![]() |
#2671 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5
![]() widze, ze nie jestem wyjatkiem z niespokojna noca W sumie sie wyspalam, ale co sie przebudzilam to chodzila mi po glowie ta tragedia Cytat:
Cytat:
Cytat:
1. racja, szkoda tylko ze nie da sie pstryknac palcami i sie pozbyc tych myysli 2 ![]() w ogole bedziecie dawac dzieciom 2 imiona ??
![]() ![]() |
![]() |
#2672 |
Raczkowanie
|
Asienka ja daje drugie imię, wiem, że to może nie ma takiego znaczenia ale syn będzie miał na drugie po tatusiu Paweł, jakby była córeczka to Joanna. Jakoś tak u nas w rodzinie daje się zawsze na drugie po rodzicach
#2673 | |||
Raczkowanie
|
Cześć
Ja ostatnio także mam bezsenne noce ![]() ![]() ![]() Obudził mnie kurier ![]() ![]() ![]() Szczerze mówiąc miałam z siebie ubaw robiąc zamówienie, bo jak wcześniej Was czytałam to myśle, ale jak można wydać w aptece 200 zł ![]() ![]() ![]() Krótko byle z uśmiechem ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dzięki ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Pakowanie torby 13 lutego Mam już rezczy, zaraz lecę oglądać ![]() I pytanko - czy są u nas mamy z niedoczynnością tarczycy? (kiedyś ktoś pisał, przepraszam, ale to było dawno). Wyczytałam, że niedoczynność może powodować wcześniejsze odklejenie łożyska lub przedwczesny poród. Ktoś coś o tym wie? ![]() ![]() ![]() A co do osób, które tak jak ja mają problemy z miednicą (ból okropny) nawet podczas leżenia, a o siedzeniu, wstawaniu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Idę cieszyć się paczkami z gemini ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2674 |
Wtajemniczenie
|
Właśnie dzwoniłam do rejestracji i następną wizytę mam 6. lutego o 18:30. Prosiłabym o wpisanie tego na listę na 1. stronie
![]() Liczę w duchu na to, że szyjka się już nie skróci za bardzo i będę mogła chociaż trochę chodzić ![]() My dajemy drugie imię i będzie Kamila Anna (drugie po mojej babci). |
![]() ![]() |
![]() |
#2675 |
Raczkowanie
|
Ja się zastanawiam, u mnie w rodzinie daje się po dwa. Nawet mam pomysł na Igor Aleksander, ale mąż kręci nosem na drugie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2676 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2677 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Asiu my dajemy jedno imie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2678 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Na rozweselenie wam powiem, że jestem nienormalna ![]() ![]() W DDTvn mówili dzisiaj o przekłuwaniu uszu niemowlętom. Do studia przyszła pani kosmetyczka i stwierdziła, że nie widzi w tym nic dziwnego, że to normalne że kaleczy się uszy 5-miesięcznym dziewczynkom i najpierw powiedziała, że ten zabieg jest całkowicie bezpieczny i bezbolesny a jak prowadzący weszli w dyskusję, to odparła argumentem, że lepiej przekłuć uszy malutkiemu dziecku bo nie będzie pamiętało tego bólu. Pokazali jeszcze na żywo matkę z taka małą dziewczynką, której kosmetyczka przebiła uszy i ta mała tak się rozpłakała, że było mi jej żal ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2679 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2. ja ciezarnej niewiele trzeba do szczescia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Wazylam sie dzisiaj, 29t i 9 kg na plusie ![]() ![]()
![]() Edytowane przez asienka213 Czas edycji: 2014-01-28 o 10:04 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2680 | ||
