|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8
Cytat:
Ale kilka sztuk dziennie potrafi pomóc na niedobory potasu i przyjmuje się lepiej niż w tabletkach.A z ciuszkami to jak tak czytam że wszystkie rozmiar na półkę układacie to naprawdę się zastanawiam czy nie mam za mało No i zastanawiam się jakie ja właściwie rozmiary mam
|
|
|
|
|
#1262 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1263 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super. ja mam 38 chyba najmniejszeCytat:
Teraz zapowiada się podobnie, bo maluszek duży My z tz jesteśmy wysocy wiec i dzieciaki długie się rodzą
|
|
|
#1264 |
|
Zadomowienie
|
Ja na półki poukładałam tylko rozmiary od 50 do 62. Reszta w reklamówkach w szafie. półeczki są małe wiec na jednej mieszczę się dwa stosiki. I tak na jednej pajacyki i bodziaki na krótki/bez rękawów
na drugiej śpioszki i bodziaki na długi rękaw - i to są dwie półeczki najbardziej pod ręką bo w taki sposób na początku głównie bedę ubierać maluszka. Na niższych półeczkach spodnie, sweterki i bluzy - bo to stroje typowo wyjsciowe. W szufladzie skarpetusie i jedyne 2 pary rajstopek które posiadam
|
|
|
|
#1265 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Z tymi sklepami nie pomyślałam dużo rzeczy na pewno kupie bez problemu ... ale chyba zacznę robić to już od poniedziałku ![]() Jakoś nie dociera do mnie ze za nie całe 2 tygodnie święta a później nie zauważę kiedy poród. Hehe nawet nie zauważyłam że prawie 15 a obiadu nie ma
|
|
|
|
|
#1266 |
|
Rozeznanie
|
to 16.06 moj synek sie urodził heheh tylko 2009
ale tez 16czerwiec![]() katarzyniak;44128113fajnie ze jestes w domku
Julia Renata 28.01.2014 11:30 Nataniel 16.06.2009r. Marzec 2015- 29 tydz |
|
|
|
#1267 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Bez potrzeby nie badają,ale gdybyś powiedziała,ze podejrzewasz sączenie się wód to by zbadali. Cytat:
Super,że jesteś w domku ![]() Miałam jakąś polską czapeczkę rozmiar 36 dla Eryka na początek,a te co kupowałam newborn to też wypadały jak ta 36. Ale koleżanki córa np miała dużą głowę (w ogóle cała była duża) i ona aż 40 musiała jej kupić!
|
|
#1268 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a jaki macie patent na mycie okien?? Bo ja się zawsze namacham a potem słońce zaświeci i mnie cholera bierze ile smug wyłazi
|
|
|
|
#1269 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
katarzyniak w domu najlepiej! upiekłam sobie muffiny bananowe i chyba obiad sobie już dzisiaj odpuszczę |
|
|
|
|
#1270 | |||||
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczynki
![]() ściągnęłam Tatę z prostownikiem i zapasowym akumulatorem, poszliśmy do mojego autka, a ono udaje, że nic się nie stało i odpala normalnie jak gdyby nigdy nic Nie wiem czy to dobrze czy źle, bo w takim razie nie wiadomo co mu odbiło ostatnio, czyli nie można mu ufać Aktualnie oznajmiłam mu, że jestem na niego obrażona i ma sobie stać na parkingu i marznąć za karę Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie dość, że ciążowe i świąteczne klimaty, to jeszcze ślubne. Ale masz fajnie w tym roku ![]() demonyianioly ta Twoja niedoszła teściowa to niezły babsztyl. Rzeczywiście lepiej żeby Ci głowy nie zawracała skoro ma Cię denerwować niedorzecznymi pomysłami. Nie wiem w ogóle skąd jej do głowy przyszło, że powinnaś "omotać" jej syna. Ludzie są dziwni I czekam z niecierpliwością na zdjęciowe efekty Twojej pracy Cytat:
Cytat:
![]() Inw ja myślę tak jak dziewczyny - jeszcze mam dość mało ubranek, ale docelowo chcę układać je "funkcjami" czyli pajace, bodziaki, śpioszki - i mniej więcej w jednym rozmiarze, ale tak na oko, a nie metkami. magnusia też już oszaleję z tą zgagą. To zdecydowanie najgorsza moja ciążowa dolegliwość. I też ostatnio zdarzyło mi się puścić pawia - i to do wanny, bo akurat nad nią byłam pochylona gdy mnie "przypaliło" w gardle Nienawidzę zgagi!katarzyniak fajnie, że jesteś już w domu ![]() lidkaa82 ja robię tak - rozrabiam płyn do naczyń w misce z wodą i myję je tym, by zebrać największy brud, potem wycieram ścierką do sucha nie przejmując się maziajami, a potem myję je środkiem do szyb i wycieram do sucha ręcznikami papierowymi. Smug nie ma Papierowe ręczniki są najlepsze na wszystko
18.05.2013 - Żona - zapnij pasy Kochanie, przed nami wyboista droga Edytowane przez vacuity Czas edycji: 2013-12-12 o 14:41 |
|||||
|
|
|
#1271 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1272 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny potrzebuje pomocy, wlasnie znalazłąm na majtkach takie dziwną gęstą biało/beżową wydzieline....było jej dosc duzo, była gesta
|
|
|
|
#1273 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1274 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Z czapeczkami najmniejszą mam 36, chociaż wydaje mi się za mała na jakikolwiek łepek Ale mam i 48, bo zanim skapowałam że rozmiarówka w czapeczkach jest inna niż w ubrankach kupiłam dwupaka ![]() Cytat:
ale porównywałam nasze urodzeniowe i mamy kilo różnicy, ja do domu trafiłam mając 2300, a on 3300. No i bądź mądry i wymyśl jaki rozmiar mały będzie miał |
||
|
|
|
#1275 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1276 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, więc nie chcę Cię straszyć, ale bądź gotowa na wszystko ![]() a u ciebie który to tydzień?
|
|
|
|
|
#1277 |
|
Zadomowienie
|
dagmara jeśli nie ma żywej krwi i nic sie nie dzieje to przede wszystkim zalecam spokój. Obserwuj ruchy. To nic nie musi oznaczać. A stres nie pomoze. To moze być część czopu a może po porstu wydzielina podbarwiona jakimś pękniętym naczynkiem.
Dziewczyny na pocieszenie wam powiem że w pierwszej ciąży od 37 tyg chodziłam z zupełnie zgładzoną szyjką, tyle ze zamknięta. Gin powiedział że w każdej chwili mogę zacząć rodzic a ja urodziłam w 42 tyg i jeszcze miałam problem z rozwarciem. Więc myślę że nie ma się czasem co martwić na zapas |
|
|
|
#1278 | |||
|
Zakorzenienie
|
ja mam w szafce tylko rozmiary 50-56 i mam kupeczki pt. pajace (bez podziału na długość rękawa), bodziaki, bluzeczki (cienkie i grube razem) i gacie
Cytat:
![]() a na obiad dzisiaj zalewajka Cytat:
Cytat:
to on myje okna bo jak ja to robie to potem mam permanentną mgłę ![]() może być ale nie musi ... ale póki nie jest podbarwione krwią to nie ma co panikować.
|
|
|
#1279 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chyba faktycznie z ciuszkami to poukładam funkcjami i przybliżonym rozmiarem, najwyżej z czasem przestaną te kupki wyglądać na tak żałośnie małe ![]() A swoją drogą to własna kondycja mnie powala. Już ciemno się robi a ja ciągle prasuję tą moją maleńką stertkę maleńkich ciuszków Chyba trochę za wcześnie patrząc po terminie z 1strony, a kiedy masz wizytę kontrolną? |
|
|
|
|
#1280 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kiedyś myłam gazetą, ale stwierdzam, że papier jest jednak lepszy ![]() Cytat:
![]() Słodkiego mi się chce!
|
|
|
#1281 | |
|
Zadomowienie
|
Od razu mi się przypomina tekst mojej położnej która odbierała pierwszy poród. Niewiele kontaktowałam ale to jej zapamiętam do końca zycia kiedy na łóżku porodowym nie mogłam opanować drżenia nóg a ona do mnie wywaliła "Pani W proszę leżeć prosto bo ja muszę mieć symetryczny obraz". Uwierzcie że szczerze ją za to znienawidziłam i miałam ochotę kopnąć ją w twarz, najlepiej dwa razy co by było symetrycznie
![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1282 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
moj synek mial 3 dni 38,6temp.... wczoraj 39 temp wieczorem, w tej chwili ma 38,5 ...jak wieczorem urosnie to pojade z nim do lekarza wieczorem. Nie chce kurcze jesc od 2 dni,kaszel z chrypka brzydki,katar.... i lezy cały dzien biedak...oby go zbadali porzadnie a nie dali paracetamol
Julia Renata 28.01.2014 11:30 Nataniel 16.06.2009r. Marzec 2015- 29 tydz |
|
|
|
|
#1283 | |
|
Raczkowanie
|
lidkaa82 mój sposób to nie spoglądać zbyt często na szyby w oknach
Ale jak już mnie szlag trafia to chociaż przecieram same szyby płynem do szyb i ręczniczkami papierowymi, przeważnie jak chwilę pomachać ręką to efekt nie jest zły i smug nie ma. Najlepszy jest chyba sposób vacuity, bo i ramy ładniej wyglądają czyste a płynem do szyb słabo się myją, ale trzeba mieć trochę samozaparcia żeby te okna tak pucować, mi się tylko raz zdarzyło tak zebrać i zrobić ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1284 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
który tydzień u ciebie?
|
|
#1285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja lekarka o tym wie i mówi że to normalne
|
|
#1286 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam dopiero 32 tydzien, wizyta 16-go. Nie wiem czy jechac czy sie wstrzymac
wygladalo to jak duzy uplaw,tak bym to nazwala. cala ciaze cos mi tam wylatuje teraz bylo tego po prostu wiecej
|
|
|
|
#1287 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Jak nie ma pewności to zawsze lepiej sprawdzić,nikt nie uzna że panikujesz. Zdrówka dla synka! Może jakiegoś wirusa podłapał? Że jeść nie chce to normalne przy chorobie,ważne żeby pił. Może jakaś zupa by mu podeszła,rosół np?
|
|
#1288 |
|
Raczkowanie
|
Ja miałam takie okno u siebie w sklepie a jak to sklep cała jedna ściana szyb
myłam ciepłą wodą z płynem jakimś później papierem i płynem do szyb ale było okropnie :P kupiłam w rossmanie specjalną szmatke do szyb i taki koncentrat do mycia okien płyn normalny ale do rozcieńczania I dało radę ale oczywiście nie rozcieńczyłam tego płynu :P http://www.rossnet.pl/Produkt/Ajax-P...as,324315,1651 |
|
|
|
#1289 |
|
Zadomowienie
|
Cholera wymaz mi źle wyszedł....
|
|
|
|
#1290 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Katarzyniak super, że w domciu jesteś...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:12.

Ale kilka sztuk dziennie potrafi pomóc na niedobory potasu i przyjmuje się lepiej niż w tabletkach.
No i zastanawiam się jakie ja właściwie rozmiary mam 

super. ja mam 38 chyba najmniejsze
My z tz jesteśmy wysocy wiec i dzieciaki długie się rodzą 

Nie wiem czy to dobrze czy źle, bo w takim razie nie wiadomo co mu odbiło ostatnio, czyli nie można mu ufać
Aktualnie oznajmiłam mu, że jestem na niego obrażona i ma sobie stać na parkingu i marznąć za karę 
Nienawidzę zgagi!