|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
|
34 | 64,15% |
| Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
|
9 | 16,98% |
| Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
|
10 | 18,87% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Dziewczyny w Leclerc'u od wczoraj są na promocji okrycia kąpielowe 100x100, o takie:
http://allegro.pl/okrycie-kapielowe-...798856684.html za 29,90 |
|
|
|
#2012 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Oburzyłam sie na tego twojego męża, ale teraz doczytałam, że się dziś rehabilituje, to już nie będę psów na nim wieszać
![]() Cytat:
śledzie tez na święta jadłam.Cytat:
Cytat:
Do tej pory Cię podczytuję, wzruszyłam się, gdy pisałaś o swoim trudnym macierzyństwie. My już w domku, fajnie było się spotkać rodzinnie. Marcel się wyszalał z kuzynami, a fotosy Małej z usg zrobiły furorę. Mąż wziął aparat fot. żeby pocykać trochę zdjęć, potem siostra z jej córką zaczęły oglądać zdjęcia na nim i nagle sobie przypomniałam, że gdzieś są na karcie zdjęcia ubranek które kupiłam w sh - różowości i sukienki - więc żeby się nie wydało, szybko zabrałam im aparat
|
|||
|
|
|
#2013 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mały zrobił tatusiowi super prezent na świętaCytat:
![]() NFZ się pozytywnie popisał, super czyli jak się chce to można dac termin wcześniejCytat:
|
|||
|
|
|
#2014 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jeśli robi to na wesoło, to jeszcze nie tak źle ![]() iwantyou99, jesteś bardzo dzielną Mamą, a Dominik szybko nadrobi zaległości, bo twarda z Niego sztuka! |
|
|
|
|
#2015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bezstresowe
|
|
#2016 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wydaje mi się. Nie wiem czy mój coś tam wyczuwał, ale ja pewnie bym się czuła trochę dziwnie, aczkolwiek zależy kto by dotykał. Ale mnie jakoś nikt nie chce macać Cytat:
Ale jednak ciąża jest stanem uprzywilejowanym, fajnie ![]() Mnie ostatnio babka wpuszczała przed siebie w kolejkę w sklepie, i jeszcze upominała inne co się pchały że tu ciężarna przecież ma pierwszeństwo
|
||
|
|
|
#2017 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
|
|
|
#2019 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak ja wchodzę gdzieś gdzie jest kolejka, nikt nie zauważa mojego brzuszka
|
|
|
|
|
#2020 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nawet TZ docenił, bo w sumie wypił tylko 3 cienkie drinki z teściem i szampana o północy. I się można wyspać (bo spać poszliśmy o 1) i rano nie ma kapcia w ustach ![]() Cytat:
A co do naszego incydentu, to niestety obawiamy jakiegoś "zyczliwego" bo zaparkowaliśy w miejscu gdzie się pewnie komuś nie podobało - w takiej bramie, która jest nieużywana i nikt tamtędy nie wjeżdża (tylko śmieciarka) a już tymbardziej w sylwestra :/ Tam w ogóle same poje*y mieszkają, kilka razy miałam już gwoździ w kole, bo chyba sąsiadka pozazdrościła samochodu (innego wytłumaczenia nie mam?), raz przerysowany bok, ehhh a teraz jeszcze to. A opona do wymiany bo jest przecięta z boku nożem więc nawet jej załatanie byłoby niebezpieczne, bo podobno może grozić wybuchem opony w czasie jazdy ![]() Cytat:
Ja już wyprawkę ciuszkową mam kompletną, dzisiaj dostałam jeszcze od koleżanki całą torbę ciuszków
|
|
#2021 | |
|
Rozeznanie
|
Witajce w Nowym Roku!
Najlepsze życzenia dla Was i waszych maluszków Wpadłam tylko z życzeniami, ale podczytuje Was na bieżąco i postaram udzielać się częściej, bo już od jutra przechodzę na L4 w końcu Ela spóźnione życzenia urodzinowe Cytat:
|
|
|
|
|
#2022 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, może na pierwszej stronie zrobić listę Maluszków. myślałam, że to jeszcze ze 2 mce ale skoro już Marco pojawił się na świecie to może coś w stylu: nick mamy, imię maluszka, data porodu, waga (ewentualnie ptp + sn/cc)?
Macie może jakiś kontakt jeszcze z Mariolką? nie dziwię się, ze nie ma jak pisać ale tak czekam niecierpliwie na wieści o Marco...
|
|
#2023 | |
|
Zakorzenienie
|
nivka
za studniówkę!no właśnie nie wiem czy mi się uda... myślałam to ewentualnie z położną przedyskutować. Jak na razie od rana nic więcej mi się nie działo bo gdyby mi się tak jeszcze raz zdarzyło to na IP bym jechałaraczej jako wspomnienia z okresów ciąży, na pewno nie złośliwie więc nie mam urazu Cytat:
jak ja nie lubię gdy tacy wandale chodzą po świecie... co komu przeszkadza, zawadza itp |
|
|
|
|
#2024 |
|
Zadomowienie
|
Maggie ja myślę że to świetny pomysł
![]() Wysłano za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2025 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
justine czyli cuda się zdarzają. Mam wrażenie ze trafiłaś po prostu na ludzką panią w recepcji. A takich coraz mniej. Tylko tak jak piszą dziewczyny, upewnij się że chodzi o 2014rok =))) Cytat:
![]() I oczywiście takowego wciągnęłam ![]() Cytat:
![]() Obecność męża przy porodzie- też ciężki temat. Ja bym bardzo chciała żeby był przy mnie, ale wiem jaki on ma charakter i obawiam się, że mógłby pozabijać wszystkich obecnych przy mnie na sali =)))) Nie będę go namawiała, uszanuje jego decyzję. Nie mam niestety pomysłu co zrobić aby w szpitalu nie odwiedził mnie tabun rodziny. Niestety takie są u nas zwyczaje. Najchętniej 3 minuty po porodzie chcieliby oglądać maluszka i jakże szczęśliwą mamusie. Dla mnie to totalny dramat. Nigdy nie chodziłam do szpitala do świeżo upieczonej mamy, uważam że to ani miejsce ani dobry czas. Niestety już wiem że będzie afera jak "zabronie odwiedzin" i pewnie i tak ktoś przylezie, a ja chciałabym żeby to był czas dla mnie męża i dziecka.
|
|
#2026 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem że mała jednej ręki nie odróżni ale 6 naraz plus ktos potrzasnal brzuchem nim zdążyłam zwrócić uwagę. Dodatkowo straszne krzyki wokół brzucha na bank to Ja przerazilo . Na co dzień tylko Ja lub mąż przykładamy rękę bądź ucho (mąż ) i przeważnie roznawiamy spokojnie stąd moje podejrzenia. Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8190 |
||
|
|
|
#2027 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Mikołajek 26.02.2014 Obudził mnie trzepot skrzydeł Wyjrzałam przez okno Na parapecie zostało Białe piórko - Pamiątka po Tobie Mój Aniołku 01.12.2012 [*] Edytowane przez elunka88 Czas edycji: 2014-01-01 o 22:15 |
|||
|
|
|
#2028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do macania brzuszka to myślę że ludzie chcą maluszka poglaskac po prostu, taki odruch ![]() wysłane z fona
|
|
|
|
|
#2029 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i na pewno nikogo nie wpuszczę. Zawsze możecie nie powiadamiać, że urodziłaś i na spokojnie to zrobić już z domu - wtedy nie będzie odwiedzin w szpitalu. Poza tym chyba można poprosić personel szpitala o nie wpuszczanie nikogo oprócz męża? Czy nie bardzo?
|
|
|
|
|
#2030 | |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkim bardzo dziekuje
Wszystkie pozytywne fuidy i modlitwy bardzo nam sa potrzebne. Obiecuje, ze Wam wszystko napisze, ale moze kugtro, pojutrze lub za kilka dni. Na razie jestem przy Marco i zajmuje sie produkcja mleka, smiertelnie zmeczona, wiec musze wszystko odespac. Cytat:
To nasz drugi wczesniak, wiec niejako wiem, co mnie czeka, ale jak bedew potrzebie,to oczywiscie sie odezwe Bardzo dziekuje.
|
|
#2031 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale kto nie chce widzieć ten nie zauważa, szczególnie stare babska wlaśnie mnie tam wszystko jedno, godzinkę jeszcze spokojnie wystoję tylko tak się zastanawiam dokąd ten świat zmierza![]() ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mariola produkuj mleko my tu spokojne zaczekamy. wysłane z fona
|
|
|
|
|
#2033 | ||||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co wiecej mam przeczucie, ze te same osoby beda chcialy dziecko na rece wziac, a ja chyba nie dam dopoki nie bedzie trzymal sam glowki Cytat:
Cytat:
Ja wierze ze bedzie dobrze |
||||
|
|
|
#2034 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
2. kurcze, a mnie nikt nigdzie nie przepuszcza, w kurtce nie widac ze jestem w ciazy ![]() Cytat:
2. ja przynajmniej mialam powod ![]() mariola odpoczywaj, wyspij sie, a my tu sobie spokojnie poczekamy Trzymajcie sie
|
|
|
#2035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my tu mocno trzymamy kciuki za Was
|
|
|
#2036 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja chyba straszna panikara jestem... Cytat:
Cytat:
Dzień wcześniej popłakałam się bo mąż powiedział do mnie kłamczucha (na żarty) a ja go nigdy nie okłamałam. I się rozryczałam bo on mi na pewno nie ufa i mnie nie kocha itd... Nie wiem co mi odbiło i skąd ja to sobie wymyśliłam. Sama się sobie później dziwiłam. Dlatego dzisiaj mąż mnie tylko przytulił i pogłaskał bo wiedział, że i tak nie pozna powodu mojego ryku ![]() mariolasl ty teraz odpoczywaj i zajmuj się synkiem. My na forum poczekamy
|
|
#2037 |
|
Zakorzenienie
|
Lewek popatrz, co wynalazłam - dostawka do wózka http ://www. babymama. pl/ dostawka-do-wozka-dzieciecego-buggypod2-p802.html
wygląda ciekawie. (pousuwaj spacje, które musiałam zrobić, bo mi link czaszkowało)
Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2014-01-02 o 00:11 |
|
|
|
#2038 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
Jestem Ola, termin mam na 19.04. |
|
|
|
#2039 |
|
Zakorzenienie
|
wszystkiego Naj dziewczyny w nowym roku ....
mariola trzymam mocno kciuki za was niech marco zdrowo sie rozwija a dla ciebie duzo sił strasznie boli mnie dzis głowa bo sie nie wyspałam
|
#2040 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tez tak myślę nie zdarzyło mi się, żeby ktoś za mocno dotknął, potrząsnął, tylko każdy delikatnie rękę kładzie na brzuchu i mówi coś do niego i nie mam nic przeciwkoZaś w kwestii wchodzenia na oddział położniczy jestem przeciwna. U nas na szczęście nie można. Obecność męża jest dozwolona tylko przy porodzie rodzinnym, potem nie ma wstępu na oddział. Matki wychodzą z sali do odwiedzających z tym, że maluchy zostają w wózkach za szybą, a matki mogą wyjść do gości do poczekalni. Cytat:
Mnie wzięło na oglądanie Histroii porodowych. Obejrzałam 3 odcinki na raz
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:56.

choc sedzie zdarzylo mi sie zjesc w nieswiadomosci
śledzie tez na święta jadłam.
dlatego o północy schowałam się za TŻ-ta i stamtąd podziwiałam fajerwerki.
aż się wierzyć nie chce
.Dopiero teraz zaczyna się ruszać pomału bidulka 

więc nawet jej załatanie byłoby niebezpieczne, bo podobno może grozić wybuchem opony w czasie jazdy 
za studniówkę!
myślałam to ewentualnie z położną przedyskutować. Jak na razie od rana nic więcej mi się nie działo