|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3001 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny dzięki za słowa otuchy, nie chcę tu wyjść na dzieciaka pisząc że do was nie pasuję czy coś takiego. Ale po prostu trochę się schowałam i czytam zza krzaka, bo cieszę się z poczynać waszych dzieci ale smucę się bardzo i często ryczę(deprecha, przesilenie) nie wiem ale dobija mnie bardzo fakt że mimo że mam zdrowe normalne dziecko ale nie potrafiące ani pełzać ani raczkować i stać się uczymy. To naprawdę bardzo przykre, wiem że jeździmy na reh ale jeszcze daleko do chodzenia bo być może że raczkować już nie będziemy. Mam takiego niemowlaczka a tu niedługo roczek. sory za żale ale musiałam, tym bardziej że ostatnio czułam się po napisaniu 2 postów że mnie nie widać. Postaram się napisać częściej. ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3002 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#3003 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o materacach to jeszcze w czasie ciazy duzo pisalyssmy i te kokos-gryka wlasnie nie sa polecane dla alergikow, i ogolnie tez sa odradzane, oprocz tego one nie odpowiedniej cyrkulacji powietrza, przez co moga zatrzymywac wilgoc w srodku, a to dobra pozywka dla plesni - silnie alergizujacych. ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- ![]() a Bartus to ma to obnizone napiecia, tak?
![]() |
#3004 |
Zakorzenienie
|
w sumie co za różnica, ja bym nie chciała żeby Z sypiała z robalami, czy żywymi, czy martwymi...
#3005 |
Zakorzenienie
|
Achna - nie zadzwonilam - napisalam Smsa "ze mam nadzieje ze udalo mu sie wszystko pozalatwiac" , po godz dostalam zwrotego ze Tak i ze ma nadzieje na kolejne spotkanie
![]() - ale gosciu mieszka i pracuje jakies 60km od Bergen, ale Kto wie Moze Kiedys (szczegolnie ze wie iz mam syna, bo pytal sie czy z rodzina tu jestem). Ja mu ze prawie - zdziwil sie wiec mu mowie ze z synem i siostra tez mieszka w miescie - on a co z mezem -- a ja Jaki maz, po co maz i sie zaczelam smiac ![]() Aaa i to Cosik na mym koncie to pomoc socjalna z Navu ;-) teraz czekam na kase od szefa ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3006 | |||
Zakorzenienie
|
to u mnie nigdy nie było jak u Oliwki
![]() ![]() przed ciążą sprzątałam dwa razy w tygodniu. dla mnie bylo ok. i tak większość czasu nie było nas na bazie. i dla bystrej córy ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() szczerze pisząc nie bardzo rozumiem... też się nie odnosisz do wszystkich (nie ma obowiązku!!!! ![]() Twój synek jest prześlicznym chłopczykiem. robicie dla niego co możecie. jest zdiagnozowany, rehabilitowany, doopiekowany. sama widzisz, że każde dziecko ma swoje tempo. jeden jest Karolkiem, drugi nie jest. jeden potrzebuje więcej uwagi, drugi nie potrzebuje jej zbyt wiele. nie smutaj tylko pisz. póki co - nic. ciąć nie zamierzam. zobaczę co Panik powie... Scarlett, btw, często nawiązujesz do klubu. Jak w nim będziesz to wpisowe-zdjęciowe będzie?
![]() ![]() |
![]() |
#3007 |
Zakorzenienie
|
Link do programu o którym Monika pisała http://vod.tvp.pl/audycje/publicysty...32014/14202234
![]() |
#3008 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
przydaje się . Cytat:
![]() mi kolezanka co ma meza rehabilitanta opowiadala ze rehabilitanci nagminnie kity wciskają rodzicom aby tylko jak najwięcej wyciagac kasy ...i ze to często bardzo trudno sprawdzić czy cos pomaga czy nie ...... jeśli jest cos naprawdę nie halo to trzeba się udac do lekarza. A teraz jest moda na reh. i ludzie po byle kursach chcą nabijac kase. Cytat:
![]() Florek ![]() Cytat:
Cytat:
![]() co do tego wątpliwego świeta ..udam ze nie słyszałam ![]() no i ja umiem pływac ![]() ![]() ![]() Cytat:
Weź Ty mi więcej na ten temat nie pisz ..... nie chce wiedzieć jak wygląda program poszerzony w Twoim wykonaniu .... czy idzie więcej w ogole ?....(NIE pisz ! to pytanie retoryczne!!!!!) Czuje się jak największy leń przy Tobie .... ![]()
![]() |
#3009 |
Zakorzenienie
|
alliw bo rozważam wyjazd z tż na początku kwietnia 10-12 albo 11-13 jakoś tak nie pamiętam on jedzie na trening do Torunia i jak nas weźmie to pewnie będę się troszkę nudzić i była bym skłonna na jakieś spotkanko przy herbatce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3010 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3011 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() no ja też umiem. ale to kwestia "doświadczenia". Wielu lekarzy też jakoś tak mimochodem wspomina, naprowadza. a rodzic, jak to rodzic, chce jak najlepiej to płaci/szuka... Zawsze jak rozmawiam z matką o reh. to dochodzimy do jednego wniosku. trzeba by mieć bliźniaki. jednego reh, drugiego zostawić samego sobie... jak inaczej poznać jaki wpływ ma praca nad dzieckiem. gdzie są jego granice. i nasze... gdzie wrodzone predyspozycje, a gdzie moc ćwiczeń. nam t. cały czas mówiła, że nie potrzebnie, że męczymy itp. nie chciałabym się przekonać co by mówiła jakby(m) czegoś nie dopilnowała... poza tym wydaje mi się, że zdrowemu dziecku reh. nie zaszkodzi, a choremu jednak może bardzo pomóc...
![]() |
#3012 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak dokładnie jest
![]() |
#3013 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do ostatniego zdania. Zdrowemu dziecku reh nie zaszkodzi . . . Ale tylko i wyłącznie od profesjonalisty. Ja jestem co chwile upominana . . . "Proszę sprawdzić certyfikat, doświadczenie, to tamto" bo źle wykonana może zrobić krzywdę niezłą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3014 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
ale mysle ze nie masz się czym martwic -niektóre dzieci się złoszczą w ten sposób .... sa histerie ,wymuszenia .... roznie. jeses Inna ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() u nas tez tak czasem.... Cytat:
na pewno to ciężkie jeśli dzieci nie sa na podobnym etapie ......ale to nie wyścig . i często tak będzie nawet w przyszłości . nasze dziecko może nie chcieć się bawic z innymi dziecmi , albo nie umiec czegos .... nawet w szkole można się poczuc samotnym bo inne dzieci to a nasze nie ..... Bądź ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3015 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
hihihihihi, wszystko po czachach ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3016 |
MBZ♥
|
Nestelle to minimum to do odpalenia lapka
![]() ![]() Ty leniem ![]() Weźcie mnie nie stresujcie tym materacem ![]() Alliw okna kiedyś to raz w miesiącu min ![]() ![]() Dragusiu czekam na badania ![]() Agatko cały czas mam w pamięci Twoje pytanie o kolor fotelika-czemu mi się odpodobał-bo lubię czarny kolor. Do tego też się przyzwyczaję ale kolejny kupię czarny ![]() I po prostu bądź, pisz-bez porównań. Robicie dla Niego wszystko, absolutnie wszystko ![]() Zosia właśnie usnęła z misiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3017 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() heh... dlatego miałam takiego stresa przy ćwiczeniach ![]() ![]() ![]() ![]() u mnie w ciepłych miesiącach niestety muszę co miesiąc... ale w zimie, pie... nie robię ![]() ![]() T. kiedyś się przytulał do misia lub toczył bój. a teraz miś musi być. i tyle. ale widok słodkiiiii ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3018 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Tak wiem że nie wszystkie dzieci będą Karolkiem, wiem też że diagnoza i rehabilitacja to już krok do przodu, ale ja nawet nie porównując wiem że od początku mój syn jest zupełnie inny niż reszta dzieci. I mimo wszystko nie zamieniłabym go nigdy ale są rzeczy które mnie bardzo przygnębiają i nikt nie potrafi mnie zrozumieć nawet w domu. Cytat:
![]() nie porównuję już od dawna, bo to w niczym nie pomaga, wiem że dzieci mają różne tępo ale ja chciałabym aby choć trochę był mobilny a tak nawet nie mam się czym pochwalić. Niestety nikt mnie nie rozumie nawet w domu i dlatego jest mi tym bardziej ciężko. ot tyle w temacie. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3019 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój tomek też nie był alfa i Omega ale daje rade. Też miał trudny start. Ale najważniejsze to żebyś ty to zrozumiała a nie inni. Ty ciesz się swoim dzieckiem! Bądź dumna z najmniejszego jego sukcesu ! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3020 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to ile wy czasu spedzacie na zakupach, zeby 100 na takie cusik wydac ![]() ![]() Jestesmy po jezdzie testowej nowym wozkiem ![]() ![]() ![]() ![]() Ja mam tylko kilka zastrzezen, przedni hamulec - udalo Wam sie go zablokowac? - bo ja wciskam i nie dam rady, a boje sie zlamac - organizer z tylu to jakas kupa smiechu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3021 |
Wtajemniczenie
|
Agateczka, powiem Ci, że ja też piszę w sumie codziennie i nie wszystko co pisze jest zauważane/komentowane. Wiele razy czułam się jakbym pisała sama do siebie
![]() Rozumiem, że porównujesz/ porównywałas - tak naprawde pewnie większośc z nas to robi, w szczególnosci pierworódki. Ja też łapałam się na tym, że po przeczytaniu posta szukałam z kiedy jest maluszek i porównywałam do Kubcia. Ale nie gadamy tylko o postępach dzieci, też na inne, luźne lub bardziej poważne tematy. Także pisz z nami jak masz czas i ochote ![]() Wspominałas kiedyś, że są postępy i o to chodzi! Najważniejsze, że problem jest zdiagnozowany i robicie coś z tym. Pisałaś tez, że masz słaby charakter - powiedz czy rozmawiasz o tym z TŻ? że jest Ci smutno, łapiesz depresje z powodu tego, że Barrtuś się nie rozwija poprawnie? U mnie zawsze jak sie martwie, że Kubus czegoś nie robi to TŻ stwierdza, że radzi sobie dobrze i ma czas. Kasia, fiu fiu to podryw niezły ![]() Scarlett, u nas też Kubcio odkrył, że jak naciska na pilota to się coś zmienia/pojawia na ekranie i ma z tego mega radochę ![]() ---- Oglądam ten reportaż i co mam teraz rozrywać materac, żeby sprawdzić co w srodku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3022 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najpierw powinna być diagnoza od lekarza a potem można dalej ciagnąc .... Cytat:
Cytat:
takie cos przydaje się na kilka lat ... mnie zawsze ciary przechodzą jak latem mamy wkładają swoje dzieciaki -szczególnie dziewczynki w spodniczkach ,sukienkach ....nawet 3 letnie w wozek sklepowy i one siadają tymi dupeczkami w majtkach samych bo reszta ciuchow się podwija ....ochyda .... sama bym tak nie usiadła a co dopiero dziecku pozwolila .... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() jednakże może pogaduchy tutaj ,wyżalenie się nawet 100 razy pomoze Ci ..bo inaczej pomoc nie możemy niestety ,Twoje dziecko w końcu poczyni postępy ale sama wiesz ze potrzeba czasu i nikt nie wiem ile . trzymam kciuki aby Cie niedługo zaskoczył ![]() Byliśmy na basenie ,potem kupiłam R prezent urodzinowy -ten pchacz co Luna i Agnjeska zachwalały .Fajny . znalazłam tez rower który chciałam mu kupic na lato za identyczna cene co na all, ten pchacz także za taką samą cene co na all. Kiedys all było tansze niż w sklepach .... Zamowiłam tort - malinowy z bitą smietaną na tartych orzechach . sama zrobie brownie ,ciastka czekolad. . musze jeszcze wymyslic cos na obiad -może udzcce z indyka ,pieczone ziemniaczki ,losos w ciescie z warzywami , sałatka z gruszką i lazurem ....
![]() |
#3023 |
Zakorzenienie
|
10 minut? 15? ale ja na sekundę nie posadziłabym Z w sklepowym wózku bez możliwości odizolowania jej od niego
#3024 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3025 |
Zakorzenienie
|
Ewkaaa My jeździmy na rehablitację do ośrodka dr n. med. Stanisława Faliszewskiego u niego spotykałam ludzi z całej polski którzy go chwalą, że pomógł ... a ja sama nie wiem i on i lekarz mówili że 6-8 tygodni rehabiltacji max i to 1-2 razy w tygodniu my 10 tygodni po 2 razy wtygodniu i nic żadnej poprawy. Później pokazałam mu zdjęcia i powiedziałam co i jak i kazał kontynuować z dodatkowymi zaleceniami i także nic więc rozkminiam.
Co do wyciągania kasy to on nie z tych bo sam mówił na początku że Anielka to taki przypadek jak większość dzieci że gdyby same takie dzieci jak ona przychodziła to by oni zbankrutowali i by nie było popytu na fizjoterapeutów ![]() Kuzynka tż bardzo go chwali bo on jej na studiach wykładał i wielu ludzi spotkała którzy go polecali no i neurolog która w przeciwieństwie do innych lekarzy skierowała na reh. A że naciągaczy jest wielu to wiem i że mogą więcej krzywdy zrobić aniżeli pomóc jeśli nie są specjalistami to też wiem, tak samo z masażystami itp. |
![]() ![]() |
![]() |
#3026 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#3027 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() 2. Niestety teraz all cenowo czesto nie wypada super. Ja musze tam zamawiać, bo w naszym miasteczko mało co jest ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3028 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ta nakładka to nie zart . dzieci często nawet liżą rączki od wozka ... nie wspominając o tym jak siedzi takie dzieciatko latem tylko w majtach bo sukienka czy spodniczka nie zakrywa wiele .... a ile spędzamy na zakupach ? no coz mam 5 osobowa rodzinke także trochę kupuje ...kilka razy w tyg jestem w sklepie .... Cytat:
I laski nebeskie -nie strzelac fochów z powodu nie skomentowanych postow ! czytamy się wszystkie ale nie zawsze można się odnieść .... czasem bez sensu do każdej wypowiedzi trzeba by było choć "ok " wstawić ? ile razy ja cos pisze ... tyle słow natrzaskanych ...ale nie licze ze kazda mi brawo będzie bic ( a może licze ![]() ![]() ![]() ja czytam Wszystko ! ![]()
![]() |
#3029 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardzo dobrze napisane! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3030 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Przecież jest zdiagnozowany i jeździcie na reh. Będzie dobrze ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:16.