Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8 - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-12, 14:08   #1261
Inw
Raczkowanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Dziewczyny można brać aspargin w ciąży?
Biorę magnein, kalipoz, a i tak mam skurcze oko mi drga od paru dni.
Ja biorę i nieludzkie ilości magnezu i aspargin jeszcze dodatkowo, nie ma przeciwwskazań o ile wiem, wręcz przeciwnie. A na skurcze takie polecam pomidory w dużych ilościach - po ciąży nie spojrzę nawet w ich stronę bez obrzydzenia przez najbliższe 10 lat Ale kilka sztuk dziennie potrafi pomóc na niedobory potasu i przyjmuje się lepiej niż w tabletkach.

A z ciuszkami to jak tak czytam że wszystkie rozmiar na półkę układacie to naprawdę się zastanawiam czy nie mam za mało No i zastanawiam się jakie ja właściwie rozmiary mam Przy niewielkiej ilości ciężko stwierdzić który właściwie jest takim "prawidłowym", niektóre 62 wydają się tak malutkie że nawet nie martwiłam się że 56 nic nie mam, ale też już nie jestem pewna, jak piszecie że i 56 rozmiar macie w szafach w większych ilościach i 50 się trafia. Ale jak patrzę w sklepie na takie ciuszki to wydają mi się za małe nawet na noworodka
Inw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 14:10   #1262
isia4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
Wczoraj wypisano mnie ze szpitala

Czytam Was na bieżąco, ale odpisywać nie bardzo jak mogę:/

Może któraś z Was mnie oświecić jaki rozmiar czapeczki na początek? 36 czy 38?
Witaj, super że już w domku. 36 rozmiar
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 14:20   #1263
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Cytat:

super. ja mam 38 chyba najmniejsze
Cytat:
Napisane przez Inw Pokaż wiadomość
A na skurcze takie polecam pomidory w dużych ilościach - po ciąży nie spojrzę nawet w ich stronę bez obrzydzenia przez najbliższe 10 lat Ale kilka sztuk dziennie potrafi pomóc na niedobory potasu i przyjmuje się lepiej niż w tabletkach.
Ja mam może ze dwa komplety w rozmiarze 56. Większość 62. Starszak urodził się duży i te mniejsze cisnęły go w paluszki Teraz zapowiada się podobnie, bo maluszek duży My z tz jesteśmy wysocy wiec i dzieciaki długie się rodzą
Stary 2013-12-12, 14:28   #1264
lidkaa82
Zadomowienie

Ja na półki poukładałam tylko rozmiary od 50 do 62. Reszta w reklamówkach w szafie. półeczki są małe wiec na jednej mieszczę się dwa stosiki. I tak na jednej pajacyki i bodziaki na krótki/bez rękawów
na drugiej śpioszki i bodziaki na długi rękaw - i to są dwie półeczki najbardziej pod ręką bo w taki sposób na początku głównie bedę ubierać maluszka.
Na niższych półeczkach spodnie, sweterki i bluzy - bo to stroje typowo wyjsciowe. W szufladzie skarpetusie i jedyne 2 pary rajstopek które posiadam
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 14:30   #1265
Lusso
Raczkowanie

Cytat:
Lusso to ty wyluzowana jesteś
My tu o porodach a ty ślub bierzesz, super, emocje podwójne, jak ty to ogarniasz ??
A wiesz że sklepy w okresie świątecznym to w cały świąt pracują. Nie mówiąc o inwentaryzacjach . Zawsze możesz zamówić wcześniej dać zaliczkę i później odebrać.
Dam radę chociaż Tż mówi abym z emocji z urzędu na porodówkę nie jechała
Z tymi sklepami nie pomyślałam dużo rzeczy na pewno kupie bez problemu ... ale chyba zacznę robić to już od poniedziałku
Jakoś nie dociera do mnie ze za nie całe 2 tygodnie święta a później nie zauważę kiedy poród.
Hehe nawet nie zauważyłam że prawie 15 a obiadu nie ma
Lusso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 14:31   #1266
lejdi_aga13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
tak to data mojego ślubu
to 16.06 moj synek sie urodził heheh tylko 2009 ale tez 16czerwiec

katarzyniak;44128113fajnie ze jestes w domku
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 14:35   #1267
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość
denerwuje bo w 1 ciazy mialam wywolanie przez saczenie sie wod a tu w UK nie badaja tak i sie denerwuje....
.

Bez potrzeby nie badają,ale gdybyś powiedziała,ze podejrzewasz sączenie się wód to by zbadali.

