|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami! PM2014 cz.24
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() rabbitka śliczną suknię miała Twoja mama!!! BOSKA! Moja miała opływającą z koronki Cytat:
![]() Co do "narzeczonego" to mnie w wieku 16 i 17 lat nadal zapraszano samą. Wtedy tego nie rozumiałam, ale z perspektywy czasu się nie dziwię. Także wybadajcie teren, bo może się okazać, że ostatecznie przyjdzie sama, bo się pozmienia ![]() Cytat:
Pisałaś tez o przyjaciółce Marysi - moja mama także ma taką i wiem, że ona być musi! Niech i rodzice mają bliskich przy sobie ![]() Cytat:
U mnie takich kuzynów, pomimo braku os. tow. sadzamy z rodziną.
|
|
#3062 |
|
Rozeznanie
|
http://ladiva.com.pl/sukniaslubnanowa5.html
Upatrzyłam sobie tę suknię... I wiecie co? Zamknęli salon ![]() Załamać się idzie... ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- U mnie takich kuzynów, pomimo braku os. tow. sadzamy z rodziną.[/QUOTE] I tak też pewnie będzie sadzać... ale jak wyskoczą z tekstem, że oni to mają partnera i chcą z nim przyjść?
|
#3063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3064 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hehe to faktycznie ja bylam wstydliwa nastolatka i pamietam, ze na balu gimnazjalnym strasznie nie chcialam tanczyc z chlopakami ![]() Cytat:
Hmm a co do tego zapraszania 18+ z osobami towarzyszacymi, to z jednej strony juz wypada ale z drugiej,jak rzeczywiscie z nikim sie nie spotykaja to jest takie placenie za przypadkowych gosci. Cytat:
tym bardziej jak mowisz, ze normalnie byscie jej nie zapraszali ![]() Cytat:
![]() U nas nie bedzie takiej sytuacji, bo mlodziezy w wieku 16-17 jest piatka, w tym kuzyn Patrycji-jej rownolatek, z ktorym sie b.dobrze zna, wiec moga siedziec razem (male dzieci beda siedziec gdzies indziej) a potem jest dwoch 20 latkow-jeden z dziewczyna, drugi nie wiem jeszcze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3065 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój by w końcu miał poczucie że jest na odpowiednim miejscu![]() Napisałam to paru firm które robią figurki (w ofercie był pan młody hokeista ) czy są w stanie zrobić coś na zmówienie, zobaczymy.
|
|
#3066 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Jak dobrze, że w naszych rodzinach nie ma zbyt wiele osób w tym wieku. Tylko jedną "wtopę" zaliczyliśmy. Przyjęliśmy, że gimbazjum przychodzi z rodzicami, a oddzielne zaproszenie piszemy od 18 roku życia. No i pojechaliśmy do kuzyna TŻta, gadka szmatka, a tu się okazuje, że jego syn już 18 lat ma a my go z rodzicami zaprosiliśmy bo TŻ z rodzicami jakoś czas stanął w miejscu Ale na szczęście kuzyn super, powiedział, że syn dziewczyny nie ma, a przypadkowej nie będzie brał, żeby nam kosztów nie generować i normalnie całą rodziną się pojawią. To też pierwsza rodzina ze strony TŻ, która nam się oficjalnie potwierdziła z ilością osób, a ślub już za 3 tygodnie. W zaproszeniu prosiliśmy o potwierdzenie do 16.02, jednak z doświadczenia po weselach braci już się szykuję psychicznie na dłuższe posiedzenie z telefonem 17 lutego |
||
|
|
|
#3067 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam też takie podejscie do zapraszania z os. towarzyszącą bo sama mam niewiele wiecej lat (23) i jakoś tak blisko mi sercem do tych biednych nastolatków
Edytowane przez swiat_katarzyny Czas edycji: 2014-02-06 o 12:04 |
|
|
|
|
#3068 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
justynkie a wesele gdzie planujecie? Miło spotkać "ziomalkę" ![]() A może podpowiesz mi u kogo się czesać/ malować? Moja fryzjerka w tym samym dniu ma ślub siostry i zostałam na lodzie z kłakami :x
|
|
#3069 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My posadzimy całe kuzynostwo wiekowo. 8-latek jest już na tyle duży, że nie musi siedzieć z rodzicami. Nastolatki będą siedziały razem, a osoby pow 18 lat przy stole naszych znajomych - ze względu na pozwolenie picia wódki. Nie chcemy ich sadzać z 15-latkami bo wtedy nie przypilnujemy kto pije i czy mu wolno. Cytat:
Ja mam zaklepaną Makeupownię i Edytę Gryko do fryzury, ale nie wiem czy mają jeszcze terminy - zapisywałam się w październiku i w moim dniu już miały 2 klientki ![]() Za dużo nie poradzę bo od 5 lat nie mieszkam w Olsztynie
Edytowane przez justynkie Czas edycji: 2014-02-06 o 12:07 |
||
|
|
|
#3070 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() elrosa, pudełka przecudowne, masz talent dziewczyno! |
|
|
|
|
#3071 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Właśnie też znalazłam... Ale postanowiłam, że pójdę po przymierzam i jak nie znajdę nic konkretnego to pojadę do Rybnika :P
|
|
#3072 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, no to podziekowalismy)....nie zamierzam zadnej z nich nawet o slubie zawiadamiać.)
|
|
#3073 |
|
Zadomowienie
|
ysiu, a może wycięta z drewna, płaska. Na all robią nie tylko literki, ale i kształty.
Pobieram się po 4.5 roku znajomości. Poznaliśmy się na studiach, ale jestem niemal pewna, że koło matury mi się przyśnił ![]() Rodzice TŻ płacą z swoją stronę gości, więc zapraszają kogo uważają - TŻowi to akurat odpowiada. Z mojej strony płacę ja. I tu jest problem kogo zaprosić. Generalnie kontakty są znikome, zapraszamy rodzeństwo rodziców z rodzinami, babcię i jeszcze kilka osób. Mam nadzieję, że część rodziny nie przyjdzie, bo ostatnio byliśmy na weselu, siedzieliśmy obok siebie i nawet się nie odezwali... Nie chcę zapraszać sąsiadów, ale tradycja (rodzice nie będą na językach). Zapraszam Mamy przyjaciółkę, ponieważ nie chcę żeby była smutna w ten dzień, no i ta Pani pomaga rodzicom, gdy mnie nie ma. Ale powiedziałam, że jej dzieci zapraszać nie będę - chyba 5, wszyscy chyba sparowani. Wciąż nie mam domkniętej listy gości No i ta suknia, im dłużej na nią czekam, tym bardziej mi się jej odechciewa. Cały czas brzmią mi w głowie słowa: tak naprawdę tylko raz masz okazję założyć taką suknię. No i poważnie się zastanawiam |
|
|
|
#3074 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I dobrze...! Jak sobie pościeliła tak się wyśpi. Pójdziesz z zaproszeniem, a ona Ci jeszcze w twarz powie, że ona nie ma zamiaru iść na Twój ślub. Szkoda sobie psuć dzień
|
|
#3075 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3076 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My płacimy sami. Tak postanowiliśmy. A rodzice i tak się wtrącają . Za to sąsiadki zapraszam tylko na ślub. Natomiast przyjaciółki mamy na wesele. W końcu przyszywane ciotki .A nie da rady jeszcze przemyśleć czy na pewno chcesz tę suknię?
|
|
#3077 |
|
Wtajemniczenie
|
wiecie co... zajrzałam na 1 stronę i przejrzałam poprzednie wątki, okazuje się że niedługo minie rok odkąd dołączyłam do wątku w 8 części
![]() spadam na egzamin, trzymać kciuki! |
|
|
|
#3078 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nic jej nie zawiniłaś. Jednak nie wszyscy dorośli - są naprawdę dorośli. ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
|
|
#3079 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i jestem oczarowana od wczoraj salonem Sarah tylko nie wiem cyz już iść zamawiać sukienkę która mi sie podoba czy iść jeszcze gdzieś przymierzać..
Edytowane przez zakrecona_kropka Czas edycji: 2014-02-06 o 12:23 |
||
|
|
|
#3080 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3081 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale dla mnie klasyczne albumy mają zdecydowanie więcej duszy, fotoksiążki wydają mi się taką "modą"...Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
I mocno przyciemnia rzęsy, z tego co patrzyłam na efekty różnych dziewczyn (najgenialniejsze ma Idalia ), więc jeśli drażni Cię to, że masz jasne rzęsy, ta odżywka może to zmienić ![]() Ja jeszcze od poniedziałku zaczęłam pić skrzypokrzywę i mam zamiar zrobić sobie 3 miesiące kuracji, a później miesiąc przerwy i od nowa. Liczę na babyhair i zagęszczenie włosów, a do tego jak wzmocnią mi się paznokcie czy oczyści cera to nie będę miała nic przeciwko Tym bardziej, że pokrzywa działa też ogólnie oczyszczająco na organizm, a do tego lubię ten smak ![]() Dzisiaj rozmawiałam z moją przyjaciółką trochę o ślubie, no i ona wyjeżdża najprawdopodobniej na wakacje do USA, ale obiecała wrócić na moje wesele. Ale w związku z tym, że nie wyobrażam sobie panieńskiego bez niej, a panieński bym chciała 2-3 tygodnie przed ślubem, a nie chcę jej skracać bardziej wakacji, to panieński odpuszczam, bo i tak nie mam na niego parcia. Najwyżej będę z moimi lejdis świętować zamążpójście w babskim gronie, już po fakcie
Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2014-02-06 o 12:26 |
|||||
|
|
|
#3082 |
|
Zakorzenienie
|
To ja chyba jestem wyjątkiem, bo nie bede nikogo usadzala, kazdy usiadzie gdzie bedzie chcial, poniewaz mlodziezy do lat 18 miala nie bede, no poza 3 dzieci ktore maja do max 7 lat, wiec beda siedziec z rodzicami, reszta jest powyzej 18 lat z osobami towarzyszacymi, ja i Tz mamy tak ugodowa rodzine, ze z mlodymi sie na bank dogadaja, gdyby ktos trafil kolo starszych, na pewno swiadkowie beda kolo nas siedzieli a dalej rodzice, a reszta gdzie im pasuje
|
#3083 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oooo ![]() Ja jestem z Warszawy - więc kawał drogi... Ale czego się nie robi by wyglądać pięknie. Szkoda tylko bo mają w kolorze "ecru" a ja chciałam białą. Ja jak zamówię sobie suknię, to już nigdzie nic nie będę przeglądała. Bo jestem z natury taka, że coś zamówię, a potem widzę coś piękniejszego i muszę sobie wmawiać, ze to nie dla mnie :P
|
|
#3084 |
|
Zakorzenienie
|
Te kolczyki są tak bardzo "moje", że się dziwię, że ich jeszcze nie mam. A że mają to coś czego szukam będą idealne
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#3085 |
|
Zadomowienie
|
Sunrise28, zapraszanie na sam ślub u nas nie przejdzie niestety. Na zastanowienie się mam jeszcze kilka dni. A nie dochodzę do żadnego wyboru już od jakiegoś czasu
![]() Małe dzieci będą przy rodzicach, a młodzież z młodzieżą
|
|
|
|
#3086 | |
|
Rozeznanie
|
Pocieszyłyście mnie, bo ja myślałam, że platforma minimalizuje ból podbicia! Trochę mi było żal, że moje buty nie mają żadnej platformy, ale skoro tak to uff
[/QUOTE]Też mam problem z podbiciem... I dlatego chcę szpilki na minimalnym obcasie, bo na większym nie wytrzymam ![]() Co za ....... ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
U nas w bloku przyjęło się, że jak sie zaprasza sąsiadów (o ile są to sąsiedzi z którymi nie jesteśmy w bliższych relacjach) to się mówi, że będzie ślub o tej i o tej i sąsiedzi sobie mogą przyjść ![]() ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- I jeszcze jedno... prawdopodobnie będę miała okrągłe stoły (zależy to od ilości gości). I chciałam zrobić osobny stolik dla dzieci, tzn. dzieci w wieku 5-13 lat (takie będą) będą siedzieć razem - bez rodziców. Dobry pomysł - czy lepiej sadzać koło rodziców?
|
|
#3087 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3088 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3089 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3090 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:55.

ale i tak trzeba wziac poprawke, ze nie wszyscy przyjda wiec ostatecznie mam nadzieje, ze bedzie jak na poczatku ustalalismy-120 os plus 7 dzieci 

, no to podziekowalismy)....
Ale dla mnie klasyczne albumy mają zdecydowanie więcej duszy, fotoksiążki wydają mi się taką "modą"...
no ale nie wiem sama .
zeby to byla TA fryzjerka