|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VIII część! | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,94% |
| Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? |
|
2 | 5,88% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię |
|
11 | 32,35% |
| W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia |
|
5 | 14,71% |
| Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy |
|
1 | 2,94% |
| Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają |
|
0 | 0% |
| Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci |
|
5 | 14,71% |
| Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku |
|
9 | 26,47% |
| Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
Wesołego dnia dla wszystkich dzisiejszych jubilatów! ![]() Cytat:
![]() Ale jak to "wybrałam"? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja jestem zawiedziona i już chciałam puzzle odsyłać, ale mój TŻ postawił już pozytywny komentarz Teraz dziewczyny linkują taaakie fajne puzzle, a mi się trafił bubel....
|
|
#1292 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
![]() Cytat:
pij pij pij btw fajny lekarz młody? Cytat:
Cytat:
Cytat:
a u nas? kolejna noc masakra i kupa zielona wodnistajuz sama niewiem czy to i wsypke może powodować Ibum w czopkach? mleko Pepti DHA? żelazo? wit b6 czy kwas foliowy masakra.... do jedzenia nic nie dostaje bo nawet niechce jeść... ewidentnie mamy problemy brzuszkowe Filip wstał na dobre o 6 po 10 pobudkach i o 7 byłam juz pod Biedronką z nim niczym moher żeby TŻ troche odespał ..a teraz spadam ogarniać bo znajomi z 2 miesięcznym synkiem wpadaja
|
|
|
#1293 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
z resztą po żelazie też może byćMiłosz na Nutramigenie bardzo często ma zielone i jest to całkowicie normalne rzadsze kupki też są normalne przy preparatach mlekozastępczych nie wiem jak na Pepti, ale na opakowaniu Nutra piszą o tym ważne jest czy go boli brzuszek.. choć tak na prawdę dopiero po miesiącu picia takiego mm można stwierdzić czy pomaga dziecku czy nie
|
|
|
#1294 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#1295 |
|
Zakorzenienie
|
Leciał wczoraj na canal plus Bejbi blues, i żałuje, że obejrzałam
|
|
|
|
#1296 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
|
|
#1297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odstep miedzy C a E jest inny. http://www.oznakowanie-ce.pl/dodatki...na-export.html kurcze wez pokaz linka z jakiej aukcji kupowalas bo wydaje mi sie ze mamy z tej samej chyba, ale ja jestem zadowolona ![]() wogole nie smierdzialy, kolory mają piekne a sprzedawca mi potwierdzil ze są calkowicie bezpieczne dla dzieci ja bylam na tym filmie w kinie i az sie wtedy we mnie gotowalo jak to ogladalam
|
|
#1298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co szczepionek to mam taką refleksje, że powinni bardziej się zająć zwalczeniem tych chorób na które szczepimy i wymyślaniem leków na nie żeby nie były śmiertelne i tak poważne dla organizmów a jakoś mam wrażenie że od lat się niewiele o tym mówi więc i pewnie nic się nierobi, pamietajmy ze te choroby sa i szczepiąc chcemy nasze dzieci uchronic przed nimi i tak powinniśmy myśleć, a wg mojej neurolog powinno się każdemu dziecku robić usg główki przez ciemiączko w szpitalu po urodzeniu i szczepić tylko i wyłącznie w pełni zdrowe dzieci a % zachorowań na autyzm by odrazu spadł... rehabilitant mi mówił ostatnio że udowodniono że dziewczynka ma autyzm nie wcale przez szczepionki a przez to że babcia miała schizofrenie ... np. i często są jakieś rzeczy właśnie neurologiczne napięcia wzmożone inne nie wynikające np z ułożenia w brzuchu czy złego pielęgnowania ale jak dziecko ma 6 tyg i jest szczepione to rodzice jeszcze o tym nie wiedzą.
|
|
|
#1299 |
|
Zakorzenienie
|
z okazji dnia kobiet zaprezentujemy siebie i swoje puzzle
|
#1300 |
|
Zakorzenienie
|
musze się pochwalić jakie kwiatki dostałam od syna
1979494_10200429738865398_1308067923_n.jpg
|
|
#1301 |
|
Zakorzenienie
|
świetne
i jaki masz znak CE na tych puzlach bo ja chyba zmieniam zdanie i mam China Export... czyli potwierdza to że na allegro 99% takich jest niezależnie czy za 14.99 czy 45.99 cena różni się ilością i wielkościąi sama neiwiem co mam z nimi zrobić, ale chyba zostawie bo innych za 200 pln napewno nie kupie
|
|
#1302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak używam je tylko jako podkład pod mate... jeść ich nie je więc nic mu nie będzie
|
|
|
#1303 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A my jeszcze nic nie dostałyśmy![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Fajne te puzzle!A malutka jest Słodziutka!
|
|
#1304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dostaniecie
|
|
|
#1305 |
|
Zakorzenienie
|
a te puzzle juz kończąc temat z tej aukcji gdzie ja zamowiłam maja jeszcze znak EN 71 co wygooglowałam ze to spełnienie norm bezpieczeństwa zabawek szkoda tylko że jest o tym mowa na auckji a na opakowaniu juz nie
|
|
#1306 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
witam z nad laktatora moje chłopaki na spacerze a ja dostałam dziś powera i sprzątam ![]() poza tym czuję wiosnę Michaś rano zrobił mi najpiekniejszy prezent zjadł pięknie z piersi, bez grymasów,płaczu i marudzenia, wtulił się i głaskał mnie po piersi zmotywował mnie do dalszej walki o kp ![]() Cytat:
do kiedy planujesz nie jeść ? Cytat:
siedze z laktatorem bede walczyć Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ile sciagasz jednorazowo ? ja sciagam metoda 753 i mam ok 160 ,zobaczymy jak bedzie dlaej za radą Logosi bede ściagać co 3 h a moze któraś jeszcze mi odpowie ile ściąga ? ![]() ![]() postanowiłam,kupuje puzzle Cytat:
|
|
#1307 |
|
Zakorzenienie
|
Nie chce zaczynac batalii w kwesti szczepień, bo ja uważam, że głupota jest nieszczepic. Namawiam tylko każdego, żeby poczytal też artykuły "z drugiej strony barykady" niż "autyzm, autyzm"
|
|
#1308 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Chyba w ten weekend nie będę na bieżąco. Pojechałam rano z tatą pooglądac samochody, bo chce zmienić. Miłek został z moją mamą, a Dawida zabraliśmy ze sobą i to był błąd Ja jestem wypompowana, a jeszcze on jeczy i marudzić, bo się zmęczył, a nie chce się położyć spać.Najlepsze życzenia z okazji Dnia Kobiet mam nadzieję, że zaden mężczyzna nie zapomniał mój mi złożył z samego rana razem z synem życzenia, a potem jak jechałam do miasta to się zapytał czy kupię sobie tulipany ![]() Cytat:
widzę, że mi poprzednich Twoich postów nie pocytowało, ale mam nadzieję, że dziś już ma sz lepszy dzień i nie myślisz o sobie tak jak wczoraj Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
jedną kawę, jedną herbatkę laktacyjnę i może ze szklankę wody/soku1,004 przy normie od 1,015 do 1,030
|
||||
|
|
|
#1309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasiunia i co dalej z tym ciezarem moczu?
|
|
|
#1310 |
|
Zakorzenienie
|
papuga, Twój też tak tarmosi tego słonia? Ja już dwa razy nogi przyszywałam
rusałko, ja jestem jak najbardziej za spotkaniem Jeszcze w poczekalni byłam ![]() xViolet, ano, na mate zapolowałam na All i przyszła z trzeba dodatkowymi zabawkami Do tego kilka zdobycznych i prezentowych i tak się jakoś gęsto zrobiło Sama kupiłam tylko książeczkę i kostkę z Rossa i jestem meeega zadowolona - Jasiek je uwielbia i mama je uwielbia, bo można do pralki wrzucić ![]() tassia, super, że lekarz sensowny kropla dla Ali ![]() ![]() logoasia, na szczęście Jasiek przeprosił się z cyckiem i ładnie wyssał mamie zastój Dobra, resztę nadrabiam po basenie
|
|
|
|
#1311 |
|
Zakorzenienie
|
to jeszcze nie tak nisko
![]() ciężar właściwy świadczy o zdolności nerek do zagęszczania moczu. ale podane normy są zdaje się dla dorosłych, którzy oddają do badania pierwszy poranny mocz - czyli po ok 10 h nie picia i nie siusiania co w przypadku dzieci raczej nie jest możliwe. więc wydaje mi się że ten wynik jest ok, choć pewnie i tak lekarz będzie musiał się wypowiedzieć.na dodatek powiem Ci, że Marysia miała problemy z zagęszczaniem moczu, u niej ciężar właściwy wychodził 1,001-1,002, więc praktycznie sama woda. trafiliśmy z tego tytułu do poradni nefrologicznej, robiliśmy próby zagęszczania moczu, różne badania, podejrzewali moczówkę...... a i tak okazalo się że to zwykła niedojrzałość układu moczowego teraz niedawno jak robiliśmy Marysi badania, po całej nocy nie picia i nie siusiania miała 1,025 |
|
|
|
#1312 | |
|
czyli Endżi
|
Cytat:
Mam nadzieję, że nie masz do mnie żalu, że zalinkowałam co kupiłam. Ja kliknęłam u tego samego sprzedającego co Papuga, ona była zadowolona i założyłam, że ja też będę ![]() W sumie nie jestem jakoś mocno rozczarowana. Boże jaki dzisiaj koszmarny dzień. Mam ochotę kogoś zabić dla poprawy humoru. Niedawno wróciłam z dworu i miałam sympatyczną akcję - stoję przy krawężniku na skrzyżowaniu i jakiś matoł prawie we mnie wjechał. Wyobraźcie sobie, że zaparkował dosłownie na tym skrzyżowaniu i miał pretensje, że mu nie zeszłam. Widoczność dla innych wyjeżdżających żadna, ale on sobie stanął żeby mieć blisko Zapytałam czy widzi, że tak parkując stwarza zagrożenie. Ten zaczął pyskować a ja na to, że może powiedzieć to samo panom policjantom, jak po nich zadzwonię Należało dotrzymać słowa i zadzwonić z donosem, ale ja już miałam tak dosyć, że machnęłam ręką. Świata z debili nijak nie zbawię.
|
|
#1313 |
|
Zakorzenienie
|
czaszka dzieki
Kasiunia u nas ciezar wlasciwy wyszedl za niski (bodajze 1,005) i pediatra mowila ze tym sie nie martwic bo niemowle sporo pije i ten ciezar moze wyjsc nizszy |
|
|
|
#1314 |
|
czyli Endżi
|
Jestem strasznie zielona
![]() Za 600 to oni mieli taki tort na 80 porcji. I chyba bardziej zdziwiło mnie, że na zdjęciach te torty jakoś super rewelacyjnie nie wyglądały a kasa solidna
|
#1316 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() witam sie dzisiaj w lepszym nastroju ![]() po pierwsze wybrałam sie na zakupy ![]() od meża dostałm piękny bukiecik i mam dziś wolne od gotwania i sprzatania, idziemy do T. na obiad ![]() wszytskiego naj dla Julka, Adasia i Antosia Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() trzymam kciuki za dalszą walkę o kp Amelko Cytat:
umawiałysmy się i w końcu nie umłówiłysmy![]() to czekam na propozycje, ja jestem bardziej za weekendem ![]() brydzia kochany synek
|
|
#1317 | ||
|
czyli Endżi
|
Czemu żałujesz?
Mnie zdołował. Cytat:
Cytat:
U mnie w zestawie były dwa zafoliowane opakowania. Otworzyłam jedno i powierzchnia jest spora. Drugie może dam jakimś dzieciatym, którzy by chcieli. Za 2 stówki też się nie szarpnę na kolejne. ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Bardzo dziękujemy za życzenia półrocznicowe!
|
|
#1318 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie chce nawet patrzeć w internecie co to może znaczyc, wsztrzymam się do wizytyCytat:
![]() to chyba my tak pędzimy raczej na marcowo-kwietniowych 2011 ciagniemy wątek nr 7 od niemal dwóch lat i mamy 3tys postów![]() Cytat:
![]() śliczne puzzle i ich właścicielka także ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie wiem, w czwartek mamy się zgłosić z wynikami badań i usg, wtedy będę wiedziała co dalej ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
![]() spojrzałam jeszcze na wynik i rzeczywiście podane tam normy są dla osób dorosłych Cytat:
Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2014-03-08 o 14:19 |
||||||||
|
|
|
#1319 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() Cytat:
Jak stylowo wygląda w tych ciuszkach Cytat:
Ale czy chciał ci je oddać?Mówiłam mężowi parę dni temu, że nie mogę sie doczekać jak Leo będzie nam robił laurki na święta i właśnie dostałam pierwszą laurkę Podobno Leoś trzymał kredki więc jestem bardzo szczęśliwa Cytat:
Nie rozumiem tylko czemu ci robił fotki---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Na tej promocji w lidlu to już chyba 5 nakupuje bo są od 11kg a 4 chyba nie zdąży wynosić całego kartona. Tylko szkoda że różnica ilościowa to aż 30szt między 5 a 4. Oby były jak tam zrobię najazd
|
|||
|
|
|
#1320 |
|
Wtajemniczenie
|
Już nie,wrócił i nic nie przyniół,brzydal
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:43.

Wesołego dnia dla wszystkich dzisiejszych jubilatów! 

Ale chyba też się tego nie spodziewałam. Mają atesty, kolory fajne, robią gładką powierzchnię - jak dla mnie do przełknięcia 

O! Nasunęło mi się jeszcze jedno: jak ugotować pół łyżeczki? Jeśli się nie da, więc skąd mam wiedzieć w ile łyżeczek ugotowanej kaszy zamieni się pół łyżeczki suchej?
Oszalej ę z tym glutenem. Help! 

za rozwoj Maciusia

niezależnie czy za 14.99 czy 45.99 cena różni się ilością i wielkością

i tak używam je tylko jako podkład pod mate... jeść ich nie je więc nic mu nie będzie