|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku |
|
0 | 0% |
| Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki |
|
14 | 37,84% |
| Na czworaka zaraz stanę i zachwycę moją mamę |
|
1 | 2,70% |
| Czy deserek, czy obiadek, oby nie był ze mnie niejadek |
|
0 | 0% |
| Wcinam obiad, deser, mleko, do pół roczku niedaleko |
|
11 | 29,73% |
| Skonczyły się już kolki, wszak wyrastam z mej gondolki |
|
2 | 5,41% |
| Żółwik, słonik, hipopotam, ja dzidziusia swego kocham |
|
4 | 10,81% |
| Normy obrotów, siadania i mowy nie moga wyjść mamusiom z głowy |
|
1 | 2,70% |
| Mamo w rękę weź łyżeczkę i sprawdź czy mój płacz, to przez ząbeczek |
|
0 | 0% |
| Powoli się rozkręcam, z brzuszka na plecy się już przekręcam |
|
4 | 10,81% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1
MOTYL z silownia mam mega rozkminr, zamierzam z nimi negocjowac cene bo widze ze maja malo chetnych to moze cos wynegocjuje
ale i tak najwczesniej za miesiac bo rozmawialm dzis z fizjoterapeuta i duzo cwiczen nie moge wykonywac bo moga poglebiac to skrzywienie lewostronneLITTLE SPARK autyzm wczesnodzieciecy diagnozuje sie najwczesniej jak dziecko ma 12miesiecy ale i tak nie jest to diagnoza 100% pewna diagnoze stawia sie 3-5lat ale i tak do tej pory jest duzo dzieci diagnozowanych dopiero w szkole w usa jest podobno mega problem spoleczny z poznymi diagnozami, u nas nie jest tak zle Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3242 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1
u nas normalnie od 4 miesiaca. a jeszcze dzis w lidlu widzialam sloiczki dizzy czy jakos tak, tez nafaszerowane cukrem
|
|
|
|
#3243 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Co do skrobii ryzowej i wody to to przeciez szkodliwe nie jest. |
||
|
|
|
#3244 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc nic innego nie zostaje, jak tylko zakupić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bo i takie opinie słyszałam.
|
|||
|
|
|
#3245 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mam wrażenie, że jak Zuzia jadła "słoiczki" to składy były zupełnie inne (czytałam). No i teraz coraz bardziej jestem na nie i będę chyba sama wszystko robić. Cytat:
Cytat:
![]() Masz coś nowego na oku? Cytat:
Mogło być tak, że nie dopuszczali do siebie takiej myśli, że jest chora. Niestety czas działa na niekorzyść. Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3246 |
|
Zakorzenienie
|
zaleznie od dziecka, u Blanki bylo zero objawow i marudzenia.
|
|
|
|
#3247 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#3248 | |||||
|
Zadomowienie
|
witam się!
jesteśmy po badaniach. radiolog powiedział, że nic złego w główce nie widzi, ale nie w jego kompetencji jest głebsza analiza i wyjaśnianie. czeka nas jeszcze wizyta u neurologa i ortopedy. a i powiedział jeszcze, że boczne ciemiączka już mu się zrosły, a czy to jest normalne czy nie, to nie wiem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja non stop wysłuchuję, że małego za lekko ubieram, bo ma zimne ręce. a on takie łapki ma zawsze, nawet jak miał kark spocony
|
|
|
#3249 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
moja mała cwaniara leży sobie w huśtawce, ona ma takiego liścia na którym wiszą jej dwie zabawki jakby nad glówką, ale one są wysoko więc tylko do oglądania, dlatego przywiesiłam zawieszkę lamaze i ją może dosięgnąć, jednak z 2 cm jej brakuje żeby złapać rączką i wiecie co robi?? podnosi jedną nóżkę, i popycha tą nóżką zawieszkę aby złapać rączką
![]() Cytat:
więc niedługo będą przekręty i uciekanie z maty ed ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
i miło też usłyszeć takie słowa ![]() ![]() Cytat:
przynajmniej ja i Ola mamy takie odczucia
|
|
#3250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Ja do jedzenia ściągam spodnie
|
|
#3251 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ale tak już mnie ten ząb bolał, że musiałam iśćCytat:
![]() ale czemu was jeszcze dodatkowo kierują do specjalistów? chyba póki co nie doczytałam no i dałabym sobie głowę uciąć, że więcej pocytowałam, a nie ma
|
||
|
|
|
#3252 |
|
Zadomowienie
|
Pocytowałam i mi się laptop zresetował
gratulacje dla dzieciaczków za kolejne miesiące Szymuś ma skarpetki soxo z grzechotkami (niebieskie z pieskami). Teraz pomagają nam w ćwiczeniach zaintersować młodego nóżkami. Któraś z Was, chyba Anutka (chociaż pewna nie jestem) pytała o ćwiczenia jakie wykonujemy. Opisywałam część jakiś czas temu np. 1) jak leży na pleckach, to łapiemy rączkami za nóżki (w różnych kombinacjach) i bujamy na boki pokazując się dziecku żeby ciągnął główkę. 2) Kładziemy sobie Szymka na kolanach (jego główka między kolanami, a pośladki wysoko u nas na brzuchu), w tej pozycji znów bawimy się rączkami i nóżkami, a dodatkowo robimy z rąk "koszyk" i łapiąc za górną część główki zbliżamy ją do klatki piersiowej Szymonka - coś w stylu brzuszków). 3) turlanie na boki, pomagamy w obrocie na brzuszek tak aby głowy nie odchylał (podtrzymujemy ją lekko od góry), 4) jedna osoba trzyma Szymonka na kolanach w pozycji siedzącej tak aby jego głowa nie opierała się o nic (jednocześnie asekurując ręką w razie co). W takiej pozycji znów stukamy rączkami o nóżki, staramy się żeby patrzył na swoje nóżki. W tym ćwiczeniu druga osoba siedzi niżej od nas i zabawia młodego zabawkami, tak aby głowę miał skierowaną do dołu i patrzył w dół. 5) noszenie dziecka przodem do świata w pozycji prawie siedzącej (nóżki pod kątem 90*) – jako ćwiczenie starać się aby jego plecy nie dotykały naszych, lewe bioderko ciągniemy w prawo i do siebie, a prawe ramię w lewo (taki efekt śruby), pochylamy się lekko do przodu żeby główka dziecka próbowała się również pochylić, a mały spojrzeć w dół (najlepiej żeby ktoś siedział na podłodze i zaczepiał go różnymi zabawkami).Trochę chaotycznie opisałam, ale mam nadzieję, że coś zrozumiesz. U nas dzisiaj znowu jazda bez trzymanki, czyli krzyki z nieznanego mi powodu. Nie wiem o co kaman, ale chyba nie zęby. Fakt, że śliny to na litry można liczyć i ładuje do buzi wszystko co popadnie i wtedy się troszkę uspokaja, no ale nie widzę, żeby coś tam w buźce się działo. Od 3 godzin płacz, stękania, krzyki, zasnąć nie może mimo, że dziś od 7 rano spał tylko 1,5 godzinki. Teraz TŻ mnie zmienił, bo normalnie zaraz mi głowa pęknie. Muszę pochwalić teściową Do tego pomogła mi w ćwiczeniach Szymusia i go zabawiała na wszystkie możliwe sposoby.
|
|
|
|
#3253 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój ogólnie sypia dobrze ale zdecydowanie w dzień to najlepiej mu w wózku na spacerze. W łóżeczku już tylko nie pośpi (2,5-3,5h). Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam ten 15 cm duży, z kulką w środku, ten co kahunia wklejała ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potem w domu jak miała spać, to była bardzo niespokojna, posmarowałam dentinoxem i od razu zasnęła. Ja miałam niecałe 6 mies, Kamil też jak pojawił się pierwszy ząbek, ciekawe jak to będzie u Emilki? Bo jeżeli jeszcze 2 mies tak będzie marudziła to :banghead:Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3255 |
|
Zakorzenienie
|
widzialyscie sklad?
|
#3256 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy huśtawkę chicco ale raczej tam Miłosz nie siedzi ale jeśli to zabawki są za daleko od rączki, więc łapie je nóżkami ![]() Zuzia w tej huśtawce sama się bujała, bez baterii miała 5,5 miesiąca mam filmik ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3257 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#3258 |
|
Wtajemniczenie
|
nie można znieczulenia... ewentualnie musiałabyś odciągnąć porcję melczka na jedno karmienie, a po wizycie u dentysty nie karmić 3-4 godziny i to mleczko też odciągnąć ale wylać
|
#3259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak serio to moze zadzwon do dentysty i zapytaj - ja bylam jak bylam w ciazy wicinać pieprza i dali mi jakies specjalne znieczulenie miejscowe, takie samo ponoc u dentysty mozna wziac, ktore nie zagrazalo dziecku, wiec moze i przy kp mozna? Ja nigdy nie biore znieczulenia bo się boję igieł wolę chwile pocierpieć przy borowaniu ![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Endżi, wczoraj pisałaś, że dziecko rozumie. I że do 4tego miesiąca mozna nauczyć nawyków w spaniu, więc jako że zostało nam 2 tyg do 4 miesięcy wieczorem mówie Poli: dobra maluchu, dzisiaj się nie budzisz w nocy, bo jak się obudzisz to mleczarnia zamknieta. I Pola pominęła karmienie o 2 i wstała dopiero o 5:30 Cuda
|
|
|
|
|
#3260 |
|
Wtajemniczenie
|
Ile w Polsce kosztuje ten kubek Lovi 360?Bo na Amazonie około 45 zl wychodzi i się zastanawiam,czy nie taniej mi w Pl kupić.A w ogóle to jak się z niego pije?
|
#3261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj od rana walcze z Julkiem. Nauczyl sie w dzien zasypiac w lezaczku i postanowilismy go oduczyc zeby sypial w lozeczku bo przez to coraz gorzej bylo z jego zasypianiem na noc. Rano ewidentnie spiacy wiec go hop do lozeczka. Po pol godziny rykow i uspokajania tak sie rozwyl ze skapitulowalam, bujnelam dwa razy w lezaczku i spal. Teraz to samo ale chcialam byc konsekwentna i probowalam usypiac w lozeczku przez godzine. Byl juz tak zmeczony ze zaczal sie zanosic placzem i zadne uspokajanie, przytulanie czy noszenie juz nie skutkowalo wiec oczywiscie ostatecznie skonczylo sie na lezaczku. Jak juz zaczal usypiac to przelozylam go do lozeczka i zasnal. Nie wiem czy starczy mi sil na nauczenie go zeby zasypial w dzien w lozeczku. A jeszcze miesiac temu nie bylo z tym problemow... |
|
|
|
|
#3263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miło ze strony teściowej
|
|
|
|
|
#3264 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny czy u Was do żyrafki Spohie też się kleja kłaczki ?Bo moja ma pełno poprzyklejanych
|
#3265 |
|
Wtajemniczenie
|
Sebus juz spi bo kapałam go wcześniej razem z adim
bo adi tak prosił żeby z braciszkiem pływać noi matka sie poddała bo seba i tak był zmęczony.zrobiłam mm 150ml wody i 5 miarek i w butli zostało 70....zobaczymy ile pośpi na pierwsza pobudke mam w planie cyc /bo cos mnie pobolewa lewy/ a na drugą mm i zobaczymy czy taka zmiana coś da
|
|
|
|
#3266 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3267 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3268 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3269 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3270 |
|
Zakorzenienie
|
wróciliśmy
![]() mąż szykuje kąpiel dla Mikiego, a młody leży na kocyku bez pampersa tylko w bodziaku i wietrzy dupkę- modlę się, żeby nie posikał w ogóle kładę go na plecki on się od razu na brzuszek toczy i marudzi
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.

ale i tak najwczesniej za miesiac bo rozmawialm dzis z fizjoterapeuta i duzo cwiczen nie moge wykonywac bo moga poglebiac to skrzywienie lewostronne
[/RIGHT]

no mam jeszcze zamrożona dynie, dynie z ziemniakiem, zupe mady by mama królik, marchewka, kalafior, ziemniak, dynia na szczęscie to je ze smakiem...
Więc nic innego nie zostaje, jak tylko zakupić
Blanka pierwszego zeba miala na 8 miesiecy, u Amelki myslalam ze sie zapowiada, ale chyba jednak nie. wg mnie dobrze, im pozniej tym lepiej.

Super zabawki. 

?