|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku |
|
0 | 0% |
| Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki |
|
14 | 37,84% |
| Na czworaka zaraz stanę i zachwycę moją mamę |
|
1 | 2,70% |
| Czy deserek, czy obiadek, oby nie był ze mnie niejadek |
|
0 | 0% |
| Wcinam obiad, deser, mleko, do pół roczku niedaleko |
|
11 | 29,73% |
| Skonczyły się już kolki, wszak wyrastam z mej gondolki |
|
2 | 5,41% |
| Żółwik, słonik, hipopotam, ja dzidziusia swego kocham |
|
4 | 10,81% |
| Normy obrotów, siadania i mowy nie moga wyjść mamusiom z głowy |
|
1 | 2,70% |
| Mamo w rękę weź łyżeczkę i sprawdź czy mój płacz, to przez ząbeczek |
|
0 | 0% |
| Powoli się rozkręcam, z brzuszka na plecy się już przekręcam |
|
4 | 10,81% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1
Hej. Za tydzień mamy szczepienie i zastanawiam sie czy go nie opóźnić. O ile można przesunąć kolejne szczepienia? Jeśli min to 6 tyg to ile max? To bedzie 5in1 i rota nawiasem mówiąc.
Mi też lecą włosy koszmarnie. Bajka kiedys polecala sdobry szampon, ale qrcze nie zapisałam sobie. |
|
|
|
#3422 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1
Dodinha najlepszości!!!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() : oklaski:Cytat:
:brzydal :![]()
|
|
#3423 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
Cytat:
inne jakie mam sa krotsze i tez zawsze zlatujaCytat:
a jak jest tz to nawet wyjscie na spacer jest jakies rozmemlane ![]() Cytat:
), ale ja zawsze na wszelki wypadek klade podklad do przewijania Cytat:
U nas tez na dzien body z dlugim rekawem i spodenki, a na noc pajacyk ![]() I teraz jakbym miala kompletowac wyprawke to nie kupowala bym zadnych spiochow, bo jakos za nimi nie przepadam, koszulek takich malych tez za bardzo nie. Najlepsze dla mnie pajace, body, spodenki i sweterki rozpinane Cytat:
U mnie dalej wichrzy, wiec znowu ze spaceru nici Jak mi dziecko da to sie zabieram za sprzatanie.Od kiedy bedziecie pozwalaly ogladac dzieciom bajki? Widze u Amelki ogromne zainteresowanie tv - oczywiscie jej nie pozwalam i odwracam tak zeby nie patrzyla - ale zastanawiam sie od kiedy ogladanie bajek ma w ogole sens?
|
|
#3424 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Znalazłam : http://szczepienia.pzh.gov.pl/main.p...to=szczepionka
Edytowane przez agaabuu Czas edycji: 2014-02-07 o 10:05 |
|
|
|
|
#3425 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a właśnie, Logoasia, mam do Ciebie pytanie bo gdzieś czytałam ze to jak dziecko je z łyżeczki też nie jest bez znaczenia, coś kojarzę że nie powinno się "wycierać" łyżeczki z jedzeniem o górną wargę dziecka, ale czy coś jeszcze? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a na włosy kupiłam spray Radical, i nie wiem czy po prostu minął etap wypadania czy ten spray pomógł ale jest o niebio lepiej i włosy zaczynają odrastać
|
||||||||
|
|
|
#3426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda bo dziecko do 6 miesiaca ma naturalne odruchy nurkowania i plywania
|
|
|
#3427 | |
|
Zakorzenienie
|
No ale wiecie, mąż i tak dostał opieprz,że ma jeździć ostrożniej, bo przecież nie chce chyba osierocić naszego dziecka.................. ............Miałam ochotę go udusić!!!!
Co to ja chciałam...Natka leży w łóżeczku z gołym dołem, robi pffffffff i wypuszcza bąbelki ![]() A rano leżała w łóżeczku i zawołała Mama, mój małż też słyszał. Wprawdzie to przypadkiem,ale może to zapowiedź pierwszego słowa? ![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
|
|
#3428 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() my zaraz spadamy więc pewnie dopiero wieczorem będę ![]() za to dzisiaj mi się śniły II kreski i się bałam powiedzieć TZ-owi rano mu o tym powiedziałam, a on że by się b.cieszył
|
#3429 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() bo to chyba jest tak jak ktoś już napisał, to sprawa hormonów i co ma wypaść to i tak wypadnie... Cytat:
![]() Dawid miał ok. 2 lat, mniej więcej rok temu to było jak zaczął coś tam oglądać i Miłkowi wcześniej nie chciałabym włączać bajek, ale nie wiem czy się uda, no bo jednak starszy będzie oglądał ![]() My też się zbieramy, robimy pierwsze podejście do becikowego A potem jakie małe zakupy, siostra wczoraj kupiła sobie fajne spodnie w c&a za 20zł, muszę i ja zapolować
Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2014-02-07 o 10:30 |
||
|
|
|
#3430 |
|
Zakorzenienie
|
Kaśka a ja się opuszcza oparcie w tym foteliku?bo nie mogę do tego dojść
![]() Dziewczyny co może pomóc na biegunkę takiemu 9-tygodniowemu dziecku?
|
#3431 |
|
Zakorzenienie
|
Motylek ja mam z tyłu na oparciu taką rączkę
|
#3432 |
|
Zakorzenienie
|
ja też
![]() Motylku, a które w końcu zamówiłaś, bo nie doczytałam? |
|
|
|
#3433 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
hej, witam się
![]() mój łobuziak śpi- zobaczymy jak długo. a ja powinnam ogarnąć chatę, coś zjeść i poćwiczyć, a ogarnia mnie totalna niemoc. chyba brak snu mi doskwiera ![]() Cytat:
wszystkiego co najlepsze!!! Cytat:
u nas nie bardzo ma po kim małą głowę odziedziczyć. jak mi ostatnio tż Szymka obudził to dostałam takiej złości, że myślałam, że wybuchnę i kazałam mu małego usypiać a sama walnęłam się spać ![]() Cytat:
sweet ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a jak ćwiczysz? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() właśnie zadzwonił tż i obudził telefonem małego. za karę po pracy będzie sprzątał ![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Motylku ja dawałam smektę. jedną saszetkę rozpuściłam i po troszeczku w ciągu dnia. Oczywiście po konsultacji z lekarzem
|
|
|
#3434 |
|
Zakorzenienie
|
to może ślepa jestem, poaptrzę jak Tusia zje ![]() Mummy Love w kwiotki ![]() no tak, w intrukcji się machnęli i dwie różne dźwignie zaznaczyli B a ja nie skapowałam które B to ma być ![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Jesli ta biegunka jest jednorazowa to lepiej nic nie dawać?Tylko ewentualnie jak będzie dłużej trwała?
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2014-02-07 o 10:46 |
|
|
|
#3435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=W7dcFTuHbek a jak nosisz? przodem do świata czy inaczej? Edytowane przez Natala84 Czas edycji: 2014-02-07 o 10:54 |
|
|
|
|
#3436 |
|
Zakorzenienie
|
dziecko mi szaleje nie mam nawet kiedy odpisac
dziewczyny czu u Waszych dzieci tez widac ze pod wieczor już są zmeczone calym dniem??bo moje dziecko tak do godz 15:30 sie pobawi ze mna i jest zadowolone z zycia i usmiechniete a juz po poludniu do 19 to strasznie marudzi, placze, zmeczona i trze oczka ...ale jak chce uspic ją to wtedy jest gorszy wrzask i nie chce spac ![]() ![]() jak mi sie udaje ją wtedy zabawiac to dziwnie reaguje np jest usmiechnieta i sie smieje a za sekunde znowu zaczyna plakac, potem znowu ją uspokoje i np jej pospiewam to jest zadowolona a za minute znowu placze.....i jak tu dogodzic dziecku?
Razem od 04.12.2004 Zaręczeni od 27.12.2008 Zaobrączkowani od 11.09.2010 Nasz skarb...Julka... Edytowane przez czaszka_ Czas edycji: 2014-02-07 o 11:00 |
|
|
|
#3437 |
|
Zakorzenienie
|
tassia takie są wytyczne, wkurzyłam się strasznie na tym basenie.
Jak mnie nie będzie kilka dni to znaczy, że poszłam siedzieć, bo zabiłam TŻ. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Aha spróbowałam dzisiaj cukinii z ziemniakiem i dynią z Holle, smakuje jak papier zmielony, więc wpadłam na genialny pomysł i zagęściłam słoiczkiem naszą zupę. więc warzywom z Holle mówię stanowcze Nie.
|
#3438 | |||
|
Zadomowienie
|
Motylku powiem Ci tak, wieczorem zaczęła się biegunka, rano dałam pierwszą dawkę smecty
Cytat:
noszę różnie, i tyłem i przodem Cytat:
Cytat:
Szymek pojadł, obrzygał mnie i wojuje ![]() mieliśmy iść na spacer bo pięknie dziś u nas no to dupa, bo stelaż od wózka w aucie jest, a auto z tżtem w pracy
|
|
|
#3439 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Szczerze mowiac ja bym wolala porod niz wiertlo |
|
|
|
|
#3440 | ||||
|
Zadomowienie
|
nie czytaj, nie nakręcaj się niepotrzebnie. Wszystko będzie dobrze
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Noc ciężka, pobudki z płaczem co 2 godziny, co godzinę mruczenie. Tłumaczę sobie zachowanie Szymka skokiem jakimś, bo do tej pory aż takich historii nie było. Od rana znów godzina krzyku i płaczu, uspokaja się tylko na rękach po dłuuuuugim czasie. Padam, ale i tak go kocham
|
||||
|
|
|
#3441 |
|
BAN stały
|
Ja ze starsza juz za noworodka chodzilam do tesco bo nie mialam wyjscia, w sklepikach na wiosce nie bylo jej mleka ani pieluch.
|
|
|
|
#3442 |
|
Zadomowienie
|
Aaaa zapomniałam...dodinha sto lat!
|
|
|
|
#3443 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie dopuszczam juz do sytuacji takich zeby Maciek byl zmeczony bo potem.przezywam.sajgon przezylam przrd chwilka koszmar. Maciek godzine darl sie jakby go zazynali, nie moglam go uspokoic wiecwsadzilam czopka z paracetamol w dupke i po 10minutach usnal. te dwa zeby mu wyszly ale ida 4 lub 2 kolejne. co robic? mam wyrzuty sumienia ze mu dalam paracetamol. mam nadzieje ze mu to nie zaszkodzi Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3445 |
|
BAN stały
|
Paracetamol nie zaszkodzi i nie bedzie sie meczyl
|
|
|
|
#3446 |
|
Zakorzenienie
|
tassia na pewno nic mu nie będzie... biedny Maciuś
![]() ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Szanowna Julia zasnęła. 15 minut dla siebie
|
|
#3447 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mo Cytat:
misia ale wiesz że za zabójstwo nie jest kilka dni co do warzyw to wymiękam, ale nie ukrywajmy że sama dynia, sama cukinia i sam ziemniak bez przypraw tez jest bez smaku co do noszenia to u nas ma byc juz prawie ten etap http://www.youtube.com/watch?v=XIKuM_AbaQU papuga specjalnie z myślą o Tobie zapytalam rehabilitanta, jakie są konsekwencje braku rehabilitacji - jezeli nie jest na tle neurologicznym to przede wszystkim wady postawy, krzywe kręgosłupy itd, w USA prowadzili badania ze stymulowanie dziecka i rehabilitowanie od początku prowadzi do zmniejszenia dyslekcji, problemów z koncentracja, nauka itd i ten Pan sto razy powtarza jak ważne jest czworakowanie dzieci ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- nie zaszkodzi, wolałabyś żeby go bolało ?
|
|
|
#3448 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() piszecie o igłach i pobierani krwi...ja to lubie ...wiem jestem nienormalna ale od małego lubie szpital .... niewiem czy to ma coś wspólnego z tym ż emama jest pielęniarką no ale.... dawcą krwi niestety nigdy nie byłam bo mam wieczną anemie
|
|
|
|
|
#3449 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#3450 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.

i to z płaczem! A co 3 godziny chce jeść

a właśnie dziś jest w domu i mamy parę rzeczy do załatwienia, a jeszcze siedzę w piżamie i nic mi się nie chce
Jak mi dziecko da to sie zabieram za sprzatanie.
Wiem jedynie od naszej rehabilitantki że nam pewnie powie o smoczkach, karmieniu butelką i karmieniu łyżeczką. 

Tylko u połowy