|
|
#481 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12
Cytat:
Laska a może warko zaangażować mamę na pełen etat do pomocy np na tydzień- abyś mogła trochę odsapnąć i sobą się zająć.. takim schematem to n prawdę wpędzisz się w deprechę i specjalista będzie potrzebny.. nie wiem co Ci poradzić i jak Ci pomóc, mam nadzieję, że Borysowi szybko miną takie dni a tak na marginesie - co u Pawmaj? dawno jej nie było ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
o właśnie- podłączam się do pytania od kiedy dzieci podnoszą? Adaś ma 2 tygodnie i przekręcony na brzuszek podnosi głowę- oczywiście kontrolujemy to ale kurde tak wcześnie? ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
jak bolesne będzie dla meża przekonanie się o nieprawdziwości swoich słów on nie świadom że bezsenność dotknie również jego---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- dawaj laktator i pobudzaj może laktację
|
|
|
#482 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ech te chlopy.... Powiem Ci, ze a Alek tez niestety nie spi w dzien, bo go meczy ten brzuszek, ale ja codziennie robie sobie makijaz i ukladam kudły, zeby miec jakas namiastke normalnosci, serio. Poza tym o wiele lepiej sie czuje, jak patrze w lustro i nie widze tego masakrycznego zmeczenia na twarzy, bo jest troche zakryte tapeta ![]() Robie to czesto "na raty" albo maluje sie karmiac Alka, ale mnie to troche pomaga. A w ogole to jestem coraz blizsza pieprznac to karmienie piersia w cholere i przejsc ba mm. Moze on od kp ma te kolki juz sama nie wiem. Zjednej strony to mi troche szkoda, bo mam duzo pokarmu, Alek sie dobrze przysysa i bardzo ladnie przybiera,nie boli mnie nic, jest to wygoda i oszczednosc, no i poza tym i tak siedze w domu, wiec kp mi w niczym nie przeszkadza na razie, ale nie moge patrzec jak on sie tak meczy i moze to mm byloby lepsze dla niego, juz sama nie wiem co robic
|
|
#483 |
|
Zakorzenienie
|
Magnusia, mojej mamy nie ma - pracuje.
Druga sprawa, że muszę małego przystawiać często żeby nadgonić ten pokarm ;( Sama wiem, że jesli tak będzie dłużej to zeświruję. Lakatator męczę intensywnie od wczoraj. Do tego przystawiam małego prawie co godzinę... bo non stop szuka i płacze. tż coraz mniej się garnie do opieki i wszystko zostaje na mojej głowie. Dodam, ze tekst o czasie wolnym padł wtedy kiedy zaczął grać a ja musiałąm jechać do poradni po kartę szczepień i chciałam się trochę pomalować......... Jak tylko Borys zaczyna płakać to słyszę "Junior jest głodny!!!" ...
|
#484 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nosi go, zabawia, sam sprawdza kiedy ostatnio jadl, zeby nie bylo, ze non stop przy piersi mi siedzi. Pogadaj z nim na spokojnie mozze, wytlumacz mu, ze nie kazdy placz to glod.
|
|
#485 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moje dziecko wisi na cycku w nocy co godzinę, w dodatku tak samo jak u was wszystko muszę robić sama, porządki, gotowanie, jestem trochę padnieta, a to dopiero 3 dni w domku. Pierwsza kąpiel zaliczona obyło się bez płaczu. Lidka współczuję pobytu w szpitalu, Miłosz pewnie też ma dość, dlatego tak marudzi. Trzymam kciuki za szybki powrót do normalności. |
|
|
|
|
#486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masakra.... nie poddawaj się, to niedługo minie
|
|
|
#487 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja przed porodem robiłam sobie makijaż tylko, gdy miałam większe wyjście. Nigdy nie malowałam się wiedząc, że dzień spędzę w domu i co najwyżej wyjdę do sklepu po ziemniaki. Teraz puder i tusz to zestaw obowiązkowy. Nawet gdy Mała kwili, zawsze znajduję chwilę by się ogarnąć. Wyrzuciłam też wszystkie stare, porozciągane i wyblakłe dresy. W zamian kupiłam sobie nowe Też dresy, ale ładne. I to wszystko nie dla TŻta, nie dla kuriera, nie dla pani w sklepie, nie dla sąsiadki. To dla mnie! Żebym przechodząc obok lustra (a mam dwa ogrooomneeee) spojrzała na siebie i pomyślała, że super ze mnie babka. Że macierzyństwo nie zabiło mojej kobiecości (pomimo niedających się zbić 6 kg na plusie i kilku rozstępów na brzuchu i cycków jak nie wiem co ). Kochana, bierz Borysa w chustę, pomaluj sobie rzęsy (pamiętam ze zdjęć, że masz obłędne, migdałowe oczy A TŻta kopnij w doopę ![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
Podnosi wysoookooo a potem nagle opada jej ta głowa z impetem na moje cycki. Dobrze, że to cycki, a nie podłoga bo byłby guz
Edytowane przez krolowa_nilu Czas edycji: 2014-02-12 o 10:25 |
||
|
|
|
#488 | |||||
|
Zadomowienie
|
Witajcie!
Mąż wczoraj małą usypiał. Na początku słyszę jak mała się drze ale po jakiś 5 minutach cisza jak makiem zasiał...i cisza...qrde...ja ze 3 podejścia mam do łóżeczka zanim ona zaśnie-jak on to zrobił. Zaglądam do pokoju a tam co? Śpią razem w naszym łóżku (więc już wiem skąd ta cisza ). Na szczęście udało się padalca małego przełożyć i przespała od 23 do 5.50 aż mi cycki napęczniały dziś póki co bez kolki![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do chusty-nie za ciepło jest ubrany gdy go chustujesz? u nas to było przyczyną krzyków. Teraz uwilbia chuste ![]() Co do tego "junior jest głodny" to u nas to samo...tylko mała trochę u Tż na rękach popłacze a ten już się drze że ona głodna
|
|
#489 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nosz kurde! Nigdy jeszcze nie powiedział "ją coś boli"/"chce jej się spać"/"jest jej niewygodnie" itd. Albo ja próbuję ją uśpić, ona oczywiście koncert, trwa to już jakieś trzy godziny, ja na skraju wyczerpania, Mała wisi na cycku bez przerwy, wchodzi TŻ i ze stoickim spokojem "Kasiu, ona jest głodna" Boże, znowu się wkurzyłam.
|
|
|
|
|
#490 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to nie komplement tylko szczera prawda Cytat:
o matko i córko i żono żołnierza usłyszałam taki sam tekst przy pierwszym dziecku ( "Kochanie chciałbym wrócić do treningów /mąż gra w siate w jakiejś lidze/ potrzebuję zrobić coś dla siebie..") nie pamiętam co Mu wtedy powiedziałam czy co zrobiłam ale przepraszał mnie tydzień i teraz zawsze to On podkreśla jak ważne i trudne jest to co robię (zajmowanie się NASZYMI dziećmi) Cytat:
(teraz chyba refundowane ale kiedys drogie) i nie wszystkie dzieci po pepti staną się aniołkami Cytat:
ale to naprawdę mija, wiem że za taki tekst ma sie ochotę rozdeptać alee naprawdę będzie lepiej KONIECZNIE gdy będzie Twoja mama zrób coś dla siebie, jak najbardziej należy Ci się czas dla siebie!!! Jak to Gosia napisała dzięki temu że czasem pomyśli tylko o sobie jest lepszą mamą, bo jest wypoczęta (w miarę na tyle ile można przy maluchu ) jest spokojna więc spokój ten może przekazać maluchowi. To naprawde ważne aby Twoje potrzeby również były zaspokojone Bądź dzielna i będziesz sexi mamą jeśli tylko będziesz chciała
|
||||
|
|
|
#491 | |||
|
Zakorzenienie
|
Tak sobie powtarzam, że dziś popołudniu będzie ok, tylko, że idziemy do lekarza.... tam go wytarmosi na pewno i będzie wrzask, ale wytrzymam!!
Cytat:
Fakt, chodzę w dresach, że pożal się Panie Boże, strasznie żałuję, że ściełam włosy bo teraz wyglądam jak samuraj. Mam spiętą górę reszta wisi... cudnie! Mi też pomaga, że macie podone problemy, . Wiem, że nie jestem sama. Ja odnoszę wrażenie, że macierzyństwo doszczętnie zabiło moją kobiecoś i że próżno jej teraz szukać.... Jutro mam iść do pracy, chcałam się odawlić jak koń na dożynki, ale jak B będzie się tak darł jak dziś to nie pójdę... Ja Borysa kiedyś położyłam na kocyku na... panelach. Szybko go zbieralam zanim przywalił by sobie w nos. Ah, żeby mąż mi rzucał takimi komplementami... a jemu to chyba jedno jak ja wyglądam. Cytat:
tyle spania, nie pamiętam jak to jest... u mnie od wczoraj taka masakra z cyckami, już w nocy nie miałam nawału, mimo, ze Borys spał po ok 3 h i zazwyczaj już były mocno napęczniałe. Wczoraj nie - były flapy. W dzień była masakra od rana. A jak ubierasz doris do chusty? Ja miałam krótki rękaw, i śpiochy z cienkiego materiału. Załamałam się tą chustą bo to już któreś podejście... coś mu się nie podoba w tej chuście. Albo może znów ja byłam zbyt zdenerwoana już i to czuł. Sama nie wiem. Cytat:
Borys usnął, jakieś 30-40 min temu. Włączyłam suszarę na youtube na kinie domowym. już mi nieodbrze od tego szumu, ale nie mam odwagi wyłączyć. Wolę się przemęczyć. Idę przymierzyć stroj do biegania, obym jutro dostała zielone światło na pierwszą przebieżkę. Może sama przymiarka poprawi mi nastrój... ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Koniec spania... poprzymierzane... Jak usłyszycie, że młoda mama wyskoczyła przez balkon to ja.... wrzask
|
|
#492 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#493 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No i tu jest niestety problem, bo mój mąż do maja jest na szkoleniu, więc wróci na stałe jak już Mała będzie miała ze 3 miesiące i zacznie funkcjonować w miarę stabilnie - farciarz <bo PODOBNO te wszystkie cyrki które wyprawiają początkowo dzieci kończą się po 3 miesiącach>. W każdym razie ja po Waszych przeżyciach na pierwsze miesiące na wszelki wypadek nastawiam się na hardcore. Cytat:
Super patent ![]() ------------------- Migotko Kochana dziewczyny popisały Ci super rady, a ja bym dodała jeszcze skreślanie kartek w kalendarzu do jakiejś określonej daty (dnia wiosny?), mi to zawsze pomaga gdy zobaczę ile już dni minęło, jaka jestem dzielna i wytrzymałam w takim, a nie innym stanie i że coraz bliżej do jakiegoś końcowego wydarzenia... A już niedługo będzie bieganie, sporty, konie, słońce, zielono i świat zrobi się lepszy, zobaczysz A w chwilach kryzysu zawsze można śpiewać sobie "to minie, to minie, to minie" I co najlepsze - naprawdę to minie
|
|
#494 | |
|
Rozeznanie
|
pilotka-Ja bym i tak męża trzepnęła i to porządnie przez łeb za takie rozbudzanie dziecka. Jak wiadomo czego nie lubi to po jakiego grzyba on to robi, i po co gaaaaada i ciumka .Noc jest od tego ,żeby spać. Zrobić szybko co trzeba i spać a nie. Mam nadzieję,że mojemu takie pomysły do głowy przychodzić nie będą.
Cytat:
malaMigotkAaa -bardzo współczuję ci Borysa marudy, tego niewyspania ,zmęczenia i ogólnej frustracji. Mam nadzieję i trzymam ,że niedługo się to zmieni i będzie błooogo.A twojemu TŻ też bym przez łeb dała za takie teksty. Bo ty oczywiście nie masz ochoty mieć chwili dla siebie. Zjeść w spokoju śniadanie czy spotkać się z ludźmi ,i nie słyszeć cały dzień płaczu dziecka. Ehhh niektórzy faceci są beznadziejni ... Witam się i ja w 40 tyg. . Dzisiaj z rana miałam wizytę u lekarza. Tak jak TŻ wczoraj zauważył brzuch mi się lekko obniżył i główka małego też. Położna po wymacaniu szacuje Beniego na 3800 , wielkolud...Ktg w porządku, serduszko pięknie pika, żadne skurcze się nie piszą. Więc po prostu czekamy. Kolejna wizyta za tydzień czyli w terminie porodu no zobaczymy. Chciałabym do tego czasu urodzić. A najlepiej dokładnie w środę.
|
|
#495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Według "pierwszego roku życia dziecka": mając 2 miesiące dziecko powinno podnosić głowę pod katem 45 stopni. Ale mając miesiąc moze tez podnosić o 90 stopni już. Wiec chyba z grubsza moze tak szybko jak mu się podoba. Emil o 45 stopni podnosi w miarę bezproblemowo, o 90 próbuje, ale wlasnie kończy solidnym impetem w dół migotko Emil czasem wsadzony do chusty na początku płacze. Wystarczy kilka solidnych kołysan biodrami albo kroków i śpi zadowolony. Co do ubrania - trzeba uważać, zeby dziecka nic nie uwieralo z przodu. I głowa do góry - wszystko minie
|
|
#496 |
|
Raczkowanie
|
mam 3 pytania:
1. W ciąży co jakiś czas lała mi się krew z nosa, od dmuchania i wycierania porobiły mi się ranki w środku, są do dziś, irytujące i przeszkadzają. Czy macie pomysł jak to zaleczyć? 2. W ciąży depilator był w ruchu max raz na miesiąc i naprawdę wystarczało a teraz widzę że znów muszę się częściej haratać 3. Zauważyłam że Mała rzeczywiście lepiej śpi gdy jest pozawijana, ale w kocyku czy rożku jej gorąco, szyja prawie mokra, buzia czerwona. Czy w woombie tak nie będzie? I jaki jest tego koszt średnio może akurat zamówię ![]() Migotko przeglądam wiadomości ale narazie nikt nie skoczył uff
|
|
|
|
#498 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
co do "chwili dla siebie" powiedziałam, ze chwilę takową ma jak idzie do pracy, wtedy ma ciszę i wolne ręce, a wraca do domu to jest ojcem i nie ma zmiłuj. Co do wyglądu- po domu staram się chodzić ubrana schludnie, zawsze myje włosy i maluje oczy. pod prysznic idę wieczorem (tż ma wtedy sprawić by bączek była cicho) i zawsze robię jakiś bonus, prócz zwykłego prysznica- peelingi, maseczki na twarz lub włosy itp. uszy do góry noc minęła dobrze 23-4 przewijanie, karmienie i od 4-8. kupy dalej zielone i śluzowate
|
|
#499 |
|
Zakorzenienie
|
A, zapomniałam Wam napisać - byłam wczoraj na zajęciach z tańca w chustach z dziećmi. Super było
nic szczególnie męczącego, ale bardzo przyjemne - no i miło spotkać inne mamy z dziećmi
|
#500 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#501 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja się nastawiam na rodzenie w weekend, wytaczam wszystkie działa i robię zmasowaną akcję ![]() Właśnie zauważyłam, że nie licząc Mamuś Gościnnych to zostało nas w poczekalni tylko 5 do rodzenia
|
|
#502 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tulę mocno jutro jest już czwartek zleci w sumie to dziwne , że z mężem nie możesz sie zanmienić zeby iść do domu na chwilę Cytat:
Cytat:
Cytat:
oj nie dobry w końcu my mamy tyle czasu dla siebie , że szokCytat:
|
|||||
|
|
|
#503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje
|
|
|
#504 |
|
Zakorzenienie
|
w ogóle moje dziecko przeszło pierwszy skok rozwojowy wczoraj był bardzo marudny . wieczorem tylko na rękach musiał być bo płakał .
A dziś rozgląda się bardzo , zaczyna dyskutować z nami . W ogóle jak do niego mówimy to nas słucha . A i byliśmy na usg bioderek i jest wszystko ok |
|
|
|
#505 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#506 |
|
Zakorzenienie
|
moja tez od dwoch dni do poludnia daje czadu... poranna pobudka i potem tylko przysypia na 5-10 minut
za to w temacie TZtow - to ja swojego musze i chce pochwalic bo nie tylko opiekuje sie mala ale i opiekuje sie mna jest po prostu nieoceniony
|
|
#507 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za weekend. Fakt mało nas zostało ciekawe która zakończy z nas porody ![]() Cytat:
za bioderka ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
dla TŻ . Fajnie się czyta jak tatuśki pomagają nie tylko przy dzieciach .W ogóle spać mi się chce ....dosłownie co chwile oko przymykam. Choć wiem,że akurat nie powinnam narzekać zważając na to jak mamusie są niewyspane
|
|
#508 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
?Podejrzewam, że ja ![]() W nocy myślałam, że zdechnę. Miałam ochotę po ścianach chodzić ;/. O 4 wzięłam ciepły prysznic, bóle trochę przeszły, ale trzymało do rana. Oczywiście teraz żadnego skurczyku ani widu, ani słychu .W gaciach pełno brązowego, ohydnego śluzu. Coś czuję, że tak jak Gosia będę rodzić cały wątek Z tym, że u mnie końcówka nie pójdzie tak super, bo to pierwsze dziecko.. Ja chceeee cesarkęeeee! Teraz! Zaraz! Natychmiast! (byle nie w nocy! Wtedy chce spać )
|
|
|
#509 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Gratulacje!!! Cytat:
Kiedy mają na to ochotę ![]() Każde dziecko rozwija się w swoim własnym tempie. Kacper jak miał tydzień już podnosił. Potrafi podnieść wysoko i długo ją utrzymać leżąc na brzuszku.
|
|
#510 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ufff, czyli jeszvz nie jest ze mna tak zle
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:41.

Pff mylałam o pomalowaniu paznokci ale moje dziecko NIE ŚPI! max 1 h, czasem 5, 10 min... NIC nie zdąże zrobić, piszę tego posta i 5 razy wstałam już do dziecka, bo smoczek wypadł przy ziewaniu.... i nauczył się wołać "aaaeeeąaaaaaeeee"
on nie świadom że bezsenność dotknie również jego
16.06.2012 
Ech te chlopy....
juz sama nie wiem. Zjednej strony to mi troche szkoda, bo mam duzo pokarmu, Alek sie dobrze przysysa i bardzo ladnie przybiera,nie boli mnie nic, jest to wygoda i oszczednosc, no i poza tym i tak siedze w domu, wiec kp mi w niczym nie przeszkadza na razie, ale nie moge patrzec jak on sie tak meczy i moze to mm byloby lepsze dla niego, juz sama nie wiem co robic
Druga sprawa, że muszę małego przystawiać często żeby nadgonić ten pokarm ;( Sama wiem, że jesli tak będzie dłużej to zeświruję. Lakatator męczę intensywnie od wczoraj. Do tego przystawiam małego prawie co godzinę... bo non stop szuka i płacze.
Podnosi wysoookooo a potem nagle opada jej ta głowa z impetem na moje cycki. Dobrze, że to cycki, a nie podłoga bo byłby guz 

k..... miałam ochotę go uderzyć
bo wiedziałam że nie pomagają a tylko szkodzą dawane byle jak i teraz po wczorajszej nocy jestem tego pewna. a on jeszcze dał jej cichaczem bez mojej wiedzy
ale to naprawdę mija, wiem że za taki tekst ma sie ochotę rozdeptać alee naprawdę będzie lepiej
Bądź dzielna i będziesz sexi mamą jeśli tylko będziesz chciała 
,że niedługo się to zmieni i będzie błooogo.