|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!
Dzień dobry!
Kochane proszę pomóżcie mi. Blanka wstaje o 4.30 i buszuje do 7-8 zanim pójdzie spać. Wczoraj próbowałam ją przetrzymać,Położyłam ją o 19.45 (zawsze chodzi spać o 19),myślałam że pospi dłużej. A gdzie tam! Wstala o 4.40 gotowa do zabawy. Ma wspaniały humor itp. Powiedzcie mi czy jest jakiś sposób żeby Ona spala chociaż do 7? Mam wrażenie że ona mało śpi. W nocy jakieś 8-9 godzin i w dzień raz 1,5 godziny. Ale humor dopisuje. Czy to znak że nie potrzebuje więcej snu?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ---------- Deli chyba pytała o to ile piją dzieci. Blanka ma w żłobku niekapek Avent,tam jest chyba pojemność 150ml,panie mówią że wypija dwa takie kubki i w domu jeszcze,zabieram ją około 14-15,pije cały kubek Lovi ten 360,nie wiem jaka tam jest pojemność. I tak jak u Debrah,pije tylko wodę. Sokiem pluje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3393 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam wrazenie, ze im pozniej mlody chodzi spac tym wczesniej wstaje. I na odwrot
![]() fewciu, wspolczuje, masakryczne godziny, chyba bym ducha wyzionela black, widzialas moje pytanie wczoraj??? ![]() sliczna kiecka zasypiam na stojaco. Nawet nie wiem o ktorej mlodego polozyc na drzemke ostatnio jak wstal tak wczesnie to o 8.30 zasnal w foteliku do karmienia miedzy lyzeczkami kaszki :noniewiem
|
#3394 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Bokeh, Hania ze swoją złością słodka, a z wózkiem
Black, sukienk aświetna, figure masz spoko powiedziałabym że z tych szczuplejszych ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Super tak dreptac z maluszkiem, może w sobotę się na taki spacer wybiorę. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3395 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się i ja
![]() Moje dziecko wstało przez 7mą. Nie mógłby mi zrobić prezentu na walentynki i wstać chociaż o 7:30 ? ![]() Chyba za dużo od życia wymagam ![]() Deli-wybacz ale ![]() Hope-no i się we mnie zagotowało z samego rana jak to przeczytałam No co za buc! Jeden taki dzień w roku (nie musi zabierać Cię na romantyczną kolację do full wypas restauracji przecież),czy tak trudno po prostu okazać miłość? Głupek !(przepraszam za obrazy tż ale inaczej nie mogę).*** W takim razie z okazji Walentynek (nie jestem Twoim mężczyznom ale ... ) życzę Ci dużo dużo uśmiechu dzisiejszego dnia (i nie tylko dzisiejszego),a miłość okaże Ci Twój synek,tego jestem pewna![]() Tż niech się buja,łaski bez...
|
#3396 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Podobały mi się
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Strasznie jestem ciekawa jak to badanie wygląda bo bym się z Oliwką wybrała. Tz super wzrok ma ale ja -2,25.
|
|
#3397 | |
|
Zakorzenienie
|
U nas dziś pobudka o 7:50, ale moje dziecko siedzi sobie teraz w łóżeczku i ogląda książeczkę, chyba nie ma ochoty jeszcze schodzić na śniadanie, okej, poleżę sobie.
Fewciu. Oszalałabym. Hope, ale pacan z niego... ![]() Cytat:
Mam Alcatela - model Scribe HD i kocham go bardzo, bardzo. ![]() Co do diety, to staram się sama układać, nie stosuję niczego konkretnego... Na razie waga stoi mi w miejscu i nie ma ochoty ruszać, bo zaniedbałam treningi, ale wczoraj znów się za to wzięłam i liczę na to, że do wiosny będzie 59kg. Zostało 5 tygodni, uda się...
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2014-02-14 o 08:11 |
|
|
|
|
#3398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz z nadzieją czekam na zmianę czasu, może wtedy coś zdziałam. Wczoraj byłam w lidlu kupić dla dzieci brata piżamy i oczywiście kupiłam Oliwce spodnie, super są, w pasie szerokie ale moją gumkę do regulacji no i te kolory, kupięjej chyba jeszcze jedne Nie widze już tej gazetki ale to z oferty dla maluszków-spodnie bawełniane (ale wyglądają jak cienki dżins) wznięlam w miętowym kolorze
|
|
#3399 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3400 |
|
Zadomowienie
|
hej
chciałam sie przywitac, bo mam tyle nadrabiania, ze nie wiem czy do 12 zdołam sie znowu odezwac takze tego trzymta kciuki
|
|
|
|
#3401 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka!
ale mialam cudny sen-snilo mi sie ze podrywl mnie taki jeden aktor tzn twarz mial aktora atak to byl zyklym facetem. ale podrywal mnie tak elegancko, tak wiecie-widac ze mu zalezalo na mnie baaaaaaardzo jak sie obudzilam to sie czulam tak oh ah i eh, cala w skowronkach itd ![]() mlody jeszcze kimal to poszlam sie szykowac, patrze na laptopa a na nim kubek i czeko-czeko od Meza normalnie az mi sie glupio zrobilo ![]() ale swoja droga - jak wiedzial gdzie zostawic prezent! Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co sie stalo tym starszym dzieciaczkom ze zmarly? chore byly? moj to od poczatku wielblad jak wypije 100 dziennie to jest szal ![]() Cytat:
padlam jakiem dluga! Cytat:
![]() o kurcze, ale dobrze ze wczesnie rozpoznana ta wada wiec wieksze szanse na wyleczenie.. a jak wygladaja okularki dla takich maluszkow? Cytat:
co to za chore podejscie! dziecko bylo w obcym miejscu, nie w domu wsrod najblizszych, cos go wystraszylo no to wiadomo ze histerioza i ze uspokoi sie TYLKO u mamy na rekach! japierdziele, takie to dziwne!!! wrrrrrrrrrrrrr Cytat:
to w takim razie u mnie jest nadzwyczjnie nadzwyczajny stan kleski zywiolowej 51684321654654 stopnia ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Pamietacie jak jeszcze niedawno psioczylam ze Kuba ma wszelkiego rodzaju ksiazeczki w doopce? chwilo wroc!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ![]() juz mam serdecznie dosyc, tylko ksiazeczki i ksiazeczki! ![]() ale zebyscie widzialy jaka ma radoche jak powiem znajdz mi to i to i on znajdzie to wtedy jakby mi slonce do pokoju wpadlo, caly rozpromieniony i dumny ze szczescia! Hope - a ja wierze w twojego starego i mysle ze mimo wszystko cos Ci jednak kupi
|
||||||
|
|
|
#3402 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale cham. Mój tzt to tak w żartach z tym m jak m ale Twoj przegina pałe. co do kulek;p spoko sa;p Cytat:
dziękuje kochana ![]() Cytat:
co do wady, ja tez musze Amelce skontrolować. Tylko ze musze sie zebrac do Wawy, bo w mojej miescie o nie ma nikogo konkretnego u nas noc ok! nie mam pojecia ile byo pobudek;> chyba dopiero nad ranem
|
|
|
#3403 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Jestem podczytuję ale mam pracy teraz od zarąbania a w domu mi się zepsuł laptop (wiedziałam że to się taka skończy bo wariował od dawna) a za tępa dzida jestem żeby przez telefon korzystać...nie wiem czy się da z mojego telefonu bo nigdy tego nie robiłam i czy się da tak żebym się nie zrujnowała finansowo ![]() Cytat:
![]() a Hania przecudna złośnica. Igi to wiszczy jak mu się coś nie podoba tak normalnie jakbym ja nagle zaczęła wisczeć "AAAAAAAAAAAAAA", uszy puchną czasem. Cytat:
dla Ani za chodzenieCytat:
Zdrówka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3404 |
|
Zakorzenienie
|
O, Deli mi odp
![]() średnica 3,5 cm? ![]() ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Ja tam się do buractwa przyzwyczaiłam a jego przyzywczaję do odmawiania matce
|
|
|
|
#3405 |
|
Zakorzenienie
|
hej, ja tylko tyle powiem, ze mnie dziec wczoraj zajechal na amen
![]() jak padł przed 22 to ja razem z nim, niemyta, niejedzona... a o 1 pobudka na mleko i balowalismy do 3,15 aha, pobudka na dzien dobry o 6,20
|
|
|
|
#3406 |
|
Zakorzenienie
|
za 11 miesiecy dla Krzysia jakowego |
|
|
|
#3407 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() CO za dziad! Cytat:
ojjjj! no to szybkiego zmniejszenia się wady! Cytat:
jakie martwić? normalnie etap "chcę tylko mamunię", daj spokój Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3408 | |
|
Wtajemniczenie
|
fewciu - nie wiem co ci poradzić, masakra nie wyobrażam sobie żeby Igi miał w takich godzinach szaleć...
Cytat:
I jeszcze coś z okazji Walentynek ![]() https://scontent-b-lhr.xx.fbcdn.net/...79943812_n.jpg
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2014-02-14 o 09:41 |
|
|
|
|
#3409 |
|
Zakorzenienie
|
Noooo laseczki,ja mam chwilę spokoju
Ale,ale! Zaraz wracam
|
#3410 |
|
Zakorzenienie
|
hello!
Deli- Twój TZ jest mega kreatywny, powalil mnie w pomysłach na prezenty przebija naszą Szaję Widziałam,że jedna dziewcznyka zginęła w wypadku samochodowym a druga chyba nagle- dziewczyny pisały normalnie na wątkach dzieciaczkowych jeju ja przez to miałam dziś takie koszmary i ode mnie też buziaki U nas dziś spanko do 7.30 jak nigdy ale jedna pobudka w nocy na mega sygnale
|
|
|
|
#3411 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki Dziewczyny !!! Dokładnie o tej porze 10.35 14.03 się rodził
buuu jak czas szybko leci
|
|
|
|
#3412 |
|
Zakorzenienie
|
Zjadłam śniadanie i tak mi się rozkosznie (na żołądku
) zrobiło że poszłabym chętnie spać :ziewa:
|
#3413 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja w książęczce potrafi wskazać na raziew tylko mikołaja, to była jej pierwsza książeczka i jeszcze pod chionka stał taki duży Mikołaj i ja zawszze hoł hoł hoł i jej pokazywałam i tak sobie zapamiętała. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3414 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
…. A w chwili kupna nie szarpnęło po kieszeni![]() Cytat:
Debrah przykro mi z powodu wynikow Amelki, ja swoja Ole zapisałam na wt do lekarza poprosze o skierowanie na badania, co prawda na oko bym nie powiedziała, ze ma braki, ale po Amelce tez nie było widac ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
...Cytat:
Cytat:
Powaznie Igor 'obgryza' kanape? |
||||||
|
|
|
#3415 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Krokiety ![]() Cytat:
Tak jak Lady napisala - poprawiacie humor koncertowo
|
|
#3416 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() U nas znów fajna nocka. Spanie od 20.00 do 6.00 bez pobudki. A potem spanie jeszcze do 7.40. Dostałam od męża rano piękne kwiatuszki i serce z czekolady A ja dla niego szykuję dziś kolację walentynkową (pizza z przepisu nancy , winko, świeczki, i może lody z bitą śmietaną, potem wskoczę w sexi bieliznę i bunga - bunga Cytat:
![]() Z mamą raz lepiej, raz gorzej. Zdecydowała że pozwie tych lekarzy. W końcu należy jej się! Tylko przed nią jeszcze jedna operacja Będą naprawiać to co spieprzyli.... lekarz powiedział mamie że to ciężka, poważna operacja Nie macie pojęcia jak się martwię Cytat:
Cytat:
Cytat:
jak takie dziecko małe ma okulary nosić?Daria by je od razu ściągała. Ja też muszę się wybrać z nią do okulisty bo ja od małego miałam wadę wzroku. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
miętowe. Bokeh też je ma ![]() Cytat:
dla męża
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-02-14 o 11:22 |
|||||||||
|
|
|
#3417 |
|
Zadomowienie
|
my wczoraj tez na spacerku chodzonym byłysmy (troche chodzony troche rączkowy
), ale cudnieOd znoszenia wozka to mi juz kregosłup siadał, a zeby kupic lzejsza spacerowke to musze najpierw sprzedac elipso ![]() Ninagg ja tez czekam na opis badania ), a co jeszcze lepsze ponoc mam astygmatyzm , ktorego tamta nigdy nie stwierdziła, a wisienka na torcie jest pojawienie sie plamki zwyrodnienieniowej na oku---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- a jak juz zaczełam to i ponarzekam na 2 sprawę ![]() nie przeszkadza mi kp, nawet w nocy iles tam pobudek zniose, ale meczy mnie to, ze po połozeniu Oli spac ona po god juz marudzi i tak to trwa az sie położe, nic nie moge zrobic, bo co chila kłade sie przy niej i w koncu padam na dobre, a w ciagu dnia to tez nic, bo Ola ma etap jak Hania Bokehowa no i dzien nie, wieczor nie i noc nie. Kupiłam 2 kalendarze, ktore Neti polecała i 2 tyg robie, bo chce ładnie, tylko nie mam kiedy
|
|
|
|
#3418 |
|
Zakorzenienie
|
Tress-najprawdopodobniej widzisz mnie
![]() Ania-jak się ma zły humor to tylko wejść na forum wiem coś o tym ![]() Dziecina ma wstała i gada "bejbi,bejbi" -nie wiem z kim gada
|
#3419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurna, ale jestem wkurzona na tą oszustke;p sorry, ale ciagle o tym mysle, wiec ze to nie jakaś duża kasa, ale jak można oszukać człowieka, nie rozumiem tego. Jeszcze bym zrozumiala, zeby na jakas wielka kwote. Ale w sumie, grosik do grosika. Ponoc laski zgłosiły na policje ta oszustke.
|
|
|
#3420 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
na początku małżeństwa tż wrcając z pracy pytał, co dzis zepsułam |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:02.

Blanka wstaje o 4.30 i buszuje do 7-8 zanim pójdzie spać. Wczoraj próbowałam ją przetrzymać,Położyłam ją o 19.45 (zawsze chodzi spać o 19),myślałam że pospi dłużej. A gdzie tam! Wstala o 4.40 gotowa do zabawy. Ma wspaniały humor itp. Powiedzcie mi czy jest jakiś sposób żeby Ona spala chociaż do 7? 

ale oczywscie kazdy musi napisac o tym na fejsie :p i chcac nie chcac sie dowiedzialam...
22.05.2008
14.08.2011
Głupek !(przepraszam za obrazy tż ale inaczej nie mogę).
Chyba nigdy nie byłam tak bez formy
dla Hani. Ja jak Dawida sadzam to wstaje i wchodzi do tego nocnika 
Oszalałabym. 

jak wypije 100 dziennie to jest szal 

, ktorego tamta nigdy nie stwierdziła, a wisienka na torcie jest pojawienie sie plamki zwyrodnienieniowej na oku