|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3751 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
H4linka suknia piękna
![]() Wczoraj was cytowałam i niestety nie chciało mi wiadomości wysłać na forum... tak się wkurzyłam że poszłam spać ![]() ![]() ![]() dziś dokładnie 15+0 ![]() Jutro wreszcie niedoczekana wizyta u gina lecz nie ma tej radości bo nie będzie usg ![]()
![]() |
#3752 |
Wtajemniczenie
|
Heja hooo ;-)
Zaczynam dzisiaj 20 tydz ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3753 |
Zakorzenienie
|
Strasznie krwawia mi dziasla i bola zeby
nigdy tak nie mialam 19.03 ide do dentysty w koncu bo moj tylko wtedy ma wolne wczoraj dostalam poduszke do spania hahhaha plakac mi sie chciala ze smiechu jak cala noc mezulek wyzywal te poduszke ze nawet mnie przytulic nie moze a dzis rano napisal ze ja spali ![]() A ja wczoraj czulam sie okropnie. Wymioty brak apetytu moze dzis bedzie lepiej |
![]() ![]() |
![]() |
#3754 |
Wtajemniczenie
|
Gosiu 3103 ten artykuł jest straszny zaczynam bac się porodu.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3755 |
Zakorzenienie
|
U mnie dzis 18+0
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3756 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() Dzisiaj pospałam na maksa ![]() ![]() Ja nie wiem jak mam te tygodnie liczyć ![]() Ja z usg dzisiaj mam 17t0d, czyli ciąża jest 6 dni młodsza niż z OM ![]() Oglądacie wydarzenia na Ukrainie? Ja od paru dni jestem na bieżąco i trochę to przerażające co to się może dziać w XXI wieku... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3757 |
Zakorzenienie
|
Gratulacje, ale ten czas leci...u mnie 17+5
![]() postanowiłam, że chyba pójdę na to badanie genetyczne w 20tc...niby lekarka nie kieruje mnie na to badanie ale jakos tak czytam i czytam i myslę, że może warto te parę stów dołożyć...wiem, że nie każdy to badanie robi no bo ono konieczne nie jest ale ja chyba jak nie zrobię to się będę denerwować...moja lekarka ma dobry sprzęt i takie parametry jak długości kości czy obwody, badanie serca robi mi na normalnej wizycie..No już sama nie wiem, Wy wszystkie serio robicie te badania??? Dawniej to kobiety w ogóle nawet usg nie miały, potem to max 3 razy w ciąży a teraz co 4-5tyg i jeszcze jakieś genetyczne. Nie lubię przesadzać ale skoro tyle osób robi... |
![]() ![]() |
![]() |
#3758 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() 25 marca mam usg 3d ![]() ![]() A z wczorajszej wizyty mam zdjęcie w 3d główki naszej małej jak ssie paluszka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3759 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też byłam z mężulkiem na ostatnim badaniu żeby pooglądał nasze małe cudo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3760 |
Zakorzenienie
|
a ja dopiero 19.03 zobacze swoja kluseczke ;(
to jeszcze tak dlugooooo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3761 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi się wydaje, że każda z nas powinna sama podejmować takie decyzje, jeśli lekarz zaproponuje albo powie, że to konieczne to można robić, nie ma problemu ![]() ale jeśli lekarz twierdzi, że nie jest to konieczne i my nie czujemy takiej potrzeby to po co się dodatkowo stresować ![]() Ja będę miała to 3d a że będzie to 20 tc to będzie chyba od razu jako połówkowe i żadnych genetycznych robić nie będę ![]() Zmieniłam teraz lekarza, jest naprawdę super i ufam mu w 100% ![]() Tż jeszcze nie był ze mną ani razu bo zawsze jakoś jest w pracy akurat... ale na to 3d mam nadzieję, że uda nam się razem załapać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3762 | ||||
Zakorzenienie
|
Hej, chciałam się pochwalić, że usg genetyczne wypadło bardzo pomyślnie, dziecko duże, piękne i zdrowe, dostałam płytkę i oglądam ją jak opętana
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Ale śliczny brzuszek! U mnie też widać już troszkę, ale niestety przez wzgląd na posturę nie do końca wiadomo, czy to ciąża spożywcza, czy normalna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3763 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3764 | |||||
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Zaczynam 19 tydzień, w przyszłym tygodniu idę na usg. Mam nadzieję, że dowiem się co będzie. Czuję się super, dzidziuś kopie jak szalony. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja muszę dokupić tylko leżaczek, chociaż nie wiem czy na razie będzie mi potrzebny, bo mamy huśtawkę. Te huśtawki są świetne, mamy akurat taką http://allegro.pl/fisher-price-husta...992819504.html Reszta to jakieś drobne raczej rzeczy, pościel, podgrzewacz, butelki, o i nowy materac Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Będzie to moje trzecie usg, mój gin właśnie nie robi często, mówi że nie ma sensu stresować dziecka. Ale co lekarz to inna opinia.
![]() |
#3765 |
Rozeznanie
|
Cieszę się, że tyle z Was już wie, kogo się spodziewa
![]() ![]() Aisog1987 trzymam ![]() ![]() też zastanawiam się co usg połówkowym. Jutro dowiem się, co mój lekarz powie w tym temacie. Jeśli powie mi, że są wskazania do zrobienia tych badań, wtedy nie będę się zastanawiać i umówię się na te badania. Jeżeli powie, że nie muszę iść (byłam na badaniach prenatalnych), to chyba nie pójdę wtedy.
#3766 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I zazdroszczę kopniaczków ![]() ![]() ![]() Też mam huśtawkę, trochę prostszą z pozytywką tylko, dostałam od kuzynki właśnie, mam nadzieję, że się sprawdzi ![]() Ja usg mam na każdej wizycie, teraz zmieniłam lekarza i miałam w odstępie tygodnia i gin nie mówił, żeby to było szkodliwe ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3767 | ||||||||
Raczkowanie
|
Witajcie, jestem daleko z tyłu ale powoli nadrabiam
Zaczarowana wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witam wszystkie nowe mamusie ![]() Biorę się za dalsze nadrabianie Miłego dnia
![]() |
#3768 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny a możecie podać od kogo kupujecie ciuszki na allegro, jeśli już je macie?
![]()
#3769 |
Zakorzenienie
|
zVenus fakt, że jestem po in vitro nie ma żadnego znaczenia, mój lekarz to usg wykonuje u wszystkich swoich pacjentek- i tych po in vitro i tych naturalnie poczętych. To mit, że dzieci z in vitro są bardziej narażone na choroby genetyczne...
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3770 |
Zakorzenienie
|
Ale 400 zł to chyba sporo jak za usg...
#3771 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3772 |
Zakorzenienie
|
No niemało. Z tym, że u nas było tak, że nie musiałam jechać w inne miejsce na to usg (i płacić gdzieś tam za usg i potem u siebie za wizytę), bo mój lekarz je robi. Więc dziś zapłaciłam za usg i normalną wizytę ginekologiczną, nawet o stówę taniej niż to wychodzi oddzielnie. Nie jest to mały wydatek, wiadomo że wolałabym wydać to na coś dla dziecka, ale u nas w ogóle nie było pytania czy robić to usg, tylko informacja, że na następnej wizycie je mamy. Tak jak pisałam, mój lekarz robi je wszystkim ciężarnym. Ja może trochę inaczej patrzę na te koszty ciążowe, bo po wydaniu takiej kasy na in vitro, to te kwoty nie robią na mnie aż takiego wrażenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3773 | |
Zakorzenienie
|
Z tym się zgadzam, masz bardzo drogiego lekarza. Tam gdzie ja się mam zamiar wybrać bądź nie wybierać
![]() Za zwykłą wizytę też pewnie dużo płacisz? ja płacę 80zł z badaniem usg 4d. No ale lekarz lekarzowi nierówny choć ja na swoją Panią dr złego słowa nie dam powiedzieć i co do jej kompetencji też zero uwag ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3774 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja płacę za zwykłą wizytę 200 zł. Jak porównywałam ceny z koleżankami, to tak się one kształtują, te ciążowe są zwykle droższe niż zwykłe ginekologiczne. Taniej jest tam, gdzie nie mają usg w każdym gabinecie- ok 120 zł, ale wiadomo, że to bez sensu... Taki standard cenowy w Wawie to przedział 180- 250 zł. In vitro nas w sumie kosztowało ok 13 tysięcy, ale może twoim znajomym uda się załapać na refundację rządową, wtedy płaci się tylko za leki- ok 4 tysiaki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3775 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to piekielnie droga ta Wawa dobrze, że mieszkam daleko na południe ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3776 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() [QUOTE=Aisog1987;45424661]Uff... nadrobiłam cały tydzień Waszych rozmów. Dużo tego, ale dałam radę ![]() [QUOTE=zVenus;45376508]Witamy ![]() ja też tu jestem nowa ![]() Opowiedz coś o sobie, czy ciąża planowana, jak szybko się udało, ile masz lat... u mnie było planowane od listopada zaczęliśmy i w listopadzie się udało - jak powiedziała lekarka - "farciara..." ![]() ![]() ![]() Cytat:
Mamy zrobione mieszkanie (na razie sam dół) z gospodarczego i od końca marca zaczynamy przekładać dach , potem od kwietna rusza remont góry bo chcemy do narodzin Bobo mieć zrobiony cały domek ![]() ![]() sara85 - super ta huśtawka , właśnie nad taką się zastanawiam! Widziałam je na allegro ale jeszcze z światełkami i muzyczką, chyba zakupię takową ![]() co do wizyt u ginekologa , ja chodzę prywatnie i płacę zawsze 100zł , na każdej wizycie mam usg i jak trzeba to moja Pani dr robi mi dodatkowe badania takie jak np.genetyczne i cena zawsze jest ta sama.. Ale ja mieszkam dalekoo od Warszawy ![]() 3majcie dzisiaj kciuki, mam wizytę o 18 45 i liczę że się dowiem kto u mnie mieszka ![]() PS. coś mi żle zacytowało , nie wiem kompletnie dlaczego ;// Edytowane przez jagusia15 Czas edycji: 2014-03-04 o 16:21 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3777 |
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny.
Byłam na tym szkleniu Bezpieczny Maluch, co polecała Papryczka. Wzięłam moją córkę, bo bardzo prosiła i niestety to był błąd. Dobrze się bawiła, ale tylko przez 1,5 h i musiałyśmy wyjść. Szkolenie jest blisko mojego domu i będzie trwało do 20:30. Załapałam się na prezentacje fotelików Maxi cosi cabrio oraz bezpieczne zapinanie pasów, chusty do noszenia maluchów oraz prezentacje marki Pamers z produktami dla kobiet w ciąży. Dostałam mnóstwo ulotek i próbek, 2 smoczki, balsamy na rostępy, proszki i płyny do ciała. I pewnie to nie koniec, ale musiałam wyjść. Na koniec ma być osowany fotelik maxi cosi wiec trochę mi żal. No ale tak to jest jak się ulega dziecku. W każdym razie polecam, warto dużo ciekawych informacji. Co do usg, to ja mam skierownie na połówkowe, ale to dla tego, że mój gin nie robi go w swoim gabinecie. Macie to szczęście, że macie usg na każdej wizycie, wiec po 20 tc lekarz zrobi Usg na którym zrobi odpowiednie pomiary. usg połówkowe czy genetyczne to kwestia nazewnictwa tylko. Niestety muszę to usg zrobić po skończonym 20 tc, czyli pierwszy termin mam 28 marca. 26 marca wraca mój gin i poproszę, go żeby dawał mi skierowanie na usg raz w m-cy, tak jak Wy macie. Edytowane przez pentuerka Czas edycji: 2014-03-04 o 18:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#3778 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
H4linka śliczna sukienka To gratuluję
![]() |
#3779 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie w okolicy nie ma żadnych szkoleń, pokazów, nic. Co do usg połówkowego i genetycznego to raczej nie kwestia nazewnictwa, to dwa zupełnie inne badania. Połowkowe to po prostu badanie w połowie ciąży około 20tygodnia jedno z trzech usg które w ciązy wykonać nalezy. A badanie genetyczne to może byc np w 14tygodniu lub także w 20tygodniu i ma na celu dokładne zbadanie pod kątem wad wrodzonych, genetycznych. Takie badanie zaleca się kobietom w wieku powyżej 35roku życia i takim u których w rodzinie wystepowały jakieś choroby genetyczne, teraz coraz częściej robi się te badania profilaktycznie ale obowiązkiem nie są Natomiast połówkowe badanie usg należy wykonać jeśli nie masz usg na każdej wizycie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3780 |
Przyczajenie
|
hej podczutuje sobie was ,chciałam zapytac czy moge do was dołaczyc ,jestem w 19 tygosniu ciazy ,termin mam na 4.08.2014
---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- czesc czasami was podczytuje ,chciałam zapytac czy moge do was dołaczyc ,jestem w 19 tyg ciazy i termin mam na 4.08.2014 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:49.