Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz. II - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: tytuł III części
Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! 1 2,70%
Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! 0 0%
Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! 3 8,11%
Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! 6 16,22%
Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. 2 5,41%
Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. 7 18,92%
Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! 1 2,70%
Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. 3 8,11%
Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. 0 0%
Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. 3 8,11%
Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. 11 29,73%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-12, 14:49   #4081
Larysa88
Zakorzenienie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
A kombinezon mamy 51015 taki bez podzialu na nozki rozm. 56 i poki co to nogi jej do konca nawet nie siegaja, a balam sie ze nawet go nie zalozy. Takze chyba kominezony jakies wieksze robia
no większe większe, z 5-10-15 mam rozm. 62 i nawet nie próbuję go jeszcze ubierać
ten dzisiejszy biały jest podobnej wielkości

i właśnie kupiłam następny kombinezon zobaczymy, może będzie dobry rozmiarowo, ale jak okaże się za mały....
Stary 2013-12-12, 14:54   #4082
bojatoja
Zakorzenienie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Ortopeta zalecil.Mala za szybko rosnie i dlatego.ciemiaczko ma juz zrosniéte..jakies zwapnienia na biodrach powstaly..
A mnie jak byłam u pediatry (nie mojej), gdy Filip miał 2 miesiące, to kazała podawać oprócz wit. K+D dodatkowo wit. D bo za szybko rósł.
Eh i co pediatra to inna teoria
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 15:06   #4083
Madzia000
Zadomowienie

Ktoras dziewczyna wczesnije mi tu odp ze jej dzieciatko ma smoczek mambaby. pytanie: gdzie poza allegro go kupie ?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 15:09   #4084
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Ktoras dziewczyna wczesnije mi tu odp ze jej dzieciatko ma smoczek mambaby. pytanie: gdzie poza allegro go kupie ?

glownie w dzieciowych sklepach, ewentualnie w niektorych aptekach i hipermarketach.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 15:10   #4085
Madzia000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
glownie w dzieciowych sklepach, ewentualnie w niektorych aptekach i hipermarketach.
Dzieki

Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 15:11   #4086
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Co kupiłaś na prezenty? Teściowa 18 grudnia ma urodziny. Kupiłam jej sweter i zestaw kosmetyków. Miałam na oku dwie bluzki na wyprzedaży, ale nie kupiłam, bo jakby co można oddać do 10 dni. Za wcześnie na taki zakup na święta.
zestawy kosmetyków, tunikę dla tesciowej, maszynke do golenia i wklady dla tescia, zabawki dla dzieci - samochód policja , zestaw kuchenny
Cytat:
Uwielbiam takie rady.. No na slonce jak najbardziej, ale o tej porze roku to tego slonca nie za wiele i co wtedy.

Wczoraj sasiadka uraczyla mnie pytaniem czy malej nie za zimno.. Mowie ze kombinezon zimowy ma, to ona mi ze tak zimno i ona by jeszcze jeden kombinezon zalozyla... nosz Juz drugi raz pyta czy jej nie za chlodno ubieram, jeszcze raz cos powie i nie bede mila
Cytat:
A kombinezon mamy 51015 taki bez podzialu na nozki rozm. 56 i poki co to nogi jej do konca nawet nie siegaja, a balam sie ze nawet go nie zalozy. Takze chyba kominezony jakies wieksze robia
nie no chciałabym zobaczyc jak ona by to zrobiła 2 kombinezony powodzenia
tak 5-10-15 ma zdecydowanie wieksze rozmiary

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 15:20   #4087
Agnieszka257
Raczkowanie

Cześć dziewczyny!podczytuje was baardzo długo.chciałabym się do was dołączyć.można?
Agnieszka257 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-12, 15:28   #4088
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnieszka257 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!podczytuje was baardzo długo.chciałabym się do was dołączyć.można?
jasne

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 15:30   #4089
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
no tak, ale nie wiem ile mleka musiala by wypic zeby uzupelnic dzienne zapotrzebowanie, chyba kolo litra
Tyle powinno zjesc 3-4 miesieczne dziecko wg opakowania . Bylam dzis w Hebe i patrzylam na sloiczki i wg nich po 4 miesiacu jest nawet brzoskwinia.

Badzia gratki za przyrost ! Pewnie taki maly ze wzgledu na ilosc kup.. u nas 5-6 pieluszek dziennie schodzi.
Stary 2013-12-12, 15:34   #4090
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Wlasnie jestesmy na spacerku z Jasiem na poczatku 20minut patrzyl a to na zabawke, na mnie, na bude od gondoli od wewnatrz... po 20 min zaczal sie denerwowac wiec dalam cumla i odplynal teraz siedzimy na lawce i bujam go noga jak sie zaczyna denerwowac... kurde eureka czyzby moje dziecko pogodzilo sie z wozkiem ?

Oby tak zostało

Cytat:
ja tylko w szpitalu wypelnialam ankiety. jak Blanka byla mala to tez z hippa i bobowity dostawalam, jeszcze z gerbera i bebilonu.

Was, to może i do mnie przyjdzie, ale pewnie gdzie za miesiąc dopiero

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Hej .Jakis czas temu dotara do mnie mata piankowa ,,maly genius,,na opakowaniu jest znaczek buzki ze smutná minká i 0-3 przekreslony o co chodzi?

niewskazane dla dzieci poniżej 3 lat, jak nie ma małych elementów to olej to

Cytat:
Paliczanka: chyba ten znaczek mowi ze zabawka nie jest dla dzieci do 3mca a co to za maata? Tez chce Jaskowi cos kupic zebym to mogla na ziemie polozyc, a nie wiem co

MsLullaby: a ta biogaia wlasciwie na co jest, tylko jako osloana przy antybiotyku?

Podobaja mi sie smoki MAMBaby ma ktoras z was ?

Bajka ma, u nas się nie sprawdziły, mała woli nuka

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Właśnie pierwsza pobudka na karmienie a jest 4 w nocy ueah! Takie noce to ja mogeh mieć i to na śpiocha je z przymusu bo juz mi cycki eksplodować chciały.

Ja po karmieniu raczej nie ściągam ale jak mi się zdarzy to tak 30-40 ml ze zjedzonego cyca

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Jaki slodziAk

Podczas partych - jakoś tak się mała uloZyla no i to się wtedy zdarza. Bólu bie czułam bo bolało wszystko inne ale dwa trzaski słyszeli wszyscy na sali podobno to nie taka rzadka przypadłość.. Pózniej dali mi od razu jakiegoś silnego prZecziwbola wiec zaczęło bolec dopiero jak emocje opadły po kilku godzinach i boli do dziś na szczęście juz znacznie mniej

szczerze współczuję
Cytat:
jako ze totalnie trace rachube czasu tak wlasnie spojrzalam w kalendarz, oczom moim ukazal sie 12.12 a ja do 15 mialam termin na zlozenie pracy dyplomowej niech mi ktos powie jakim trzeba byc leniem zeby od czerwca tego badziewia nie napisac? cos czuje ze maz i rodzice nie beda zadowoleni aczkolwiek, pytam sie jak ja mialam to napisac jak nie mam nawet jak wybrac sie do biblioteki buuu ciekawe czy podyplomowka mi przepada czy np mozna powtarzac seminarium? nie znam sie, zawsze bylam terminowa

no a tak z innej beczki, czy tylko moje dziecko gdy widzi aparat to powaznieje i za cholere nie moge cyknac foty z usmiechem
no i czy maluchy wiekowo podobne do Amelki lezac na plasko zadzieraja glowe do gory? moja non toper podnosi ta glowe, ale np o przekrecaniu z brzucha na plecy nawet nie mysli. pamietam ze jak Blanke rehabilitowalam to miedzy innymi robilysmy cwiczenia na przewroty ale kurde nie pamietam juz jak to szlo

w ogole mam jakas w dupe kopana pediatre przy okazji szczepie ani razu nie sprawdzila jak sie mloda rozwija, jedynie wazenie, mierzenie, osluchiwanie i zagladanie do buzi. nic wiecej kurde a juz myslalam ze trafilam na super extra pediatre, ale po za tym ze jest mila chyba nic wiecej soba nie reprezentuje i jestem zla na siebie z tego powodu

a czego jeszcze oczekujesz?

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę, że u Ciebie smoczek chociaż działa - u mnie powoduje jeszcze większe darcie

Dziewczyny co sądzicie o ubrankach z Lidla- Lupilu ? Bo właśnie dostałam paczę od mamy i młody dostał ogrodniczki i bluzę - wyglądają na dobre jakościowo ale czy nie rozlecą się po kilku praniach ?
Wg mnie są fajne

agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 15:37   #4091
agusiowata
Zakorzenienie

Jutro wybieram się na urodziny koleżanki. Pierwszy raz sama na kilka godzin wyjdę z domu.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-12, 15:37   #4092
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Napisz coś o Maluszku?
29.12.2016 [9tc]
Stary 2013-12-12, 15:38   #4093
butterfly20
Zakorzenienie

Wróciłam

Intensywny dzionek u koleżanki i na spacerku, nogi mi wchodzą wiadomo gdzie
A Tusia właśnie śpi w swoim nowym łożu turystycznym

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
your Angel dzieki dzieki dzieki
dostalam paczuszke jest pieknie

kaska ja odciagam.od 50-140

motyl.odciagamy po karmieniu zeby wzmocnic laktacje

A jeśli z moją laktacją jest (tak myślę) ok to też powinnam ściągać?Bo ja w sumie nie chcę jej dawać w butli to nie wiem co miałabym z tym robić

Cytat:
Napisane przez sylwia1986sz Pokaż wiadomość
A wiecie, że moja Emi przy Waszych dzieciaczkach to taka kruszynka! Skończyła 14 tygodni i waży 5700, a mierzy ok 58-60cm (nie mogę jej dokładnie zmierzyć bo albo jest podwinięta, albo wierzga) zakładam jej teraz rozm.62 a nawet niektóre 56! 68 jeszcze zdecydowanie za duże!

W prezencie dostajemy ogólnie ubranka, które są zazwyczaj za duże! Mamy już dwa ubranka na 1,5-2 lata Ale najważniejsze, że nie za małe No i cieszmy się, że nasze pociechy w ogóle dostają prezenty

Też mieszkamy na 3 piętrze bez windy i jedynie tż znosi nasz wózek, bo mimo że jest najlżejszy z możliwych to ja nie daję rady
Moja jutro kończy 13 tygodni, waży jakoś 5600, ostatnio na mierzeniu 64 cm. I wcale kruszynką nie jest, także nie przesadzaj Każde dziecko jest inne, moja jest długa i szczupła.
My już nosimy 68 i troszkę rzeczy z 62 jeszcze jest ok.Na długość, nie na szerokość

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja dzisiaj po karmieniu tylko 30ml ściągnęłam

Miki na domowej wadze 6,5kg dzisiaj skończył 14 tygodni i nie wiem czy mam się martwić bo żadnego skoku nie zauważyłam tzn. nie było płaczu, niespania, rzucania się przy piersi

w ogóle małż się ze mnie nabija, że ja chyba coś biorę i to do mleka przechodzi bo moje dziecko jak tylko się podejdzie do łóżeczka to ma zaciesz na 102 i się cieszy na głos, a jak mu się powie "dzień dobry" to już w ogóle eufornia aż łapkami trzepie

mój nosi 68 a nawet 74 trochę duże, ale nie ma sensu już 68 kupować
Moja to uuuuwieeeelbia jak ktoś klaszcze w ręce i mówi Brawoooo. To jest hit
Ja też już nie kupuję 68, dzisiaj poszalałam na Smyku i obkupiłam ją w 74. Kupiłam kurteczkę i 5-paki bodzików, chustki...Fajne są te body ze Smyka z Coolclub, dzisiaj ma na sobie, rozm.68 a są fajne, szczuplutkie i naprawdę ładnie wygląda. Także polubiłam tę firmę

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
logowałyście się gdzieś i stąd te próbki?

mój chrześniak ma krzesełko http://allegro.pl/krzeselko-wielofun...777724679.html i ja mojemu młodemu takie samo sprawię, Kuba korzystał z drewnianego

myślę ze to przez antybiotyk, a dajesz lek osłonowy? Hubert po antybiotykach strasznie płakał jak mu gazy odchodziły

mamy dzisiaj gosci i siedze od rana w kuchni...
To krzesełko też mi wpadło w oko, rozważam je

Cytat:
moja doradca laktacyjna mi to wyjasnila bo u mnie identyczna sytuacja byla
tzn robil 5-6kup dziennie a teraz robi raz na 3 dni i zmienilo sie to z dnia na dzien
w okolicach 3 miesiaca zmienia sie sklad pokaemu
traci on seoje elascieosci oczyszczajace i dzieci rzadziej robia kupe
pani powiedziala ze literatura moei ze nawet do 10dni moze nie byc kupy ale ona w swojej praktyce nie widziala dluzej niz 4

tak czytam o tych spacerach i sobie uswiadomilam ze ja chyba z 10dni nie bylam na prawdziwym.spacerze
wychodzimu do lekarza, do tesciowej i do znajomych w odwiedziny ale nie na spacer
przede wszysfkim.jak pada to mnie sie nie chce chodzic po polu. noe rajcuje mnie w brzydka.pogode lazenie. dziecku nicnie jest bo ma.wozek ale ja nie mam cieplego spiworka i budki
po drugie mieszkam w centrum.miasta gdzie nie mam.zadnej alejki tylko mega ruchliwa ulice i tramwaje. w krakowie jest najwiekszy smog w calej polsce i zajmujemy niechlubne miejsce 3 w calej europie. co chwile w kronice mowia ze lepiej nie wychodzic na "swieze" powietrze

no a teraz jestem.chora wiec juz w ogole nie widzi mi sie wychodzenie. pewnie w weekend pojedziemy gdzies do.parku na spacer. ale do.tego potrzebna.jest wyprawa samochodowa tzn. wozek znisc do auta, dziecko w foteliki, psa wiec bez tz tego nie ogarne a przynajmniej nie mam.ochoty tego.ogarniac jedziemy na sylwestra do.szklarskiej poreby szkoda ze mlody jeszcze nie siedzi bo mamy takie sanki ze spiworem zamiast wozka

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app

No a co jeśli moja tak ma co najmniej od miesiąca?Pediatra mówiła,że ok.

Cytat:
Ja w szpitalu wypelnialam ankiety zeby niebieskie i rozowe pudelko dostac...
Ok minela godzinka na spacerze, zobaczymy jak dlugo jeszcze wytrzyma

Ale miałaś ładniejszą pogodę niż ja, nic tylko spacerować

Cytat:
Paliczanka: chyba ten znaczek mowi ze zabawka nie jest dla dzieci do 3mca a co to za maata? Tez chce Jaskowi cos kupic zebym to mogla na ziemie polozyc, a nie wiem co

MsLullaby: a ta biogaia wlasciwie na co jest, tylko jako osloana przy antybiotyku?

Podobaja mi sie smoki MAMBaby ma ktoras z was ?

Ja mam z Mam "I love daddy"

Cytat:
jako ze totalnie trace rachube czasu tak wlasnie spojrzalam w kalendarz, oczom moim ukazal sie 12.12 a ja do 15 mialam termin na zlozenie pracy dyplomowej niech mi ktos powie jakim trzeba byc leniem zeby od czerwca tego badziewia nie napisac? cos czuje ze maz i rodzice nie beda zadowoleni aczkolwiek, pytam sie jak ja mialam to napisac jak nie mam nawet jak wybrac sie do biblioteki buuu ciekawe czy podyplomowka mi przepada czy np mozna powtarzac seminarium? nie znam sie, zawsze bylam terminowa

no a tak z innej beczki, czy tylko moje dziecko gdy widzi aparat to powaznieje i za cholere nie moge cyknac foty z usmiechem
no i czy maluchy wiekowo podobne do Amelki lezac na plasko zadzieraja glowe do gory? moja non toper podnosi ta glowe, ale np o przekrecaniu z brzucha na plecy nawet nie mysli. pamietam ze jak Blanke rehabilitowalam to miedzy innymi robilysmy cwiczenia na przewroty ale kurde nie pamietam juz jak to szlo

w ogole mam jakas w dupe kopana pediatre przy okazji szczepie ani razu nie sprawdzila jak sie mloda rozwija, jedynie wazenie, mierzenie, osluchiwanie i zagladanie do buzi. nic wiecej kurde a juz myslalam ze trafilam na super extra pediatre, ale po za tym ze jest mila chyba nic wiecej soba nie reprezentuje i jestem zla na siebie z tego powodu
Moja też tak ma często,że się chichra, a chwike później jak zobaczy aparat to powaga

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 15:53   #4094
Agnieszka257
Raczkowanie

Jestem Agnieszka.Mój synek Mateuszek ur.11.09.2013 r godz.12.35 przez cc.ważył 3770 dł.57 Teraz pewnie 6.5kg Mieszkam koło Mielca a dokładnie to Chorzelów.Bardzo długo was czytam i ja się z wami zżyłam chociaż nie pisałam.Wasze porady dotyczące maluszków są bardzo cenne i wiele razy korzystałam z nich.to tyle o mnie.

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Mam pytanie odnośnie szczepienia:byłam szczepić ostatniego pazdziernika i była masakra tzn.strasznie płakał i teraz niewiem co robić czy pójść teraz zaszczepić jeszcze przed świętami czy może już w styczniu?nie będzie za pózno?jak myślicie?
Stary 2013-12-12, 16:02   #4095
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Aaaa odwołuje moje słowa, właśnie promotor mnie zatwierdził. Ale jajca musiał przeczytać mój wpis

Nie
Tzn. od 3 miesiąca czyli od około 18 dni daje mu tylko wit.d. Myślę, że po takim czasie nie zadziałałaby na niego negatywnie
I od prawie samego początku daje mu jeszcze wit.b6, kwas foliowy i żelazo. Ale cały czas te same, nie zmieniłam firmy.
a kto Ci zalecił podawanie tego?Kurczaki, ja nie daję...

Cytat:
co do wit D ja daje co dwa dni, sytuacja identyko jak u Blanki, male ciemiaczko wiec zeby za szybko nie zaroslo dajemy co drugi dzien.
A jakie wymiary ma ciemiączko u Amelki?

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
hej

czytam was cały czas, ale jakoś nie mam weny do pisania.

powiedzcie mi jak to było z tymi skokami? Jaś skończył we wtorek 7tyg. czyli zaczął 8, to teraz jest ten skok???
we wtorek mieliśmy szczepienia i od wczoraj popołudnia mały jest strasznie marudny i nieznośny tylko rączki i cycyuś nawet na spacerze kiepsko spał.

do mnie tez juz przyszła mata
a ja tak szybko rozerwałam opakowanie, że nawet nie zwróciłam uwagi na ten napis
u mnie póki co pianka i tak słuzy jako "podkładka" pod matę edukacyjną, żeby małemu nie ciągnęło zimno od podłogi.

łączę się w bólu dziś

brawo dla Małgosi za wagę

ja mam woreczki z medeli do przechowywania pokarmu
Dziś udało mi się ściągnąć i zamrozic pierwszą porcyjkę mleka
U nas tak samo. I pewnie będzie po tym uczyła się raczkować.

Kurczaki ciężko powiedzieć, równie dobrze może to być skok i po szczepieniu.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-12, 16:09   #4096
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
A bo nie napisałam, Filip ma anemie więc dlatego podaje
29.12.2016 [9tc]
Stary 2013-12-12, 16:10   #4097
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
A bo nie napisałam, Filip ma anemie więc dlatego podaje

Rozumiem

Stary 2013-12-12, 16:10   #4098
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
No właśnie ja jestem jakaś głupia. Tutaj lekarze są całkiem inni niż w Polsce. Pytałam o osłonę on mówi że skoro mały pije Hipp Organic to nie trzeba po tam są probiotyki i ja się posłuchałam i żałuję bo małego później czyściło i miał problemy z gazami praktycznie do teraz. Od wczoraj daje mu BioGaie i kupy od tamtej pory już nie robił a wcześniej to z 8 dziennie małe i ze śluzem. Ale przy jedzeniu dalej się prezy choć rano jadł spokojnie.
Tak samo jeśli chodzi o wit d wszystkie podajecie i ja pytałam położnej o to jak mały miał tydzień a ona do mnie że tutaj nie jest rekomendowana i nie trzeba dawać. A ja się boję na własną rękę dawać bo on jest na mm a nie chce przedawkować.
Jazdy też miałam z jego żółtaczką, miał ją prawie dwa miesiące póki nie skończyłam z kp. Jak miał dwa tygodnie to położona wysłała mnie do yorku do szpitala z nim na badania które wykazały że wszystko jest w normie i samo mu minie, nigdy nie był trzymany pod lampami ani nic, kazała tylko do okna.
Nie mówiąc już o tym że jak urodziłam o 17.30 to już po 22 mogłam wracać do domu. No ale zostałam na noc wtedy.
Muszę się przyzwyczaić do życia w tym kraju :P

Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka
Hej!Dziwnie z ta wit d ,mi dali bez problemu,health visitor przyniosla
dodinha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 16:20   #4099
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Jestem Agnieszka.Mój synek Mateuszek ur.11.09.2013 r godz.12.35 przez cc.ważył 3770 dł.57 Teraz pewnie 6.5kg Mieszkam koło Mielca a dokładnie to Chorzelów.Bardzo długo was czytam i ja się z wami zżyłam chociaż nie pisałam.Wasze porady dotyczące maluszków są bardzo cenne i wiele razy korzystałam z nich.to tyle o mnie.

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Mam pytanie odnośnie szczepienia:byłam szczepić ostatniego pazdziernika i była masakra tzn.strasznie płakał i teraz niewiem co robić czy pójść teraz zaszczepić jeszcze przed świętami czy może już w styczniu?nie będzie za pózno?jak myślicie?
witaj co do szczepień, to u nas pediatra lub pielęgniarka wyznaczają datę kolejnych szczepień i tego się trzymamy. Pierwsze mieliśmy 3 grudnia, następne po 6 tygodniach. Ja bym chyba załatwiła to jeszcze przed świętami, no ale jak uważasz

rusałko - może to po szczepieniu a może i skok. Szymek w niedzielę skończył 7 tyg, więc leci 8 i ciągle od kilku dni ciągle rączki albo cycuś. Doszło do tego, że ciągle wisi na piersi i je tyle, że ulewa mega wielkie ilości. No ale bez cyca się nie da, bo jest krzyk. Także może podobnie jak u Was - skok

Była teściowa, przywiozła pierniczki i dżemy z dyni i jabłka. Wzięła małego na ręce, a ten tak chlusnął, że i ona mokra i podłoga zalana
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 16:24   #4100
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Witamy!

Dodinha no to tym bardziej dziwne. Jak będę na szczepieniu to zapytam innego lekarza. A ile podajesz kropel?

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 16:24   #4101
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
w dupe mam nadzieje ze nie bede musiala bulic za caly semestr
nooo w polezacej to juz w ogole najchetniej to by usiadla tak zadziera hehe
z tym podtrzymywaniem sie na lapkach to jest na chwile nie lubi lezec na brzuchu i jesli przestaje jej cos pasowac zaraz zaczyna stekac, rece w bok, twarza w podloze i kwiczy widze ze probuje sie walnac na plecy, ale wkurzanie sie bierze gore no i jeszcze rece jej przeszkadzaja.

no wlasnie to jest to moja jeszcze jak krece filmiki to lampi sie w lampe

no powazna to ona byla, usmiechac sie dopiero zaczela jak miala 9 tyg, no ale za to teraz nadrabia po wsze czasy, a i tak najwiecej to sie cieszy do mnie ogolnie na wiekszosc ludzi patrzy spode lba

a podyplomowka hmmm nie szkoda mi jej, rachunkowosc to jednak totalnie nie moja bajka wiec jedynie szkda mi 4 tys ktore na to poszlo

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

ja lubie ale teraz sie boje isc mam juz polowe mniej wlosow chociaz i tak troszke mniej chyba wypadaja, a przed weselem wypadalo by pofarbowac, ale autentycznie sie boje ze wyleca do reszty

kuzwa w ogole to wesele totalnie mi nie na reke jak sobie podliczylam wszystko to pojdzie ponad 1000 zl z palcem w dupie z tej okazji
a co z sukienka w koncu?
Cytat:
Aaaa odwołuje moje słowa, właśnie promotor mnie zatwierdził. Ale jajca musiał przeczytać mój wpis

Nie
Tzn. od 3 miesiąca czyli od około 18 dni daje mu tylko wit.d. Myślę, że po takim czasie nie zadziałałaby na niego negatywnie
I od prawie samego początku daje mu jeszcze wit.b6, kwas foliowy i żelazo. Ale cały czas te same, nie zmieniłam firmy.
podczytuje nas pewnie

Cytat:
co do wit D ja daje co dwa dni, sytuacja identyko jak u Blanki, male ciemiaczko wiec zeby za szybko nie zaroslo dajemy co drugi dzien.
nam tez zalecila co 2 dzien dawac witaminy ze wzgledu wlasnie na ciemiaczko

Cytat:
Napisane przez katee86 Pokaż wiadomość
Hej. Nie odzywam się, ale czasami podczytuję.

Obecnie jestem sfrustrowana bo wczoraj była koleżanka z 3 mies córeczką i zobaczyłam jak może wyglądać kp. Czyli spokojne dziecko, ładnie ssące. Moj mały to ciągle się wyrywa i szarpie. Dziś zobaczyłam, że go denerwuje mój kciuk u ręki którą podtrzymuje cyca. Teraz ssie aż 3 min i się wnerwia, a jak nie będzie ssał to będzie mniej mleka i jeszcze większy ryk.W dodatku robi zielone kupy często. Moja pediatra ma na to zawsze jedną odpowiedz: "to przez pani dietę"

Sorry, że się żalę ale zwariuję zaraz.
hm, a moze za malo/za duzo mu leci? nie sadze, zeby to byla dieta, bo ew. po karmieniu moglby go bolec brzuch, ale chyba nie w trakcie?
jak moja zaczyna sie wiercic, to ja odbijam, zawsze skutkuje, a moze pozycja mu nie pasi? jak karmisz?

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
Ladan, wykurowałaś się?
Misia, gdzie jesteś?!
Natala, mój mąz marudził na kartę ze stacji orlen, po co to itp itd, zamawiał buty do biegania i dzięki tym punktom zapłaciliśmy 40zł mniej już nei marudzi
tez dzis myslalam o misi

Cytat:
zapraszamy!!!
Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Jutro wybieram się na urodziny koleżanki. Pierwszy raz sama na kilka godzin wyjdę z domu.
dobrej zabawy!
Cytat:

minimum powinno byc 6 tyg przerwy, czy wiecej o tydzien/dwa chyba nie ma znaczenia

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

A jakie wymiary ma ciemiączko u Amelki?

U nas tak samo. I pewnie będzie po tym uczyła się raczkować.

Kurczaki ciężko powiedzieć, równie dobrze może to być skok i po szczepieniu.
u nas 1x1,a u Was?
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 16:28   #4102
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
a co z sukienka w koncu?
podczytuje nas pewnie

nam tez zalecila co 2 dzien dawac witaminy ze wzgledu wlasnie na ciemiaczko

hm, a moze za malo/za duzo mu leci? nie sadze, zeby to byla dieta, bo ew. po karmieniu moglby go bolec brzuch, ale chyba nie w trakcie?
jak moja zaczyna sie wiercic, to ja odbijam, zawsze skutkuje, a moze pozycja mu nie pasi? jak karmisz?

tez dzis myslalam o misi

zapraszamy!!!

dobrej zabawy!
minimum powinno byc 6 tyg przerwy, czy wiecej o tydzien/dwa chyba nie ma znaczenia

u nas 1x1,a u Was?
1,5x1,5

Stary 2013-12-12, 16:28   #4103
Agnieszka257
Raczkowanie

Muszę poprostu zadzwonić tam i się zapytać bo lekarka nie uzgadnia date szczepień tylko pielęgniarka.a jak bylam na szczepieniu pierwszym to niedosłyszałam bo mój Mateo tak płakał i nawet niesłuchałam co mówiła pielęgniarka.
Stary 2013-12-12, 16:30   #4104
MsLullaby
Zakorzenienie

w koncu kupilam ochraniacz na lozeczko http://www.ebay.co.uk/itm/1411166200...84.m1497.l2649 (Bunny Umbrella Green)

Przyda sie bo moje Luli juz zaczyna probowac sie z plecow na boki przekrecac poki co buja ramionami i sie troche niecierpliwi

Adrianek
30.07.2015

Edytowane przez MsLullaby
Czas edycji: 2013-12-12 o 16:31
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 16:31   #4105
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Witamy!

Dodinha no to tym bardziej dziwne. Jak będę na szczepieniu to zapytam innego lekarza. A ile podajesz kropel?

Podaje 5 kropli dziennie,po otwarciu sa do uzytku przez 8 tyg,a jak sie skoncza to ide do chldrens centre i daja kolejna buteleczke,za darmo
Stary 2013-12-12, 16:33   #4106
Agnieszka257
Raczkowanie

Mówie wam boje się strasznie tych szczepien ze znów będzie płakał a ja wymiękne razem z nim. tak mi go szkoda wtedy.
Stary 2013-12-12, 16:39   #4107
your Angel
czyli Endżi

Tassia, superaśnie, że doszło. Liczę, że chociaż troszkę poprawiło humor Powiedz sama, te buciki rozwalają na łopaty

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Jest 3 dni do pelni, wiec sie rozkrecaja
Ooo, no to jeszcze trochę pocierpimy
Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Jaki slodziAk

Podczas partych - jakoś tak się mała uloZyla no i to się wtedy zdarza. Bólu bie czułam bo bolało wszystko inne ale dwa trzaski słyszeli wszyscy na sali podobno to nie taka rzadka przypadłość.. Pózniej dali mi od razu jakiegoś silnego prZecziwbola wiec zaczęło bolec dopiero jak emocje opadły po kilku godzinach i boli do dziś na szczęście juz znacznie mniej
O rany, masakra jakaś. Współczuję Ale do wesela się zagoi

Wracam od gina, naczekałam się w kolejce masakrycznie, bo jeden lekarz miał urlop i nie łaska było jakoś poprzesuwać godziny albo powiadomić pacjentek. Jako pierwsze wchodziły ciężarne a ja nogami przebierałam, bo nie wiedziałam jak to z karmieniem małego wyjdzie i czy dobiegnę Oczywiście musiał dostać butlę mm w domu i po szamie razem z ojcem zrobili wjazd do poradni.
Jak kobiety zobaczyły wózek to serca im zmiękły i przepuściły mnie o jedną osobę - bo ja byłam tylko po receptę.

A z innej paki, to doszła moja przesyłka z 5-10-15 i tż nawet nie wnikał ile to kosztowało
Stary 2013-12-12, 16:45   #4108
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Ja tez mialam ten problem. Staraj sie mu lezenie uatrakcyjnic. Zacznij od noszenia na samolocik, kladz sobie na kolanach na brzuszku i jednoczesnie baw sie zabawka i wazne jest ze jak zobaczysz jakikolwiek objaw niezadowolenia przerywaj zabawe. Moj Julek dzieki temu w kilka dni poczynil spore postepy

Wczoraj narzekalam. Coprawda Julek zasnal dopiero o 00:30 ale obudzil sie na szame dopiero po 6 i slysze ze teraz sie wybudza. Mam nadzieje ze dzis nie da mi w kosc...
Podpisuje się pod tym obiema rękami U nas dokładnie te same metody przyniosły super efekty w ciagu raptem kilka dni.

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość

Co to jest ta podkowka?
Grymas na buźce - usteczka w kształcie podkówi jako przejaw ogólnego niezadowolenia

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Witam po kompletnie nieprzespanej nocy
Moje dziecko łaskawie zasnęło około pierwszej po czym obudziło się już o 6tej Do tego przyplątał nam się katar a ja dostałam pierwszej @, wygasło mi w piecu w chałupie zimno muszę dymać po drzewo i palić w kominku
Co do @ to chyba wcześnie skoro kp. Z Mają to pół roku nie miałam. Trudno kiedyś musiało to nadejść.

A co do @ to się nie przejmuj - ja przy kp dostałam po 6 tygodniach

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja dzisiaj po karmieniu tylko 30ml ściągnęłam

Miki na domowej wadze 6,5kg dzisiaj skończył 14 tygodni i nie wiem czy mam się martwić bo żadnego skoku nie zauważyłam tzn. nie było płaczu, niespania, rzucania się przy piersi

w ogóle małż się ze mnie nabija, że ja chyba coś biorę i to do mleka przechodzi bo moje dziecko jak tylko się podejdzie do łóżeczka to ma zaciesz na 102 i się cieszy na głos, a jak mu się powie "dzień dobry" to już w ogóle eufornia aż łapkami trzepie

mój nosi 68 a nawet 74 trochę duże, ale nie ma sensu już 68 kupować
Ja bym tam ze szczęścia skakała Jak czytam o Twoim Mikim to cały czas wierze, że Pola pójdzie w jego ślady i też będzie cały czas taka spokojna Póki co jej wychodzi

Cytat:
tak czytam o tych spacerach i sobie uswiadomilam ze ja chyba z 10dni nie bylam na prawdziwym.spacerze
wychodzimu do lekarza, do tesciowej i do znajomych w odwiedziny ale nie na spacer
przede wszysfkim.jak pada to mnie sie nie chce chodzic po polu. noe rajcuje mnie w brzydka.pogode lazenie. dziecku nicnie jest bo ma.wozek ale ja nie mam cieplego spiworka i budki
po drugie mieszkam w centrum.miasta gdzie nie mam.zadnej alejki tylko mega ruchliwa ulice i tramwaje. w krakowie jest najwiekszy smog w calej polsce i zajmujemy niechlubne miejsce 3 w calej europie. co chwile w kronice mowia ze lepiej nie wychodzic na "swieze" powietrze
Z tym smogiem to przegiecie. Xawery przegonił cały, to ponoć ostatniej nocy smog przygnał ze zdwojoną siłą. Oglądałam wczoraj mapke to w powiecie krakowskim i nowosądeckim harcore totalny. Lepiej zabarykadować się w domu.. To jedyna rzecz, która mnie zniechęca do krakowa.

A na spacer my wychodzimy codziennie Ale fakt faktem, że u nas zima największa od 40 lat i w dzień 8 stopni najmniej było Ale taki kryzys trwał tylko kilka dni, od wczoraj jest już 15 stopni a w weekend ma być 21 God bless California (za pogodę)
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 16:55   #4109
Agnieszka257
Raczkowanie

I tak się już ocierpiał mój mały.urodził się z obustronnym wodonerczem i siedzieliśmy 3 tyg po poporodzie w szpitalu i tyle miał badań i nawet zabieg już miał zrobiony.teraz tylko mamy raz w miesiącu badanie moczu robić i na kontrole jezdzic.więc niechce zeby już cierpiał.

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

to tyle złych wiadomości.My też co 2 dzień wychodzimy i jest bardzo grzeczny na spacerach.oczywiście śpi a jak do domu wnoszę mateusza to odrazu pobudka
Stary 2013-12-12, 16:59   #4110
dodinha
Wtajemniczenie

dziewczy o ktorej wasze dzieci chodza spac?moja od 3 dni szaleje i zasypia,z wielkim trudem kolo 23.dzisiaj mam plan polozyc ja wczesniej,kolo 20 i juz sie boje
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości