Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-28, 09:34   #2671
asienka213
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5

widze, ze nie jestem wyjatkiem z niespokojna noca W sumie sie wyspalam, ale co sie przebudzilam to chodzila mi po glowie ta tragedia

Cytat:
Napisane przez asialll Pokaż wiadomość
B
Ja dziś zaczynam 34tc już bliżej niż dalej
i wiecie co wczoraj sobie tak siedzę i tak mówię do męża, że zaczyna do mnie docierać tak na poważnie, że ja już nie mogę się wycofać, że boję się poddaję i nie chce rodzić, bo to dziecko jakoś musi ze mnie wyjść, czy jedną drogą czy drugą ale to jest nieuniknione...
udanych wizyt Wam życzę kochane i miłego dnia
ja tez coraz czesciej mysle o porodzie, i choc nie mam traumy po poprzednim dzieki znieczuleniu, to boje sie jak cholera

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
My wczoraj zamowilismy kanape narozna. Mój TZ święcie przekonany był że max. 2 tyg. i będzie. Ten jego optymizm A tu do 28 dni trzeba czekac a my za 2,5 tyg. się wprowadzamy więc chyba będziemy spać na podłodze .
moze macie materac ??

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Dzień dobry - samych dobrych myśli dzisiaj życzę Bo tez uważam, że zamartwianie się tragicznymi historiami niewiele dobrego nam przyniesie. Przesyłam tylko moc pozytywnych myśli do rodziców i niestety nic więcej nie można.

Ponoć się da, ale nie wiem czy Tża niedoświadczonym uchem
Ja dzisiaj mam 34t0d
I ja zaczynam mieć cykora nie przed porodem, ale przed posiadaniem dziecka.

1. racja, szkoda tylko ze nie da sie pstryknac palcami i sie pozbyc tych myysli
2

w ogole bedziecie dawac dzieciom 2 imiona ??

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 09:43   #2672
asialll
Raczkowanie

Asienka ja daje drugie imię, wiem, że to może nie ma takiego znaczenia ale syn będzie miał na drugie po tatusiu Paweł, jakby była córeczka to Joanna. Jakoś tak u nas w rodzinie daje się zawsze na drugie po rodzicach

Najszczęśliwsza mama na świecie! Aleksander 09.03.2014
asialll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 09:47   #2673
nivka
Raczkowanie

Cześć
Ja ostatnio także mam bezsenne noce Dziś zasnęłam znowu po 2, coraz częściej emigruję z sypialni do salonu na kanapę, bo tam mi wygodniej Na kanapie Sama nie wiem co się ze mną dzieje, na moje łóżko wcześniej nigdy nie narzekałam.
Obudził mnie kurier w końcu zrobilam zakupy na gemini, zaraz będę oglądać O 10:00 rano czekał za drzwiami i otworzyłam mu w szlafroku

Szczerze mówiąc miałam z siebie ubaw robiąc zamówienie, bo jak wcześniej Was czytałam to myśle, ale jak można wydać w aptece 200 zł a sama wydałam tyle, że załapałam się na bezpłatną wysyłkę Ale naprawdę wszystko tam jest w takich cenach, że szkoda zamawiać z innych sklepów, lepiej wziąć większą przesyłkę, prawda?

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Jak żyć?
Krótko byle z uśmiechem

Cytat:
Napisane przez amelka2006 Pokaż wiadomość
I znów bezsenna noc. Jak ja marzę, żeby się wyspać jak za dawnych czasów.
Ach... powiedzcie tylko kiedy mamy się wyspać na zapas skoro ja nie mogę spać a co będzie po porodzie? Zwłaszcza, że mój syn najbardziej fika nocą - nawet mój mąż się pyta jak ja mogę spać jak patrzy jak mi brzuch faluje i Młody szaleje

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Co do tych wszystkich opisanych tragedii na wątku - nie będę już cytować - to wszystkie są bardzo przykre. Ale musimy stanąć i iść dalej takie jest życie. Nie można myśleć negatywnie Każdy umrze, a jednak nie leżymy całe życie w trumnach przygotowani. Trzeba korzystać z życia.
Dziewczyny wypinamy brzuchy i cieszymy się ciążą! Nic więcej nie możemy zrobić.
Koziemleko ma rację Warto wiedzieć jak się ustrzec, wesprzeć osobę z wątku, ale nie przesadzajmy, bo zamartwianiem możemy sobie zaszkodzić. I też jestem za propozycją pisania takich rzeczy na biało.

Cytat:
Napisane przez meluzyna87 Pokaż wiadomość
Co do liczenia ruchów, karta od mojego lekarza i instrukcja
Dzięki, chociaż raz dziennie 10 ruchów, to trochę mało mi się wydaje
Cytat:
i wiecie co wczoraj sobie tak siedzę i tak mówię do męża, że zaczyna do mnie docierać tak na poważnie, że ja już nie mogę się wycofać, że boję się poddaję i nie chce rodzić, bo to dziecko jakoś musi ze mnie wyjść, czy jedną drogą czy drugą ale to jest nieuniknione...
udanych wizyt Wam życzę kochane i miłego dnia
Ja rozbawiłam moje przyjaciółki jak ok. 25 tc na pytanie "a myślałaś już jak chcesz urodzić?" całkiem poważnie odpowiedziałam "ale ja NIE CHCĘ rodzić" i wytłumaczyłam, że na obecny etap ciąży jej rozwiązanie wyparłam ze świadomości - będę się martwić później Miny dziewczyn - bezcenne Gorzej, że teraz już jest 30 tc (prawie 31 ) więc trzeba się psychicznie nastawiać

Pakowanie torby 13 lutego Mam już rezczy, zaraz lecę oglądać ale czy przy terminie 10.04 to nie za wcześnie?

I pytanko - czy są u nas mamy z niedoczynnością tarczycy? (kiedyś ktoś pisał, przepraszam, ale to było dawno). Wyczytałam, że niedoczynność może powodować wcześniejsze odklejenie łożyska lub przedwczesny poród. Ktoś coś o tym wie? Nie żeby się zamartwiać na zapas, ale jeśli tak faktycznie może być to może powinnam zacząć poruszać ten temat z ginem - on wie, że jestem na tyroksynie i pod opieką endo, ale słowem się nie zajęknął, że to może mieć taki koniec Z endo (niestety nie moim ale jakimś zastępstwem) widzę się dopiero 31, na pewno dopytam, ale może już teraz ktoś coś wie

A co do osób, które tak jak ja mają problemy z miednicą (ból okropny) nawet podczas leżenia, a o siedzeniu, wstawaniu czy obracaniu się na łóżku nie wspomnę - miałam tak samo do ostatniej wizyty w mojej szkole rodzenia gdzie miałam masaż u fizjoterapeuty. Zwykły klasyczny robiony na boku (2x20 min na każdym boku) ze szczególnym uwzględnieniem dolnej częśći pleców. To było już prawie tydzień temu i POLECAM. Kilka dni miałam zupełnie bez bólu, teraz powoli wraca, ale jest (na razie) mały i całkiem do wytrzymania. Także kto może - na masaże marsz Dobrze, że u mam jeszcze dwa takie zabiegi (za darmo na nfz), kocham moją SR.
Idę cieszyć się paczkami z gemini
nivka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 09:49   #2674
lutien
Wtajemniczenie

Właśnie dzwoniłam do rejestracji i następną wizytę mam 6. lutego o 18:30. Prosiłabym o wpisanie tego na listę na 1. stronie

Liczę w duchu na to, że szyjka się już nie skróci za bardzo i będę mogła chociaż trochę chodzić

My dajemy drugie imię i będzie Kamila Anna (drugie po mojej babci).
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 09:50   #2675
nivka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
Ja się zastanawiam, u mnie w rodzinie daje się po dwa. Nawet mam pomysł na Igor Aleksander, ale mąż kręci nosem na drugie będziemy myśleć. A co do pierwszego to długo się decydowaliśmy, ale będzie IGOR Rodzina się dowie po porodzie - nie chcemy komentarzy niepotrzebnych, przyjaciołom już powiedzieliśmy i wszyscy pozytywnie reagują więc chyba fajne imię Myślę, że przy krótkim pierwszym imieniu ładnie brzmi drugie dłuższe, na dokumentach też będzie fajnie wyglądało.
Stary 2014-01-28, 09:56   #2676
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez amelka2006 Pokaż wiadomość
I znów bezsenna noc. Jak ja marzę, żeby się wyspać jak za dawnych czasów. Ale jak tu spać, skoro wokół tyle tragedii. .. Wciąż o tym myślę
JA tez gorzej spałam, obudziłam się w całkiem dobrym nastroju ale koleżanka wysłała mi wiadomość, że wczoraj poroniła w 11 tygodniu przez jakąś wirusówke prawdopodobnie....

Cytat:
Też miałam dziwną noc. Nie mogłam zasnąc, bo bolały mnie żebra, a jak zasnęłam, to mi się fretka zaczęła dusić. Jak dzisiaj też będzie, to czeka mnie wizyta u weterynarza, a najgorsze jest to, ze do fretkowego lekarza muszę ponad godzinę samochodem jechać zalicze po drodze chyba wszystkie stacje benzynowe z ubikacjami
Mam nadzieję, że z fretką będzie ok. Ja mam jutro wizytę, więc się w łóżku do 10 wylegiwać nie będę.

