|
|
#901 | |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Dot.: Scent Bar LII
co do filmów jeszcze, widziałam wczoraj:
Dr. Strangelove Kubricka MASH Altmana szczególnie ten pierwszy przypadł mi do gustu, w ogóle Kubricka lubię, choć jego filmy niby każdy od sasa do lasa Cytat:
Ja mam np. tak, że najpierw jest u mnie forma, potem treść, a dopiero potem myślenie nad drugim dnem. Tak już mam i tyle. Dlatego ciężko mi w beletrystyce doszukiwać się treści nie-wprost, nigdy tego nie potrafiłam, jak mam coś rozkminiać to niech to będzie książka o tym-czymś-do-rozkminiania. Z filmami zawsze miałam podobnie. Ale od pewnego czasu musk mi się przestawiać zaczął i nagle ja! sama z siebie! w filmach odkrywam drugie dna o!
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|
|
|
|
#902 | |
|
To ja :)
|
Cytat:
Właśnie odebrałam telefon z Oddziału i słysze tekst "dziewczyny mówią, że ty jesteś tam najbardziej kompetentna, to znaczy na pewno też jesteś piękną kobietą, ale mówią, ze z tobą najlepiej wszystko załatwię", mało nie popuściłam ze śmiechu, jak się zaczęła tłumaczyć, że taka piękna jestem Całe życie z wariatami
|
|
#903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3. Testuję je Sephorowo już chyba drugi miesiąc i jednak wciąż to nie to. Dla mnie z kolei Madmłazelka jest nieświeża. Ja już wiem czego ja nie mogę w perfumach, bo się na mnie hhhmmmm "biesi". Pieprzu - w naturze uwielbianego ![]() Cedru - w olejkach ukochanego Ozonu - jak wpsomianłam, raz na 2 lata pociąga, przez resztę czasu odrzuca Ogóra, melona - wielki hejt |
|
|
|
|
#904 | |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
i też od studiów się to wzięło (a podobno studia kształcą taki Platon np. po angielsku za to wchodzi bez problemu ![]() co do tego tekstu w Ani, to olśnienie przyszło jak na studiach, na kursie jednym porównywaliśmy to klasyczne tłumaczenie z nowym, i zareagowałam dokładnie jak Twój set ikonek: wcześniej nie wpadłam na to, żeby zajrzeć do oryginału
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|
|
|
|
#905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To może siegnij najpierw po Shutter Island? Dobrze zrozumiałam, że masz na dysku jeszcze nie oglądnięty? Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-03-05 o 12:49 |
|
|
|
|
#906 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie lista hejtów jest dłuższa niż nut, które lubię Cytat:
bo nie przepadam za dikarpiem i nie chce mi się za to zabrać ![]() Chociaż Incepcja była bardzo dobra, tylko wkurzał mnie ten młody z odstającymi uszami, bo go nie lubię. Goslinga, Gyllenghala też nie trawię. Hm, zastanawiam się, czy są w ogóle jacyś młodzi aktorzy, których lubię?.. Knightley nie cierpię, Wasikowskiej też, Witherspoon, Farella itp.
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2014-03-05 o 12:57 |
||
|
|
|
#907 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ee no co Ty nie ma co "przykrować" Jakbym nie zarabiała żadnej kasy to by wtedy można było przykrować a tak to loozik A może by mi tyle samo dali co mam teraz albo mniej I dziś się jeszcze nowych nowości dowiedziałam, że prawdopodobnie było więcej kandydatów tylko w inne dni, ale nie wiem na ile to może być true ![]() Cytat:
![]() Macham w biegu A Mai post z filmami to se zostawiłam do przelecenia później
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
||
|
|
|
#908 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze zakładałam, że po drugiej stronie siedział ktoś o wiele bardziej kompetentny, tak, że przeciętny czytelnik nie dostrzeże wpadek, niedoróbek.---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
Spróbuj |
||
|
|
|
#909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#910 | |
|
|
Cytat:
Ale mnie nie wzywa ostatnio i tez stoi na potem... Madmłazelka mi się kojarzy z wakacjami w Egipcie, ale też mam, bo mam, tam używałam, po powrocie chyba już nigdy Wkurza mnie, że pół ulicy tym pachnie...Ogóra i jemu podobnych -nie znoszę... Na żywo też nie przepadam, dopiero po zakiszeniu ![]() Mam dziś trochę luzu w pracy, aż chyba zaszaleję i przerwę wykorzystam na przerwę, a nie na pracę...
|
|
#911 |
|
Nindżopesz
|
Nooo, dlatego ja się w końcu wkurzyłam i zabrałam za azjatyckie. Są... inne
![]() Ha, tak czułam, że może być w Twoim guście. |
|
|
|
#912 |
|
Zakorzenienie
|
hej snad zupnej herbaty
idę nadrabiać. Red a o czym była "Antychryst" ?
|
|
|
|
#913 |
|
Nindżopesz
|
Popieram to wyjaśnienie: http://www.filmweb.pl/film/Antychrys...miany.,1236874
|
|
|
|
#914 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Tak jak natura ludzka w ekstremalnych okolicznościach Cytat:
---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
a własnymi krótkimi słowami ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Nie znam bo z korka mi nie podejszł ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
#915 |
|
|
Ogólnie muszę się rozciągać, bez piłki już też mogę, tylko to kwestia tego, że nie powinnam tyle siedziec bez przerwy. A w pracy to jest tak, że jeśli wiem, że mam robotę z 3 dni zrobić w 1, to jadę tam o świcie i wychodzę wieczorem. Cały dzień w wymuszonej pozycji...
Na początku wszyscy mi bardzo wspólczuli, pilnowali, żebym raz na jakiś czas wstała i zrobiła rundę wokól firmy. Ale to sie szybko zapomina, teraz jest już tylko wymaganie i poganianie -więcej, szybciej, jeszcze szybciej...
|
#916 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
Zainspirowana opisami i dyskusją gdzie i jak mieszkamy . Dla mnie to dialog, poznawanie się . Skąd pomysł o dowartościowywaniu się ![]() Albo dlaczego jak ktoś napisze że mój ulubiony film jest słaby to mam się na niego obrażać
|
||
|
|
|
#917 |
|
Nindżopesz
|
Heh
No że natura, instynkty, popędy to "antychryst" (może nawet pogaństwo). Żona w momencie orgazmu "zintegrowała" się z tym światem natury (i nawet śmierć dziecka była dla niej wówczas nieważna, ot prawa dżungli) choć jednocześnie ją przeraża (schizy nad kładką, strach przed lasem), dla maużona ten prymitywny świat jest niezrozumiały i odpychający (zwierzaki zjadające własne płody itp.). Maużon reprezentuje racjonalizm, cywilizację, chrześcijaństwo (?). Żona Naturę, instynkty, "zło" - stąd też wzmianki o wiedźmach. Żona próbuje zatrzymać męża w świecie natury (betonowe buciki), poprzez seks próbuje także zintegrować a kiedy nie bardzo jej wychodzi wkurzona rani (ach, eufemizm) maużona. Ma przebłyski racjonalizmu i wyrzutów sumienia, wówczas odcina sobie to i owo (źródło popędów ). Na końcu mąż taki niby cywilizowany dusi babę (unicestwia antychrysta, naturę) przez co jednocześnie sam staje się jak wspomniane wyżej zwierzę. Pytanie hu is de łinner
|
|
|
|
#918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napiszę jeszcze raz ja też nie mam top listów, chciałam poznać Wasze gusta i może coś przy okazji wciągnąć na listę do obejrzenia Wątek jest barowy czyli można gadać o wszystkim pomimo tego że forum perfumowe jest. Uwielbiam filmy , kocham rozmawiać o filmach nawet o tych które mi nie podobały się |
|
|
|
|
#919 | |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
co do kompetencji ja też tak zwykle zakładam, to może kwestia tego, że zaniżam swoje żarty, żartami, ale uważam, że trzeba znać swoje możliwości, dobre i złe strony, ja bym się na beletrystykę nie porwała, bo wg mnie trzeba mieć język ojczysty opanowany w stopniu doskonałym plus mieć w sobie coś z pisarza-artysty. Wiem, że teraz nie piszą wyłącznie pisarze-artyści, ale tłumacz powinien być na wyższym poziomie, bo zniżyć się zawsze da, przy próbach podskakiwania można się potłuc z kolejnej znowu strony, dobrych tłumaczy nie ma na pęczki a robota chyba jest? teraz chyba każdy coś pisze i wydaje i potrzeba to tłumoczyć... o, a skąd to poczucie ja nawet nie chciałam się wczuwać, po co? pod kątem formy nie dla mnie, że ludzie są zdolni wyrządzać krzywdy innym istotom zdaję sobie sprawę, po co mam czytać nudne opisy wyrządzania tychże krzywd przeplatane jeszcze nudniejszymi opisami garderoby
|
|
|
|
|
#920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edith poddaję się na dziś już nie nadrobię... Edytowane przez neska951 Czas edycji: 2014-03-05 o 14:42 |
|
|
|
|
#921 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obejrzę Antychrysta, bez czytania opinii. Czytałam lata temu jak wszedł więc na świeżo nie jestem Cytat:
o! I o to chodzi, dyskusja, z której dowiadujemy się step by step o swoich gustach. Ad ból - nie próbowałam się leczyć w poradni bólu, pewnie bym stamtąd z hukiem wyleciała, gdyż mój jest kpiną przy tym co na prawdę wymaga leczenia. Wątpię, żebym się kwalifikowała. Ale nie twierdzę, że nigdy nie spróbuję, bo może się nasilić, pogorszyć, etc etc.
|
||
|
|
|
#922 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#923 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#924 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Dla mnie nie jest jednym z ulubionych ale wysoko w rankingu.Hmm, chyba to kobieca intuicja
|
|
|
|
|
#925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- To był chwilowy kryzys , wsadziłam sobie moje cyber oko i nadrabiam
|
|
|
|
|
#926 |
|
Wtajemniczenie
|
nie nadrobię ![]() a tyle ciekawych rzeczy! ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Pachnącego popołudnia całemu Baru
|
|
#927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#928 |
|
|
Fakt, jest to zagwostka. Mialam obie i uznałam, że to za dużo, też kombinowałam, jak koń pod górkę, której się pozbyć... Ostatecznie Elixir mnie opuścił
Zaraz do domeczku!!
|
#929 |
|
Zakorzenienie
|
a ja obie tu zajrzałam i się zastanawiam o co kaman..
![]() ksiażki, filmy.. eee.. pogaduchy? ja poproszę instrukcję obsługi tego wątku
|
|
|
|
#930 | |
|
|
Cytat:
To tyle chyba...Witaj
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:28.

czy to ważne ile kg więcej, czy mniej, najważniejsze, aby być zadbanym/zadbaną.
Właśnie odebrałam telefon z Oddziału i słysze tekst "dziewczyny mówią, że ty jesteś tam najbardziej kompetentna, to znaczy na pewno też jesteś piękną kobietą, ale mówią, ze z tobą najlepiej wszystko załatwię", mało nie popuściłam ze śmiechu, jak się zaczęła tłumaczyć, że taka piękna jestem 
Czuję i widzę braki, i muszę to jak najszybciej naprawić, ale tak jak mówisz, ciężko nam się czyta niektóre przekłady. Po prostu ciężko. Lepiej było jak byłam nastolatką i znałam ang tak so-so. Nie było netu, nie było niczego, tylko książki, nie było punktu odniesienia, więc szło gładko. No i czytałam wówczas więcej polskich autorów. 
przykro mi

Ale mnie nie wzywa ostatnio i tez stoi na potem... Madmłazelka mi się kojarzy z wakacjami w Egipcie, ale też mam, bo mam, tam używałam, po powrocie chyba już nigdy