Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy! - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-18, 21:04   #4051
sylwietta1988
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
oooo, ja tez
masz jakies rady?
tu kiedys znalazłam http://kobieta.gazeta.pl/kobieta/1,1...udzielcow.html
kurcze, to wcale nie takie proste, niby jem, a tu dooopa, a młodym sie wybiegam, innych wysilków fizycznych nie uprawiam (seksowania znaczy sie bo i z kim) a skóra i koscie sterczą.....

MIKA, czekamy wobec tego i bardzo sie ciesze,ze Julus pokonuje choróbsko
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 21:05   #4052
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez punamama Pokaż wiadomość
Hej dzien dobry Mamy. Jestem mamą miesiecznego Karola i mam pytanie. Czy ktoras z Was uzywala ekspresu do przygotowywania mm? Lub czy zna kogos takiego kto moze powiedziec ze to sie naprawde przydalo i poleca? Zastanawiam sie nad zakupem bo karmie tylko mm a nie chce wyrzucic pieniedzy w błoto

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

A po co coś takiego? Mm przecież przygotowuje się i tak bardzo szybko... Moja córka przeszła na mm, jak miała 1,5 miesiąca i przygotowywanie go w normalny sposób (czyli woda + kilka miarek mleka, chyba 3 na początku) nigdy nie sprawiało mi problemów. No bo bez przesady... Moim zdaniem - zbędny wydatek, bajer, gadżecik. Niepotrzebny.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2014-02-18 o 21:07
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 21:16   #4053
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Udało mi się go przyłapać
Tak sobie włazi i siada na stoliczku
cudny jest Dorka nie chodzi, a skubana wczoraj z łóżka na stół wlazła i na łózko próbuje, a wysokie mamy!

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki..ja znów na chwilę..kilka fotek z roczku.... podczytać Was nawet nie mam kiedy...jakoś tak cały czas zalatana-mały mi nie daje posiedzieć z Wami

absolutnie fajnie i jednak nie te literki?

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Cześć. Nie odzywam się ostatnio, bo Domcia katar złapała. Leje jej się jak z wodospadu. Dziś jak wpuszczałam jej krople, to taką histerie zrobiła, aż się zaczęła zanosić
zdrówka!

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
dobry wieczór!

przepraszam - nie nadrobiłam, jestem gdzieś na niedzieli wieczór więc postanowiłam się odezwać

z tego miejsca chciałam pogratulować wszystkim dziewczynom, które samodzielnie dają sobie na codzień radę z maluchami, domem etc. yellow, sylwietta, charlizz, ellemi i inne - SZACUN DZIEWCZYNY! chylę czoła!
mój małż w nocy z soboty na niedzielę wyjechał na delegację, mamy wtorek wieczór a ja proszę o teleporatację do soboty - nie ogarniam sama tego wszystkiego nie wiedziałam, że mąż mi tyle pomaga dopóki nie wyjechał mam dość, boli mnie kręgosłup i ręce od noszenia, nogi od szczypania żebym ją wzięła na ręce, uszy i głowa od jej piszczenia, w oczach zapałki od niewyspania...

dlatego żeby rozładować emocje idę poćwiczyć, bo jeszcze na dodatek dzisiaj mija miesiąc od wyzwania ewy chodakowskiej, i jak oglądam efekty dziewczyn to mi się ryczeć chce że ni eumiem dupy ścisnąć i tak wyglądać
Oj tam, dajesz radę a to najważniejsze

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

Mam od wczoraj 10 stron do nadrobienia tylko Was chyba przelecę bo nie dam rady wszystkiego czytać

Na razie napiszę tylko że byłam dziś w pracy. Iiiiiiii....wracam na mój sklep!! Nie przenoszą mnie ale....kierowniczka powiedziała że to (niby) tylko na razie i nie wiadomo co będzie ze mną za miesiąc,dwa... no ale i tak się cieszę że teraz wracam do mnie. A może akurat nie będą mnie wogóle przenosić i już tam zostanę muszę być dobrej myśli.
Zaczynam pracę 7 marca... na 14 do 19.00. Już się boję.Prawie 2 lata przerwy miałam.

Idę się kąpać a potem biorę się ostro za nadrabianie

uff, ulżyło, prawda?

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
i oby tak zostało.

Ja wracam 12 marca od 8:30 do 19. Najbardziej się boję, że mnie nie bedzie całymi dniami w domu. I patrząc się na grafik tak bedzie.
Właśnie się zastanawiam czy jednak nie chodzić na 8h tylko.......
wg mnie 8h lepsze, co prawda więcej dni popracujesz, ale jednak dziecko będzie codziennie cię widziało

ja wiem, jak P. pracuje w systemie 12h - widzi młode godzinę rano...

Cytat:
tak, chodakwoska codziennie wrzuca jadłospis na 1800kcal i trening do tego, dziewczyny się do tego stosują i powiem szczerze - jestem w szoku że w miesiąc takie efekty

dziękuję ja mam ciągle niedosyt, ale teraz to już duuużo wolniej idzie niestety... ale nie poddaję się, do mojego ślubu i wesela zostało dokładnie 4 miesiące :strach-drzwi: da się w tym czasie jeszcze coś zrobić

ale do sedna - u mnie kluczem do sukcesu były ćwiczenia. aktywność fizyczna dla mnie wcześniej (nawet przed ciążą) w zasadzie nie istniała więc mój organizm musiał przeżyć niezły szok, jak zaczęłam ćwiczyć.
Pozostaję wierna Ewce Chodkawoskiej. Może i mi już wychodzi bokiem to jej gadanie, ale jedno jest pewne - TO DZIAŁA! ja zaczęłam od total fitness (on jest na płycie dostępny i na chomiku) bo nie jest to za trudne tak jak np killer albo turbo spalanie, ale można się spocić potem dołączyłam killera właśnie i turbo, teraz skalpel 2 i skalpel wyzwanie, choć ten drugi daje mi w kość i czasem nie końćzę treningu co do częstotliwości - zazwyczaj co drugi dzień ok 40 minut, choć jak zaczynałam to ćwiczyłam 5 razy w tygodniu, ale po 10 minut bo więcej nie dawałam rady teraz jak jest już forma to czasem dokładam do tego jeszcze brzuszki na kołysce.
Więc teoretycznie ćwiczę co drugi dzień ok 40minut, ale w praktyce wygląda to tak, że czasem ćwiczę codziennie przez 4 dni, a potem 3 dni nic nie robię czego akurat nie polecam, bo ciężko wrócić
dieta - nie stosuję żadnej konkretnej diety, wyeliminowałam białe pieczywo, nie jem ziemniaków do obiadu czy innych "zapychaczy" (wolę zjeśc więcej mięsa z sałatką), w zasadzie już w ogóle nie jem smażonego - wszystko robię w piekarniku, łącznie z mielonymi słodycze i napoje gazowane do minimum (ale jednak się pojawiają). piję więcej wody i zielonej herbaty niż wcześniej, ale na pewno nie jest to 2 litry dziennie
no i właśnie dietę bym chciała teraz trochę bardziej podrasować, w sensie może zacząć się stoswać do chodakowskiej czy jakiejś innej, bo waga mi stanęła w miejscu, a jednak brzuchol jeszcze jest dość spory
choć powiem szczerze, że te jedłospisy co wrzuca ewka są na pewno zachęcające, ale jak dla mnie - za drogie nie stać mnie, żeby tyle wydać na swoje jedzenie, a potem jeszcze dla ani gotować co innego, no i dla męża jeszcze co innego

ja ciągle się zastanawiam, czy te fotki to nie ściema

a ty - akurat mnie tam się podobałaś latem mnie się takie kobiety kobiece bardzo podobają

Cytat:
Hej dzien dobry Mamy. Jestem mamą miesiecznego Karola i mam pytanie. Czy ktoras z Was uzywala ekspresu do przygotowywania mm? Lub czy zna kogos takiego kto moze powiedziec ze to sie naprawde przydalo i poleca? Zastanawiam sie nad zakupem bo karmie tylko mm a nie chce wyrzucic pieniedzy w błoto

żartujesz? przygotowanie mm to 20s, nie wierzę, że ekspres zrobi to szybciej no chyba, że prócz tego butelki umyje, mleko odmierzy...

------------------
A ja od września dostaję pierwszaki i to 6latki ale się cieszę, ale i boję jak szlag.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 21:17   #4054
insolito
Zadomowienie

No nadrobiłam

Najlepszego dla wszystkich roczniaków, moc buziaków kochane dzieciaczki

Skończyłam oglądać serial Bokeh, pytałaś kiedy mam czas na to. Otóż wystarczy wyeliminować dwie pozycje z grafiku: wizaż i sen

Teraz już bedę odzywać się na bieżąco

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 21:18   #4055
sylwietta1988
Zakorzenienie

Punamama, popieram Black. MM przygotujesz w minute. Mój patent- gorąca woda w termosie, obok przegotowana zimna, mieszasz w butelce, zasypujesz proszkiem i karmisz
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 21:22   #4056
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Punamama, popieram Black. MM przygotujesz w minute. Mój patent- gorąca woda w termosie, obok przegotowana zimna, mieszasz w butelce, zasypujesz proszkiem i karmisz
Ja miałam podobnie - tylko gorącą w podgrzewaczu, obok dzbanek zimnej przegotowanej i potem mieszałam obie, żeby uzyskać odpowiednią temperaturę, do tego wsypywałam mleczko i gotowe. Ile to może trwać? 30 sekund?

Teraz moja Oliwka gardzi ciepłym mlekiem, więc robię jej z wodą w temperaturze pokojowej - u nas w domu są 24 stopnie ciepła, więc nie jest jakaś chłodna.
Stary 2014-02-18, 21:25   #4057
s i l v e r
Zakorzenienie

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA Kubusia, Yae i Antosia

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
byliśmy dziś u pediatry... podobno te czerwone plamy na buzi to azs :/ jeszcze tego brakowało :/
Daria też ma czerwone policzki. Wyczytałam że czerwone policzki to też objaw ząbkowania
Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Aż mi się przypomniało. Moi kuzyni tak chyba do 10 lat, na mandarynki mówili pomandarynki i mylili - jutro/wczoraj, wczoraj/jutro

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
o to u nas jak Hania widzi szynkę to aż się trzęsie. jak dostanie kanapeczkę z nią to najpierw się delektuje samą aż ciamka potem je sam chleb;p

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Ja np. nie dziwię się zupełnie, że nie wiecie co mi pisać i piszecie coraz mniej - no bo ileż można - brakuje pomysłów. Ale dla mnie to taki wentyl, upuszczam sobie emocje chociaż, chociaż wiem, że możecie mieć trochę dość...

NIGDY! N I G D Y! Wbij sobie to do główki
Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość

teraz postaram się już codziennie wieczorem wejść i być na bieżąco, bo to już normalnie nałóg, non stop myślałam, co tam u Was
Właśnie boję się co to będzie jak do pracy wrócę...ciągle będę o Was myśleć
Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość

Łyżwy
Jednak nie byłam dziś na łyżwach bo zabakło mi czasu
ale napewno się wybiorę bo KOCHAM śmigać na łyżwach
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
na czym smazycie nalesniki bablom???

jak to jest mozliwe, ze moje dziecie wylalo wode z podgrzewacza na caly fotel a samo jest suchutkie??? dodam, ze siedzial na tym fotelu :p

Co do naleśników ja smażę na spacjalnej paltelni do naleśników bez tłuszczu. Trochę oleju dodaję do ciasta.
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Nasza noc z pobudką i histerią od 1. wstała o 4.40, wzięłam ją do siebie przekonana że właśnie rozpoczęłyśmy dzień , wypiła mleczko, ja przysnęłam, budze się a Ona spi wtulona w tatę Nie powiem, zazdrośc mnie ruszyła Potem się obudziła, koło 5.40, popatrzyła na nas, poczłapała do taty, objęła Go za szyję i zamknęła oczka na 10 min Aż mi łezka połynęła

A i od wczoraj namiętnie mówi do mnie "mama"

za "mama"

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-18, 21:31   #4058
punamama
Rozeznanie

Czas przygotowywania mleka po prostu skraca sie do minimum bo woda caly czas jest podgrzana. Chcialam to kupic z mysla o nocy zeby nie chodzic i nie podgrzewac mleka gdy dziecko placze. Czy wasze maluchy przesypiaja juz cale noce?

Stary 2014-02-18, 21:32   #4059
BlackSanctum
Zakorzenienie

Nie.

Mleka modyfikowanego się nie podgrzewa. Zapewniam Cię, że taka organizacja "pracy", jaką stosowałam ja czy np Sylwietta sprawi, że czas, w jakim sama zrobisz mleko, będzie podobny. Takie narzędzie jest niepotrzebne. Tak jak napisałam, mleko przygotowuje się przecież przez chwilę - wodę ciepłą i zimną możesz mieć zawsze obok siebie, w czym problem? Ten ekspres do zbędny gadżet, takie naciąganie rodziców...

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2014-02-18 o 21:35
Stary 2014-02-18, 21:47   #4060
Kija80
Zadomowienie

Ładnie się tak nabijać pod czyjąś nieobecność?

Nie ma mnie dalej bo wczoraj nas olśniło że pasowałoby zapisać młodego do szkoły i mamy burzę mózgów którą szkołę wybrać...
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 21:48   #4061
Debrah
Zakorzenienie

Fewciu: miło się czyta o tym jak zaangażowana jesteś w pracę!
Biedna Blaneczka, oby minęło.
I dla teściów - przykre to cholernie taka znieczulica...
Neti: dekoracje super
Dziewczyny walczące z wagą: ja bym powalczyła z brzuchem - taki bezmięśniowy flaczek, odstający, a jak się najem to bebzon jak w ciąży - ale ostatnio padam na pysk, bo zajmuję się Młodą sama niemal całą dobę - Tż z nosem w kompie i na razie szans na zmianę nie będzie. Więc od pobudek w nocy, aż do kąpania i kolejnej nocy - jestem w sumie sama.
Myślę, że z wiosną przyjdzie do mnie większa motywacja, bo wstyd - chuda jak szkapa, ale z brzuchem, to się nie klei w całość, wygląda jak ciąża.

Amelcia praktycznie biega już <3 czy Wasze dzieci też mają manię przynoszenia Wam ( i gościom, którzy przychodzą) wszystkiego? Masakra boję się, że kiedyś przyniesie komuś jakieś moje majty
I myli jej się "chcie/chciem" jest na wszystko : jak ona coś chce - i jak coś komuś daje (zamiast "masz") - więc słowo CHCĘ, JA CHCĘ jest najcześciej używane w naszym domu, roszczeniowy ten mój dzieć

Nawijko : wsadziłam dziecku palec w dziobek, żeby zobaczyć z ta granicą odruchu wymionego, ale nie da się, bo się skubaniec chichra po pachy i mnie gryzie bezczelnie

Jestem pod wrażeniem zdolności mojego dziecka: nie uczyłam jej "gdzie mamusia ma oczko/nos/usta" - a umie pokazać słodkie to.
I wreszcie przestała lać nas po pyskach jak prosimy, żeby dała buzi (miała ostatnio taką fazę) - teraz albo nadstawia się ze śmiechem, albo sama daje buzi z cmokaniem przy tym:P

A dziś mnie powaliła... jestem sobie w łazience, przy umywalce, nie korzystałam z wózka, siedziałam sobie na brzegu wanny. Ona podeszła i poszła z wózkiem jak z pchaczem, daleko poszła, przez cały przedpokój. Mówię jej " daaajjj mamusi" - przeszła na drugą stronę, i znowu popchała, w moją stronę, przyszła z wózkiem do mnie, cała zadowolona
Myslę sobie - myślicie, że jak będzie ciut starsza to będę miała duży problem z uciekaniem jej na spacerach itp? Boję się trochę, że nie oragnę, że to taka przepaść będzie
Ale na razie jest taka kochana..
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 22:01   #4062
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Bokeh - super sukienka! a co do braku glowy - toc jest obok na zdjeciu troche wyobraźni dziewczeta!

Cytat:
W ogóle ostatnio ma manie chowania wszystkiego. Ostatnio zawzięcie chowa karty czu-czu pod dywan i jak zobaczy że mu wyjęłam chowa je tam spowrotem
Niedawno siedział w łożeczku to pod materac schował książkę,butelkę wody i swój but
Jest niesamowity po prostu
Jeszcze dodam że wstał dziś o 6 z wielkim płaczem i spał tylko dzisiaj pół godziny,ja jestem już nie żywa

Cytat:
młody śpi prawie 4 godz
Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
moja juz 2,5. Cos dziwnego dzis chyba w powietrzu wisi
Ale ja Wam zazdroszczę tych drzemek
Daria dziś miała w dzień dwie 30 minutowe drzemki. A od 6.00 nie śpi. Od paru dni budzi się o 6 rano i koniec spania
wykończy mnie te jej spanie...
Cytat:
Jasne, podczytujac przy okazji wizaz - multitasking women

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Dziewczyny, takie widoczki dzisiaj miałyśmy po drodze, podczas spacerku. :
ale pięknie!!
Cytat:
ale słodko śpi
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
ale mam dziś doła, tak strasznię tęsknię za moim tatą oglądałam zdjęcia, niektore jakby wczoraj robione
tak mi źle bez niego:
TULĘ!

Marsi. co do Twojej koleżanki która jest w ciąży...niestety nie wiem. Pierwsze słyszę o takim czymś ale trzymam mocno kciuki aby było wszystko dobrze z nią i maluszkiem !

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
No i sie szczepilismy, mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok:
Trzymam kciuki aby było ok

Cytat:
Blanka od 12 ma cały czas gorączkę. Po podaniu leków spada na pół godziny aby potem wzrosnąć do ponad 39st. Więcej objawów nie ma. No może lekki katar.
Ja muszę być jeszcze jutro w pracy,TZ dzisiaj był na urlopie aby zostać z Mała,moja mama wyleciała za granicę a t. nawet nie zaproponuje pomocy! Wiedzą gdzie jest tamtą wnuczka,siedzą z Nią kiedy tylko trzeba,a gdy nam potrzeba pomocy to mają gdzieś! "Bo Blanka ich nie zna" Jak ma znać jak w ogóle nie przyjeżdżają?! Widzieli Blanke 1,5 miesiąca temu i tylko dlatego że ich zaprosiłam na M. imieniny. Co za *#%&)! Jestem w pracy niecałe 4h i to nie możemy liczyć na jakąkolwiek pomoc. Nie mam już na nich słów!

Przepraszam,nie musicie czytać,ale musiałam wyrzucić z siebie złość. Jest mi strasznie przykro.

bardzo przykre....
ja się obawiam tego czy t. będzie nam przy Darii pomagać jak do pracy wrócę. Moi rodzice tak. Ale wiadomo że nie codziennie.
Mogłabym policzyć na placach dwóch rąk ile razy t. w ciągu tego całego roku widziała Darię.........
A przed urodzeniem mówiła "to będzie moja kochana wnusia" ... Ta mhm....

Zdrówka dla Blanki !!!!
Bokeh, śliczna sukienka. A Ty jaką figurkę masz

Cala, strasznie brakuje tu Ciebie!

Black, jak tam Twoja siostra??? Na kiedy ona ma termin?? Moja siostra ma na połowę maja.

Pozjadało mi część cytatów

Nadrabiam , nadrabiam a stron przybywa... Jednak nie dam rady wszystkiego dziś nadrobić. Idę spać. Do jutra

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2014-02-18 o 22:02
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 22:17   #4063
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:

Nie wiedziałam , że jest coś takiego... jakoś w nocy wstawałam normalnie ...woda gorąca w termosie...zimna przegotowana w dzbanuszku i mieszałam...
Antonio jadł w nocy tylko do jakiegoś 4 m-ca...więc bez przesady. Jak dla mnie kolejny zbędny gadżet..jak np. sterylizator do butelek....

SZAJA... tak się zakręciłam ze nie zdążyłam z tymi literkami..więc na szybko markerem...i poleciałam potem po nich brokatem

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2014-02-18 o 22:18
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 22:21   #4064
elllmi
Zakorzenienie

hej

BUZIAKI DLA ANTOSIA I YAE

pojechałam dzisiaj po pracy na zakupy, bo chodzę w kółko w jednych spodniach i na szczęście kupiłam jakieś dzinsy, ale szału nie ma; w ogóle myslałam, że mnie szlag trafi, jak każde spodnie, które mi sie podobały miały tak niską talię, że prawie majciochy widać a jak się schylałam, to już w ogóle na pół upy zjeżdżały
do tego wpadły dwa t-shirty i bluzo-marynarka

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

i fajnie, że już wracasz do zdrowia

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
jeszcze sukienka, taka o, na żywo chyba lepiej wygląda chciałam taką zwykłą żeby potem móc ja jeszcze wykorzystac
świetna i super Ci figurę robi

Cytat:
Ja muszę sobie znaleść jakąś fryzure fajna bo chce upiąć na to wesele. macie może jakies inspiracje?
jak miałam dłuższe włosy niż teraz, to na każdą imprezę upinałam włosy tak na bok (coś takiego jak na zdjęciach z mojego wesela - fb); tylko najpierw musiałam je pokręcić (Ty masz to z głowy) i potem tak fajnie to wyglądało - bo niby rozpierdziel na głowie, ale upięty tak luźno

Cytat:
Bokeh - super sukienka! a co do braku glowy - toc jest obok na zdjeciu troche wyobraźni dziewczeta!

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
ale mam dziś doła, tak strasznię tęsknię za moim tatą oglądałam zdjęcia, niektore jakby wczoraj robione
tak mi źle bez niego

Cytat:
Udało mi się go przyłapać
Tak sobie włazi i siada na stoliczku
ale agent z niego; i jak tak porównuję Filipa do Oskara, to mój to taki dzidziak jeszcze

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
Hania dzisiaj dwa razy siku zawołała

Cytat:
z tego miejsca chciałam pogratulować wszystkim dziewczynom, które samodzielnie dają sobie na codzień radę z maluchami, domem etc. yellow, sylwietta, charlizz, ellemi i inne - SZACUN DZIEWCZYNY! chylę czoła!
ale to kwestia przyzwyczajenia i braku innej możliwości (przynajmniej u mnie), a nie jakieś super moce

Cytat:
Na razie napiszę tylko że byłam dziś w pracy. Iiiiiiii....wracam na mój sklep!! Nie przenoszą mnie
super

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 22:46   #4065
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Ja wracam 12 marca od 8:30 do 19. Najbardziej się boję, że mnie nie bedzie całymi dniami w domu. I patrząc się na grafik tak bedzie.
Właśnie się zastanawiam czy jednak nie chodzić na 8h tylko.......
dlaczego tak długo? i tak codziennie?

Cytat:
kurcze dziewczyny od jakiegoś czasu boli mnie głowa w jednym miejscu nad prawym okiem tak jakby w środku i nie jest to taki typowy ból tylko taki ćmiący w sumie nie ból tylko cisnienie takie czy coś. Nie wiem o co kaman :/
jak mnie boli głowa, to zawsze tak nad okiem właśnie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
http://demotywatory.pl/4292994/Dzisi...rta-Maklowicza moja kolezanka tak jajka gotowała
a mój kuzyn barszcz tak podgrzewał na sylwestrze

Cytat:
pierwsze słyszę, że takie coś istnieje ale wg mnie zbędny wydatek; po jakimś czasie dojdziesz do wprawy i zajmie Ci to tylko chwilkę; ja też karmiłam tylko mm i w nocy zawsze miałam nalaną wodę w butelce i w osobnym pojemniczku odmierzone mleko; potem siup do mikrofali na 25 sekund, wsypać mleko i cała operacja może minutę trwała

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Skończyłam oglądać serial Bokeh, pytałaś kiedy mam czas na to. Otóż wystarczy wyeliminować dwie pozycje z grafiku: wizaż i sen

Cytat:
Amelcia praktycznie biega już <3 czy Wasze dzieci też mają manię przynoszenia Wam ( i gościom, którzy przychodzą) wszystkiego? Masakra boję się, że kiedyś przyniesie komuś jakieś moje majty

taaaaak, najczęściej pranie złożone na kanapie, skarpetki TŻta i takie tam

no to nadrobiłam wszystko i teraz z czystym sumieniem mogę spać
jeszcze tylko wrzucę Wam dwa filmiki z soboty, bo chyba dawno tu Fifka nie było uprasza się o nie zwracanie uwagi na mój żulerski głos, bo jeszcze trochę chora jestem

http://www.youtube.com/watch?v=O9HI6xlM2Ts

http://www.youtube.com/watch?v=iRkBUaL8Cyo

dobranocki

Edytowane przez elllmi
Czas edycji: 2014-02-18 o 22:50
Stary 2014-02-19, 00:31   #4066
nafiyqa
Zakorzenienie

I mam za swoje :P pochwalilam wczoraj spanie Kuby i od 40min mecze sie z nieodkladalnoscia... I na co mi to bylo?

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 01:20   #4067
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Blanka ma wysoka gorączkę która nie mija mimo leków. Nie może spać. Już próbowałam okładów i nic. Jak jej nie spadnie w przeciągu godziny to jadę z Nią na ip.

Wiem że może mnie zganicie,ale muszę iść do pracy jutro,tzn dzisiaj. Nie wiem co mam robić. Boję się że jak oddam ją na te trzy godziny do żłobka (pod warunkiem że spadnie gorączka) to będzie jeszcze gorzej. Ech... Czemu my zawsze musimy liczyć tylko na siebie?

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 02:42   #4068
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Nie.

Mleka modyfikowanego się nie podgrzewa. Zapewniam Cię, że taka organizacja "pracy", jaką stosowałam ja czy np Sylwietta sprawi, że czas, w jakim sama zrobisz mleko, będzie podobny. Takie narzędzie jest niepotrzebne. Tak jak napisałam, mleko przygotowuje się przecież przez chwilę - wodę ciepłą i zimną możesz mieć zawsze obok siebie, w czym problem? Ten ekspres do zbędny gadżet, takie naciąganie rodziców...
Ale taki "ekspres" moze cala rodzina uzywac. Znam modele, ktore gotuja wode i pozniej utrzymuja odpowiednia temperature. Co prawda nie do mm, ale uzywalam i jest to bardzo wygodne urzadzenie

---------- Dopisano o 04:39 ---------- Poprzedni post napisano o 04:34 ----------

Cytat:
Fewciu: miło się czyta o tym jak zaangażowana jesteś w pracę!
Biedna Blaneczka, oby minęło.
I dla teściów - przykre to cholernie taka znieczulica...
Neti: dekoracje super
Dziewczyny walczące z wagą: ja bym powalczyła z brzuchem - taki bezmięśniowy flaczek, odstający, a jak się najem to bebzon jak w ciąży - ale ostatnio padam na pysk, bo zajmuję się Młodą sama niemal całą dobę - Tż z nosem w kompie i na razie szans na zmianę nie będzie. Więc od pobudek w nocy, aż do kąpania i kolejnej nocy - jestem w sumie sama.
Myślę, że z wiosną przyjdzie do mnie większa motywacja, bo wstyd - chuda jak szkapa, ale z brzuchem, to się nie klei w całość, wygląda jak ciąża.

I myli jej się "chcie/chciem" jest na wszystko : jak ona coś chce - i jak coś komuś daje (zamiast "masz") - więc słowo CHCĘ, JA CHCĘ jest najcześciej używane w naszym domu, roszczeniowy ten mój dzieć

Nawijko : wsadziłam dziecku palec w dziobek, żeby zobaczyć z ta granicą odruchu wymionego, ale nie da się, bo się skubaniec chichra po pachy i mnie gryzie bezczelnie

Jestem pod wrażeniem zdolności mojego dziecka: nie uczyłam jej "gdzie mamusia ma oczko/nos/usta" - a umie pokazać słodkie to.
I wreszcie przestała lać nas po pyskach jak prosimy, żeby dała buzi (miała ostatnio taką fazę) - teraz albo nadstawia się ze śmiechem, albo sama daje buzi z cmokaniem przy tym:P

A dziś mnie powaliła... jestem sobie w łazience, przy umywalce, nie korzystałam z wózka, siedziałam sobie na brzegu wanny. Ona podeszła i poszła z wózkiem jak z pchaczem, daleko poszła, przez cały przedpokój. Mówię jej " daaajjj mamusi" - przeszła na drugą stronę, i znowu popchała, w moją stronę, przyszła z wózkiem do mnie, cała zadowolona
Myslę sobie - myślicie, że jak będzie ciut starsza to będę miała duży problem z uciekaniem jej na spacerach itp? Boję się trochę, że nie oragnę, że to taka przepaść będzie
Ale na razie jest taka kochana..
Yae tez wszystko znosi.
Amelka i jej zachowanie
Pewnie troche uciekac bedzie, ale uslyszalam od t. wspaniala rade zanim zaczelam wychodzicna spacery: na poczatku trzeba dziecku wpoic "stoj" i "wroc do mnie" a dopiero potem cala reszta. Yae jest niesforna, ale na "stoj" reaguje, teraz cwiczymy "wroc do mnie".

---------- Dopisano o 04:42 ---------- Poprzedni post napisano o 04:39 ----------

Cytat:

Ale ja Wam zazdroszczę tych drzemek
Daria dziś miała w dzień dwie 30 minutowe drzemki. A od 6.00 nie śpi. Od paru dni budzi się o 6 rano i koniec spania
wykończy mnie te jej spanie...

ale pięknie!!

ale słodko śpi

TULĘ!

Marsi. co do Twojej koleżanki która jest w ciąży...niestety nie wiem. Pierwsze słyszę o takim czymś ale trzymam mocno kciuki aby było wszystko dobrze z nią i maluszkiem !

Trzymam kciuki aby było ok

bardzo przykre....
ja się obawiam tego czy t. będzie nam przy Darii pomagać jak do pracy wrócę. Moi rodzice tak. Ale wiadomo że nie codziennie.
Mogłabym policzyć na placach dwóch rąk ile razy t. w ciągu tego całego roku widziała Darię.........
A przed urodzeniem mówiła "to będzie moja kochana wnusia" ... Ta mhm....

Zdrówka dla Blanki !!!!
Bokeh, śliczna sukienka. A Ty jaką figurkę masz

Cala, strasznie brakuje tu Ciebie!

Black, jak tam Twoja siostra??? Na kiedy ona ma termin?? Moja siostra ma na połowę maja.

Pozjadało mi część cytatów

Nadrabiam , nadrabiam a stron przybywa... Jednak nie dam rady wszystkiego dziś nadrobić. Idę spać. Do jutra
O ktorej Daria wstaje rano, o ktorej sa drzemki i o ktorej idzie spac wieczorem? Moze za szybko ja kladziesz na drzemki. U nas maksymalnie przeciagnal sie stan czuwania, ale i drzemki sa nie krotsze niz 1,5h. Mamy takie dwie w ciagu dnia i spanie nocne 21-22 do 6-7.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 03:13   #4069
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Blanka ma wysoka gorączkę która nie mija mimo leków. Nie może spać. Już próbowałam okładów i nic. Jak jej nie spadnie w przeciągu godziny to jadę z Nią na ip.

Wiem że może mnie zganicie,ale muszę iść do pracy jutro,tzn dzisiaj. Nie wiem co mam robić. Boję się że jak oddam ją na te trzy godziny do żłobka (pod warunkiem że spadnie gorączka) to będzie jeszcze gorzej. Ech... Czemu my zawsze musimy liczyć tylko na siebie?

Co z Blanka? Obloz jej nozki mokrym recznikiem, pachy i kark.

---------- Dopisano o 04:51 ---------- Poprzedni post napisano o 04:45 ----------

silver super, ze zostajesz w swoim sklepie!
bokeh a cos warkoczowatego?
mala jestem opanowana, bo Yae sama musi zobaczyc, co jest niebezpieczne, ze jak upadnie, to zaboli, etc. Poza tym widze, ze ona bardzo szybko rozumie. Ciagle chodzenie, zabranianie i odciaganie w takich sytuacjach, to moim zdaniem tylko przeszkadzanie w naturalnym procesie nauki. Oczywiscie nie narazam jej, ale daje duzo swobody. Np. ostatnio staje na skraju lawy, tak ze juz sie chwieje, bo nozki wystaja poza blat, ale sama skumala, ze cos jest nie tak i teraz staje na lawie, ale juz nie balansuje na krawedzi.
Dziekujemy za wszystkie zyczenia i komplementy!

---------- Dopisano o 05:08 ---------- Poprzedni post napisano o 04:51 ----------

Oliwko sto lat!!

---------- Dopisano o 05:13 ---------- Poprzedni post napisano o 05:08 ----------

tresello bardzo ladnie Ola przybrala!!
Stary 2014-02-19, 05:36   #4070
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Meneq dziękuje że pytasz
wŁaśnie w ten sposób robiłam jej okłady,tak jak pisałaś. W połączeniu z lekami gorączka troszkę spadła. Ale nie mogła zasnąć,więc wzięłam ją do nas,u Niej w pokoju otworzyłam okno żeby wywietrzyć,Położyłam mokre ręczniki na grzejniku. Nie chciała spać więc zrobiłam mleko,już nie pamiętam jak to jest karmić dziecko w nocy Po butelce położyła się na boku więc uznałam że czas na spanie. Zamknęłam okno u Niej i odłożyłam Ją do łóżeczka. Zasnela po 3,wstala o 5 więc tradycji stało się zadość. Nie ma żadnych innych objawów. Czego przyczyną może być tylko gorączka? Zęby-to wiem,ale coś jeszcze? Za uszko się nie łapie,nie widzę żeby płakala gdy sika,apetyt ma może mniejszy ale generalnie je.

Teraz biega po mieszkaniu. W szafce nocnej mamy zabawki,kilka,żeby rano chwilę się pobawiła zanim wstaniemy Pobawiła się chwilę i gdzieś poszła. Słyszę z sypialni że chodzi po mieszkaniu i czegoś szuka. Przyszla ze swoim misiem ulubionym!

Stary 2014-02-19, 06:02   #4071
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Meneq dziękuje że pytasz
wŁaśnie w ten sposób robiłam jej okłady,tak jak pisałaś. W połączeniu z lekami gorączka troszkę spadła. Ale nie mogła zasnąć,więc wzięłam ją do nas,u Niej w pokoju otworzyłam okno żeby wywietrzyć,Położyłam mokre ręczniki na grzejniku. Nie chciała spać więc zrobiłam mleko,już nie pamiętam jak to jest karmić dziecko w nocy Po butelce położyła się na boku więc uznałam że czas na spanie. Zamknęłam okno u Niej i odłożyłam Ją do łóżeczka. Zasnela po 3,wstala o 5 więc tradycji stało się zadość. Nie ma żadnych innych objawów. Czego przyczyną może być tylko gorączka? Zęby-to wiem,ale coś jeszcze? Za uszko się nie łapie,nie widzę żeby płakala gdy sika,apetyt ma może mniejszy ale generalnie je.

Teraz biega po mieszkaniu. W szafce nocnej mamy zabawki,kilka,żeby rano chwilę się pobawiła zanim wstaniemy Pobawiła się chwilę i gdzieś poszła. Słyszę z sypialni że chodzi po mieszkaniu i czegoś szuka. Przyszla ze swoim misiem ulubionym!

Dobrze, ze jest lepiej!
U nas bylo podobnie, pol dnia temperatura dochodzaca do 39st. Zbita jedynie okladami a kilka dni pozniej zeby wyszly. Obserwuj, zwlaszcza do buzki zajrzyj ;-)
Stary 2014-02-19, 06:08   #4072
elllmi
Zakorzenienie

hej

popijam herbatkę, wcinam chałkę....a obok stos papierzysk do obrobienia niestety

fewciu, dobrze, że spadła ta gorączka; wyobrażam sobie, jak musiałaś się denerwować

miłego dnia

Stary 2014-02-19, 06:19   #4073
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Dobrze, ze jest lepiej!
U nas bylo podobnie, pol dnia temperatura dochodzaca do 39st. Zbita jedynie okladami a kilka dni pozniej zeby wyszly. Obserwuj, zwlaszcza do buzki zajrzyj ;-)
Żeby to bylo takie proste

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej

popijam herbatkę, wcinam chałkę....a obok stos papierzysk do obrobienia niestety

fewciu, dobrze, że spadła ta gorączka; wyobrażam sobie, jak musiałaś się denerwować

miłego dnia
;*

Stary 2014-02-19, 07:03   #4074
nancykenator
Zakorzenienie

fewciu dobrze, że z Blanką lepiej

Aga a masz możliwość wyboru, czy cały dzień czy 8h?
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 07:19   #4075
karusia_2007
Raczkowanie

Fewciu sama gorączka może też świadczyć o jakimś zapaleniu układu moczowego... Zrób może małej badanie moczu??? Możesz nawet prywatnie, to z 5zł kosztuje.
karusia_2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 07:25   #4076
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Wiecie, ze w lozeczku spi lepiej niz jak z nami?
Poza tym jestem wyrodna matka, bo go nie przykrywam Zauwazylam, ze bez kolderki/kocyka spi dluzej...
Nie wiem jak to jest z rodzicami a jak w łóżeczku, ale podejrzewam że faktycznie sam w łóżeczku może spac lepiej. Ja przykrywam ale musiałabym wisiec nad nią całą noc żeby spała przykryta.
Cytat:
Dziewczyny, takie widoczki dzisiaj miałyśmy po drodze, podczas spacerku.
Pięknie
Cytat:
http://polskalokalna.pl/news/rmf24-p...86#pst71296057

Nikt z rodziny go nie odwiedza?
co sie kur.wa z tymi ludxmi dzieje do jasnej cholery!!!!!!!!!! taki ciul przebrzydly pobije 4 latka i dostanie zawiasy zapewne. niech sprobuje zmierzyc sie z kims swojego pokroju a nie podnosi reke na male bezbronne dziecko!
przeciez to dziecko musi miec jakas rodzine, jakas ciotke, wujka, nosz ku.wa mac!!!!!! co za poj.ebana znieczulica w tym naszym kraju!
Nie czaje wogóle, jak to nikt go nie odwiedza, nie ma żadnej rodziny czy co...Maskara
Cytat:
Boski
Cytat:
moja juz 2,5. Cos dziwnego dzis chyba w powietrzu wisi
No dokłądnie, moja wczoraj tez walnęła 2 h po południu, i o 18 się już pokładała w wózku.
Cytat:
Blanka od 12 ma cały czas gorączkę. Po podaniu leków spada na pół godziny aby potem wzrosnąć do ponad 39st. Więcej objawów nie ma. No może lekki katar.
Ja muszę być jeszcze jutro w pracy,TZ dzisiaj był na urlopie aby zostać z Mała,moja mama wyleciała za granicę a t. nawet nie zaproponuje pomocy! Wiedzą gdzie jest tamtą wnuczka,siedzą z Nią kiedy tylko trzeba,a gdy nam potrzeba pomocy to mają gdzieś! "Bo Blanka ich nie zna" Jak ma znać jak w ogóle nie przyjeżdżają?! Widzieli Blanke 1,5 miesiąca temu i tylko dlatego że ich zaprosiłam na M. imieniny. Co za *#%&)! Jestem w pracy niecałe 4h i to nie możemy liczyć na jakąkolwiek pomoc. Nie mam już na nich słów!

Przepraszam,nie musicie czytać,ale musiałam wyrzucić z siebie złość. Jest mi strasznie przykro.

Biedna , Tż nie może na t, wpłynąć?? chociaz jak Blanka nie ma z nimi kontaktu to i tak nic z jej pomocy. Moze ząbki Małej idą ??
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 07:26   #4077
punamama
Rozeznanie

A mam jeszcze pytanie jedno. Czy ktores dziecko mialo tradzik niemowlecy? Po jakim czasie ustapil?

Stary 2014-02-19, 07:36   #4078
misiaeel
Wtajemniczenie

hej

Najlepsze życzenia dla Oliwki

dostałam wczoraj zdjęcia Hani. mam wybrać 15 a jest ich chyba z miliard a każde jest piękne
i rano znowu było siku do nocnika

mika dobrze, że już w Was lepiej dużo zdrówka dla Juleczka

elllmi mam tak samo ze spodniami. najgorsze jest to, że wczoraj mi się w moich ukochanych jedynych zrobiła dziura
a Fifi jak zapitala

fewciu biedna Blanka, ale dobrze, że już lepiej u Hani na taką wysoką gorączkę najlepiej działała chłodna kąpiel

nawijko
dał się w końcu odłożyć?

Aniołki[*][*]25.01.2012

Edytowane przez misiaeel
Czas edycji: 2014-02-19 o 07:37
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 07:49   #4079
LadyWhisper
Zakorzenienie

heloł
ale żeście wieczorem pojechały z koksem

u mnie kuzynka więc mało czasu mam

chciałam bąbla tylko pochwalić - dzisiaj jeden raz jadł mlesio, o 2!!!

miłego dnia kochane

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 08:00   #4080
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
heloł
ale żeście wieczorem pojechały z koksem

u mnie kuzynka więc mało czasu mam

chciałam bąbla tylko pochwalić - dzisiaj jeden raz jadł mlesio, o 2!!!

miłego dnia kochane
Super!!
Bawcie sie dobrze!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości