Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-11, 12:59   #2071
Kakusia
Zakorzenienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II

Dziewczyny pogubiłam się pomocy!

Zapisałam się na warsztaty Bezpieczny Maluch, dostałam odpowiedź mailowo, godz. 17-20:30.... wszystko ok...

A dziś czytam, że tego samego dnia tylko o godz 11-14:00 też są warsztaty Bezpieczny Maluch ale dla rodziców którzy posiadają już dziecko

No i teraz pytanie - to są warsztaty które mówią o czymś innym? Dwa różne tematy? Czym się różnią te dla kobiet w ciąży a te dla Mam które mają już dzieci? No zgłupiałam...
Zapisałam się więc szybciutko jeszcze na te o 11:00 ciekawe czy mnie przyjmą....

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 13:06   #2072
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Dzień dobry Pobudki o 5:30 chyba mi nie służą bo wczoraj padłam o 20
Dobrze, że pogoda ładna bo wybieram się na spacer po lumpeksach, muszę jakąś kurteczkę wiosenną upolować bo w te z zeszłego roku oczywiście nie wchodzę
Strasznie mi brzuch wywaliło, w ciągu 2 tyg. Nawet mąż mówi, że ten szpital nam chyba pod tym względem służył

Wcześniej uważałam to za kolejny bezsensowny wynalazek dla ciężarnych, żeby kasę zbić
ale teraz kajam się bo naprawdę jest świetna, w końcu się normalnie wysypiam

To super

No właśnie o to chodzi, że mało a jem ostatnio bardzo dużo nie żebym narzekała ale zdrowie dziecka najważniejsze.
śliczny brzuszek
Ja też chcę się wybrać do jakiegoś sh nawet mam już jeden upatrzony ale najlepiej iść tam w poniedziałek bo mają wtedy dostawę więc jeszcze poczekam tydzień.

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Witam sie z rana
Dzis planuje sobie pokopiowac wyprawki i w koncu zrobie swoją listę.
Bede po woli kupować i wykreslac co kupiłam.A co do zakupów w necie to chyba macie racje,musze sie jakos przekonać bo na prawdę fajne i cenowo nie drogie mozna znaleźć w necie te łóżeczka.
Musze znaleźć takiego sprzedawcę co ma wszystko,bo sama chce skompletować łóżeczko po swojemu.Nie potrzeba mi baldachimu np.
Ja też polecam kupić większość rzeczy przez neta popatrzyłam na ceny w sklepach a w necie i zaoszczędziłam na nich ok 100zł.

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Aldrin kupiłam bodziaki w Pepco na 56 na długi i krótki rekawek....teraz juz kupuje na 62 bo tych malutkich tyle chyba nie trzeba.
Ale polspiochow na 56 nie widziałam w Pepco.Dzis skokne do textil marketu zobaczę jak tam asortyment wyglonda.
Ostatnio widziałam u mnie w pepco półśpiochy.

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
po kosmetyki hippa i całą resztę wyprawki jadę do sąsiedniego miasta. Bo u mnie w Legnicy to cenią się
a tam ceny jak na zdjęciu poniżej bo mi kuzynka w sobotę jak była tam w tym sklepie to zrobiła

No fakt, ciuszków dla malutkiej to ja mam. A na 1 kwietnia bratowa mojej szwagierki ma termin. u niej też dziewuszka i później podobno planuje mi dawać te ciuszki bo u niej to będzie już druga dziewczynka więc z tego co wiem to cieszy się że i u nas dziewczyna ma być bo będzie miała komu oddać ubranka bo nie ma już gdzie tego trzymać. Tak więc jakies spadki ubrankowe pewnie nas jeszcze czekają. A jak znam życie to jeszcze w międzyczasie ktoś się odezwie.
Już teraz na dniach ma do mnie przyjść paczka z ubrankami od kuzynki mojej kuzynki. Na rozmiar 68 bo na te wcześniejsze to mam dużo ciuchów.
Jak zacznę pranie to końca nie będzie

majkela, ja za każdym razem jak szłam wyrwać zęba to trzęsłam się niesamowicie z nerwów. A dentysta co chwilę się mnie pytał czy wszystko w porządku i czy dobrze się czuję. Chyba myślał że znieczulenie na mnie tak działa NO ale nie taki diabeł straszny skoro poszłam aż 3 razy.
Bardziej to się porodu boję
U nas ja mam jeszcze jedną ósemkę i chcę się nią zająć no i mężowi ostatnio dentystka powiedziała żeby zastanowił się nad usówaniem tych ósemek bo ona może je teraz zrobić ale za jakiś czas one i tak się posypią no i tak czy siak trzeba będzie je usunąć. No więc pewnie wygonię go do dentysty jak mała się urodzi i weźmie wolne w pracy, choć wtedy to będę mieć dwójkę dzieci w domu i coś czuję że z Milenką to będzie sielanka a z mężem będzie tragedia totalna. No ale skoro ja przeżyłam to dlaczego on nie miał by dać rady. No ale się okaże też czy da się zaciągnąć bo chłopy to zaraz panikują. Póki nie boli to się ich siłą nie zaciągnie. A mógłby brać przykład z żonki Bolała tylko jedna ósemka a żonka wyrwała w przeciągu roku 3

No a u nas dziś 100-dniówka
Cytat:
Napisane przez Mala_Czarno_Biala Pokaż wiadomość
Ja też słyszałam od położnej, że za flizelinowe to mogą ochrzanić w szpitalu, a na siateczkowe przymkną oko bo oddychają.
A podkłady na łóżko to tylko wezmę 2szt, bo potem do domu się idzie zwykle, to po co więcej. Za to chcę duże: 40x60cm żeby nie musieć celować tyłkiem w nocy ;p A dla dzidzi kupiłam już paczkę tych najmniejszych 40x40, to nawet w domu sie zużyje w razie czego albo gdzieś na wyjeździe.
Przede wszystkim gratuluję 100-dniówki a te ceny to nie z rossmanna ?

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45535038]a na jakiej wysokości Cię zabolało?? Bo ja mam tak nie raz i też z prawej strony, tyle że to mały wystarczy że ledwo się wypchnie, a mnie tak zaczyna boleć, jakby mi brzuch miało zaraz rozerwać... Z lewej strony tak nie mam

gratulacje

super i napewno nie skończy się na 1 zajęciach, o ile będę się dobrze czuła

Nie pisałyście może tu wcześniej (nie chce mi się szukać) o warsztatach dla ciężarnych pt. "bezpieczny maluch"? Dowiedziałam się, że będą u mnie w mieście 28go marca i zastanawiam się czy iść [/QUOTE]

Jakby u mnie w mieście były to bym poszła lecz nie będzie :/ a do wrocka nie chce mi się samej jechać :/

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Zdecydowanie ubywa mi kondycji, godzina spacerku i mam zadyszkę w lumpeksach oczywiście tłumy, kupiłam tylko pajacyka i bluzeczkę dla małej. Przejdę się potem jeszcze do pepco, może mają jakieś wiosenne kurteczki bo dzisiaj same jakieś byle jakie widziałam i coś czuje, że bym do lata szukała

Idę obiadek robić bo od rana za mną łosoś chodzi

Tak się właśnie zastanawiałam czy je kupować ale w takim razie jednak się zdecyduje
Czekam na fotki łupów

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 13:08   #2073
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Dziewczyny pozdrowienia z lezczk skapanego w slonku jest super cieplo i przyjemnie... Chyba sie dzis dotlenie za cala zime

Wysyłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk 2

ale ci dobrze musi byc na tym leżaczku
Stary 2014-03-11, 13:16   #2074
Rybka12321
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość

A jakiej firmy kupujesz?

Dr Brown.

Cytat:
Może nie do końca doprecyzowałam o co mi chodzi Mydło w kostce fajnie się sprawdziło u mnie w przypadku gojenia krocza, spierania plam na ubraniach. Moim zdaniem to w płynie nie ma takich właściwości. Ale jeśli jesteś zadowolona to super
Oooooooo, fajnie wiedzieć, faktycznie mydło w płynie nie spiera (sprawdzałam ), muszę kupić, bo mi się przyda w takim razie .

Cytat:
Dziewczyny pozdrowienia z lezczk skapanego w slonku jest super cieplo i przyjemnie... Chyba sie dzis dotlenie za cala zime
Ale Ci fajnie .
Rybka12321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 13:17   #2075
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Dziękuję za kciuki
Odebrałam dzisiaj wyniki, skonsultowałam z ginkiem i na szczęście to był fałszywy alarm ale skóra dalej schodzi, no ale przynajmniej nie swędzi już tak bardzo
o to dobrze że z wynikami wszystko ok i kciuki za szybkie wyjście na prostą

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Ja postanowiłam spakować torbę do szpitala... W związku z tym szukam podkładów poporodowych i majtek poporodowych. Majtki są lepsze siateczkowe czy jednorazowe? A te podkłady to jest taka duża płachta na łóżko, czy to jest takie coś jak podpaska? Jakieś konkretne firmy polecacie?
Z polecenia kilku osób zamówiłam takie
majtki http://www.aptekagemini.pl/baby-ono-...-2-sztuki.html
podkłady http://www.aptekagemini.pl/canpol-wy...-10-sztuk.html
podkłady na łóżko http://www.aptekagemini.pl/podklad-h...m-5-sztuk.html
Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
No to jak nie używacie zupełnie ani wody utlenionej to bierz małe opakowanie tego octeniseptu

zamówiłam fridę, go gruszki nie chciałam a katarek jakoś nie wiem boję się coś uszkodzić dziecku, frida mnie przeraża ale widziałam koleżankę jak stosuje, więc ja też dam radę

niby specjalnie do tych butelek ale jeszcze nie myłam więc nie wiem jak się sprawdzi

nie oglądałam pieluszek z BD bo pierwsze to chce pampersy ok 40 sztuk a potem chce huggisy albo dadę albo jeszcze coś innego będę próbować ale te najmniejsze to chce pampersy
tak zrobię dzieki położna też mi powiedziała ze mała buteleczka starczy
Nigdy nie widziałam jak się tą fridę stosuje ale nie podoba mi sie to ciekawe jak Ci sie sprawdzi ta szczotka.
mogli by gdzieś zrobić promocje na te najmniejsze pampersy
Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Jak już pisałam już chwilę nie śpie. Pogoda piękna a ja leżę. Pojechałam rano na mszę za babcie i jak wysiadałam z samochodu tak bardzo zabolał mnie brzuch z prawej strony że aż musiałam się zgiąć w pół. Do teraz czuje taki dziwny ból z prawej strony, nigdy tak nie miałam.
Ból przeszedł? nie dźwigaj niczego
Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
po kosmetyki hippa i całą resztę wyprawki jadę do sąsiedniego miasta. Bo u mnie w Legnicy to cenią się
a tam ceny jak na zdjęciu poniżej bo mi kuzynka w sobotę jak była tam w tym sklepie to zrobiła

No fakt, ciuszków dla malutkiej to ja mam. A na 1 kwietnia bratowa mojej szwagierki ma termin. u niej też dziewuszka i później podobno planuje mi dawać te ciuszki bo u niej to będzie już druga dziewczynka więc z tego co wiem to cieszy się że i u nas dziewczyna ma być bo będzie miała komu oddać ubranka bo nie ma już gdzie tego trzymać. Tak więc jakies spadki ubrankowe pewnie nas jeszcze czekają. A jak znam życie to jeszcze w międzyczasie ktoś się odezwie.
Już teraz na dniach ma do mnie przyjść paczka z ubrankami od kuzynki mojej kuzynki. Na rozmiar 68 bo na te wcześniejsze to mam dużo ciuchów.
Jak zacznę pranie to końca nie będzie
No a u nas dziś 100-dniówka
a zdradzisz jaki sklep ma takie ceny Hippa? na tym zdjęciu nie ma tego płynu z pompką który polecacie czy ja nie widzę?
No to jak dostaniesz drugie tyle ubranek co juz masz to swój prywatny SH możesz otwierać
gratuluję 100dnióki
Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
Witam witam
Jak co tydzień - miałam przerwę weekendową jak zawsze
W sobotę byliśmy u znajomych - i szok - dostaliśmy 5 olbrzymich reklamówek z ciuszkami i to takich reklamówkach po kozakach po powrocie nie spałam do 2 w nocy tylko przeglądałam je do r.86 nie muszę w ogóle kupować śpiochów ani bodziaków do tego świetne nosidełko (nie na codzień a raczej na znoszenie dziecka z 4 piętra ja swoje sprzedałam a koleżanka swoje mnie pożyczyła teraz )
super prezenty też bym sie nie położyła dopóki wszystkiego bym nie obejrzała
Cytat:
podpadł ale już odpuścił
19.03
ojj dopadnę go
no to dobrze ze już zgoda o to już niedługo jedziecie. ja czekam teraz na mamo to ja i też mam zamiar wypytać się tego chłopaka o montowanie bazy pasami bo mnie dziś znajoma uświadomiła że można
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45535038]
Nie pisałyście może tu wcześniej (nie chce mi się szukać) o warsztatach dla ciężarnych pt. "bezpieczny maluch"? Dowiedziałam się, że będą u mnie w mieście 28go marca i zastanawiam się czy iść [/QUOTE]
właśnie o nich piszę z Kakusią jak jeszcze nie byłaś to warto zjak byłaś to warto dla smoczka nuk i próbek proszku dzidziuś
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 13:24   #2076
__Sylwia__88
Zadomowienie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45535038]a na jakiej wysokości Cię zabolało?? Bo ja mam tak nie raz i też z prawej strony, tyle że to mały wystarczy że ledwo się wypchnie, a mnie tak zaczyna boleć, jakby mi brzuch miało zaraz rozerwać... Z lewej strony tak nie mam
[/QUOTE]

Boli z prawej strony tak między miednicą a żebrami. Ból przechodzi do podbrzusza. Ale tylko boli jak chodzę. Jak leże to jest w miarę ok, choć trochę podbrzusze pobolewa.

Cytat:

Na wygląd to chyba są chińskie pieluchy, ja bym raczej nie inwestowała w takie bo to i tak sporo kasy a czytałam na forach że lubią podciekać, a nawet jeśli nie przeciekają, to ich chłonność nie jest szałowa, ale sama nie mam jeszcze opinii. Poniżej podaję Ci linka do bloga o pieluchach, masz tam bardzo dokładnie opisane różne marki i może będzie to pomocne w wyborze.
http://www.wolnymbyc.pl/pieluchowo/
Dzięki za link. Poczytam co nie co.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 13:27   #2077
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość

Nigdy nie widziałam jak się tą fridę stosuje ale nie podoba mi sie to ciekawe jak Ci sie sprawdzi ta szczotka.

ile zakupiłaś sztuk tych podkładów i majtek?

fride się stosuje tak że bierzesz tą końcówkę do buzi i ciągniesz jak odkurzacz tylko z mniejszą siłą i w środku jest taki filtr i to wszystko niby łapie a dziecko ma czysty nosek no ale ...

oj tak mogli by zrobić chociaż w auchanie widziałam 43 sztuki za 22 zł chyba wiec może nie najtaniej ale super drogo też to nie wychodzi a później już można próbować inne
Stary 2014-03-11, 13:40   #2078
Sola1
Zakorzenienie

jeśli piszecie o szczotce to mycia butelek Aventa tej samej firmy to ja taką mam i polecam jeśli ktos chce korzystac z butelek tej firmy. Jest tam taka końcówka dostosowana do mycia smoczków od środka, trudno tak umyć bez niej, a tam też trzeba wymyć i to porządnie, bo się brudzi. Oczywiście butelki i smoczki TT też bez problemu nią umyłam. Raczej chodzi o to, żeby to były szczotki do butelek dziecięcych, bo są wygodne.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 13:43   #2079
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
jeśli piszecie o szczotce to mycia butelek Aventa tej samej firmy to ja taką mam i polecam jeśli ktos chce korzystac z butelek tej firmy. Jest tam taka końcówka dostosowana do mycia smoczków od środka, trudno tak umyć bez niej, a tam też trzeba wymyć i to porządnie, bo się brudzi. Oczywiście butelki i smoczki TT też bez problemu nią umyłam. Raczej chodzi o to, żeby to były szczotki do butelek dziecięcych, bo są wygodne.

uffff to mi ulżyło
Stary 2014-03-11, 13:44   #2080
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:

ale Ci dobrze
Cytat:
Dziewczyny pogubiłam się pomocy!

Zapisałam się na warsztaty Bezpieczny Maluch, dostałam odpowiedź mailowo, godz. 17-20:30.... wszystko ok...

A dziś czytam, że tego samego dnia tylko o godz 11-14:00 też są warsztaty Bezpieczny Maluch ale dla rodziców którzy posiadają już dziecko

No i teraz pytanie - to są warsztaty które mówią o czymś innym? Dwa różne tematy? Czym się różnią te dla kobiet w ciąży a te dla Mam które mają już dzieci? No zgłupiałam...
Zapisałam się więc szybciutko jeszcze na te o 11:00 ciekawe czy mnie przyjmą....
już piszę jak było u mnie
główną "atrakcją" porannych warsztatów był Paweł Zawitkowski, był wykład z ratownikiem o ratowaniu starszego dziecka, maxi cosi, nuk, enfamil, pani od kółek do pływania dla maluszków i większości rodzice byli z dziećmi więc wrzask był niesamowity. Po południu ten sam ratownik mówił o ratowaniu niemowlaków, maxi cosi i nuk to samo, Palmers, chustowanie, krew pępowinowa i enfamil prowadzony przez położną czyli z informacjami o naturalnym karmieniu a dopiero potem o mm
Cytat:
ile zakupiłaś sztuk tych podkładów i majtek?

fride się stosuje tak że bierzesz tą końcówkę do buzi i ciągniesz jak odkurzacz tylko z mniejszą siłą i w środku jest taki filtr i to wszystko niby łapie a dziecko ma czysty nosek no ale ...

oj tak mogli by zrobić chociaż w auchanie widziałam 43 sztuki za 22 zł chyba wiec może nie najtaniej ale super drogo też to nie wychodzi a później już można próbować inne
paczkę największych podkładów czyli 5szt i 2 paczki majtek po 2 sztuki w paczce

Właśnie to "ale"we fridzie mnie delikatnie odrzuca

Akurat w Auchan nie bywam a dawno widziałaś?
Stary 2014-03-11, 13:47   #2081
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:

paczkę największych podkładów czyli 5szt i 2 paczki majtek po 2 sztuki w paczce

Właśnie to "ale"we fridzie mnie delikatnie odrzuca

Akurat w Auchan nie bywam a dawno widziałaś?

mnie też to ale odrzuca ale koleżanka mówiła, że nic a nic, więc cóż do katarku też nie mogę się przekonać, więc zaryzykowałam z tą fridą, zobaczymy najwyżej męża zmuszę do czyszczenia noska

one nie były w promocji to była cena regularna i było to z 2 tygodnie temu
Stary 2014-03-11, 14:03   #2082
poziomkka
Zadomowienie

Hej dziewczyny, ale piękna pogoda, latałam już w wiosennej kurtce i poleciałam od razu kupić jakieś lżejsze buty, bo w kozakach noga mi pływała w pocie W efekcie odwiedziłam lumpeks, w którym nic nie znalazłam, pepco, rossmana, biedrę...kiosk, bo m jak mama wyszła No i jestem w domku, ale chyba zaraz lecę, bo szkoda mi pogody
Cytat:
Napisane przez Izetka_ Pokaż wiadomość
Poziomka- położna super Babka trochę się pośmiałam pisaliśmy list do Maluszka i ma Nam przysłac je na pierwsze urodziny mamy duża grupę, ale bardzo sympatycznie jak jeszcze wczoraj nie chciało mi się isc to dzisiaj już się doczekac nie mogę następnego spotkania
Ja też już nie mogę się doczekać. Wczoraj powiedziałam mężowi, że będzie fajnie, że będziemy pisać list do Emilki...a ten do mnie, że to miała być szkoła rodzenia a nie przedszkole i że byłoby 2x mniej spotkań jakby się obyło bez tych szopek Ależ mu nagadałam!!! Tak mnie zdenerwował

Cytat:

a co pisało o tych guzkach na dziąsłach?
Z tego co pamiętam to tyle, że są bezbolesne i znikają po porodzie, ale jak widziałam zdjęcia na googlach to mi się słabo zrobiło Na szczęście moje dziąsła już się uspokoiły. Miękka szczoteczka+ meridol płyn do płukania. Dokupiłam jeszcze pastę na wszelki wypadek, tak się tych guzków przestraszyłam
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 14:04   #2083
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Ależ Ci zazdroszczę pogrzej się tez troszkę za mnie
Stary 2014-03-11, 14:10   #2084
karolkya
Wtajemniczenie

Grzeje sie za was wszystkie na slonku nawet obiad zjadlam na dworze - uwielbiam to i nie bralam dzis sospy

Stary 2014-03-11, 14:13   #2085
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
I dlatego masz nas, głowa do góry
]
A no

Zamówiłam na allegro szlafrok, koszule do szpitala, majtki siateczkowe seni, podkłady na łóżko seni (większe dla mnie, mniejsze dla małego), podpachy hertmanna, pieluszki tetrowe, becik w sówki za 17zl , woreczki na zużyte pieluszki i chyba to wszystko

Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 14:21   #2086
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Zamówiłam na allegro szlafrok, koszule do szpitala, majtki siateczkowe seni, podkłady na łóżko seni (większe dla mnie, mniejsze dla małego), podpachy hertmanna, pieluszki tetrowe, becik w sówki za 17zl , woreczki na zużyte pieluszki i chyba to wszystko
Super, porządne zakupy a powiedz jeszcze jak dziś tętno małego? Cały czas dobrze?
Stary 2014-03-11, 14:25   #2087
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Super, porządne zakupy a powiedz jeszcze jak dziś tętno małego? Cały czas dobrze?
Tak, cały czas dobrze

Stary 2014-03-11, 14:26   #2088
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Tak, cały czas dobrze
To super może to był jednorazowy spadek!
Stary 2014-03-11, 14:38   #2089
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
o to dobrze że z wynikami wszystko ok i kciuki za szybkie wyjście na prostą

Ból przeszedł? nie dźwigaj niczego

a zdradzisz jaki sklep ma takie ceny Hippa? na tym zdjęciu nie ma tego płynu z pompką który polecacie czy ja nie widzę?
No to jak dostaniesz drugie tyle ubranek co juz masz to swój prywatny SH możesz otwierać
gratuluję 100dnióki

super prezenty też bym sie nie położyła dopóki wszystkiego bym nie obejrzała

no to dobrze ze już zgoda o to już niedługo jedziecie. ja czekam teraz na mamo to ja i też mam zamiar wypytać się tego chłopaka o montowanie bazy pasami bo mnie dziś znajoma uświadomiła że można

właśnie o nich piszę z Kakusią jak jeszcze nie byłaś to warto zjak byłaś to warto dla smoczka nuk i próbek proszku dzidziuś
Te ceny hippa to z rossmanna właśnie sprawdziłam od razu poznałam po etykiecie cenowej

Cytat:
Ja kupiłam z babyono ta duża jest z gąbką + mała i jeszcze dostałam jako gratis jedną do butelki TT. Zobaczymy jak się będą sprawować w razie czego kupie tą którą polecasz zaraz sobie zapiszę bo na pewno zapomnę

Cytat:
Grzeje sie za was wszystkie na slonku nawet obiad zjadlam na dworze - uwielbiam to i nie bralam dzis sospy
Ale ci zazdroszczę

Cytat:
A no

Jaki szlafrok i koszulę zamówiłaś ?

Prawie skończyłam robić obiad, otworzyłam balkon i mój york korzysta ze słoneczka

Edytowane przez zubi89
Czas edycji: 2014-03-11 o 14:42
Stary 2014-03-11, 14:50   #2090
karolkya
Wtajemniczenie

Kucyku oby tak dalej z tętnem trzymamy dalej
Stary 2014-03-11, 16:00   #2091
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Tak podpytuję o tą szczotkę bo wygląda zupełnie inaczej niz te wstawiane prze dziewczyny wcześniej
Cytat:
mnie też to ale odrzuca ale koleżanka mówiła, że nic a nic, więc cóż do katarku też nie mogę się przekonać, więc zaryzykowałam z tą fridą, zobaczymy najwyżej męża zmuszę do czyszczenia noska

one nie były w promocji to była cena regularna i było to z 2 tygodnie temu
katarek u mnie w ogóle nie wchodzi w grę bo mamy tylko odkurzacz przemysłowy
ciekawe czemu w Lidlu nie dali tych najmniejszych pieluszek
Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, ale piękna pogoda, latałam już w wiosennej kurtce i poleciałam od razu kupić jakieś lżejsze buty, bo w kozakach noga mi pływała w pocie W efekcie odwiedziłam lumpeks, w którym nic nie znalazłam, pepco, rossmana, biedrę...kiosk, bo m jak mama wyszła No i jestem w domku, ale chyba zaraz lecę, bo szkoda mi pogody
oby takie słonko było codziennie kozaki już dawno odstawiłam a teraz mi gorąco nawet w takich usztywnianych do kostki
Odpocznij sobie po obiadku bo kilometrów dziś narobiłaś
Cytat:

słonko najlepszym lekarstwem
Cytat:
A no

u kogo zamawiałaś?
strasznie się cieszę że z tętnem maluszka ok
Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Te ceny hippa to z rossmanna właśnie sprawdziłam od razu poznałam po etykiecie cenowej
dzięki
Stary 2014-03-11, 16:04   #2092
bluesky89
Zakorzenienie

Hej, my dziś byliśmy na zakupach, zamowilismy chodniki na schody, jutro do odbioru i mąż kupił mi parkę na wiosnę i takie fajne, grubsze legginsy teraz mąż poszedł poodkurzac auto, bo taka piękna pogoda to przynajmniej się odświeży, ja posprzatałam w domu, pije kawkę i będę robić frytki

Nadrobilam Was na tel, ale już nie pamiętam co miałam Wam odpisać

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-03-11, 16:29   #2093
zophiee
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
Nadrobiłam Was, ale pędzicie strasznie, hihi ale sama jestem sobie winna, że nie mam jak zajrzeć tu regularnie

U nas chłopczyk- będzie Borys, pamiętam, że któraś z Was zastanawiała się nad tym imieniem...
Staram się teraz skompletować wyprawkę do szpitala dla siebie i zrobić mały zapas potrzebnych rzeczy po porodzie: typu wkładki laktacyjne, herbatkę ( na razie 1 bo nie wiadomo czy się przyda) jakiś panadol, termometr, fridę- bo i tak kiedyś przyjdzie na to czas
Kupiłam już emolium ( 3 sztuki, bo u mojej mamy była mega promocja 25 zł za 700ml) dla małego, husteczki mokre, mam dużą i małą paczkę sudocremu - jedna do torby przenośnej a duże opakowanie w domu

Co do szczepień to ja zastanawiam się nad skandynawskim modelem szczepień- czytam teraz o tym dużo...
Będę rozmawiać z pediatrą na ten temat- chciałabym zrezygnować ze szczepień przeciwko WZW typ B w szpitalu i gruźlicy ( ponoć za granicą szczepi się tylko jak rodzice lub ktoś z najblizszego otoczenia choruje) a tak to dopiero po 6 miesiacu życia, chyba , że matka planuje karmić krócej....
Poczytajcie, może znajdziecie jeszcze coś innego/sensownego

Ja chciałabym dokupić jeszcze kilka body bez rękawków na lato gdzieś w rozmiarze 68, widziałam takie w h&m i w c&a

Poza tym reszta już jest - zostały pierdoły jak wanienka no i cały gruby temet - mebelki- ale mamy już wybrane- czekamy na przeprowadzkę i wtedy zakupimy

Wózek mamy bugaboo cameleon 3 kolor granatowo-pomarańczowy ;-) jestem mega zadowolona- jest lekki, zwrotny.
Trzymajcie się
zophiee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 17:28   #2094
Sola1
Zakorzenienie

Dziewczyny mam chwilę i tak mi sie przypomniało, bo chyba nigdy nie mówiłyśmy o słuchaniu muzyki w ciąży, głównie chodzi o powazną. A za chwilę zacznie się u nas okres, kiedy już to będzie miało sens, bo jakoś z początkiem III trymestru u dzieci zaczyna się jakoś kształtować pamięć. Ja wiem, że niektórzy twierdzą, że to głupota. Ja sama sceptycznie podchodzę czy to rzeczywiście ma wplyw na samą inteligencję. Podobno niby Mozart ma taki wpływ, ale tak jak napisałam akurat w tej kwestii jestem sceptyczna.
Ale powiem Wam, że w poprzedniej ciąży włączałam sobie taką składankę - jakaś muzyka poważna dla malucha, którą byłam w stanie przetrawić Jak nie miałam ochoty słuchać to sobie przykładałam słuchawki do brzucha. Powiem Wam, że wydaje mi się, ze moja pamięta tę składankę, a na pewno utwór, który był włączany jako pierwszy. Były sytuacje, kiedy nic nie mogło jej uspokoić i ta płyta ratowała mi życie. Szybko mi się wyciszała i do tej pory tak jest.
Piszę o tym w formie ciekawostki. Ja sama dowiedziałam się o tym na szkole rodzenia.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 17:34   #2095
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny mam chwilę i tak mi sie przypomniało, bo chyba nigdy nie mówiłyśmy o słuchaniu muzyki w ciąży, głównie chodzi o powazną. A za chwilę zacznie się u nas okres, kiedy już to będzie miało sens, bo jakoś z początkiem III trymestru u dzieci zaczyna się jakoś kształtować pamięć. Ja wiem, że niektórzy twierdzą, że to głupota. Ja sama sceptycznie podchodzę czy to rzeczywiście ma wplyw na samą inteligencję. Podobno niby Mozart ma taki wpływ, ale tak jak napisałam akurat w tej kwestii jestem sceptyczna.
Ale powiem Wam, że w poprzedniej ciąży włączałam sobie taką składankę - jakaś muzyka poważna dla malucha, którą byłam w stanie przetrawić Jak nie miałam ochoty słuchać to sobie przykładałam słuchawki do brzucha. Powiem Wam, że wydaje mi się, ze moja pamięta tę składankę, a na pewno utwór, który był włączany jako pierwszy. Były sytuacje, kiedy nic nie mogło jej uspokoić i ta płyta ratowała mi życie. Szybko mi się wyciszała i do tej pory tak jest.
Piszę o tym w formie ciekawostki. Ja sama dowiedziałam się o tym na szkole rodzenia.
Kiedyś wrzucałam wam linki do darmowych próbek. Z bebilonu wysyłają dla kobiet w ciąży teczkę z kołysankami na nich jest Mozart, Beethoven i inni. Jeżeli nie macie to polecam zamówić

Stary 2014-03-11, 17:36   #2096
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:

Jaki szlafrok i koszulę zamówiłaś ?
A takie:
Koszule i szlafrok:
http://allegro.pl/szlafrok-takze-cia...964317982.html
http://allegro.pl/koszulka-na-ramiac...027718145.html
wziełam kolor koralowy
http://allegro.pl/koszulka-nocna-cia...045285443.html
wziełam turkusową i fioletową

A reszta to:

podkłady,majtki,pieluszki :
http://allegro.pl/seni-podklady-higi...043482311.html
http://allegro.pl/seni-podklady-do-p...043482540.html
http://allegro.pl/hartmann-podklady-...047644079.html
http://allegro.pl/pieluchy-pieluszki...041684810.htm l
http://allegro.pl/seni-majtki-siatko...021570284.html
http://allegro.pl/babyono-woreczki-n...043238231.html

becik wziełam zielone sówki :http://allegro.pl/rozek-becik-niemow...020495967.html
Stary 2014-03-11, 17:48   #2097
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Cytat:
Jakby u mnie w mieście były to bym poszła lecz nie będzie :/ a do wrocka nie chce mi się samej jechać :/
ja sama jestem zdziwiona, że na tym moim "zadupiu" są

Cytat:
ooo to będę miała piąty smoczek do kolekcji

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Boli z prawej strony tak między miednicą a żebrami. Ból przechodzi do podbrzusza. Ale tylko boli jak chodzę. Jak leże to jest w miarę ok, choć trochę podbrzusze pobolewa.
to może skurcze jakieś? nie przemęczyłaś się czymś.?

Cytat:
główną "atrakcją" porannych warsztatów był Paweł Zawitkowski, był wykład z ratownikiem o ratowaniu starszego dziecka, maxi cosi, nuk, enfamil, pani od kółek do pływania dla maluszków i większości rodzice byli z dziećmi więc wrzask był niesamowity. Po południu ten sam ratownik mówił o ratowaniu niemowlaków, maxi cosi i nuk to samo, Palmers, chustowanie, krew pępowinowa i enfamil prowadzony przez położną czyli z informacjami o naturalnym karmieniu a dopiero potem o mm
no to wszystko jasne. ja się zapisałam na popołudnie i nawet lepiej

Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Nadrobiłam Was, ale pędzicie strasznie, hihi ale sama jestem sobie winna, że nie mam jak zajrzeć tu regularnie

U nas chłopczyk- będzie Borys, pamiętam, że któraś z Was zastanawiała się nad tym imieniem...
gratuluję chłopca Jeden z bliźniaków chocolate ma mieć tak na imię

Niedawno pisałam, że źle mi się układają te moje włosy po tym pocieniowaniu, że wyglądam, jakbym zmokła na deszczu i że kusi mnie by ściąć włosy na boba. I tak też zrobiłam - dzisiaj I jestem mega zadowolona

Mam jeszcze dla was już dawno obiecane zdjęcie Dawidka w 4D
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 17:58   #2098
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

O ile dobrze zapisywałam, to dziś Ramona i Anteria miały mieć wizyty i nic się nie odzywają coś
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 18:00   #2099
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
czyli wnioskuję, że różniły się głównie obecnością Zawitkowskiego (w Katowicach na porannych niestety nie będzie go), pierwszej pomocy dla danej grupy wiekowej (czyli albo niemowlak albo starsze) i na porannych bardziej gadali o dziecku starszym a na wieczornych bardziej przygotowanie do przybycia maluszka i okres niemowlęcy?
A można być i na jednych i na drugich?
Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
kiosk, bo m jak mama wyszła
dobrze wiedzieć, jutro lecę do Empika
Cytat:
Dziewczyny mam chwilę i tak mi sie przypomniało, bo chyba nigdy nie mówiłyśmy o słuchaniu muzyki w ciąży, głównie chodzi o powazną.
ja nie słuchałam poważnej, za to słuchałam relaksacyjnej - nagraliśmy na płytkę 10 utworów - śpiewu ptaków, szum wody itp - przepiękne utwory i słuchałam ich zarówno w ciąży jak potem podczas karmienia i usypiania - puszczaliśmy je Dominice i na bank pamiętała je z czasów brzuszka
teraz płytka gdzieś się zapodziała i TŻ obiecał ją znaleźć
Cytat:
a co to są mamo to ja? też w różnych miastach są warsztaty? szukałam dziś jeszcze jakiś innych i nic nie znalazłam

A ja dziś mądra... poszłam do przedszkola wcześniej bo o to mnie prosiła wczoraj Dominika... a zapomniałam, że dziś mają angielski i tak o to za sklerozę trzeba się nachodzić wróciłam się do domu z zakupami i poszłam spacerkiem okrężną drogą spowrotem do przedszkola. A potem Dominika poprosiła o spacerek... i tak o to człapałam z Nią z nogi na nogę jeszcze 30min

Berenika daj zdjęcie bobeczka!!!!

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 18:26   #2100
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Jestem już, wybaczcie ale jakoś nie miałam weny do pisania i w ogóle jakiś męczący dzień dzisiaj

Ja po wizycie i glukozie, nie było tak źle, glukoza sama w sobie nie jest taka zła, ale czułam się po jakimś czasie troszkę kiepsko, straciłam sporo krwi, bo poza glukozą robili mi też inne badania, w dodatku lekarz nie znalazł mi żyły na ręce lewej i cały czas pobierał mi krew z prawej w dodatku podejrzewam że z jednej żyły, po drugim pobraniu, normalnie zakleił mi miejsce pobierania a gdy wyszłam do poczekalni patrze a tam cała ręka we krwi, wiedziałam żeby nie brać białej bluzki

Z maluszkiem wszystko w porządku waży już 550 g a ja przytyłam 9 kilo

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości