|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4801 | ||||
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9
Olusia, Aniołku:Gratulacje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mezaga:Nie obwiniaj się, przecież to nie Twoja wina!!!!Wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki!!! Pilotka:Być może chodzi o podwójny układ kielichowo-miedniczkowy jednej z nerek (w skrócie "ukm" będzie w wyniku), to odmiana normy, jednak warto raz na czas zrobić kontrolę usg, najlepiej z pełnym pęcherzem (gdy już Sandra będzie współpracować). Nic groźnego, ja sama mam podwójny....Być może chodzi o samą miedniczkę, to tak samo, pewnie zalecą jej badanie rtg, tzw. urografię, ale to już później ![]() Ciekawe czy mi tez każą iść z małą do endokrynologa...Hashimoto nie mam, ale niedoczynność tarczycy niestety tak.... PawMaj: powodzenia jutro ![]() Cytat:
Akkma: podziwiam Cię za takie poświęcenie....ale wierz mi, nie życzę Ci tego...a słoik nutelli dostaniesz ode mnie po porodzie za ten iście nadludzki akt desperacji...a co mi tam...2 słoiki ![]() BTW zemdliło mnie po tej nutelli nad ranem, ale bełta uniknęłam:P Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ale jestem Ci dozgonnie wdzięczna za chęci ![]() W ogóle dziekuję za wsparcie ![]() ![]() Cytat:
Macie namiastkę tego co to ludzie opowiadają np. u lekarza w gabinecie:P Tęsknie za pracą w POZ, serio:P
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez agoola83 Czas edycji: 2014-01-08 o 21:41 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4802 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Szkoda, ze sie nie moge zrzec ![]() PrY tym temacie bedac: wkurzyla mnie dzis i matka i tesxiowa. Matka straszyla, zd "moglas wziac ta cesarke, bo jak beda Ci robic w pospiechu, to cie wzdloz brzucha potną" a tesciowa "no niepotrzebnie z siebie matke polke robisz, ale coz nie moja sprawa" i nie Pani brzuch - dodalam. ![]() Mamie zwrocilam uwage, ze mi nie pomaga takimi tekstmi i ze uprzejmie prosze o przesianie przez sito rozumu kazdego zdania, ktore chce wypowiedziec, bo staram sie nastawic pozytywnie do jutrzejsYch zdarEn, a nie analizowc X przypadkow co moze pojsc nie tak i co wtedy bedzie sie dzialo. Przeprosila. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44497968]GRATULACJE!!! Dziewczyny dziekujw Bogu ze mam lustro w windzie. Inaczej bym wyszla z domu z pięknym, wielkim zielonyn wałkiem na samym czubku głowy (zawsze nakręcam grzywkę na wałek) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] ![]() Cytat:
Zegnam Panie, pakuje walizki zeby rano sie przeprowadzic z patologii na poro. Jeszcze raz prosze o magiczne kciuki!
![]() |
#4803 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() U nas jutro zapowiada się ciekawy dzień. Przepiliśmy gdzieś nasz akt ślubu i musimy jechać oboje, żeby zarejestrować Adasia, czyli musimy też zabrać samego Adasia. Niespełna dwutygodniowe dziecko w urzędzie, nie wiadomo, jak długo nam zejdzie i jak Młody będzie się zachowywał. Już mnie brzuch boli. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4804 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mój tz chrapie. Ale poszedł do drugiego pokoju spać. Zły, że go co chwilę budzę -> by przestał ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4805 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Do końca tygodnia jestem uziemiona, a w przyszłym chciałam już rodzić ![]() A w ogóle która pisała, że rodzina się dopytuje o wyprawkę ( w sensie co brakuje)? Też miałam takie pytania. Czy ludziom się wydaje, że decydując się na dziecko byłoby odpowiedzialnym zostawiać zakupy podstawowych rzeczy na po porodzie? ![]() Ale przestałam się martwić ubrankami- znajoma urodziła na koniec października i jej syn już podwoił wagę ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4806 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4807 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja się na dziś żegnam, bo zaraz dostanę klapsa chyba za siedzenie przed komputerem zamiast grzania pierzynki ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4808 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chętnie się pośmiejemy ![]() Cytat:
![]() Baaardzo mocno ![]() Tż nie chce mi dać 2 kostek czekolady ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4809 |
Zadomowienie
|
Olcia i Aniele gratulacje.
Agoola ja 21 nie zaklepywalam, muszę urodzić w tym tygodniu.A najlepiej jutro od 14 ![]() ![]() Dziewczyny czy przed porodem czulyscie jak to określić...takie jakby pecherzyki powietrza...takie jakby gazy w brzuchu?? PPawMaj ja uważam słuszna decyzję podjelas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4810 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A takiej koleżance to na serio można dać się adoptować ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4811 | |
Zadomowienie
|
Cudna
![]() ![]() Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4812 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() fajnie ze juz jutro bedziesz miala swoje malenstwo przy sobie... ![]()
![]() |
#4813 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4814 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Gosia, z zębami to jest właśnie niesprawiedliwe. Moja mama np dba przesadnie wręcz o zęby i często przytrafi jej sie ubytek, a mój tata dba zupełnie przeciętnie i nic sie nie dzieje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4815 |
Rozeznanie
|
dobra, spadam juz do wyrka, bo moj krzykacz(znaczy maz) sie buntuje, ze tyle godzin siedze przed kompem zamiast do niego dolaczyc. (no i przyznam, ze spac mi sie zachcialo, to juz moge isc
![]() dobranoc ![]() ![]()
#4816 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Że jak?? Ma 2 miesiące i nosi 74??
![]() |
#4817 | |||
Raczkowanie
|
dobry wieczór..
uwielbiam Was czytać ale robicie mi harakiri!!!! 15 stron w jeden dzień, do tego dzień paskudny bez możliwości odstresowania sie na wizażu.. ![]() Amberella przez Ciebie zastanawiam się czy nie grozi mi wysiłkowe nie trzymanie moczu ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4818 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Skutecznie zniechęciło mnie to do posiadania kolejnego bobasa. Cytat:
Oj Kochana my byliśmy Marcela zarejestrować jak miał 6 dni ![]() ![]() PawMaj: podziwiam Cię kobieto za taką decyzję, medal Ci się należy na prawdę.Nie jedna by brała zaświadczenie o cc z pocałowaniem ręki (w tym i ja) ![]() ![]() Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2014-01-08 o 22:18 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4819 |
Zadomowienie
|
No. Urodził się 3300(tyle co mój miał w piątek na usg) i 55 cm a teraz już ma prawie 7 kg- na samym kp (ale rodzice wysocy)
PawMaj- ![]()
#4820 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4821 |
Rozeznanie
|
I ja sie żegnam, bo cos sie śpiąca zrobiłam.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4822 |
Raczkowanie
|
Olcia, aniołku gratulacje.
![]() ![]() ![]() wchodzę czytam i mam wrażeniem że jednym chórem chcecie się wypakować a ja się coraz bardziej stresuję.. i chciałabym jeszcze pobyć z moja lokatorką tak bezstresowo jak teraz ![]() wogóle, wczoraj dowiedziałam się że nasza sąsiadka (żaliłam się kiedyś na nią że nam robi ciągle problemy, podgląda, pisze donosy, ciąga po urzędach i ogólnie szuka zaczepki) jest chora psychicznie i leczy się już pare lat ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4823 | |
Gang Iren
|
Dzięki kochana
![]() Cytat:
Sprawdziłam w ksiażeczce i Eryk miał 7 kg mając 3 miesiace,więc podobnie,a wtedy jakoś wyrastał z 62.
![]() |
#4824 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pamiętam jak kupowałam im ubranka na prezenty to babki w sklepie za każdym razem wmawiały mi, że przecież to co wybieram będzie za duże ![]() Najstarsza ma teraz 12 lat, a już jest wyższa ode mnie ![]() Takie giganty im porosły ![]()
![]() Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2014-01-08 o 22:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4825 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() sweet dobrej nocy też miałam wejść na max do 23 ![]() donosiłam moja małą bo dziś kończymy 37tc choć wiele wskazywało że będzie inaczej, mąż miał już za chwilę być z nami na kilka dni urlopu okolicznościowego wiec ja cała w skowronkach ale jak zwykle na MON-sron nie ma co liczyć z dotrzymywaniem terminów i lot mu przełożyli, nic wiec nie wiem, dopadł mnie jakis kryzys końca ciąży... ![]() i dziś odwiedziła mnie koleżanka z półrocznym synkiem, którą być może zdradza facet a juz napewno nie zachowuję się jak na ojca przystało i wobec niej tez sobie pogrywa i jest mi jej strasznie żal bo to super dziewczyna a ona mysli o kolejnym dziecku z nim... ehssss ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4826 |
Zadomowienie
|
A ile miał cm przy urodzeniu?
#4827 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Eryk pulpet był,ale krótki dość. I w sumie to mam przyjaciółkę i jak do Pl jadę to zawsze jakieś ciuchy dla jej córki kupuję,to jak miała 3 lata i pytałam na jaki rozmiar to mówiła,że na 126... Teraz ma 4 lata i nosi ubrania na taki rozmiar co oja Wiki nosiła mając lat 8. A Wiki co prawda szczupła,ale niska nie jest. ---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:36 ---------- 3270. Tutaj nie mierzyli go w zpitalu,ale jak go mierzyłam to wyszło 50 cm,więc nie był długi.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4828 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Świetny kokon i śliczna córcia ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Co do dzisiejszej wizyty to wieści są o tyle dobre, że mały rośnie w porządku - ma 3kg w 37tc 2d. "Złe" jest to, że zupełnie przestało mu się spieszyć do wyjścia. Przez kilka miesięcy robiłam za inkubator byle wcześniej nie urodzić, brałam duphaston, luteinę, fenoterol, sterydy na płuca. A teraz Kacper spokojnie sobie fika w brzuchu, główką nie napiera, szyjka się nie rozwiera i przestała się skracać. Wody płodowe w normie, dojrzałość łożyska II stopień, przepływy dobre. W związku z tym czeka mnie jeszcze jedna wizyta za tydzień, czyli 15.01., a cesarkę będę miała prawdopodobnie w dzień TP czyli 24.01. ![]() Mój gin jest zwolennikiem tego (i wiem, że ma rację), by dziecko dojrzewało jak najdłużej. Tylko, że ja do tego czasu chyba kota dostanę ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4829 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Trzymam kciuki baaardzo mocno żeby szybko poszło z urządzaniem mieszkania i ucieczką! ![]() Cytat:
![]() A mnie nosi od "jak nie posłucham i coś będzie nie tak to się pochlastam" do "chcę rodzić w wannie i już" ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I naprawdę już uciekam, bo lanie będę miała ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4830 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Te Kacperki coś uparte są... Życzę,żeby chciał wyjść niebawem. Może urodzą się w jeden dzień mój i twój Kacperek? Tyle,że ja do 24.01 bym czekać nie chciała...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:00.