|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Moje Panie, to nie żarty - sezon ślubny już otwarty! PM2014 cz.23
Cytat:
A pisanie o 3 letnim dziecku "Stanisław" raczej wzbudzi zdziwienie niż uznanie. Jeżeli chcemy być poprawni: pełne imię. ![]() Wydaje mi się, że nie ma potrzeby pisania "syn Kazimierz i córka Beata". Wiadomo, że jak "Beata" to córka. ![]() Mówię głównie na podstawie swojej wiedzy zdobytej na studiach, więc raczej nie wprowadzę nikogo w błąd. Widywałam zaproszenia "Anna i Jan Kowalscy z dziećmi" wydaje mi się, że gdy dzieci są małe i ich zbytnio nie znamy to tak wypada, ale ja i tak pisałabym imiona. Dojdą względny czysto pragmatyczne: Czy "Anna i Jan Kowalscy ze Stanisławem i Joanną" zmieszczą się w jednej linijce zaproszenia? ![]() Może "postanowili połączyć się węzłem małżeńskim wobec Boga i świadków oraz rozpocząć wspólną drogę życia" "po uroczystości będzie nam bardzo miło gościć Państwa na weselu, które odbędzie się..."? Chociaż nie pasuje mi coś za bardzo to "rozpoczynanie wspólnej drogi" ![]() Przepraszam za esej. ![]() edit: Dnia 16.08.2014 o godz 14.00 A. .......... i G. ....... postanowili połączyć się węzłem dozgonnym wobec Boga i świadków oraz rozpocząć wspólną drogę życia zawierając związek małżeński. Rodzice i Narzeczeni z radością zapraszają by Sz.P ............. zaszczycili zaślubiny swoją obecnością. Po uroczystości zawarciu związku małżeńskiego miło nam będzie państwa gościć ble ble ble " Może tak?
Edytowane przez Kaigara Czas edycji: 2014-01-07 o 20:56 |
|
|
|
|
#1622 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do wymieniania dzieci, my planujemy mieć tylko dwoje, no troje. Z najbliższej rodziny. Także jednym napiszemy Katarzynę i Michała Makowskich z Zuzią, a drugim Ewę i Marcina Kowalskich z dziećmi - bo będzie dwójka (z tym, że to drugie urodzi się już po rozdaniu zaproszeń dlatego tak, bo na pewno kwestia imienia dla dziecka nie będzie jeszcze rozwiązana )No i kliknęłam te buty klik, najwyżej zwrócę
21.01.2010 r. 27.07.2012 r. 23.08.2014 r. ![]() 03.03.2015 - Jagódka TP: 25.08.2016 Edytowane przez asiulek8 Czas edycji: 2014-01-07 o 21:00 |
|
|
|
|
#1623 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
Ja bym wpisała Alina i Jan Kowalscy z Anią, Mackiem czy kim tam jeszcze ![]() Co do tekstu nie pomogę.
|
|
#1624 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny trochę pospamuję, ale przypomniałam sobie, że nie mówiłam, że teraz są mega przeceny. Każdy o tym wie, ale to dotyczy też garniturów! Można kupić naprawdę dobrych firm i stosunkowo tanie!
My "upolowaliśmy" garnitury dla pana młodego, ojca panny młodej i ojca pana młodego. Polecam się przejść po sklepach. Tym bardziej, że teraz jest też czas studniówkowy, więc naprawdę można trafić na fajne promocje.
|
|
|
|
#1625 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, ze sa przeceny na garnitury , moj tata dzisiaj kupil za 700zl z welny i jest bardzo zadowolony, ale moj Tz twierdzi, ze ma czas na kupno, wiec nie zmusze go teraz, jak chce to niech pozniej kupuje za 2 tysiace
|
#1626 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny umieram! cały dzień w pracy i jeszcze zatoki mi zaatakowało (całe czoło i uszy mnie bolą, a z nosa cieknie jak z kranu
) TZta nie ma, to nadrabiam!Ysia piękna fryzura! ja sobie na taka nie moge pozwolic bo nawet polowy z tych wlosow nie mam ![]() Cytat:
![]() o borze sosnowy! te co wkleiłaś to maskara jakaś takie wierszyki to dopiero "fo pa"!bardzo ładnie się prezentuje Cytat:
![]() przyjecie brzmi fajnie! no i racja z suknią, że się dłużej nacieszysz ![]() Cytat:
. Napewno się wybiorę na mikrodermabrazję w najbliższym czasie.Co do welonu moj nie jest typowo hiszpański, jest długości katedralnej, ale nie ma tej koronki przy twarzy dla przypomnienia zdjęcie ![]() i wrzucę na chwile z sukienką, wydajee mi się, że pasuje :P no i na Twopim miejscu bym nie zmieniała koncepcji, pamiętam Twoje zdjęcie i wyglądałaś pięknie w tym odcieniu, wcale nie wydawał mi się ciemny! :Cmok: ten! ten! piękny Cytat:
Cytat:
Cytat:
TZ wydziwia ![]() Czeko ja bym pisała z dziećmi a co do tekstu może:" Dnia 16.08.2014 o godz 14.00 A. .......... i G. ....... postanowili połączyć serca wiecznym węzłem miłości wobec Boga i świadków oraz rozpocząć wspólną drogę życia zawierając związek małżeński.
Rodzice i Narzeczeni pragną prosić z radością by Sz.P ............. zaszczycili nas swoją obecnością. Po ceremonii zaślubin miło nam będzie państwa gościć ble ble ble "
Edytowane przez rabbitka Czas edycji: 2014-01-07 o 22:01 |
||||||
|
|
|
#1627 |
|
Wtajemniczenie
|
No mi ktos prowadzacy poradnie pisal o 3 spotkaniach tez... I w lutym pierwsze a nastepne po miesiacu. To w kwietniu dopiero skonczymy,,, ehhh
|
|
|
|
#1628 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dużo osób jest zapewne na etapie wybierania, a każda dodatkowa rada i opinia się przyda. Cytat:
Płaci się jedynie (nie wiem czy wszędzie) za materiały, z których się korzysta. Tzn. kalendarzyk i mnóstwo innych katoliskich materiałów na temat poczęcia. U mnie kosztowało to 30 zł. Dostaliśmy nawet płyte - teraz mi się przypomniało ! Muszę sprawdzić co tam jest ![]() Cytat:
Co do tekstu - ja mam w zaproszeniach 'po uroczystości' i wydaje mi się, że całkiem dobrze się to komponuje ![]() Cytat:
W ogóle jeśli chodzi o granitury - są kolekcje zimowe i letnie ? Chyba tak, więc czym one się różnią - także materiałem wykonania czy linią kolorów? Teraz są jakieś grubsze? Warto kupować z tych kolekcji na letni ślub?---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
My zrobiliśmy przy 1 spotkaniu Ale za to babka przyjmowała po kilka par na raz
|
|
|
#1629 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i jak po tym roku olejowania włosów? widzisz różnice? ja do pielęgnacji przedślubnej muszę dołączyć jeszcze wyleczenie ząbków i wybielenie, schudniecie 8 kg i zadbanie o pięty ![]() mój ma już buty, a Tż nic ![]() Cytat:
tylko musze sie dowiedzieć jak to sie nazywa![]() Cytat:
zazdroszcze ci jej
Edytowane przez swiat_katarzyny Czas edycji: 2014-01-07 o 21:26 |
|||
|
|
|
#1630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do kosztow...my na ok70 os. wesele + poprawiny 40tys. i nie mamy zadnych dodatkowych atrakcji... ![]() Co do dbania o siebie...jeszcze przed Nowym Rokiem udalo mi sie schudnac 8kg Duzo kremikuje dlonie, bo niestety w mojej przyszlej pracy to podstawa ![]() Od 3 miesiecy mam mega problemy z twarza- co 2-3 tygodnie wyskakuje mi jakies "uczulenie" czy cos takiego, mimo, ze ciagle uzywam tych samych produktow i co gorsze te zmiany nie maja nic wspolnego z @ Na rzesy 3 razy w tyg olejek rycynowy Wlosy pol roku nie farbowane zapuszczam i odzywiam
|
|
|
|
|
#1631 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Materiał może być rożny 100 % wełna albo mieszanki. Niby wełna najlepsza, ale 100 % łatwo się gniecie, więc kupowaliśmy mieszanki.My mamy ślub w kwietniu. Garnitury są w kolorach: granat, szary, ciemnoszary w prążki :P Ja celowałam w granat lub szary dla mojego narzeczonego, ale on zbojkotował szary więc został nam tylko granatowy do wyboru. Ale znaleźliśmy fajny, więc jestem zadowolona. Co do ojców, to nie widziałam garnituru teścia, a mój tato chciał koniecznie w prążki, więc taki sobie kupił :P Mnie i tak najbardziej interesuję mój narzeczony, bo to nasz dzień i on ma wyglądać pięknie. |
|
|
|
|
#1632 |
|
Zakorzenienie
|
Ja caly czas mysle, nad tą biala perla czy faktycznie sie skusic, a wiecie moze czy to niszczy szkliwo jak zwykle wybielanie u dentysty? o włsoy jaos super dbać nie musze, bo mam geste mocne, caly czas mi sie swieca
a farbuje regulanie, jedynie czego mi brakuje to dlugosc Najwiekszy problem mam z pietami, mimo ze robie peeling raz w tygodniu, smaruje kremem propodia z apteki to np po 2 dniech nie posmarowania, znowu mam takie suche i szorstkie ;/ juz wyprobowalam mnostwo kremow, drogich tanich, i z mocznikiem i z witaminami i nic ;/ moze wy macie jakies cudowne sposoby ? kiedys nie mialam tego problemu, prawdopodobnie to jest od wody, ale sama nie wiem.
|
#1633 |
|
Zadomowienie
|
![]() ![]() te szare liście co to jest??????
|
#1634 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jeśli możesz zdradzić jak cenowo wyszedł garnitur TŻ? Ile częściowy? Nie znam tych sklepów, nawet nie wiem czy gdzieś w okolicy mnie są. Jakością Vistuli jesteśmy zawiedzeni, choć myślałam, że tam coś znajdziemy.
|
|
|
#1635 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- to szare to nie są pióra?? |
|
|
|
|
#1636 |
|
Zadomowienie
|
Ja bym powiedziała, że starzec?
Ale mogę głupote palnąć.Sama chce bukiet w podobnym stylu i z takimi liścmi i chyba gdzieś mi mignęło, że to starzec i chyba starzec srebrzysty. Nawet coś podobnego mam w ogrodzie ![]() Tak, to prawie napewno starzec. Tu jest tak podpisane zdjęcie http:// stylowi .pl/7145219 A ja się google zrobi to tak samo są takie bukiety ![]() https://www.google.pl/search?q=starz...h=642#imgdii=_
gdzie chcesz nocą iść? ![]() Edytowane przez Lg_ago Czas edycji: 2014-01-07 o 21:39 |
|
|
|
#1637 |
|
Zadomowienie
|
to ewidentnie jakies liście...
|
#1638 |
|
Zakorzenienie
|
to sa liscie, ale za cholere nie pamietam jak sie nazywaja :/
|
|
|
|
#1639 |
|
Zakorzenienie
|
Heja
Rozmawialam dzis z rodzinka na temat prezentow slubnych. Moj brat z rodzicami planuja tradycyjny posag- kufer wypelniony dobrami Powiem szczerze, ze nie mam nic przeciwko, bo my niewiele mamy wspolnych rzeczy.Nie zamieszczalismy zadnego wierszyka w zaproszeniach- jak beda 2 patelnie, to trudno, ale szczerze watpie. A oto moje podsumowanie noworoczne. Mamy juz: -termin w kosciele -sale z kateringiem -nocleg dla gosci w miejscu wesela -zespol -wodke -suknie -buty dla mnie -moja bielizne -umowiona makijazystke i od jutra fryzjera -zaproszenia, w tym czesc rozdanych -swiadkow w pogotowiu ![]() Niedlugo zalatwiamy: -nauki przedmalzenskie -samochod -moj welon i jakies nakrycie W maju: -obraczki -formalnosci -garnitur Tz -zapraszanie pozostalych gosci -kwiaty -tort i ciasta -transport dla gosci z lotniska i spod kosciola -wino Sent from my RM-825_eu_euro1_217 using Tapatalk
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
Edytowane przez wenedka Czas edycji: 2014-01-07 o 21:58 |
|
|
|
#1640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
starzec na bank, egzamin z tego pisałam
2015 Edytowane przez mala_czarna_21 Czas edycji: 2014-01-07 o 21:44 |
|
|
|
|
#1641 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1642 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Jeśli chodzi o noclegi dla gości z mojej strony ok.20 osob będzie z daleka (kilkaset km) i tym osobom załatwiamy noclegi na cały pobyt tu w hotelu. Natomiast rodzina Tż mimo że jest kilka osób, które maja ok 100km nie będzie miała noclegu w hotelu tylko ewentualnie u tż w rodzinie będą 'porozkładani'. Takie zdanie ma przyszła teściowa z teściem i szczerze mówiąc nawet nie mam ochoty się sprzeczać
20.09.2014r. Edytowane przez Kwaśna truskawka Czas edycji: 2014-01-07 o 21:46 |
||
|
|
|
#1643 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
).Cytat:
zamawiałam stąd http://www.davidsbridal.com/Product_...eils-Cathedral ale akurat był na promocji
|
|
#1644 |
|
Zakorzenienie
|
Heeej
Dziewczyny, ale pędzicie!! podczytywałam dziś cały dzień i napiszę z pamięci ![]() Ysia-piękne te fryzury, które wkleiłaś a ten peeling migdałowy z Eris, to chodzi Ci o ten z Pharmaceris 10 % almond peel?? jak tak, to stosowałam i też uwielbiam Gornek-ta "Twoja" fryzura też extra!! ![]() Lady Million-fajny toczek Lemon_drop-śliczne te grzebyki najbardziej podoba mi się 1 założyłam sobie konto na PayPalu i też zamierzam pobuszować ![]() ![]() Moniczka_90-dobra decyzja z przyjęciem trzymam kciuki za szybką organizację Kuli-ale Ci zazdroszczę, że już za parę dni będziesz zoną zeby na przymiarce wszystko poszło jak należy Witam wszystkie nowe PMki !!!! Co do wierszyków o pieniądzach jestem zdecydowanie na nie byłam dziś u kosmetyczki na manicure i strzeliłam sobie malinowe paznokcie, teraz rozmyślam czy na ślub pod kolor bukietu sobie takich nie zrobić ![]() ![]() a w sobotę ruszamy z kursem tańca
Edytowane przez madzixx88 Czas edycji: 2014-01-07 o 21:47 |
|
|
|
#1645 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dziękuje wszystkim dobrodusznym którzy pomogli, cos z tego wybiore
|
|
|
#1646 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Macie naprawdę BARDZO dużo w porównaniu z nami, spokojnie!!! Dla porównania u nas: - zarezerwowana sala (bez wybranych dekoracji, menu, ciast, torta itd) - zarezerwowany kościół (+zrobione nauki , ale brak zaświadczeń jeszcze itp) - zaliczka u fotografa - zaliczka u DJa - wybrana sukienka, ale od lutego jeszcze drobne przeróbki będę w niej robić (kupiłam gotową, ale doszywam troszkę kryształków i zmieniam ciut pod siebie), dodatki typu welon itd też niewybrane nie mam butów, za nic nie mogę znaleźć nic wygodnego i tyle brak garnituru, zaproszenia obmyśliliśmy, ale nie możemy się zdecydować gdzie wydrukować (czy wybrać którąś z oglądanych firm, czy samemu itd), nie mówiąc o całej reszcie...aaa i widziałam Twoją fryzurę!!! PIĘKNA!!!! ja dalej bez żadnej koncepcji z moją wielką głową ![]() powodzenia, dawaj znać jak postępy |
|
|
|
|
#1647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my pisaliśmy Sz.P Annę i Jana Kowalskich z Kubą, a w przypadku dwójki/trójki dzieci pisaliśmy po prostu "z dziećmi"
|
|
#1648 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tam gdzie ojcowie kupili, kupił narzeczony marynarkę taką nieoficjalną i jesteśmy zadowoleni z niej. ![]() Cieszę się, że mogłam pomóc! |
|
|
|
|
#1649 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, dziś się dowiedziałam , że z tż idziemy na wesele w czerwcu
więc szukam sukienki i butów co rok mamy wesela
|
|
|
|
#1650 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
czekooczekolada pisałabym po prostu z dziećmi i usunęłabym ten fragment o dozgonnym węźle bo jakiś taki pompatyczny mocno :P Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:58.

błagam 

) TZta nie ma, to nadrabiam!
ja sobie na taka nie moge pozwolic bo nawet polowy z tych wlosow nie mam 
)

Chyba tak, więc czym one się różnią - także materiałem wykonania czy linią kolorów? Teraz są jakieś grubsze? Warto kupować z tych kolekcji na letni ślub?
i nie dam tej wkładki znajomym i jednej biedniejszej kuzynce, zeby jej sie glupio nie zrobilo
tylko musze sie dowiedzieć jak to sie nazywa

zeby na przymiarce wszystko poszło jak należy