|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9
Pilotka bardzo dziękuję za świetne rady!
Jesteś super
|
|
#3122 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba tylko mnie frustruje karmienie piersią
gdybym miała jakikolwiek pretekst, żeby przestać karmić, to rzucilabym to w cholerę.
|
#3123 |
|
Wtajemniczenie
|
Pilotko podziwiam za upór !!!!!!!!
![]() Ciagle mam nadzieję że u mnie laktacja rozkreci sie szybko i bede karmić piersią ![]() W ogóle te budzenie w nocy jest straszne, na forum nikogo nie ma, TŹ od razu sie wybudza jak tylko sie przekrece,ale szkoda mi męczyć go i raz dwa go usypiam ( źeby z Borysem poszło tak łatwo )
|
|
|
|
#3124 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3125 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I teraz cały czas się boję jak mała się mało rusza ze coś jest nie tak, przed chwilą nawet męża obudziłam ze mała nie rusza się tak jak zawsze. Cały czas mam nadzieję ze Krzyś z tego wyjdzie, ze będzie wszystko dobrze i oby się tak stało ![]() Cytat:
![]() Ale u nas w rodzinie jest Noemi Muszę to sprawdzić bo Nela juz tak jakoś inaczej mi brzmi
|
|
#3126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatecznie jedynym moim obowiązkiem przez najbliższe 5 miesięcy i 2 tygodnie jest karmienie dziecka,
|
|
#3127 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3128 |
|
Zakorzenienie
|
Ja coś nie mogę spać
![]() Budzę się w nocy i martwię się ze mała nie budzi mnie kopniakami ja już mam jakąś shizę, nawet męża obudziłam ![]() No teraz się obudziła i się wierci, ja już bym chciała mieć ją przy sobie bo jeszcze trochę i oszaleje z niepokoju
|
#3129 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i trwac bedzie do końca zyciaWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:31 ---------- Poprzedni post napisano o 06:28 ---------- Perfuzja a tak swoją droga... Macie karmienie ze niespisz? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez iwantyou99 Czas edycji: 2014-01-04 o 06:30 |
|
|
|
|
#3130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj było o 1h, 3h, 6h i teraz - po godzinie histerycxnych rykow.
|
|
#3131 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pilotka super opis. Mam nadzieję że i u mnie uda sie KP. A ja nie śpię już od 6, grrrr....obudziłam sie na sily i już usnac nie mogę. Mega głód mnie dopadl, że po ponad godzinie wiercenia sie musiałam wstać na jedzenie.. położę sie jeszcze może uda sie zasnąć. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3132 |
|
Zadomowienie
|
maruda trzymam kciuki za Ciebie i Krzysia.
iwantyou nie wiem skad u Ciebie myslenie, ze jestes wyrodna matka. Jestes niesamowita i kazda dziewczyna na watku Ci to powie. A, ze nie masz mleka, to nie koniec swiata. Domink ma i tak najlepsza mame na swiecie. Co do odciagania, pewnie sie da, ale mnie w sumie lepiej isc na latwizne Co do mm, ja mam zamiar worowadzac od ok.2m, bo tez chce pomalu oduczac Alka od piersi i wcale nie uwazam, ze mm jest zle. Alek byl dokarmiany w szpitalu i przynajmniej nie byl glodny. perfuzja jak Cie frustruje kp, to moze jednak pomysl o przejsciu na mm. Ja wychodze z zalozenia, ze szczesliwa mama, to szczesliwe dziecko, wiec moze nie ma sensu tak na sile
Edytowane przez Le La Czas edycji: 2014-01-04 o 07:56 |
|
|
|
#3133 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
.Cytat:
