|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kiedy nowy rok nastanie to dwa lata nam zostanie czyli PM 2016! Cz. 4 :D
My właśnie w drodze do hurtowni
. Miałam zacząć się uczyć w poprzedni pon, wczoraj w końcu sprawdziłam rozkład egz, więc może dziś coś ruszę w końcu.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() po mnie TŻ przyjedzie ale nie wiem o której bo jak skończy zajęcia i dziś mamy planach lenistwo po całym ciężkim tygodniu ![]() ale mój brzuch normalnie mnie zaraz rozsadzi strasznie mnie boli oby do jutra przeszło
|
|
|
|
|
#3963 |
|
Japońska rzepa
|
A ja się obijam jak co dzień
Zastanawiam się co ugotowac na obiad i chyba zrobię racuszki z jabłkami Dzisiaj możemy sobie pozwolić,bo nie ma mojego taty,wiec nie będzie nikt żądał mięsa.
|
#3964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3965 |
|
Dostojna peema.
|
Ja to jestem zdecydowanie mięsna ;DDD Czasem lubię zjeść np. same warzywa czy owoce ale ogólnie uwielbiam mięso. Najlepszym wynalazkiem jest dla mnie grill elektryczny
Nie ma to jak karkówka z keczupem! DDA dziś z tz ugotujemy coś ekonomicznie na 4 osoby więc pewnie stanie jak tradycyjnie u nas ostatnio na zapiekance (kilkumiesięczna faza,wcześniej była na nuggetsy w każdej możliwej panierce) albo na sałatce z kurczakiem, fetą i żurawiną. Tak w ogóle kocham jedzeniowe tematy a absolutnym królem potraw jest dla mnie STROGONOW *____* Ale tylko w wykonaniu mojej mamy. Gęsty, ciężki od warzyw i mięsa, pachnący cudnie... No rozmarzyłam się. Edytowane przez Lilly Greace Czas edycji: 2014-01-11 o 12:32 |
|
|
|
#3966 |
|
Zakorzenienie
|
a ja z z mięsa lubię tylko kotlety mielone a tak wolę warzywka
![]() ale Lillli masz rację grill elektryczny to super sprawa TŻ taki ma
|
|
|
|
#3967 |
|
Dostojna peema.
|
Moi rodzice zakupili go w jakiejś promocji kilka miesięcy temu i naprawdę jest super. Dzięki temu czasem mama robi nam domowe, pyszne burgery czy właśnie pierś z kurczaka albo karkówkę... miodzio
Ja np. uwielbiam połączenie mięsa i słodkiego, np kurczak z żurawiną czy ananasem. Kiedyś moja ciotka zrobiła żeberka w sosie, który nie pamiętam jak robiła ale użyła miodu i cukru brązowego. *_* |
|
|
|
#3968 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() U mnie siedzi teściowa, więc chyba coś ugotuje ![]() Chociaż ciągle się pyta jak wracamy, co zrobić.. Więc nie wiadomo. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3969 |
|
Konto usunięte
|
Zakupy i wizyta u znajomego - A. będzie z nim robił piwa, a ja będę głaskać kota i oglądać pierścionek zaręczynowy dla jego dziewczyny
Edytowane przez 3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285 Czas edycji: 2014-01-11 o 12:49 |
|
|
|
#3970 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry dziewczęta
![]() A napiwki? ![]() Cytat:
Cytat:
Natomiast w co wierzę, to to, że po zamieszkaniu razem mogą wyjść pewnie drobne różnice, których nie dostrzegało się wcześniej. I jeśli tych drobnych różnic będzie sporo, to może być problem. Oczywiście sądzę, że da się to ułożyć, dogadać, ale związek musi być dojrzały i świadomy tego, że takie coś nastąpi. Że tak jakby zamieszkanie ze sobą to będzie kolejny etap związku, który popchnie związek do przodu, ale będzie to również wymagało sporo pracy od nas. Bo inaczej zaczynając mieszkać ze sobą z myślą, że będzie cukierkowo i słodko, można się bardzo rozczarować i zacząć myśleć, że może to był błąd, może to nie ta osoba. No i następuje albo rozpad takiego związku albo nieszczęśliwe życie, bo "przecież wzięliśmy ślub", "bo dzieci". A wystarczyłoby włożyć trochę wysiłku, żeby popracować nad związkiem i postarać się zmienić to życie na lepsze. Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
jak zrobisz to daj jednego ![]() Cytat:
A strogonow - nie przepadam dla mnie to za ciężkie, za gęste, wolę lżejsze i rzadkie zupy ![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3971 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
![]() A o strogonowie pierwsze słysze
|
|
|
|
|
#3972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3973 |
|
Japońska rzepa
|
Ja tak samo zauważyłam,że po mięsie się źle czuje i staram się teraz ograniczać jakoś (oczywiście jak widze KFC,to wszystkie źlesieczuje odchodzą w siną dal
) i starać się jeść tylko gotowanego kurczaka,szynki drobiowe itp, w ilościach małych. Zresztą mięso nie jest zbyt zdrowe w ilościach takich,jak jadamy
|
#3974 | |
|
Zadomowienie
|
To taka zupa z dużą ilością mięsa i warzywami takimi jak papryka, ogórek, są też pieczarki. Przypomina gulasz
![]() Cytat:
![]() A no właśnie. A tyle mięsa się marnuje, na święta to już w ogóle, a biedne zwierzęta cierpią jeszcze gdyby były zabijane humanitarnie, a to co się dzieje, to jest jakiś koszmar
|
|
|
|
|
#3975 | |
|
Japońska rzepa
|
Cytat:
|
|
#3976 |
|
Zakorzenienie
|
Długoletni związek długoletniemu nierówny
![]() Znam inna para, która zaczęła tam samo jak my i po prostu uczucie wygasło i byli razem z przyzwyczajenia, bo dziwnie im było marnować tyle lat, ale w końcu po 7 sie rozeszli. Nie ma reguły na to, to zależy tylko i wyłącznie od charakteru ludzi. Jak chcą być razem to beda, nie to nie Dziś idziemy na sushi tylko zła jestem, bo dziś nie ma promocji, ze wszystkie talerzyki w cenie najtanszego A bez mięsa nie potrafię żyć
Blog o lakierach, zielonej herbacie, koreańsko-japońskich i eko kosmetykach ![]() 25.06 Kanebo wycofuje niebezpieczne dla zdrowia kosmetyki wybielające Edytowane przez Meitsa Czas edycji: 2014-01-11 o 13:18 |
|
|
|
#3977 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko, że tak jest łatwiej. A ja nie rozumiem, dlaczego zwierzęta mają tak cierpieć, w imię czego? My, ludzie z pełną świadomością tego, co czują powinniśmy umieć zadbać o to, aby ich śmierć była jak najmniej bolesna.
|
|
|
|
|
#3978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale fakt zabijanie powinno być humanitarne |
|
|
|
|
#3979 | |||
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
A potem choróbska, otyłość (bo smażone), i różne żołądkowo-jelitowe sprawyCytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3980 |
|
Japońska rzepa
|
Mnie bardziej rusza jak traktują ludzi,chociażby w takiej Korei. A zwierzęta,to dla mnie zwierzęta,nie traktuję ich jak ludzi.Poza tym mój tata jest myśliwym,więc przywykłam już do rozbebechanych zwierzaków i mnie to nie rusza specjalnie
|
#3981 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
A łowiectwa to już totalnie nie rozumiem, sory W ogóle nie rozumiem jakiegokolwiek zadawania bólu zwięrzetom, im jest i tak wystarczająco źle na świecie. Nie rozumiem zwierząt potrąconych umierających w rowach, bo "to tylko zwierzę", nie rozumiem porzucania psa bo wyjeżdżam na wakacje, nie mogę patrzeć na przepełnione schroniska i drugie tyle bezpańskich psów i kotów, wałęsających się po ulicach. Człowiek oswoił te zwierzęta, wziął za nie odpowiedzialność, a teraz umywa ręce. A te zwierzęta też czują samotność, opuszczenie, mogą wpaść w depresję. Tak, mogą wpaść w depresję. Co do pogrubionego - takiego rozumowania też nie rozumiem. Przecież to są oddzielne tematy - to, że obchodzi mnie los zwierząt nie sprawia automatycznie, że ludzie są mi obojętni. Tak, tym ludziom też bardzo współczuję i uważam, że coś trzeba robić w tym kierunku. Ale takie gadanie "co tam zwierzęta, przecież ludzie cierpią, nimi się trzeba zająć", zawsze wprawia mnie w zdziwienie. Oczywiście, że trzeba, ale to nie znaczy, że należy zostawić zwierzęta same sobie, bo jedno drugiego nie wyklucza. |
||
|
|
|
#3982 |
|
Zakorzenienie
|
Zjeździłam całe miasto ale telefonu nie mam
Wkurzyłam się, wróciłam do domu i musiałam zamówić pizzę Wieczorem większa imprezka bo za tydzień kumpel już wyjeżdża i znów zostajemy z N. same w domu A co do mięsa to ja jem właściwie tylko schabowego, mielonego, kiełbaskę z grilla i parówki
|
|
|
|
#3983 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiele razy pytano mnie, czy ,,opłaca" mi się leczyć moje świnki morskie Nie no, przez parę lat karmie je, pielęgnuje i kocham ale co tam- niech zdycha w bólu, przecież ,,to tylko zwierzę"... Jest takie powiedzenie- gdyby ludzie zachowywali się jak zwierzęta, świat byłby bardziej ludzki... |
|
|
|
|
#3985 | |
|
Japońska rzepa
|
Cytat:
Jest jakas kolej rzeczy, mój kot nie zastanawia się,czy mysz cierpi,jak sie nią bawi po pół godziny, podrzuca i ona się wykrwawia. To jest selekcja naturalna,a my nagle się oburzamy,jakie to niehumanitarne. A pająk jak wstrzykuje w muchę jad i czeka aż ona się w środku rozpuści? A inne zwierzeta zagryzające bynajmniej nie powoli? Nie da się uratować całego świata i nie wiem,czy jest taka potrzeba szczerze mówiąc. Można sobie walczyć,ale petycje nic nie dadzą tutaj, co najwyżej miliardowe dofinansowania.
Cause he gets up in the morning, And he goes to work at nine, And he comes back home at five-thirty, Gets the same train every time. ’Cause his world is built ’round punctuality, It never fails. Edytowane przez lolusl Czas edycji: 2014-01-11 o 14:30 |
|
|
|
|
#3986 |
|
Zakorzenienie
|
Miesięcznie zjadam jednego schabowego, ze dwie parówki i trochę mielonego w spaghetti
W sezonie letnim plus dwie kiełbaski z grilla
|
|
|
|
#3987 |
|
Konto usunięte
|
O niee, mnie baaardzo rusza krzywda zwierząt, a ludzi zdecydowanie mniej.
|
|
|
|
#3988 | |||
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
a np. takich fanów polowań (taki "sport") to bym wysłała na polowanie, ale w roli zwierzyny ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3989 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pogrubione - dokładnie powinna okazać to, co ponoć ma w tym darze - przede wszystkim empatię, bo jej najbardziej brakuje. No i skoro mamy tak rozwinięty mózg, to chyba powinniśmy zauważyć reakcje zwierzęcia i nie zadawać mu bólu, chyba dla tak wysoko rozwiniętej istoty jak człowiek nie powinno być problemem bezbolesne uśmiercenie zwierzęcia ![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle jak widzę na raz małe dziecko i małego kotka to najpierw lecę do tego kotka
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.

. Miałam zacząć się uczyć w poprzedni pon, wczoraj w końcu sprawdziłam rozkład egz, więc może dziś coś ruszę w końcu.

strasznie mi się nie chce
oby do jutra przeszło

Dzisiaj możemy sobie pozwolić,bo nie ma mojego taty,wiec nie będzie nikt żądał mięsa.