy jemu coś dolega. Wysłałam męża po rumianek i mm, czuję się taka bezradna
|
#4883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może kupcie piankę taką montażową i powsadzajcie w te dziury, zawsze to trochę uszczelni, bo przeciez przy montażu okien też się tym uszczelnia a staracie się o to mieszkanie z miasta?
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#4884 |
|
Zakorzenienie
|
Anulka, lineczko- dziękuję.
Karuzelkę mamy... czym interesuje sie 3 miesieczne dziecko? bo w sumie od świat do 3m to tylko 2 tygodnie :P bo tak, jakieś zestawy jedzeniowe to nie bardzo, w sensie krzesełko czy cos, bo dopiero po 4miesiacu sie wprowadza marchew i cos tam jeszcze, poza tym na zajączka moge kupić bo zanim zacznie siedzieć to hoho, nie chciałam grzechotek bo on bardzo mocno ( na prawdę, lekarka mnie nawet zapytała czy biję swoje dziecko, bo mial lekkie zasinienie jestem głupia ale mi smakuje mm . na prawdę. jak miałam 16lat to urodziła sie moja siostrzenica i wtedy pierwszy raz spróbowałam i mi smakowało i zostało do dzisiaj ale nie pije zeby nie było;p
|
#4885 |
|
Zakorzenienie
|
Basiaaa, Trele brawo. I właśnie takich akcentów tu potrzeba.
Lilith wyluzujesz ze stresem to i mleko się poleje. Ciesze się ze jest lepiej. U nas chyba skok. Tylko nie wiem ktory mój chlopczyk ma większy. Bo co to kuzwa za akcje żebym ja się musiała tłumaczyć Dlaczego nie chce seksu. Jestem dużą dziewczynka i robić nic wbrew sobie nie zamierzam. Dobranoc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Ja będę szczepić standardowymi. Dla mnie Skojarzone to bardziej na glowe rodzica niż zdrowie Dziecka. Nie jest mi żal przy kluciach. Może jestem nienormalna ale wychodzę z założenia że 90% społeczeństwa nimi szczepi i nic tym dzieciom noe jest od 1-2 igieł więcej. Alisa ma pakiet podst za sobą. Witek przed sobą plus pneumo z racji wczesniactwa. Rota przeszlismy z Alisa w warunkach domowych. Nieswiadomi. Bez biegunki a z dziwnymi stolcami po prostu. Jak dziecko lapie biegunkę starczy szybko reagowac (u odwodnionego malucha zapada się ciemię). ? Postaram się jutro wrzucic Wam skan zalecen co do kp od certyfikowanego doradcy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Ana święta Wiek dostanie Łuk z tiny love, jeden już mieliśmy (słoneczny) i byl super.matę z tiny love i pałąk też. Poza tym kilka grzechotek. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4886 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Już nadrobiłam,długo mi to zajęło bo non stop dziś coś się u mnie dzieje.
Widziałam temat kp na tapecie Ja karmie piersią i jestem z tego dumna! Ani przez chwilę nawet w 1 karmieniu w szpitalu nie miałam w głowie chwili zwątpienia czy mam pokarm czy nie...zobaczyłam małą stwierdziłam, trzeba nakarmić i tyle I to działa Przynajmniej na mnie działa takie pozytywne nastawienie![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
I moim zdaniem to również wina lekarzy, jeśli chodzi o ryzyko niedotlenienia no przecież liczy się każda minuta...a oni tyle zwlekali..miałaś ciężki poród, powinni być przygotowani na ewentualne cc.NIEPOWAŻNI! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;44057060]Czytam historię Aksbarg i jestem zszokowana.... jak tak można?!! Też jestem zdania, że niedotlenienie nastąpiło w tym czasie, gdy czekali na salę- u mnie tętno zaczęło z Olą słabnąć i po 10 minutach miałam już cc... Chciałam do Was napisać już od kilku dni, ale nie miałam chwili spokoju. Michaś byłby ciągle na mnie, nie chce w dzień spać w łóżeczku, chce być na rękach, tak spać- ja po kilku dniach noszenia go nie mam siły i zaczęła mnie boleć blizna po cc. Dzisiaj w nocy pierwszy raz nie spałam- do tej pory usypiał ok.21 w naszym łóżku, ja szłam się kąpać, do Oli i spaliśmy karmiąc w nocy niemal przez sen. Dzisiaj szalał do północy- nie chciał po prostu usnąć, patrzył oczami jak 5złotych. Potem sen do 3 i znów do 6 wielkie oczy. Ola jest nieznośna... przychodzi w nocy, krzyczy, wyprawia istne histerie... Zaczęła sikać w piżamę Poświęcam jej bardzo dużo czasu, ale i tak co wieczór krzyczy, że jeszcze dziubki i kochanie, nie chce mnie wypuścić z pokoju...Więc nie mam czasu nawet usiąść i zjeść kolacji bo najpierw usypiam małego, potem Olę, a potem padam. Karmimy piersią i płaczę z bólu, dziś kupuję osłonki...[/QUOTE] Dużo siły Tobie życzę i oby Ola jak najszybciej zaakceptowała nową sytuację ![]() niunia, miki zdjęciaa cuuuuuuuudddne! Gratuluję wszystkich miesięcznic! Idę się położyć póki córa śpi...do później |
|||||
|
|
|
#4887 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() O kurcze ![]() Swoją drogą muszę trochę żalu wylać przy okazji. Zazdroszczę Wam tych odchodzących w domu wód, liczenia skurczy z Tż, zastanawiania się jechać już czy nie. Tak sobie mój poród wyobrażałam, ale nic z tego nie wyszło. Planowe zgłoszenie się do szpitala, mechaniczne rozszerzenie szyjki i farmakologiczne wywołanie skurczy Zazdroszczę Wam tych emocji, stresiku, podniecenia całą sytuacją Wyżaliłam się ![]() Sylwia Jeszcze raz ![]() Cytat:
Cytat:
Też bym się pewnie schizowała, ale tak króciutko tam był, to może nie złapie tego paskudztwa. Cytat:
Naturalne też bez bez rewelacji ![]() Miki bo mi nie zacytowało - śliczna ta twoja księżniczka |
||||
|
|
|
#4888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coś chyba kupimy, ale nie wiem co, bo bujaczek i matę już ma. Pewnie jakąś zabawkę edukacyjną ![]() Igusia i Kubuś małe słodziaki A u nas znowu po kąpaniu Majka świruje zjadła ładnie i zasnęła mi na klacie a za chwilę oczy jak 5 zł i maruda, nic jej nie pasi. Wczoraj tak na dobre dopiero koło 1 w nocy padła
|
|
|
|
|
#4889 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nic nie dodam , bo Twoj post mówi Sam za siebie Niunia- BRAWO !! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4890 |
|
Wtajemniczenie
|
Zuziak
Lineczka ale z rota to się akurat trzeba śpeiszyćam jest ograniczony czas na podanie pierwszej dawki Ryba kurna, że tez znów jakieś szopki, a w zimnie z dziurą w ścianie to mało fajnie A grzechotki są też takie mięciutkie, coś jak przytulanki tylko do trzymania i z dzwiękiem, może takie coś, żeby buziak nie ucierpiał, a Kacperek miał się czym bawić Basia jesteś wielka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:47.

jestem ciekawa jak sprawdzaja sie mleka humana bo w aptece u mnie widzialam na nie promocje...
za opis
super siostrzyczki
nie wyobrażam sobie co czujesz i czułaś. Zdrowia dla małej i ciebie.
a jak sie pisza skurcze?

katastrofa, ludzie powinni siee wstydzić........

a Nelce nie podpasowało
i tylko non stop kasa i kassa. Kuźwa niech mi dają to ieszkanie z miasta bo ja tu nie zdzierżę.
Zazdroszczę Wam tych emocji, stresiku, podniecenia całą sytuacją