|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: W Nowy Rok wkraczamy i offtopowo o włosy nadal dbamy - cz. XXIX
|
|
|
|
#2642 | ||
|
Zakorzenienie
|
Klasycznych, czyli tych do skóry i ewentualnie ubrań. Te do włosów są inne składem.
---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
![]() Chociaż wiadomo, że z biegiem czasu gust potrafi się zmienić. Cytat:
|
||
|
|
|
#2643 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;45031985]
Wrzucam zdjęcie, niby jest dobrze jak na poczatek, ale i tak znowu kreci się jedna połowa, a druga trochę się leni [/QUOTE]A może one są za ciężkie i nie mają się jak podnieść?
|
#2644 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2645 |
|
Zakorzenienie
|
Podobny do Eternity, jednak nie taki sam. Ja w nim wyczuwam większy potencjał, bo ogólnie CK mnie nie kręci.
Wąchałaś? Co o nich myślisz? Nie dla każdego, ale warte, by je bliżej poznać. Ciągle w kwiatowo-słodkiej tonacji. Na razie nic innego mi do głowy nie przychodzi, jednak będę o tym myśleć ![]() Poza tym: kierować się bliżej owoców, czy kwiatów? Chodzą Ci po głowie słodkie, pudrowe, czy ostrzejsze zapachy? |
|
|
|
#2646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;45031985] Wrzucam zdjęcie, niby jest dobrze jak na poczatek, ale i tak znowu kreci się jedna połowa, a druga trochę się leni [/QUOTE]Mam podobnie tylko u mnie wokół twarzy się kręcą ale tył się leni ostatnio dwie osoby powiedziały że włosy z tyłu mam słabo pokręcone weź się tu człowieku motywuj..
|
|
|
|
|
#2647 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2648 |
|
Zakorzenienie
|
Edytowane przez M4rt3czk4_92 Czas edycji: 2014-02-18 o 12:32 |
|
|
|
#2649 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;45033056]Dokładnie
Postanowiłam, że uczesze się w holenderskiego przez całą głowę [/QUOTE]Kiedy je wystylizuje mam ciężko ze spaniem muszę się nie wiercić co u mnie graniczy z cudem ![]() 1. Nie dotykanie ich, spanie wręcz w bezruchu 2. Nie mogłam spać i jakoś zapomniałam o ciągłym przerzucaniu ich do tyłu ![]() Zauważyłam też że po plunkingu wszystko się prostuje chyba, że zaatakuję suszarką z dyfuzorem. Po schnięciu naturalnym nie ma praktycznie nic jedynie grzywka żyje własnym życiem
|
|
|
|
#2650 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ja ostatnio obudziłam się i miałam zdretwialą rękę |
|
|
|
|
#2651 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;45033386]U Ciebie to i tak lepiej wyglada niż u mnie
![]() ja ostatnio obudziłam się i miałam zdretwialą rękę Może dlatego że robiłam już kilka podejść do stylizacji
|
|
|
|
#2652 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2653 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;45028959]Gratulacje
![]() [/QUOTE] Dziękuję Wam Za 1,5h będę siedzieć na fotelu ortodontycznym i będę mieć zakładany aparat
|
#2654 |
|
Zakorzenienie
|
Edytowane przez M4rt3czk4_92 Czas edycji: 2014-02-18 o 12:31 |
|
|
|
#2655 |
|
Spaceroholiczka
|
|
|
|
|
#2656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za prawie wszystkie zapachy odpowiadają aldehydy. Mogą pachnieć jak banany, jabłka, marchewka... ![]() Chyba że "aldehydy" to jakiś skrót w perfumiarstwie, którego ja nie ogarniam
|
|
#2657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No5 to perfumy, które zawierają dużą ilość aldehydów (jak nie największą, jeśli się nie mylę), czyli po mojemu mają mocno stężony zapach, przez co takie łączenie się zapachów i ich przechodzenie jeden w drugi jest dla wielu drażniące i zbyt mocne. Zapachy które aldehydów zawierają mniej (najczęściej dużo mniej niż No5) są po prostu łagodniejsze. Edytowane przez EdizA Czas edycji: 2014-02-07 o 16:48 |
|
|
|
|
#2658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biegnę, biegnę, a tu SuperPharm. A wejdę, pomyślałam. No i niemal popuściłam, gdy zobaczyłam lakiery Life za 3,99. Piękny fioletowy brokat #42 i piękny srebrny #39 moje są.
dziśdzienne muzyczne inspiracje: The storm comes and goes And I keep walking, I keep walking Rain drops shine with gold My heart was stolen, heart was stolen. Edytowane przez Scarrabeo Czas edycji: 2014-02-07 o 16:46 |
|
|
|
|
#2659 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Scar, jesteś moim mistrzem. Wszystkie tłuste dupy są
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2660 |
|
Zakorzenienie
|
Wiedziałam, żeby nie brać potwierdzenia odbioru smsem, bo Ty napiszesz mi szybciej niż listonosz.
![]() Czyli.. się podoba? Może być? Kartka z życzeniami "Oby wszystko w życiu układało Ci się tak dobrze jak włosy" leży u mnie na biurku, taka ze mnie rozgarnięta Paulina..
|
#2661 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I niech Cię ręka boska broni przed jakimiś "drugimi szansami" i kuźwaniewiadomoczymzapcha jdziurązbrakulaku. A ☠☠☠☠☠☠☠i jak potłuczony, tfu ![]() Kupiłam wczoraj Elizabeth Arden Sunflowers i jeszcze jakieś drugie w czerwonym pudełku, w promocji w SP. Zapłaciłam razem coś 51zł. Słoneczniki mi się na razie podobają, nigdy ich nie miałam, a znam nazwę i opakowanie od lat, w końcu się skusiłam, specjalnie z myślą o specjalnym zapachu na narty. Właściwie każde wakacje kojarzą mi się z zapachami perfum, których wtedy używałam. Mam wrażliwy węch i pamięć zapachów, ale sama rzadko używam. Perfumy mi stoją latami niezużyte. Zużyłam do końca tylko Aqua di Dio i Issey Miyake tę klasyczną, ach, i Kenzo takiego co już potem nigdy nie widziałam. Jeżeli ktoś lubi, to Sunflowers jest w podobnym stylu. |
|
|
|
|
#2662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podoba, może być? Wszystkie są zajedwabiste
|
|
#2663 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Cytat:
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;45030917]Ja właśnie zastanawiam się nad czymś z Eco Tools ale jeszcze wiele dobrego słyszałam o pedzlach z Sunshade minerals (?) nie jestem ewna czy tak się pisze ;-)Czyli po prostu ładnie się pomalowalas [/QUOTE]Miejmy nadzieję że wieczorem też się uda .Cytat:
.[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;45031985] Wrzucam zdjęcie, niby jest dobrze jak na poczatek, ale i tak znowu kreci się jedna połowa, a druga trochę się leni [/QUOTE]A spróbuj wilgotne zapleść w warkocz? Cytat:
|
|
#2664 |
|
Rozeznanie
|
Wcięło mi cytowanie, więc postaram się polecieć z pamięci.
Natalia, twoje włosy po ścięciu wyglądają o niebo lepiej i tak elegancko ![]() Deszczowy, rulony jak talala! ![]() Patka, nie poddawaj się ze stylizacją, bo widać, że one falują ![]() Kaś, z całego serducha życzę Ci spełnienia wszystkich marzeń, nie ograniczania się i życia pełną piersią. Niech twój zajedwabisty blog elegancko się rozwija, a włosy rosną jeszcze piękniejsze (o ile to możliwe ). Wszystkiego najpiękniejszego! Powiem Wam, że Sesa wymiata. Tak, wiem odkryłam Amerykę Ale kurczę, ona genialnie hamuje wypadanie włosów!
|
|
|
|
#2665 |
|
Zakorzenienie
|
Huhuhu bardzo mi miło
ale ten tył mnie strasznie denerwuje żeby chociaż odrobinę bardziej się sfalował a tu klops
|
|
|
|
#2666 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękować Bogu, że jeszcze nie odkryłam na co jestem uczulona ![]() Cytat:
w sumie to nic z nimi nie robię, same z siebie są takie twarde i mocne, nawet odżywki, pod lakier nie daję, jedynie na okrągło je maluję lakierami. A co do pęknięć to znam ten ból, mi też jak już pęknie to aż na różowym Ale ostatnio mam problem, bo cały czas mi się rozdwajają, dziś zakupiłam odżywkę eveline 8w1 i będę stosować pod lakier jako bazę, mam nadzieję, że to pomoże ![]() Cytat:
A może Bruno Bani ? Te wszystkie zapachy mi się podobają klik klik klik klik Kas wszystkiego najlepszego i 100 lat kochana
|
|
#2667 |
|
Spaceroholiczka
|
Kascysko, to bardzo źle jeśli mam bardzo podwyższone leukocyty w moczu, liczne bakterie, erytrocyty świeże też dosyć podwyższone i obecne: azotyny, erytrocyty, leukocyty czy będę żyć? Lekarza mam dopiero w poniedziałek...
Edytowane przez Kaveri Czas edycji: 2014-02-08 o 10:14 |
|
|
|
#2668 |
|
Zakorzenienie
|
Rano to jest jedyna kreska, która ładnie wychodzi , a nawet jak coś nie do końca wyjdzie, to się szybko poprawia
i o dziwo w kąciku nie znika mi z zewnętrznego kącika jak czarna kredka ![]() Kurde, kusicie zapachami, mam nadprogramowe uzbierane pieniążki, chyba zakupię kochanego My Little Chloe Kav, no sorry, ale on przegina rozmawiałaś z nim o tym ?
Edytowane przez XminorXlosX Czas edycji: 2014-02-07 o 18:31 |
|
|
|
#2669 |
|
Zakorzenienie
|
Kav jak dla mnie to jest także trochę przegięcie.. rozumiem koleżanka koleżanką ale w sytuacji która opisałaś nie wytrzymałabym a takiej koleżance bym chyba wszystkie włosy z łba wyrwała
Powinnaś z nim porozmawiać na ten temat i również o tym jak się odnosi w stosunku do Ciebie obwiniając za wszystko, to nie w porządku..
|
|
|
|
#2670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Zapuszczam teraz, ale kto by pomyślał, że rok temu musiałam ściąć żeby się kręciły .Kav, średnio mi się to podoba... i telefony, i reszta... Mamy zaraz imprezkę u TŻ, ale będą dwie panny które średnio lubię z wiadomych powodów, trzymajcie kciuki za brak awantury
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:37.

jest sens stylizowac?

ostatnio dwie osoby powiedziały że włosy z tyłu mam słabo pokręcone

nawet jak sobie ogonek jak eyelinerem zrobię to nic mu nie ma po dniu na uczelni
ale ten tył mnie strasznie denerwuje żeby chociaż odrobinę bardziej się sfalował a tu klops
Udało mi się zapuścić podobnej długości, tylko jajeczka,ale skubańce pękają mi nad linią uśmiechu . Wczoraj zbuntował się fak, więc będę musiała spiłować znów wszystkie
A już koleżanki myślały, że tipsy