Cytat:

Super,że jesteś w domku

Miałam jakąś polską czapeczkę rozmiar 36 dla Eryka na początek,a te co kupowałam newborn to też wypadały jak ta 36.

Ale koleżanki córa np miała dużą głowę (w ogóle cała była duża) i ona aż 40 musiała jej kupić!
Stary 2013-12-12, 14:36   #1268
lidkaa82
Zadomowienie

Dziewczyny a jaki macie patent na mycie okien?? Bo ja się zawsze namacham a potem słońce zaświeci i mnie cholera bierze ile smug wyłazi
Stary 2013-12-12, 14:37   #1269
forester
Zadomowienie

Cytat:
A w ogóle to stoję sobie i prasuję radośnie (lubię prasowanie ) ciuszki-maluszki i tak się zastanawiam - jak je poukładać potem?
ja mam 56-62 i typami poukładane body krótki rękaw, body długi, pajace itd. jeszcze muszę ponaklejać karteczki co na jakiej kupce, bo widzę, że Tż ma przerażoną minę jak zagląda do komody.

katarzyniak w domu najlepiej!

upiekłam sobie muffiny bananowe i chyba obiad sobie już dzisiaj odpuszczę
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 14:38   #1270
vacuity
Rozeznanie

Hej Dziewczynki

ściągnęłam Tatę z prostownikiem i zapasowym akumulatorem, poszliśmy do mojego autka, a ono udaje, że nic się nie stało i odpala normalnie jak gdyby nigdy nic Nie wiem czy to dobrze czy źle, bo w takim razie nie wiadomo co mu odbiło ostatnio, czyli nie można mu ufać Aktualnie oznajmiłam mu, że jestem na niego obrażona i ma sobie stać na parkingu i marznąć za karę

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość
Chustę też jakaś wyszperam - pamietam, że położna mówiła, żeby ją wziąc ze sobą.
Chodzi o taką chustę do noszenia dzieci? Przyda się na porodówce?

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
Wyobraźcie sobie, że w moim wielce cywilizowanym szpitalu, z wielkimi certyfikatami ISO i Fundacji Rodzić Po Ludzku byłam świadkiem, jak rodzącej (leżałam z nią na patologii) podano dożylnie dolargan bez jej zgody i wiedzy! Dopiero po fakcie dowiedziała się co jej wstrzyknięto a na jej pytanie "w jakim celu" lekarka odpowiedziała, że "to na rozwarcie"!
Jedna emerytowana położna wspominała mi, że kilka lat temu (jakoś po wejściu do UE) była akcja z wyposażaniem szpitali w bajery związane z rodzeniem (bajery, które są oczywiście standardem na zachodzie) - typu worki sako, krzesła do rodzenia, drążki itp. Ta kobieta pracuje teraz jako doula więc sporo szpitali zwiedziła, wiele "od zaplecza" i widziała czasem te rzeczy nawet nie rozpakowane, upchnięte po parę lat w jakiś magazynkach, bo "nie ma miejsca" ani chęci, by ułatwić rodzenie kobietom. Każdy szpital dostał taki zestaw, bo trzeba było spełniać jakieś unijne standardy, ale nie każdy szpital korzysta - łatwiej jest im położyć rozkraczoną kobietę na łóżku gdzie mogą sobie spokojnie zajrzeć i wygodnie kontrolować sytuację, niż odbierać poród na kolanach kiedy kobieta siedzi na tym okrągłym taborecie, leży w wannie czy na worku. Taka smutna prawda.

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
pomocy, już drugi dzień plamię i boli mnie brzuch! ja nie jestem gotowa
Agacia, ja też uważam, że trzeba to skonsultować. Daj znać, jak będziesz coś wiedziała.

Cytat:
Napisane przez Lusso Pokaż wiadomość
Za 16 dni ślub :O
jakoś jeszcze to do mnie nie doszło
Nie dość, że ciążowe i świąteczne klimaty, to jeszcze ślubne. Ale masz fajnie w tym roku

demonyianioly ta Twoja niedoszła teściowa to niezły babsztyl. Rzeczywiście lepiej żeby Ci głowy nie zawracała skoro ma Cię denerwować niedorzecznymi pomysłami. Nie wiem w ogóle skąd jej do głowy przyszło, że powinnaś "omotać" jej syna. Ludzie są dziwni
I czekam z niecierpliwością na zdjęciowe efekty Twojej pracy

Cytat:
Napisane przez mp_84 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny co myslicie o takim spiworku do gondolki? http://allegro.pl/spiworek-becik-oci...765106704.html uwazacie ze jest za cienki na zime? musze zamowic spiworek, mama twierdzi ze powinnysmy zamowic cieplejszy ( ale tamte spiwrorki sa typowo do spacerowki , duze. oczytwiscie maly bylby ubrany w kombinezon , na to ten spiworek, kocyk ewentualnie i jest jeszcze oslonka gondolki...mysle ze byloby ok...?
Szczerze mówiąc myślę, że to za grubo i za dużo, ale sam śpiworek bardzo fajny

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Lepiej pomyślcie czy macie odpowiednie bluzki do karmienia-z dużym dekoltem lub rozpinane (beznadziejnie podnosi się całą bluzkę).
Bardzo fajna rada, dzięki

Inw ja myślę tak jak dziewczyny - jeszcze mam dość mało ubranek, ale docelowo chcę układać je "funkcjami" czyli pajace, bodziaki, śpioszki - i mniej więcej w jednym rozmiarze, ale tak na oko, a nie metkami.

magnusia też już oszaleję z tą zgagą. To zdecydowanie najgorsza moja ciążowa dolegliwość. I też ostatnio zdarzyło mi się puścić pawia - i to do wanny, bo akurat nad nią byłam pochylona gdy mnie "przypaliło" w gardle Nienawidzę zgagi!

katarzyniak fajnie, że jesteś już w domu

lidkaa82 ja robię tak - rozrabiam płyn do naczyń w misce z wodą i myję je tym, by zebrać największy brud, potem wycieram ścierką do sucha nie przejmując się maziajami, a potem myję je środkiem do szyb i wycieram do sucha ręcznikami papierowymi. Smug nie ma Papierowe ręczniki są najlepsze na wszystko

Edytowane przez vacuity
Czas edycji: 2013-12-12 o 14:41
vacuity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 14:38   #1271
Le La
Zadomowienie

Cytat:
Super, że już w domku a co do czapeczki, to nie pomogę, bo sama nie mam pojęcia
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 14:38   #1272
poczatkujaca-dagmara
Wtajemniczenie

Dziewczyny potrzebuje pomocy, wlasnie znalazłąm na majtkach takie dziwną gęstą biało/beżową wydzieline....było jej dosc duzo, była gesta To chyba nie był czoppppp??????????????
poczatkujaca-dagmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 14:39   #1273
Le La
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jaki macie patent na mycie okien?? Bo ja się zawsze namacham a potem słońce zaświeci i mnie cholera bierze ile smug wyłazi
Mój patent, świetnie sprawdzony, to mąż u nas on zawsze okna myje
Stary 2013-12-12, 14:40   #1274
Inw
Raczkowanie

Cytat:

Gratulacje! Zawsze w domu inaczej

Z czapeczkami najmniejszą mam 36, chociaż wydaje mi się za mała na jakikolwiek łepek Ale mam i 48, bo zanim skapowałam że rozmiarówka w czapeczkach jest inna niż w ubrankach kupiłam dwupaka

Cytat:
Napisane przez mengazhu Pokaż wiadomość
Ja mam może ze dwa komplety w rozmiarze 56. Większość 62. Starszak urodził się duży i te mniejsze cisnęły go w paluszki Teraz zapowiada się podobnie, bo maluszek duży My z tz jesteśmy wysocy wiec i dzieciaki długie się rodzą
Ja szczególnie długa nie jestem, ale mąż owszem. Z wagą to teraz mamy podobną ale porównywałam nasze urodzeniowe i mamy kilo różnicy, ja do domu trafiłam mając 2300, a on 3300. No i bądź mądry i wymyśl jaki rozmiar mały będzie miał
Stary 2013-12-12, 14:42   #1275
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez poczatkujaca-dagmara Pokaż wiadomość
Dziewczyny potrzebuje pomocy, wlasnie znalazłąm na majtkach takie dziwną gęstą biało/beżową wydzieline....było jej dosc duzo, była gesta To chyba nie był czoppppp??????????????
Bardzo możliwe Osobiście znam tylko ze słyszenia ale spokojnie, bez paniki
Stary 2013-12-12, 14:42   #1276
Le La
Zadomowienie

Cytat:
Miałam to samo już jakiś tydzień temu, albo nawet ponad. Byłam u gina, to powiedział, że nic złego się nie dzieję, ale w każdej chwili mogę urodzić , więc nie chcę Cię straszyć, ale bądź gotowa na wszystko a u ciebie który to tydzień?
Stary 2013-12-12, 14:48   #1277
lidkaa82
Zadomowienie

dagmara jeśli nie ma żywej krwi i nic sie nie dzieje to przede wszystkim zalecam spokój. Obserwuj ruchy. To nic nie musi oznaczać. A stres nie pomoze. To moze być część czopu a może po porstu wydzielina podbarwiona jakimś pękniętym naczynkiem.
Dziewczyny na pocieszenie wam powiem że w pierwszej ciąży od 37 tyg chodziłam z zupełnie zgładzoną szyjką, tyle ze zamknięta. Gin powiedział że w każdej chwili mogę zacząć rodzic a ja urodziłam w 42 tyg i jeszcze miałam problem z rozwarciem. Więc myślę że nie ma się czasem co martwić na zapas
Stary 2013-12-12, 14:49   #1278
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Jak układacie ciuszki dziecięce?
ja mam w szafce tylko rozmiary 50-56 i mam kupeczki pt. pajace (bez podziału na długość rękawa), bodziaki, bluzeczki (cienkie i grube razem) i gacie

Cytat:
Ja pajacyki i bodziaki mam do 80 rozmiaru, a wyjściowe praktycznie do 74

Co na obiad?? U mnie ryż z warzywami i mieskiem a la chińskie . I gotuje ziemniaki na jutro na kopytka
ja nawet nie mam takich rozmiarów ...
a na obiad dzisiaj zalewajka

Cytat:
ma ktoras z Was duzo sluzu takiego jak mleko z woda-wodniste bardzo jak woda ale białe jak mleko,tego jest duzo i nawet kilka razy dziennie sie pojawia i czuc kiedy to leci? mam 18dopiero spotkanie z połozna a zaczynam sie martwic...
ja mam takie cuś od początku ciąży praktycznie. czasami rzadsze czasami gęste ale podobno to normalne więc się nie martwię.

Cytat:
moim patentem jest mąż to on myje okna bo jak ja to robie to potem mam permanentną mgłę

Cytat:
może być ale nie musi ... ale póki nie jest podbarwione krwią to nie ma co panikować.
Stary 2013-12-12, 14:52   #1279
Inw
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
nie każdy szpital korzysta - łatwiej jest im położyć rozkraczoną kobietę na łóżku gdzie mogą sobie spokojnie zajrzeć i wygodnie kontrolować sytuację, niż odbierać poród na kolanach kiedy kobieta siedzi na tym okrągłym taborecie, leży w wannie czy na worku.

(...)
Inw ja myślę tak jak dziewczyny - jeszcze mam dość mało ubranek, ale docelowo chcę układać je "funkcjami" czyli pajace, bodziaki, śpioszki - i mniej więcej w jednym rozmiarze, ale tak na oko, a nie metkami.
Ja słyszałam od położnej że zupełnie inaczej wygląda i przyjmuje się poród w różnych pozycjach i po prostu nie każda położna potrafi przyjąć w innej niż leżąca, bo kiedyś tylko o takiej uczyli.

Chyba faktycznie z ciuszkami to poukładam funkcjami i przybliżonym rozmiarem, najwyżej z czasem przestaną te kupki wyglądać na tak żałośnie małe

A swoją drogą to własna kondycja mnie powala. Już ciemno się robi a ja ciągle prasuję tą moją maleńką stertkę maleńkich ciuszków I plecy mi mało nie odpadną, mimo że działam trybem 2-3 ciuszki, przerwa na posta.

Cytat:
Chyba trochę za wcześnie patrząc po terminie z 1strony, a kiedy masz wizytę kontrolną?
Stary 2013-12-12, 14:55   #1280
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Ja ten pierwszy brud myję szmatką z ciepłą wodą octem i jakimś płynem, a później psikam płynem do okien i poleruję papierem toaletowym
Kiedyś myłam gazetą, ale stwierdzam, że papier jest jednak lepszy

Cytat:
ja robię tak - rozrabiam płyn do naczyń w misce z wodą i myję je tym, by zebrać największy brud, potem wycieram ścierką do sucha nie przejmując się maziajami, a potem myję je środkiem do szyb i wycieram do sucha ręcznikami papierowymi. Smug nie ma Papierowe ręczniki są najlepsze na wszystko
O! Dokładnie tak robię

Słodkiego mi się chce!
Stary 2013-12-12, 14:59   #1281
lidkaa82
Zadomowienie

Od razu mi się przypomina tekst mojej położnej która odbierała pierwszy poród. Niewiele kontaktowałam ale to jej zapamiętam do końca zycia kiedy na łóżku porodowym nie mogłam opanować drżenia nóg a ona do mnie wywaliła "Pani W proszę leżeć prosto bo ja muszę mieć symetryczny obraz". Uwierzcie że szczerze ją za to znienawidziłam i miałam ochotę kopnąć ją w twarz, najlepiej dwa razy co by było symetrycznie

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Cytat:
lidkaa82 ja robię tak - rozrabiam płyn do naczyń w misce z wodą i myję je tym, by zebrać największy brud, potem wycieram ścierką do sucha nie przejmując się maziajami, a potem myję je środkiem do szyb i wycieram do sucha ręcznikami papierowymi. Smug nie ma Papierowe ręczniki są najlepsze na wszystko
No dokładnie tak myje i mam smugi
Stary 2013-12-12, 15:01   #1282
lejdi_aga13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Bez potrzeby nie badają,ale gdybyś powiedziała,ze podejrzewasz sączenie się wód to by zbadali.

nie chce wyjsc na panikare dlatego pytam czy inne maja podobnie

moj synek mial 3 dni 38,6temp.... wczoraj 39 temp wieczorem, w tej chwili ma 38,5 ...jak wieczorem urosnie to pojade z nim do lekarza wieczorem. Nie chce kurcze jesc od 2 dni,kaszel z chrypka brzydki,katar.... i lezy cały dzien biedak...oby go zbadali porzadnie a nie dali paracetamol
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 15:04   #1283
Inw
Raczkowanie

lidkaa82 mój sposób to nie spoglądać zbyt często na szyby w oknach
Ale jak już mnie szlag trafia to chociaż przecieram same szyby płynem do szyb i ręczniczkami papierowymi, przeważnie jak chwilę pomachać ręką to efekt nie jest zły i smug nie ma. Najlepszy jest chyba sposób vacuity, bo i ramy ładniej wyglądają czyste a płynem do szyb słabo się myją, ale trzeba mieć trochę samozaparcia żeby te okna tak pucować, mi się tylko raz zdarzyło tak zebrać i zrobić

Cytat:
Stary 2013-12-12, 15:05   #1284
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Może być to czop,ale on może odejść nawet kilka tyg wcześniej.
który tydzień u ciebie?
Stary 2013-12-12, 15:09   #1285
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Myślałam ze czop jest ciemniejszy, ja mam gęstą białą wydzielinę co dzień od połowy ciąży
Moja lekarka o tym wie i mówi że to normalne
Stary 2013-12-12, 15:09   #1286
poczatkujaca-dagmara
Wtajemniczenie

ja mam dopiero 32 tydzien, wizyta 16-go. Nie wiem czy jechac czy sie wstrzymac wygladalo to jak duzy uplaw,tak bym to nazwala. cala ciaze cos mi tam wylatuje teraz bylo tego po prostu wiecej
poczatkujaca-dagmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 15:09   #1287
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
nie chce wyjsc na panikare dlatego pytam czy inne maja podobnie

moj synek mial 3 dni 38,6temp.... wczoraj 39 temp wieczorem, w tej chwili ma 38,5 ...jak wieczorem urosnie to pojade z nim do lekarza wieczorem. Nie chce kurcze jesc od 2 dni,kaszel z chrypka brzydki,katar.... i lezy cały dzien biedak...oby go zbadali porzadnie a nie dali paracetamol

Jak nie ma pewności to zawsze lepiej sprawdzić,nikt nie uzna że panikujesz.

Zdrówka dla synka! Może jakiegoś wirusa podłapał? Że jeść nie chce to normalne przy chorobie,ważne żeby pił. Może jakaś zupa by mu podeszła,rosół np?
Stary 2013-12-12, 15:10   #1288
Lusso
Raczkowanie

Cytat:

No dokładnie tak myje i mam smugi
Ja miałam takie okno u siebie w sklepie a jak to sklep cała jedna ściana szyb myłam ciepłą wodą z płynem jakimś później papierem i płynem do szyb ale było okropnie :P kupiłam w rossmanie specjalną szmatke do szyb i taki koncentrat do mycia okien płyn normalny ale do rozcieńczania I dało radę ale oczywiście nie rozcieńczyłam tego płynu :P
http://www.rossnet.pl/Produkt/Ajax-P...as,324315,1651
Lusso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 15:12   #1289
isia4891
Zadomowienie

Cholera wymaz mi źle wyszedł....
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 15:12   #1290
Negrid
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Ja mam tak zazwyczaj do godz. 18, a później przechodzi.

Tydzień temu myłam okna, dzisiaj są już tak upierdzielone, że szkoda gadać Efekt mieszkania przy ruchliwej ulicy
No ja też oglądam świat w ciapki, a niedawno myłam. Umyję dopiero w pon przed Wigilią...

Katarzyniak super, że w domciu jesteś...
Negrid jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości