![]() |
#661 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5
Cytat:
wspaniale ![]()
![]() |
#662 |
Rozeznanie
|
mam:
http://www.ebay.de/itm/UMSTANDSHEMD-...item416c68f2f6 zamowilam jedna, ta popielata. Poza tym dostalam od bratowej kilka uzywanych bo rodzila 1,5 roku temu, ale chcialam jedna nowa do szpitala. a specjalnych tshirtow d karmienia nie mam. w sumie nie myslalam o tym ...
#663 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja jeszcze nie wiem, czego u mnie w szpitalu wymagaja o ile w ogole czegos ![]() ![]() ![]() ja mam jedna taka, ale nie polecam, bo cyce moga wyskoczyc ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#664 | |||||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kosmetyczce bym się nie dała chyba... Cytat:
Jak dzisaij się czujesz? Jak brzuch? Cytat:
![]() ![]() Kilkanaście godzin skurczy i nie szło rozwarcie, a na wieść o cc dostałam jakiejś histerii, nie mogłam się uspokoić, a już ten cewnik mnie dobił... I potem nawet nie poczułam kiedy mi założyli... Cytat:
Specjalnych koszul nie mam, wybitnie mi się one nie podobają - takie na ramiączkach po prostu mam. Z Antkiem się sprawdziły ![]() Podobnie z bluzkami - po prostu większy dekolt, albo koszule rozpinane |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#665 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#666 | |
Zadomowienie
|
Filupka, muszę Ci podziękować, bo odkryłam ebay na nowo
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#667 |
Zadomowienie
|
co do cewnika jeszcze,u mnie na pewno byl zakladany przed znieczuleniem
![]() jak mi go zalozyli dopiero wywiad z anestezjologiem przejscie na operacyjna i wtedy zastrzyk w krzyż ![]()
![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv730y6j3jyp.png ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png 09.09.2009 ![]() Edytowane przez Enia_ Czas edycji: 2014-01-17 o 08:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#668 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na żywca ale nie w tą dziurkę;P zakłada się do cewki moczowej z pomocą żelu, który nadaje poślizg żeby nie bolało...trwa to kilka sekund więc nie ma co się bać
![]() |
#669 |
Zakorzenienie
|
WItam się dzisiaj troszke wcześniej
![]() W końcu przyszedł kurier ![]() Jeszcze tylko prześcieradła, tetry i pampersy i mogę lecieć na porodówkę ![]() Dzisiaj w nocy obudził mnie skurcz ![]() ![]() ![]() Chyba już pożegnałam chorobę, więc biorę się od dziś za wszystko. Najpierw posprzatam co nieco, ale od przyszłego tygodnia chyba zacznę prać i prasować ![]() ag9 super torba/leżaczek ![]() kate1623 jeszcze 3 tygodnie. ![]() ![]() frogutka brawa za wizytę ![]() ![]()
#670 |
Zadomowienie
|
Cayenne chętnie ale są spakowane :P ale to te same co ktoras z was pokazywała za 16/17zl na allegro :P
Frogutka wielkie brawa dla Hani ![]() Asienka no to chyba popołudniu wyskoczę ![]() W porównaniu z cc to cewnik pewnie pestka, chociaż nie praktykowałam :P Wysłane z telefonu... |
![]() ![]() |
![]() |
#671 | |||||
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja chce kawke i ciasto ![]() Ciasta nie mam ale kawke zaraz sobie zrobie - wstalam przed 6 na pobieranie krwi wiec chyba zasluzylam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale juz duze te dzieciaki ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#672 | ||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ciekawe co tam u Pauli, dawno się u nas nie odzywała.... może już urodziła.... Edytowane przez mona1 Czas edycji: 2014-01-17 o 09:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#673 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dzisiaj mam kryzys własnej atrakcyjności. Nigdy rano nie wyglądam rewelacyjnie, ale dzisiaj to w szczególności. Musiałam się zebrać i na badania jechać. Zimno, więc na sukienkę która ma rękawy 3/4 nałożyłam sweter, a na to jeszcze kurtkę i wyglądałam jak nadmuchana ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#674 |
Zadomowienie
|
![]() Przeczytałam Was w łóżku, a odpowiadam z kompa- chociaż naskrobałyście tyle, że trudno się do wszystkiego odnieść. Cayenne- co do koszul, to miałam jeszcze jakieś w szafie, ale specjalnych do karmienia nie zamierzam mieć. W domu przerzucam sie na bluzki na ramiączkach i dół od piżamy. A na kawę i ciacho chętnie wpadnę ![]() Elunka- poszalałaś i wciskasz się w kolejkę ![]() Kate- gratulacje 37. tygodnia. Robi sie u nas powaznie powoli. I cos czuje, ze zanim wszytskie noworocznie sie rozpakuja u nas bedzie też wiecej dzieciaczków niz sam Marco. Mariola- toz to prawie kilogram, Będziemy tu szampanem świetować pierwsze 1000 g. A Marco jest przesłodki ![]() Frogutka ![]() ![]() Wczoraj udało mi się skrócić firanki w pokoju i uszyć pokrowce na poduszki z tego, co zostało. Potem mieliśmy cały wieczór szkołę rodzenia. Za dużo nowych informacji nie mam, bo głównie ćwiczyliśmy na leżąco pozycje do wstawiania się główki i oddechy. Ćwiczymy tez rózne "scenariusze" początku- wczoraj były skurcze w nocy. Czasem umieram tam ze śmiechu przy ćwiczeniach "na sucho", ale wiem, ze na żywca do śmiechu mi już nie będzie. Z takich rzeczy, które Nam mogą być pomocne- zanim pojedziemy na IP, bo dziecko się nie rusza należy WYPIĆ ok. 1 litra płynu. Najczęstsza przyczyna spadku aktywności dzieciora jest właśnie odwodnienie mamusi.
#675 | ||
Zakorzenienie
|
Jestem cała i zdrowa
![]() Chociaż raz jak przechodziłam przez przejście to lekko poślizgnęłam się do tyłu ![]() Idiota nawet nie zwolnił ![]() Tak więc uważajcie na siebie dziewczyny, kacze chody nam nie służą ![]() Ale wracam z łupami lumpowymi dla maluszka i stanikiem dla siebie (nowym - bielizny nie kupuję w lumpie ![]() Stanik kupiłam z miękkimi miseczkami i mam wrażenie, że nie do końca moje piersi są podtrzymane ![]() ![]() Cytat:
![]() Tych bluzek trzeba by mieć pełno ![]() ![]() Cytat:
Wyśpij się ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#676 | ||
Zakorzenienie
|
kate1623 to teraz czas na bzykanko
![]() ![]() cayenneOna ja na kawkę z ciasteczkiem baaardzo chętnie ![]() co do koszul to mi mama kupiła jedną w stacjonarnym a ja nie kupuję więcej ![]() frogutka ![]() Cytat:
![]() w sumie teraz u każdej już jest poważnie ![]() ![]() dobrze, że choroba odpuściła ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#677 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#678 | |||||||
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak byłam w szpitalu to była dziewczyna, którą brali na cesarkę, kazali jej się rozebrać całkowicie i ubrać koszulę, także CC na pewno bez majtek W moim szpitalu też dają koszule do porodu Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam więcej odpoczywać, ale w moim przypadku nie ma się to ograniczać do wstawania tylko do wc, więc jeszcze nie ma tragedii, nie wiem jak u ciebie. Ja w każdym razie nie chodzę na spacery bo po dłuższym czasie bardzo twardnieje mi brzuch Cytat:
![]() Tez chciałam literki powiesić nad łóżeczkiem, ale zakupiłam moskitiere i już by było tego za duzo |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#679 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja dzisiaj zaczynam 35 tydz ![]() ![]() za 2 tyg będzie mąż w domu, może go wykorzystam i dałoby radę urodzić jak on będzie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Po cichu zazdroszczę wagi! Ps. też byłam wczoraj u Raczka w końcu ![]() Cytat:
![]() Czyli teraz już wiesz jak odczuwać skurcze? Ja nadal nie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dzień dobry! Ja już po śniadanku i kawce. Dzisiaj znowu wizyta, tym razem u mojej ginki, ciekawe co powie ![]() ![]()
![]() |
#680 | ||
Zadomowienie
|
Przyszedł mi kocyk z womaru,jest sliczny i dość mięciutki ale te z mikrofibry są jeszcze milsze w dotyku,mam nadzieje ze znajdę moj stary
![]() No i teraz czekam na pake od r_p77 Cytat:
![]() to samo ze stanikami ![]() Też idę po kawkę ![]() Cytat:
![]() Ja odkąd jestem na L4 chodzę w zwykłym bawełnianym bez usztywniaczy i na początku też wydawało mi się że wszystko wisi ![]() A teraz jak założe usztywniany to mnie wszędzie uwiera ![]() Co do bluzek mam takie samo zdanie,nie zamierzam wywalać piersi przed rodziną ![]() chociaż moje szwagierki tak robią, my siedzimy przy stole w święta a jedna na łóżko i cyc na wierzchu ,dla mnie to krępujące jakoś ![]() Jak karmić piersią toylko przy Tz ![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- elunka88..........nigdy nie miałam dobrze dobranego stanika ![]() ![]() nie wyobrazam sobie siebie w tej miseczce ale to moze ciąża............po porodzie znów się zmierze odpowiednio i postanowiłam że zaczne nosić dobrze dobrane biustonosze ![]() mamy różnicę 1 -go dnia wg tygodni ciąży ![]()
![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv730y6j3jyp.png ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png 09.09.2009 ![]() Edytowane przez Enia_ Czas edycji: 2014-01-17 o 10:05 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#681 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Nie jestem na 100 procent pewna, ale co to mogło być? Bolało podbrzusze, więc pewnie skurcz ![]()
![]() |
#682 | |
Zadomowienie
|
No trochę działa, bo czasem i mnie się zdarzy powiedzieć Gabryś z rozpędu
![]() Cytat:
![]() Kate - przy takim tempie wątku to ja nie wiem czy Ty się zdążysz rozpakować w tym wątku ![]() Ela dobrze że już po chorobie ![]() I mam takie pytanie, boli mnie od właśnie to wejście do cewki moczowej, kurde nie wiem co się dzieje - miała któraś coś takiego?
![]() |
#683 | ||
Rozeznanie
|
taaaak?
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
![]() weźcie dziewczyny nie straszcie tymi porodami, zostańcie z nami jeeeeszcze ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#684 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Odpisuję na raty:
Ja się zarejestrowałam na ebay.co.uk i co 2 miesiące dostaję kod na taki rabat. Tylko trzeba kupić za min 20funtów (koszt przesyłki się nie wlicza) i zapłacić przy pomocy paypala. Ale na ebayu dużo sprzedawców ma wysyłkę gratis, więc się opłaca. W końcu jednak kupiłam kilka tkanin, bo butelki drogo wychodzą (chcę z TT kupić i są tam droższe niż u nas). Cytat:
![]() Cytat:
Leków żadnych nie mam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Ja muszę leżeć plackiem. Wstawać tylko na siku i tym podobne. Siedzenie też nie wskazane. Chodzenie tym bardziej. |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#685 |
Rozeznanie
|
swoją drogą, dzisiaj miałam najgorszą noc ever! Oczywiście sen mnie złapał o 19, ale położyłam się o 22 i kuźwa nic! Oczy jak 5zł i tak do 3 rano.. A o 5 wstaje mój tż, więc miałam pobudkę, teraz jestem jak naćpana, chyba się zdrzemnę
![]() ![]() ![]() Edytowane przez wewillrockyou Czas edycji: 2014-01-17 o 10:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#686 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Duzy chłopak ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wczoraj naskarżyłam na gemini, a dziś info, że kurier jedzie ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tez często tak mam, ze śpiąca jestem, a jak się położe wieczorem, to spać nie mogę ![]() ![]()
![]() |
#688 |
Zadomowienie
|
Cześć piątkowo - u nas zimy nawet śladu, 10 stopni termometr pokazuje
![]() Ze wczoraj, bo czytałam na telefonie, ale nie umiem tam odpisywać: Lutien, ja w 28. tygodniu miałam 25 mm z lejkiem i teraz byłam tydzień temu na wizycie i babka mówi, że jest bardzo dobrze, a nawet nie leżałam tak całkiem, jak lekarka kazała, bo święta były ![]() ![]() MariolaCieszę się, że sytuacja stabilizuje się i idzie ku lepszemu ![]() Elunka, ![]() ![]() ![]() Cayenne, ja mam taką tylko błękitną http://allegro.pl/bawelna-rozowa-kos...tml?source=mlt fajna, przyjemna do ciała. Nadrabiam dalej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#689 | |||
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() No to Cie TZ urzadzil ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#690 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Widzę, że z Siemianowic jesteś ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:16.