|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1561 |
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10
Gosia tez martwie się o zazdrość starszaka. Jest bardzo z nami zwiazany, nigdzie prócz złobka nie zostaje, nasze oczko w głowie. I jakkolwiek przyjał do wiadomości ze bedzie dzidzia i to będzie jego braciszek to jak ostatnio mu tłumaczyłam że to też będzie mój i taty synek to już nie był zadowolony i stwierdził że w takim razie on nie chce. Nie martwie sie o agresje w stosunku do brata tylko że będzie przeżywał w inny sposób i nie będzie radził sobie z emocjami
|
![]() ![]() |
![]() |
#1562 | ||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Z drugiej strony wydaje mi się, że takie rozbieżności na tym etapie to raczej nic takiego, bo jednak dzieci rosną w różnie, rodzą się z różną wagą i jest to prawidłowe, może Twoja córcia będzie zwyczajnie malutka. Oby jak najszybciej udało Ci się dostać na konsultacje do tego lekarza... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też tak mówię o swoich ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() W związku z puchnącymi stopami i dłońmi postanowiłam dzisiaj dać mocz do zbadania, mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Najgorzej, że stopy mam spuchnięte cały czas, nawet po nocy ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1563 | ||||||
Konto usunięte
|
Dzień dobry!
To mój ostatni tydzień w dwupaku!! ![]() ![]() Zaraz się ogarniam i ruszam do sklepu, potem obiadek i może zacznę powoli pakowanie do przeprowadzki rzeczy, których na pewno nie będę już używać przed porodem. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ten chłopak z kolejki wspaniały!! Założę się że rozpromieniona wracałaś do domu ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1564 |
Zakorzenienie
|
zeżarłam hot- doga domowego
![]() ![]()
#1565 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1566 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]()
#1567 |
Zadomowienie
|
witajcie,
nareszcie mam dostęp do neta. Ja nadal w szpitalu- już 4 dzień. Miałam 3 dni zastrzyków (tzw prowokacja) ale nic nie dały ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1568 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1569 |
Zakorzenienie
|
bella, san_g--
![]() ![]()
#1570 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ważne żeby wszystko dobrze poszło ![]() Cytat:
![]() Trzymamy kciuki ![]()
![]() |
#1571 |
Zadomowienie
|
Mamo, komu kupiłaś styropian? Odchudzasz się? Kiedy starszak zobaczył wafle ryzowe
![]()
![]() |
#1572 |
Wtajemniczenie
|
Ejani, ściskam kciuki żeby się rozkręciło i szybko poszło.
![]() No i po bananie dla Isi ![]() ![]() Ja ogarnęłam troszkę dom, podszykowałam mięso do obiadu i czekam na koleżankę, która ma przyjść z 5 miesięczną córeczką. Któraś prosiła o linki do opisów porodów przez cc. Znalazłam taki wątek wizażowy, więc może komuś się przyda https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=266181 Powoli go sobie przeglądam. ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Właśnie doczytałam, że trzeba dalej sypnąć bananami ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1573 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1574 |
Zadomowienie
|
lidka, gosia kiedyś na forum był poruszany temat kupowania starszakom od maluszka zabawki. Myślę, ze głupi nie jest. Nie mam jednak nic na oku
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1575 | |||
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Ja miałam na 99 % półtora tyg temu i też niezbyt je czułam. Ciekawe jak zapisałyby się te bardzo bolesne co miewałam w domu... Cytat:
Trzymam kciuki!!!
![]() |
#1576 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1577 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1578 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ale tańczący banan robi swoje, więc niechaj tańczy aż Ci dzieć wyjdzie! ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() I dla isi i sunshinedoll i ejani: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1579 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=gosia261282;4457865 6]Dzięki za radę
![]() Ja wiem,że będę musiała poświecać mu więcej czasu,w sumie Wiki też,bo ona chociaż duża to też przecież potrzebuje mamy. Tylko właśnie w teorii to tak wychodzi,a w sumie nie wiem jakim dzieckiem będzie Kacper. Może będzie mało spał,miał dużą potrzebę bliskości,będzie cyckoholikiem jak wszystkie moje dzieci ![]() Gosia ja doswiadczenia z dziecmi nie mam zadnego, ale pamietam, ze brat mojej mamy bardzo sie martwil jak zachowa sie jego corka po narodzinach rodzenstwa. Ona miala 9 lat, kiedy urodzil sie jej brat i od poczatku starali sie ja zaangazowac w opieke nad bratem, zeby nie czula sie odtracona i niepotrzebna. |
![]() ![]() |
![]() |
#1580 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1581 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Mam kupione auta dla Eryka,a dla Wiki gre na konsolę od braciszka ![]() Lalka myslę,że fajny pomysł jeśli przejawia zainteresowanie. Eryk ma lalki po Wiki,czasem je przytula,karmi,bo mają buteleczki,układa do snu. A czasem traktuje te lale tak,że nie będę o tym wspominać ![]() ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
Ja o Wiki się w sumie nie obawiam,tylko o Eryka. Eryk ma rok i 9 miesięcy.
![]() |
#1582 |
Zadomowienie
|
Zmuszona była odkopać książeczkę starszaka. By się uspokoić bądź upewnić. Już nie będę szalała z ilością małych ciuchów. Urodził się w 42 tc
![]() Swoją drogą drugi poród a ja zaczynam świrować i się bać :/
![]() |
#1583 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Pochwal się ![]() Cytat:
![]() san_g ,bella7 - ![]() ![]() ![]() ![]() Witam się w południe. TZ wyprawiony do pracy, a ja odpoczywam . Nocka niezbyt dobra, cały czas się kręciłam, budziłam, było mi za gorąco a potem nagle zimno ehhhh, Rano załatwiliśmy urzędowe sprawy, wreszcie nam papiery przyszły i małe zakupy i padnięta jestem . Bardzo boli mnie spojenie, i dostałam takich bóli z 4 razy ćmiących jakby w kręgosłupie, tez tak macie albo miałyście ? Bo TZ się już śmiał ,że mi się skurcze zaczynają ![]()
![]() |
#1584 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1585 | |
Raczkowanie
|
Fajny ten filmik dr karpa
![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1586 |
Zadomowienie
|
San g wiem co czujesz ja dziś 3 dzień leze. Ja po oct miałam skurcze 100 ale mnie czasem 40 bardziej bolała, także nie wiem o co chodzi.
Zaczęłam spacery żeby coś ruszyć to bol od kręgosłupa mam. Dzięki za doping ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1587 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mi też bardzo często dokucza spojenie i ten ból rozchodzi się wszędzie ![]() Cytat:
![]() ![]() Ile można znosić takie traktowanie...raz...dwa.. .no do trzech razy sztuka ale z tego co piszesz co akcja jest co dzien....chyba każdy nie wytrzymałby tego psychicznie....no bez jaj ![]()
![]() |
#1588 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tez się zastanawiam czy kupować poduszkę do karmienia ![]() ![]()
![]() |
#1589 |
Zakorzenienie
|
Zjadłam 2 kawałki szarlotki z budyniem
![]() Teraz rozglądam się za matami edukacyjnymi i jeszcze muszę rozejrzeć się za huśtawką....bo zgodnie z moim planem muszę zrobić zakup zaraz po narodzinach, wiec przygotuje mężowi linki i niech coś z nich wybierze(żeby nie było że nic nie wybierał) ![]() A co do mojego zakupowego planu to i tak dużo rzeczy nadprogramowo wyskoczyło....przez Was mamuśki ![]()
#1590 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, posyłam porodowe banany ku pokrzepieniu serc!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mam w końcu tą pralkę i właśnie chciałam się zabrać za pranie ciuszków.... i co się okazało? Zapomniałam, że powinnam kupić dzieciowy proszek. Więc z prania nici. Mam jakieś próbki jedynie, ale nie będę w tym robiła pierwszych prań, bo gdyby coś uczulało, to nawet nie będę wiedziała co. Przecież nie będę oznaczała co w czym prałam :/ O losie! Gdzie jest mój mózg? ![]() Wiecie, pamiętam jak wykładowczyni na studiach opowiadała swoją sytuację przygotowania synka na pojawienie się córeczki. Psycholog, więc przyłożyła się solidnie - całą ciążę opowiadała mu o dziecku, pokazywała, czytała książeczki, kupili prezent. I co? Mały w ogóle nie radził sobie z obecnością siostry w domu, doszło do tego, że bali się go z nią samego w pokoju zostawić. Ciągle mówił, żeby ją oddali i było naprawdę nieciekawie. I w końcu zrobili taki eksperyment, że załadowali ciuchy Małej w walizki i poszli całą rodziną z wózkiem i tobołami do parku. Siedli na ławce i rozglądali się komu ją oddać - może tej pani? Może temu panu? A synek wymyślał "tej pani nie, bo ma już swoją córeczkę", "tym państwu nie, bo są za starzy". Aż w końcu przyznał, że najlepiej zostawić ją w domu i powinni już wracać. Od tej pory zaczął akceptować siostrę. Tak sobie myślę, że ciekawy sposób wymyśliła ta pani, musiała dobrze znać swojego synka... Bo co by było gdyby on rzeczywiście chciał komuś oddać siostrę? ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:51.