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
A jak ma na imię Wasza corcia?

U nas chyba stanie na Hani.
Mąż sie bedzie upierał przy Hannie Elżbiecie (po mamusi-moja też ma tak na imię i ja na drugie ale w ogóle mi sie nie podoba. Przy zuzi udalo sie wymóc żeby eli jednak nie bylo) a ja przy hannie kornelii
Cytat:
Asienka ja daje drugie imię, wiem, że to może nie ma takiego znaczenia ale syn będzie miał na drugie po tatusiu Paweł, jakby była córeczka to Joanna. Jakoś tak u nas w rodzinie daje się zawsze na drugie po rodzicach
U nas będzie Emilia Hanna (drugie po mamusi )
Stary 2014-01-28, 09:58   #2677
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nivka Pokaż wiadomość
I pytanko - czy są u nas mamy z niedoczynnością tarczycy? (kiedyś ktoś pisał, przepraszam, ale to było dawno). Wyczytałam, że niedoczynność może powodować wcześniejsze odklejenie łożyska lub przedwczesny poród. Ktoś coś o tym wie? Nie żeby się zamartwiać na zapas, ale jeśli tak faktycznie może być to może powinnam zacząć poruszać ten temat z ginem - on wie, że jestem na tyroksynie i pod opieką endo, ale słowem się nie zajęknął, że to może mieć taki koniec Z endo (niestety nie moim ale jakimś zastępstwem) widzę się dopiero 31, na pewno dopytam, ale może już teraz ktoś coś wie
Ja mam niedoczynność. Chodzę do endo-gin i niczym takim mnie nie straszyła. Ale na każdej wizycie mam dokładne usg i mówi, że wszystko jest w porządku, więc myślę, że trzyma rękę na pulsie.staram się nie czytać o takich rzeczach, ufam gince, że jeśli mówi, że jest ok to jest i już. Ale jak chcesz się uspokoić to zapytaj lekarza

Asiu my dajemy jedno imie
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-28, 10:01   #2678
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Widzę że nie tylko ja mam niespokojną, bezsenną , pełną złych myśli noc oj ciężko przejść obojętnie obok takiej tragedii, szczególnie teraz... ale macie rację dla naszych maluszków musimy być silne, one przecież odczuwają nasz smutek, moja mała jakby chciała mnie pocieszyć i (na szczęście) od wczoraj intensywnie buszuje w brzuszku
I moja kochane córeczki pocieszają nas będąc jeszcze w brzuszku

Cytat:

U mnie nie ma takiego zwyczaju, zaś mój mąż ma 2 imiona i uważa że to niepotrzebna komplikacja, więc zostanie jedno... o ile wreszcie się zdecydujęPóki co by nie nazywać jej w ciągle Małą przechrzciłam tymczasowo na Pisankę

Cytat:
A mama ostatnio zrobiła mi z ekspresu taką waniliową kawę... Siostra mi bitej śmietany do tego dodała i myślałam, że umrę ze szczęścia
brzmi pysznie

Cytat:
Nie mam samochodu, bo tż pracuje po południu, a rano nie zdążymy, bo kiedyś jechaliśmy w tygodniu, to 2 godziny w jedną stronę
W sobotę badań krwi i tak mi nie zrobią, dopiero w niedzielę.
No chyba, że się nasili, to będę musiała jakoś to pochytać
Mam nadzieję, że nie będzie takiej potrzeby. Biedny fretek, co mu stało, że sie dusił?

Na rozweselenie wam powiem, że jestem nienormalna w nocy przyśniło mi się, że powinnam wziąć żółty kocyk z kaczuszką a nie ten w paski z żyrafą, więc z samego rana podniosłam alarm i koleżanka, która nam je zamawiała musiała wydzwaniać, zmieniać zamówienie a w końcu i tak się okazało, że kocyki są od 5 rano naszykowane do wysyłki

W DDTvn mówili dzisiaj o przekłuwaniu uszu niemowlętom. Do studia przyszła pani kosmetyczka i stwierdziła, że nie widzi w tym nic dziwnego, że to normalne że kaleczy się uszy 5-miesięcznym dziewczynkom i najpierw powiedziała, że ten zabieg jest całkowicie bezpieczny i bezbolesny a jak prowadzący weszli w dyskusję, to odparła argumentem, że lepiej przekłuć uszy malutkiemu dziecku bo nie będzie pamiętało tego bólu. Pokazali jeszcze na żywo matkę z taka małą dziewczynką, której kosmetyczka przebiła uszy i ta mała tak się rozpłakała, że było mi jej żal Pomijając wkładanie w uszy malutkiego dziecka przedmioty którymi może zrobić sobie krzywdę, to czy naprawdę nie można poczekać, aż dziewczynka podrośnie i sama zamarzy o kolczykach
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 10:01   #2679
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja tez rozpuszczalną piję, w gościach nawet 2 tez mam ciśnienie wzorowe, więc co sobie będę

A mama ostatnio zrobiła mi z ekspresu taką waniliową kawę... Siostra mi bitej śmietany do tego dodała i myślałam, że umrę ze szczęścia
1. ja pije jedna dziennie z mlekiem z automatu. 2 tez bym chyba mogla, bo cisnienie w porzadku
2. ja ciezarnej niewiele trzeba do szczescia

Cytat:

Pakowanie torby 13 lutego Mam już rezczy, zaraz lecę oglądać ale czy przy terminie 10.04 to nie za wcześnie?
ja mam termin na 18-tego kwietnia i dla mnie za wczesnie Trzeba ustalic kolejny, poczytek/polowa marca

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Liczę w duchu na to, że szyjka się już nie skróci za bardzo i będę mogła chociaż trochę chodzić

Cytat:

Cytat:
Ja się zastanawiam, u mnie w rodzinie daje się po dwa. Nawet mam pomysł na Igor Aleksander, ale mąż kręci nosem na drugie będziemy myśleć. A co do pierwszego to długo się decydowaliśmy, ale będzie IGOR Rodzina się dowie po porodzie - nie chcemy komentarzy niepotrzebnych, przyjaciołom już powiedzieliśmy i wszyscy pozytywnie reagują więc chyba fajne imię Myślę, że przy krótkim pierwszym imieniu ładnie brzmi drugie dłuższe, na dokumentach też będzie fajnie wyglądało.
u mnie w rodzinie tez sie daje 2, Natalia ma na drugie Julia, teraz to nawet na 1 nie jestesmy zdecydowani

za wybor imienia

Wazylam sie dzisiaj, 29t i 9 kg na plusie Dokladnie z ta waga ktora mam teraz rodzilam Natalie a tu mi jeszcze 10 tygodni zostalo

Edytowane przez asienka213
Czas edycji: 2014-01-28 o 10:04
Stary 2014-01-28, 10:01   #2680
teQiba
Moderator

Cytat:
Dzień dobry.
Dzisiaj kawa o smaku karmelowym

Też miałam dziwną noc. Nie mogłam zasnąc, bo bolały mnie żebra, a jak zasnęłam, to mi się fretka zaczęła dusić. Jak dzisiaj też będzie, to czeka mnie wizyta u weterynarza, a najgorsze jest to, ze do fretkowego lekarza muszę ponad godzinę samochodem jechać zalicze po drodze chyba wszystkie stacje benzynowe z ubikacjami
Ojej - moze jej karma czy cos utknela? Mozliwe to?

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Co do tych wszystkich opisanych tragedii na wątku - nie będę już cytować - to wszystkie są bardzo przykre. Ale musimy stanąć i iść dalej takie jest życie. Nie można myśleć negatywnie Każdy umrze, a jednak nie leżymy całe życie w trumnach przygotowani. Trzeba korzystać z życia.
Dziewczyny wypinamy brzuchy i cieszymy się ciążą! Nic więcej nie możemy zrobić.
Masz racje.
Ja z nocnych przemyslen doszlam do wniosku, ze trzeba wierzyc w to ze skoro przeszlysmy przez I trymestr to i teraz musi byc dobrze... Takie tragedie niestety sie po prostu zdarzaja, tak jak poronienia na poczatku i czasem nic nie da sie zrobic
Sam przyklad blizniakow - w 2 godziny dzieciaczki zmarly i nic nie dalo sie zrobic. Najlepiej byloby zeby nasze dzieci byly zdrowe i same sie wybronily bez zadnych patologii, czego nam wszystkim z calego serca zycze.

Cytat:
Stary 2014-01-28, 10:01   #2681
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja się zastanawiam, u mnie w rodzinie daje się po dwa. Nawet mam pomysł na Igor Aleksander, ale mąż kręci nosem na drugie będziemy myśleć. A co do pierwszego to długo się decydowaliśmy, ale będzie IGOR
Pięknie! zamawiam Igora na zięcia
Stary 2014-01-28, 10:02   #2682
Ela87
Zakorzenienie

My dajemy dwa imiona. Nawet nie wiedziałam, że można dać jedno
No, ale na drugie damy Łucja, bo bardzo mi się podoba i tak ma na imię teściowa i moja babcia, niech się cieszą i czują się dumne

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 10:03   #2683
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
ja ma termin an 18-tego kwietnia i dla mnie za wczesnie Trzeba ustalic kolejny, poczytek/polowa marca
Ja 21. Myślę, że połowa marca nam wystarczy
Stary 2014-01-28, 10:05   #2684
nivka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
W DDTvn mówili dzisiaj o przekłuwaniu uszu niemowlętom. Do studia przyszła pani kosmetyczka i stwierdziła, że nie widzi w tym nic dziwnego, że to normalne że kaleczy się uszy 5-miesięcznym dziewczynkom i najpierw powiedziała, że ten zabieg jest całkowicie bezpieczny i bezbolesny a jak prowadzący weszli w dyskusję, to odparła argumentem, że lepiej przekłuć uszy malutkiemu dziecku bo nie będzie pamiętało tego bólu. Pokazali jeszcze na żywo matkę z taka małą dziewczynką, której kosmetyczka przebiła uszy i ta mała tak się rozpłakała, że było mi jej żal Pomijając wkładanie w uszy malutkiego dziecka przedmioty którymi może zrobić sobie krzywdę, to czy naprawdę nie można poczekać, aż dziewczynka podrośnie i sama zamarzy o kolczykach
Też jestem przeciwniczką przekłuwania uszu małym dzieciom - raz bezpieczeństwo zabiegu i same kolczyki a dwa mam zawsze pytanie do takich mam - Jakim prawem ingerują w ciało swojego dziecka? Przecież to jest coś co już zostaje, nawet jeśli zarośnie, to zostają blizny. Dlaczego mama ma decydować, że córeczka będzie nosić kolczyki? Dorośnie, poprosi - dlaczego nie, sama jestem maniaczką kolczyków, ale mówię stanowcze nie dla maluchów z przebitymi uszami. Ja przebijałam w wieku 7 lat i jakoś bólu długo nie pamiętałam
Stary 2014-01-28, 10:05   #2685
martyna141
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość
Ja też miałam niespokojną noc. Za dużo tych tragedii wokół, a my akurat w końcówce ciąży kiedy strach przed porodem daje o sobie znać.Ja głównie boję się nie tyle bólu ale o dziecko właśnie.
W ogóle w ciąży ciagle cos mnie dopada. Najpierw zagrożenie poronieniem, dwa duże krwawienia w odstępie tygodnia,cukrzyca, insulina, teraz bakteria coli w moczu.
Ja ledwo żyje psychicznie. I jak mówię komuś ze nie wiem czy zdecyduję sie jeszcze na dziecko mam na mysli to że ciążą jest dla mnie tak trudnym czasem ze nie wiem czy dam rade przejść to drugi raz.
Ale wracając do tematu budze się i zaraz nasluchuje czy maly sie rusza czy mnie kopnie, uciskam brzuch w poszukiwaniu tętna. Naprawdę można oszaleć.

Mnie już bardzo ciężko chodzić. W nocy bolą mnie mocno pachwiny, jakby mnie mialo rozerwac. A tu jeszcze ok 50 dni. Ja nie wiem. Juz jestem niedołężna, założenie butow to nielada wyczyn, ba, czasem ciezko mi wciagnac spodnie No i to moje ostatnie utkniecie w wannie to juz ciazowy popis.

Wczoraj bylam zamowic meble. Rogowka i komoda dla malego. Troche z mama pochodzilam i zrobilo mi sie slabo. No az mnie wkurza ta ociezalosc.
Ale wszystko znosze dla tego malego szkraba ktory sie rozpycha we mnie, uciska pęcherz i kopie w żołądek.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja w nocy, po 4 miałam jakieś twardnienia i chyba nawet lekkie skurcze, przestraszyłam sie Tż uspokajał że może to Mała sie przekręca miałyście coś takiego dziewczyny? Bo mój mózg już zasiał panike.

za meble i ogólnie za zakupy ja wczoraj jak sie przeleciałam z Mama też już pod koniec było mi słabo, aż sie sama zdziwiłam ale widze że nie jestem sama. Oczywiście reszte wieczoru przeleżałam narzekając i jęcząc bo wszystko bolało niemiłosiernie.

lutien ja też ostatnio w nie najlepszym nastroju, widze że wszystkim Nam się udziela. Damy rade dziewczyny. No i za szyjkę, żebyś mogła trochę odpocząć od leżenia

paulina_radom mam wrażenie, że jesteśmy w podobnym wieku i chyba się nie myle za egzaminy, ja już mam za sobą

asiall za 34 tc

my chyba nie dajemy drugiego imienia, ani po Nas ani po Dziadkach ( tu pewnie byśmy się kłócili po których )

ja mam termin na 07.04 i myśle że wystarczy jeśli spakuję torbę na początku marca, jakieś chętne ?

poza tym, Miłego Dnia dziewczyny, samych pozytywnych wiadomości Wam życzę i udanych wizyt, badań i zrealizowanych planów i zadań na dziś
ja już zdążyłam poodkurzać i pomyć podłogi
Stary 2014-01-28, 10:06   #2686
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie dzwoniłam do rejestracji i następną wizytę mam 6. lutego o 18:30. Prosiłabym o wpisanie tego na listę na 1. stronie

za szyjkę
Stary 2014-01-28, 10:08   #2687
tygrysek83
Zadomowienie

Witam sie po wizycie Wszystko w porządku pomimo często twardniejacego brzuszka. Lekarz kolejny raz podkreślał żeby się nie stresować!!!
Jutro mam jeszcze ostatnie USG to się upewnie że od środka tez wszystko ok

Co do drugiego imienia to my nie dajemy bo tylko z nim problemy. W Hiszpani np ostatnio drugie imię potraktowali jak pierwsze nazwisko :/ A w Polace nigdy nie wiem kiedy podawać jedno a kiedy dwa :/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 10:14   #2688
teQiba
Moderator

Cytat:
Tez to ogladalam
Najbardziej mi sie podobalo jak ten prowadzacy zapytal czy jezeli matka zazyczy sobie zeby przebic dziecku nos to czy to zrobi - wybronila sie tym ze u nich w salonie tylko uszy sie przebija, ale na poczatku zaczela sie motac...

Ja tez uwazam ze to powinna byc swiadoma decyzja dziecka.
Stary 2014-01-28, 10:16   #2689
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie nie ma takiego zwyczaju, zaś mój mąż ma 2 imiona i uważa że to niepotrzebna komplikacja, więc zostanie jedno... o ile wreszcie się zdecydujęPóki co by nie nazywać jej w ciągle Małą przechrzciłam tymczasowo na Pisankę

Na rozweselenie wam powiem, że jestem nienormalna w nocy przyśniło mi się, że powinnam wziąć żółty kocyk z kaczuszką a nie ten w paski z żyrafą, więc z samego rana podniosłam alarm i koleżanka, która nam je zamawiała musiała wydzwaniać, zmieniać zamówienie a w końcu i tak się okazało, że kocyki są od 5 rano naszykowane do wysyłki

Ja mam dwa, ale używam go tylko do wypisywania jakiś dokumentów typu wniosek o dowód czy prawo jazdy, więcej tego nie używałam, więc dla mnie to nie kłopot

proroczy sen. Nie zrozumiem ciężarnych nigdy

Ja jestem za tym by poczekać z przekłuwaniem uszu. Jak ktoś to robi wcześniej, to niech robi, ale ja poczekam, aż młoda dorośnie i powie sama, że chce.

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Ojej - moze jej karma czy cos utknela? Mozliwe to?
On zawsze jadł łapczywie, ponad to ma manie lizania drugiej non stop i później się krztusi futrem, ale dzisiaj w nocy, to nie było to

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-28, 10:17   #2690
virginia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Dziewczyny myśle ze mogę sie wypowiedzieć w imieniu nas noworocznych. Musicie byc spokojne. Doskonale wiecie jak działać wiec prosze Was żebyście sie niedenerwowaly. Dla mas wszystkich to ogromny szok. Jesteśmy myślami z Agata i jej rodzina.
Dziękuję, że napisałaś.
My też wspieramy ją w myślach.

Cytat:
Straszna tragedia
Wczoraj jeszcze się dowiedziałam, że szpital w którym chcę rodzić w grudniu też dał ciała i dziecko się urodziło upośledzone i żyje tylko dzięki maszynom podtrzymującym życie.

Też jestem za tym, żeby pisać takie wiadomości na biało z adnotacją u góry, że są tam smutne wiadomości...
Ja też, zresztą już kiedyś o tym pisałam.

Ja zaraz jadę z mamą do lekarza, potem robię obiad a po południu mam kursy.
A co u Was?

Miłego dnia
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 10:23   #2691
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:

1.tez ladnie
2. sen proroczy

Cytat:
Ja 21. Myślę, że połowa marca nam wystarczy
jestem za

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
Witam sie po wizycie Wszystko w porządku pomimo często twardniejacego brzuszka. Lekarz kolejny raz podkreślał żeby się nie stresować!!!

Cytat:
Ja mam dwa, ale używam go tylko do wypisywania jakiś dokumentów typu wniosek o dowód czy prawo jazdy, więcej tego nie używałam, więc dla mnie to nie kłopot
tez mam dwa i uzywam do tych samych celow czyli raz na kilka lat

Stary 2014-01-28, 10:24   #2692
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martyna141 Pokaż wiadomość
Ja w nocy, po 4 miałam jakieś twardnienia i chyba nawet lekkie skurcze, przestraszyłam sie Tż uspokajał że może to Mała sie przekręca miałyście coś takiego dziewczyny? Bo mój mózg już zasiał panike.
To pewnie przepowiadające skurcze

Cytat:
Co do drugiego imienia to my nie dajemy bo tylko z nim problemy. W Hiszpani np ostatnio drugie imię potraktowali jak pierwsze nazwisko :/ A w Polace nigdy nie wiem kiedy podawać jedno a kiedy dwa :/
.
Ja jakoś nie mam z tym problemu. W urzędach i bankach patrzą na dowód, więc wpisują co chcą, jak wypisuję jakiś wniosek to pisze imiona, to wtedy wpisuję dwa, ale jak już wspomniałam to spotkałam się z tym kilka razy w życiu.

Stary 2014-01-28, 10:26   #2693
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mam samochodu, bo tż pracuje po południu, a rano nie zdążymy, bo kiedyś jechaliśmy w tygodniu, to 2 godziny w jedną stronę
oj to niedobrze.. jak się teraz czuje? A ja nie wiem czy fretki też tak mają, że jak się u nich coś dzieje to bardzo szybko ich stan się pogarsza? Bo u nas właśnie tak było i jak jedna się słabiej czuła to koniecznie tego samego dnia jechaliśmy bo już było widać że coraz gorzej...

Cytat:
Ja tez rozpuszczalną piję, w gościach nawet 2 tez mam ciśnienie wzorowe, więc co sobie będę

nivka
No ja też się zastanawiałam jak można wydać tyle kasy a wydałam tyle, że aż mi wstyd

pakowanie torby: jak masz na kwiecień to spokojnie możesz później, ja mam termin na marzec

mam niedoczynność i nic takiego nie słyszałam od nikogo. Jeśli kontrolujesz tsh i ft4 regularnie i nie podnosi się to jest dobrze i nie powinno Ci nic grozić

bebe97 ja miałam przekłuwane uszy jakoś w 2 podst i dla mnie to była trauma, a sama chciałam

virginia musisz też pomysleć z drugiej strony, gdyby się cokolwiek działo, chociażby gdyby Ci odeszły wody w tym 35 tyg jak kici a Ty nie będziesz spakowana to nawet nie będziesz mieć głowy do tego, bo trzeba szybko do szpitala jechać żeby sterydy podać. Więc nie strachaj się tyle i pakujesz się z nami
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 10:28   #2694
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Dobra ta kawa waniliowa? Serio? Bo ja ją już dwa razy trzymałam w ręku w sklepie i boję się, że te "smaki" to tylko ściema i nie będzie ich czuć, albo jest przekombinowana i niedobra

Cytat:
Oby nie było potrzeby jechać

Cytat:
my nie dajemy. Oboje uważamy, że to tylko wnosi bałagan

Cytat:

Ale jesteś niezdecydowana w kwestii kocyka Mam nadzieję, że ten z żyrafą też będzie ci się podobał

Co do przekłuwania uszu dziewczynkom, to nie zastanawiałam się nad tym Ale chyba bym się bała przekłuć kilkumiesięcznemu dziecku uszy, bo może sobie kolczykiem zrobić krzywdę
Zresztą ja nie cierpię spać w kolczykach, więc chyba poczekałabym aż córeczka sama o to poprosi

Cytat:
Napisane przez martyna141 Pokaż wiadomość
Ja też miewam różne twardnienia i skurcze Nie są zbyt uciążliwe więc tłumaczę to sobie tym, że macica musi ćwiczyć

Cytat:

Cytat:
On zawsze jadł łapczywie, ponad to ma manie lizania drugiej non stop i później się krztusi futrem, ale dzisiaj w nocy, to nie było to

Idę też poodkurzać
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 10:30   #2695
martyna141
Raczkowanie

Dziewczyny, po wczorajszych nie miłych informacjach i wydarzeniach mam dla Was coś na poprawe humoru

poczytajcie

http://allegro.pl/blagam-kup-go-zare...tml#tabsAnchor

Stary 2014-01-28, 10:31   #2696
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
oj to niedobrze.. jak się teraz czuje? A ja nie wiem czy fretki też tak mają, że jak się u nich coś dzieje to bardzo szybko ich stan się pogarsza? Bo u nas właśnie tak było i jak jedna się słabiej czuła to koniecznie tego samego dnia jechaliśmy bo już było widać że coraz gorzej...
W nocy miał dwa takie ataki na kilka sekund, później już cisza. Zobaczę jak będzie dzisiaj w nocy.

Fretki to w ogóle chorowite stworzenia

Edytowane przez Ela87
Czas edycji: 2014-01-28 o 10:32
Stary 2014-01-28, 10:35   #2697
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość
Przykro mi że się pokłóciłaś z TŻtem. Czasem w emocjach powie się za duzo i ciezko to potem odkręcić.
Ale cię dobrze rozumiem bo mnie już bardzo cieżko fizycznie i do tego siusiu chodzę ok 6 razy w ciągu nocy.
Mój TZ co prawda jest dosc wyrozumiały ale dla wszystkich to już napięty czas, oni tez przeżywają na swój sposob.
Może twoj juz nie dźwiga napiecia i sie martwi a nie umie jakos tego okazac.

Mi ostatnio troche braklo powietrza i moj TZ tak sie wystraszył bo wydałam jakis dziwny dźwięk. Doskoczył do mnie, prawie zaczął szarpać i krzyczec co mi się dzieje. Spanikowal. A mnie tylko zatkalo na moment.

Sent from my GT-I9105P using Wizaz Forum mobile app
No właśnie problem z tym,że mój tż jak coś przeżywa to chodzi naburmuszony, bez powodu podnosi głos i wprowadza stresującą atmosferę. Zauważyłam nawet, że powoduje to u mnie twardnienia brzucha
A przez to jego czepianie się o wstawanie to zaczynam mieć do siebie pretensje, że to przeze mnie mogę za wcześnie urodzić Zresztą on mi mówi co najmniej raz dziennie, że ja się w ogóle nie przejmuję i jak coś się stanie to będzie moja wina
A tak na dobrą sprawę to nie ma aż takiej wielkiej tragedii z tą szyjką, żebym nie mogła wstać po coś sięgnąć (tak, jak wczoraj wstałam do szafki po pieczątkę i o to się pokłóciliśmy). Nawet gadałam z koleżanką, co studiuje położnictwo i ona też powiedziała, że 2,7cm szyjka oznacza lekkie skrócenie i nakaz leżenia, ale że tragedii nie ma.
W 1 ciąży w okolicach 30tc miałam rozwarcie delikatne i również skróconą szyjkę a lekarz kazał mi jedynie się oszczędzać i dużo leżeć. Urodziłam w 38tc.
Tak więc uważam, że mój tż sie je panikę zupełnie niepotrzebnie i tylko pogarsza mój stan (na pewno stresy, które mi funduje gorzej wpływają na szyjkę niż wstanie na 2 minuty kilka razy dziennie).
Ufff.... wyrzuciłam z siebie frustrację i może humor mi się polepszy

Cytat:
Ja też mówię "NIE" przekłuwaniu uszu takim małym dzieciaczkom. Choć przyznam,że słodziutko to wygląda Ale ja sama bym za dziecko tej decyzji nie podjęła Co się odwlecze to nie uciecze

Cytat:
Super
(Katharine Hadley )

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-28, 10:35   #2698
asialll
Raczkowanie

co do przekuwania uszu, ja jestem przykładem 3 miesiące miałam jak mama mnie zaprowadziła do kosmetyczki. I co? uszy przecież jeszcze rosną, wydłużają się, jak miałam 16 lat to przekłułam nowe wyżej tych co miałam bo każdy kolczyk wyglądał brzydko bo tak nisko wisiałna samym koniuszku ucha.

Najszczęśliwsza mama na świecie! Aleksander 09.03.2014
asialll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 10:42   #2699
lutien
Wtajemniczenie

Co do torby to ja akurat zaczynam w lutym składanie wszystkiego na kupę i kompletowanie tego, co mi brakuje.
Samo spakowanie jakoś nieszczególnie mi jest do szczęścia potrzebne, ale wolę, żeby wszystko leżało na 1 kupie i w razie czego można było nawet do reklamówki wrzucić. Zwłaszcza te pierdoły nie apteczne (koszula nocna, szlafrok, klapki, ręcznik itp), bo podkłady,pieluchy czy wodę to można w każdej chwili dokupić.
(Katharine Hadley )

Stary 2014-01-28, 10:44   #2700
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Hej Dziewczyny,

u nas też znów ciężka noc:/ budzę się nagle o 1-2 i koniec spania na jakieś 2 godziny...

GRATULUJĘ WAM SKOŃCZONYCH TYGODNI! uświadamiają mi jak blisko do porodu nam wszystkim

jeśli chodzi o przekłuwanie uszu małym dziewczynkom to jestem totalnie przeciwna, już nie chodzi o to, że są małe i uszy jeszcze rosną ale po prostu mi się to nie podoba jak widzę małą 2-3 latkę ze złotymi kolczykami...

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości