Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami! PM2014 cz.24 - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-06, 11:52   #3061
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Dot.: Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami! PM2014 cz.24

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Mnie żadne nie przekonują jako kolczyki do ślubu...

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
No właśnie ja się cieszę że do cywilnego ani rodziece, ani teściowie się nie wcinają. Pewnie z kościelnym będzie co innego. Trzymam kciuki za Ciebie żebyś miała taki skład gości jak sobie wymarzyłaś, może faktycznie się wycofają...
Myślę, że sama z dzieckiem nie będzie chciała przyjść. Jedynie co to obrażą się na mnie jej rodzice, ale po tym jakie tekstu rzucali po weselu mojej siostry to mam to w nosie... najwyżej będą "źle wychowaną i zarozumiałą córeczką" .

Cytat:
Napisane przez positive rebel Pokaż wiadomość
Nie, nie jest chora. Jest jedynaczką, jej mama popełniła samobójstwo jak moja kuzynka miała kilka miesięcy i od tego czasu wujek jest bardzo przewrażliwiony na punkcie jej bezpieczeństwa.
O kurczak, to nic dziwnego, że jej tato tak się o nią troszczy, jednak... myślę, że skoro ma 25 lat to powinien przystopować. On ma świadomość tego co robi?

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
u mnie na ślubie chrzestnych też nie będzie - wuja nie żyje, a ciocia... szkoda gadać. Od 18 lat nie utrzymuje z nami kontaktu.
takich sytuacji nie lubię najbardziej... Ma się chrzestnych i któryś z nich nagle o nas zapomina...

rabbitka śliczną suknię miała Twoja mama!!! BOSKA! Moja miała opływającą z koronki

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
U nas jak Tesciowa sie dolaczyla do listy to mamy +10 osob ale i tak trzeba wziac poprawke, ze nie wszyscy przyjda wiec ostatecznie mam nadzieje, ze bedzie jak na poczatku ustalalismy-120 os plus 7 dzieci
U nas też jest lista duża, ale wiemy, że w ostatecznych kalkulacjach przyjdzie mniej osób
Co do "narzeczonego" to mnie w wieku 16 i 17 lat nadal zapraszano samą. Wtedy tego nie rozumiałam, ale z perspektywy czasu się nie dziwię. Także wybadajcie teren, bo może się okazać, że ostatecznie przyjdzie sama, bo się pozmienia

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Kishlaczkowa, my chcemy wino/książki i właśnie się zastanawiam nad jakimś kufrem/koszykiem, no bo przecież w rękach tego trzymać nie będziemy...
A no właśnie, łatwiej włożyć do takiego pudełka niż trzymać w ręku, aż ręce odpadną...
Pisałaś tez o przyjaciółce Marysi - moja mama także ma taką i wiem, że ona być musi! Niech i rodzice mają bliskich przy sobie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Moja teściowa z kolei chce zapraszać wszystkich nastolatków bez dziewczyn, jeśli jakiś 18-latek obecnie nie ma dziewczyny to ona już ustaliła z jego rodzicami że mamy wpisywać razem z nimi. Ona nie chce płacić za przypadkowych znajomych. Jedna tylko ciocia TŻ powiedziała że jej niespełna 18-letnia córka od 3 miesięcy!!! ma chłopaka i chce z nim przyjść, to teściowa zadzwoniła i kazała wpisać "Izę ze szturchańcem"
Z TŻ'em mamy takie samo podejście! I nawet dwóch znajomych chce zaprosić bez os. tow., ale może mu przemówię, że głupio. Jednak on ciągle powtarza, że są takimi kolegami, że im bez różnicy i tak przyjdą sami... Cały on!

Cytat:
Napisane przez Sunrise28 Pokaż wiadomość
Ja też mam z tym problem Bo jakby tak zapraszać wszystkich z osobami towarzyszącymi to się strasznie duża liczba gości robi... ale z drugiej strony chciałabym uniknąć sytuacji, że 17-latka siedzi z dzieciarnią...
U mnie takich kuzynów, pomimo braku os. tow. sadzamy z rodziną.

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 11:55   #3062
Sunrise28
Rozeznanie

http://ladiva.com.pl/sukniaslubnanowa5.html

Upatrzyłam sobie tę suknię... I wiecie co? Zamknęli salon
Załamać się idzie...

