|
|
#691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7
Cytat:
nawet na pewno szczegolnie z tym twoim cisnieniem, cukrzyca, choroba serca powodzenia
|
|
#692 |
|
Zakorzenienie
|
Baja, plakalam czytając twój opis porodu mężowi...napisze to co zawsze: potrafisz pięknie pisać i przekazywać emocje...
![]() Koziemleko: witamy niespodziankę po tej stronie brzuszka! moje piotrusiatko grzeje sie przy oknie zeby sie nie zazolcic w nocy jedna sesja trzygodzinna spanka więc zdarzylam pospac. Ale chyba szybko poddamy sie z przekładaniem po karmieniu do koszyka mojżesza i piotrus będzie spał między nami w nocy. Jest taki słodki ze napatrzeć się nie mogę i taki maleńki ![]() Jutro przychodzi do nas położna środowiskowa, mąż się dziś smial ze lepiej niech nie sprawdza lodówki bo tam pustka głównie alkohol :p mama nam chwilowo przywozi obiadki codziennie świeże ![]() Trzymam kciuki za rozkręcenie wszystkich potrzebujących ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#693 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#695 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
naprawdę zamienię nieprzespane noce przez świąd skóry na cokolwiek... ja jestem przyzwyczajona do zarywania nocek bo tak pracowałam na wysokich obrotach ale jak Ci coś takiego dolega to każda minuta jest nie do zniesienia
|
|
#696 |
|
Zadomowienie
|
Thidien zdrobnienia jedynie Adi, Adiś :P
za uporanie się z remontem ![]() Koziemleko Nadzwyczajna bardzo dobrze zrobiłaś bo lepiej być pod stalą opieką! Trzymaj się. ![]() Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#697 |
|
Zakorzenienie
|
Nadzwyczajna - dobra decyzja
Pola - jeszcze ode mnie - piekna fota |
|
|
|
#698 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale wytoczę amunicję, że nie pasuje do nazwiska, bo nazwisko mamy miękkie, -ski i ten Adrian to mi średnio brzmi :P w ogóle dzieci powinny mieć numerki, a imię powinny sobie wybierać same :P:P:P:P:P:P
|
|
|
#699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#700 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
poziom frustracji po prostu przechodzi apogeum
|
|
#701 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co do pozbywania się zwierząt to mam wrażenie, że "starsze" pokolenie nie jest w stanie zrozumieć traktowania zwierzęcia jako członka rodziny. Ja sobie nie wyobrażam pozbywać się kota i na pewno nawet w przypadku jakiś problemów będę dzielnie walczyć o poprawę sytuacji. Niestety słyszałam już o osobach, które usypiały swoje zwierzęta po pojawieniu się dziecka ![]() Cytat:
I za wyrobienie się przed porodem ze wszystkim.Ja dopiero zaczynam planować prace wykończeniowe na działce Muszę spotkanie z rodziną zorganizować, żeby powiedzieli co są w stanie zrobić bo raczej nie zakładam, że mi się cokolwiek uda oprócz wyłożenia funduszy.Witamy po powrocie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A nic nie działa na zmniejszenie? Nie ma jakiś leków/maści? |
||||||
|
|
|
#702 |
|
Zakorzenienie
|
A próbowalas nawilżac ja tak mam po detergentach, a może to reakcja na jakąś witaminę? jeśli to nie cholestaza musisz szukać przyczyny
|
#703 |
|
Wtajemniczenie
|
Niczego nie zmieniłam w ostatnim tygodniu.. ani leków ani kosmetyków. Kosmetyki wręcz odstawiłam i używam do nawilżania 3 razy dziennie hipoalergicznej oliwki, która niewiele pomaga. W nocy jak mnie łapie to smaruję całe ręce kremem nivea bo przynosi mi ulgę ale drapię się dalej bo nie da się tego nie robić, wyobraźcie sobie jakby w jedną rękę ugryzło was 100 komarów na raz:/ zaraz wam pokażę jak pięknie moje ręce wyglądają...
|
#704 |
|
Wtajemniczenie
|
Tadam...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#705 |
|
Zakorzenienie
|
thidien Adrian wg mnie jest ładnym imieniem ale właśnie jak zdrobnić
no i faktycznie mało się słyszy chłopców o tym imieniukoziemleko teraz poznawaj spokojnie Franeczka a później nam o nim napisz co nieco jesteśmy ciekawemargo80 no to chociaż tyle ze nie wział kasy bo to już by była lekka kpina z jego strony ja czekałam tydzien ale na wizyte bo wyniki bezpośrednio do gabinetu szły, u każdego jest inaczej za przygotowaniaside85 a do tej pory grzeczny jest? ![]() za wizytacje, może na spacer pójdziecie dzisiaj po zakupy |
|
|
|
#706 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#707 | |
|
Zadomowienie
|
Współczuję, wygląda mało przyjemnie.
Może warto do jakiegoś dermatologa podskoczyć, może coś by zaradził. Masz taką możliwość? Choć równie dobrze może stwierdzić, że kobietom w ciąży nic nie wolno... ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
Jak u mnie w mieszkaniu pojawia się dziecko jakiekolwiek to kot znika. Im mniejsze dziecko tym szybciej znika. Wyjątkiem był syn kolegi (6 miesięcy). O dziwo kot się do niego zbliżył i nawet obwąchał, a potem majestatycznie odmaszerował Zazwyczaj jednak wygląda to jakby uciekał przed śmiercionośnym niebezpieczeństwem ![]() Ja się boję nie tylko tego co kot zrobi dziecku, ale też stresu jakiego dozna kot przy pojawieniu się nowego członka rodziny. Mam nadzieję, że wszystko przejdzie spokojnie i szybko się ułoży. |
|
|
|
|
#708 |
|
Zakorzenienie
|
magduś a okłady z wapna? Oliwkę zamień może na olejek np ze słodkich migdałów, krem o możliwie najprostszym składzie. Możesz w aptece poprosić o próbki kremu emolium. Smarować jak najczęściej.
Faktycznie ładnie wysypka nie wygląda
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje! Edytowane przez monkaa321 Czas edycji: 2014-03-11 o 10:13 |
|
|
|
#709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#710 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#711 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#712 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
więc też się dla nich teraz nic nie zmieniło.Za to pies śpi z nami w łóżku i nawet jak mały na hamaku leży z nami to pies grzecznie śpi w nogach i nikt nikomu w drogę nie wchodzi. Pies jest bardzo smutny i przygnębiła ją ta nowa sytuacja, więc nie wyobrażam sobie jeszcze zmieniać jej dotychczasowych zwyczajów. Cieszę się jednak bardzo, że Gabryś nie reaguje na jej szczekanie, nie budzi go to, ani nie boi się - chyba się zdążył przyzwyczaić przez te 9 mcy. Daj kotom czas, każde zwierzę musi się przyzwyczaić do nowej sytuacji. Gratuluje wszystkim nowym mamusiom My dziś mega wyspani Gucio chyba skumał że rodzice też się muszą wyspać raz na kilka dni i przespał całą noc bez marudzenia w swoim łóżeczku! Były tylko 2 pobudki w nocy na jedzenie, przy czym pierwsza z nich to my musieliśmy obudzić małego bo nie jadł prawie 4,5 godziny i nie miał zamiaru chyba wstawać, bo butla była prawie na śpiocha i dalej w kimę Dzisiaj przychodzi do nas położna Tequilla - Ty chyba byłaś ciekawa opinii nt Salve. Tak więc ja polecam w 100%. Jeśli chodzi o same warunki to rewelacja, pokoje jednoosobowe, wygodne regulowane łóżko, możliwość pobytu męża prawie non stop (TZ siedział właściwie codziennie od 9 do 22). Lekarze bardzo mili, położne też (no chociaż wiadomo że zdarzyły się i takie co miały muchy w nosie), ale generalnie wszyscy pomocni. Zam zabieg nie wspominam mile, ale to raczej ze względu na moje fobie szpitalne, bo wszystko odbyło się bardzo szybko i sprawnie. Po cięciu środki przeciwbólowe na żądanie. Co chwila ktoś zaglądał i pytał czy wszystko w porządku, czy niczego nie potrzeba. Nie wiem też czy to kwestia techniki cięcia czy stosowanych środków czy też indywidualnych uwarunkowań organizmu, ale po przeczytam ogromu krwawych opisów cesarek na necie - to jestem pozytywnie zaskoczona. Dzisiaj zaczęła się 7 doba i właściwie normalnie funkcjonuję. Wiadomo, że bez TZa byłoby mi ciężko (kręgosłup mi siadł), rana ciągnie przy chodzeniu i wstawaniu ale generalnie nie jest źle. Postaram się dzisiaj wrzucić mój opis porodu. Aha, rozpakowane mamy - kiedy wyszłyście na pierwszy spacer? U nas jest taka piękna pogoda, że aż mnie ciągnie na dwór. Dzisiaj to nie damy rady przez tą położną, ale może jutro już byśmy wyszli na dwór??? Mały będzie miał skończony tydzień.
|
|
#713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajna pogoda wymieszać na podwórko, kocham takie pościele suszone o tej porze na powietrzu
|
|
#714 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://sklep.megadyskont.pl/pl/uspok...ice-m7344.html
|
|
#715 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale na szczęście już widać światełko w tunelu z napisem "remont - the end" ![]() zostanie najfajniejsza rzecz, czyli rozkładanie dzieciowych rzeczy ![]() liczę też na to, że skoro wiem, że do poczęcia doszło nie 2, a 3 tyg po OM, to Młody jest tydzień młodszy niż sugerują suwaczki i gin i będzie grzecznie ten tydzień więcej siedział :P i choć świętować będziemy jutro 38 tydzień licząc od OM, to jednak prawdziwy 38 będzie za tydzień :P
|
|
|
#716 | ||
|
Zadomowienie
|
w Trzebnicy
mimo, że mieszkam pomiędzy Brochowem a szpitalem na Borowskiej; no chyba, że mnie poród zaskoczy i dzidzia wystawi głowę i nie dojedziemy, no to wtedy pewnie Brochów; a Ty?Cytat:
![]() tutaj tyle fanek Marco, u niego tyle się dzieje a my nic nie wiemy, proszę zaraz do i nam wszystko opisać ze zdjęciami ![]() Cytat:
mnie swędzi skóra dłoni - ale mam bardzo suchą i krem pomaga, ale taki tłusty |
||
|
|
|
#717 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym dzwoniła, mam znajoma krora miała ciążowa cukrzycę i pod koniec spuchla wyniki miała dobre, w pewnym momencie podniosło jej się ciśnienie i musiała mieć na cito cc. nie twierdzę że u ciebie taka sytuacja może mieć miejsce, ale sama widzisz zw zatrzymanie wody może mieć jakieś konsekwencje... masz malucha w brzuchu i najbardziej pomysł o nim
|
#718 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry mamuski
Ja właśnie czekam w kolejce do mojej ginki i na Ktg. Pokrecone to jest tu jak nie wiem. Są dwie kolejki i o tej samej godzinie zaczynają się wizyty i ktg. I tym sposobem robi się miszmasz bo wszyscy chcą i tu i tu i w pewnym momencie nie wiadomo kto jest po kim. NFZ to umie rozrywkę zapewnić Życzę miłego dzionka i może z 2 porodów Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#719 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a ostatnio ciągle słyszę od niej, że 'ona chce już maluszka..' ![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- szczerze, to mam to gdzieś niczego nie przyspieszę więc pozostaje mi czekać, a On chyba zna drogę ![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
![]() a z żebrami miałam tak samo, przeszło parę dni temu jak się brzuchol obniżył ![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
za pierwszy spacerek i kąpiel! ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- za dotarcie się!---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- baja_86 jak dobrze, że tak szybko zadziałali! nie muszę mówić, że się zryczałam jak głupia czytając Twój opis porodu ![]() Wczoraj miałam mega skurcze w nocy, ale nieregularne, więc bez paniki, w sumie od paru dni już je odczuwam, ale wczorajsze były nie do zniesienia nie chcę rodzić jak to ma tak boleć ![]() przy skurczach powstrzymywałam oddech, nie byłam w stanie myśleć nawet o tym, żeby oddychać więc tż do mnie 'oddychaj, oddychaj' i zaczął robić 'wdech i wydech' jak ciążówki podczas porodu na filmach i to tylko spotęgowało skurcze jak to ma tak wyglądać na porodówce, to ja go tam nie chcę jadę zaraz na ktg, już bez tż zobaczymy co wyjdzie ![]() aha, w rossie z kartą są znów pampki babydream w promocji i herbatka na laktację
Edytowane przez wewillrockyou Czas edycji: 2014-03-11 o 10:34 |
|||
|
|
|
#720 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Adi ? Adrianek ? |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:41.

w nocy jedna sesja trzygodzinna spanka więc zdarzylam pospac. Ale chyba szybko poddamy sie z przekładaniem po karmieniu do koszyka mojżesza i piotrus będzie spał między nami w nocy. Jest taki słodki ze napatrzeć się nie mogę i taki maleńki 

za uporanie się z remontem 

II kreski 30.07.2013
Synek 1.4.2014

no i faktycznie mało się słyszy chłopców o tym imieniu
ja czekałam tydzien ale na wizyte bo wyniki bezpośrednio do gabinetu szły, u każdego jest inaczej 

i nam wszystko opisać ze zdjęciami
poza tym moje żebra już długo nie wytrzymają tego karate..