|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę: | |||
| Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. |
|
0 | 0% |
| Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. |
|
1 | 2,78% |
| Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! |
|
3 | 8,33% |
| Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! |
|
0 | 0% |
| Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! |
|
0 | 0% |
| Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! |
|
1 | 2,78% |
| Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! |
|
3 | 8,33% |
| Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco |
|
0 | 0% |
| Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka |
|
0 | 0% |
| Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. |
|
1 | 2,78% |
| W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! |
|
9 | 25,00% |
| Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! |
|
11 | 30,56% |
| Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! |
|
1 | 2,78% |
| Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! |
|
2 | 5,56% |
| ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! |
|
1 | 2,78% |
| Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz |
|
1 | 2,78% |
| mamusie listopad-grudzień. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I
ona pierwszą dawkę dostała, to było pierwsze szczepienie jakie zrobiliśmy po wyjściu ze szpitala. Tydzień później miała dostać 5w1 ale ze względu na reakcje przesunęło nam się to o tydzień i jeszcze nie tą 5w1 tylko 3w1.
|
|
|
|
#4442 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A mnie dzisiaj coś trafi, Zuza tylko krzyczy i krzyczy!! Nigdzie jej się nie podoba Sent from my XT320 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#4443 |
|
Zadomowienie
|
Hejo!
My dzisiaj byliśmy w przychodni na kontroli - Mała waży równe 5kg w 10tyg (karmiona piersią)-. Przy okazji zaszczepiliśmy ją pierwszą dawką na pneumokoki. Troszkę płaczu było, ale ogólnie dzielnie zniosła badanie i szczepienie. Mała chwilowo drzemie sobie to postaram się troszkę nadrobić.
|
|
#4444 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dzielna niunia, oby nie miała dolegliwości poszczepiennych U nas dziś masakra znowu i spaceru nie będzie ![]() Pubiłam leżenie na brzusiu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Coś się foto nie wgrało ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2014-02-12 o 15:08 |
||
|
|
|
#4445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wow, gratulacje , u nas to na razie tylko powód do rozpaczy
|
|
#4446 | |
|
Zadomowienie
|
noo, teraz już muszę jak znam jej możliwości
a co to będzie jak zacznie raczkować![]() Cytat:
teraz się pierze druga tura prania łącznie z misiami![]() byłam wczoraj w lidlu, coby pokupować ciuszki na 74
|
|
|
#4447 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Żartuję oczywiście, ale ja także mówiłam, "jak my sobie poradzimy jak będą bliźniaki". ![]() Cytat:
Cytat:
Wiem, że nie muszę jej dopajać, ale mamy bardzo duży problem z kupkami (jedna kupka średnio co 3-5 dni) i pediatra stwierdziła, że mogłabym podawać jej troszkę rumianku to może by te kupki były częściej, ale Mała za nic w świecie nie chce złapać butli.
|
|
|
#4448 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje po wizycie bioderkowej,ze wszystko ok
nie musimy pieluchowac ani cwiczyc ![]() kostnienie ma bardziej zaawansowane niż wskazuje metryka ![]() także super co prawda mamy kontrolę, za 2 miesiące...ale nie wiem po coTaszanta za nockę![]() jednak bylam na spacerze, mala już nie kaslala,kataru tez nie miała ![]() ale jak cos to jutro pojde,zeby lekarz ją osluchal mało dziś spala,wiec padla teraz
|
|
|
|
#4449 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
My wybraliśmy szczepionki skojarzone 5w1 oraz pneumokoki i rotawirusy. Zastanawiamy się jeszcze nad menigokokami. Cytat:
Cytat:
Dużo mówicie o tym Windi, na co się to używa? Cytat:
Jasne, że pamiętamy. Jak tam dziewczynki się mają?
|
|
|
#4450 |
|
Zadomowienie
|
Dziękujemy za komplementy
Witam nowe Mamusie! Miss Triss proszę : Edytowane przez dizi Czas edycji: 2014-02-12 o 19:02 |
|
|
|
#4451 |
|
Zadomowienie
|
Ktosiula dla Mikiego
ładnie pospałAgnieszko super, że Ania już jest w domku Trele ja nie mam jeszcze okresu, co prawda teraz 3 tydzień mam pigułki, ale wcześniej dokarmiałam też mm i nic się nie pojawiło. ![]() Patrysiu to jest nas coraz więcej z mazowieckiego Komorowska my mamy w planach szczepić 5w1 tak jak starszego, ale jeszcze czekamy na kontrolę za dwa tygodnie i może wtedy pierwszą dawkę mu damy. Domi biedny Jasiek Beatko zdrówka dla Liwki! Córkoczarownic ale masz zdolne dziecko ![]() MissTris dla Zosieńki. Dzielna dziewczynkaLusesita za Marysiowe bioderka![]() Acelinko pamiętamy, pamiętamy zastanawiałam się jeszcze gdzie się podziewa Eluvtus?
|
|
|
|
#4452 |
|
Zakorzenienie
|
A wlasnie - ja tez jeszcze nie miałam okresu.nie tęsknię
|
|
|
|
#4453 |
|
Zadomowienie
|
Może macie i możecie polecić jakieś maty piankowe dla dzieciaczków? Właśnie przymierzam się do kupna i nie wiem czy te mające dużo elementów nie będą się rozjeżdżać albo coś.
|
|
|
|
#4454 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tez chiałabym to usłyszeć w marcu![]() CZekam na pielęgnairkę żeby zrobiła Liwce zastrzyk le nie wiem o której będzie. ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- ja wprawdzie nie mam ale kuzynka ma, z literkami i cyframi i nie rozjerzdzają się wogóle, elementu wyciągane tez same nie wypadają pomimu ciągłego układania, chodzenia ,leżalnia skakania, Te puzzle mają już 3 lata i wszystko z nimi ok. Też zakupie jak Liwia będzie wieksza.
|
|
#4455 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moja Zosia nadal śpi w rożku, chociaż jak biorę ją w nocy na karmienie to już nóżki jej wystają. Ale zauważyłam, że lepiej jej się śpi jak jest otulona, więc muszę pomyśleć nad jakimś śpiworkiem. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Też się bardzo obawiam tych skutków szczepionki. Mała trochę marudzi i pokrzykuje, nie wiem czy to po szczepieniu czy po prostu wymusza rączki. Temperatura jej się podniosła do 37.7 (na czółku). Profilaktycznie podałam jej Pedicetamol, może spadnie. Boże jak ja się boje o to Maleństwo moje! Cytat:
![]() Ja też chciałabym się wybrać do Lidla, ale boję się, że pojadę na marne, a to jest spory kawałek ode mnie. Chyba sobie odpuszczę te ciuszki. Cytat:
za bioderka!
|
|
|
#4456 | |
|
Zadomowienie
|
Miss Triss windi to poprostu takie rureczki które wkłada się do pupy dziecka, odgazowywują natychmiast. Niestety to tylko doraźna pomoc
![]() ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Cytat:
Dzięki, rozwiałaś moje wątpliwości. |
|
|
|
|
#4457 |
|
Zakorzenienie
|
Tyle sobie pozaznaczalam do cytowania i mi zniknelo
Ktosiula, ladnie Miki spal ![]() Domii, Jasiowi dziaselka dokuczaja juz? Komorowska, my szczepiamy 5w1 jestesmy juz po 2 dawkach Ktoras pytala o to pod czym spia maluchy, u nas Nela spi pod kocykiem w dzien a w nocy z racji tego ze po nocy zawsze miala zimne rece przykrywam ja kocykiem i kolderke klade na wozek ![]() I przykryeamy do polowy klatki piersiowej ewentualnie do paszek zeby sobie na buzie nie nasunela Aaa puzzle piankowe... Ja kupilam takie ze zwierzatkami ale jeszcze nie przyzly, mysle ze jutro beda ![]() Wiecej nie pamietam o czym mialam napisac :/ Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2014-02-12 o 17:45 |
|
|
|
#4458 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się w Lidlu udało wszystko dostać,co chciałam
tzn mame poprosiłam,zeby pokupowala z rana, bo potem pewnie by nic nie było ![]() większość na 62/68,ale jak przykladalam spodnie to jeszcze sporo za duże, a Maryś nosi 62 akurat na wiosne będą
|
|
|
|
#4459 |
|
Zadomowienie
|
Jeeej! Dziękuję, że wstawiłaś je jeszcze raz. Masz przystojnych synków! A ten Malitki w garniturku to takie ciasteczko tylko do schrupania.
Ja też jeszcze nie dostałam - 10tyg po porodzie - i już przyzwyczaiłam się do tego, że go nie ma. Oby nie wracał jak najdłużej. Dziękuję. Moja baczki puszcza praktycznie non stop, a nieraz to taką wiązankę walnie, że hej. U nas problemem jest kupka.
|
|
#4460 | ||
|
Zakorzenienie
|
Oo witaj tutaj
![]() Cytat:
Cytat:
Jakich masz przystojniaków
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#4461 |
|
Zadomowienie
|
Miss u nas tez problem z kupa, z tym ze nie ma zaparcia tylko po prostu robi raz na 3 dni. Ale masujemy brzuszek i cwiczymy - pomaga
![]() Sent from my LG-D605 using Wizaz Forum mobile app
|
#4462 | |
|
Wtajemniczenie
|
JUz po wizycie pielęgniarki, zastrzyk zrobiony, płaczu mniej niż rano, ale pierwszy tez zobaczyłam krew swojego dziecka i straszne to,
---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Cytat:
|
|
#4463 |
|
Zadomowienie
|
haha, Ulik strzeliła taką kupe w łóżeczku, że jak przechodziłam obok jej pokoju to się wróciłam, bo na korytarzu poczułam
|
|
#4464 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)Powiedz jak masujesz i ćwiczysz, bo ja już nie wiem co robić. Ostatnio kupa była po 5dniach. ![]() Po tych zastrzykach Malutka szybko wyzdrowieje. Dużo ma ich zleconych? Oby w nocy spała spokojnie.
|
|
|
#4465 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
można też do fotelika to dać, bo ma dziury na pas![]() Cytat:
Cytat:
i większość na 62 za krótka, a na 68 za długa zdziebko...Cytat:
![]() A kupy raz na 4 dni to nic złego, póki dzieciaczek nie płacze i nie męczy się. Chyba do 7 dni może nie robić. U nas taki problem, że ona tej kupy nie chce wypchnąć... Ale teraz ją zabawiam, zaczepiam i jak ciśnie to wstawiam ją do łóżeczka, włączam karuzelkę i ona zajęta nią jest tak bardzo , że zapomina, że ma płakać
|
|
|
#4466 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cieszę się, że Ulcia taka grzeczniutka, oby już jej tak zostało. A moja Zosia ewidentnie jest marudna i płaczliwa po szczepieniu. Nawet nie może się porządnie zdrzemnąć, bo po 5/10minutach się wybudza. Temperatura z 37,7 spadła do 37.2, ale chyba ją cały czas boli. Już nie wiem jak mogę jej pomóc. ![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
Wiem, że to nic złego, bo podobno przy karmieniu piersią jest to zupełnie naturalne, ale mimo wszystko się martwię. Zosia raczej nie ma problemu z wypchaniem, chociaż czasem jej pomagam i dociskam lekko nóżki do brzuszka. Lecę kąpać Małą.
|
|
|
#4467 |
|
Zadomowienie
|
Miss, moja pobiła rekord w nierobieniu kupy. Dzisiaj dopiero zrobiła po tygodniu od ostatniej! Ale jak już nie robi tak 4-5 dzień to z utęsknieniem na nią czekam. Ale dzisiaj za to zrobiła 3 wielkie kupska!
A my mamy problem wieczorem przed kąpielą z Igulą trochę. Nie wiem o co chodzi, bo jak mąż ją rozbiera i myje tam uszka itd to ta się cała aż wygina, oczy jak szalone - jakby normalnie się bała. Ale w kąpieli się uspokaja. I teraz nie wiem, czy to ekscytacja tym, że zaraz będzie kąpiel czy może jej zimno albo co....
|
#4468 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Martwiłam sie po południu bo od rana nie chciala mi w ogóle pić, dopiero koło 16 wypiła od razu 50 ml, i później ejszcze trochę, je też bardzo malutko. Ale nawadniać ją trzeba.
|
|
#4469 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
Obiecałam że nadrobię, no więc lecę po kolei... Cytat:
Cytat:
za wagę Majki. Kurcze ani trochę nie znam się na tych centylach Ale myślę że nie masz się o co martwić ![]() Cytat:
Dziękuję ![]() Czytam dalej... ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4470 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trojaczki to niezłe wyzwanie ![]() Cytat:
![]() Witamy z powrotem Cytat:
![]() W chwili obecnej nie wiem jak mam to odbierać... nie wiem czy Jaś należy bardziej do tych grzecznych czy też niegrzecznych dzieci w razie czego weź nie strasz ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
żeby Ulci tak pozostało Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:40.

oj przestawi mi się to dziecko znowu