|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3841 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9
Cytat:
![]() marieee ![]() ![]() ![]() marieee ![]() ![]() ![]() marieee ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Cytat:
Rodzicom zachce się siusiu i będą w kropce ![]()
![]() |
#3842 |
Zadomowienie
|
U mnie z piciem jest tak, że wieczorem odpuszczam, a w nocy aby usta zmocze, bo inaczej to mogłabym nie schodzić z kibelka.
Te rekordy dzisiaj to z "pustego" pęcherza (serio, nad ranem to już nie wiedziałam skad ten hiper pełny pecherz) Brzuch mi się trochę obniżył, a co za tym idzie moje wszystkie flaki są przygniecione przez Małą - grawitacja dziala:p i stąd ta upierdliwość narządów wewnętrznych:p Dobrze, że do karmienia macie podobne podejście, bo nie czuję się jak matka wyrodna co dziecka karmić nie chce :p ale przyznam, że nie widzę siebie biegającej za Młodą i proszącej żeby coś zjadła ![]()
#3843 | ||||
Rozeznanie
|
Śliczny maluch
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Do zakupu fotela nie musisz przecież karmić piersią. Taki fotel przyda się również do karmienia butelką ![]() Chodzi o to mm? https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dziec...hp?produkt=331 Cytat:
![]() Maruda, cały czas trzymam kciuki za Was i Krzysia! Dzisiaj przestawiamy meble, żeby zrobić miejsce na łóżeczko i w tym tygodniu być może uda nam się je przywieźć i złożyć ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3844 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3845 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3846 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3847 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3848 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
no to wychodzi jednak na to, że pokarm kobiecy wcale nie taki doskonały ![]() masz rację wyśpij się. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a do bezkarnego objadania się nie trzeba mi ciąży ![]() edit forester powodzenia w szpitalu! Shizu48 jeszcze co do tego jedzenia przed cc. przy planowanym możesz sobie stosować diety ale jak złapie nagle to raczej nic nie dają. dlatego moim zdaniem dobrze jest poddać się lewatywie, bo serio ostatnią rzeczą którą chciałabym robić po cięciu to cisnąć na siłę w wc ![]() ![]() ja dalej kaszląc czy kichając skręcam się z bólu a w szpitalu zakrztusiłam się chyba z trzy razy i myślałam że zejdę z bólu a szwy mi pękną jak zaczęłam kaszleć:/ ja jakieś 1,5 tygodnia przez cc piłam (nieregulanie) napary z przywrotnika, w szpitalu też i nadal piję (teraz już regularnie). Lekarz ginekolog polecił naszej wątkowej Messuhah przy cc. pisała o tym i chyba żeby łykać brom, ale ja tego już nie robiłam. ogólnie jest to zioło na "sprawy kobiece" Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2014-01-06 o 14:06 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3849 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Oj,współczuję. A teraz normalnie się już rusza? Widać więc,że te usg dokładne nie są. Postaraj się nie martwić!
![]() |
#3850 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zajęło mu ze 2 min aby zatrybić że to joke ![]()
![]() |
#3851 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Takie podejście sprzed pół wieku, ze facet niemowlęciem nie może się zająć. Facet taki sam rodzic jak kobieta, oprócz karmienia cyckiem wszystko może zrobić równie dobrze jak matka, ale "ludziom starszej daty" nie idzie tego przetłumaczyć ![]() Cytat:
Cytat:
Ja też. Zjadłam górę kaszy jaglanej z marchewką i nie wiem czy zwlekę się z kanapy w tym tygodniu ![]() TŻ jedzie do dzieci we czwartek. Od czwartku do niedzieli w nocy będę sama ![]() Najgorsze jest to, że w niedzielę są moje urodziny. Nie mieliśmy możliwości inaczej mu tego wyjazdu ustawić, zleceń nie dało się poprzesuwać, więc musieliśmy poświęcić moje urodziny. Staram się narazie o tym nie myśleć, ale rano lekkiego doła załapałam "na zapas" ![]()
![]() |
#3852 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3853 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3854 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
- infekcja grzybicza - problem powoduje przy porodzie, w ciąży jedynie chyba dyskomfort dla matki. Chyba, że to zapalenie bakteryjne pochwy to mogą spowodować pęknięcie pęcherza płodowego (czy jak to się tam zwie fachowo.) - wąchanie farby - Wąchanie napewno może powodowac mdłości i zawroty głowy. Kontakt z farbą substancją może dla kobiety oznaczać zatrucie organizmu, a dla dziecka także upośledzenie umysłowe, a nawet poronienie: http://parenting.pl/portal/malowanie-w-ciazy - przebywanie w pyle - to napewno szkodzi mamie. Może też mieć wpływ na gorsze dotlenienie organizmu i tym samym mniej tlenu docierającego do maluszka.
![]() |
#3855 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Da się. Kiedyś dużo czytałam na jej temat i wychodziło,że lepiej dawać jak nie dawać. Wydaje mi się,że się nie magazynuje,ale już do końca pewności nie mam.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3856 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
marieee ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Przeglądam sobie te książki, ale mam do nich spory dystans. Bo to wiadomo jaki egzemplarz nam się trafi? Może być tak, że książka swoje, a życie swoje. Cytat:
Trzymaj się kochana, musi być dobrze ![]() Le La, ![]() Aniołku, trzymam za Was kciuki ![]() ![]() Ejani, Sweet_vintage, zdrówka dla Was, kurujcie się, bo już niedługo będziecie tulić dzieciątka. Do tego czasu musimy być zdrowe! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3857 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cześć! Wreszcie udało mi się nadrobić
![]() Trzymam kciuki za wszystkie dziewczęta w szpitalach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
W pierwszym trymestrze podczas podróży samolotem nie przechodziłam tez przez bramki (bo teraz wszystkie maja opcje prześwietlania tak jak rentgen) tylko za każdym razem prosiłam o kontrole indywidualna. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Wszystkiego nie będę prasować, ale cześć rzeczy muszę, bo ńie zmieści mi się do szuflad. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3858 |
Zadomowienie
|
Patrycja jak dla mnie twój sen mógłby być proroczy i już mogłabym rodzić
![]() U mnie też zużycie papieru wzrosło 2 krotnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3859 | |||||
Wtajemniczenie
|
Apropo picia ciążowego - kupiłam herbatkę Lipton Morocco w brązowym opakowaniu, o smaku mięty i przypraw, i mówię Wam, obaliłam kartonik 20 torebek w trzy dni taka dobra
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gosiu pisałaś że Wiki była niejadkiem. Jak to wyglądało? Ganiałaś ją z łyżeczką? Były jakieś problemy zdrowotne w związku z tym że mało jadła? Czy po prostu mocno wybredna była? Cytat:
![]() Wczoraj właśnie zasypiałam na półsiedząco, na górze poduszek, i efekt był taki że budziłam się po kilku minutach, już normalnie leżąc obkopana poduszkami, a zgaga dalej rypała ![]() Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3860 | |
Rozeznanie
|
Wszystko na szczęście się wyjaśniło. Szukałam jej po każdym możliwym portalu internetowym,I wieczorem tego samego dnia którego opisalam wam sytuację A. napisała do mnie że bardzo mnie przeprasza norweski numer miala wyłączony bo z niego w PL nie korzystała, okazało się że miałam do niej zły numer polski i nie wiem do kogo docierały smsy i telefony ale na pewno nie do niej i ona nawet nie wiedziała że szukam z nią kontaktu. A postanowiła wrócić do Norwegii później niż zamierzała a nie dała mi znac bo na dniach sie zaręczyła i mówiła że dużo gości ich odwiedzało itd i że odkładała skontaktowanie się ze mną. W duży błąd wprowadziła mnie też klientka która powtarzała mi chyba z 3 razy że A. ma być w Norwegii 2 stycznia bo się z nia umawiała. I ja uwierzylam klientce, chociaz pamiętałam że A. mówiła że będzie 2-3 stycznia w No chyba że coś sie zmieni to wróci najpóźniej w drugim tygodniu stycznia. Więc dużo zamieszania, dobrze że skończyło się to dobrze...
cięzko mi powiedzieć bo do końca nie jestem zorientowana, zobaczymy w praniu póki co z tego co czytalam Od 4 tygodnia życia dziecka, w Norwegii podaje się noworodkowi tran bądź witaminę D3 w kropelkach. I to w sumie jedyna informacja oni naprawdę mają tu specyficzne podejście do prowadzenia ciąży np nie badają na samolocie bo uważają że może doprowadzić to do poronienia, położna przychodzi do dziecka po 2tygodniach od wyjścia z szpitala tylko raz i sprawdza warunki w jakich dziecko mieszka, gdzie się je kąpie czy ma swoje łóżeczko itd Po 6 tygodniach po porodzie dziecko pierwszy raz badane jest przez lekarza rodzinnego tzn waga, mierzenie, stawy biodrowe.. wcześniej po porodzie badane jest tylko raz przez neonatologa alw to dopiero w drugiej dobie.Nie przeprowadza się tutaj badań takich jak badanie przezierności karkowej czy badania na obciążenie glukozą. I dużo mniej wydaje mi sie że szczepią. tzn są szczepionki obowiązkowe (koszt pokrywa państwo). Cytat:
----------------------- po tylu pięknych dniach i przede wszystkim ciepłych, spadł u nas śnieg jak zaczęło sypać to myślałam że na porodówkę saniami mnie powiozą ;p Kurcze liczyłam że utrzymie się ladna pogoda bo moja kurtka zimowa nie nadaje się do uzytku tzn jeszcze się zapnę ale mała strasznie się denerwuje bo jej ciasno jak ją zakładam i kopie bardzo. A nie chcę jej krzywdy robić. Mam jeszcze jedna kurtkę tylko że jest cieńsza taka bardziej przejściówka ale będzie musiała wystarczyć. Kurcze moje dziecko jest dziś tak ruchliwe jak nigdy heheh ![]() dobra cofam to co powiedziałam te jej ruchy bolą już jak cholera, że nie wspomnę o tym że miałam wrażenie jakby ktoś mi bożenkę od środka szczypał ;p
![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/c55fs65gkig2xlf5.png Edytowane przez nattalli Czas edycji: 2014-01-06 o 14:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3861 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Jeszcze apropo tych książek o wychowaniu, czytałyście książkę "Bojowa pieśń tygrysicy"? To też o wychowaniu, tyle że bardziej pod względem edukacji itp, warto przeczytać. Masakra jak ta kobieta te swoje dzieci męczyła ![]()
![]() |
#3862 |
Rozeznanie
|
Dziękuję dziewczyny za rady dotyczące laktatorów
![]() Początkująca dagmara kocham się w tym fotelu od jakiegoś czasu, granatowy ![]() Prawie się spakowałam! Jutro idę z aktualnym usg do szpitala gdzie mam mieć cc ustalić ostateczny termin, dowiedzieć się co mam mieć ze sobą itd. Ciekawe czy znowu wcisnę się w kolejkę ![]() Dziewczyny wiecie jaki macie/miałyście stopień łożyska w 35 tc? Mi wyszedł 2 st. Marzy mi się dzisiaj pomidorowa! Byłam wczoraj u babci i jak zwykle po zjedzeniu czegoś u niej odchorowuję to dzisiaj. Zjadłam tylko puree z sosem. Właśnie ten sos cebulowy z carry okazał się zabójczy dla żołądka. Ogólnie ona lubi doprawiać glutaminianem sodu...
#3863 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
nie przejmuj się masz nas ![]()
![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/c55fs65gkig2xlf5.png Edytowane przez nattalli Czas edycji: 2014-01-06 o 15:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3864 |
Rozeznanie
|
Roane nie dołuje się dama! Tż pewnie jakimś prezencikiem zrekompensuje nieobecność chociaż częściowo. Poza tym my tu będziemy świętować z Tobą
![]()
#3865 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
demoniianioly ooo dobrze że jesteś ![]() możesz mi napisać jak dokładnie nazywają się te pojemniki na łóżeczko z Ikei, które masz ? chodzi o to, że przydałoby mi się takie coś na gwałt ale Ikei nie mam w regionie i chyba zamówię przez neta |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3866 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mamy to samo;p też o tym nie wiedziałam i jak latałam to przechodziłam przez bramki ;/ no ale czasu już nie cofnę, nie wiem na ile to szkodliwe ale coś w tym musi być. Licze na to że takie 2 sekundowe przejście nie zaszkodzi maleństwu. Teraz to nawet nie ma sensu panikować bo co się stalo to się nie odstanie...
![]() |
#3867 |
Wtajemniczenie
|
Wiem że zamierza mnie świecidełkami przekupić, ale szczerze to wolałabym żeby tu był, nawet bez świecidełek.
![]() |
#3868 |
Rozeznanie
|
Pilotka ja kupiłam cały zestaw za 19 zł. Tu są oddzielnie :
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/ca...ns_ikea/20475/
#3869 |
Zadomowienie
|
Nie buja się
![]() No ale wlasnie mi sie ten podoba i takiego szukalam...zaraz lukne do naszej ikei ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Kurde Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3870 |
Rozeznanie
|
Roane domyślam się, że nic nie zastąpi obecności ukochanego, ale zawsze można się choć trochę pocieszyć błyskotkami
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:36.