|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9
Olusia, Aniołku:Gratulacje
Mezaga:Nie obwiniaj się, przecież to nie Twoja wina!!!!Wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki!!! Pilotka:Być może chodzi o podwójny układ kielichowo-miedniczkowy jednej z nerek (w skrócie "ukm" będzie w wyniku), to odmiana normy, jednak warto raz na czas zrobić kontrolę usg, najlepiej z pełnym pęcherzem (gdy już Sandra będzie współpracować). Nic groźnego, ja sama mam podwójny....Być może chodzi o samą miedniczkę, to tak samo, pewnie zalecą jej badanie rtg, tzw. urografię, ale to już później Nic się nie matw...Ciekawe czy mi tez każą iść z małą do endokrynologa...Hashimoto nie mam, ale niedoczynność tarczycy niestety tak.... PawMaj: powodzenia jutro Napieraj na szyję siła perswazji....może popuści:P Cytat:
Akkma: podziwiam Cię za takie poświęcenie....ale wierz mi, nie życzę Ci tego...a słoik nutelli dostaniesz ode mnie po porodzie za ten iście nadludzki akt desperacji...a co mi tam...2 słoiki ![]() BTW zemdliło mnie po tej nutelli nad ranem, ale bełta uniknęłam:P Cytat:
![]() Cytat:
![]() ....może byłoby miło we czwórkę:P Jak zaczniemy się razem pakowac, to nie wydolą nasze szyje tak długo:P heheAle jestem Ci dozgonnie wdzięczna za chęci W ogóle dziekuję za wsparcie My tu już z Tż układamy niecny plan Chcey to zrobić z głową...mamy już na koncie szybkie ucieczki ...każdy z nas "uciekał" sprzed ołtarza...ja bo mój ex-narzucony okazał się nienormalny i mnie terroryzował (spakowałam się w 7h - wszystko!2 lata mieszkalismy razem i wywiozłam to w te7h 20km dalej do babci), a on bo go narzeczona zdradziła....jego wyprowadzka trwala 2h...Potem razem uciekaliśmy z domu, który miał być naszym prezentem ślubnym, wyremontowaliśmy bardzo stary, wiele lat niezamieszkany dom i całą działkę odnowiliśmy...ale wystawiono nas na sprzedaż razem z domem (moja macocha i mój ojciec)...i nam ludzie zaczęli łazić i dzwonić (1 weekend nam to zajęło, a sprawa jest w prokuraturze)a teraz to....jesteśmy bardzo, ale to bardzo zmęczeni....Cytat:
Macie namiastkę tego co to ludzie opowiadają np. u lekarza w gabinecie:P Tęsknie za pracą w POZ, serio:P
16.06.2012r. ![]() Edytowane przez agoola83 Czas edycji: 2014-01-08 o 22:41 |
||||
|
|
|
#4802 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
trzymam kciuki za dalszy rozwój akcjiCytat:
Szkoda, ze sie nie moge zrzec ![]() PrY tym temacie bedac: wkurzyla mnie dzis i matka i tesxiowa. Matka straszyla, zd "moglas wziac ta cesarke, bo jak beda Ci robic w pospiechu, to cie wzdloz brzucha potną" a tesciowa "no niepotrzebnie z siebie matke polke robisz, ale coz nie moja sprawa" i nie Pani brzuch - dodalam. Mamie zwrocilam uwage, ze mi nie pomaga takimi tekstmi i ze uprzejmie prosze o przesianie przez sito rozumu kazdego zdania, ktore chce wypowiedziec, bo staram sie nastawic pozytywnie do jutrzejsYch zdarEn, a nie analizowc X przypadkow co moze pojsc nie tak i co wtedy bedzie sie dzialo. Przeprosila. Cytat:
zaproponowalam, zeby rozwiodla sie z mezem i stworzymy wspaniala rodzine, w komcu przy porodzie rodzinnym juz bedzie ![]() tak mi mów, tak mi dobrze pokaze draniowi ![]() Cytat:
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44497968]GRATULACJE!!! Dziewczyny dziekujw Bogu ze mam lustro w windzie. Inaczej bym wyszla z domu z pięknym, wielkim zielonyn wałkiem na samym czubku głowy (zawsze nakręcam grzywkę na wałek) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Cytat:
Zegnam Panie, pakuje walizki zeby rano sie przeprowadzic z patologii na poro. Jeszcze raz prosze o magiczne kciuki!
|
|
#4803 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wielkie gratulacje dla Was. Malutka śliczna i jakie ma całuśne usta.![]() Cytat:
U nas jutro zapowiada się ciekawy dzień. Przepiliśmy gdzieś nasz akt ślubu i musimy jechać oboje, żeby zarejestrować Adasia, czyli musimy też zabrać samego Adasia. Niespełna dwutygodniowe dziecko w urzędzie, nie wiadomo, jak długo nam zejdzie i jak Młody będzie się zachowywał. Już mnie brzuch boli. ![]() |
|||
|
|
|
#4804 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ze starszakiem też kilka dni przed napuchłam niemiłosiernie ![]() Mój tz chrapie. Ale poszedł do drugiego pokoju spać. Zły, że go co chwilę budzę -> by przestał
|
|
|
#4805 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Do końca tygodnia jestem uziemiona, a w przyszłym chciałam już rodzić (choć coraz bardziej się zaczynam nastawiać na przenoszenie) myślicie, że takie znieczulenie naprawdę może przyspieszyć poród?A w ogóle która pisała, że rodzina się dopytuje o wyprawkę ( w sensie co brakuje)? Też miałam takie pytania. Czy ludziom się wydaje, że decydując się na dziecko byłoby odpowiedzialnym zostawiać zakupy podstawowych rzeczy na po porodzie? Ale przestałam się martwić ubrankami- znajoma urodziła na koniec października i jej syn już podwoił wagę (właśnie kupuje na 74 ) co oznacza że dostanę pakę z 3 rozmiarami prawie nówek niestety z zaznaczeniem, żeby wróciły, ale postanowiłam się tym nie martwić (to znaczy nie mam wyjścia, bo w tej sytuacji jednak spore koszty odpadają a ona nie kupowała byle czego)
|
|
#4806 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4807 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja się na dziś żegnam, bo zaraz dostanę klapsa chyba za siedzenie przed komputerem zamiast grzania pierzynki
|
|
|
|
|
#4808 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
?Chętnie się pośmiejemy ![]() Cytat:
![]() Baaardzo mocno ![]() Tż nie chce mi dać 2 kostek czekolady Schował ją gdzieś i jej wyniuchać nie mogę! Wredna paskuda! Jutro na obiad dostanie suchy chleb
|
|
|
#4809 |
|
Zadomowienie
|
Olcia i Aniele gratulacje.
Agoola ja 21 nie zaklepywalam, muszę urodzić w tym tygodniu.A najlepiej jutro od 14 bo gin ma dyżur ![]() Dziewczyny czy przed porodem czulyscie jak to określić...takie jakby pecherzyki powietrza...takie jakby gazy w brzuchu?? PPawMaj ja uważam słuszna decyzję podjelas
|
|
|
|
#4810 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A takiej koleżance to na serio można dać się adoptować ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4811 | |
|
Zadomowienie
|
Cudna
Cytat:
|
|
#4812 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
fajnie ze juz jutro bedziesz miala swoje malenstwo przy sobie...
|
|
#4813 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4814 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gosia, z zębami to jest właśnie niesprawiedliwe. Moja mama np dba przesadnie wręcz o zęby i często przytrafi jej sie ubytek, a mój tata dba zupełnie przeciętnie i nic sie nie dzieje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4815 |
|
Rozeznanie
|
dobra, spadam juz do wyrka, bo moj krzykacz(znaczy maz) sie buntuje, ze tyle godzin siedze przed kompem zamiast do niego dolaczyc. (no i przyznam, ze spac mi sie zachcialo, to juz moge isc
)dobranoc
|
#4816 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Że jak?? Ma 2 miesiące i nosi 74??
