Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek. - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-04, 15:22   #2851
trolla2405
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.

hejka
widzę ze nie tylko moje dzieci były atakowane przez martwe przedmioty ostatnio, tydzień duchów czy co? u nas spadły ksiązki prawie(uff) na małego, 5 minut wczesniej cos z tej półki(z wysokosci 1,80m) brałam ale długo się zastanawiały czy spaść a na młodą szafka z butami, dobrze ze się oparła na przeciwległej scianie i nic jej nie zrobiła poza obtarciem skórki na twarzy

nie potrzebnie pokazałyscie te wysciólki to wózków....

mam mini remont w domu, bo u mnie tż z tych co chcą robić sami wszytsko wiec mam taki rozpidziel w domu ze szkoda gadać, wział sobie poniedizałek wolny ze w 3 dni zrobi i co? w pt rozwalił kafelki, a rano w sb obudził sie chory i zielony cały dzień przelezał, w nd kuć nie bardzo bo ja w bloku mieszkam wiec naprawde wział się do roboty w pn takze jest bosko:kupa gruzu, syf w mieszkaniu, dziura w łazience prawie do sąsiada. zapomniałam dodać co robi-> zakłada wodomierz

dla solenizantów Wszystkiego najlepszego!!!!!Karolku, Janku sto lat!

próbuje coś nadrobić, odpisać w miarę mądrze, a krzykacz mi wisi u krzesła i sie nie da, czy wy tez tak macie ze jak wam dziecko marudzi albo płacze to się nie mozecie skupić?
Stary 2014-03-04, 15:33   #2852
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość

Tylko dla tych co ich nie maja...ja mam i nienawidze dziadow
ja nie mam piegów ale i tak ich nie lubię

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość

Dzień dobry

My wczoraj byłyśmy na spacerkutrochę Zosia chodziła sama, a trochę ze mną za rączkę
super

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Dobra chwalę się i idę

Moje dziecko z ponuraka zamieniło się w śmieszka od 2 dni siedzi i sie cały czas śmieje praktycznie od kiedy wstanie do wieczoraj pomijając porę gdy jest śpiąca słychać jak się chichra w głos
dla śmieszki

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Kupiłam 2 zestawy, zdjęcia poniżej.
Było jeszcze pełno dla dziewczynek, księżniczki, kucyki itp dla chłopców: samochody, samoloty, jakieś kosmosy itp
fajne też mi się te podobają

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Hej. Ciekawe kiedy was nadrobię

Byliśmy u lekarza, Kamil jeszcze pokaszluje ale oskrzela czyste od środy na spacery
Super że już lepiej, zdrówka oby nic już się nie przypałętało

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Hej hej ... Milus usnol

Załącznik 5601755

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
łał ale Milusiowi włoski urosły

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość

Czytam Was i czytam...Już mi trochę lepiej, ale tylko trochę...Jutro Echo serca KAcpusia, 3majcie kciuki, proszę!!
kciuki ogromne

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Mam male dziecko. Jestem w ciazy. I wlasnie rozstalismy sie z tz...
Powiem tylko - ja ☠☠☠☠☠☠☠e...
nie to niemożliwe, musi być dobrze

Cytat:

Agatko i znów tak zniknęłaś
jestem, cichaczem poczytuję bo smutam, ale jestem

cdn...
Stary 2014-03-04, 15:37   #2853
Moderna
Zakorzenienie

Zamowilam la millou pomaranczowego hipstera (wysciolke i poduszke - udalo mi sie dostac na www.mamoo.pl (oby doszlo )

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość

próbuje coś nadrobić, odpisać w miarę mądrze, a krzykacz mi wisi u krzesła i sie nie da, czy wy tez tak macie ze jak wam dziecko marudzi albo płacze to się nie mozecie skupić?
tez tak mamy

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
j
.
Stary 2014-03-04, 15:48   #2854
trolla2405
Rozeznanie

kasia na widok twojego Milusia mały wydał głośne "mmmmmmmm" i się do niego uśmiechał także chyba mu się spodobał, nie wiem tylko czy sie cieszyć czy martwić

Tasia przykro mi z powodu twojej sytuacji, trzymam kciuki zeby się wszystko ułożyło najlepiej dla ciebie i dzieci

oliwka zazdraszczam upominków

bzinka ja tez słyszałam ze angina w tym wieku sporadycznie, skonsultujesz się z kims innym?

no kurde no nie dam rady wiecej odpisac, młoda na zajeciach myslalam ze sie wrzaskun czyms zajmie a ja sobie wreszcie posiedze na wizazu.....

klementyna kciukasy

temat spania:w nocy 10h +w dzien 20minut do 2h(spacer)

Edytowane przez trolla2405
Czas edycji: 2014-03-04 o 16:01 Powód: wrzaskun
trolla2405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 16:07   #2855
BYou
MBZ♥

Moderna bez paragonu nie ryzykowalabym. Kupujący może uzyskać od sklepu duplikat dowodu zakupu. Robiłam tak z nawigacją i tabletem. Spróbuj w ten sposób podejść sprzedajacych i sprawdzić reakcję.

Edytowane przez BYou
Czas edycji: 2014-03-04 o 16:08
BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 16:08   #2856
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję Wam Dziewczyny serdecznie za życzenia zapraszam na torta i ciacho

Moderna tak dziś kończę 18

... właśnie z tej okazji coś czuję że okres nadciąga
Zdrówka

Cytat:
Dziewczyny, piszecie, zeby rozmawiac, zalagodzic... Probuje od dawna, od miesiecy... I nic nie skutkuje na dluzej niz tydzien, dwa, slysze obietnice, ktore potem nie sa dotrzymywane. A jest coraz gorzej. I wlasnie chce jak najlepiej dla Krzysia i Malucha, tylko o nich mysle. I choc serce mi peka mysl, ze mieliby bez ojca sie chowac, to taka opcja moze byc wlasciwsza.
Bo ja juz nie mam sily sluchac czczych obietnic, boje sie o swoje zdrowie psych i fiz, i tak samo o dzieci.
Nie wiem, jak bedzie, od wczoraj wieczorem nie widzielismy sie ani nie rozmawialismy i tyle.
Ty sama wiesz najlepiej, co będzie dobre dla ciebie i maluchów dużo siły i wytrwałości

Cytat:
przed chwilą przyjechał tż i o to co dostałam

przepraszam nie mogłam się oprzeć by się nie pochwalić
no no postarał się, piękne kwiaty

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

Byłam u neuro i na szczepieniach.
Znów mamy mieć USG głowy (nie wiem po co i dlaczego... chyba neuro chciała się wykazać... sama powiedziała, że nawet nie ma sensu go badać, bo widać, że nic nie wybada... oczywiście przypilnowałam badania i wszystko OK. Torreso pokazał jej wszystkie zegarki w gabinecie, odchylił jej mankiet , znalazł też zegarek na ulotce - u pana na nadgarstku ).
No ale po co, że za duża głowa jej się widzi czy co?

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, później nadrobię, chciałam wam tylko napisać, że jednak pojechałam rano do lekarza bo przy ząbkowaniu jednak nie powinna mieć gorączki ok 40st i okazalo się,że to angina, całe gardło zaniesione. Dostała antybiotyk. Biedna, a ja jej dawałam schłodzone gryzaki żeby jej ulzyć, a to nie zęby eeeech dobrze,że jednak poszłam, mam nadzieje,że od razu po leku poczuje się lepiej, już o 12 dałam jej 1 dawkę.
Angina jest choroba zakaźną, przenosi sie droga kropelkową, nie mam pojęcia gdzie mogła to zlapać nikt nie jest chory w naszym otoczeniu.
Ojej zdrówka dla Hanusi

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość

A wiecie, ja dołączam do alliw bo też już podcinałam synkowi włoski

Dziś byliśmy na pobraniu krwi, ale wredota z ludzi tylko patrzą żeby czasem im się z dzieckiem nie wcisnąć w kolejkę zamiast przepuścić... szkoda gadać, mam nadzieję że wyniki będą dobre
Stary 2014-03-04, 16:13   #2857
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

alliw nie sprzątnęłam więc nie wracam do pracy leje

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
bzinka, angina u niemowląt występuje niezwykle rzadko, to pewnie raczej mononukleoza, a jedno z drugim dość łatwo pomylić... a ten wirus dość powszechnie występuje....
Bzinka Scarlett może mieć rację teraz bardzo dużo dzieci choruje na monoukleoze właśnie 1,5 godziny temu rozmawiałam z mamą i mówiła że oprócz wcześniej wposmnianych wirusów o których mi mówiła teraz jakaś epidemia anginy, ospy, rumienia zakaźnego, szkarlatyny, no i monoukleozy u niej w grupie przedszkolnej u 5 dzieci stwierdzono.

Nestelle jak będą obie to usiądę i zacznę chyba płakać bo nie umiem się zdecydować albo każę wybierać tż wtedy on napewno wybierze tańszą co by mu jeszcze na jakieś pierdy do motoru zostało

despa generalnie ciasto nie jestjakoś bardzo słodkie (mój tż za nim przepada a on słodkie sporadycznie jada parę razy do roku i nie narzeka że jakoś bardzo słodkie) możesz dodać mnie cukru pudru do bezy wiórkowej na wierzch bo do biszkopta to nie wiem czy się da a masa jest bez cukru robiona na budyniu bez cukru. Chyba że masz inny przepis na biszkopt ale z tym smakuje najlepiej bo moja mama raz zrobiła swój biszkopt na szybko i całkiem inaczej to ciasto smakowało.

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Agateczko a dlaczego się smutasz ???? A czemu z wynikami małego miało by być nie wporządku? Głowa do góry
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-04, 16:25   #2858
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, szybkie pytanie - kupilybyscie fotelik, nowy, oryginalnie zapakowany, ale bez paragonu (co oznacza bez gwarancji) ale o 500 zl tanszy
przeczytałam ze to podwojny prezent . kupiłabym .
miałam taką okazje kupic rowerek R za 250 -tez podwojny prezent ,cena normalna to 500 zl .Nie kupiłam ..teraz zaluje bardzo.
Cytat:
serio? a u nas pięknie, aż mam wyrzuty sumienia, że nie wyszłam z Z, ale strasznie źle się czuję... wczoraj byłam na moment u Rodziców, Tata ma straszne zapalenie krtani i musiał chyba na mnie jakiś wirus przefrunąć.... oby nie..... ale coś gardło czuję.....
ojoj ..obys się nie zaraziła .
u nas od 3 godzinek naprawdę zimno ,wiatr najgorszy .....
poszłam ,R z czerwonym noskiem wrocił .
Cytat:
Dziś byliśmy na pobraniu krwi, ale wredota z ludzi tylko patrzą żeby czasem im się z dzieckiem nie wcisnąć w kolejkę zamiast przepuścić... szkoda gadać, mam nadzieję że wyniki będą dobre
za wyniki!
no tak uprzejmość ludzi
Cytat:
Nestelle jak będą obie to usiądę i zacznę chyba płakać bo nie umiem się zdecydować albo każę wybierać tż wtedy on napewno wybierze tańszą co by mu jeszcze na jakieś pierdy do motoru zostało
tz i wybor torebki?
mój ma moje torebki ,szczoteczki i inne pierdoły gleboko w pompie .... nawet mu nie wspominam ze kupiłam ...

tz poszedł z Ninka na basen ... mam wolne ! mogę odrabiać z Kuba lekcje w spokoju ...
Stary 2014-03-04, 16:37   #2859
alliw
Zadomowienie

Bzinka, zdrowka dla Hani biedna malutka

Cytat:

o jeżżżżuuuuuu, ale litanija, notatki robiłaś???
nawet nie pytaj jak to zrobiłam

Cytat:
heh. ja myślałam, że taką mam. myślał indyk
chyba będzie tradycyjny tort do zdjęć (i dla dziadków) i ciasto bananowe dla synka.

jeżu, cały czas nie złożyłam papierów. to tylko do firmy? czy jeszcze gdzieś się muszę zgłosić?
a jakie bananowe robisz? bo pisalam ze moje wyszlo srednie
ja tylko do firmy składalam

Cytat:
Dziewczyny, szybkie pytanie - kupilybyscie fotelik, nowy, oryginalnie zapakowany, ale bez paragonu (co oznacza bez gwarancji) ale o 500 zl tanszy
podejrzana sprawa

Cytat:
serio? a u nas pięknie, aż mam wyrzuty sumienia, że nie wyszłam z Z, ale strasznie źle się czuję... wczoraj byłam na moment u Rodziców, Tata ma straszne zapalenie krtani i musiał chyba na mnie jakiś wirus przefrunąć.... oby nie..... ale coś gardło czuję.....
zdrowia

Cytat:
hejka
widzę ze nie tylko moje dzieci były atakowane przez martwe przedmioty ostatnio, tydzień duchów czy co? u nas spadły ksiązki prawie(uff) na małego, 5 minut wczesniej cos z tej półki(z wysokosci 1,80m) brałam ale długo się zastanawiały czy spaść a na młodą szafka z butami, dobrze ze się oparła na przeciwległej scianie i nic jej nie zrobiła poza obtarciem skórki na twarzy
uff uff
remontu wspolczuje

Cytat:
ojej, a co sie dzieje?

Cytat:
Zamowilam la millou pomaranczowego hipstera (wysciolke i poduszke - udalo mi sie dostac na www.mamoo.pl (oby doszlo )
juhu

Wrzucam foto mojego roczniaka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P3021840.jpg (48,3 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P3041869-horz.jpg (52,3 KB, 39 załadowań)
Stary 2014-03-04, 16:54   #2860
BYou
MBZ♥

Alliw, Cudny Przystojniak
Jak nadrabiałaś?

Agatko co się dzieje, czemu smucisz się?
za wyniki kciukam
Ja to zawsze miałam wrażenie, że w ciąży czy teraz z Zoś jestem niewidzialna w przychodniach czy labach

Moderna to sębędzie Marssello woził

Bziko, o matko:/ najważniejsze że macie leki, mam nadzieję, że diagnoza jednak trafiona

Oliwka, Twój TŻ wybiera torebki?Pobłogosławić Go

Pani to wychowawczy jednak? Tylko do firmy
Co do szczepienia to ja absolutnie nie namawiam do tej drugiejtylko piszę o opcji

Nestelle super, że taką eko cukiernię u siebienam tort upiecze Przyjaciółka

Stary 2014-03-04, 17:10   #2861
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość

Scarlett, nie znalazłam nigdzie info, ale dla pewności złożyłabym dwa tyg wcześniej wniosek o wypoczynkowy. Plany przed powrotem do pracy ambitne, ja tez chciałam chałupe wysprzątać na błysk, ale ze nie wysprzątałam, to nie wracam do pracy

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jakie macie stoliczki z Fisher Price?
my nie mamy i mieć nie będziemy

Cytat:
Dziewczyny, później nadrobię, chciałam wam tylko napisać, że jednak pojechałam rano do lekarza bo przy ząbkowaniu jednak nie powinna mieć gorączki ok 40st i okazalo się,że to angina, całe gardło zaniesione. Dostała antybiotyk. Biedna, a ja jej dawałam schłodzone gryzaki żeby jej ulzyć, a to nie zęby eeeech dobrze,że jednak poszłam, mam nadzieje,że od razu po leku poczuje się lepiej, już o 12 dałam jej 1 dawkę.
Angina jest choroba zakaźną, przenosi sie droga kropelkową, nie mam pojęcia gdzie mogła to zlapać nikt nie jest chory w naszym otoczeniu.
jak widać dobrze jest czasami takie objawy sprawdzić u pediatry.
Zdrówka

Cytat:
bzinka, angina u niemowląt występuje niezwykle rzadko, to pewnie raczej mononukleoza, a jedno z drugim dość łatwo pomylić... a ten wirus dość powszechnie występuje....
boshe ilu ja rzeczy nie wiem...
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-04, 17:10   #2862
BYou
MBZ♥

Trolla, dobrze że nic się nie stało
a zrujnowania łazienki współczuję:/

Stary 2014-03-04, 17:12   #2863
achna79
Rozeznanie

Cytat:

achna szybko się robi naprawdę mogę podać przepis:

Nie zapomniałam możecie piec
Ok dziękuję upiekę go w takim razie.
Mam tylko nadzieję, że biszkopt mi wyjdzie bo nigdy w życiu go jeszcze nie robiłam

Cytat:
Demeter my mamy ten stolik

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Scarlett i racje ma tż, ja teraz też nic niekupuję małej nawet z książeczkami się ograniczyłam bo mamy tego sporo, niedługo urodziny i niech każdy przyniesie chociaż po jednej zabawce a wiem że na jednej się nie skończy to będzie z 10 nowych. Ale sama czaję się na te klocki clemmy. Bo tych grających też sporo i stolicze, garnuszek, kula hula, szczeniaczke, bangosy, pianinko, obale, wieżyczki, 5 lalek, auto, no full tego jest .... a dziecko i tak woli iść do legowiska psa i bawić się jego zabawkami
Ja też mam ten stolik, fajny

Haha dobre, niestety prawdziwe

Cytat:
Dużo zdrówka, oby szybko wyzdrowiała

Cytat:

mam mini remont w domu, bo u mnie tż z tych co chcą robić sami wszytsko wiec mam taki rozpidziel w domu ze szkoda gadać, wział sobie poniedizałek wolny ze w 3 dni zrobi i co? w pt rozwalił kafelki, a rano w sb obudził sie chory i zielony cały dzień przelezał, w nd kuć nie bardzo bo ja w bloku mieszkam wiec naprawde wział się do roboty w pn takze jest bosko:kupa gruzu, syf w mieszkaniu, dziura w łazience prawie do sąsiada. zapomniałam dodać co robi-> zakłada wodomierz
Ciesz się mój leń patentowy nie robi nic, a jak już coś zacznie to sama prowizorka. Farbę do dużego pokoju kupiliśmy na początku grudnia...ciekawe jaką ma datę ważności

Cytat:
. szkoda gadać, mam nadzieję że wyniki będą dobre
Na pewno będą

Cytat:

Super!!! A ile włosów
Stary 2014-03-04, 17:13   #2864
BYou
MBZ♥

Alliw dobry argument

Ciekawe co u CR

Scarlett jak mi się chce tak, że mi się nie chce to powtarzam sobie, że koniec marudzenia i użalania się bo samo się nie zrobi.
Zdrowia!

Stary 2014-03-04, 17:16   #2865
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
cudny i nowa fryzurka pierwsza klasa
Stary 2014-03-04, 17:18   #2866
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
A wiecie, ja dołączam do alliw bo też już podcinałam synkowi włoski
POKA, POKA!

no i kciuki za wyniki!

Cytat:
albo każę wybierać tż wtedy on napewno wybierze tańszą
ffaaaaaaceciiiii!

Alliw, dziękuję za foty pana Jana cudnego masz synka. mogę patrzeć i patrzeć
a jaki elegencki na roczku normalnie mój typ Gangsta i czarno-biały świat

Cytat:
buhahahahaaha teraz musisz się pochwalić

Cytat:
a jakie bananowe robisz? bo pisalam ze moje wyszlo srednie
nigdy nie robiłam i piekarka ze mnie żadna. Ty mnie zainsirowałaś. Marchewkowe mi się bardziej skomplikowane wydaje ().

Cytat:
Pani to wychowawczy jednak?
jednak. bardzo mi z tym dziwnie, ale inaczej - póki co - się nie da.

Cytat:
Co do szczepienia to ja absolutnie nie namawiam do tej drugiejtylko piszę o opcji
no właśnie ja lubię mieć wybór. a na razie nikt mi nie dał możliwości

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 17:21   #2867
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Pięknioch
Stary 2014-03-04, 17:29   #2868
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Alliw Jaśko boski !!!! i nowa fryzurka

Nestelle, BYou nie nie źle mnie zrozumiałyście tż nie wybiera torebek, ale jeśli pojedzie ze mną po ten prezent jak już będzie na sklepie a ja się nie będę mogła zdecydować między jedną a drugą to on to załatwi w 5 sekund powie pewnie tak : "w czym problem przecież takie same kawałek skóry i tyle kosztuje ja za to bym miał to i to i to i jeszcze to ...." i weźmie tańsza co by mu jeszcze na coś tam do motoru starczyło
z resztą on to w żadnym wyborze nie pomoże bo przecież to wszystko takie same i w czym problem ... ale jak on zamawiał ostatnio kask uwierzcie gorzej niż kobieta przez miesiąc nie mógł się zdecydować
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 17:30   #2869
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Agateczka nie smutaj
Alliw, śliczny kawaler! Widze, że też macie ten stoliczek Fp z laptopikiem

-----
Znajoma wrzuciła na feysa zdjęcie z dzieckiem ze szpitala. Oczywiscie na biezaco jest relacja z operacji
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-04, 17:36   #2870
BYou
MBZ♥

Oliwka, eeee to odbłogosławić

Stary 2014-03-04, 17:37   #2871
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Znajoma wrzuciła na feysa zdjęcie z dzieckiem ze szpitala. Oczywiscie na biezaco jest relacja z operacji
nie rozumiem takich ludzi...
Stary 2014-03-04, 18:32   #2872
Malpka
Zakorzenienie

hej
jestem dopiero na 89 stronie i pewnie was nie dogodnie dziś

Cytat:
alez ja sie nie czepiam - ale - zyczen nie złożysz - bo solenizant jeszcze nie obchodzi urodzin no i chyba tak glupio rozpakowac prezenty z okazji urodzin, ktorych jeszcze nie ma
u nas często są urodziny przed bo dopasowuje trminy do wszystkich w tym roku robie wspólne Julce i Karolowi bo w dniu urodzin Karola nie ma dziadka a chrzestna rodzi w dniu urodzin Julki dziadka już nie będzie bo wyjeżdza więc robimy 13.04 wtedy wszyscy będą mogli być i to najważniejsze że bedą wszyscy najbliżsi. Myślę że dzieciom to bez różnicy że to będzie po (Karola) czy przed(Julki) urodzinami

Cytat:
:
, ja mam prawie 35 lat i mój syn mi więcej pokazuje w Cz. niż ja widzę. Skupiam się albo na śledzeniu konkretnych bohaterów, albo na konkretach-szczegółach powtarzalnych. a on wychwytuje niuanse. zegar na wózku, biedronkę na gałązce, wronę z serem w dziobie, małego kangurka, zegarek na ręku pana , odkurzacz, kominiarza bez uniformu itp
cudnie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
i jeszcze pytanie jak ubieracie dzieci-chłopców na roczek?? Bo ja mam taki głupi dylemat
chce mu ubrać koszulę z krótkim, lub polówkę, lub body z motywem krawata/muszki i jeansy, ale boje się że będzie wyglądał zwyczajnie, kuzynka ze swoim młodym przyjdzie a on będzie na bank w garniaku i krawacie nie chce żeby Kamil wyglądał jak gość, ale nie podobają mi się garniaki, krawaty itd. na niemowlakach jeśli nie są to chrzciny/wesela i grubsze okazje.
ja ubieram na luźno tak żeby Karoowi było wygodnie żadne garniaki czy koszule no chyba że będzie bardzo ciepło to ma jedną koszule z krótkim rękawem taką mięciutką więc będzie wygodna

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Cytat:
Despa dziękuję
w hmie
jeszcze szukam jakiejś szarej.

Luna dużo będziecie mieć Gości? Co będziesz podawać do jedzenia?
no własnie piszcie co robicie do jedzonka to moze coś i ja ściagne ; ) U nas na pewno obiad + sałatki, ciasto, torcik

Cytat:
Dziewczyny u nas coraz gorzej, goraczka caly czas, Hania biedna,placze,slini sie....Kiedy ewentualnie isc do lekarza? daje jej paracetamol w czopku co 4g i dentinox.Slini sie, nie moze spac, gryzie łapke bidusia....

m:
ja bym chyba poszła jakby 2 dzien sie utrzymywała

Cytat:
BYou takie ciasto http://mojepysznosci.blox.pl/2011/01...z-kokosem.html tylko mam troszkę inne proporcje (jest wiele wersji ogólnie tego przepisu a ciasto jest pycha).
muszę wypróbować
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 19:02   #2873
nestelle
Zakorzenienie

Trolla - duchy powiadasz? no ale dobrze ze synkowi nic się nie stało no i cora cała....

współczuje bajzlu w łazience
Cytat:

łooo cudo a jaki stylowy fryz

no ja tez umieram z ciekawości jak nadrobiłaś w takim razie???
Cytat:
tez nie rozumiem .ale może to pomaga jakos przezyc taką sytuacje?
Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
. Myślę że dzieciom to bez różnicy że to będzie po (Karola) czy przed(Julki) urodzinami
ot co !

musiałam starszakom kolacje zrobić a R akurat chciał się ze mna bawic ...wiec poprosiłam Ninke aby zajęła się R a ja w tym czasie zrobie jedzenie .
Ninka bawiła się z R a ja jej podziękowałam..:
ja: dziękuję Ci kochanie ze tak pięknie zajmujesz się Roszkiem .
Nina: spoko mamo -nie takie rzeczy się robiło ...
Stary 2014-03-04, 19:06   #2874
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Trolla - mowisz ze Mlody sie "oblizal" na widok Milusia hihi.

Alliw - Janek jak zawsze BOSKI

Agatko - nioo ciut mu urosly planuje w czerwcu je ciut podciac - chcialam na roczek ale wtedy chyba Milun nie mialby wloskow

Tasiu moja kochana Dzielna kobieto - dasz rade, wierze w Ciebie kieruj sie sercem i dodrem maluszkow a na pewno wszystko sie jakos ulozy.
( jak nie podesle Milunia by skopal dodatkowy tylek )

I od dzis oficjalnie jestem przeprowadzona bylam w Skkacie i na poczcie, a w tym 1wszym jak poprosilam pania w okoeniu o wstepne rozliczenie podatkowe i zobaczylam moj "potencjalny" zwrot podatku to o maly wlos nie ( chyba mi sie uda kredyt spalcic )

Poza tym Mama jutro wylatuje do PL na 2tyg i ja sie pytam "jak zyc..?" Haha. Nie no dam se rade

Aaaaa i uznali mi podwojne rodzinne dzis dostalam wyrowanie za zeszly miesiac, w sumie lepsze to niz nic ;-). Teraz poczekam czy wyruwnaja za wszystkie miesiace wstecz ;-)

Ide klasc Milusia.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 19:09   #2875
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
musiałam starszakom kolacje zrobić a R akurat chciał się ze mna bawic ...wiec poprosiłam Ninke aby zajęła się R a ja w tym czasie zrobie jedzenie .
Ninka bawiła się z R a ja jej podziękowałam..:
ja: dziękuję Ci kochanie ze tak pięknie zajmujesz się Roszkiem .
Nina: spoko mamo -nie takie rzeczy się robiło ...
no i co mamo? szczena opadła???
Stary 2014-03-04, 19:11   #2876
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
tez nie rozumiem .ale może to pomaga jakos przezyc taką sytuacje?
No własnie raczej nie...Operacja była dawno zaplanowana, a zdjęcie to "rodzinna fota z rąsi przed zabiegiem i wszyscy się cieszą"

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

Cytat:
I od dzis oficjalnie jestem przeprowadzona bylam w Skkacie i na poczcie, a w tym 1wszym jak poprosilam pania w okoeniu o wstepne rozliczenie podatkowe i zobaczylam moj "potencjalny" zwrot podatku to o maly wlos nie ( chyba mi sie uda kredyt spalcic )
super!

-----
Dziewczyny a jak to jest - chyba jest dalej odliczenie od podatku jak się ma dziecko? Ale uzaleznione od dochodu?
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 19:18   #2877
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:

Aaaaa i uznali mi podwojne rodzinne dzis dostalam wyrowanie za zeszly miesiac, w sumie lepsze to niz nic ;-). Teraz poczekam czy wyruwnaja za wszystkie miesiace wstecz ;-)
super!

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Cytat:
Dziewczyny a jak to jest - chyba jest dalej odliczenie od podatku jak się ma dziecko? Ale uzaleznione od dochodu?
dokładnie tak
1 dziecko: jeżeli rozliczasz się z tż to łączny dochód nie może przekroczyć 112.000zł lub 56.000zł gdy rozliczasz się sama
Przy 2 dzieci i więcej : ulga przysługuje niezależnie od dochodow
Stary 2014-03-04, 19:19   #2878
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Megi i Klementyna -wariatki z Was!!! popłakałam się ze smiechu !
Megi - ide na to ! jestem Twoja
Ale,że co?
Cytat:
Mam male dziecko. Jestem w ciazy. I wlasnie rozstalismy sie z tz...
Powiem tylko - ja ☠☠☠☠☠☠☠e...
Ściskam mocno i trzymam kciuki za pomyslne negocjacje;*

Dzięki za kciuki!KAcoer-zdrowy chłop-tak powiedziała p. doktorMA jakąs strunę w zstawce, o którą-szczególnie w czasie infekcji moz.e zahaczać krew i stąd te szmery0tak nam wytumaczyła na chłopski rozum, ale mówi, ze to nie żadna wada, taka urodaNastępna wizyta, jak pójdzie do szkoły ok 7 roku życia;D

A czekając na echo K. widział jak starsi koledzy chodzą i zaczął po korytarzu chodzić za reke do tej pory zrobił 1-2 kroki i na kolana, a od teraz łapie mnie za reke i spacerujemy Z tej okazji zakupilimsy dziś "sandałki po domu" w ambrze i na lato moze bedą jeszcze i chce kupic trzewiki, ale nie wiem wcale jakie...jakie sa wytyczna..za kostkę, i co dalej? DOdatkowo nocnik, szczorkę do zebów-taką niesilikonową;p, samochodzik i kilka innych drobizagów z nagrode za przykładną postawe podczas badaniaJAko jedyny nie wył;D I nie ma już wpisane na wyniku "płaczliwy"
Ide czytać dalej 92strona
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 19:25   #2879
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
no i co mamo? szczena opadła???

Cytat:
No własnie raczej nie...Operacja była dawno zaplanowana, a zdjęcie to "rodzinna fota z rąsi przed zabiegiem i wszyscy się cieszą"
aaa to super rodzinka
na pyt.Ci nie odpowiem bo nie wiem.

Kasia no a foty mieszkanka ?????

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Dzięki za kciuki!KAcoer-zdrowy chłop-tak powiedziała p. doktor

zaczął po korytarzu chodzić za reke Z tej okazji zakupilimsy dziś "sandałki po domu" w ambrze i na lato moze bedą jeszcze i chce kupic trzewiki, ale nie wiem wcale jakie...jakie sa wytyczna..za kostkę, i co dalej? DOdatkowo nocnik, szczorkę do zebów-taką niesilikonową;p, samochodzik i kilka innych drobizagów z nagrode za przykładną postawe podczas badaniaJAko jedyny nie wył;D I nie ma już wpisane na wyniku "płaczliwy"
Ide czytać dalej 92strona
cudownie ze zdrowy i dzielny
no i za chodzenie za reke i za zakupy
Stary 2014-03-04, 19:38   #2880
anika_s
Wtajemniczenie

ale jestem głodnaaaa ide do łóżka poczytać ( może zapomnę o głodzie )bo tu jak pisała Nestelle tylko o ciastach i żarciu
a zawsze wieczorem mnie ssie i ...tak bym zjadła coś słodkiego
miłej nocy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości