![]() |
#2641 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2642 | |
Zakorzenienie
|
Bolą mnie żebra po obu stronach
![]() Wiem, że to nie Ola, bo ona tam nie dosięga, a czuję ją nisko, więc to pewnie rozrastające się narządy wewnętrzne ![]() Powiedziałam sobie ostatnio, że przestaję narzekać. Biorę się w garść i cierpliwie czekam na moją kolej, a tu jak nie przyśni mi się maluszek kochany trzymany w rękach, tak dolegliwości się nasilają ![]() Jak żyć? ![]() ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2643 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Też całym sercem jestem z Agatą nic więcej nie potrafię napisać bo ciężko taką tragedię ubrać w słowa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2644 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ine wiem skad my kobiety yle sił potrafimy wykrzesać kiedy tak naprawde jedziemy na rezerwach
![]() |
#2645 |
Zakorzenienie
|
hej
strasznie mi przykro, przeczytalam o tej dziewczynie......straszna tragedia.. niestety, takie rzeczy sie czasem dzieja...trzeba byc pozytynwj mysli choc trudno w takiej chwili...\niech juz bedzie kwiecien |
![]() ![]() |
![]() |
#2646 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
bidulko trzymam kciuki co by wyniki lepsze były i co by maja wreszcie chciała opuscic ta strone i przejsc na druga poza brzuchem ---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:48 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ---------- ja tez ostatnio czuje sie zle nic mi sie nie chce , chodze zła jak osa nie mam cierpliwosci sama siebie nie poznaje a moj mózg osiągnął apogeum ciążowe zamiast płynu do płukania tkanin dałam migdałowego ajaxu do mycia podłóg ![]() swiatelko dla malutkiej [*] a dla Mamy duzo siły zeby przetrwac to najgorsze :C
![]() |
#2647 |
Raczkowanie
|
I znów bezsenna noc. Jak ja marzę, żeby się wyspać jak za dawnych czasów. Ale jak tu spać, skoro wokół tyle tragedii. .. Wciąż o tym myślę
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2648 |
Rozeznanie
|
Ja też miałam niespokojną noc. Za dużo tych tragedii wokół, a my akurat w końcówce ciąży kiedy strach przed porodem daje o sobie znać.Ja głównie boję się nie tyle bólu ale o dziecko właśnie.
W ogóle w ciąży ciagle cos mnie dopada. Najpierw zagrożenie poronieniem, dwa duże krwawienia w odstępie tygodnia,cukrzyca, insulina, teraz bakteria coli w moczu. Ja ledwo żyje psychicznie. I jak mówię komuś ze nie wiem czy zdecyduję sie jeszcze na dziecko mam na mysli to że ciążą jest dla mnie tak trudnym czasem ze nie wiem czy dam rade przejść to drugi raz. Ale wracając do tematu budze się i zaraz nasluchuje czy maly sie rusza czy mnie kopnie, uciskam brzuch w poszukiwaniu tętna. Naprawdę można oszaleć. Mnie już bardzo ciężko chodzić. W nocy bolą mnie mocno pachwiny, jakby mnie mialo rozerwac. A tu jeszcze ok 50 dni. Ja nie wiem. Juz jestem niedołężna, założenie butow to nielada wyczyn, ba, czasem ciezko mi wciagnac spodnie ![]() Wczoraj bylam zamowic meble. Rogowka i komoda dla malego. Troche z mama pochodzilam i zrobilo mi sie slabo. No az mnie wkurza ta ociezalosc. Ale wszystko znosze dla tego malego szkraba ktory sie rozpycha we mnie, uciska pęcherz i kopie w żołądek. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2649 |
Zakorzenienie
|
Witam
obudziłam się z Tż i już spać nie mogę. Wieczór też był kiepski...ech nie wiem co napisac. Musimy być czujne, kontrolować ruchy, ale nie możemy cały czas się denerwować, bo to nam nie pomoże. Proszę o niepisanie o takich historiach czarną czcionką, może lepiej taki tekst wybielić, kto będzie chciał przeczyta, a innymi darujemy stres. Nawet nie wiecie jak się cieszę się, że mam dziś wizytę, a Jaś od rana dokazuje. Dziś musi być lepszy dzień |
![]() ![]() |
![]() |
#2650 |
Raczkowanie
|
Ja też zaraz jadę na wizytę. Co prawda do lekarza z NFZ do którego nie mam duzego zaufania. Ale on daje mi l4. No a przy okazji pewnie jakieś usg zrobi. I zobaczę jak się moje dziecko rusza i serduszko bije. A jak juz usnełam, to mi sie przysniło, że zamiast córki urodziłam syna. Na dodatek wygladał jak chłopiec, którego miałam w grupie jak jeszcze w żłobku pracowałam. A był największym mazgajem, jakiego w życiu miałam w swojej karierze zawodowej. Alez byłam rozczarowana w tym śnie. Zero instynktu macierzyńskiego i miłości. Grrrr! Na szczęście to tylko sen. Dziwnie by ten mój synuś w różowym wózku i w tych wszystkich sukienkach wygladał
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2651 |
Zadomowienie
|
Dzień Dobry Mamusie
![]() Wczoraj był ciężki dzień, ale nie możemy żyć tą tragedią bo nasze maluszki czują nasz strach i smutek. Nie da się też przejść obok tego obojętnie dziewczyna przeżyła okropną tragedię i ten ból jest nie do opisania ![]() ![]() Takie moje przemyślenia z samego rana ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2652 |
Wtajemniczenie
|
Straszna tragedia
![]() Wczoraj jeszcze się dowiedziałam, że szpital w którym chcę rodzić w grudniu też dał ciała i dziecko się urodziło upośledzone i żyje tylko dzięki maszynom podtrzymującym życie. Też jestem za tym, żeby pisać takie wiadomości na biało z adnotacją u góry, że są tam smutne wiadomości... Ja od dwóch dni mam okropnego doła. Nawet tż powiedziałam kilka niemiłych słów z tych nerwów. Wszystko przez to leżenie... Boli mnie już wszystko, spać nie mogę w nocy, tż mi robi aferę jak wstaję (nawet jak idę siku to naskakuje na mnie i muszę mu się spowiadać gdzie idę). Do terminu jeszcze 12 tygodni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2653 |
Wtajemniczenie
|
Ja tez już nie mogę spać, a zasnęłam ok. 3
![]() ![]() ![]() Zanim odeśpię, muszę albo obejrzeć albo poczytać coś wesołego, pozytywnego, żeby wreszcie oderwac swoje myśli od ludzkich dramatów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2654 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale cię dobrze rozumiem bo mnie już bardzo cieżko fizycznie i do tego siusiu chodzę ok 6 razy w ciągu nocy. Mój TZ co prawda jest dosc wyrozumiały ale dla wszystkich to już napięty czas, oni tez przeżywają na swój sposob. Może twoj juz nie dźwiga napiecia i sie martwi a nie umie jakos tego okazac. Mi ostatnio troche braklo powietrza i moj TZ tak sie wystraszył bo wydałam jakis dziwny dźwięk. Doskoczył do mnie, prawie zaczął szarpać i krzyczec co mi się dzieje. Spanikowal. A mnie tylko zatkalo na moment. Sent from my GT-I9105P using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2655 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Dzisiaj kawa o smaku karmelowym ![]() Też miałam dziwną noc. Nie mogłam zasnąc, bo bolały mnie żebra, a jak zasnęłam, to mi się fretka zaczęła dusić. Jak dzisiaj też będzie, to czeka mnie wizyta u weterynarza, a najgorsze jest to, ze do fretkowego lekarza muszę ponad godzinę samochodem jechać ![]() ![]()
#2656 | |
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() ![]() Co do tych wszystkich opisanych tragedii na wątku - nie będę już cytować - to wszystkie są bardzo przykre. Ale musimy stanąć i iść dalej takie jest życie. Nie można myśleć negatywnie ![]() Dziewczyny wypinamy brzuchy i cieszymy się ciążą! Nic więcej nie możemy zrobić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2657 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zaliczyłam wczoraj ciężki egzamin jeszcze 3 przede mnądo 8 lutego a potem laba już się nie moge doczekać czekają na mnie ciuszki do uprania ![]() awczraj znowu zwijam się z bólu spojenie łonowe znów mnie zaatakowało ale jak przeleżałam pół dnia tak dzisiaj to już chociaz wstaje bez jęczenia a wczoraj to nawet przekręcanie było dla mnie nie lada wyczynem chyba wygonie dzisiaj tżta po łóżeczko i je przepiorę ![]() Miłego pozytywnego dnia
![]() |
#2658 |
Raczkowanie
|
Co do liczenia ruchów, karta od mojego lekarza i instrukcja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2659 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry. Widzę że nie tylko ja mam niespokojną, bezsenną , pełną złych myśli noc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2660 |
Raczkowanie
|
BOże co to się teraz dzieje z dużymi już dziećmi donoszonymi. Nie rozumiem...co było powodem skoro ciąża była wzorowa? czy pępowina czy za słabe serce? ale kurcze przecież lekarza na usg bada zawsze serduszko jakaś wada wyszła by wcześniej przecież tak samo pępowina. Dlatego tak ważne jest abyśmy czuły maluszki ale z kolei dajmy dzieciom pospać, ja dzisiejszej nocy miałam cały czas rękę na brzuchu i tylko szturchałam małego żeby dał znać bo wczoraj był jakiś otępiały. Mój tż wymyślił, że może stetoskopem dałoby radę posłuchać serduszka kiedy tak naprawdę się martwimy ale nie wiem czy da radę nie słyszałam o tym.
Ja dziś zaczynam 34tc już bliżej niż dalej ![]() i wiecie co wczoraj sobie tak siedzę i tak mówię do męża, że zaczyna do mnie docierać tak na poważnie, że ja już nie mogę się wycofać, że boję się poddaję i nie chce rodzić, bo to dziecko jakoś musi ze mnie wyjść, czy jedną drogą czy drugą ale to jest nieuniknione... udanych wizyt Wam życzę kochane ![]()
#2661 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2662 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() JustiLbn gratuluję wizyty ![]() Gratulcje za rozpoczęte tygodnie ![]() ![]() I jeszcze za udane zakupy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mam nadzieje, że fretce nic nie będzie ![]() ![]() My też do weta musieliśmy specjalnie zapierdzielać tyle że przez całe miasto.. No ale też nam godzina wychodziła ![]() Cytat:
Mi wiesiołek skracał krwawienie, ale na początku miałam potok ![]() 2. kochana jesteś ![]() Mnie wczoraj tż wyprzytulał jak mu powiedziałam... paulina_radom gratuluję egzaminów i trzymam kciuki za kolejne ![]() fajnie że wrzuciłaś. Ja sobie zrobię taką kartę i zaczne uzupełniać, nawet dla siebie bo w sumie to ja nie wiem nawet w jakich godzinach się Piotruś uaktywnia. Wiem tak tylko mniej więcej... ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2663 | ||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry - samych dobrych myśli dzisiaj życzę
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Jak Ty chcesz łóżeczko prać? ![]() Dzięki, pobrałam sobie ![]() Cytat:
![]() Ja dzisiaj mam 34t0d ![]() I ja zaczynam mieć cykora nie przed porodem, ale przed posiadaniem dziecka. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2664 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Sent from my GT-I9105P using Wizaz Forum mobile app Edytowane przez nadzwyczajna Czas edycji: 2014-01-28 o 10:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2665 |
Zadomowienie
|
I zapomniałam oczywiście, mocne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2666 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Piję rozpuszczalną ![]() ![]() ![]() Mam nadzieję, że mu przejdzie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2667 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Aa.. i też zapisuje sie na pakowanie torby w lutym najwyższy czas ![]()
![]() |
#2668 |
Zakorzenienie
|
No ja też rozpuszczalną popijam bo innej nie mam
![]() a czemu możesz dopiero w niedziele jechać, jak dizsiaj jest wtorek? Wet nie przyjmuje? ![]() mmhym, asialll ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2669 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W sobotę badań krwi i tak mi nie zrobią, dopiero w niedzielę. No chyba, że się nasili, to będę musiała jakoś to pochytać ![]()
Wszelkie piękno rodzi się w bólu. ![]() ![]() Edytowane przez Ela87 Czas edycji: 2014-01-28 o 09:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2670 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja tez rozpuszczalną piję, w gościach nawet 2 ![]() A mama ostatnio zrobiła mi z ekspresu taką waniliową kawę... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:36.