|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4861 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9
gosia-- bidulko
![]()
#4862 | |
Wtajemniczenie
|
Gratulacje
Sypia nam sie pomału te dzieciaczki. Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4863 |
Gang Iren
|
Chociaż wszystko mnie boli to chyba zmuszę się dziś do sługiego spaceru,może po schodach pobiegam. Wypiję więcej herbaty z liści malin.
Może coś się ruszy...
#4864 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() Co dziś na obiad robicie? ja się zastanawiam nad chińskim żarciem ![]() ![]() A teraz doping z rana na rozruszanie skurczów ![]() ![]() marieee, san_g, PawMaj13, gosia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4865 |
Zakorzenienie
|
u mnie na obiad zupa pieczarkowa i bigos
![]()
#4866 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Biedaczek! A czy np w wyjątkowych sytuacjach nie można by mu pomóc troszkę? Wiem,że kiedyś stosowano wkładanie końcówki termometru do odbytu,to drażniło i pojawiała się kupka. Albo może kawałeczek czopka glicerynowego? Takie tylko sugestie,bo tematu nie zgłębiałam,moje dzieci nigdy problemu z kupą nie miały. Albo może jak ty byś jadła coś co rozluźnia stolce np śliwki,jabłka?
![]() |
#4867 |
Zakorzenienie
|
![]() U nas noc super ![]() ![]() Jadę dzisiaj odebrać swój dowód osobisty, chyba zaliczymy pierwsza wycieczkę tramwajem, bo to chyba łatwiejsze do ogarniecia niż samochód. A Emila będę rejestrować sama, bez sensu, żeby mąż brał urlop.
![]() |
#4868 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Serio tramwajem łatwiej niż autem? A jedziesz z małym w wózku czy nosisz go w chuście?
![]() |
#4869 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W wózku, robiliśmy podejścia do chusty, ale na razie kończy sie rykiem po maksymalnie 5 minutach ![]() Na trasie dom-urząd jeżdżą prawie same niskopoziomowe, więc powinno być spoko ![]()
![]() |
#4870 |
Zakorzenienie
|
#4871 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A poród SN czy CC ?? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4872 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pomidorówkę ![]() ![]() Co do toreb szpitalnych, miałam plan spakować się do jednej walizeczki na kółkach. Jednak pampersy i moje pieluchy poporodowe pokrzyżowały mi plany, bo zajęły bardzo dużo miejsca. Mam więc i walizeczkę na swoje rzeczy i miękką torbę sportową na rzeczy Kacpra. Torby będą się walać przy szpitalnym łóżku i o ile walizka robi za szafkę, o tyle ta miękka torba boję się, że będzie rozbebeszona ![]() A i na wczorajszej wizycie gin powiedział mi, że mogę odstawić luteinę i magnez i zacząć chodzić. Na co ja do niego, że teraz to dopiero będę grzecznie leżeć, co by mnie akcja porodowa nie złapała przed planowaną cc, którą ona ma mi zrobić. Się facet zaśmiał ![]() Edytowane przez Amberella Czas edycji: 2014-01-09 o 08:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4873 |
Zakorzenienie
|
taka ciekawostka regionalna:
"Obecnie królują w Częstochowie Lena i Jakub - po 102 imiona. Na trzecim miejscu lokuje się Julia - 91, która przewodziła w rankingach od 13 lat. Dalej mamy Zuzannę - 89, Maję - 82, Natalię - 81, Oliwię - 64, Hannę - 57, Alicję - 56, Zofię - 56 i Wiktorię - 46. Popularnymi imionami dla chłopców były: Kacper - 89, Filip - 82, Mateusz - 63, Szymon - 61, Jan - 57, Antoni - 55, Franciszek - 48, Oliwier - 48 oraz Marcel - 46. Dla porównania w Warszawie najchętniej nadawanymi imionami były Zofia i Jan"
#4874 | |||||||
Rozeznanie
|
Dzien dobry!!
druga noc bez korkow w uszach i sie wyspalam - moj maz chyba sie przestraszyl tego zgniatania jajek ![]() na dzis zadnych planow nie mam, wiec bede sie krecic po domu, zalicze schody, tance, podskoki na kanapie i spacer - wszystko comi przyjdzie do glowy, zeby moja macice pobudzic do pracy. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
wiesz, mnie mama karmila ok 2 tygodnie, mojego brata tez cos kolo tego, bo po prostu skonczyl jej sie pokarm i nic nie mogla na to zrobic. wykarmila nas na jakis sztucznych mleczkach i nic nam nie jest ![]() Cytat:
![]() kto wie, moze sie skusze ![]() kurcze, a ja w ogole nie mam apetytu!! zazwyczaj jadlam rano, potem o 12-16 i 20 a teraz jem max 3 razy dziennie i o wiele mniejsze porcje, bo mi po prostu nie wchodzi. wlasciwie to zmuszam sie do jedzenia, bo wiem ze musze... Cytat:
mi dzis brzuch jakos smiesznie twardnial cala noc i cos ciagnelo w podbrzuszu, ale spalam dalej i teraz juz nic nie czuje ![]() Cytat:
napisz cos ![]() Cytat:
![]() wczesniej bylo tak, ze ten kto pierwszy konczyl prace przygotowywal kolacje (bo tu jemy duze dania o 12 i o 20, wiec lunch w pracy, a kolacja razem w domu). no i mysle, ze Tz mial nadzieje, ze jak bede juz w domu, to bedzie miala stale kolacyjki gotowe, ale szybko zrozumial, ze nic sie nie zmienilo ![]() ![]()
![]() |
#4875 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4876 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4877 |
Rozeznanie
|
dziekuje
![]() ale i tak mam nadzieje, ze juz niedlugo poprosze Ci o kolejne uaktualnienie ![]()
#4878 |
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie
Zanim was nadrobie to zdfam relacje z wczorajszej wizyty. Otóż ![]() ![]() Żeby tego było mało GBS wyszedł dodatni, wiec czeka mnie penicylina przy porodzie. Skąd się bierze to cholerstwo?? Z Alkiem 3 lata temu wynik miałam ujemny. A do tego jak mnie ginek przebadał to mnie mąż musiał holować do domu. Nie wiem czego on tak intensywnie i głęboko szukał. Kluczyki do auta mu tam wpadły czy co?? Generalnie już na fotelu podczas badania wiłam się jak piskorz a potem to juz było tylko gorzej. Z dobrych wieści Miłosz czuje sie dobrze, wody płodowe w normie, przepływy i tętno bardzo dobre. Chociaż jedno z nas czuje sie świetnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4879 | |
Gang Iren
|
Cytat:
No ale jak to? A gdybyś nie miała innego dochodu tylko to? Gdybyś była samotna? To co wtedy iść kraść,czy umierać z głodu? Ja nie ogarniam tego w ogóle. Skargi gdzieś złożyć nie można?
![]() |
#4880 |
Zakorzenienie
|
Nie bierz tak grubego szlafroka. W szpitalu jest niesamowicie gorąco, na porodówce i położniczym już w szczególności. Ja miałam cieniutki satynowy, a nie wiem czy choć raz go ubrałam.
#4881 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj to kuruj się żeby przeziębienie się nie rozwinęło w jakieś choróbsko ![]() braka dla TŻ-ta za trwanie na posterunku ![]()
![]() |
#4882 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz też jeszcze się to spotyka, bardzo często wózek zamawiają i odbierają po porodzie, albo dopiero po wyjściu przychodzą i kupują....a jeszcze są tacy którzy czekają za becikowym ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4883 |
Rozeznanie
|
to ja w takim razie chyba nie wezme zadnego szlafroka, tylko jakas cienka rozpinana bluze. bo w sumie jak ostatnio bylam w szpitalu na ktg, to tez strasznie goraco bylo, a okna byly pootwierane i ubrana bylam dosc cienko.
![]() |
#4884 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj coś leniwa ta Twoja macica i szyja też... może małża pogwałć trochę ![]() współczuję bolesnego badania, czasami lekarze są tak nie delikatni ![]() Dobrze że z małym wszystko OK- teraz to już bliżej niż dalej choć mi osobiście wydaje się jakbym już urodziła soę w tej ciąży- nie pamiętam już jak to jest bez brzucha ![]()
![]() |
#4885 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Może jedna coś się ruszy niebawem. Poza tym ja jestem przed tobą ![]() Dobrze,że z Miłoszem OK.
![]() |
#4886 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ostatnio odkryłam zarąbiste danie- makaron (np świderki, falbanki) z serkiem waniliowym homogenizowanym. Kurde jakie to jest dobre ![]()
![]() |
#4887 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Ale z Erykiem w ciąży robiłam wszystko co niby powinno przyspieszyć i do porodu przytulanki były codziennie i to nic nie dało. Jak się dzieć zaprze to chyba nie ma siły...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4888 |
Rozeznanie
|
lidkaa82 - a moze Twoj gin zrobil Ci masaz szyjki? choc w sumie to chyba by Cie zapytal najpierw czy sie zgadzasz
![]()
#4889 |
Zadomowienie
|
hej
![]() ![]() po pierwsze OLCIA I UPADŁYANIOŁ GRATULUJĘ DZIECIACZKÓW ![]() Olcia Zuzka super słodziak ![]() ![]() ja dzisiaj mam znowu jakiś dzień lenia, normalnie nic a nic mi się nie chce, a muszę jechać na uczelnie dowiedzieć się różnych rzeczy, oby szybko poszło. rano zaliczyłam laboratorium i znowu była świetna Pani, która nie potrafi się wkłuć, więc mam kolejnego siniaka, w zeszłym miesiącu wyglądałam jak ćpun bo dobrej imprezie ![]() Moje dziecię jakieś spokojne dzisiaj, chyba jest tak samo leniwa jak matka ![]() no i oczywiście doping dla rodzących dzisiaj ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez tajeczka Czas edycji: 2014-01-09 o 08:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4890 |
Zakorzenienie
|
Dziś miałam jeszcze gorszą noc niż wczoraj....po prostu ryczeć mi się w nocy już chciało
![]() Obudziłam się o 1:20 zaliczyłam siusiu, napiłam się soku bananowego, mała się zaczęła rzucać po ściankach łożyska, do tego mój katar który się jeszcze nasilił, pełno zasmarkanych chusteczek w łóżku, nos obdarty i tak się bujałam z prawego boku na lewy szepcząc ołaaa ołaaaaa do 4 chyba, po czym zasnęłam i spałam do 8.....co za koszmar ![]() Teraz chodzę jak zombi ciągnąc lewą nogę za sobą tak mnie spojenie napierdziela.....nie mam ochoty na nic dziś ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:29.