. Póki co, stosuję luteinę do środy, do wizyty. Zobaczymy, co mi zaleci. Ale szczerze mam już dość tego specyfiku, bo biorę go z przerwami od lipca, a non stop od 7 listopada . [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44413298]Może nie z makaronem, ale ja ostatnio lubię kuchnię wschodnią. (...)Szybko się robi, jest pyszne i ostre Zamorduję Was! Czytałam Wasze posty w nocy, a język mi do doopy uciekał . Uwielbiam chińszczyznę. I jeszcze Shiloh mi tu o sajgonkach pisze ![]() Cytat:
.I mam do Ciebie pytanie, bo pisałaś, że nosisz już swój rozmiar ciuchów 34. Dużo przytyłaś w ciąży? Ile straciłaś po porodzie. Jeśli już pisałaś to sorki, ale jestem nieogarnięta .Cytat:
. Super, że idziecie jednym frontem z TŻ. Małe mieszkanko można naprawdę super urządzić, a święty spokój i bezpieczeństwo psychiczne są bezcenne. Zwłaszcza, gdy w domu pojawia się maluszek.Cytat:
.Cytat:
. Fajnie, że już jesteście w domku. Jak będziesz miała chwilkę napisz coś więcej o tym jak Ci jest w nowej roli. No i pokaż Kornelię .Cytat:
.Cytat:
Cytat:
Le La, jak oczka Alka? |
||||||||
|
|
|
#3134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mąż się smieje ze będę jak "matka kwoka" i całą noc przy łóżeczku przesiedzę i nikomu nie pozwolę dotknąć
|
|
#3135 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3136 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A co do kp na sile to w kazdym innym przypadku bym odradzala jeśli tak flustruje ale Perfuzja to wszystko ogarnie i myśle ze niezbyt mocno sie przejmie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3137 |
|
Zadomowienie
|
Olcia ty nie spij tylko maszeruj po schodach
![]() Mam pytanie do dziewczyn po terminie, te terminy macie z om? I czy u was cykle były regularne? |
|
|
|
#3138 |
|
Zadomowienie
|
ambrella dzieki, ze pytasz
caly czas w jednym mu sie ropa gromadzi, nie jest tego duzo, otwiera oczko normalnie, ale ta wydzielina jest ![]() W przyszlym tyg idziemy do lekarza, to zobaczymy co powie. No dobra dziewczyny, piekny dzien przed nami toooooo....... KTORA DZISIAJ RODZI??? ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#3139 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jadę zaraz na zakupy, może szyjka się skróci ![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
|
|
#3140 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, a teraz witam się porannie
niedługo przyjadą chłopaki i chyba zacznie się zamieszanie, więc podejrzewam, że dużo z Wami nie posiedzę, to choćby teraz trochę![]() Pilotka, fajnie, że Ci się udało z kp- jesteś przykładem, że "nigdy nie mów nigdy" nam na SR też mówili (o tych sposobach) tak jak Twoja pani Basia, więc myślę że można jej zaufaćPerfuzja, trzymam kciuki, żebyś wytrwała w kp, choć oczywiście jak znajdziesz powód, nikt Cię tu nie wyklnie jak szukasz powodu w drugą stronę, sugeruję popatrzeć na ceny mm i policzyć, co możesz sobie za to kupić, że karmisz sama![]() Iwanty- z Twoich postów wypływa mi przeświadczenie, że jeszcze nie jest za późno i przy "odrobinie" mąk i starań mogłabyś jeszcze coś zdziałać. Dobrze czuję, że się jeszcze czasem wahasz? A co do diety matki karmiącej rozmawiałam sobie niedawno z siostrą (niedawno urodziła drugie) i doszłyśmy do wniosku, że chyba jest tak bardzo promowana przez producentów mm(coś jak zmowa żarówkowa tylko przy mleku), bo to jest nie do pomyślenia, że mówi się otwarcie nawet u nas, że dieta eliminacyjna niewiele daje, a jednocześnie jest tak wiele artykułów i porad czego nie jeść wcale. A przecież gdyby kolki i problemy z małymi brzuszkami były spowodowane dietą matki, to dzieci karmione mieszankami by ich nie znały, a tak nie jest (to jest argument, który mnie ostatecznie przekonuje) Jeszcze może być taki powód, że matki lubią robić z siebie ofiary, że tak się dla dziecka poświęcają (żeby im współczuć np) a potem przekazują to dalej (bo się po prostu opłaca emocjonalnie) następnym matkom i tak dalej... Ja nie mam zamiaru nic ograniczać, chyba że będzie to małemu szkodzić (choć też zauważyłam, że matki nadużywają tu czasem- nie będę jadła tego czy innego, bo dziecko po tym marudne zamiast po prostu przyznać, że nie lubią) albo uczulać. Ale jakoś jestem dobrej myśli...
|
#3141 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my po usg, mała waży prawie 2500g, więc idzie swoim rytmem, jest ciut młodsza niżby OM wskazywało, więc dzisiaj termin na 14.02 przeskoczył, ale i tak nie wierzę, że tyle będę jeszcze w ciąży chodzić. Mam jeszcze pójść na usg za 2-3tyg, żeby sprawdzić przepływy, bo łożysko trochę starsze. Ale poza tym wszystko tak jak być powinno. Dzisiaj zarządzam dzień lenia nic mi się od rana nie chce to się zmuszać nie będę a no i na wtorek zapisałam się na tego GBSa, więc może na piątek przed wizytą będę miała wyniki |
|
|
|
|
#3142 |
|
Zadomowienie
|
Matko! Czy jestem w stanie Was nadrobić??
|
|
#3143 |
|
Zadomowienie
|
Jestem w szpitalu po ktg. I czekam już godzinę, na decyzję czy mnie zostawić dziś, czy nie.
|
#3144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiejsza noc była koszmarna. Śmieszy mnie jak czytam, ze dziecko ma jesc 8 razy na dobę. Mój od północy jadł 6 razy. Mleka ma na pewno wystarczająco, bo aż się nim krztusi. A pyzy na policzkach rosną mu z dnia na dzień.
Edytowane przez perfuzja Czas edycji: 2014-01-04 o 09:58 |
|
|
|
|
#3145 |
|
Raczkowanie
|
Le la -ja chcę dziś rodzić! Znowu paskudna nocka - obudziłam się przed 4, wstałam przed 6,pobujałam się po chałupie do po 8 i padłam. Niedawno wstałam po raz drugi.
pilotka - świetny opis! za determinację ![]() maruda- ciepłe myśli płyną w Waszą stronę. ![]() Aaale rozbita jestem dziś! Zauważyłam wczoraj że nieźle spuchłam, mam na ciele odznaczone wszystkie możliwe zagniecenia ciuchów. Niech już Smerf wyłazi..
|
#3146 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana
Co 2 h budziło mnie siku, bolały biodra, zakwasy na brzuchu i cholera wie co jeszcze czy ja się w końcu wyśpię?na dodatek młody wczoraj tak dawał, że myślałam że wyjdzie bokiem- serio- na prawym boku pływała mi taka gula wybrzuszona bardzo nienaturalnie co oczywiście nieziemsko bolało Muszę do 12/01 wytrzymac bo tak mi położna wyliczyła - będzie ciężko... Cytat:
czekamy na wieści---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- aha- zapomniałam dodać, że mnie plecy jak na okres pobojewają i podbrzusze też ale tak delikatnie. Mamuśki z dzieciami już po tej stronie- miałyście tak a jak tak to na ile przed porodem?
|
|
|
#3147 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3149 |
|
Zakorzenienie
|
Migotka-- a na jakąś małą foteczkę Boryska to możemy liczyć?
Jak Ty się czujesz i kiedy Cię wypuszczają?
|
|
#3150 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie wolne miejsce na salo!! Rodz dzis to jeszcze sie zalapiesz :p ja.mam ciezko z chodzeniem. Jednak szwy bola jak cholera. Maly sie dossal wiec bola i cycki i to jak!! Jak sie przyssie to jakby mi ktos w cycki igly wbijal. Ale ten jego spokoj i sciskanie raczek lub moich dloni w trakcie ahhhh.... no bajka zaciskam zeby i karmimy przytawiamy
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:34.

Jesteś super

gdybym miała jakikolwiek pretekst, żeby przestać karmić, to rzucilabym to w cholerę.

)

Nigdy nic nie wiadomo, nikt pewności nie da, że będzie dobrze...

. Uwielbiam chińszczyznę. 

czekamy na wieści