|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8
O rany dziewczyny udławiłabym się michałkiem przed chwilą, aż nie miałam jak oddychać i wydobywałam z siebie dziwne dźwięki....dobrze ze się rozpuścił
|
#1292 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ale takie zbite razem to było,zwarte?
|
|
#1293 |
|
Raczkowanie
|
początkująca-dagmara, miałam tak kiedyś po badaniu w szpitalu, taka białobeżowa galaretka. Byłaś ostatnio na wizycie/przytulałaś się z tż?
katarzyniak, dobrze, że wróciłaś do domku lejdi_aga, takie coś jak Ty opisujesz miałam ale po luteinie dowcipnej Nie pamiętam kto pytał o aspargin.. Mi dawali w szpitalu i wypisali za którymś razem do domu w dawkowaniu 3x2 tabsy. Teraz też czasem biorę jak brzuch mocno się stawia. U mnie na obiad makaron z sosem serowo-brokułowym z kurą
|
#1294 |
|
Gang Iren
|
Dziewczyny która? Nie mogę się zdecydować:
http://www.ebay.co.uk/itm/Lamaze-Dou...item4616e52966 http://www.ebay.co.uk/itm/Tiny-Love-...item460bae8fc7 http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-TINY-L...item232e64107f http://www.ebay.co.uk/itm/Babys-Firs...item5656aff675
|
#1295 |
|
Zakorzenienie
|
spadam zjadać obiadek i czekam na mężusia
|
|
#1296 |
|
Zadomowienie
|
Ale wyszlo Ci, ze masz gbs dodatni
bo mnie tez wyszla jakas bakteria i pokazywalam te wyniki dr R.to powiedzial, ze ta bakterie ma kazdy, bo ona jest jakas z jelit, czy cos, wiec spokojnie. A nawet jak masz gbs + to dostaniesz antybiotyk przy porodzie i tyle, wiec sie nie denerwuj.A ja wlasnie wyszorowalam na kolanach szczotka i cifem caly przedpokoj, bo mam takie chropowate plytki i brud sie w nich zbiera i mopem nie da rady tego wymyc. Ale powiek Wam, ze jakos po tym szorowaniu mnie kregoslup przestak bolec i lepiej sie czuje ![]() Wiec wniosek z tego taki, ze na dolegliwosci ciazowe najlepszy sposob to szorowanie podlog na kolanach ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Ale wyszlo Ci, ze masz gbs dodatni bo mnie tez wyszla jakas bakteria i pokazywalam te wyniki dr R.to powiedziala, ze ta bakterie ma kazdy, bo ona jest jakas z jelit, czy cos, wiec spokojnie. A nawet jak masz gbs + to dostaniesz antybiotyk przy porodzie i tyle, wiec sie nie denerwuj.A ja wlasnie wyszorowalam na kolanach szczotka i cifem caly przedpokoj, bo mam takie chropowate plytki i brud sie w nich zbiera i mopem nie da rady tego wymyc. Ale powiek Wam, ze jakos po tym szorowaniu mnie kregoslup przestak bolec i lepiej sie czuje ![]() Wiec wniosek z tego taki, ze na dolegliwosci ciazowe najlepszy sposob to szorowanie podlog na kolanach ![]() ![]() ![]() gosia jak dla mnie ta ostatnia |
|
|
|
#1297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli nie było zabarwione krwią, to ja bym nie panikowala. ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Gbs? Spokojnie, 30% kobiet to ma. Dostaniesz antybiotyk przy porodzie i tyle.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1298 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja mam podobnie. Caly czas mi sie wydawalo,ze 9 mc to wystarczajacy czas, zeby sobie wszystko poukladac w glowie, a dzisiaj jak pojechalismy na zakupy dla malego, to ze stresu, az sie w sklepie poplakalam..... Cytat:
![]() Cytat:
Mi sie podoba opcja nr 3 lub 4 ![]() Ufffffff nadrobilam!!! My wlasnie wrocilismy z ikeowych zakupow dla Leona! W koncu mamy lozeczko!! Takie, o ktorym Agatka L ostatnio pisala. Przygotowalam piekna liste rzeczy, ktore beda nam potrzebne, wlacznie z iloscia. Przed wyjsciem poprosilam TZ aby ja zabral i co- ZAPOMNIAL!!!![]() Odnosnie znieczulenia, to ja chce na 100% tylko nie wiem jeszcze jakie. W przyszla srode mam spotkanie z polozna, wiec dostane od niej termin do anestezjologa. Ja mam tak niski prog bolu, ze srednio ra.dze sobie nawet ze zwyklym bolem glowy |
|||
|
|
|
#1299 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chyba ta dwustronna tinylove najpraktyczniejsza, najpierw duże kontrastowe wzory póki oczka się uczą widzieć, a potem jak maluch podrośnie to drobniejsze i kolorowsze. Chociaż to tak po namyśle, bo akurat wizualnie to inne bardziej mi się w oczy rzuciły Cytat:
Ale to dziwne jakieś, bo właśnie słyszałam wcześniej że taka pozycja powinna być dobra, a mi szkodzi ![]() Ufff... prasowanie na dziś skończone, teraz mandarynki i kanapa z książką, jak poleżę to może zbiorę się na jakiś spacer z mężem z wieczora
|
||
|
|
|
#1300 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na wkładce hig. to wygląda wręcz jak mleko z mąką... masakraSmieję się, bo u mojego lekarza przed wejściem do gabinetu idzie się do przebieralni, rozbiera od pasa w dół i nakłada taką medyczną spódniczkę do kolan i mówię, że kurde bez gaci te kilka kroków jak przejdę to chyba z mopem ktoś będzie musiał za mną leźć i wycierać podłogę, bo znaczę teren... ![]() ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Można. Mi dawali w szpitalu na bóle więzdaeł macicy 3 razy dziennie po 1 tabl. A teraz w domu jak mnie czasami ćmi podbrzusze to łykam 1 tabl i jest ok.
|
|
#1301 |
|
Gang Iren
|
No właśnie mi też tak teraz po zastanowieniu trzy lub cztery,ta ostatnia ma efekty świetlne i dźwiękowe,więc może na później będzie lepsiejsza
![]() Dzięki dziewczyny. Właśnie jeszcze dla Kacperka został mi prezent świąteczny
|
#1302 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Miałam koszmarną noc. Położyłam się koło 22, zasnęłam gdzieś tak między 3 a 4, i spałam na raty do południa. Któraś noc z rzędu z bezsennością. Jeśli to dłużej potrwa, to oszaleję
![]() Demonyianioly, straszna ta baba! Jak wcześniej pisałaś, że Cię przepraszała za syna i wogóle, to myślałam że może chociaż Mikołajek babcię będzie miał, i zastanawiałam się jakim cudem ten Twój były tak się wyrodził, skoro matka jako tako normalna. Ale teraz widać że skoro matka ma takie przekonania co do tego, jak działa związek, to i wiadomo skąd podejście synusia. On zostawił Cię w ciąży, a Ty powinnaś go przekonywać żeby wrócił? Pasuje to w sumie do tego co wcześniej pisałaś, że on Ci powiedział że nie wie czy chce być z Tobą. Jego świat pod różową kopułką wygląda tak, że Ty siedzisz i czekasz aż on łaskawie przytpomni sobie o swoich obowiązkach. Straszne jest takie drobnomieszczańskie podejście do związków, żadnego szacunku do kobiety, do matki, bo najwyższą wartością jest żeby ludzie widzieli że dziecko ma pełną rodzinę, a to że ojciec jest taki a nie inny, to pech, matka polka powinna się męczyć. I jeszcze do podejście do pieniędzy i sądów. Tacy ludzie uważają że sądowne regulowanie spraw między ludźmi to najgorsze co może się wydarzyć, bo obcy ludzie dowiadują się, co się dzieje u nich w domu. Do jasnej cholery, gdyby dobrze się działo, to nie trzeba by ich do sądu zabierać i tam upominać się o swoje prawa. Dla nich istotniejsze jest, co ludzie sobie pomyślą, niż to że Twój synek ma prawo do otrzymywania pieniędzy od ojca a Ty masz obowiązek to prawo zabezpieczyć. Moim zdaniem w takich sytuacjach wogóle nie powinno się dogadywać samodzielnie - co z tego że teraz chce płacić, skoro za rok może mu się odwidzieć, a bez wyroku sądowego nie masz żadnej podkładki do tego żeby domagać się respektowania praw Twojego dziecka. Nie gadaj z nim przez telefon, domagaj się wszystkiego na piśmie - mailami, smsami. Oszczędzaj sobie nerwów. I weź pod uwagę że jak mu jasno napiszesz że chcesz wszystko na piśmie bo w sądzie się przyda, to on będzie brał to pod uwagę pisząc do Ciebie, i prawdopodbnie będzie uważał na słowa. Co może oznaczać mniej stresu dla Ciebie i mniej głupich tekstów. Trzymaj się ![]() Cytat:
![]() Gratulacje ![]() Cytat:
Szaleństwo ![]() Wogóle nie zwracałam uwagi na rozmiary czapeczek do tej pory, nie miałam pojęcia w sumie że są Tak na oko brałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1303 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki za info
Kupiłam dwie czapeczki: jedna welurowa fioletowa 36, a druga polarowa beżowa rozmiar 38 ![]() Dziewczyny a kupowałyście jakieś komplety cieplejsze dla dziecka typu: ciepłe spodenki i bluza? Bo chyba w coś takiego trzeba ubrać jak się wychodzi ze szpitala? I na to kombinezonik? Szukam i nic nie mogę fajnego znaleźć, a jak już coś znajdę to cena powala... Anioły - czytam Twoje relacje z tej sytuacji i jestem w szoku jacy ludzie potrafią być bezczelni :0 !!! A wiadomo dlaczego synuś taki a nie inny... niedaleko pada jabłko od jabłoni.. A czy Twój tż ma jakieś rodzeństwo/ ojca? Może od nich otrzymałabyś trochę zrozumienia? Wg mnie powinnaś nagrywać rozmowy z TŻ, albo kontaktować się na piśmie.
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 Edytowane przez katarzyniak Czas edycji: 2013-12-12 o 16:18 |
|
|
|
#1304 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ile ja bym dała za to, żeby włożyć Michałka do ust.... ![]() Już nawet to udławienie bym zaryzykowała, gdybym tylko mogła <marzenie>
|
|
#1305 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia ja mam tą trzecia
Swoją drogą o mało jej nie wyrzucilam - dostałam razem z lozeczkiem i nie miałam pojęcia do czego niby to ma służyć Dopiero moja mama przyszła i mnie ochrzanila, ze jest super i nie wolno mi tego wyrzucać ,
|
#1306 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale w sumie z tymi ciepłymi spodenkami to chyba też dobry pomysł, może warto też takie kupić. hmmm.... Tylko te spodenki wtedy na sposzki chyba sie założy? I pozniej dziecko w kombinezonik, fotelik i mozna wraca ze szpitala domu : ) ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Cytat:
|
|
#1307 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam jakieś bluzy i spodnie jeansowe, ale na wyjście ze szpitala planuje body+pajac welurowy i na to kombinezon. Ewentualnie na body jeszcze pajac bawelniany jesli bedzie bardzo zimno.
|
#1308 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nawet już kilka książeczek kupiłam po angielsku, żeby czytać na dobranoc ![]() Cytat:
Ze dwa, trzy tygodnie temu miałam nawet lekką panikę na ten temat - poczułam to "lecenie" na tyle wyraźnie, że zostawiłam TŻa na środku supermarketu, i poprułam szukać toalety, bo myślałam że mam krwotok, albo wody mi odchodzą, albo cholera wie co jeszcze. Normalnie gorąco mi się zrobiło ze strachu, a to był tylko durny śluz. Położna powiedziała że takie śluzy się zdarzają, i jeśli nie ma w nich krwi, an i nie towarzyszą im inne niepokojące objawy, to nie ma co się przejmować.
|
|
#1309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1310 |
|
Zadomowienie
|
Ja myślałam, że po szpitalu długie body+półśpiochy (ew skarpetki czy sweterek w razie mrozów), do tego mam ciepły kombinezon misia z łapkami zakładanymi, w foteliku dokryć kocem i już.
A teraz już sama nie wiem, czy to nie za cienko. W zasadzie kombinezon ciepły, a do i z samochodu rzut beretem.Powiem Wam, że bardzo boję się przegrzania dziecka. Przyjaciółki syn majac 2,5 roku trzy razy leżał w szpitalu z zapaleniem płuc. O innych wizytach nie wspomnę. I on był tak grzany - mało, że ubranka to jeszcze łóżeczko przy kaloryferze. Chce tego uniknąć. Właśnie zajrzałam do rzeczy Małej - pisałyście o braku rajstopek a u mnie tego masa się uzbierała :p nie wiem czy zdążę ją w to wszystko ubrać. Mało tego nie wiem czy cokolwiek jej zaloze, bo przecież może jej to nie pasować
|
#1311 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja nie zamierzam się porywać na takie wyzwania ![]() Ja planuję bieliznę, na to welurowy pajac, i na to leciutki śpiworek. W PL jest sporo zimniej, więc pewnie gruby śpiwór byłby lepszy + jakiś kocyk czy coś. Cytat:
Zjadłam wczoraj całe pudełeczko śledzi po kaszubsku. Mówię Wam jakie dobre były. Jak zaczęłam to nawet cebulę skrupulatnie powybierałam z pudełka tak mi smakowało. A co najlepsze - żadnej zgagi, niestrawności, atrakcji żołądkowych, nic Na zdrowie nam poszło![]() Już się czaję na drugie pudełko które stoi w lodówce i miało być dla TŻa. Dziecku chyba nie pożałuje
|
|
#1312 |
|
Raczkowanie
|
jeee
przyznali mi kredyt we wtorek idę podpisać umowę a w środę SZALEŃSTWO zakupowe
|
|
|
|
#1313 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale mieszkamy w kraju anglojęzycznym, i jednym z argumentów za było to, żeby uniknąć sytuacji gdzie dziecko w wieku 3 lat pójdzie do przedszkola i ani be ani me. A wtedy będzie już trochę późno - ja wiem że dzieci szybko się uczą i wogóle, ale jest różnica między nativem a kimś kto zaczął się uczyć dopiero w przedszkolu. Ja uczę się angielskiego od małego, latami mieszkałam w krajach anglojęzycznych, więcej używam angielskiego niż polskiego, ale dla mnie jest to język obcy i zawsze będzie. I bardzo chcielibyśmy żeby dziecko było dwujęzyczne od początku, żeby tej bariery wogóle nie było. A co do tego jak miałoby to wyglądać w realu, w rzeczywistości, to akurat mnie nie przeraża - po polsku rozmawiam tylko z TŻem, albo przez telefon z przyjaciółmi z Polski. Z całą resztą świata od lat komunikuję się po angielsku.
W czasach powszechnego i nieograniczonego dostępu do informacji, ignorancja to kwestia wyboru. Edytowane przez Roane Czas edycji: 2013-12-12 o 16:40 |
|
|
|
|
#1314 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
No to nie wiem dlaczego tak się dzieje Są rzeczywiście specjalne szmatki do szyb, myje się wtedy okno tylko ciepłą wodą i taką szmatką dociera, moja mama ma i sobie chwali, ale ja nie próbowałam. Ja też w tym roku okien nie ruszam - najmę męża jak wróci, a jeśli nie będzie czasu to zostaną brudne, ot co ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1315 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale w tej sytuacji tym bardziej nie wprowadzalabym angielskiego sztucznie. Będziecie przeciez chodzić na płace zabaw i inne takie - dziecko automatycznie nauczy się angielskiego, tym bym się W OGOLE nie przejmowala. Raczej balabym się, ze po jakimś czasie dziecko odmówi mowienia po polsku. Mam koleżankę, ktora jako dziecko przeprowadzila się do Finlandii, poszła tam do przedszkola i po 3 czy 4 miesiącach w domu ze swoją siostra rozmawiała wyłącznie po finsku Maja to na kasetach i teraz nie maja pojęcia o czym rozmawialy, bo wrócili do polski i nikt nie przypilnowal, zeby dziewczynom utrwalić fiński.
|
|
#1317 |
|
Raczkowanie
|
katarzyniak, podobnie ja dziewczyny planuję na wyjście body z kr rękawem i na to pajacyk. Kombinezon mam dość gruby i jakby były jakieś mrozy stulecia to na to jeszcze jakiś kocyk rzucę. Poza tym dziecko będzie na podwórku tylko chwilkę, u nas można samochodem podjechać pod same drzwi wyjścia ze szpitala i pod same drzwi naszego domu
|
#1318 | |
|
BAN stały
|
z serii "głupie pytania"
jak to nazwać po polsku / pod czym szukać na alllegro?? Mnie się wszystkie podobają.... Cytat:
|
|
|
|
|
#1319 |
|
Zakorzenienie
|
spokojnie co druga kobita to ma- dadzą antybiotyk osłonowi i będzie dobrze katarzyniak-- super, że w domku jesteś, odpoczywaj
|
|
#1320 |
|
Zadomowienie
|
Wyszedł mi gbs dodatni bardzo liczne. Dzwolniłam do lekarza i teraz nic z tym nie zrobimy, przed porodem dostane antybiotyk .
Poczytalam trochę fora na necie ..lepiej tam nie zaglądać... Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-12-12 o 16:58 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:53.

wygladalo to jak duzy uplaw,tak bym to nazwala. cala ciaze cos mi tam wylatuje 
bo mnie tez wyszla jakas bakteria i pokazywalam te wyniki dr R.to powiedzial, ze ta bakterie ma kazdy, bo ona jest jakas z jelit, czy cos, wiec spokojnie. A nawet jak masz gbs + to dostaniesz antybiotyk przy porodzie i tyle, wiec sie nie denerwuj.

Chyba po prostu obaj ci lekarze dawno nie byli na "zwykłej" porodówce, gdzie do rodzącej nie ma całego zespołu, a mąż bywa jedyną osobą którą obchodzi co się dzieje z kobietą i dzieckiem. Mój wiem że na pewno oderwany w tej kwestii od rzeczywistości i dlatego ciągle mam dylemat co do szpitala - rady lekarza mam wrażenie że niekoniecznie się sprawdzą w naszej rzeczywistości
za usg. U mnie też padło hasło o zbyt szybko starzejącym się łożysku, ale w 29tc. Do tej pory nie wiem co o tym myśleć, ale moja lekarka jakoś zbytnio się tym nie przejęła.
. Na początku podchodziłam jakoś tak spokojnie do tego, ale jak mi ostatnio lekarka powiedziała, że na Święta to ona by zabrała ze sobą torbę do szpitala to jakoś tak mam ochotę się wycofać ze wszystkiego raczym krokiem.