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
Ja z nocnych przemyslen doszlam do wniosku, ze trzeba wierzyc w to ze skoro przeszlysmy przez I trymestr to i teraz musi byc dobrze... Takie tragedie niestety sie po prostu zdarzaja, tak jak poronienia na poczatku i czasem nic nie da sie zrobic ![]() Sam przyklad blizniakow - w 2 godziny dzieciaczki zmarly i nic nie dalo sie zrobic. Najlepiej byloby zeby nasze dzieci byly zdrowe i same sie wybronily bez zadnych patologii, czego nam wszystkim z calego serca zycze. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2681 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2682 |
Zakorzenienie
|
My dajemy dwa imiona. Nawet nie wiedziałam, że można dać jedno
![]() No, ale na drugie damy Łucja, bo bardzo mi się podoba i tak ma na imię teściowa i moja babcia, niech się cieszą i czują się dumne ![]()
#2683 |
Wtajemniczenie
|
Ja 21. Myślę, że połowa marca nam wystarczy
|
![]() ![]() |
![]() |
#2684 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2685 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() lutien ![]() ![]() ![]() paulina_radom mam wrażenie, że jesteśmy w podobnym wieku i chyba się nie myle ![]() ![]() ![]() asiall za 34 tc ![]() my chyba nie dajemy drugiego imienia, ani po Nas ani po Dziadkach ( tu pewnie byśmy się kłócili po których ) ja mam termin na 07.04 i myśle że wystarczy jeśli spakuję torbę na początku marca, jakieś chętne ? ![]() poza tym, Miłego Dnia dziewczyny, samych pozytywnych wiadomości Wam życzę i udanych wizyt, badań i zrealizowanych planów i zadań na dziś ![]() ja już zdążyłam poodkurzać i pomyć podłogi ![]()
![]() |
#2686 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2687 |
Zadomowienie
|
Witam sie po wizycie
![]() Jutro mam jeszcze ostatnie USG to się upewnie że od środka tez wszystko ok ![]() Co do drugiego imienia to my nie dajemy bo tylko z nim problemy. W Hiszpani np ostatnio drugie imię potraktowali jak pierwsze nazwisko :/ A w Polace nigdy nie wiem kiedy podawać jedno a kiedy dwa :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2688 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Najbardziej mi sie podobalo jak ten prowadzacy zapytal czy jezeli matka zazyczy sobie zeby przebic dziecku nos to czy to zrobi - wybronila sie tym ze u nich w salonie tylko uszy sie przebija, ale na poczatku zaczela sie motac... Ja tez uwazam ze to powinna byc swiadoma decyzja dziecka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2689 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja jestem za tym by poczekać z przekłuwaniem uszu. Jak ktoś to robi wcześniej, to niech robi, ale ja poczekam, aż młoda dorośnie i powie sama, że chce. On zawsze jadł łapczywie, ponad to ma manie lizania drugiej non stop i później się krztusi futrem, ale dzisiaj w nocy, to nie było to ![]()
![]() |
#2690 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
My też wspieramy ją w myślach. Cytat:
Ja zaraz jadę z mamą do lekarza, potem robię obiad a po południu mam kursy. A co u Was? Miłego dnia ![]()
![]() |
#2691 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 2. sen proroczy ![]() jestem za ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2692 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jakoś nie mam z tym problemu. W urzędach i bankach patrzą na dowód, więc wpisują co chcą, jak wypisuję jakiś wniosek to pisze imiona, to wtedy wpisuję dwa, ale jak już wspomniałam to spotkałam się z tym kilka razy w życiu.
![]() |
#2693 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() nivka No ja też się zastanawiałam jak można wydać tyle kasy a wydałam tyle, że aż mi wstyd ![]() pakowanie torby: jak masz na kwiecień to spokojnie możesz później, ja mam termin na marzec ![]() mam niedoczynność i nic takiego nie słyszałam od nikogo. Jeśli kontrolujesz tsh i ft4 regularnie i nie podnosi się to jest dobrze i nie powinno Ci nic grozić bebe97 ja miałam przekłuwane uszy jakoś w 2 podst i dla mnie to była trauma, a sama chciałam ![]() virginia musisz też pomysleć z drugiej strony, gdyby się cokolwiek działo, chociażby gdyby Ci odeszły wody w tym 35 tyg jak kici a Ty nie będziesz spakowana to nawet nie będziesz mieć głowy do tego, bo trzeba szybko do szpitala jechać żeby sterydy podać. Więc nie strachaj się tyle i pakujesz się z nami ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2694 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do przekłuwania uszu dziewczynkom, to nie zastanawiałam się nad tym ![]() ![]() Zresztą ja nie cierpię spać w kolczykach, więc chyba poczekałabym aż córeczka sama o to poprosi ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Idę też poodkurzać ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2695 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, po wczorajszych nie miłych informacjach i wydarzeniach mam dla Was coś na poprawe humoru
![]() poczytajcie ![]() http://allegro.pl/blagam-kup-go-zare...tml#tabsAnchor ![]()
#2696 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fretki to w ogóle chorowite stworzenia ![]()
Wszelkie piękno rodzi się w bólu. ![]() ![]() Edytowane przez Ela87 Czas edycji: 2014-01-28 o 10:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2697 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A przez to jego czepianie się o wstawanie to zaczynam mieć do siebie pretensje, że to przeze mnie mogę za wcześnie urodzić ![]() ![]() A tak na dobrą sprawę to nie ma aż takiej wielkiej tragedii z tą szyjką, żebym nie mogła wstać po coś sięgnąć (tak, jak wczoraj wstałam do szafki po pieczątkę i o to się pokłóciliśmy). Nawet gadałam z koleżanką, co studiuje położnictwo i ona też powiedziała, że 2,7cm szyjka oznacza lekkie skrócenie i nakaz leżenia, ale że tragedii nie ma. W 1 ciąży w okolicach 30tc miałam rozwarcie delikatne i również skróconą szyjkę a lekarz kazał mi jedynie się oszczędzać i dużo leżeć. Urodziłam w 38tc. Tak więc uważam, że mój tż sie je panikę zupełnie niepotrzebnie i tylko pogarsza mój stan (na pewno stresy, które mi funduje gorzej wpływają na szyjkę niż wstanie na 2 minuty kilka razy dziennie). Ufff.... wyrzuciłam z siebie frustrację i może humor mi się polepszy ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2698 |
Raczkowanie
|
co do przekuwania uszu, ja jestem przykładem 3 miesiące miałam jak mama mnie zaprowadziła do kosmetyczki. I co? uszy przecież jeszcze rosną, wydłużają się, jak miałam 16 lat to przekłułam nowe wyżej tych co miałam bo każdy kolczyk wyglądał brzydko bo tak nisko wisiałna samym koniuszku ucha.
#2699 |
Wtajemniczenie
|
Co do torby to ja akurat zaczynam w lutym składanie wszystkiego na kupę i kompletowanie tego, co mi brakuje.
Samo spakowanie jakoś nieszczególnie mi jest do szczęścia potrzebne, ale wolę, żeby wszystko leżało na 1 kupie i w razie czego można było nawet do reklamówki wrzucić. Zwłaszcza te pierdoły nie apteczne (koszula nocna, szlafrok, klapki, ręcznik itp), bo podkłady,pieluchy czy wodę to można w każdej chwili dokupić. |
![]() ![]() |
![]() |
#2700 |
Wtajemniczenie
|
Hej Dziewczyny,
u nas też znów ciężka noc:/ budzę się nagle o 1-2 i koniec spania na jakieś 2 godziny... GRATULUJĘ WAM SKOŃCZONYCH TYGODNI! uświadamiają mi jak blisko do porodu nam wszystkim ![]() jeśli chodzi o przekłuwanie uszu małym dziewczynkom to jestem totalnie przeciwna, już nie chodzi o to, że są małe i uszy jeszcze rosną ale po prostu mi się to nie podoba jak widzę małą 2-3 latkę ze złotymi kolczykami...
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:29.