|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25
czekooczekolada ja też bym mogła słodycze jeść i jeść
![]() Lecę podgrzać TŻ obiad, a potem idziemy na te tańce ![]() Udanego weekendu wszystkim! paa
|
#3332 |
|
Zadomowienie
|
Wróciłyśmy
suknia zwężona , po 2cm z każdej strony, wyprana, skrócona na długość. Wypożyczyłam też halkę z kołem, bo zdecydowanie lepiej się układa i wygodniej się chodzi. Mierzyłam z długim welonem i jest fajnie, więc tak zostanie. Teraz na 49dni do szafy;D
|
#3333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby tak się udało! Widzisz nawet nie wiedziałam że kępki w cenie 1:1 nie chcę, pewnie na kępki się zdecyduję, wyjdzie wszystko na próbnym. Tak myślę nad paznokciami i chyba też u niej zrobię. Chcę hybrydę, ale chyba na żele. Pogadam też o tym na próbnym. Już się w sumie nie mogę go doczekać, ale jeszcze poczekam by było bliżej ślubu. Chcę by pamiętała jak mnie umalowała A jak z tym u Ciebie?? Będziesz robić próbny??
|
|
#3334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
napisz potem koniecznie jak wrażenia
|
|
|
|
|
#3336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co z paznokciami??
|
|
#3337 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I nie biorę ślubu w parafii gdzie odbyłam sakramenty Biorę w innej, a pogadanke miałam z księdzem w Stanach, bo ja załatwiam ślub w Polsce przez moją parafię w Stanach (a ksiądz w Polsce potwiedził to co mi powiedział ksiądz amerykański)- znaczy idę na dwa fronty ![]() Poza tym była mowa o akcie urodzenia a nie aktach odbytych sakramentów ![]() Cytat:
spoza, wg mnie znaczy poza miejscem pochodzenia Nie, nie mam żadnych
|
||
|
|
|
#3338 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3339 | |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze raz dziękuję Wam za pomysły, jesteście niezastąpione. Niestety ja jestem bezguściem w dobieraniu kolorów przez to mój problem.
Cytat:
|
|
|
|
|
#3340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3341 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Witam się po długim dniu
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Przecież mierzyłam i zwiewne i zabudowane i lit. A i tylko moja księżniczka do mnie pasowała jak ulał Z Twoją na pewno jest tak samo ![]() Dałabym winietki ![]() Misia gratki za obrączki ![]() Twoja ma niecałe 5mm?? Serio myślałam że 6mm! Cytat:
Cytat:
Całe szczęście u mnie nikt nie wnika w szerokość ![]() Cytat:
Elrosa my z TŻ od baardzo dawna mówimy że chcemy naszą córkę nazwac Alicja, jak moja siostra urodziła córeczkę to powiedziała mi że też myśleli o tym imieniu,ale skoro "zaklepaliśmy" je wczesniej to oni zrezygnuja, ufffff Mam nadzieję tylko że druga siostra nie wywinie mi numeru...Cytat:
Madziara ta pierwsza suknia jest bossska! Cytat:
patricia_pati bardzo ciekawa suknia! ![]() Cytat:
![]() edit: widziałam że już jestescie z suknią w domu suuper wygląda! ![]() cornflower_girl śliczna paleta Chciałam się pochwalić że odebrałam dziś moje buty z LaBody! No i odebraliśmy zaproszenia! Póki co uciekam bo niedługo wychodzimy z TŻ, będę jutro! Papatki!
Edytowane przez Lemon_Drop Czas edycji: 2014-03-07 o 19:43 |
||||||||
|
|
|
#3342 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może złoto do tego?Prócz bukietu będę miec czerwone buty i paznokcie A TŻ czerwoną muchę i sznurówki w butach (jak gdzieś je znajdę) ![]() Cytat:
Cytat:
Alez Ty jesteś drobniutka!Ja jestem nadal podjarana dzisiejszym mierzeniem sukni - jest już prawie idealna - jeszcze podszewka idzie do skrócenia i właściwie moge iść do ołtarza
|
|
#3343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Króliczku - Twój drób wymiata ![]() Chciałabym z Wami troszkę posiedzieć ale ten tydzień nieźle dał mi w kość i idę po prostu spać
|
|
|
|
|
#3345 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)Drogie PMki ja tą najkrótszą wersję napisałam, że jak już to bym musiała uszyc gładką spódniczkę pod spód. i się zastanawiam czy w ogóle. a co myślicie o tej pośredniej? po I tańcu czy całkowicie po oczepinach??? Właśnie ze względu na ten dół pytałam czy katedralny pasuje... jak macie katedralny to kupujecie krótszy na wesele?? Słyszałyście coś na temat niebieskich róż czy nie farbują?? Właśnie dostałam projekt zaproszenia i zamówiłam biżuterię.. A kiedy rozdajecie zaproszenia???? ile wcześniej? do kiedy potwierdzenie (ile wcześniej) jeśli takie macie w treści. ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Cytat:
śliczne te buty masz!! a wygodne są te z LaBody? gdzie takie można poprzymierzac? ja mam ślub 2 sierpnia i może byc gorąco i zastanawiam sie nad butami z odkrytym przodem (ale nie na 2 palce, bo są mi niewygodne), ale mama twierdzi, że są mało eleganckie i ślubne powinny byc pełne z przodu, co o tym myślicie??
|
|
#3346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam dla was piękny tort
|
|
#3347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gdzie zamówiłaś biżuterię? Nasze zaproszenia już są w druku, potwierdzenie mamy do 2 lipca. Pierwsze zaproszenia będziemy rozdawać pod koniec kwietnia, na weselu kuzyna. Co do butów to ja narazie kupiłam zwykłe czółenka, ale na pewno będę miała jakieś na zmianę do tańczenia, tak żeby mi nogę trzymały.
|
|
#3348 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
to jedyna okazja na załozenie sukni ślubnej wiec bym nie brała krótszej wersji ![]() My mamy slub 30sierpnia, potwierdzenie do 3sierpnia Zaproszenia bedziemy rozdawac pewnie w czerwcu.
|
|
|
|
|
#3349 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Koniec końców jestem pewna, że wybrałyśmy najlepiej jak mogłyśmy. Twoja suknia jest piękna! Dziękuję za radę co do winietek, przy nich zostanę ![]() A buty śliczne! Czekam na foto na nodze i na foto zaproszeń! |
||
|
|
|
#3350 | |||
|
Zadomowienie
|
TŻ usnął więc nici z oblewania zaproszeń
360zł (ale ja zapłaciłam mniej, bo jak o nie pytałam to kobieta wyceniała na oko i podała mi inną cenę, potem powiedziała że pierwsze słowo się liczy więc wyszły mnie 320zł )Cytat:
Co do butów - to są bardzo wygodne, mają takie poduszeczki w środku dzięki którym komfort noszenia jest lepszy, no i skóra jest dosyć miękka więc powinny się dobrze dopasować do nogi. Co do dostępności to najlepiej by było jakbyś napisała do nich, żeby podali ci gdzie w twojej okolicy są sklepy z ich butami. Co do wyższości pełnych butów nad open toe... kazda ubiera takie jak uważa, nie sądzę żeby buty bez palców były mniej eleganckie od tych pełnych. Ja akurat mam pełne bo we wrzesniu to różnie może być z pogodą ![]() Cytat:
Twoje też widziałam - super są ![]() A ten tort wygląda jak skrzyzowanie karety z łóżkiem ![]() Cytat:
![]() Ja winietki będę robić sama - dużo mniejszy koszt niż zamawiane, bo nie zależy mi żeby były jakieś mega wypaśne ![]() Foto zaproszeń zaraz wrzucę do klubu
|
|
#3351 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie z wieczora, podczytuje Was ale u mnie nic sie nie dzieje, wiec tez nie pisze
![]() Zostalo 56 dni, malutko ale w poniedzialek jade do rodzicow, wiec we wtorek do USC ksiadz, zamowic konkretne kwiaty do bukietu, ostatecznie zamknac licze noclegow, moze wybiore sie na probna fryzure.Zdecydowalismy sie na Korfu, wybralismy juz nawet oferte ktora nam pasuje wiec teraz tylko pora isc do biura podrozy i zarezerowowac
|
#3352 | ||||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja bym chyba zrezygnowała z koronki na welonie. Ale zmierz sobie w salonie, może akurat będzie to ładnie wyglądało. ![]() Cytat:
Na pewno i tak będziesz wyglądała przepięknie na ślubie. ![]() Super, bardzo ładne. Ładnie wyglądają na dłoni. Ile mają mm? (Jeżeli już pisałaś to przepraszam, nie zauważyłam). edit. już znalazłam! ;PCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
120zł to bardzo dobra cena! Mi mówili najtaniej 150-200zł, ale ostatecznie zrobi mi osoba z rodziny narzeczonego, więc zapłacę tylko za kwiaty. ![]() Cytat:
Wygląda bardzo ładnie.Jakbym miała swoją suknię w szafie to bym chyba ją zniszczyła od ciągłego zaglądania do niej i jej głaskania. ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Kaigara Czas edycji: 2014-03-07 o 22:07 |
||||||||||
|
|
|
#3353 |
|
Wtajemniczenie
|
Zerknęłam sobie na stronę mojego zespołu, a oni wrzucili świeży materiał na YT. Siedzę i słucham i przebieram nóżkami - chcę już tę imprę!
![]() |
|
|
|
#3354 |
|
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez ewaden Czas edycji: 2014-03-07 o 22:38 |
|
|
|
#3355 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie by trafiło, gdyby ktoś na moje imprezie rozdawał zaproszenia na swojej.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#3356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem jeszcze do końca jak to zrobimy, może podjedziemy do nich w poniedziałek po weselu
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140802580114.html Edytowane przez lexie42 Czas edycji: 2014-03-07 o 22:37 |
|
|
|
|
#3357 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) i gęba mi się ciągle cieszy Suknia będzie do odbioru w poniedziałek!![]() Co do szminek kupiłam na testy :YSL Glossy Stain (nie będę pisać całej nazwy) kolor 103 - pani w Sephorze powiedziała że jest nie do zdarcia i że nawilża bo jest z błyszczykiem (jak mi pomalowała rękę nią na probe to później nie mogła domyć- więc mam nadzieję, że taki sam efekt będzie na ustach )i Laura Mercier Crème Lip Smooth Colour- kolor Royal Orchid- ponoć też super trwała, i w kolorze bardziej takim jak planowałam idąc do sklepu ta z YSL jest w zdecydowanie mocniejszym różu, ale nie jest żarówiasta, tylko taka nasyconaCytat:
A co do butów- załóż takie jakie będą dla Ciebie wygodne. Nie tylko te z zakrytymi palcami mogą być eleganckie Cytat:
Może i ja będę wyglądać jak kościak, ale suknia wiem że mi nie zleci bo mam ramiączka ![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3358 |
|
Rozeznanie
|
Wiecie może gdzie można kupić w necie dobrej jakości włóczkę anilanę albo akryl? Bo mama będzie mi robiła sweterek na ślub, ale nie za bardzo wiemy gdzie wełnę kupić, bo mama robiła ostatnio swetry jakieś 10 lat temu. :P Proszę o pomoc!
|
|
|
|
#3359 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, ale gdy usłyszałam tą piosenkę, dziś w drodze powrotnej z przymiarki do domu , to pomyślałam że może byśmy tą dali ![]() http://www.youtube.com/watch?v=y6Sxv-sUYtM muszę pogadać z Tż bo może on w przeciwieństwie do mnie miał już przemyślenia w tej wkestii, choć w to wątpię
|
|
|
|
|
#3360 |
|
Raczkowanie
|
Pochwalę się jak odzyskam mój aparat
oczywiście skrzynią a nie stanikiem heheh :PLemon póki co jestem, jeszcze nie wiem jak będzie współgrał z suknią, zobaczymy... Dziś była próba mojej kapeli i był na niej członek z mojej orkiestry weselnej. Chce nawiązać współpracę z kapelą, a jest on dyrygentem orkiestry wojskowej hehhe Będzie, będzie zabawa, będzie się działo...Lęcę spać Kobitki **
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.

Oby tak się udało!
napisz potem koniecznie jak wrażenia 

To już trochę dziwnie wyglądało 

teraz jeszcze idzie do zwezenia 

hehhe