Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VIII część!
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,94%
Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 0 0%
Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? 2 5,88%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię 11 32,35%
W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia 5 14,71%
Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy 1 2,94%
Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają 0 0%
Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci 5 14,71%
Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku 9 26,47%
Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-08, 11:10   #1291
Madziuchna27
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Wesołego dnia dla wszystkich dzisiejszych jubilatów!

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
MATAL zgadzam sie ze rtec czyli thimerosal ale chcialam zauwazyc ze on nadal wystepuje w wielu szczepionkach. a statystycznie to akurat normalne ze nie przeklada sie zero jedynkowo tylko zwieksza prawdopodobienstwo. troche tak jak z rakiem. pluc i papierosami. mozna palic i byc zdrowym ale trzeba miec swiadomosc ze zwieksza sie szansa na zachorowanie. dlatego ja nie zamierzam dziecku dawac wiekszej szansy na autyzm. szczepiobki ktore wybralam sa bez tego skladnika ale dopiero od 2012roku
Que?
Ale jak to "wybrałam"?

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
A lipcowo-sierpniowe strasznie przystopowaly. Wątek od 17 stycznia a mają ttylko 2600 postów
Hi hi... może nas też to czeka, patrząc jak od kilku dni wątek zwolnił

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
No, fakt, okazuje się, że te puzzle to żaden tam cud nadprzyrodzony Ale chyba też się tego nie spodziewałam. Mają atesty, kolory fajne, robią gładką powierzchnię - jak dla mnie do przełknięcia Fakt, że smrodek był, ale szybko uleciał.

Nie wiem czy wzięłabym takie za 2 stówy
Tak, tylko ten rzekomy atest oznacza China Export, a nie znak jakości spełniający wymogi UE
Ja jestem zawiedziona i już chciałam puzzle odsyłać, ale mój TŻ postawił już pozytywny komentarz Teraz dziewczyny linkują taaakie fajne puzzle, a mi się trafił bubel....

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 11:13   #1292
karolson
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Tassia, nie otwiera się

Naprawdę, żadna nie chce mi odpowiedzieć na pytania a propos gotowania kaszy manny? O! Nasunęło mi się jeszcze jedno: jak ugotować pół łyżeczki? Jeśli się nie da, więc skąd mam wiedzieć w ile łyżeczek ugotowanej kaszy zamieni się pół łyżeczki suchej? Oszalej ę z tym glutenem. Help!
ja się nie znam daje Holle z tego co wyczytałam wszytsko zalezy od tego czy jest błyskawiczna - bez gotowania czy nie. Widziałam że Natala już pięknie wyjaśniłą
Cytat:
polecam wątek Kaszka na start
ja jaglana od miesiaca jem prawie bez przerwy

hmm jak dobrze pojdzie to Maciek jak bedzie mial 10 miesiecy to wejdzie w 74

Dziewczyny dzieki za troske o moj stan zdrowia.
Byłam u lekarza, zbadał mnie baaardzo dokladnie. Swietny koleś; nigdy chyba nie mialam takiego lekarza pierwszego kontaktu. DOstalam skierowania na badania; ale na 90% jest to niedowodnienie organizmu i nie przez pare dni, ale przez dluzszy okres czasu. Koles zlapal sie za glowe ze pije 1,5 litra wody a karmie i cwicze praktycznie codziennie. Zrobił mi takie dziwne badanie -zmierzył mi puls na siedzaco i na stojaco i byla roznica prawie 30! i to podobno jest objaw niedowodnienia...
dzis pije duzoooo wody
zobaczymy co dalej

pij pij pij btw fajny lekarz młody?

Cytat:
ja planuję u tego cwp kupić drugie. moje w ogóle nie śmierdziały i fajne są... zamówię i zobaczę jak z tym znaczkiem ce, czy chiński...
sprawdzilam znaczek na naszych jest ok

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Nie wiem co jest grane?
Dałam Julce butlę,wypiła 60 ml i zaczęła przeraźliwie krzyczeć i kopać nogami. Dałam do pozycji pionowej-cisza. Znowu spróbowałam-to samo. Odbiło jjej się i chyba wszystko zwróciła Polozyłam ją do łóżka,popłakiwała i teraz usnęła(chociaz cały czas mruczy i się wierci)
Zachodzę w głowę ,co to mogło być? Nie pamiętam takiej akcji Zawsze na wieczór spokojnie pije i ładnie zasypia...
Filip tak robi jak ma jakieś problemy z brzuszkiem i doczytałam że dostała coś nowego moze była tam jeszcze jakaś nowość typu por czy seler?

Cytat:
Kończąc moje wywody, to jeszcze wczoraj tż zabrał mnie na kawę i ciacho w mojej ulubionej cukierni. Przy okazji obczailiśmy torty weselne. Nie do końca zdawałam sobie sprawę, że takie cudo kosztuje średnio 600 złotych
no 600 to i tak malo w sumie to zależy od ilości gośći..

a u nas? kolejna noc masakra i kupa zielona wodnistajuz sama niewiem czy to i wsypke może powodować Ibum w czopkach? mleko Pepti DHA? żelazo? wit b6 czy kwas foliowy masakra.... do jedzenia nic nie dostaje bo nawet niechce jeść... ewidentnie mamy problemy brzuszkowe
Filip wstał na dobre o 6 po 10 pobudkach i o 7 byłam juz pod Biedronką z nim niczym moher żeby TŻ troche odespał ..a teraz spadam ogarniać bo znajomi z 2 miesięcznym synkiem wpadaja
Stary 2014-03-08, 11:21   #1293
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
ja się nie znam daje Holle z tego co wyczytałam wszytsko zalezy od tego czy jest błyskawiczna - bez gotowania czy nie. Widziałam że Natala już pięknie wyjaśniłą

pij pij pij btw fajny lekarz młody?

sprawdzilam znaczek na naszych jest ok

Filip tak robi jak ma jakieś problemy z brzuszkiem i doczytałam że dostała coś nowego moze była tam jeszcze jakaś nowość typu por czy seler?

a u nas? kolejna noc masakra i kupa zielona wodnistajuz sama niewiem czy to i wsypke może powodować Ibum w czopkach? mleko Pepti DHA? żelazo? wit b6 czy kwas foliowy masakra.... do jedzenia nic nie dostaje bo nawet niechce jeść... ewidentnie mamy problemy brzuszkowe
Filip wstał na dobre o 6 po 10 pobudkach i o 7 byłam juz pod Biedronką z nim niczym moher żeby TŻ troche odespał ..a teraz spadam ogarniać bo znajomi z 2 miesięcznym synkiem wpadaja
ale zielona kupa jest normalna z resztą po żelazie też może być
Miłosz na Nutramigenie bardzo często ma zielone i jest to całkowicie normalne
rzadsze kupki też są normalne przy preparatach mlekozastępczych
nie wiem jak na Pepti, ale na opakowaniu Nutra piszą o tym

ważne jest czy go boli brzuszek..
choć tak na prawdę dopiero po miesiącu picia takiego mm można stwierdzić czy pomaga dziecku czy nie
Stary 2014-03-08, 11:22   #1294
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
oczywiscie chodzi o gerberki zupki

za rozwoj Maciusia

a rajdu zazdroszcze

ranny ptaszek

biedna jestes odsypiasz jakos te noce w dzien?

i u nas wkradl sie jakis maly kryzys nocny bo Julka w nocy z 5 razy sie budzila z wrzaskiem i ciezko bylo ją uspokoic.
dziewczyny ktorych dzieciaczki przeszly juz skok nr 5, rzeczywiscie wtedy dzieci gorzej spia w nocy? jestem ciekawa bo pewnie przyjdzie do nas skok lada moment bo juz bedziemy 22 tydz konczyc jutro
Odsypiam trochę rano jak mąż albo teściowa biorą małą na dół do salonu,ale często też spać nie mogę,bo natłok myśli nie pozwala.Gratulacje również dla maluszków za skończone kolejne miesiące

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-03-08, 11:26   #1295
bojatoja
Zakorzenienie

Leciał wczoraj na canal plus Bejbi blues, i żałuje, że obejrzałam
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 11:39   #1296
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Obcykałam kieckę od kuzynki i kurtałkę na wiosnę z Nexta A niech ma takie kolorowe

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Jula przekręciła się pierwszy raz z plecków na brzuszek
Juz od jakiegoś czasu jest bardzo ruchliwa na macie- kilka dni temu zaczęła sama przekręcać się na boki,gdzie zawsze leżała plackiem
Teraz to nie uleży plackiem... po całej macie się przemieszcza

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Uciekam na dwór,póki jeszcze nie leje. Julia jest MEGA marudna :/
Stary 2014-03-08, 11:47   #1297
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
Wesołego dnia dla wszystkich dzisiejszych jubilatów!

Que?
Ale jak to "wybrałam"?

Hi hi... może nas też to czeka, patrząc jak od kilku dni wątek zwolnił

Tak, tylko ten rzekomy atest oznacza China Export, a nie znak jakości spełniający wymogi UE
Ja jestem zawiedziona i już chciałam puzzle odsyłać, ale mój TŻ postawił już pozytywny komentarz Teraz dziewczyny linkują taaakie fajne puzzle, a mi się trafił bubel....
niekoniecznie masz china export. Sprawdz na swoich puzzlach roznice.
Odstep miedzy C a E jest inny.

http://www.oznakowanie-ce.pl/dodatki...na-export.html

kurcze wez pokaz linka z jakiej aukcji kupowalas bo wydaje mi sie ze mamy z tej samej chyba, ale ja jestem zadowolona
wogole nie smierdzialy, kolory mają piekne a sprzedawca mi potwierdzil ze są calkowicie bezpieczne dla dzieci
Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
ja bylam na tym filmie w kinie i az sie wtedy we mnie gotowalo jak to ogladalam

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 11:49   #1298
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
ale zielona kupa jest normalna z resztą po żelazie też może być
Miłosz na Nutramigenie bardzo często ma zielone i jest to całkowicie normalne
rzadsze kupki też są normalne przy preparatach mlekozastępczych
nie wiem jak na Pepti, ale na opakowaniu Nutra piszą o tym

ważne jest czy go boli brzuszek..
choć tak na prawdę dopiero po miesiącu picia takiego mm można stwierdzić czy pomaga dziecku czy nie
nom zielone to on robi od jakis 3 mcy cały czas ale czegoś takiego to ja jeszcze nie widziałam.... na biało zilone wodniste glutowate wrecz śluzowate mega smierdzące kwasem i strzelające a brzuszek go boli bo się wygina, podkurcza nogi

a co szczepionek to mam taką refleksje, że powinni bardziej się zająć zwalczeniem tych chorób na które szczepimy i wymyślaniem leków na nie żeby nie były śmiertelne i tak poważne dla organizmów a jakoś mam wrażenie że od lat się niewiele o tym mówi więc i pewnie nic się nierobi, pamietajmy ze te choroby sa i szczepiąc chcemy nasze dzieci uchronic przed nimi i tak powinniśmy myśleć, a wg mojej neurolog powinno się każdemu dziecku robić usg główki przez ciemiączko w szpitalu po urodzeniu i szczepić tylko i wyłącznie w pełni zdrowe dzieci a % zachorowań na autyzm by odrazu spadł... rehabilitant mi mówił ostatnio że udowodniono że dziewczynka ma autyzm nie wcale przez szczepionki a przez to że babcia miała schizofrenie ... np. i często są jakieś rzeczy właśnie neurologiczne napięcia wzmożone inne nie wynikające np z ułożenia w brzuchu czy złego pielęgnowania ale jak dziecko ma 6 tyg i jest szczepione to rodzice jeszcze o tym nie wiedzą.

Stary 2014-03-08, 11:55   #1299
czaszka_
Zakorzenienie

z okazji dnia kobiet zaprezentujemy siebie i swoje puzzle
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1010825.jpg (124,0 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1010810.jpg (104,3 KB, 50 załadowań)

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 11:56   #1300
Brydzia_
Zakorzenienie

musze się pochwalić jakie kwiatki dostałam od syna
1979494_10200429738865398_1308067923_n.jpg

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 12:02   #1301
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
świetne \

i jaki masz znak CE na tych puzlach bo ja chyba zmieniam zdanie i mam China Export... czyli potwierdza to że na allegro 99% takich jest niezależnie czy za 14.99 czy 45.99 cena różni się ilością i wielkością

i sama neiwiem co mam z nimi zrobić, ale chyba zostawie bo innych za 200 pln napewno nie kupie
Stary 2014-03-08, 12:09   #1302
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
świetne \

i jaki masz znak CE na tych puzlach bo ja chyba zmieniam zdanie i mam China Export... czyli potwierdza to że na allegro 99% takich jest niezależnie czy za 14.99 czy 45.99 cena różni się ilością i wielkością

i sama neiwiem co mam z nimi zrobić, ale chyba zostawie bo innych za 200 pln napewno nie kupie
my mamy chińskie i tak używam je tylko jako podkład pod mate... jeść ich nie je więc nic mu nie będzie

Stary 2014-03-08, 12:12   #1303
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
Załącznik 5607951
Ale słodki widok A my jeszcze nic nie dostałyśmy

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Cytat:
Fajne te puzzle!A malutka jest Słodziutka!
Stary 2014-03-08, 12:13   #1304
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Ale słodki widok A my jeszcze nic nie dostałyśmy

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Fajne te puzzle!A malutka jest Słodziutka!
pominę to że chciał je zjeść ale jeszcze mu wybaczam

dostaniecie

Stary 2014-03-08, 12:19   #1305
karolson
Zakorzenienie

a te puzzle juz kończąc temat z tej aukcji gdzie ja zamowiłam maja jeszcze znak EN 71 co wygooglowałam ze to spełnienie norm bezpieczeństwa zabawek szkoda tylko że jest o tym mowa na auckji a na opakowaniu juz nie
Stary 2014-03-08, 12:39   #1306
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Hej
witam z nad laktatora
moje chłopaki na spacerze a ja dostałam dziś powera i sprzątam
poza tym czuję wiosnę
Michaś rano zrobił mi najpiekniejszy prezent
zjadł pięknie z piersi, bez grymasów,płaczu i marudzenia, wtulił się i głaskał mnie po piersi
zmotywował mnie do dalszej walki o kp
Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
hejka nie nadrobie...
u nas same spacery pochlaniaja ponad polowe dnia, wieczorem sama padam
juz 3 dzien bez slodyczy co dla mnie jest sukcesem i jest ok

pozdrawiam
ja tez bez słodkości od środy
do kiedy planujesz nie jeść ?
Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
miło CIę poznać

może cofnij się o kilka miesięcy i zacznij przygodę z laktacją od początku? odstresuj się, pij duże ilości wody, ściągaj pokarm co 3h metodą 753
my mamy takie puzzle https://www.google.pl/search?q=puzzl...l%3B1200%3B800 ooooo

jak boli to masować masować masować plus okład zimny/ ciepły

no błagam
tyle przeszłyście, jesteś najdzielniejszą mamą na świecie, martwisz się o Zuzie 24h na dobę, masz prawo być wykończona, ale nie mów ze jestes głupia
niemowlęctwo niebawem się kończy, nasze dzieciaczki są coraz starsze, juz niedługo powiedzą co je boli

dobrze powiedziane

my tez jajka nie tykamy, czasem podkradnę trochę od Andzi jak zajada

a te kordonki to tak jak mulina? nada się do szycia obrazu? jak tak to ja chętna

srakostop

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

kasiunia cieszę się że wyniki w porządku
krew utajoną chyba powtarzac się kilka razy bo w jednej części kupki moze nie wyjść, tak samo jak robi się z pasożytami

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

tassia artykuł... chyba się z nim zgadzam. mam coraz więcej wątpliwości, ale moze kiedys Ci na prv napiszę

siedze z laktatorem
bede walczyć
Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Wszystkiego dobrego dla Alusi

Zrobiłam torta na jutro. 2 kawałki biszkopta i do środka upiekłam bezę. Biszkopt posmarowałam powidłem śliwkowym i masą czekoladową. Całość posmarowałam masą śmietankową i na wierzchu posypałam kakao i udekorowałam. Trochę to kiczowato wygląda ciekawe jakie będzie w smaku

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Szymek zamiast spać piszczy i się śmieje, próbuje założyć nogi na panel od karuzelki. Jak podchodzę do lozeczka go poprawić np. uwolnić nogę ze szczebli to się cieszy i chichra. No i intensywnie ćwiczy sam przewroty na prawy bok...Bardzo się cieszę, tylko czemu od 3 nad ranem?!

3 na d ranem
Cytat:
Witam znad laktatora.Dziś mam zabiegany dzień. Zakupy,kosmetyczka,muszę wpaść do koleżanki z jej zakupami z gemini, potem Natka zje marchewkę,obiad u rodziców,odwiedziny u kuzynki i u brata.uffffffffffff na samą myśl się pocę:P

A lipcowo-sierpniowe strasznie przystopowaly. Wątek od 17 stycznia a mają ttylko 2600 postów
ale masz dzień
ile sciagasz jednorazowo ?
ja sciagam metoda 753
i mam ok 160 ,zobaczymy jak bedzie dlaej
za radą Logosi bede ściagać co 3 h
a moze któraś jeszcze mi odpowie ile ściąga ?

Cytat:

postanowiłam,kupuje puzzle
Cytat:
Załącznik 5607951

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 13:05   #1307
matallewar
Zakorzenienie

Nie chce zaczynac batalii w kwesti szczepień, bo ja uważam, że głupota jest nieszczepic. Namawiam tylko każdego, żeby poczytal też artykuły "z drugiej strony barykady" niż "autyzm, autyzm"

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 13:16   #1308
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Hej
Chyba w ten weekend nie będę na bieżąco. Pojechałam rano z tatą pooglądac samochody, bo chce zmienić. Miłek został z moją mamą, a Dawida zabraliśmy ze sobą i to był błąd Ja jestem wypompowana, a jeszcze on jeczy i marudzić, bo się zmęczył, a nie chce się położyć spać.

Najlepsze życzenia z okazji Dnia Kobiet
mam nadzieję, że zaden mężczyzna nie zapomniał mój mi złożył z samego rana razem z synem życzenia, a potem jak jechałam do miasta to się zapytał czy kupię sobie tulipany

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Dziwne źróło, ale co tam. Wczoraj gdzieś mi to Tż pokazał: http://www.muratorplus.pl/biznes/wie...ort_68654.html
Jak oszukują z tym certyfikatem jakości...
oglądałam ostatnio o tym na tvn style w tym prograie katarzyny bosackiej
widzę, że mi poprzednich Twoich postów nie pocytowało, ale mam nadzieję, że dziś już ma sz lepszy dzień i nie myślisz o sobie tak jak wczoraj

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
hmm tak myślisz? nie wiem jak odkąd wprowadzam podaje właśnie w ten sposób. jeszcze sie zaraz okaże, że robie źle
jeśli gotujesz pół łyżeczki suchej kaszy manny to powinnaś podać wszystko co Ci z tego wyjdzie

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość

chwalę się, że Alicja dzisiaj skończyła 7 miesięcy matko jak ten czas zapiernicza, moje male dzidzi już takie duże jest
najlepsze życzenia dla Ali

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Pol butelki przez caly dzien Ale pijesz cos oprocz tej wody? Bo to zdecydowanie za malo
to ja już w ogóle strasznie mało piję jedną kawę, jedną herbatkę laktacyjnę i może ze szklankę wody/soku

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Kasiuni_a, a jaki Wam wyszedl ten ciężar właściwy?
1,004 przy normie od 1,015 do 1,030

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 13:29   #1309
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Nie chce zaczynac batalii w kwesti szczepień, bo ja uważam, że głupota jest nieszczepic. Namawiam tylko każdego, żeby poczytal też artykuły "z drugiej strony barykady" niż "autyzm, autyzm"
To mialam na mysli.

Kasiunia i co dalej z tym ciezarem moczu?
Stary 2014-03-08, 13:35   #1310
vea7
Zakorzenienie

papuga, Twój też tak tarmosi tego słonia? Ja już dwa razy nogi przyszywałam

rusałko, ja jestem jak najbardziej za spotkaniem Jeszcze w poczekalni byłam

xViolet, ano, na mate zapolowałam na All i przyszła z trzeba dodatkowymi zabawkami Do tego kilka zdobycznych i prezentowych i tak się jakoś gęsto zrobiło
Sama kupiłam tylko książeczkę i kostkę z Rossa i jestem meeega zadowolona - Jasiek je uwielbia i mama je uwielbia, bo można do pralki wrzucić

tassia, super, że lekarz sensowny No to zdrówko

kropla dla Ali

logoasia, na szczęście Jasiek przeprosił się z cyckiem i ładnie wyssał mamie zastój

Dobra, resztę nadrabiam po basenie

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 13:36   #1311
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
1,004 przy normie od 1,015 do 1,030
to jeszcze nie tak nisko
ciężar właściwy świadczy o zdolności nerek do zagęszczania moczu. ale podane normy są zdaje się dla dorosłych, którzy oddają do badania pierwszy poranny mocz - czyli po ok 10 h nie picia i nie siusiania co w przypadku dzieci raczej nie jest możliwe. więc wydaje mi się że ten wynik jest ok, choć pewnie i tak lekarz będzie musiał się wypowiedzieć.
na dodatek powiem Ci, że Marysia miała problemy z zagęszczaniem moczu, u niej ciężar właściwy wychodził 1,001-1,002, więc praktycznie sama woda. trafiliśmy z tego tytułu do poradni nefrologicznej, robiliśmy próby zagęszczania moczu, różne badania, podejrzewali moczówkę...... a i tak okazalo się że to zwykła niedojrzałość układu moczowego
teraz niedawno jak robiliśmy Marysi badania, po całej nocy nie picia i nie siusiania miała 1,025

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 13:51   #1312
your Angel
czyli Endżi

Cytat:

O kurczę, no to szkoda Mam nadzieję, że nie masz do mnie żalu, że zalinkowałam co kupiłam. Ja kliknęłam u tego samego sprzedającego co Papuga, ona była zadowolona i założyłam, że ja też będę
W sumie nie jestem jakoś mocno rozczarowana.

Boże jaki dzisiaj koszmarny dzień. Mam ochotę kogoś zabić dla poprawy humoru.

Niedawno wróciłam z dworu i miałam sympatyczną akcję - stoję przy krawężniku na skrzyżowaniu i jakiś matoł prawie we mnie wjechał. Wyobraźcie sobie, że zaparkował dosłownie na tym skrzyżowaniu i miał pretensje, że mu nie zeszłam. Widoczność dla innych wyjeżdżających żadna, ale on sobie stanął żeby mieć blisko
Zapytałam czy widzi, że tak parkując stwarza zagrożenie. Ten zaczął pyskować a ja na to, że może powiedzieć to samo panom policjantom, jak po nich zadzwonię Ten baran zaczął mi cykać fotki na dowód, że to ja mu przeszkodziłam parkować (co było wierutną bzdurą, bo stałam w miejscu, w którym on nie miał prawa parkować).
Należało dotrzymać słowa i zadzwonić z donosem, ale ja już miałam tak dosyć, że machnęłam ręką. Świata z debili nijak nie zbawię.
Stary 2014-03-08, 13:55   #1313
pszczoua
Zakorzenienie

czaszka dzieki

Kasiunia u nas ciezar wlasciwy wyszedl za niski (bodajze 1,005) i pediatra mowila ze tym sie nie martwic bo niemowle sporo pije i ten ciezar moze wyjsc nizszy
Stary 2014-03-08, 13:55   #1314
your Angel
czyli Endżi

Cytat:

Jestem strasznie zielona

Za 600 to oni mieli taki tort na 80 porcji. I chyba bardziej zdziwiło mnie, że na zdjęciach te torty jakoś super rewelacyjnie nie wyglądały a kasa solidna
Stary 2014-03-08, 13:55   #1315
pszczoua
Zakorzenienie

Reszte nadrobie potem. Ide sie wydziuniowac i do mamy jade
Stary 2014-03-08, 13:59   #1316
rusałka_1
Zakorzenienie

hej

witam sie dzisiaj w lepszym nastroju
po pierwsze wybrałam sie na zakupy mam wiosenną kurtkę, spodnie i drobiazgi dla Jasia

od meża dostałm piękny bukiecik

i mam dziś wolne od gotwania i sprzatania, idziemy do T. na obiad

wszytskiego naj dla Julka, Adasia i Antosia

Cytat:

Zrobiłam torta na jutro. 2 kawałki biszkopta i do środka upiekłam bezę. Biszkopt posmarowałam powidłem śliwkowym i masą czekoladową. Całość posmarowałam masą śmietankową i na wierzchu posypałam kakao i udekorowałam. Trochę to kiczowato wygląda ciekawe jakie będzie w smaku

cudny, slina cieknie

Cytat:
uuu kochana to dajesz dzis czadu
powodzenia przy probie marchewkowej

ja wlasnie na basenie. chlopaki plywaja to moge wam tez co nieco napisac.
zaraz zawozimy macka do mojej mamy i jedziemy na rajd ladies off road, mam nadzieje ze w kolejnym juz wezme udzial jako kierowca
potem.obiad u mamy, jedziemy do tesciowej, ja ide na silke, a tz ma jakis trening pokazowy crossfit. zazluje ze go w akcji nie zobacze, ale coz wole isc zrobic swoj trening bo nie bede miec okazji

a tak w ogole to mialam smieszna sytuacje w czwartek. dzwonie do lekarza umowic sie na ta wizyte i babka mi mowi jest pani umowiona na piatek 7marca. a ja wielkie oczy, jak to piatek 7 marca skoro 6marca we wtorek mam fizjoterapeute dla macka. ja do kalendarza i patrze a fizjoterapeute mam za 25minut wiec dostalam przyspieszenia. oczywiscie jak ubralam macka to zrobil wielka kupe i trzeba bylo zaczynacod zera. w efekcie spoznilismy sie tylko 5minut.
pani rehabilitantka pochwalila maciusia za piekne pelzanie. powiedziala ze bardzo szybko wiec pewnie lada moment zacznie mi raczkowac. cwiczyc musimy nadal ale juz mniej cwiczen

no to sie rozpisalam
super ze u Maciusia postępy w rehabilitacji

Cytat:
Załącznik 5607951
Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Hej
witam z nad laktatora
moje chłopaki na spacerze a ja dostałam dziś powera i sprzątam
poza tym czuję wiosnę
Michaś rano zrobił mi najpiekniejszy prezent
zjadł pięknie z piersi, bez grymasów,płaczu i marudzenia, wtulił się i głaskał mnie po piersi
zmotywował mnie do dalszej walki o kp

j
piękny prezent od syna
trzymam kciuki za dalszą walkę o kp Amelko
Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
rusałko, ja jestem jak najbardziej za spotkaniem Jeszcze w poczekalni byłam
pamiętam umawiałysmy się i w końcu nie umłówiłysmy

to czekam na propozycje, ja jestem bardziej za weekendem

brydzia kochany synek

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 14:01   #1317
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Czemu żałujesz?

Mnie zdołował.

Cytat:
Załącznik 5607951
Synuś się postarał!

Cytat:
świetne \

Swoją drogą ten certyfikat "China Export" to mistrzostwo...

U mnie w zestawie były dwa zafoliowane opakowania. Otworzyłam jedno i powierzchnia jest spora. Drugie może dam jakimś dzieciatym, którzy by chcieli.

Za 2 stówki też się nie szarpnę na kolejne.

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Bardzo dziękujemy za życzenia półrocznicowe!
Stary 2014-03-08, 14:06   #1318
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:

wygląda smakowicie

Cytat:
KASIUNIA ciezar wlasciwy za wysoki swiadczy o za malej iloaci plynow w organizmie i jesli utrzymuje sie przez dlugi czas moze powodowac kamice nerkowa
to dowiedzialam sie dzis u swojego lekarza
w przypadku dzieci to nie wiem
dzięki, ale u nas jest akurt przeciwnie, ciężar właściwy jest za niski nie chce nawet patrzeć w internecie co to może znaczyc, wsztrzymam się do wizyty

Cytat:
Witam znad laktatora.Dziś mam zabiegany dzień. Zakupy,kosmetyczka,muszę wpaść do koleżanki z jej zakupami z gemini, potem Natka zje marchewkę,obiad u rodziców,odwiedziny u kuzynki i u brata.uffffffffffff na samą myśl się pocę:P

zalatany dzien, ale dasz radę

to chyba my tak pędzimy raczej na marcowo-kwietniowych 2011 ciagniemy wątek nr 7 od niemal dwóch lat i mamy 3tys postów

Cytat:
Dzisiaj pół roczku! Standardowo jednocześnie winszuję Antosiowi Papugi i Adasiowi Snow z tego samego dnia
najlepsze życzenia dla Juleczka dla Antosia i Adasia także

Cytat:
śliczne puzzle i ich właścicielka także

Cytat:
Załącznik 5607951
pięknie się spisał mały mężczyzna

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
ja mam podobne zdanie w tej kwestii

Cytat:
To mialam na mysli.

Kasiunia i co dalej z tym ciezarem moczu?
nie wiem, w czwartek mamy się zgłosić z wynikami badań i usg, wtedy będę wiedziała co dalej

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
to jeszcze nie tak nisko
ciężar właściwy świadczy o zdolności nerek do zagęszczania moczu. ale podane normy są zdaje się dla dorosłych, którzy oddają do badania pierwszy poranny mocz - czyli po ok 10 h nie picia i nie siusiania co w przypadku dzieci raczej nie jest możliwe. więc wydaje mi się że ten wynik jest ok, choć pewnie i tak lekarz będzie musiał się wypowiedzieć.
na dodatek powiem Ci, że Marysia miała problemy z zagęszczaniem moczu, u niej ciężar właściwy wychodził 1,001-1,002, więc praktycznie sama woda. trafiliśmy z tego tytułu do poradni nefrologicznej, robiliśmy próby zagęszczania moczu, różne badania, podejrzewali moczówkę...... a i tak okazalo się że to zwykła niedojrzałość układu moczowego
teraz niedawno jak robiliśmy Marysi badania, po całej nocy nie picia i nie siusiania miała 1,025
dziękuję za wyjaśnienie Miłek jadł mniej więcej 2h przed pobraniem moczu, więc może to miało wpływ
spojrzałam jeszcze na wynik i rzeczywiście podane tam normy są dla osób dorosłych

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
czaszka dzieki

Kasiunia u nas ciezar wlasciwy wyszedl za niski (bodajze 1,005) i pediatra mowila ze tym sie nie martwic bo niemowle sporo pije i ten ciezar moze wyjsc nizszy
dzięki

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2014-03-08 o 14:19
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 15:11   #1319
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość

Wow, niezła waga synka!

Dzięki

Cytat:

Ja marzę żeby mieć tyle spraw, tym bardziej takich miłych. Moja jedyna rozrywka to spacery...

Cytat:
Jak stylowo wygląda w tych ciuszkach

Cytat:
Załącznik 5607951
Ale czy chciał ci je oddać?
Mówiłam mężowi parę dni temu, że nie mogę sie doczekać jak Leo będzie nam robił laurki na święta i właśnie dostałam pierwszą laurkę
Podobno Leoś trzymał kredki więc jestem bardzo szczęśliwa

Cytat:
Niedawno wróciłam z dworu i miałam sympatyczną akcję - stoję przy krawężniku na skrzyżowaniu i jakiś matoł prawie we mnie wjechał. Wyobraźcie sobie, że zaparkował dosłownie na tym skrzyżowaniu i miał pretensje, że mu nie zeszłam. Widoczność dla innych wyjeżdżających żadna, ale on sobie stanął żeby mieć blisko
Zapytałam czy widzi, że tak parkując stwarza zagrożenie. Ten zaczął pyskować a ja na to, że może powiedzieć to samo panom policjantom, jak po nich zadzwonię Ten baran zaczął mi cykać fotki na dowód, że to ja mu przeszkodziłam parkować (co było wierutną bzdurą, bo stałam w miejscu, w którym on nie miał prawa parkować).
Należało dotrzymać słowa i zadzwonić z donosem, ale ja już miałam tak dosyć, że machnęłam ręką. Świata z debili nijak nie zbawię.
Co za typek Nie rozumiem tylko czemu ci robił fotki

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Na tej promocji w lidlu to już chyba 5 nakupuje bo są od 11kg a 4 chyba nie zdąży wynosić całego kartona. Tylko szkoda że różnica ilościowa to aż 30szt między 5 a 4.
Oby były jak tam zrobię najazd
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 15:15   #1320
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
pominę to że chciał je zjeść ale jeszcze mu wybaczam

dostaniecie
Już nie,wrócił i nic nie przyniół,brzydal
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości