|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4051 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!
tu kiedys znalazłam http://kobieta.gazeta.pl/kobieta/1,1...udzielcow.html
kurcze, to wcale nie takie proste, niby jem, a tu dooopa, a młodym sie wybiegam, innych wysilków fizycznych nie uprawiam (seksowania znaczy sie ![]() ![]() MIKA, czekamy wobec tego i bardzo sie ciesze,ze Julus pokonuje choróbsko ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4052 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A po co coś takiego? Mm przecież przygotowuje się i tak bardzo szybko... ![]() ![]() Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2014-02-18 o 21:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4053 | |||||||
Konto usunięte
|
cudny jest
![]() Cytat:
absolutnie fajnie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
uff, ulżyło, prawda? ![]() Cytat:
ja wiem, jak P. pracuje w systemie 12h - widzi młode godzinę rano... Cytat:
ja ciągle się zastanawiam, czy te fotki to nie ściema a ty - akurat mnie tam się podobałaś latem ![]() Cytat:
![]() ![]() ------------------ A ja od września dostaję pierwszaki i to 6latki ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4054 |
Zadomowienie
|
No nadrobiłam
![]() Najlepszego dla wszystkich roczniaków, moc buziaków kochane dzieciaczki ![]() Skończyłam oglądać serial ![]() ![]() Teraz już bedę odzywać się na bieżąco ![]()
#4055 |
Zakorzenienie
|
Punamama, popieram Black. MM przygotujesz w minute. Mój patent- gorąca woda w termosie, obok przegotowana zimna, mieszasz w butelce, zasypujesz proszkiem i karmisz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4056 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz moja Oliwka gardzi ciepłym mlekiem, więc robię jej z wodą w temperaturze pokojowej - u nas w domu są 24 stopnie ciepła, więc nie jest jakaś chłodna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4057 | |||||||
Zakorzenienie
|
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA Kubusia, Yae i Antosia
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() NIGDY! N I G D Y! Wbij sobie to do główki ![]() ![]() Cytat:
![]() Jednak nie byłam dziś na łyżwach bo zabakło mi czasu ![]() ale napewno się wybiorę bo KOCHAM śmigać na łyżwach ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do naleśników ja smażę na spacjalnej paltelni do naleśników bez tłuszczu. Trochę oleju dodaję do ciasta. Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4058 |
Rozeznanie
|
Czas przygotowywania mleka po prostu skraca sie do minimum bo woda caly czas jest podgrzana. Chcialam to kupic z mysla o nocy zeby nie chodzic i nie podgrzewac mleka gdy dziecko placze. Czy wasze maluchy przesypiaja juz cale noce?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4059 |
Zakorzenienie
|
Nie.
![]() Mleka modyfikowanego się nie podgrzewa. Zapewniam Cię, że taka organizacja "pracy", jaką stosowałam ja czy np Sylwietta sprawi, że czas, w jakim sama zrobisz mleko, będzie podobny. Takie narzędzie jest niepotrzebne. Tak jak napisałam, mleko przygotowuje się przecież przez chwilę - wodę ciepłą i zimną możesz mieć zawsze obok siebie, w czym problem? Ten ekspres do zbędny gadżet, takie naciąganie rodziców... Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2014-02-18 o 21:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#4060 |
Zadomowienie
|
Ładnie się tak nabijać pod czyjąś nieobecność?
![]() Nie ma mnie dalej bo wczoraj nas olśniło że pasowałoby zapisać młodego do szkoły i mamy burzę mózgów którą szkołę wybrać... |
![]() ![]() |
![]() |
#4061 |
Zakorzenienie
|
Fewciu: miło się czyta o tym jak zaangażowana jesteś w pracę!
Biedna Blaneczka, oby minęło. I ![]() Neti: dekoracje super Dziewczyny walczące z wagą: ja bym powalczyła z brzuchem - taki bezmięśniowy flaczek, odstający, a jak się najem to bebzon jak w ciąży - ale ostatnio padam na pysk, bo zajmuję się Młodą sama niemal całą dobę - Tż z nosem w kompie i na razie szans na zmianę nie będzie. Więc od pobudek w nocy, aż do kąpania i kolejnej nocy - jestem w sumie sama. Myślę, że z wiosną przyjdzie do mnie większa motywacja, bo wstyd - chuda jak szkapa, ale z brzuchem, to się nie klei w całość, wygląda jak ciąża. Amelcia praktycznie biega już <3 ![]() ![]() ![]() I myli jej się "chcie/chciem" jest na wszystko : jak ona coś chce - i jak coś komuś daje (zamiast "masz") - więc słowo CHCĘ, JA CHCĘ jest najcześciej używane w naszym domu, roszczeniowy ten mój dzieć ![]() Nawijko : wsadziłam dziecku palec w dziobek, żeby zobaczyć z ta granicą odruchu wymionego, ale nie da się, bo się skubaniec chichra po pachy ![]() ![]() Jestem pod wrażeniem zdolności mojego dziecka: nie uczyłam jej "gdzie mamusia ma oczko/nos/usta" - a umie pokazać słodkie to. I wreszcie przestała lać nas po pyskach jak prosimy, żeby dała buzi (miała ostatnio taką fazę) - teraz albo nadstawia się ze śmiechem, albo sama daje buzi z cmokaniem przy tym:P A dziś mnie powaliła... jestem sobie w łazience, przy umywalce, nie korzystałam z wózka, siedziałam sobie na brzegu wanny. Ona podeszła i poszła z wózkiem jak z pchaczem, daleko poszła, przez cały przedpokój. Mówię jej " daaajjj mamusi" - przeszła na drugą stronę, i znowu popchała, w moją stronę, przyszła z wózkiem do mnie, cała zadowolona ![]() Myslę sobie - myślicie, że jak będzie ciut starsza to będę miała duży problem z uciekaniem jej na spacerach itp? Boję się trochę, że nie oragnę, że to taka przepaść będzie ![]() Ale na razie jest taka kochana.. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4062 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ale ja Wam zazdroszczę tych drzemek ![]() ![]() Daria dziś miała w dzień dwie 30 minutowe drzemki. A od 6.00 nie śpi. Od paru dni budzi się o 6 rano i koniec spania ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ale słodko śpi ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Marsi. co do Twojej koleżanki która jest w ciąży...niestety nie wiem. Pierwsze słyszę o takim czymś ale trzymam mocno kciuki aby było wszystko dobrze z nią i maluszkiem ! Trzymam kciuki aby było ok ![]() Cytat:
![]() ja się obawiam tego czy t. będzie nam przy Darii pomagać jak do pracy wrócę. Moi rodzice tak. Ale wiadomo że nie codziennie. Mogłabym policzyć na placach dwóch rąk ile razy t. w ciągu tego całego roku widziała Darię......... ![]() ![]() ![]() ![]() A przed urodzeniem mówiła "to będzie moja kochana wnusia" ... Ta mhm.... ![]() Zdrówka dla Blanki !!!! ![]() Bokeh, śliczna sukienka. A Ty jaką figurkę masz ![]() Cala, ![]() ![]() ![]() ![]() Black, jak tam Twoja siostra??? Na kiedy ona ma termin?? Moja siostra ma na połowę maja. Pozjadało mi część cytatów ![]() Nadrabiam , nadrabiam a stron przybywa... Jednak nie dam rady wszystkiego dziś nadrobić. Idę spać. Do jutra ![]()
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-02-18 o 22:02 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4063 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Antonio jadł w nocy tylko do jakiegoś 4 m-ca...więc bez przesady. Jak dla mnie kolejny zbędny gadżet..jak np. sterylizator do butelek.... SZAJA... tak się zakręciłam ze nie zdążyłam z tymi literkami..więc na szybko markerem...i poleciałam potem po nich brokatem ![]()
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-02-18 o 22:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4064 | ||||||
Zakorzenienie
|
hej
![]() BUZIAKI DLA ANTOSIA I YAE ![]() ![]() pojechałam dzisiaj po pracy na zakupy, bo chodzę w kółko w jednych spodniach i na szczęście kupiłam jakieś dzinsy, ale szału nie ma; w ogóle myslałam, że mnie szlag trafi, jak każde spodnie, które mi sie podobały miały tak niską talię, że prawie majciochy widać ![]() do tego wpadły dwa t-shirty i bluzo-marynarka ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale agent z niego; i jak tak porównuję Filipa do Oskara, to mój to taki dzidziak jeszcze ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4065 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
taaaaak, najczęściej pranie złożone na kanapie, skarpetki TŻta i takie tam ![]() no to nadrobiłam wszystko i teraz z czystym sumieniem mogę spać jeszcze tylko wrzucę Wam dwa filmiki z soboty, bo chyba dawno tu Fifka nie było ![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=O9HI6xlM2Ts http://www.youtube.com/watch?v=iRkBUaL8Cyo dobranocki ![]()
Edytowane przez elllmi Czas edycji: 2014-02-18 o 22:50 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4066 |
Zakorzenienie
|
I mam za swoje :P pochwalilam wczoraj spanie Kuby i od 40min mecze sie z nieodkladalnoscia... I na co mi to bylo?
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4067 |
Zakorzenienie
|
Blanka ma wysoka gorączkę która nie mija mimo leków.
![]() ![]() ![]() Wiem że może mnie zganicie,ale muszę iść do pracy jutro,tzn dzisiaj. Nie wiem co mam robić. Boję się że jak oddam ją na te trzy godziny do żłobka (pod warunkiem że spadnie gorączka) to będzie jeszcze gorzej. ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4068 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 04:39 ---------- Poprzedni post napisano o 04:34 ---------- Cytat:
Amelka i jej zachowanie ![]() Pewnie troche uciekac bedzie, ale uslyszalam od t. wspaniala rade zanim zaczelam wychodzicna spacery: na poczatku trzeba dziecku wpoic "stoj" i "wroc do mnie" a dopiero potem cala reszta. Yae jest niesforna, ale na "stoj" reaguje, teraz cwiczymy "wroc do mnie". ---------- Dopisano o 04:42 ---------- Poprzedni post napisano o 04:39 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4069 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 04:51 ---------- Poprzedni post napisano o 04:45 ---------- silver super, ze zostajesz w swoim sklepie! bokeh a cos warkoczowatego? mala jestem opanowana, bo Yae sama musi zobaczyc, co jest niebezpieczne, ze jak upadnie, to zaboli, etc. Poza tym widze, ze ona bardzo szybko rozumie. Ciagle chodzenie, zabranianie i odciaganie w takich sytuacjach, to moim zdaniem tylko przeszkadzanie w naturalnym procesie nauki. Oczywiscie nie narazam jej, ale daje duzo swobody. Np. ostatnio staje na skraju lawy, tak ze juz sie chwieje, bo nozki wystaja poza blat, ale sama skumala, ze cos jest nie tak i teraz staje na lawie, ale juz nie balansuje na krawedzi. Dziekujemy za wszystkie zyczenia i komplementy! ---------- Dopisano o 05:08 ---------- Poprzedni post napisano o 04:51 ---------- Oliwko sto lat!! ---------- Dopisano o 05:13 ---------- Poprzedni post napisano o 05:08 ---------- tresello bardzo ladnie Ola przybrala!! |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4070 |
Zakorzenienie
|
Meneq dziękuje że pytasz
![]() wŁaśnie w ten sposób robiłam jej okłady,tak jak pisałaś. W połączeniu z lekami gorączka troszkę spadła. Ale nie mogła zasnąć,więc wzięłam ją do nas,u Niej w pokoju otworzyłam okno żeby wywietrzyć,Położyłam mokre ręczniki na grzejniku. Nie chciała spać więc zrobiłam mleko,już nie pamiętam jak to jest karmić dziecko w nocy ![]() Teraz biega po mieszkaniu. W szafce nocnej mamy zabawki,kilka,żeby rano chwilę się pobawiła zanim wstaniemy ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4071 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas bylo podobnie, pol dnia temperatura dochodzaca do 39st. Zbita jedynie okladami a kilka dni pozniej zeby wyszly. Obserwuj, zwlaszcza do buzki zajrzyj ;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4072 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() popijam herbatkę, wcinam chałkę....a obok stos papierzysk do obrobienia niestety ![]() fewciu, dobrze, że spadła ta gorączka; wyobrażam sobie, jak musiałaś się denerwować miłego dnia ![]()
#4073 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4074 |
Zakorzenienie
|
![]() fewciu dobrze, że z Blanką lepiej ![]() Aga a masz możliwość wyboru, czy cały dzień czy 8h? |
![]() ![]() |
![]() |
#4075 |
Raczkowanie
|
Fewciu sama gorączka może też świadczyć o jakimś zapaleniu układu moczowego... Zrób może małej badanie moczu??? Możesz nawet prywatnie, to z 5zł kosztuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4076 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Boski ![]() No dokłądnie, moja wczoraj tez walnęła 2 h po południu, i o 18 się już pokładała w wózku. Cytat:
![]()
![]() |
#4077 |
Rozeznanie
|
A mam jeszcze pytanie jedno. Czy ktores dziecko mialo tradzik niemowlecy? Po jakim czasie ustapil?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4078 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() Najlepsze życzenia dla Oliwki ![]() ![]() ![]() dostałam wczoraj zdjęcia Hani. mam wybrać 15 a jest ich chyba z miliard ![]() ![]() i rano znowu było siku do nocnika ![]() mika dobrze, że już w Was lepiej ![]() ![]() elllmi mam tak samo ze spodniami. najgorsze jest to, że wczoraj mi się w moich ukochanych jedynych zrobiła dziura ![]() a Fifi jak zapitala ![]() fewciu biedna Blanka, ale dobrze, że już lepiej ![]() nawijko dał się w końcu odłożyć?
![]() ![]() 01.02.2013 Aniołki[*][*]25.01.2012 Edytowane przez misiaeel Czas edycji: 2014-02-19 o 07:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#4079 |
Zakorzenienie
|
heloł
ale żeście wieczorem pojechały z koksem ![]() u mnie kuzynka więc mało czasu mam ![]() chciałam bąbla tylko pochwalić - dzisiaj jeden raz jadł mlesio, o 2!!! ![]() ![]() ![]() miłego dnia kochane ![]()
#4080 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:25.