|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: tytuł III części | |||
| Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! |
|
1 | 2,70% |
| Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! |
|
3 | 8,11% |
| Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! |
|
6 | 16,22% |
| Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. |
|
2 | 5,41% |
| Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. |
|
7 | 18,92% |
| Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! |
|
1 | 2,70% |
| Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. |
|
3 | 8,11% |
| Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. |
|
0 | 0% |
| Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. |
|
3 | 8,11% |
| Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. |
|
11 | 29,73% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.
Cytat:
![]() ten dzisiejszy biały jest podobnej wielkości i właśnie kupiłam następny kombinezon zobaczymy, może będzie dobry rozmiarowo, ale jak okaże się za mały....
|
|
#4082 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.
Cytat:
bo za szybko rósł.Eh i co pediatra to inna teoria
|
|
|
|
|
#4083 |
|
Zadomowienie
|
Ktoras dziewczyna wczesnije mi tu odp ze jej dzieciatko ma smoczek mambaby. pytanie: gdzie poza allegro go kupie ?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4084 |
|
Zakorzenienie
|
glownie w dzieciowych sklepach, ewentualnie w niektorych aptekach i hipermarketach.
|
|
|
|
#4085 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4086 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
tak 5-10-15 ma zdecydowanie wieksze rozmiary
|
|
#4087 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!podczytuje was baardzo długo.chciałabym się do was dołączyć.można?
|
|
|
|
#4088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Bylam dzis w Hebe i patrzylam na sloiczki i wg nich po 4 miesiacu jest nawet brzoskwinia. ![]() Badzia gratki za przyrost ! Pewnie taki maly ze wzgledu na ilosc kup.. u nas 5-6 pieluszek dziennie schodzi.
|
|
|
#4090 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Was, to może i do mnie przyjdzie, ale pewnie gdzie za miesiąc dopiero Cytat:
niewskazane dla dzieci poniżej 3 lat, jak nie ma małych elementów to olej to Cytat:
Cytat:
szczerze współczuję Cytat:
a czego jeszcze oczekujesz? Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||||||
|
|
|
#4091 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro wybieram się na urodziny koleżanki. Pierwszy raz sama na kilka godzin wyjdę z domu.
|
|
#4092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4093 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam
![]() Intensywny dzionek u koleżanki i na spacerku, nogi mi wchodzą wiadomo gdzie ![]() A Tusia właśnie śpi w swoim nowym łożu turystycznym ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Każde dziecko jest inne, moja jest długa i szczupła.My już nosimy 68 i troszkę rzeczy z 62 jeszcze jest ok.Na długość, nie na szerokość ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja też już nie kupuję 68, dzisiaj poszalałam na Smyku i obkupiłam ją w 74. Kupiłam kurteczkę i 5-paki bodzików, chustki...Fajne są te body ze Smyka z Coolclub, dzisiaj ma na sobie, rozm.68 a są fajne, szczuplutkie i naprawdę ładnie wygląda. Także polubiłam tę firmę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
No a co jeśli moja tak ma co najmniej od miesiąca?Pediatra mówiła,że ok. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4094 |
|
Raczkowanie
|
Jestem Agnieszka.Mój synek Mateuszek ur.11.09.2013 r godz.12.35 przez cc.ważył 3770 dł.57 Teraz pewnie 6.5kg Mieszkam koło Mielca a dokładnie to Chorzelów.Bardzo długo was czytam i ja się z wami zżyłam chociaż nie pisałam.Wasze porady dotyczące maluszków są bardzo cenne i wiele razy korzystałam z nich.to tyle o mnie.
---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Mam pytanie odnośnie szczepienia:byłam szczepić ostatniego pazdziernika i była masakra tzn.strasznie płakał i teraz niewiem co robić czy pójść teraz zaszczepić jeszcze przed świętami czy może już w styczniu?nie będzie za pózno?jak myślicie?
|
|
|
|
#4095 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kurczaki ciężko powiedzieć, równie dobrze może to być skok i po szczepieniu.
|
|
#4096 |
|
Zakorzenienie
|
A bo nie napisałam, Filip ma anemie więc dlatego podaje
|
|
|
|
#4097 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4098 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4099 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
rusałko - może to po szczepieniu a może i skok. Szymek w niedzielę skończył 7 tyg, więc leci 8 i ciągle od kilku dni ciągle rączki albo cycuś. Doszło do tego, że ciągle wisi na piersi i je tyle, że ulewa mega wielkie ilości. No ale bez cyca się nie da, bo jest krzyk. Także może podobnie jak u Was - skok ![]() Była teściowa, przywiozła pierniczki i dżemy z dyni i jabłka. Wzięła małego na ręce, a ten tak chlusnął, że i ona mokra i podłoga zalana
|
|
|
|
|
#4100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dodinha no to tym bardziej dziwne. Jak będę na szczepieniu to zapytam innego lekarza. A ile podajesz kropel? Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka
|
|
#4101 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jak moja zaczyna sie wiercic, to ja odbijam, zawsze skutkuje, a moze pozycja mu nie pasi? jak karmisz? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
u nas 1x1,a u Was? |
||||||||
|
|
|
#4102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4103 |
|
Raczkowanie
|
Muszę poprostu zadzwonić tam i się zapytać bo lekarka nie uzgadnia date szczepień tylko pielęgniarka.a jak bylam na szczepieniu pierwszym to niedosłyszałam bo mój Mateo tak płakał i nawet niesłuchałam co mówiła pielęgniarka.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4104 |
|
Zakorzenienie
|
w koncu kupilam ochraniacz na lozeczko http://www.ebay.co.uk/itm/1411166200...84.m1497.l2649 (Bunny Umbrella Green)
Przyda sie bo moje Luli juz zaczyna probowac sie z plecow na boki przekrecac
9.09.2013 30.07.2015 Edytowane przez MsLullaby Czas edycji: 2013-12-12 o 17:31 |
|
|
|
#4105 |
|
Wtajemniczenie
|
Podaje 5 kropli dziennie,po otwarciu sa do uzytku przez 8 tyg,a jak sie skoncza to ide do chldrens centre i daja kolejna buteleczke,za darmo
|
|
|
|
#4106 |
|
Raczkowanie
|
Mówie wam boje się strasznie tych szczepien ze znów będzie płakał a ja wymiękne razem z nim.
tak mi go szkoda wtedy.
|
|
|
|
#4107 | |
|
czyli Endżi
|
Tassia, superaśnie, że doszło. Liczę, że chociaż troszkę poprawiło humor
Powiedz sama, te buciki rozwalają na łopaty ![]() Ooo, no to jeszcze trochę pocierpimy Cytat:
Ale do wesela się zagoi ![]() Wracam od gina, naczekałam się w kolejce masakrycznie, bo jeden lekarz miał urlop i nie łaska było jakoś poprzesuwać godziny albo powiadomić pacjentek. Jako pierwsze wchodziły ciężarne a ja nogami przebierałam, bo nie wiedziałam jak to z karmieniem małego wyjdzie i czy dobiegnę Oczywiście musiał dostać butlę mm w domu i po szamie razem z ojcem zrobili wjazd do poradni.Jak kobiety zobaczyły wózek to serca im zmiękły i przepuściły mnie o jedną osobę - bo ja byłam tylko po receptę. A z innej paki, to doszła moja przesyłka z 5-10-15 i tż nawet nie wnikał ile to kosztowało
|
|
#4108 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Grymas na buźce - usteczka w kształcie podkówi jako przejaw ogólnego niezadowolenia Cytat:
A co do @ to się nie przejmuj - ja przy kp dostałam po 6 tygodniach ![]() Cytat:
Jak czytam o Twoim Mikim to cały czas wierze, że Pola pójdzie w jego ślady i też będzie cały czas taka spokojna Póki co jej wychodzi ![]() Cytat:
A na spacer my wychodzimy codziennie Ale fakt faktem, że u nas zima największa od 40 lat i w dzień 8 stopni najmniej było Ale taki kryzys trwał tylko kilka dni, od wczoraj jest już 15 stopni a w weekend ma być 21 God bless California (za pogodę)
|
||||
|
|
|
#4109 |
|
Raczkowanie
|
I tak się już ocierpiał mój mały.urodził się z obustronnym wodonerczem i siedzieliśmy 3 tyg po poporodzie w szpitalu i tyle miał badań i nawet zabieg już miał zrobiony.teraz tylko mamy raz w miesiącu badanie moczu robić i na kontrole jezdzic.więc niechce zeby już cierpiał.
---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- to tyle złych wiadomości.My też co 2 dzień wychodzimy i jest bardzo grzeczny na spacerach.oczywiście śpi a jak do domu wnoszę mateusza to odrazu pobudka
|
|
|
|
#4110 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczy o ktorej wasze dzieci chodza spac?moja od 3 dni szaleje i zasypia,z wielkim trudem kolo 23.dzisiaj mam plan polozyc ja wczesniej,kolo 20 i juz sie boje
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:06.

zobaczymy, może będzie dobry rozmiarowo, ale jak okaże się za mały.... 
bo za szybko rósł.
29.09.2012 r Na zawsze razem..
09.09.2013 

i teraz niewiem co robić czy pójść teraz zaszczepić jeszcze przed świętami czy może już w styczniu?nie będzie za pózno?jak myślicie?

.
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)