Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'13,cz.V - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 0 0%
Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku 0 0%
Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki 14 37,84%
Na czworaka zaraz stanę i zachwycę moją mamę 1 2,70%
Czy deserek, czy obiadek, oby nie był ze mnie niejadek 0 0%
Wcinam obiad, deser, mleko, do pół roczku niedaleko 11 29,73%
Skonczyły się już kolki, wszak wyrastam z mej gondolki 2 5,41%
Żółwik, słonik, hipopotam, ja dzidziusia swego kocham 4 10,81%
Normy obrotów, siadania i mowy nie moga wyjść mamusiom z głowy 1 2,70%
Mamo w rękę weź łyżeczkę i sprawdź czy mój płacz, to przez ząbeczek 0 0%
Powoli się rozkręcam, z brzuszka na plecy się już przekręcam 4 10,81%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-07, 09:58   #3421
LaLoca
Zakorzenienie

Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1

Hej. Za tydzień mamy szczepienie i zastanawiam sie czy go nie opóźnić. O ile można przesunąć kolejne szczepienia? Jeśli min to 6 tyg to ile max? To bedzie 5in1 i rota nawiasem mówiąc.

Mi też lecą włosy koszmarnie. Bajka kiedys polecala sdobry szampon, ale qrcze nie zapisałam sobie.
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 10:00   #3422
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1

Dodinha najlepszości!!!

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Mnie też
Kiedyś na pobraniach krwi mdlałam. A moja Mama zawsze uciekała pielęgniarkom w szkole jak były szczepionki
Aaa i kiedyś koleżanka poprosiła ojca, żebym mogła z nią iść i patrzeć jak jej tato zdejmuje jej szwy. Cucili mnie pół godziny pod szpitalem

Znalazłam coś takiego "W wielu przypadkach zbyt duża lub zbyt mała główka dziecka jest po prostu cechą osobniczą, którą dziecko dziedziczy po rodzicach. Nie musi oznaczać żadnych nieprawidłowości. Trzeba też pamiętać, że duży noworodek może mieć główkę większą niż mówi norma, a małe dziecko czy wcześniak mniejszą główkę."
Także nie zamartwiaj się już

Dobrze, że nic Wam się nie stało.
ja tez mdlałam podczas pobierania krwi,ale ja mam znowu fobię przed widokiem krwi. Aczkolwiek igła też nic przyjemnego

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!!!

Melduję się, że żyjemy!
I przepraszam Was, że tak mało tutaj bywam, ale ząbkowanie to jest cos co będę wspominać najgorzej z pierwszego roku życia mojej córeczki

I powiem Wam, że jak jej ten ząb pierwszy nie wyjdzie za niedługo, to chyba ja wyjdę z siebie

Ryk mam przez całe dnie i najlepiej "mamo noś mnie". Autentycznie nie mam już siły...i jeszcze w nocy budzi się średnio co 2 godziny i to z płaczem! A co 3 godziny chce jeść

Także uwielbiam kurde ząbkowanie :

Bylysmy wczoraj na szczepieniach, to moje dziecko więcej krzyku narobilo przy ubieraniu (darla się co najmniej jakby ja ze skóry obdzierali na żywca) niż przy samym ukluciu....i to z powodu czego? Z powodu zębów

Lekarka przepisała nam coś nowego na zęby, bo dentinix i calgel w naszym przypadku to można sobie za przeproszeniem...w doope wsadzić. Zajrzała do buźki i mówi, ze mocno spuchniete dziąsła, a zęba jak nie było tak nie ma...a dziecko moje już się męczy od nie pamiętam kiedy

Mieszkanie moje wygląda jak pobojowisko, gdyż z dzieckiem na rękach niewiele jestem w stanie zdziałać...i tak dobrze, ze obiady ogarniam.

I jak mi ktoś kiedyś powie, że ząbkowanie to pikuś...to gołymi rękoma udusze

A tak przy okazji to Alicja skończyła dzisiaj 6 miesięcy

Boże kiedy to tak szybko zlecialo? aktualna waga: 7100g, długość: 67 cm

Pozdrawiam Was kochane

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Brawa dla Ali!!!: oklaski:

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
joasiek brawa dla teściowej.

ja ja też z Kornelitem wszędzie jeżdżę, chyba miał tydzień jak pojechaliśmy na pierwsze zakupy

kaska ja ostatnio mam tak, że rozpinam pampa, to młody zaczyna sikać i ma zaciesz.

papuga
widze, że Anotś jak Kornel zamiast spać, to podziwia.

karolson ja ostatnio mam takie nerwy jak TZ usypia młodego, ze musiałabym z domu wychodzić.

kaska co powiesz na to, że w Hiszpanii jest płatne 3 miesiące macierzyńskiegoi nie ma becikowego nawet.

luli ja czasem nie odbijam Kornela, patrzę po prostu jak je.

czarna widze, że narzeczeństwo robi tak samo. Kornel po wsadeniu do wanny zacczyna lać.

mariiasia a jaką ma główkę i ile ma ?? Bo Kornel też ma drobny łepek, alee to po tatusiu.

kropla oklaski dla Aluni

dodi sto lat

motyl będzie film "wykapany ojciec"

Mój dzień zaczął się o 5 rano, ta maruda mała nie chce zasnąć, a wnocy nie spał od 2do 3 przez TŻ. Mam takie nerwy, że nie wiem czy nie zabiję go jak wróci z pracy.
tak,wiem.widziałam reklamę, zapowiada się ciekawie:brzydal :

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 10:03   #3423
kahunia
Zadomowienie

Dzien dobry

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
U nas skarpetki nie na długo są. Adaś jest taki ruchliwy, że zaraz ich nie ma.
Ja uwielbiam skarpetki z hm, bo sa dlugie i zawsze je naciagam prawie pod kolana, na to spodenki i nie spadaja inne jakie mam sa krotsze i tez zawsze zlatuja

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość

mam dokładnie tak samo jak mąż jest w domu to z niczym nie mogę się wyrobić a chyba powinno być odwrotnie a właśnie dziś jest w domu i mamy parę rzeczy do załatwienia, a jeszcze siedzę w piżamie i nic mi się nie chce
Bo to tak jest, jak jestem sama to jakos lepiej sie organizuje a jak jest tz to nawet wyjscie na spacer jest jakies rozmemlane

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Zapomniałam!
Karolson, wczoraj śmiałam się z Ciebie a dziś sama piorę pościel Miłosz śpi tylko w body i przeciekło mi wszystko na łóżko
Amelka mi jeszcze nic nie zasikala (no oprocz przewijaka ), ale ja zawsze na wszelki wypadek klade podklad do przewijania

Cytat:
Napisane przez niebede Pokaż wiadomość

Ja lubię spodenki, do tego bodziaki. Moja lekarka zawsze mi powtarza, że lepiej coś rozpinanego, ale ja nie cierpię się męczyć z tymi zatrzaskami jak Bulbuś robi akrobacje.
Ale rozpinane ze niby wygodniej?

U nas tez na dzien body z dlugim rekawem i spodenki, a na noc pajacyk

I teraz jakbym miala kompletowac wyprawke to nie kupowala bym zadnych spiochow, bo jakos za nimi nie przepadam, koszulek takich malych tez za bardzo nie. Najlepsze dla mnie pajace, body, spodenki i sweterki rozpinane

Cytat:
Dziewczyny a co polecacie na wypadanie włosów?
I jaką kaszkę Holle kupowałyście?

Robię zamówienie na mleko w aptece i przy okazji coś domówię
Ja mam biovax maske do wypadajacyh wlosow. Ale tak szczerze mowiac to poki co raczej na to nie dziala. Fryzjerka mojej mamie mowila ze to sprawa hormonow i po prostu to co w ciazy nie wypadlo musi wypasc teraz i nic za bardzo sie nie da z tym zrobic. Ona ma 3 dzieci i po kazdej ciazy wlosy jej lecialy.

U mnie dalej wichrzy, wiec znowu ze spaceru nici Jak mi dziecko da to sie zabieram za sprzatanie.

Od kiedy bedziecie pozwalaly ogladac dzieciom bajki?

Widze u Amelki ogromne zainteresowanie tv - oczywiscie jej nie pozwalam i odwracam tak zeby nie patrzyla - ale zastanawiam sie od kiedy ogladanie bajek ma w ogole sens?

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 10:03   #3424
agaabuu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Hej. Za tydzień mamy szczepienie i zastanawiam sie czy go nie opóźnić. O ile można przesunąć kolejne szczepienia? Jeśli min to 6 tyg to ile max? To bedzie 5in1 i rota nawiasem mówiąc.

Mi też lecą włosy koszmarnie. Bajka kiedys polecala sdobry szampon, ale qrcze nie zapisałam sobie.
Mi lekarka mówiła,że drugą dawkę rota trzeba do 24 tygodnia podać....chyba jakoś tak.
Znalazłam : http://szczepienia.pzh.gov.pl/main.p...to=szczepionka

Edytowane przez agaabuu
Czas edycji: 2014-02-07 o 10:05
agaabuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 10:07   #3425
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj przeżyłam masakrę...jechaliśmy z mężem na zakupy (Tusia w domu z Babcią) i on na zakręcie wpadł w poślizg, a z naprzeciwka akurat jechało auto...także sobie wyobraźcie. Na szczęście małż jest wyćwiczony w poślizgach kontrolowanych i wyprowadził auto, a tamci zwolnili i jakoś się minęliśmy...
o rety, brawa dla męża za refleks! dobrze że nic Wam się nie stało
Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
może narazie nie trafiła na smak który jej fajnie podpasował, trzeba próbować może za pare dni

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
Natala
bo Ty orientowałaś się w składach kaszek do ekspozycji, które są w miarę dobre które kupię od ręki w rossmannie czy tesco?
wiesz co, zdrowy brzuszek z nestle też wygląda ok

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
Resztę nadrobię w łóżku

Byliśmy z Zuzią u neurologa, bardzo fajna babeczka, nie taki buc co ostatnio. Mamy dalej na rehabilitację chodzić, mała ma za duże napięcie tak do klatki piersiowej a za małe na brzuszku i mamy wyrównać I do logopedy nas wysłała bo wystawia język często a tak podobno przy słabszym napięciu może być. Nie mam pojęcia co takiemu małemu dziecku można zrobić, jakie ćwiczenia Wiem jedynie od naszej rehabilitantki że nam pewnie powie o smoczkach, karmieniu butelką i karmieniu łyżeczką.
może pokaże Wam jeszcze jakiś masaż buzi?

a właśnie, Logoasia, mam do Ciebie pytanie
bo gdzieś czytałam ze to jak dziecko je z łyżeczki też nie jest bez znaczenia, coś kojarzę że nie powinno się "wycierać" łyżeczki z jedzeniem o górną wargę dziecka, ale czy coś jeszcze?

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
a teraz dla odmiany robię takie malutkie zakupki dla Szymka

nie chcę być namolna, ale powiedzcie mi jak i kiedy Wasze dzieciorki zaczynały obracać się na brzuszek czy na boczki? czy to, że mały ciągnie tylko w jedną stronę póki co jest ok?
mam obserwować dziecko czy rozwija się prawidłowo do wieku, a nawet nie wiem jakie są normy
a jak go z reguły nosisz? jak podnosisz i odkładasz? jak leży na plecach to łaczy rączki w linii środkowej, trzyma głowe w linii prostej? jak trzyma głowe jak leży na brzuszku?
Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Identycznie robię z ta hurtownia Galen. Jak potrzebuje czegoś co nie opłaca się zamówić w Gemini że względu na koszt dostawy, kupuje w Galenie przez net i odbieram bez kolejki, a wszystkie babcie patrzą ze złością tak samo z reszta jak idę szczepionki kolejki
Choć ostatnio wieczorem było dość pusto...
tylko że kurcze wydaje mi się że ta internetowa apteka Galenu ma dość ubogi asortyment, często nie ma tam tego co potrzebuję
Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Chyba tak,a tak prosiłam(idąc za Twoim przykładem),żeby choć w urodziny dała mi pospać,a tu klops
wszystkiego najlepszego!

Cytat:

Holle pszenną
a na włosy kupiłam spray Radical, i nie wiem czy po prostu minął etap wypadania czy ten spray pomógł ale jest o niebio lepiej i włosy zaczynają odrastać

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 10:10   #3426
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
u nas basen dopiero od 6 miesiąca, także my chodzić nie będziemy, bo młody 6 skończy w kwietniu, a od czerwca będziemy chodzić na odkryty.
a dlaczego dopiero od 6???? w sensie takie sa na basenie wytyczne???
szkoda bo dziecko do 6 miesiaca ma naturalne odruchy nurkowania i plywania

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 10:14   #3427
butterfly20
Zakorzenienie

No ale wiecie, mąż i tak dostał opieprz,że ma jeździć ostrożniej, bo przecież nie chce chyba osierocić naszego dziecka.................. ............Miałam ochotę go udusić!!!!

Co to ja chciałam...Natka leży w łóżeczku z gołym dołem, robi pffffffff i wypuszcza bąbelki
A rano leżała w łóżeczku i zawołała Mama, mój małż też słyszał. Wprawdzie to przypadkiem,ale może to zapowiedź pierwszego słowa?

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
serio?bo tak myślałam,że lepiej jak pójdziemy jak się cieplej zrobi. a tak to teraz mam zagwozdkę

Stary 2014-02-07, 10:26   #3428
kaska87
Zakorzenienie

hej

my zaraz spadamy więc pewnie dopiero wieczorem będę

za to dzisiaj mi się śniły II kreski i się bałam powiedzieć TZ-owi
rano mu o tym powiedziałam, a on że by się b.cieszył

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 10:28   #3429
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:

ja używam szamponu dermena, ale nie widzę super rezultatów
bo to chyba jest tak jak ktoś już napisał, to sprawa hormonów i co ma wypaść to i tak wypadnie...

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Bo to tak jest, jak jestem sama to jakos lepiej sie organizuje a jak jest tz to nawet wyjscie na spacer jest jakies rozmemlane

Od kiedy bedziecie pozwalaly ogladac dzieciom bajki?

Widze u Amelki ogromne zainteresowanie tv - oczywiscie jej nie pozwalam i odwracam tak zeby nie patrzyla - ale zastanawiam sie od kiedy ogladanie bajek ma w ogole sens?
ja zawsze mówię mężowi, że jak jest w domu i widzę, że on nic nie robi tylko siedzi to i ja nie mam ochoty się niczym zająć

Dawid miał ok. 2 lat, mniej więcej rok temu to było jak zaczął coś tam oglądać i Miłkowi wcześniej nie chciałabym włączać bajek, ale nie wiem czy się uda, no bo jednak starszy będzie oglądał

My też się zbieramy, robimy pierwsze podejście do becikowego A potem jakie małe zakupy, siostra wczoraj kupiła sobie fajne spodnie w c&a za 20zł, muszę i ja zapolować

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2014-02-07 o 10:30
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 10:33   #3430
butterfly20
Zakorzenienie

Kaśka a ja się opuszcza oparcie w tym foteliku?bo nie mogę do tego dojść

Dziewczyny co może pomóc na biegunkę takiemu 9-tygodniowemu dziecku?

Stary 2014-02-07, 10:36   #3431
kaska87
Zakorzenienie

Motylek ja mam z tyłu na oparciu taką rączkę

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 10:38   #3432
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Motylek ja mam z tyłu na oparciu taką rączkę
ja też
Motylku, a które w końcu zamówiłaś, bo nie doczytałam?

Hania

94,5....70,5....65

Stary 2014-02-07, 10:44   #3433
mariiasia
Zadomowienie

hej, witam się
mój łobuziak śpi- zobaczymy jak długo. a ja powinnam ogarnąć chatę, coś zjeść i poćwiczyć, a ogarnia mnie totalna niemoc. chyba brak snu mi doskwiera
Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Czesc Dodinha widze, ze znowu razem nie spimy

nie stresuj sie poczekaj na konsultacje u lekarza.
a juz najgorszym doradca jest wujek google

Moj na boczki sie przekreca i podejmuje proby przekrecania na brzuch/plecy, ale jeszcze mu nie wychodzi. ponoc spokojnie jest na to czas do 6 miesiaca. aktualnie jest w 21 tygodniu, ale jest czterotygodniowym wczesniakiem.

Ogolnie znowu nie panikuj tylko obserwuj.
Jakub tez sobie upodobal jedna strone i na kontroli wyszlo, ze ma asymetrie prawostronna. tylko, ze przy tym odginal sie delikatnie w litere c. zalecono nam rehabilitacje. moze sprobuj mu zmieniac strone, po ktorej spi i podchodzic do niego, pokazywac mu zabawki z tej strony, ktora mniej lubi.

Gratuluje wszystkich ukonczonych miesiecy i nowych zabkow
Trzymamy kciuki za wszystkie dzieciaczki, ktore aktualnie sie mecza z wychodzacymi zabkami

Nadrobilam Was wreszcie i ide z powrotem spac
bo musze o 6.30 wstac i dalej organizowac chrzciny, a siedzesobie na wizazu
I nocujemy sobie u mojej mamy, zeby mogla sie zajac malym od rana, a ja swobodnie bede mogla latac po miescie i wszystko zalatwiac
dzięki ja jestem z rodzaju matek mocno przewrażliwionych:brzydal :
Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Dziękuję.Ano niestety mam i wcale mnie to nie cieszy
(...)2
wszystkiego co najlepsze!!!

Cytat:
(...)
mariiasia a jaką ma główkę i ile ma ?? Bo Kornel też ma drobny łepek, alee to po tatusiu.

(...)

Mój dzień zaczął się o 5 rano, ta maruda mała nie chce zasnąć, a wnocy nie spał od 2do 3 przez TŻ. Mam takie nerwy, że nie wiem czy nie zabiję go jak wróci z pracy.
wg ostatnich pomiarów w przychodni: główka 40 cm, klatka piersiowa 41 cm, wzrost 65 cm, waga 6,5 kg. miał wtedy 3,5 miesiąca.
u nas nie bardzo ma po kim małą głowę odziedziczyć.

jak mi ostatnio tż Szymka obudził to dostałam takiej złości, że myślałam, że wybuchnę i kazałam mu małego usypiać a sama walnęłam się spać
Cytat:
Siadasz sobie i dziecko w pionie przekladasz przez kolano (jedno masz nizej i nim podtrzymujesz pupe, a drugie masz wyzej i na nim opiera dziecko sobie barki... nie uzywasz rak...jak lubi byc noszone to ja siadam czasem na krzesle obrotowym i sie lekko bujam,...ale u nas odbijanie to jakies 30 sekund

przerwacac sie powinno na brzuch jak skonczy 6 miesiecy.,.. taka jest norma

moje dziecko tez spi zawsze zwrocone glowka... wkaldalam nawet kilo cukru do lozeczka a i tak tak długo walil głowa w cukier, az przewrocil glowe na lewa strone...
okazalo sie ze to asymetria i cwiczymy wg Vojty

Dodinha STO LAT

Kropla.... Gratulacje dla Córuni

Maciej robi sobie z dużego palca u stopy smoczka ... dzis znow zasnął z nogą w buzi
co do odbijania, to ja podnoszę do pionu, jak nie działa to unoszę Szymka lekko do góry i opuszczam brzuszkiem z powrotem na ramię. u nas skutkuje ta metoda, ale też nie zawsze, szczególnie w nocy gdy jest mocno śpiący.

sweet
Cytat:
Maciej mi paskudnie kicha.... moge cos z tym zrobic???/ kurcze...martwie sie zeby sie nie rozchorował...a jutro basen
a może masz za suche powietrze w domu? albo mu coś w nosku siedzi? przepłukaj wodą morską

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
To za kilkanaście lat
I nie u wszystkich Tylko u połowy

Ja się wreszcie wyspałam! Co prawda zasnęłam o 1, ale młoda się obudziła dopiero 7:30 więc ponad 6 godzin snu ciągiem.
Za to śniło mi się jakieś strzelanie i uciekanie

Zbieram się do ćwiczeń, niech no tylko En zaśnie.
Edzikowi bajkę włączę, bo tż nie dał się obudzić, a tylko do 9 można do przedszkola przyjeżdżać, potem pozamykane. No i Edi ma dziś wolne A 4 razy tż budziłam
człowiek wyspany to człowiek w lepszym humorze

a jak ćwiczysz?
Cytat:
Napisane przez agaabuu Pokaż wiadomość
Oj mi też wypadają włosy strasznie...w ogóle są jakieś takie do niczego.... a kaszka Holle to chyba ta:
http://www.aptekagemini.pl/holle-kas...ista-250g.html
mnie wypadają garściami i też nie wiem co poradzić...
Cytat:
Napisane przez agaabuu Pokaż wiadomość
Mi lekarka mówiła,że drugą dawkę rota trzeba do 24 tygodnia podać....chyba jakoś tak.
Znalazłam : http://szczepienia.pzh.gov.pl/main.p...to=szczepionka
a my nie szczepiliśmy ani na rota ani na pneumo

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
o(...)
a jak go z reguły nosisz? jak podnosisz i odkładasz? jak leży na plecach to łaczy rączki w linii środkowej, trzyma głowe w linii prostej? jak trzyma głowe jak leży na brzuszku?

(...)
podnoszę pod paszki lub lewą rękę pod główkę, a prawa plecki i dupka. tak samo odkładam. co do rączek i główki to muszę się przyjrzeć ale wydaje mi się, że trzyma w linii prostej. jak leży na brzuszku to taki lekko odchylony w prawo i główkę też najczęściej zwraca w prawo, czyli odwrotnie niż jak leży na pleckach
Cytat:
a ja bym się bała dzieciaka tak chlup pod wodę

właśnie zadzwonił tż i obudził telefonem małego. za karę po pracy będzie sprzątał

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Motylku ja dawałam smektę. jedną saszetkę rozpuściłam i po troszeczku w ciągu dnia. Oczywiście po konsultacji z lekarzem

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 10:47   #3434
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
ja też
Motylku, a które w końcu zamówiłaś, bo nie doczytałam?

to może ślepa jestem, poaptrzę jak Tusia zje

Mummy Love w kwiotki

no tak, w intrukcji się machnęli i dwie różne dźwignie zaznaczyli B a ja nie skapowałam które B to ma być

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Jesli ta biegunka jest jednorazowa to lepiej nic nie dawać?Tylko ewentualnie jak będzie dłużej trwała?

Edytowane przez butterfly20
Czas edycji: 2014-02-07 o 10:46
Stary 2014-02-07, 10:49   #3435
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
podnoszę pod paszki lub lewą rękę pod główkę, a prawa plecki i dupka. tak samo odkładam. co do rączek i główki to muszę się przyjrzeć ale wydaje mi się, że trzyma w linii prostej. jak leży na brzuszku to taki lekko odchylony w prawo i główkę też najczęściej zwraca w prawo, czyli odwrotnie niż jak leży na pleckach
spróbuj podnosic i odkładać tak:
http://www.youtube.com/watch?v=W7dcFTuHbek
a jak nosisz? przodem do świata czy inaczej?

Hania

94,5....70,5....65

Edytowane przez Natala84
Czas edycji: 2014-02-07 o 10:54
Stary 2014-02-07, 10:58   #3436
czaszka_
Zakorzenienie

dziecko mi szaleje nie mam nawet kiedy odpisac

dziewczyny czu u Waszych dzieci tez widac ze pod wieczor już są zmeczone calym dniem??bo moje dziecko tak do godz 15:30 sie pobawi ze mna i jest zadowolone z zycia i usmiechniete a juz po poludniu do 19 to strasznie marudzi, placze, zmeczona i trze oczka ...ale jak chce uspic ją to wtedy jest gorszy wrzask i nie chce spac
jak mi sie udaje ją wtedy zabawiac to dziwnie reaguje np jest usmiechnieta i sie smieje a za sekunde znowu zaczyna plakac, potem znowu ją uspokoje i np jej pospiewam to jest zadowolona a za minute znowu placze.....i jak tu dogodzic dziecku?

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

Edytowane przez czaszka_
Czas edycji: 2014-02-07 o 11:00
czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 11:02   #3437
misia332
Zakorzenienie

tassia takie są wytyczne, wkurzyłam się strasznie na tym basenie.

Jak mnie nie będzie kilka dni to znaczy, że poszłam siedzieć, bo zabiłam TŻ.

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Aha spróbowałam dzisiaj cukinii z ziemniakiem i dynią z Holle, smakuje jak papier zmielony, więc wpadłam na genialny pomysł i zagęściłam słoiczkiem naszą zupę.

więc warzywom z Holle mówię stanowcze Nie.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 11:09   #3438
mariiasia
Zadomowienie

Motylku powiem Ci tak, wieczorem zaczęła się biegunka, rano dałam pierwszą dawkę smecty

Cytat:
spróbuj podnosic i odkładać tak:
http://www.youtube.com/watch?v=W7dcFTuHbek
a jak nosisz? przodem do świata czy inaczej?
muszę spróbować, dzięki
noszę różnie, i tyłem i przodem

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość

dziewczyny czu u Waszych dzieci tez widac ze pod wieczor już są zmeczone calym dniem??bo moje dziecko tak do godz 15:30 sie pobawi ze mna i jest zadowolone z zycia i usmiechniete a juz po poludniu do 19 to strasznie marudzi, placze, zmeczona i trze oczka ...ale jak chce uspic ją to wtedy jest gorszy wrzask i nie chce spac
jak mi sie udaje ją wtedy zabawiac to dziwnie reaguje np jest usmiechnieta i sie smieje a za sekunde znowu zaczyna plakac, potem znowu ją uspokoje i np jej pospiewam to jest zadowolona a za minute znowu placze.....i jak tu dogodzic dziecku?
czasem jest bardzo rozdrażniony i nie chce się bawić
Cytat:
tassia takie są wytyczne, wkurzyłam się strasznie na tym basenie.

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Aha spróbowałam dzisiaj cukinii z ziemniakiem i dynią z Holle, smakuje jak papier zmielony, więc wpadłam na genialny pomysł i zagęściłam słoiczkiem naszą zupę.

aż tak?

Szymek pojadł, obrzygał mnie i wojuje

mieliśmy iść na spacer bo pięknie dziś u nas no to dupa, bo stelaż od wózka w aucie jest, a auto z tżtem w pracy

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 11:14   #3439
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
nie można znieczulenia... ewentualnie musiałabyś odciągnąć porcję melczka na jedno karmienie, a po wizycie u dentysty nie karmić 3-4 godziny i to mleczko też odciągnąć ale wylać
Dziwne, bo w ciazy mozna niby bylo

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
kochana, poród przetrwałaś a małego wiertłą nie przetrwasz?
Szczerze mowiac ja bym wolala porod niz wiertlo
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 11:17   #3440
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
a ja siedzę i czytam o tych ciemiączkach i główce. boję się
nie czytaj, nie nakręcaj się niepotrzebnie. Wszystko będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj przeżyłam masakrę...jechaliśmy z mężem na zakupy (Tusia w domu z Babcią) i on na zakręcie wpadł w poślizg, a z naprzeciwka akurat jechało auto...także sobie wyobraźcie. Na szczęście małż jest wyćwiczony w poślizgach kontrolowanych i wyprowadził auto, a tamci zwolnili i jakoś się minęliśmy...
o kurde Dobrze, że nic się nie stało...

Cytat:

nie chcę być namolna, ale powiedzcie mi jak i kiedy Wasze dzieciorki zaczynały obracać się na brzuszek czy na boczki? czy to, że mały ciągnie tylko w jedną stronę póki co jest ok?
mam obserwować dziecko czy rozwija się prawidłowo do wieku, a nawet nie wiem jakie są normy
mój Szymuś jeszcze się nie obraca, ba nawet nie próbuje. Każde dziecko rozwija się w innym tempie, także musimy dać czas naszym maluchom. Możesz ćwiczyć z nim takie obroty jak na filmiku, który tu dziewczyny wklejały.

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!!!

Melduję się, że żyjemy!
I przepraszam Was, że tak mało tutaj bywam, ale ząbkowanie to jest cos co będę wspominać najgorzej z pierwszego roku życia mojej córeczki

I powiem Wam, że jak jej ten ząb pierwszy nie wyjdzie za niedługo, to chyba ja wyjdę z siebie

Ryk mam przez całe dnie i najlepiej "mamo noś mnie". Autentycznie nie mam już siły...i jeszcze w nocy budzi się średnio co 2 godziny i to z płaczem! A co 3 godziny chce jeść

Także uwielbiam kurde ząbkowanie :

Bylysmy wczoraj na szczepieniach, to moje dziecko więcej krzyku narobilo przy ubieraniu (darla się co najmniej jakby ja ze skóry obdzierali na żywca) niż przy samym ukluciu....i to z powodu czego? Z powodu zębów

Lekarka przepisała nam coś nowego na zęby, bo dentinix i calgel w naszym przypadku to można sobie za przeproszeniem...w doope wsadzić. Zajrzała do buźki i mówi, ze mocno spuchniete dziąsła, a zęba jak nie było tak nie ma...a dziecko moje już się męczy od nie pamiętam kiedy

Mieszkanie moje wygląda jak pobojowisko, gdyż z dzieckiem na rękach niewiele jestem w stanie zdziałać...i tak dobrze, ze obiady ogarniam.

I jak mi ktoś kiedyś powie, że ząbkowanie to pikuś...to gołymi rękoma udusze

A tak przy okazji to Alicja skończyła dzisiaj 6 miesięcy

Boże kiedy to tak szybko zlecialo? aktualna waga: 7100g, długość: 67 cm

Pozdrawiam Was kochane

hej brawo dla Ali

Cytat:
Na noc pajac i na to spiworek (lub jeszcze bluzeczka pod pajac jesli spiworek jest bez rekawow).
W dzien bodziak z dlugim rekawem i półśpiochy lub spodnie cienkie i skarpetki. A najczęściej i tak jej ściągam gatki i jest w samym bodziaku bo ciepło.
u nas podobnie

Noc ciężka, pobudki z płaczem co 2 godziny, co godzinę mruczenie. Tłumaczę sobie zachowanie Szymka skokiem jakimś, bo do tej pory aż takich historii nie było. Od rana znów godzina krzyku i płaczu, uspokaja się tylko na rękach po dłuuuuugim czasie. Padam, ale i tak go kocham
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 11:19   #3441
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Ja chodzę z Polą i na targ i do marketu. TZ w pracy do 19.30 więc jak potrzebuje czegos to nie ma wyjscia. W sumie chodzę z nią odkąd skończyła 3 tyg i poki co (tfu tfu tfu) nawet katarku nie miała. Acz nie powiem, żeby to był nasz uubiony punkt spacerów
Ja ze starsza juz za noworodka chodzilam do tesco bo nie mialam wyjscia, w sklepikach na wiosce nie bylo jej mleka ani pieluch.
Stary 2014-02-07, 11:19   #3442
jo_asiek
Zadomowienie

Aaaa zapomniałam...dodinha sto lat!
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 11:26   #3443
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
h

a co do bycia dawca szpiku.... masakra, jak mialam byc badana pod katem dawcy dla brata to mi nawkrecal ze szpik beda mi pobierac z mostka na zywca i ze to jazda bez trzymanki wiec jak juz bylam w szpitalu to juz bylam przezroczysta ze strachu heh a jak sie okazalo ze tylko pobranie krwi to i tak myslalam ze zejde na tym fotelu.

a:
Heheheeh, biedactwo.Ja tez mialam isc i wiedzialam, ze to pobranie krwi, ale 3 dni przed wyszly 2 kreski i nie poszlam wiec
Stary 2014-02-07, 11:40   #3444
tassia
Zakorzenienie

Cytat:

u nas jest to samo dlatego obowiazkowo drzemka o 17
ja nie dopuszczam juz do sytuacji takich zeby Maciek byl zmeczony bo potem.przezywam.sajgon

przezylam przrd chwilka koszmar. Maciek godzine darl sie jakby go zazynali, nie moglam go uspokoic wiecwsadzilam czopka z paracetamol w dupke i po 10minutach usnal. te dwa zeby mu wyszly ale ida 4 lub 2 kolejne.
co robic?
mam wyrzuty sumienia ze mu dalam paracetamol. mam nadzieje ze mu to nie zaszkodzi

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 11:45   #3445
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Paracetamol nie zaszkodzi i nie bedzie sie meczyl
Stary 2014-02-07, 11:49   #3446
87czarna
Zakorzenienie

tassia na pewno nic mu nie będzie... biedny Maciuś

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Szanowna Julia zasnęła.

15 minut dla siebie

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 11:53   #3447
karolson
Zakorzenienie

Cytat:

moj jest zmeczony dlatego koło 16.30 -17 ma ostatnią drzemkę inaczej bym chyba oszalała do tej 20, im dłużej nie śpi tym trudniej uśpić przez płacze itd, co 2 -3 h ma drzemke inaczej mozna oszaleć
mo
Cytat:

misia
ale wiesz że za zabójstwo nie jest kilka dni
co do warzyw to wymiękam, ale nie ukrywajmy że sama dynia, sama cukinia i sam ziemniak bez przypraw tez jest bez smaku

co do noszenia to u nas ma byc juz prawie ten etap http://www.youtube.com/watch?v=XIKuM_AbaQU

papuga specjalnie z myślą o Tobie zapytalam rehabilitanta, jakie są konsekwencje braku rehabilitacji - jezeli nie jest na tle neurologicznym to przede wszystkim wady postawy, krzywe kręgosłupy itd, w USA prowadzili badania ze stymulowanie dziecka i rehabilitowanie od początku prowadzi do zmniejszenia dyslekcji, problemów z koncentracja, nauka itd

i ten Pan sto razy powtarza jak ważne jest czworakowanie dzieci

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Cytat:

mam wyrzuty sumienia ze mu dalam paracetamol. mam nadzieje ze mu to nie zaszkodzi
nie zaszkodzi, wolałabyś żeby go bolało ?
Stary 2014-02-07, 11:56   #3448
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
niebede ja zamowilam pszeniczna zeby zrobic ekspozycje na gluten i jaglana zeby zagescic nia mleko na noc...

Zalezy jakie 8. Mi usuwali juz 2. Pierwsza dala sie wyrwac bez zbednych zabiegow i tutaj bylo calkiem w porzadku. Ale za to druga byla, jak to okreslil chirurg stomatologiczny "paskudna". Musial nacinac dziaslo bo ona sie jakby zatrzymala i nie chciala dalej rosnac. Pech chcial ze robilam to miesiac po porodzie wiec zadnych konkretnych przeciwbolowych nie moglam brac. Po wyrwaniu goraczkowalam i zywilam sie herbatnikami rozmoczonymi w herbacie bo nic pogryzc nie moglam. Ja radze zaczekac az skonczysz karmic i bedziesz mogla lyknac cos konkretnego przeciwbolowego. U mnie wtedy byla koniecznosc wyrwania bo jakies zakazenie sie zrobilo a nie chcieli dawac antybiotyku bo kp.

U mnie tez ostatnia byla ta przed ciaza i troche sie filmuje tym bardziej ze my czasami jedziemy na przerywanym.

Wspolczuje przezyc... Dobrze ze tak to sie skonczylo

Ja z Julkiem tez robie te cwiczenia i bardzo dobrze sie przy tym bawi. Tez chichra sie w glos jak dotykam jego raczkami stopek
dzieki za info muszę to dobrze przemysleć i pewnie pierwsze prześwietlenie szczęki zrobić

piszecie o igłach i pobierani krwi...ja to lubie ...wiem jestem nienormalna ale od małego lubie szpital .... niewiem czy to ma coś wspólnego z tym ż emama jest pielęniarką no ale.... dawcą krwi niestety nigdy nie byłam bo mam wieczną anemie ale zawsze chciałam
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 11:57   #3449
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
No natura lubi płakać figle. Nie martw sie kochana. Na pewno juz niedługo sie unormuje. Przecież taki stan nie moze trwać wiecznie. Gliwa do góry i ciesz sie z urodzin! Wykorzystaj tz niech sie zajmie mała a Ty zafunduj sobie jakieś spa w łazience dla relaksu

Sent from my iPhone using Tapatalk
Mam nadzieję że się w końcu unormuje,gorzej jeśli nie.Niestety jestem sama cały dzień i noc Tz w pracy

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-02-07, 11:57   #3450
kahunia
Zadomowienie

Cytat:

U nas im pozniejsza pora tym amelka potrzebuje wiecej uwagi, zajecia sie nia itp. np rano bez problemu lezy w lozeczku z karuzelka, czy na macie i nie jeczy tylko gada sobie z zabawkami, a pod wieczor juz trzeba siedziec z nia, nosic, chodzic po mieszkaniu bo inaczej jeczy.

Cytat:
u nas jest to samo dlatego obowiazkowo drzemka o 17
ja nie dopuszczam juz do sytuacji takich zeby Maciek byl zmeczony bo potem.przezywam.sajgon

przezylam przrd chwilka koszmar. Maciek godzine darl sie jakby go zazynali, nie moglam go uspokoic wiecwsadzilam czopka z paracetamol w dupke i po 10minutach usnal. te dwa zeby mu wyszly ale ida 4 lub 2 kolejne.
co robic?

Dobrze zrobilas , widocznie go bolalo

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości