|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VIII część! | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,94% |
| Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? |
|
2 | 5,88% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię |
|
11 | 32,35% |
| W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia |
|
5 | 14,71% |
| Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy |
|
1 | 2,94% |
| Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają |
|
0 | 0% |
| Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci |
|
5 | 14,71% |
| Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku |
|
9 | 26,47% |
| Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
|
|
|
#602 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#603 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
usmiech na od ucha do ucha jest często ale bezdźwięczny![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a o trudnych egzemplarzach coś wiem ![]() Cytat:
|
|
#604 |
|
Zakorzenienie
|
a puzle kupiłam takie http://allegro.pl/show_item.php?item=4010481729 bo miały najwięcej atestów
|
|
#605 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo chciałam w Polsce,no ale nie wyszło ![]() Cytat:
![]() Never ever! Odpoczywaj!!! ![]() Drugi spacer spacerówką zaliczony ![]() Dzisiaj było naprawdę fajnie. Wyszłam w samym sweterku
|
|
|
#606 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Gratki za wagę !!! policzanka- również gratki za wagę Lilusi ![]() Gosia nie kuma zabawy "jest-nie ma", dmuchania w twarz spróbuję. Najbardziej się śmieje jak nosem trochę mocniej ją pieszczę po brzuszku no i oczywiście za uszkiem. W ogóle my sobie lubimy razem "powyć-auuuu" i zacieszać.
|
|
|
#607 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mój też ![]() A w ogóle nauczył się robić ustami brrr (mama naśladowała samochód), no i teraz język na wierch, ślini się i robi to brrr... śliniąc przy okazji wszystko dookoła ![]() Cytat:
Podpytam jeszcze pediatry z LM bo mamy niedługo wizyte kontrolną i tam... do tego czasu po prostu nic nie będę robiła. Cytat:
![]() ![]() ![]() Nad zmianą pediatry intensywnie myślę Łaaadnie Gratuluję powera ![]() Cytat:
I że w baaardzo różnym czasie maluchy do tego dochodzą i różna drogą - jedne bardzo wcześnie próbują, inne działają, jak są pewne sukcesu ![]() Ja bym się chyba jeszcze tym za bardzo nie martwiła. Mój ma to samo... one mają jakiś radar
|
||||||
|
|
|
#608 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
u nas 23:30 i tak kazdego dnia ![]() ale nam sie trafiły nocne Marki Cytat:
zdrowka Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Teacherka dzięki że pytasz , tak sobie, z kp jeszcze gorzej, dziś odmówił piersi całkowicie, ratuje sie laktatorem i podaje mm bo mojego co raz mniej
|
|
#609 |
|
Zakorzenienie
|
Generalnie mocno nad tym myślę, ale ma kilka zalet:
- jest pod domem - 15 min spacerkiem; - jest na NFZ, więc wszelkie szczepienia u niej robić (w LM musiałabym płacić); -... no dobra, tyle zalet ![]() Dobrą pediatrę mam w LM, ale u niej będę dopiero za dwa tygodnie, także do tego czasu wstrzymam się z jakimikolwiek działaniami. Ah, jeszcze pytanie z grupy "szczepienia a kupa", będzie na biało, bo może ktoś przed obiadem ![]() Jasiek zrobił mi dzisiaj dwie wieeeelki kupy - wyszły góra i bokami z pieluszki - i o ile normalnie kupa jest żółta żółcią jajeczna, tak te były jasnożółte - jak nieubity do końca kogel-mogel... i strasznie śmierdzące... Poza tym wszystko jak zwykle. Czy jest możliwe, że tak zareagował na szczepionkę, czy o coś innego może chodzić? I jeszcze jedno pytanie ![]() Zastanawiam sie nad kupieniem Młodemu krzesełka-bujaczka z FP takiego ło , bo na bujaczku-leżaczku powoli tyłkiem szoruje Ma któraś? Warto?Edytowane przez vea7 Czas edycji: 2014-03-05 o 18:41 |
|
|
|
#610 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() słaba zima w tym roku i muszę wam powiedzieć, że chyba mojemu staremu się sezzon zaczyna... jeszcze nie wrócił z roboty no ale cóż... trzeba zbierać kasę, żeby przetrwać następną zimę![]() ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- właśnie w reklamie w tv powiedzieli: szóstka w lotto to najlepszy prezent na dzień kobiet noooooo
09 października 2013 18:45 Ninka |
|||
|
|
|
#611 |
|
Zakorzenienie
|
Za szóstkę w lotka bym się nie obraziła. Ale ucieszę się też z przespanej nocki i dnia bez marudzenia
Ale od córki to chyba nie dostaje sie prezentów, kurrrrrde a mógł być syn . ![]() Co do obiadowego radaru, to przez jakieś dwa pierwsze miesiące to była norma. Codziennie jak wjeżdżał ciepły posiłek to Zuzce zachciewało się jeść... I jadłam na zimno albo podkarmiana przez męża. ![]() Amelko, szkoda, ale nie zamartwiaj się. Dużo dobrego Michaś od Ciebie otrzymał. Dobrze, że potrafi jeść z butelki bo inaczej byłby klops. Jesteś super mama, że tak walczysz ![]() Vea, czyli do tej pani generalnie chodzicie tylko przy okazji szczepien? Jeśli tak to bym chyba się przemęczyła ale nie przejmowała się jej gadaniem chyba i zaufała tej z LM. Ja mam przychodnię z 10 minut od domu i to z górki Gorzej na powrocie jest... Zuzka śpi Ciekawe czy i dziś będzie dobra nocka... No nic, czekam na Tża i odpalimy jakiś serialik i wskakuję na stepper chyba - obiecałm, że jak dzis też tak ładnie uśnie, to się wezmę za ćwiczenia... AAAAA! Dziś pierwszy od ponad miesiąca dzień z tylko jedną kupką!!!!! ![]() A ja tak uwielbiam mleko i produkty mleczne. No nic, trzeba bedzie zmienić przyzwyczajenia i wyeliminować to co szkodzi Małej.
http://www.suwaczki.com/tickers/gg64cwa17bxk6227.png Na blogu: Książki, uszywki i nauka angielskiego dla maluszków Edytowane przez teacherka Czas edycji: 2014-03-05 o 19:25 |
|
|
|
#612 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() Wpadam się przywitać w nowym wątku. Dopiero teraz ale czasu brak. Ciężko wbić mi się w rozmowę. Podczytuje, ale jak wiecie pisanie mgr zabiera mi już wszystkie wolne chwile ![]() Więc wpadam jak burza i melduje, że żyje ![]() U nas bez zmian, byliśmy dziś na ostatniej wizycie u pediatry ciesze się, że nie musimy już tam jeździć. Filip waży 8460g.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#613 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
[
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() szybkie tempo ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#614 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeszcze raz ![]() nadrabiam dalej jestem z siebie dumna 19;40 i adi i seba śpią |
|
|
|
|
#615 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
wracaj szybko
a nie uda Ci się przez ten czas ani raz zajrzeć? Cytat:
Cytat:
my mamy 5-8 pobudek zazwyczaj, a karmie raz albo dwa razyfajnie, że będziecie wreszcie u siebie Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#616 | |
|
Wtajemniczenie
|
kurna cytowanie sie na mnie obraziło i robie na raty
![]() mykam szorowac meble w kuchni bo wczoraj napisałam sobie kartke ż ejak dzisiaj nie umyje to daj tz 20zł ![]() ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
m i dobre wiadomosci
|
|
|
|
|
#617 |
|
Zakorzenienie
|
no co, nie mowilam mezowi ze mierze tempke to sobie chlopina pomyslal
![]() tak, przyjechal po 14 a teraz sobie gra |
|
|
|
#618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak mój też to lubi Tak samo jak się mu wachluje pieluszką albo kocykiem przed buzią, zaciąga się powietrzem, macha szybko nóżkami i piszczy ;p Ciekawe czemu tak
|
|
|
#619 |
|
Zakorzenienie
|
Julian śpi, ja idę ćwiczyć, choć boli mnie brzuch
Znowu Ps. Nie cierpię Kuby z Na Wspólnej ![]()
|
#620 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poznałam po opakowaniu i kolorystyce---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat:
Zastanawia mnie to bardzo ponieważ z tego powodu dostaliśmy skierowanie do poradni reh.
|
|
|
#621 | |||
|
Zakorzenienie
|
byliśmy w kościele posypać się popiołem
i w daily bo są gerberki deserki 4 w cenie 3 ![]() Cytat:
nie wiem co się Michałkowi stało, tak fajnie Wam szło ![]() Cytat:
![]() a robicie jakieś badania dalej? czy póki co jest w miarę ok? Cytat:
|
|
#622 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Dzieć śpi więc czas zebrać tyłek i poćwiczyć
|
|
|
#623 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Młody śpi, stary dopiero w kąpieli
Ja sobie wyskoczyłam do sklepu po składniki na tort i jutrzejszy obiad. Robię w końcu ciasto od tortu szwarcwaldzkiego i masę z bitej śmietany z mascarpone chę do tego dać wiśnie, ale u nas na osiedlu nie dostanę takich w syropie, więc kupiłam mrożone. Myślicie, że takie będą się nadawać ![]() Cytat:
![]() Miłek się urodził tylko 70g lżejszy, a teraz ma ponad 3 kg mniej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za wagę FilipaCytat:
|
|||||
|
|
|
#624 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
piękna waga Byłam z synkami w kościółku, z najmłodszym został mąż i wracałam biegiem bo tż ukąpał młodego ale cyca już mu nie da
|
|
|
#625 |
|
Zakorzenienie
|
Vea ja mam ten lezaczek i jego plusem jest stabilnosc i mozliwosc roznych pozycji. U nas w rodzibie dzieciaczki do 3 rz korzystaja
|
|
#626 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a Tobie szczerze gratuluje, ze nadal karmisz hehe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
bralismy go 6 miesięcy później. i tak dziwnie trochę, bo nosiliśmy już obrączki, które w dniu kościelnego na kilka godzin zdjęliśmy ![]() ale nie było wyjścia, jeśli chcieliśmy tańszy kredyt ![]() Cytat:
a to całkiem niegłupi pomysł
|
||||||
|
|
|
#627 | |
|
Wtajemniczenie
|
U nas w rodzinie jest właśnie czwórka dzieci rok po roku i zawsze jeszcze przed urodzeniem dziecka leżaczek był przekazywany, bo dzieciaki nie chciały już w nim siedzieć
![]() Cytat:
kiepsko, że tak to się potoczyło, ale może jeszcze nie wszystko starcone
|
|
|
|
|
#628 |
|
Zakorzenienie
|
rety,aleście popisały... jutro nadrobię...
gościu co chodził z moim małżem do klasy jest w Top Chef
|
#629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#630 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i na dodatek można zrobić śniadanie/obiad/odkurzyć/zmyć podłogi/pomalować się itp. ![]() Udanego pobytu w pl ![]() Cytat:
mój bardzo lubi ![]() Cytat:
![]() I za wyniki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mam to samo ![]() Ja , jak Małżon?
|
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:13.

leży i zakrywa buzię pieluchą, prostuje ręce i nogi i zaczyna szybciej oddychać, gdy ściągam mu pieluchę wybucha śmiechem
na początku leciałam jak szalona, no bo z dzieckiem coś nie tak skoro tak dycha szybko, ale zaraz się przekonałam, że to taka zabawa. A jak jeszcze gadam coś w style "gdzie Juleczek? nie ma naszego Juleczka" to już w ogóle pisk nie z tej ziemi 
za wagę! 

Chyba obiad zrobię, ale pewnie mi się obudzi w najmniej odpowiednim momencie 

ale fajne