![]() |
#541 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12
Cytat:
![]() Nasza mnie uwielbia straszyć pierdami kiedy smaruję jej tyłeczek kremem, albo zapinam zatrzaski z body po zmianie pampka, zawsze mnie wystraszy, bo pierdzi jak koń ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() My już po odwiedzinach położnej. Moje obawy byly uzasadnione, coś mi się z moim zacerowaniem robi. Mam obserwować, jeżeli będzie się robił obrzęk i zacznę gorączkować to mam jechać do szpitala, żeby mnie poluzowali i dostanę antybiotyk. Póki co mam smarować rivanolem i chodzić bez majtek jak najczęściej ![]() ![]()
![]() |
#542 |
Rozeznanie
|
Srakakadabra
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#543 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
http://kaszaprodzekt.blogspot.ie/201...-bananowe.html
![]() |
#544 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny jak czytam o Waszych problemach z Maluchami, kąpielach i nieprzespanych nocach to aż mi ciezko uwierzyc, ze tak swietnie sobie z tym radzicie i na prawde bardzo Wam wspolczuje. U nas trzeci tydzien i spokój - Amelka spi, je, jojczy po swojemu (nie wiem jak nazwac jej odgłosy
![]() ![]() ![]() Dziewczyny czekające na skurcze ![]() ![]() Codziennie zaglądam, czytam ba bieżąco, ale ciezko mi sie wstrzelić w temat wiec poprzestaje na czytaniu. Bo ani poki co nie znam sie na kolkach, ani ulewaniu (zdarzylo nam sie to moze ze 4razy), ani na bezsenności. I nie chce za bardzo zapeszać, bo tak jak pisalam wyżej Was podziwiam, ale sama nie wiem czy bym dala rade - za duży nerwus ze mnie ![]()
#545 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wyślij mi na privie adres e-mail, który masz podany na fejsie, wtedy wyślę Ci zaproszenie.
![]() |
#546 |
Rozeznanie
|
Patrycja, widocznie jesteś w gronie szczęśliwych mam, którym - wg podziału Tracy Hogg - trafił się Aniołek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#547 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
jeszcze jak mnie ktoś pocieszy, ze tak zostanie ![]() ![]()
![]() |
#548 | |||
Wtajemniczenie
|
Kupiłam po paczce każdej marki pieluch i postanowiłam testować. W sumie jeśli wyszłoby że dziecku pasowałyby tańsze, to oszczędność jest naprawdę zauważalna - np. pieluchy tescowe są ponad dwukrotnie tańsze niż pampki.
Perfuzja Twój Emil jedzie na wielo tylko w dzień, tak? W nocy używacie jednorazówek? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#549 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. a tu byś się zdziwiła :P mnie ta kupka pachnie chrupkami kukurydzianymi ![]() ![]()
![]() |
#550 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
co do pieluch kupiłam 3 ale na Doris za duze jeszcze wiec kolejna paczke 2 zużywam.
![]() |
#551 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#552 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...y/przepis.html bo racuszki bez drożdży mnie nie przekonują ![]() napisz jak robisz zupkę owocową?może i ja załapie smaka ![]() ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#553 |
Wtajemniczenie
|
Pytanie do mam chustujących: jak ubrać dziecko pod chustę?
Bo plan mam teoretycznie taki: motać małego w chustę, a na wierzch, na nas oboje, zakładać wiatrówkę TŻa. Z moim wielkim brzucholem się w nią mieszczę, więc z malutkim dzieciaczkiem też chyba wejdę ![]() U nas jest ciepło, ostatnio zwykle około 6-10 stopni, ale wieje tak że momentami dziesięciometrowe drzewa srogo wygina. Jak wychodzę sama, to zakładam bluzkę bawełnianą z długim rękawem, szalik, polar i na to kurtkę wiatrowo-przeciwdeszczową, taką górską ale w niskie góry. Chusta tkana wielosezonowa. Swoją drogą, mój TŻ coraz bardziej polega na Was dziewczyny ![]() ![]()
#554 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Gratulacje dla wszystkich nowych mamuś i dzieciaczków ![]() Przyznaję bez bicia,że nie jestem w stanie was nadrabiać,mam tylko chwilę na przeczytanie ostatniej strony ![]() ![]() ![]() Postaram się mimo to czasem tu zaglądnąć i napisać,że żyję ![]() Poniżej mój syncio Alanek ![]() Pozdrawiam ![]()
#555 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Szczerze to właśnie czekam aż mi wywarek ostygnie, i już mam ślinotok ![]()
![]() |
#556 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Roane, masz rację powinnam się cieszyć, że nie mam przepowiadaczy bolesnych, ale niestety to nie jest tak że mnie nic nie boli, mam bolesne twardnienie całego brzucha średnio tysiąc razy dziennie z tym, że to trwa jakoś od czwartego miesiąca ciąży więc nie wliczam tego do przepowiadaczy porodowych ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#557 |
Zadomowienie
|
Roane chyba zaczne sie modlić o to, zeby ten stan trwal i trwal
![]() Tak sobie myślę, ze w końcu musze oberwać po tylku - ciaza bez większych problemów (ciążowa bezsenność to w sumie pikuś, bo w dzien dosypiałam, zgaga po włączeniu rennie tez ok), poród dlugo, ale nie męczący. A teraz dziec, który daje sie wyspać i nie wydaje zbyt męczących ucho dźwięków. Tyle wygrać ![]()
#558 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#559 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#560 |
Wtajemniczenie
|
Roane: jełop ugotował obiad
![]() Le la: ja odstawiłam Infacol też, bo stwierdziłam że nie chcę sztucznie stymulować niedojrzałego i tak układu pokarmowego dziecka. Marcel ma wzdęcia czasem płacze dość głośno. Wtedy pielucha w dół i nóżki uciskam do brzuszka i prostuję. Czasem od razu idzie seria baków/drzyzdek itp. a czasem po 5 minutach dopiero. Ale ta naturalna metoda najbardziej mu pasuje. Szybko pozbywa się gazów dzięki takim ćwiczeniom. Dzisiaj np, po kilku takich ćwiczonkach tak chlusnął kupą na przewijak, ze musiałam podkład z niego zmienić. |
![]() ![]() |
![]() |
#561 |
Rozeznanie
|
I bardzo dobrze
![]() haha ![]() ![]() Biedna, już nie długo ![]() Ważka-Mały śliczny ![]()
#562 |
Zadomowienie
|
Shiloh ja robie tak samo, nozki do brzuszka przy kazdym przewijaniu, tez pomaga
![]() patrycja zycze Ci oczywiscie, zeby Twoja cora zawsze byla taka, ale powiem Ci, ze mojmAlek tez byl taki, cieszylam sie jak glupia, jak po 3 tyg.tylko jadl i spal, bo podobno kolki sie ujawniaja ok.2-3 tygodnia, no i minal 4 tydzien i sie zaczelo ![]() Oczywiscie nie wszystkie dzieci to lapie, no i podobno o wiele czesciej chlopcow niz dziewczynki, wiec zycze Ci, zeby Amelce tak zostalo, jak do tej pory ![]() Alek wlasni e usnal w hustawce i tak sie buja na spiocha. Mam dylemat czy go wyciagac,co sie rowna z tym, ze sie obudzi, czy zostawic go tam, ale lezy w takiej lekko zgietej pozycji i nie bardzo mi sie to widzi ![]()
#563 | |
Zadomowienie
|
kootek_mamrotek no to hasaj bez gatek ku zdrowotności
![]() Ważka śliczny Alanek Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#564 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Eh, to jełop ma jednak jakieś zastosowanie ![]() ![]() A tak swoją drogą, jak idzie trenowanie z chodakiem? ![]()
![]() |
#565 |
Zadomowienie
|
W sumie Mala moze troche pokrzyczeć zebym poczuła, ze dziecko jest w domu. Byleby tylko ją nic nie bolalo, bo pewnie tez będę płakała razem z nią. Pocieszam sie, ze no u mnie w rodzinie kolki dzieci omijają. Np ani ja ani siostra nie miałam. Moze tu i genetyka ma cos do rzeczy
![]() Tak czytam i wnioskuje ze mam jeszcze ok tygodnia aniołkowego dziecka , a potem moze sie zacząć :P no cóż pora wyspać sie ba zapas w takim razie. Najgorsze, ze mężowi kończy sie jego trzytygodniowe wolne akurat w następnym tygodniu ![]() Jestem w szoku, moja córka jest zachwycona kołysankami. Nie za szybko to ? Jak włączam jej to momentalnie dziecko odpływa ![]()
#566 |
Zakorzenienie
|
Roane jak jest 5-10 stopni to ubieram Emila w pajacyk bawełniany, do tego dłuższe skarpetki i czapkę i wkładam go sobie pod kurtkę (mam specjalna do noszenia w chuscie).
Jak bylo chłodniej to dorzucalam jeszcze polar/sweter. W piątek Emil zostanie pierwszy raz z kimś "obcym" :ryczesmarkam: Mój maleńki synek ![]()
#567 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#568 |
Zakorzenienie
|
#569 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A trenowanie idzie Ok, nie wiem ile ważę wprawdzie bo wagi nie posiadam. Ale nie o wagę mi chodzi a o pozbycie się brzuszka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#570 | |||
Raczkowanie
|
Dziewczyny jestem do tyłu, bo wczoraj Grześ mnie napadł i już mi się nie udało przysiąść i odpisać, a dziś mieliśmy badania w ciągu dnia i jak po powrocie odpaliłam komp z forum to dopiero teraz mam jak popisać.
perfuzja, Justien, J0zefina, vacuity dzięki za podpowiedzi o stanikach! ![]() Przeszukuję sklepy które podrzuciłyście i z listy stanikomanii i kombinuję gdzie by tu najwygodniej było wyskoczyć i największa szansa coś nabyć. Coraz bardziej też przemawia do mnie przerabianie zwykłego, chociaż i tak bym kupić musiała, ale większy wybór jest. I faktycznie ten miernik z alles inny niż wskazówki na stronach o brafittingu, jednak bez mierzenia ciężko chyba będzie się wstrzelić jaki właściwie powinnam mieć. Dziś muszę zdecydować, póki mały śpi, bo na jednym jedynym nieco chociaż pasującym długo nie pojadę ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Napisz jak poszło (chyba że już napisałaś a ja nie doczytałam jeszcze ![]() [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;45103399]Moje dziecko chyba nigdy nie polubi kąpieli ![]() Dzisiaj próbowałam metodą na nakarmioną i uspokojoną i gucio. Zaczęła się niepokoić jak ją rozbierałam, ale ją uspokoiłam, ale jak tylko włożyłam do wody to zaczął się dziki wrzask, taki sam jak ją wyciągnęli z brzucha. Aż się krztusiła od płaczu i zachrypła ![]() I w dodatku takie kąpiele to o kand dupy otłuc :/ Jak ją karmiłam to się rozluźniła i co? Szyja cała brudna, założę się że wszystkie zakamarki to samo, ale jak ona się napręża w kąpieli to nie jestem w stanie tam dotrzeć. Czyli cały ten stres niepotrzebny. #$#%@%$@%$ ![]() ![]() ![]() I zastanawiam się czy to taki urok Alicji czy to ja coś źle robię bo zaczynam się załamywać. Kąpiel była o 20 i do teraz nie możemy jej z mężem uspokoić :/ Nawet zawiązywanie Karpa nie pomaga. Jak widzę te wszystkie filmiki Zawitkowskiego z uśmiechniętymi dziećmi to mam ochotę komuś przywalić, bo albo moje dziecko jest inne, albo ja nie umiem sobie z nim poradzić. Do dupy to ![]() Justien a może poeksperymentujcie z temperaturą wody? Nasz wodę cieplejszą niż normalnie lubi, może Alicja też woli cieplejszą albo zimniejszą? I tak jak kefii pisała mówienie może pomoże? U nas ryk na każdym prawie przewijaniu z kolei był, teraz czasem się udaje w miarę spokojnie jak gadam do małego, że zdejmujemy skarpeteczki, wycieramy dupeczkę, itd. Rymy takie sadzę jak Mickiewicz normalnie przy tym, bo zdrobnienia wszystkie tak samo brzmią ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.