|
|
#4817 | |||
|
Raczkowanie
|
dobry wieczór..
uwielbiam Was czytać ale robicie mi harakiri!!!! 15 stron w jeden dzień, do tego dzień paskudny bez możliwości odstresowania sie na wizażu.. Amberella przez Ciebie zastanawiam się czy nie grozi mi wysiłkowe nie trzymanie moczu przeczytałam o tym chrapaniu i jajkach i niemal się zesikałam i przypomniało mi się gdy leżałam w szpitalu i jakie były moje towarzyszki.. jedna która całą noc przez sen puszczała bardzo głośne bąki... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i za pozostałe "przeterminowane" dziewczyny tez i za Gosię bo jej się należy
|
|||
|
|
|
#4818 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Skutecznie zniechęciło mnie to do posiadania kolejnego bobasa. Cytat:
Oj Kochana my byliśmy Marcela zarejestrować jak miał 6 dni musieliśmy być oboje bo nie mamy ślubu. Na szczęście synek cały czas spał, a i sama procedura nie trwała aż tak długo Nie stresuj się.PawMaj: podziwiam Cię kobieto za taką decyzję, medal Ci się należy na prawdę.Nie jedna by brała zaświadczenie o cc z pocałowaniem ręki (w tym i ja) Wszystko będzie dobrze, nie słuchaj mamy i teściowej. Poród jak poród przyjemny nie jest a i cholernie bolesny, ale każda z Nas daje radę to i Ty z takim samozaparciem urodzisz w trymiga
Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2014-01-08 o 23:18 |
||||
|
|
|
#4819 |
|
Zadomowienie
|
No. Urodził się 3300(tyle co mój miał w piątek na usg) i 55 cm a teraz już ma prawie 7 kg- na samym kp (ale rodzice wysocy)
PawMaj- na jutro
|
#4820 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4821 |
|
Rozeznanie
|
I ja sie żegnam, bo cos sie śpiąca zrobiłam.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4822 |
|
Raczkowanie
|
Olcia, aniołku gratulacje.
wchodzę czytam i mam wrażeniem że jednym chórem chcecie się wypakować a ja się coraz bardziej stresuję.. i chciałabym jeszcze pobyć z moja lokatorką tak bezstresowo jak teraz ![]() wogóle, wczoraj dowiedziałam się że nasza sąsiadka (żaliłam się kiedyś na nią że nam robi ciągle problemy, podgląda, pisze donosy, ciąga po urzędach i ogólnie szuka zaczepki) jest chora psychicznie i leczy się już pare lat od czasu kiedy to jej mąż się zapił na śmierć i teraz się stresuję, normalnie się jej boję że coś jej odwali |
|
|
|
#4823 | |
|
Gang Iren
|
Dzięki kochana
Cytat:
Sprawdziłam w ksiażeczce i Eryk miał 7 kg mając 3 miesiace,więc podobnie,a wtedy jakoś wyrastał z 62.
|
|
#4824 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pamiętam jak kupowałam im ubranka na prezenty to babki w sklepie za każdym razem wmawiały mi, że przecież to co wybieram będzie za duże ![]() Najstarsza ma teraz 12 lat, a już jest wyższa ode mnie (mam 175).Takie giganty im porosły
Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2014-01-08 o 23:33 |
|
|
|
|
#4825 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tzn czy ten maluszek nie ma jakiegoś zaburzenia w związku z takim przyrostem???sweet dobrej nocy też miałam wejść na max do 23 ale musze się jeszcze wyżalić...donosiłam moja małą bo dziś kończymy 37tc choć wiele wskazywało że będzie inaczej, mąż miał już za chwilę być z nami na kilka dni urlopu okolicznościowego wiec ja cała w skowronkach ale jak zwykle na MON-sron nie ma co liczyć z dotrzymywaniem terminów i lot mu przełożyli, nic wiec nie wiem, dopadł mnie jakis kryzys końca ciąży... ![]() i dziś odwiedziła mnie koleżanka z półrocznym synkiem, którą być może zdradza facet a juz napewno nie zachowuję się jak na ojca przystało i wobec niej tez sobie pogrywa i jest mi jej strasznie żal bo to super dziewczyna a ona mysli o kolejnym dziecku z nim... ehssss
|
|
|
|
|
#4826 |
|
Zadomowienie
|
A ile miał cm przy urodzeniu?
|
#4827 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Eryk pulpet był,ale krótki dość. I w sumie to mam przyjaciółkę i jak do Pl jadę to zawsze jakieś ciuchy dla jej córki kupuję,to jak miała 3 lata i pytałam na jaki rozmiar to mówiła,że na 126... Teraz ma 4 lata i nosi ubrania na taki rozmiar co oja Wiki nosiła mając lat 8. A Wiki co prawda szczupła,ale niska nie jest. ---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:36 ---------- 3270. Tutaj nie mierzyli go w zpitalu,ale jak go mierzyłam to wyszło 50 cm,więc nie był długi.
|
|
#4828 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Świetny kokon i śliczna córcia Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Były momenty, że powietrze miałyśmy jadowite ![]() Co do dzisiejszej wizyty to wieści są o tyle dobre, że mały rośnie w porządku - ma 3kg w 37tc 2d. "Złe" jest to, że zupełnie przestało mu się spieszyć do wyjścia. Przez kilka miesięcy robiłam za inkubator byle wcześniej nie urodzić, brałam duphaston, luteinę, fenoterol, sterydy na płuca. A teraz Kacper spokojnie sobie fika w brzuchu, główką nie napiera, szyjka się nie rozwiera i przestała się skracać. Wody płodowe w normie, dojrzałość łożyska II stopień, przepływy dobre. W związku z tym czeka mnie jeszcze jedna wizyta za tydzień, czyli 15.01., a cesarkę będę miała prawdopodobnie w dzień TP czyli 24.01. No chyba, że wcześniej zacznie się akcja.Mój gin jest zwolennikiem tego (i wiem, że ma rację), by dziecko dojrzewało jak najdłużej. Tylko, że ja do tego czasu chyba kota dostanę .
|
||||
|
|
|
#4829 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Trzymam kciuki baaardzo mocno żeby szybko poszło z urządzaniem mieszkania i ucieczką! ![]() Cytat:
A mnie nosi od "jak nie posłucham i coś będzie nie tak to się pochlastam" do "chcę rodzić w wannie i już" ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wyprawka upchana po szafach ale tez jest już kompletna w 99%Cytat:
![]() I naprawdę już uciekam, bo lanie będę miała
|
||||||
|
|
|
#4830 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Te Kacperki coś uparte są... Życzę,żeby chciał wyjść niebawem. Może urodzą się w jeden dzień mój i twój Kacperek? Tyle,że ja do 24.01 bym czekać nie chciała...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:10.

Nic się nie matw...
Napieraj na szyję siła perswazji....może popuści:P 
Mnie autentycznie przeraża ta kobieta, od razu bym jechała pomóc Agooli sie pakować. Takie "słodkie żmijki" są gorsze od otwartej wojny.
.
16.06.2012r. 

trzymam kciuki za dalszy rozwój akcji
. Zwłaszcza jak był wysoki i w okolicach czterdziestki. 

(właśnie kupuje na 74

Schował ją gdzieś i jej wyniuchać nie mogę! Wredna paskuda! Jutro na obiad dostanie suchy chleb

od czasu kiedy to jej mąż się zapił na śmierć i teraz się stresuję, normalnie się jej boję że coś jej odwali
tzn czy ten maluszek nie ma jakiegoś zaburzenia w związku z takim przyrostem???