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

U mnie takich kuzynów, pomimo braku os. tow. sadzamy z rodziną.[/QUOTE]

I tak też pewnie będzie sadzać... ale jak wyskoczą z tekstem, że oni to mają partnera i chcą z nim przyjść?
Sunrise28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 11:56   #3063
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
http://ladiva.com.pl/sukniaslubnanowa5.html

Upatrzyłam sobie tę suknię... I wiecie co? Zamknęli salon
Załamać się idzie...
http://www.sarah.com.pl/oferta_szcze...dp=208&start=0
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 11:56   #3064
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ines3037200 Pokaż wiadomość
Ale lipa
No nic, liczcie na to, że się opamiętają. Przy potwierdzeniu gości się okaże, czy przyjdzie z gachem czy nie.

Ja tam się z 16-latek mających narzeczonych nie śmieję, bo 16 urodziny świętowałam już z moim przyszłym mężem
No zobaczymy jak to wyjdzie
Hehe to faktycznie ja bylam wstydliwa nastolatka i pamietam, ze na balu gimnazjalnym strasznie nie chcialam tanczyc z chlopakami juz nie mowiac o czyms wiecej

Cytat:
Moja teściowa z kolei chce zapraszać wszystkich nastolatków bez dziewczyn, jeśli jakiś 18-latek obecnie nie ma dziewczyny to ona już ustaliła z jego rodzicami że mamy wpisywać razem z nimi. Ona nie chce płacić za przypadkowych znajomych. Jedna tylko ciocia TŻ powiedziała że jej niespełna 18-letnia córka od 3 miesięcy!!! ma chłopaka i chce z nim przyjść, to teściowa zadzwoniła i kazała wpisać "Izę ze szturchańcem"
Hahah dobra Tesciowa

Hmm a co do tego zapraszania 18+ z osobami towarzyszacymi, to z jednej strony juz wypada ale z drugiej,jak rzeczywiscie z nikim sie nie spotykaja to jest takie placenie za przypadkowych gosci.

Cytat:
Napisane przez Kaigara Pokaż wiadomość
A co jak znamy i rodziców i córkę, która ma już 18 lat. Normalnie byśmy jej nie zapraszali, ale wpisaliśmy ją z rodzicami. Nie ma żadnego chłopaka, myślicie, że to duże faux pas?

A co do teściowej, która chce zapraszać z narzeczonymi... Cóż ja bym powiedziała narzeczonemu, żeby z nią pogadał. A jak to by nic nie dało to... to nie wiem co. Narzeczony by pewnie suszył jej głowę tak długo, aż przestałaby się wtrącać.
Mysle, ze nie tym bardziej jak mowisz, ze normalnie byscie jej nie zapraszali

Cytat:

ja już nie raz pisałam tutaj na wątku moje zdanie na ten temat. Byłam na weselu zaproszona jako 17 latka (a 16 lat niedaleko) jako dodatek do moich rodziców, bez osoby towarzyszącej. Siedzialam z dzieciakami po 8,10,12 lat, czułam sie jak niania, a moje niewiele strasze kuzynostwo (18,19 lat) siedziało z dorosłymi i oczywiscie bawilo się z swoimi osobami towarzyszącymi. Skoro oni mieli os. towarzyszące to ja siedzialam prawie calą noc za stołem uspakajając dzieciarnie. Dodam że wtedy byłam z kimś. Także akurat troska wujka jest uzasadniona.
Tak, pamietam jak o tym pisalas i faktycznie musialas sie kiepsko czuc, ale mnie to dziwi, czemu zostalas posadzona z dzieciakami i robilas za nianke, a nie np juz ze starszym kuzynostwem..
U nas nie bedzie takiej sytuacji, bo mlodziezy w wieku 16-17 jest piatka, w tym kuzyn Patrycji-jej rownolatek, z ktorym sie b.dobrze zna, wiec moga siedziec razem (male dzieci beda siedziec gdzies indziej) a potem jest dwoch 20 latkow-jeden z dziewczyna, drugi nie wiem jeszcze

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 11:57   #3065
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rabbitka Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziękuje w imieniu mamy wczoraj właśnie mówiłam jej wczoraj, że w dzisiejszych czasach jeszcze by można ją spokojnie założyć

Ysia Ty koty lubisz, to może taka:

http://www.etsy.com/uk/listing/11881...n=holidays_mid

A tak serio ciezko cos fajnego znalezć
http://www.etsy.com/uk/listing/15024...aper_goods_low
Nie balerina, ale w temacie baletu:

http://www.etsy.com/uk/listing/15302...n=weddings_low

No i duzo jest takich na torty urodzinowe ale to raczej dzieciece
http://www.craftcompany.co.uk/index....FdShtAodAG4Acw
http://en.dawanda.com/product/354547...=en_GA2-PLA-C8
http://www.ebay.co.uk/itm/like/13080...f13=80&ff14=95

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kot ekstra!! mój by w końcu miał poczucie że jest na odpowiednim miejscu

Napisałam to paru firm które robią figurki (w ofercie był pan młody hokeista ) czy są w stanie zrobić coś na zmówienie, zobaczymy.

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 12:02   #3066
Ines3037200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
gratuluję

Zastanawiam się na TYMI butami do ślubu. Macie jakieś doświadczenia z butami tej firmy, wygodne są?
Śliczne! Bierz, Ryłko robi naprawdę porządny towar
Cytat:
Masz rację, ale my jako organizatorzy nie chcemy też zapraszać przypadkowych osób. Jeśli ktoś miałby chłopaka/dziewczynę dłużej to jasne że bym zaprosiła nawet 16-latkę z chłopakiem. Albo gdyby taki przypadek był jeden. Ale jak 18-latka ma chłopaka od miesiąca a wcześniej miała pięciu innych, to do naszego wesela kandydat na towarzysza może się zmienić 3 razy. A takich nastolatków od strony TŻ mamy trochę. Doszłoby nam ok 12 przypadkowych osób a to już spory koszt. Trudno, będą się bawić w swoim gronie.
Oooo moja droga to już całkiem Kinderbal byś miała

Jak dobrze, że w naszych rodzinach nie ma zbyt wiele osób w tym wieku.
Tylko jedną "wtopę" zaliczyliśmy.
Przyjęliśmy, że gimbazjum przychodzi z rodzicami, a oddzielne zaproszenie piszemy od 18 roku życia.
No i pojechaliśmy do kuzyna TŻta, gadka szmatka, a tu się okazuje, że jego syn już 18 lat ma a my go z rodzicami zaprosiliśmy bo TŻ z rodzicami jakoś czas stanął w miejscu
Ale na szczęście kuzyn super, powiedział, że syn dziewczyny nie ma, a przypadkowej nie będzie brał, żeby nam kosztów nie generować i normalnie całą rodziną się pojawią. To też pierwsza rodzina ze strony TŻ, która nam się oficjalnie potwierdziła z ilością osób, a ślub już za 3 tygodnie.

W zaproszeniu prosiliśmy o potwierdzenie do 16.02, jednak z doświadczenia po weselach braci już się szykuję psychicznie na dłuższe posiedzenie z telefonem 17 lutego
Ines3037200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 12:02   #3067
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:

Tak, pamietam jak o tym pisalas i faktycznie musialas sie kiepsko czuc, ale mnie to dziwi, czemu zostalas posadzona z dzieciakami i robilas za nianke, a nie np juz ze starszym kuzynostwem..
U nas nie bedzie takiej sytuacji, bo mlodziezy w wieku 16-17 jest piatka, w tym kuzyn Patrycji-jej rownolatek, z ktorym sie b.dobrze zna, wiec moga siedziec razem (male dzieci beda siedziec gdzies indziej) a potem jest dwoch 20 latkow-jeden z dziewczyna, drugi nie wiem jeszcze

Pewnie PM wyszli z zalożenia ze 18+ dorosły, -18 dziecko i jakoś nie poddali tego refleksji (wesele bylo duże na 160 osob).
Ja mam też takie podejscie do zapraszania z os. towarzyszącą bo sama mam niewiele wiecej lat (23) i jakoś tak blisko mi sercem do tych biednych nastolatków jeszcze to piętno tego nieszczęsnego wspomnienia

Edytowane przez swiat_katarzyny
Czas edycji: 2014-02-06 o 12:04
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 12:03   #3068
Magheru
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Właśnie widzę, że u Was generalnie jak się włączają rodzice to jest na odwrót. U nas TŻ zrobił listę zgodnie z zasadą-rodzina to rodzina, do tego doszli znajomi z dzieciństwa. A jego mama namówiła go, żeby jednak tylko najbliższych i takich, z którymi utrzymuje kontakt, a nie tych, których wypada...
Pozazdrościć.

justynkie a wesele gdzie planujecie?

Miło spotkać "ziomalkę"

A może podpowiesz mi u kogo się czesać/ malować? Moja fryzjerka w tym samym dniu ma ślub siostry i zostałam na lodzie z kłakami :x
Stary 2014-02-06, 12:05   #3069
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
To jest podstawowe pytanie! My na jednym weselu bez winietek tak usiedliśmy, że obok nas siedziały dzieciaki i mimo że byłam z TŻ to i tak czuliśmy się źle - sami sobie musieliśmy wódkę polewać.
My posadzimy całe kuzynostwo wiekowo. 8-latek jest już na tyle duży, że nie musi siedzieć z rodzicami. Nastolatki będą siedziały razem, a osoby pow 18 lat przy stole naszych znajomych - ze względu na pozwolenie picia wódki. Nie chcemy ich sadzać z 15-latkami bo wtedy nie przypilnujemy kto pije i czy mu wolno.

Cytat:
Napisane przez Magheru Pokaż wiadomość
Pozazdrościć.

justynkie a wesele gdzie planujecie?

Miło spotkać "ziomalkę"

A może podpowiesz mi u kogo się czesać/ malować? Moja fryzjerka w tym samym dniu ma ślub siostry i zostałam na lodzie z kłakami :x
Wesele u Kicermana.
Ja mam zaklepaną Makeupownię i Edytę Gryko do fryzury, ale nie wiem czy mają jeszcze terminy - zapisywałam się w październiku i w moim dniu już miały 2 klientki
Za dużo nie poradzę bo od 5 lat nie mieszkam w Olsztynie

Edytowane przez justynkie
Czas edycji: 2014-02-06 o 12:07
justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 12:09   #3070
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Moje drogie - juz wracam będe z wami prawie codziennie
Co mnie ominęło?
p.s. czytałam relacje kuli

ja po targach też mam mieszane uczucia... nigdy nie chiałam prostej sukienki, a teraz w glowie zawróciła mi ta
przepiekna! podoba do sukienki madzixa

elrosa, pudełka przecudowne, masz talent dziewczyno!

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 12:10   #3071
Sunrise28
Rozeznanie

Właśnie też znalazłam... Ale postanowiłam, że pójdę po przymierzam i jak nie znajdę nic konkretnego to pojadę do Rybnika :P
Stary 2014-02-06, 12:10   #3072
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość

takich sytuacji nie lubię najbardziej... Ma się chrzestnych i któryś z nich nagle o nas zapomina...
sytuacja nie jest kolorowa, bo ta Pani mieszka tylko 15 km ode mnie. (rozwiodła się z bratem mojego taty, zrobiła z jego życia co zrobiła i jak odchodziła z naszej rodziny powiedziała, ze nie chce utrzymywac z nami zadnych kontaktów. Na komunie moją dostała zaproszenie, nawet nie zadzwoniła. Krótko przed 18 moj tata spotkał ją na miescie i powiedział, ze Kasia planuje odnowić kontakt i że wybiera się z zaproszeniami dla niej i dla jej córek - moich kuzynek starszych ode mnie o 5 i 7 lat) a ona odwróciła głowe i powiedziała tylko, że ona zadnych zaproszeń nie przyjmuje, a jej corki sa za stare by sie w 18 bawić, no to podziekowalismy)....
nie zamierzam zadnej z nich nawet o slubie zawiadamiać.)
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 12:12   #3073
cude
Zadomowienie

ysiu, a może wycięta z drewna, płaska. Na all robią nie tylko literki, ale i kształty.

Pobieram się po 4.5 roku znajomości. Poznaliśmy się na studiach, ale jestem niemal pewna, że koło matury mi się przyśnił

Rodzice TŻ płacą z swoją stronę gości, więc zapraszają kogo uważają - TŻowi to akurat odpowiada. Z mojej strony płacę ja. I tu jest problem kogo zaprosić. Generalnie kontakty są znikome, zapraszamy rodzeństwo rodziców z rodzinami, babcię i jeszcze kilka osób. Mam nadzieję, że część rodziny nie przyjdzie, bo ostatnio byliśmy na weselu, siedzieliśmy obok siebie i nawet się nie odezwali... Nie chcę zapraszać sąsiadów, ale tradycja (rodzice nie będą na językach). Zapraszam Mamy przyjaciółkę, ponieważ nie chcę żeby była smutna w ten dzień, no i ta Pani pomaga rodzicom, gdy mnie nie ma. Ale powiedziałam, że jej dzieci zapraszać nie będę - chyba 5, wszyscy chyba sparowani.
Wciąż nie mam domkniętej listy gości

No i ta suknia, im dłużej na nią czekam, tym bardziej mi się jej odechciewa. Cały czas brzmią mi w głowie słowa: tak naprawdę tylko raz masz okazję założyć taką suknię.
No i poważnie się zastanawiam
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 12:13   #3074
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
sytuacja nie jest kolorowa, bo ta Pani mieszka tylko 15 km ode mnie. (rozwiodła się z bratem mojego taty, zrobiła z jego życia co zrobiła i jak odchodziła z naszej rodziny powiedziała, ze nie chce utrzymywac z nami zadnych kontaktów. Na komunie moją dostała zaproszenie, nawet nie zadzwoniła. Krótko przed 18 moj tata spotkał ją na miescie i powiedział, ze Kasia planuje odnowić kontakt i że wybiera się z zaproszeniami dla niej i dla jej córek - moich kuzynek starszych ode mnie o 5 i 7 lat) a ona odwróciła głowe i powiedziała tylko, że ona zadnych zaproszeń nie przyjmuje, a jej corki sa za stare by sie w 18 bawić, no to podziekowalismy)....
nie zamierzam zadnej z nich nawet o slubie zawiadamiać.)

I dobrze...! Jak sobie pościeliła tak się wyśpi.
Pójdziesz z zaproszeniem, a ona Ci jeszcze w twarz powie, że ona nie ma zamiaru iść na Twój ślub. Szkoda sobie psuć dzień
Stary 2014-02-06, 12:15   #3075
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
I dobrze...! Jak sobie pościeliła tak się wyśpi.
Pójdziesz z zaproszeniem, a ona Ci jeszcze w twarz powie, że ona nie ma zamiaru iść na Twój ślub. Szkoda sobie psuć dzień
I szkoda dawać komuś takiemu satysfakcję, że 'ha! przyszła do mnie, a ja jej mogłam odmówić'.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 12:16   #3076
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
ysiu, a może wycięta z drewna, płaska. Na all robią nie tylko literki, ale i kształty.

Pobieram się po 4.5 roku znajomości. Poznaliśmy się na studiach, ale jestem niemal pewna, że koło matury mi się przyśnił

Rodzice TŻ płacą z swoją stronę gości, więc zapraszają kogo uważają - TŻowi to akurat odpowiada. Z mojej strony płacę ja. I tu jest problem kogo zaprosić. Generalnie kontakty są znikome, zapraszamy rodzeństwo rodziców z rodzinami, babcię i jeszcze kilka osób. Mam nadzieję, że część rodziny nie przyjdzie, bo ostatnio byliśmy na weselu, siedzieliśmy obok siebie i nawet się nie odezwali... Nie chcę zapraszać sąsiadów, ale tradycja (rodzice nie będą na językach). Zapraszam Mamy przyjaciółkę, ponieważ nie chcę żeby była smutna w ten dzień, no i ta Pani pomaga rodzicom, gdy mnie nie ma. Ale powiedziałam, że jej dzieci zapraszać nie będę - chyba 5, wszyscy chyba sparowani.
Wciąż nie mam domkniętej listy gości

No i ta suknia, im dłużej na nią czekam, tym bardziej mi się jej odechciewa. Cały czas brzmią mi w głowie słowa: tak naprawdę tylko raz masz okazję założyć taką suknię.

My płacimy sami. Tak postanowiliśmy. A rodzice i tak się wtrącają .
Za to sąsiadki zapraszam tylko na ślub.
Natomiast przyjaciółki mamy na wesele. W końcu przyszywane ciotki .

A nie da rady jeszcze przemyśleć czy na pewno chcesz tę suknię?
Stary 2014-02-06, 12:16   #3077
missmalezji
Wtajemniczenie

wiecie co... zajrzałam na 1 stronę i przejrzałam poprzednie wątki, okazuje się że niedługo minie rok odkąd dołączyłam do wątku w 8 części

spadam na egzamin, trzymać kciuki!

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 12:18   #3078
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
I szkoda dawać komuś takiemu satysfakcję, że 'ha! przyszła do mnie, a ja jej mogłam odmówić'.
Dokładnie.
Nic jej nie zawiniłaś. Jednak nie wszyscy dorośli - są naprawdę dorośli.

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
wiecie co... zajrzałam na 1 stronę i przejrzałam poprzednie wątki, okazuje się że niedługo minie rok odkąd dołączyłam do wątku w 8 części

spadam na egzamin, trzymać kciuki!
Trzymam!!
Stary 2014-02-06, 12:19   #3079
zakrecona_kropka
Raczkowanie

Cytat:
To jest podstawowe pytanie! My na jednym weselu bez winietek tak usiedliśmy, że obok nas siedziały dzieciaki i mimo że byłam z TŻ to i tak czuliśmy się źle - sami sobie musieliśmy wódkę polewać.
My posadzimy całe kuzynostwo wiekowo. 8-latek jest już na tyle duży, że nie musi siedzieć z rodzicami. Nastolatki będą siedziały razem, a osoby pow 18 lat przy stole naszych znajomych - ze względu na pozwolenie picia wódki. Nie chcemy ich sadzać z 15-latkami bo wtedy nie przypilnujemy kto pije i czy mu wolno.
Na weselu mojego brata "kuzynki" w wieku 18 i 23 stwierdziły ze chcą siedzieć perzy rodzicach a nie przy młodzieży i trzeba było im miejsce znaleźć - tak były winietki :P więc ja mam zamiar usadzić razem dzieci z rodzicami 7 dzieci i tak będzie do 2 lat, osób w wieku 16, 17 nie mamy a osoby od 18 w wzwyż razem ze znajomymi poza wyżej wspomnianymi kuzynkami

Cytat:
Właśnie też znalazłam... Ale postanowiłam, że pójdę po przymierzam i jak nie znajdę nic konkretnego to pojadę do Rybnika :P
Ja jestem z Rybnika i jestem oczarowana od wczoraj salonem Sarah tylko nie wiem cyz już iść zamawiać sukienkę która mi sie podoba czy iść jeszcze gdzieś przymierzać..

Edytowane przez zakrecona_kropka
Czas edycji: 2014-02-06 o 12:23
zakrecona_kropka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 12:23   #3080
iza1336
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
Zastanawiam się na TYMI butami do ślubu. Macie jakieś doświadczenia z butami tej firmy, wygodne są?
Ja ostatnio mierzyłam bardzo podobne ryłko i były bardzo wygodne, póki co mój faworyt, a na ślub brata tez kupowałam u nich i byłam oraz jestem mega zadowolona. Myślę, że wszystko zależy od stopy. Ale mają dziwną numerację butów ślubnych bo ja nosząca 36, musiałam zmierzyć 35 bo mi noga latała w tamtych.
iza1336 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 12:23   #3081
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iza1336 Pokaż wiadomość
Mieliśmy obie te opcje do wyboru, ale wolimy standardowe fotografie, więc będziemy mieli klasyczny album.
My możemy wybrać i ja zdecydowanie wolałabym klasyczny album, ale mamie i TŻtowi się fotoksiążki bardziej podobają, bo "album to można samemu zrobić"... Nie chcę się upierać przy swoim, pogadam z TŻ jak będzie bliżej daty Ale dla mnie klasyczne albumy mają zdecydowanie więcej duszy, fotoksiążki wydają mi się taką "modą"...

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
zastanawiam się, czy u ktorejś z Was ( wesele z dziecmi) jest też zwyczaj taki, że na kaczuszkach dzieciom daje się cukierki ?

u nas tak jest, i zastanawialam sie nad woreczkami z organzy zeby do nich wlozyc cukierki no ale nie wiem sama .

hihi zeby to byla TA fryzjerka
U nas niby jest taki zwyczaj, ale na weselu nie będzie chyba za dużo maluchów więc pewnie nie będziemy w końcu dawać cukierków.

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Edit : mamy możliwość wynajęcia takich drzewek na stoły Strasznie mi się to podoba ,tylko to chyba bardziej pasuje do zimowego wesela.Co myślicie?
Mnie się one szalenie podobają, ale wg mnie pasują tylko do zimowego wesela...
Cytat:
Napisane przez ewaden Pokaż wiadomość
święta racja! moja mama (miłośniczka tańca) mi o tym zawsze mówiła- but nie tylko się nie zgina ale i parkietu się tak nie czuje pod stopami. Ostatnio (3m-ce temu ) tańcowałam kilka godzin na 1cm platformie, i po imprezie stwierdziłam, że na wesele sobie takiej krzywdy już nie zrobię
Pocieszyłyście mnie, bo ja myślałam, że platforma minimalizuje ból podbicia! Trochę mi było żal, że moje buty nie mają żadnej platformy, ale skoro tak to uff
Cytat:
Ale kusicie ta odzywka !!!! Ona dziala jak revitalash?
W sumie to mam dlugie rzesy, ale z jasnymi koncami i bez tuszu wychodze tylko na basen albo do spozywczaka na osiedle
Nie stosowałam ani nie orientowałam się jak działa revitalash, ale ta odżywka ponoć działa świetnie I mocno przyciemnia rzęsy, z tego co patrzyłam na efekty różnych dziewczyn (najgenialniejsze ma Idalia ), więc jeśli drażni Cię to, że masz jasne rzęsy, ta odżywka może to zmienić

Ja jeszcze od poniedziałku zaczęłam pić skrzypokrzywę i mam zamiar zrobić sobie 3 miesiące kuracji, a później miesiąc przerwy i od nowa. Liczę na babyhair i zagęszczenie włosów, a do tego jak wzmocnią mi się paznokcie czy oczyści cera to nie będę miała nic przeciwko Tym bardziej, że pokrzywa działa też ogólnie oczyszczająco na organizm, a do tego lubię ten smak

Dzisiaj rozmawiałam z moją przyjaciółką trochę o ślubie, no i ona wyjeżdża najprawdopodobniej na wakacje do USA, ale obiecała wrócić na moje wesele. Ale w związku z tym, że nie wyobrażam sobie panieńskiego bez niej, a panieński bym chciała 2-3 tygodnie przed ślubem, a nie chcę jej skracać bardziej wakacji, to panieński odpuszczam, bo i tak nie mam na niego parcia. Najwyżej będę z moimi lejdis świętować zamążpójście w babskim gronie, już po fakcie

Edytowane przez Anesthesia
Czas edycji: 2014-02-06 o 12:26
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 12:24   #3082
gornek
Zakorzenienie

To ja chyba jestem wyjątkiem, bo nie bede nikogo usadzala, kazdy usiadzie gdzie bedzie chcial, poniewaz mlodziezy do lat 18 miala nie bede, no poza 3 dzieci ktore maja do max 7 lat, wiec beda siedziec z rodzicami, reszta jest powyzej 18 lat z osobami towarzyszacymi, ja i Tz mamy tak ugodowa rodzine, ze z mlodymi sie na bank dogadaja, gdyby ktos trafil kolo starszych, na pewno swiadkowie beda kolo nas siedzieli a dalej rodzice, a reszta gdzie im pasuje
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 12:26   #3083
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zakrecona_kropka Pokaż wiadomość
Na weselu mojego brata "kuzynki" w wieku 18 i 23 stwierdziły ze chcą siedzieć perzy rodzicach a nie przy młodzieży i trzeba było im miejsce znaleźć - tak były winietki :P więc ja mam zamiar usadzić razem dzieci z rodzicami 7 dzieci i tak będzie do 2 lat, osób w wieku 16, 17 nie mamy a osoby od 18 w wzwyż razem ze znajomymi poza wyżej wspomnianymi kuzynkami

Ja jestem z Rybnika i jestem oczarowana od wczoraj salonem Sarah tylko nie wiem cyz już iść zamawiać sukienkę która mi sie podoba czy iść jeszcze gdzieś przymierzać..

Oooo
Ja jestem z Warszawy - więc kawał drogi... Ale czego się nie robi by wyglądać pięknie. Szkoda tylko bo mają w kolorze "ecru" a ja chciałam białą.

Ja jak zamówię sobie suknię, to już nigdzie nic nie będę przeglądała. Bo jestem z natury taka, że coś zamówię, a potem widzę coś piękniejszego i muszę sobie wmawiać, ze to nie dla mnie :P
Stary 2014-02-06, 12:26   #3084
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
Mnie żadne nie przekonują jako kolczyki do ślubu...
Te kolczyki są tak bardzo "moje", że się dziwię, że ich jeszcze nie mam. A że mają to coś czego szukam będą idealne
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 12:27   #3085
cude
Zadomowienie

Sunrise28, zapraszanie na sam ślub u nas nie przejdzie niestety. Na zastanowienie się mam jeszcze kilka dni. A nie dochodzę do żadnego wyboru już od jakiegoś czasu

Małe dzieci będą przy rodzicach, a młodzież z młodzieżą
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 12:32   #3086
Sunrise28
Rozeznanie

Pocieszyłyście mnie, bo ja myślałam, że platforma minimalizuje ból podbicia! Trochę mi było żal, że moje buty nie mają żadnej platformy, ale skoro tak to uff [/QUOTE]

Też mam problem z podbiciem... I dlatego chcę szpilki na minimalnym obcasie, bo na większym nie wytrzymam
Co za .......

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Cytat:
Sunrise28, zapraszanie na sam ślub u nas nie przejdzie niestety. Na zastanowienie się mam jeszcze kilka dni. A nie dochodzę do żadnego wyboru już od jakiegoś czasu

Małe dzieci będą przy rodzicach, a młodzież z młodzieżą
Dlaczego nie przejdzie?
U nas w bloku przyjęło się, że jak sie zaprasza sąsiadów (o ile są to sąsiedzi z którymi nie jesteśmy w bliższych relacjach) to się mówi, że będzie ślub o tej i o tej i sąsiedzi sobie mogą przyjść

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

I jeszcze jedno... prawdopodobnie będę miała okrągłe stoły (zależy to od ilości gości).
I chciałam zrobić osobny stolik dla dzieci, tzn. dzieci w wieku 5-13 lat (takie będą) będą siedzieć razem - bez rodziców.
Dobry pomysł - czy lepiej sadzać koło rodziców?
Stary 2014-02-06, 12:32   #3087
Kaigara
Rozeznanie

Cytat:

Mysle, ze nie tym bardziej jak mowisz, ze normalnie byscie jej nie zapraszali
Dzięki za opinię!
Kaigara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 12:33   #3088
iza1336
Raczkowanie

Cytat:
JEST BOSKA! Bierz ją i nad niczym się nie zastanawiaj!! CUDNA!
Stary 2014-02-06, 12:34   #3089
Magheru
Raczkowanie

Cytat:
U nas jak Tesciowa sie dolaczyla do listy to mamy +10 osob ale i tak trzeba wziac poprawke, ze nie wszyscy przyjda wiec ostatecznie mam nadzieje, ze bedzie jak na poczatku ustalalismy-120 os plus 7 dzieci

Przy ostatnim zapraszaniu mnie lekko wkurzyla, pojechala z nami i namieszala. Wreczalismy zaproszenie wujkowi Tz z zona i ich corce (16 lat), przyjelismy zasade, ze zapraszamy od 18 lat z osobami tow, wiec jej imie bylo dopisane przy rodzicach. Wujek wyskoczyl z tekstem 'a Patrycja to ma narzeczonego', na co Tesciowa 'no to zapraszamy z narzeczonym ' i teraz niby co? Mamy tego 'narzeczonego' tez uwzgledniac?

...... jako 17 latka byłam na weselu mojej kuzynki o kilka miesięcy starszej zostałam zaproszona z rodzicami i posadzona przy stole dla dzieci. Kuzynka ze swoimi znajomymi siedziała przy stole dla młodzieży. Ja znudzona krygowaniem bachorni pół wesela spędziłam spacerując po pobliskim parku lub dosiadając się do stołów z kuzynami tylko dlatego, że nie miałam czym wrócić do domu.
Stary 2014-02-06, 12:36   #3090
iza1336
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
My możemy wybrać i ja zdecydowanie wolałabym klasyczny album, ale mamie i TŻtowi się fotoksiążki bardziej podobają, bo "album to można samemu zrobić"... Nie chcę się upierać przy swoim, pogadam z TŻ jak będzie bliżej daty Ale dla mnie klasyczne albumy mają zdecydowanie więcej duszy, fotoksiążki wydają mi się taką "modą"...
Mam takie samo zdanie! Weź Go Babskimi sposobami, a może się uda i ulegnie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości