|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
Dziewczyny pogubiłam się pomocy!
Zapisałam się na warsztaty Bezpieczny Maluch, dostałam odpowiedź mailowo, godz. 17-20:30.... wszystko ok... A dziś czytam, że tego samego dnia tylko o godz 11-14:00 też są warsztaty Bezpieczny Maluch ale dla rodziców którzy posiadają już dziecko ![]() No i teraz pytanie - to są warsztaty które mówią o czymś innym? Dwa różne tematy? Czym się różnią te dla kobiet w ciąży a te dla Mam które mają już dzieci? No zgłupiałam... Zapisałam się więc szybciutko jeszcze na te o 11:00 ciekawe czy mnie przyjmą.... |
|
|
|
#2072 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też chcę się wybrać do jakiegoś sh nawet mam już jeden upatrzony ale najlepiej iść tam w poniedziałek bo mają wtedy dostawę więc jeszcze poczekam tydzień. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a te ceny to nie z rossmanna ?[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45535038]a na jakiej wysokości Cię zabolało?? Bo ja mam tak nie raz i też z prawej strony, tyle że to mały wystarczy że ledwo się wypchnie, a mnie tak zaczyna boleć, jakby mi brzuch miało zaraz rozerwać... Z lewej strony tak nie mam ![]() gratulacje ![]() super i napewno nie skończy się na 1 zajęciach, o ile będę się dobrze czuła ![]() Nie pisałyście może tu wcześniej (nie chce mi się szukać) o warsztatach dla ciężarnych pt. "bezpieczny maluch"? Dowiedziałam się, że będą u mnie w mieście 28go marca i zastanawiam się czy iść [/QUOTE]Jakby u mnie w mieście były to bym poszła Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ci dobrze musi byc na tym leżaczku
|
|
|
|
|
#2074 | ||
|
Raczkowanie
|
![]() Dr Brown. Cytat:
), muszę kupić, bo mi się przyda w takim razie Cytat:
.
|
||
|
|
|
#2075 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
majtki http://www.aptekagemini.pl/baby-ono-...-2-sztuki.html podkłady http://www.aptekagemini.pl/canpol-wy...-10-sztuk.html podkłady na łóżko http://www.aptekagemini.pl/podklad-h...m-5-sztuk.html Cytat:
Nigdy nie widziałam jak się tą fridę stosuje ale nie podoba mi sie to mogli by gdzieś zrobić promocje na te najmniejsze pampersy Cytat:
Cytat:
No to jak dostaniesz drugie tyle ubranek co juz masz to swój prywatny SH możesz otwierać gratuluję 100dnióki Cytat:
też bym sie nie położyła dopóki wszystkiego bym nie obejrzała ![]() no to dobrze ze już zgoda [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45535038] Nie pisałyście może tu wcześniej (nie chce mi się szukać) o warsztatach dla ciężarnych pt. "bezpieczny maluch"? Dowiedziałam się, że będą u mnie w mieście 28go marca i zastanawiam się czy iść [/QUOTE]właśnie o nich piszę z Kakusią
|
||||||
|
|
|
#2076 | |
|
Zadomowienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45535038]a na jakiej wysokości Cię zabolało?? Bo ja mam tak nie raz i też z prawej strony, tyle że to mały wystarczy że ledwo się wypchnie, a mnie tak zaczyna boleć, jakby mi brzuch miało zaraz rozerwać... Z lewej strony tak nie mam
![]() [/QUOTE] Boli z prawej strony tak między miednicą a żebrami. Ból przechodzi do podbrzusza. Ale tylko boli jak chodzę. Jak leże to jest w miarę ok, choć trochę podbrzusze pobolewa. Cytat:
|
|
#2077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ile zakupiłaś sztuk tych podkładów i majtek? fride się stosuje tak że bierzesz tą końcówkę do buzi i ciągniesz jak odkurzacz tylko z mniejszą siłą i w środku jest taki filtr i to wszystko niby łapie a dziecko ma czysty nosek no ale ... oj tak mogli by zrobić
|
|
|
|
|
#2078 |
|
Zakorzenienie
|
jeśli piszecie o szczotce to mycia butelek Aventa tej samej firmy to ja taką mam i polecam jeśli ktos chce korzystac z butelek tej firmy. Jest tam taka końcówka dostosowana do mycia smoczków od środka, trudno tak umyć bez niej, a tam też trzeba wymyć i to porządnie, bo się brudzi. Oczywiście butelki i smoczki TT też bez problemu nią umyłam. Raczej chodzi o to, żeby to były szczotki do butelek dziecięcych, bo są wygodne.
|
|
|
|
#2079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uffff to mi ulżyło |
|
|
|
|
#2080 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
główną "atrakcją" porannych warsztatów był Paweł Zawitkowski, był wykład z ratownikiem o ratowaniu starszego dziecka, maxi cosi, nuk, enfamil, pani od kółek do pływania dla maluszków i większości rodzice byli z dziećmi więc wrzask był niesamowity. Po południu ten sam ratownik mówił o ratowaniu niemowlaków, maxi cosi i nuk to samo, Palmers, chustowanie, krew pępowinowa i enfamil prowadzony przez położną czyli z informacjami o naturalnym karmieniu a dopiero potem o mm Cytat:
Właśnie to "ale"we fridzie mnie delikatnie odrzuca ![]() Akurat w Auchan nie bywam a dawno widziałaś? |
|||
|
|
|
#2081 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie też to ale odrzuca ale koleżanka mówiła, że nic a nic, więc cóż do katarku też nie mogę się przekonać, więc zaryzykowałam z tą fridą, zobaczymy najwyżej męża zmuszę do czyszczenia noska ![]() one nie były w promocji to była cena regularna i było to z 2 tygodnie temu |
|
|
|
|
#2082 | |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, ale piękna pogoda, latałam już w wiosennej kurtce i poleciałam od razu kupić jakieś lżejsze buty, bo w kozakach noga mi pływała w pocie
W efekcie odwiedziłam lumpeks, w którym nic nie znalazłam, pepco, rossmana, biedrę...kiosk, bo m jak mama wyszła No i jestem w domku, ale chyba zaraz lecę, bo szkoda mi pogody ![]() Cytat:
Ależ mu nagadałam!!! Tak mnie zdenerwował ![]() Z tego co pamiętam to tyle, że są bezbolesne i znikają po porodzie, ale jak widziałam zdjęcia na googlach to mi się słabo zrobiło Na szczęście moje dziąsła już się uspokoiły. Miękka szczoteczka+ meridol płyn do płukania. Dokupiłam jeszcze pastę na wszelki wypadek, tak się tych guzków przestraszyłam
|
|
|
|
|
#2083 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pogrzej się tez troszkę za mnie |
|
|
|
|
#2084 |
|
Wtajemniczenie
|
Grzeje sie za was wszystkie na slonku
nawet obiad zjadlam na dworze - uwielbiam to i nie bralam dzis sospy Wysyłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#2085 |
|
Zakorzenienie
|
A no
Zamówiłam na allegro szlafrok, koszule do szpitala, majtki siateczkowe seni, podkłady na łóżko seni (większe dla mnie, mniejsze dla małego), podpachy hertmanna, pieluszki tetrowe, becik w sówki za 17zl , woreczki na zużyte pieluszki i chyba to wszystko Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2086 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a powiedz jeszcze jak dziś tętno małego? Cały czas dobrze?
|
|
|
|
|
#2087 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2088 |
|
Zadomowienie
|
To super
|
|
|
|
#2089 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od razu poznałam po etykiecie cenowej ![]() Cytat:
w razie czego kupie tą którą polecasz zaraz sobie zapiszę bo na pewno zapomnę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Prawie skończyłam robić obiad, otworzyłam balkon i mój york korzysta ze słoneczka Edytowane przez zubi89 Czas edycji: 2014-03-11 o 14:42 |
||||
|
|
|
#2090 |
|
Wtajemniczenie
|
Kucyku oby tak dalej z tętnem
trzymamy dalej
|
|
|
|
#2091 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ciekawe czemu w Lidlu nie dali tych najmniejszych pieluszek ![]() Cytat:
kozaki już dawno odstawiłam a teraz mi gorąco nawet w takich usztywnianych do kostki Odpocznij sobie po obiadku bo kilometrów dziś narobiłaś ![]() Cytat:
Cytat:
strasznie się cieszę że z tętnem maluszka ok Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2092 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, my dziś byliśmy na zakupach, zamowilismy chodniki na schody, jutro do odbioru i mąż kupił mi parkę na wiosnę i takie fajne, grubsze legginsy
teraz mąż poszedł poodkurzac auto, bo taka piękna pogoda to przynajmniej się odświeży, ja posprzatałam w domu, pije kawkę i będę robić frytki ![]() Nadrobilam Was na tel, ale już nie pamiętam co miałam Wam odpisać Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2093 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Nadrobiłam Was, ale pędzicie strasznie, hihi ale sama jestem sobie winna, że nie mam jak zajrzeć tu regularnie U nas chłopczyk- będzie Borys Staram się teraz skompletować wyprawkę do szpitala dla siebie i zrobić mały zapas potrzebnych rzeczy po porodzie: typu wkładki laktacyjne, herbatkę ( na razie 1 bo nie wiadomo czy się przyda) jakiś panadol, termometr, fridę- bo i tak kiedyś przyjdzie na to czas Kupiłam już emolium ( 3 sztuki, bo u mojej mamy była mega promocja 25 zł za 700ml) dla małego, husteczki mokre, mam dużą i małą paczkę sudocremu - jedna do torby przenośnej a duże opakowanie w domu Co do szczepień to ja zastanawiam się nad skandynawskim modelem szczepień- czytam teraz o tym dużo... Będę rozmawiać z pediatrą na ten temat- chciałabym zrezygnować ze szczepień przeciwko WZW typ B w szpitalu i gruźlicy ( ponoć za granicą szczepi się tylko jak rodzice lub ktoś z najblizszego otoczenia choruje) a tak to dopiero po 6 miesiacu życia, chyba , że matka planuje karmić krócej.... Poczytajcie, może znajdziecie jeszcze coś innego/sensownego Ja chciałabym dokupić jeszcze kilka body bez rękawków na lato gdzieś w rozmiarze 68, widziałam takie w h&m i w c&a Poza tym reszta już jest - zostały pierdoły jak wanienka no i cały gruby temet - mebelki- ale mamy już wybrane- czekamy na przeprowadzkę i wtedy zakupimy Wózek mamy bugaboo cameleon 3 kolor granatowo-pomarańczowy ;-) jestem mega zadowolona- jest lekki, zwrotny. Trzymajcie się |
|
|
|
#2094 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam chwilę i tak mi sie przypomniało, bo chyba nigdy nie mówiłyśmy o słuchaniu muzyki w ciąży, głównie chodzi o powazną. A za chwilę zacznie się u nas okres, kiedy już to będzie miało sens, bo jakoś z początkiem III trymestru u dzieci zaczyna się jakoś kształtować pamięć. Ja wiem, że niektórzy twierdzą, że to głupota. Ja sama sceptycznie podchodzę czy to rzeczywiście ma wplyw na samą inteligencję. Podobno niby Mozart ma taki wpływ, ale tak jak napisałam akurat w tej kwestii jestem sceptyczna.
Ale powiem Wam, że w poprzedniej ciąży włączałam sobie taką składankę - jakaś muzyka poważna dla malucha, którą byłam w stanie przetrawić Jak nie miałam ochoty słuchać to sobie przykładałam słuchawki do brzucha. Powiem Wam, że wydaje mi się, ze moja pamięta tę składankę, a na pewno utwór, który był włączany jako pierwszy. Były sytuacje, kiedy nic nie mogło jej uspokoić i ta płyta ratowała mi życie. Szybko mi się wyciszała i do tej pory tak jest.Piszę o tym w formie ciekawostki. Ja sama dowiedziałam się o tym na szkole rodzenia.
|
|
|
|
#2095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2096 |
|
Zakorzenienie
|
A takie:
Koszule i szlafrok: http://allegro.pl/szlafrok-takze-cia...964317982.html http://allegro.pl/koszulka-na-ramiac...027718145.html wziełam kolor koralowy ![]() http://allegro.pl/koszulka-nocna-cia...045285443.html wziełam turkusową i fioletową ![]() A reszta to: podkłady,majtki,pieluszki : http://allegro.pl/seni-podklady-higi...043482311.html http://allegro.pl/seni-podklady-do-p...043482540.html http://allegro.pl/hartmann-podklady-...047644079.html http://allegro.pl/pieluchy-pieluszki...041684810.htm l http://allegro.pl/seni-majtki-siatko...021570284.html http://allegro.pl/babyono-woreczki-n...043238231.html becik wziełam zielone sówki :http://allegro.pl/rozek-becik-niemow...020495967.html |
|
|
|
#2097 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jeden z bliźniaków chocolate ma mieć tak na imię Niedawno pisałam, że źle mi się układają te moje włosy po tym pocieniowaniu, że wyglądam, jakbym zmokła na deszczu i że kusi mnie by ściąć włosy na boba. I tak też zrobiłam - dzisiaj I jestem mega zadowolona ![]() Mam jeszcze dla was już dawno obiecane zdjęcie Dawidka w 4D
|
|||||
|
|
|
#2098 |
|
Konto usunięte
|
O ile dobrze zapisywałam, to dziś Ramona i Anteria miały mieć wizyty i nic się nie odzywają coś
|
|
|
|
#2099 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A można być i na jednych i na drugich? dobrze wiedzieć, jutro lecę do Empika ![]() Cytat:
teraz płytka gdzieś się zapodziała i TŻ obiecał ją znaleźć ![]() Cytat:
![]() A ja dziś mądra... poszłam do przedszkola wcześniej bo o to mnie prosiła wczoraj Dominika... a zapomniałam, że dziś mają angielski i tak o to za sklerozę trzeba się nachodzić wróciłam się do domu z zakupami i poszłam spacerkiem okrężną drogą spowrotem do przedszkola. A potem Dominika poprosiła o spacerek... i tak o to człapałam z Nią z nogi na nogę jeszcze 30min Berenika daj zdjęcie bobeczka!!!! |
|||
|
|
|
#2100 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem już, wybaczcie ale jakoś nie miałam weny do pisania i w ogóle jakiś męczący dzień dzisiaj
![]() Ja po wizycie i glukozie, nie było tak źle, glukoza sama w sobie nie jest taka zła, ale czułam się po jakimś czasie troszkę kiepsko, straciłam sporo krwi, bo poza glukozą robili mi też inne badania, w dodatku lekarz nie znalazł mi żyły na ręce lewej i cały czas pobierał mi krew z prawej w dodatku podejrzewam że z jednej żyły, po drugim pobraniu, normalnie zakleił mi miejsce pobierania a gdy wyszłam do poczekalni patrze a tam cała ręka we krwi, wiedziałam żeby nie brać białej bluzki Z maluszkiem wszystko w porządku waży już 550 g a ja przytyłam 9 kilo
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.

Pobudki o 5:30 chyba mi nie służą bo wczoraj padłam o 20

NO ale nie taki diabeł straszny skoro poszłam aż 3 razy.

[/QUOTE]
w lumpeksach oczywiście tłumy, kupiłam tylko pajacyka i bluzeczkę dla małej. Przejdę się potem jeszcze do pepco, może mają jakieś wiosenne kurteczki bo dzisiaj same jakieś byle jakie widziałam i coś czuje, że bym do lata szukała 

jest super cieplo i przyjemnie... Chyba sie dzis dotlenie za cala zime 

Na szczęście moje dziąsła już się uspokoiły. Miękka szczoteczka+ meridol płyn do płukania. Dokupiłam jeszcze pastę na wszelki wypadek, tak się tych guzków przestraszyłam