Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VIII część!
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,94%
Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 0 0%
Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? 2 5,88%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię 11 32,35%
W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia 5 14,71%
Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy 1 2,94%
Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają 0 0%
Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci 5 14,71%
Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku 9 26,47%
Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-13, 09:49   #2221
vea7
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
normalnie w tym momencie po kaszlu Amelity boje sie zeby kurna zapalenia pluc nie zlapala
Nie złapała, nie złapała, nie złapała

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
mam giga doła

jako ze zablokowalo mnie po dzisiejszych cwiczeniach musialam szybko konsultowac sie z fizjoterapeuta...

jest gorzej niz zle... narazie na tydzien mam zakaz podnoszenia Macka i zakaz cwiczen
nie wiem jak ja dam rade w domu z nim nie podnoszac go
mam zaklejone plecy całe (chociaz dobrze ze na różowo)

i niestety w przyszłym tygodniu lub jutro ide do neurochirurga umówić się na operacje kręgosłupa.

jestem załamana... koles obejrzał mój najnowszy rezonans i za głowe się złapał bo nie mógł uwierzyć, ze o wlasnych siłach przyszłam...
ja w sumie momentami tez nie wierze ze sie ruszam bo boli....... jak nie powiem co

nadrabiam powoli ale jestem totalnie bez humoru
O kurcze, brzmi poważnie
A jest szansa, zeby co ktoś przy Macku pomógł? Mama, teściowa, koleżanka?

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
jutro podam jak nic nie wyciśnie ale u nas czop też słabo działa
Za kupę
Mój też od rana ciśnie i nic

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
Hubert ma gorączkę, zbijamy paracetamolem w czopku... Rano będę się do przychodni dobijala do pediatry, pomysli baba ze matka wariatka codziennie u lekarza...
Wczoraj w poczekalni była pani z córką 5 letnia i zwróciła uwagę na buzię małego, mówiła ze jej córką miała niedawno rumień zakaźny i podobne zmiany na buzi i ze teraz dzieci na to chorują i się przenosi drogą kropelkową...
Oby to nie był rumień

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
A ja zaraz do lidla jade
Co fajnego jest?
Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Macie jakiś pomysł co zrobić z piersi kuraka na obiad? Coś pieczonego albo duszonego
Kieszonki z kuraka z suszonymi pomidorami i mozarellą Tylko ja ich już w plastry nie kroję
http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...i/przepis.html

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
uciekaja jednak

"W trakcie gotowania enzymy ulegają całkowitemu zniszczeniu. Badania wykazały, że podgrzewanie żywności powyżej 48stC przez 20 min powoduje całkowitą destrukcję obecnych w niej enzymów." z http://zdrowie-z-natury.com/dbaj-o-z...eciw-gotowaniu

wprawdzie 48 w domu ie mam ale ciezo wyczuc jak mocno sie cos podgrzalo. moze o to chdzi

btw - w banach mleka to mleko sterylizuja czyli chyba gotuja...
No toć mówię, ze się mijamy Nigdy do 48 nie podgrzewam... chyba nawet nie do 40 Jest letnie, nie ciepłe

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
z nóżką tak jakby trochę lepiej, bo zaczął ją podnosić (ale wyprostowaną) i zarzucać obie nóżki na szczebelki i przewijak tak jak do tej pory. Czasami ją zegnie na żabkę, ale nie do końca i zdecydowanie mniej niż prawą, tak jakby mu się jakiś przykurcz zrobił... czasami jak dotknę tą nóżkę, to po sekundzie ją spina... No ale jest lepiej niż było, więc mam więc nadzieję, że mu przechodzi i znów będzie fikał obiema nóżkami. W ogóle to zła trochę jestem, bo ponad miesiąc jeździmy na rehabilitację, ostro ćwiczymy i były naprawdę duże postępy, Szymcio się rozluźnił, zaczął nóżki w górze zgięte trzymać, a po tym cholernym szczepieniu tak jakby znów był spięty Oby to tylko chwilowe było...

a jeszcze miałam pisać, że wczoraj mój mąż znów mnie zaskoczył - wrócił do domu z bukietem tulipanów tak bez okazji... aż miło, że ma takie przebłyski romantyzmu ale żeby nie było za słodko, to wieczorem pojechał na wschód i wrócił przed 3 nad ranem, wstał przed 7 obrażony na cały świat, że się nie wyspał, obudził mi Szymka i mnie wkurzał niesamowicie dosłownie wszystkim co robił i co mówił:/ Wychodząc do pracy przekupił mnie ruskim ptasim mleczkiem więc już mi nerwy przeszły
Może rzeczywiście jakiś nerw został podrażniony przy wkłuciu? Oby jak najszybciej puściło

Dla męża barwa za romantyczne odruchy

ewacia, ale masz przystojniaka w marynarze

anutka będzie dobrze

Jasiek znowu ciśnie i wycisnąć nie może
A jeszcze znowu pobudka o 7.30, bo to najlepszy moment, żeby wiercić - w mieszkaniu powyżej jest od miesiąca remont i mniej więcej między 7.30 a 8.30 panowie odwalają najcięższe prace - wiercenie, stukanie, cięcie rur, etc... potem w ciągu dnia jakby już mniej
A to jest dokładnie czas, kiedy usypiam Młodego po porannym karmieniu i jeśli nie wiercą, to potrafi mi dwie godziny do kolejnego przespać. A jeśli wiercą to doopa

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 09:50   #2222
Snow_White1
Wtajemniczenie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:

też na to liczyłam, ale w naszym przypadku nie udało się

jutro podam jak nic nie wyciśnie ale u nas czop też słabo działa

je i jabłko i śliwkę

Tassia, no co Ty opowiadasz?
Pisalam wcześniej, ze nam pediatra doradzila ograniczyc gotowana marchew na rzecz surowej, wprowadzic gotowanego buraka i łyżeczke otrebow owsianych (przy czym u nas juz trwala ekspozycja na gluten). Pomoglo poki co.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-03-13, 09:59   #2223
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
l
zgadzam się, ale pamiętam, jak była dyskusja o tym, że matki nie KP z lenistwa - według mnie karmienie piersią to lenistwo wyciągasz cyc i już, a MM to butelki, wyparzanie, gotowanie minerałki, ostudzanie itd. Dziecko budzi się w środku nocy z płaczem a matka w tym czasie drepcze do kuchni przygotować mleko.... Oczywiście, jak dziecko przesypia noc to nie
Tylko jak sie katmi butelka to nie ma zastoi, nie ma kryzysow ani nawalow, nie musisz trzymac dziecka non-stop przy butelce, zecy pobudzic produkcje mleka.Matka moze brac lekarstwa.Tez myslalam kiedys, ze wyciaga sie cyca i spokoj, ale jak sprobowalam to zdanie zmienilam.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 10:02   #2224
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Pisalam wcześniej, ze nam pediatra doradzila ograniczyc gotowana marchew na rzecz surowej, wprowadzic gotowanego buraka i łyżeczke otrebow owsianych (przy czym u nas juz trwala ekspozycja na gluten). Pomoglo poki co.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
gotowana marchew zapiera wiec pediatra dobrze radzi no i wiadomo - otreby tez sprzyjajom jelitom

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 10:06   #2225
butterfly20
Zakorzenienie

Dzięki za życzenia

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
nie kracz
różnie to bywa,ale przecież nie zawsze się to zmienia

Cytat:
ewacia, przystojniak z Seby a Ty jesteś super mamuśka!
anutka, kciuki za szczepienie Twój sen mnie rozbawił ale kiedyś miałam podobny o obudziłam się przerażona
matal, masakra z tą pracą TŻ u mojego męża też kasa miała być do 10, to ten już 10 z rana wydzwaniał czy na pewno będzie, a że nie było to dzwonił i 11 i 12 dopóki przelewu nie dostaliśmy

też tak mam, zwłaszcza po nocnym podczytywaniu na półśpiocha

z nóżką tak jakby trochę lepiej, bo zaczął ją podnosić (ale wyprostowaną) i zarzucać obie nóżki na szczebelki i przewijak tak jak do tej pory. Czasami ją zegnie na żabkę, ale nie do końca i zdecydowanie mniej niż prawą, tak jakby mu się jakiś przykurcz zrobił... czasami jak dotknę tą nóżkę, to po sekundzie ją spina... No ale jest lepiej niż było, więc mam więc nadzieję, że mu przechodzi i znów będzie fikał obiema nóżkami. W ogóle to zła trochę jestem, bo ponad miesiąc jeździmy na rehabilitację, ostro ćwiczymy i były naprawdę duże postępy, Szymcio się rozluźnił, zaczął nóżki w górze zgięte trzymać, a po tym cholernym szczepieniu tak jakby znów był spięty Oby to tylko chwilowe było...

to ja ostatnio mówię do męża, że niedługo Szymek dostanie kaszkę, a ten do mnie "nieeeee, przecież on taki malutki jeszcze jest", więc musiałam mu wytłumaczyć, że to o ekspozycję chodzi ehh synuś tatusia

nocki współczuję

Najlepszego dla Tusi z okazji pół roczku

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

a jeszcze miałam pisać, że wczoraj mój mąż znów mnie zaskoczył - wrócił do domu z bukietem tulipanów tak bez okazji... aż miło, że ma takie przebłyski romantyzmu ale żeby nie było za słodko, to wieczorem pojechał na wschód i wrócił przed 3 nad ranem, wstał przed 7 obrażony na cały świat, że się nie wyspał, obudził mi Szymka i mnie wkurzał niesamowicie dosłownie wszystkim co robił i co mówił:/ Wychodząc do pracy przekupił mnie ruskim ptasim mleczkiem więc już mi nerwy przeszły

Brawa dla Szymka
I dla małża za kwiatki

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Hej
Wstawałam dziś w nocy 3 razy człowiek się za szybko przyzwyczaja do dobrego Teraz Miłek śpi, a przed południem idziemy do przychodni z wszystkimi wynikami i mamy dziś drugie szczepienie na pneumo.
A tak z ciekawości, ile ta szczepionka kosztuje??

Zapisałam dziś Dawida przez internet do przedszkola i już mam stresa czy się dostanie

gratulacje

starszne
a ta druga sprawa? ja w ogóle nie oglądam ostatnio tv i nie wiem co się dzieje

jak przetestujesz to podziel się opinią

tassia strasznie to brzmi, ale zdrowie najważniejsze, musisz się oszczędzać i poprosić kogoś o pomoc
tylko jak tu własnego dziecka nie podnosić?

lepiej chodzić codziennie niż czegoś nie dopilnować, a co oni sobie pomyślą to już ich problem
zdrówka dla Huberta

śliczny Sebulek, jak dorośle już wygląda w tej marynarce

mocne
a sen rzeczywiście koszmarny, chyba bym śniadania nie zjadła ze stresu
a mnie się Motyl śniła i jakieś ubrania, tylko dokładnie nie pamiętam o co chodziło

u nas lidl od 8, mąż był o 8.15 a już rzeczy poprzebierane
ale kupił wszystko co kazałam
na pneumo jakoś 250 zł. My dzisiaj skojarzoną, ostatnia dawka. Boję się jak chłolera...

Mi też ciągle śni się Motyl i ubrania, pewnie przez ten detoks. Muszę podpis zaktualizować

Cytat:
2 tygodnie od zakończenia

chyba jesteś w lepszym nastroju, prawda?

spoko, Twojego Mikiego to nie dotyczy

o to masa roboty przed Tobą, tylko gości Ci brakuje w mieszkaniu
robicie sami chrzciny?
moje dziecko przez ponad 5 miesięcy swojego życia nie płakało, nie przechodziło skoków, spało grzecznie, dłuuuuugo po prostu była mega grzeczna, ale jej przeszło, z dnia na dzień ale spoko, to nie jest najważniejsze, tylko,żeby wszystko było ok

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Tylko jak sie katmi butelka to nie ma zastoi, nie ma kryzysow ani nawalow, nie musisz trzymac dziecka non-stop przy butelce, zecy pobudzic produkcje mleka.Matka moze brac lekarstwa.Tez myslalam kiedys, ze wyciaga sie cyca i spokoj, ale jak sprobowalam to zdanie zmienilam.

i to również prawda

jak widać nie ma prawdy uniwersalnej, obie metody mają plusy i minusy, jak i zwolenników oraz przeciwników
Także tyle czasu już minęło, nie ma po co znowu o tym dyskutować, nasze dzieci już zaczynają poznawać inne smaki i tym się cieszmy

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 10:06   #2226
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Bajka jak kaszel Amelki? Jaka nocka?

Macie jakiś pomysł co zrobić z piersi kuraka na obiad? Coś pieczonego albo duszonego

Miłego dnia
dziekuje ze pytasz nocka przespana bez kaszlu, obudzila sie tylko o polnocy i wypila troche mleka. za to od rana brzydki mokry kaszel dobrze ze ten antybiotyk dostala, bo gdyby nie on to pewnie dzis znowu byla bym u pediatry

co do kuraka tak jak vea chcialam kieszonki zaproponowac tyle ze ze szpinakiem i mozzarella

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Aaa, Bajko, pytałaś o krzesełko. No duże jest, duże. Zrobię potem Zuzce fotkę to wstawię do k.
dzieki kochana, ale jak wczoraj probowalam nastawic tz na zakup krzeselka mowiac ze mloda mi w lezaczku debem staje, wierci sie i jeczy, a wczoraj jak wyszlam do kibla a ona w lezaczku zapieta siedziala, slyszalam nagle wrzask, wpadam do kuchni a ona glowa przy podlodze wisiala tylko na zapietych pasach na co moj malzonek stwierdzil ze trzeba przywiezc krzeselko z kolobrzegu bo przeciez nie bedziemy nowego kuowac takze ten... musze lepiej sie postarac

Cytat:
a nie nie, pampy już mam
dziś są ubrania dla starszaków nabyłam biało-miętowy sweterek, miętowe spodnie i sobie miętową tunikę

no to jak przechodzi w mokry to chyba nie krtań... oby, bo to paskudne jest :/
szkoda że nie masz się dostać do lidla, bo fajne spodnie są dla dziewczyn, z regulowaną gumką, w sam raz dla takich chudzin jak Blanka czy Marysia

kciuki!

dziś ma być 18 stopni
Marysia od wczoraj u dziadków, jedziemy po nią jak tż skończy pracę, więc dziś mam labę
najgorsze ze lidla mam pod samiuskim nosem, jakies 300 m ale nie bede szla, zreszta mam zakaz kupowania rzeczy Blance bo ma ich od cholery a w polowie nie chodzi

jeju zazdroszcze "wolnosci"

Cytat:
ej, co jest

Gorgulku, a Miłosz umie pić z butelki/kubeczka?

dziewczyny, które dawały dzieciom jakiś antybiotyk
ile czasu lekarz kazał Wam odczekać przed zaszczepieniem?
nam wczoraj pediatra powiedziala ze szczepienie dopiero w kwietniu, a mamy zalegle pneumo ktoro mialo byc w styczniu no i na pol roczku miala byc zoltaczka. powiedziala ze nie ma co sie spieszyc.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 10:10   #2227
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
zgadzam się, ale pamiętam, jak była dyskusja o tym, że matki nie KP z lenistwa - według mnie karmienie piersią to lenistwo wyciągasz cyc i już, a MM to butelki, wyparzanie, gotowanie minerałki, ostudzanie itd. Dziecko budzi się w środku nocy z płaczem a matka w tym czasie drepcze do kuchni przygotować mleko.... Oczywiście, jak dziecko przesypia noc to nie
ej ale z tego co pamiętam to chyba nie o to się w tej dyskusji rozchodziło czy mm czy kp jest większym lenistwem

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2014-03-13 o 10:12
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 10:18   #2228
vea7
Zakorzenienie

rusałka, zdrowiejesz
Ciśnie, wyje, ulewa (bo ciśnie) albo ma zaciesz na całego i walczy z poduszką Mam labilne emocjonalnie dziecko Ale coś widać, że nie do końca jest ok.
A w nocy przez dwie godziny z nim walczyłam, bo strasznie się rzucał i buczał - tak w półśnie
No i następna... co takiego fajnego jest? Niestety strona Lidla mi się nie chce otworzyć...

kasiuni_a za dostanie się Młodego

Motyl za połówkę Tusi
Czego Ty się boisz w tym szczepieniu? Dobrze będzie

bajka, kieszonki ze szpinakiem są pyyycha Swoją drogą dobrze, że mi przypomniałaś, że cannelloni mam, to zrobię właśnie ze szpinakiem

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 10:20   #2229
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
widzisz, w końcu się udało super prawda?

na razie nic nie daję, nawet samej wody jeszcze nie piła, tylko cyc
Tak doczekałam się w końcu.Super,nie mogliśmy się przestać śmiać.Ja już daję kleik do mojego mleka i mm na noc

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Cytat:
2 tygodnie od zakończenia

chyba jesteś w lepszym nastroju, prawda?

spoko, Twojego Mikiego to nie dotyczy

robicie sami chrzciny?
Dziękuję,zet pytasz.Tak,poprawiło mi się,oby na długo.Myślę,z sloneczna pogoda trochę też na to wpłynęła

Stary 2014-03-13, 10:23   #2230
87czarna
Zakorzenienie

Tusiaczku gratulacje za skończenie kolejnego miesiąca!

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Julia mnie zadziwia na całego.
Od kilku dni próbowała położna na poduszce podnieść głowę,ale dzisiaj przechodzi samą siebie- leży na macie i próbuje tak jakby usiąść... :O

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 10:23   #2231
kama1987
Rozeznanie

Zapomniałam się pochwalić, Zuzi pomalutku wychodzi ząbek Jak się dotyka dziąsła to czuć no i widać
Moje malutkie dziecko już nie jest takie malutkie.........

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy polrocznemu dziecku mozna podac jakis surop na suchy kaszel?
Ja Zuzce dawałam Prospan 2 ml. chyba 2razy dziennie i jej przeszło

Cytat:
mam giga doła

jako ze zablokowalo mnie po dzisiejszych cwiczeniach musialam szybko konsultowac sie z fizjoterapeuta...

jest gorzej niz zle... narazie na tydzien mam zakaz podnoszenia Macka i zakaz cwiczen

i niestety w przyszłym tygodniu lub jutro ide do neurochirurga umówić się na operacje kręgosłupa.

jestem załamana... koles obejrzał mój najnowszy rezonans i za głowe się złapał bo nie mógł uwierzyć, ze o wlasnych siłach przyszłam...
ja w sumie momentami tez nie wierze ze sie ruszam bo boli....... jak nie powiem co

Jak możesz to weź kogoś do pomocy I zdrowiej szybko

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
witam
jak zwykle ostatnio zasnełam z kom w ręce
wiec piszę co pamiętam
dziekujemy za wszystkie i gratulacje zaraz wrzuce obiecaną fotke
endżi zaskoczyłas mnie swoją decyzją ale sama też ostatnio o tym myśle nie wiem dlaczego po czym jednak stwierdzam że brakowałoby mi tego jestem uzależniona
asiek zdrówka
bajka równeiż zdrówka dla dziewczyn
i wszystkich
chorowitków
moje bojsy też zakatarzone właśnie sebkowi odciągałam nosek bo ledwo oddech łapał
tasssia dbaj o siebie bo kregosłup to poważna sprawa a operacja brzm ibardzo poważnie....bedzie dobrze
laryska nei wrzucaj tu takich śliczności bo sie na córkę za wcześnie skusze
gratuluję ząbelków ..u nas nic nie widać

i nie wiem co komu chciałam pisać to kara za spanie z kom zamiast męża

---------- Dopisano o 05:47 ---------- Poprzedni post napisano o 05:44 ----------

obiecany wczorajszy sebus i jego pierwsza marynara

---------- Dopisano o 05:49 ---------- Poprzedni post napisano o 05:47 ----------

śliczny Sebuś

Cytat:

robicie sami chrzciny?
Ogólnie to na obiad idziemy do knajpy, bo wyjdzie na to samo jakbym sama gotowała, ale potem przychodzimy do nas. No i muszę zrobić coś do jedzenia i nie mam pomysłu co 2 sałatki, ciasto, wędlina i co jeszcze??

Dziewczyny help:
Co jeszcze zrobić??
Bo pomysłów brak
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 10:26   #2232
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

jak widać nie ma prawdy uniwersalnej, obie metody mają plusy i minusy, jak i zwolenników oraz przeciwników
Także tyle czasu już minęło, nie ma po co znowu o tym dyskutować, nasze dzieci już zaczynają poznawać inne smaki i tym się cieszmy
wlasnie, jednym pasuje p, innym butla i dorabianie do tego ideologii nic nie da. zanej ze stron nie przekona i nikogo tez nie rozgrzeszy ani pocieszy...

swoja droga zastanawia mnie czemu kiedys dawali to mleko niebieskie dziciom - przeciez to zwykle mleko! rownie dobrze mogli dawac krowie z folii czy butli jak kiedys sprzedawano...

Stary 2014-03-13, 10:28   #2233
kaska87
Zakorzenienie

Czarna super mój też walczy, ale jeszcze nie usiadł z pozycji czworaczej w wózku owszem, ale P. mocniej szelki naciągnął wczoraj i koniec

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 10:28   #2234
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość

Dziewczyny help:
Co jeszcze zrobić??
Bo pomysłów brak
galaretki, gulasz, bigos, zapieanka jakas...
ja sama musze jakies menu wymyslec bo chrzciny w swieta

Stary 2014-03-13, 10:30   #2235
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Czarna super mój też walczy, ale jeszcze nie usiadł z pozycji czworaczej w wózku owszem, ale P. mocniej szelki naciągnął wczoraj i koniec

Stary 2014-03-13, 10:30   #2236
kaska87
Zakorzenienie

idziemy na spacer

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 10:31   #2237
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
mi Amelka siada tak jak Miki, ale z czworacznej to jeszcze daleko bo takiej pozycji na brzuchu w ogole nie przyjmuje leniuch wstretny
Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-03-13, 10:32   #2238
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:

swoja droga zastanawia mnie czemu kiedys dawali to mleko niebieskie dziciom - przeciez to zwykle mleko! rownie dobrze mogli dawac krowie z folii czy butli jak kiedys sprzedawano...
Bo kiedys mm bylo za drogie na przecietna kieszen.A czego nie dawalo zwyklego to nie mam pojecia.
Stary 2014-03-13, 10:34   #2239
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
rusałka, zdrowiejesz
Ciśnie, wyje, ulewa (bo ciśnie) albo ma zaciesz na całego i walczy z poduszką Mam labilne emocjonalnie dziecko Ale coś widać, że nie do końca jest ok.
A w nocy przez dwie godziny z nim walczyłam, bo strasznie się rzucał i buczał - tak w półśnie
No i następna... co takiego fajnego jest? Niestety strona Lidla mi się nie chce otworzyć...

kasiuni_a za dostanie się Młodego
dzięki
w lidlu są ubranka dla trochę starszych dzieciaków, bluzeczki, spodnie, sweterki, skarpetki, jakieś buty itd., rozmiary chyba od 86/92

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Dziękuję,zet pytasz.Tak,poprawiło mi się,oby na długo.Myślę,z sloneczna pogoda trochę też na to wpłynęła

Twój dzisiejszy post poranny był właśnie taki optymistyczny oby ten nastrój już pozostał

Cytat:
Zapomniałam się pochwalić, Zuzi pomalutku wychodzi ząbek Jak się dotyka dziąsła to czuć no i widać
Moje malutkie dziecko już nie jest takie malutkie.........

Ogólnie to na obiad idziemy do knajpy, bo wyjdzie na to samo jakbym sama gotowała, ale potem przychodzimy do nas. No i muszę zrobić coś do jedzenia i nie mam pomysłu co 2 sałatki, ciasto, wędlina i co jeszcze??

Dziewczyny help:
Co jeszcze zrobić??
Bo pomysłów brak
za ząbka

my robimy całość w domu, ale jeszcze nie mam menu
na pewno obiad i jakaś gorąca kolacja, bo wszystkich mamy przyjezdnych ok. 100km, 2 albo 3 sałatki, ciasto, tort, wędlina, pieczony schab, galantyna, jakieś faszerowane jajka, wędlina zawijana z jakimś nadzieniem, może małe tortille i jeszcze jakaś jedna przekąska
mam zamiar sama to ogarnąć, no mama mi może ze 2 placki upiecze

Cytat:

moją siostrę 27 lat temu mama kp przez 1,5 miesiąca, potem przez 3 miesiące dawała to właśnie mleko niebieskie, a potem się zrobił jakiś problem z wodą, nie chciało się to mleko mieszać czy coś, chwilę przynosiła wodę od sąsiadów, ale potem było to samo i od skończenia 5 miesięcy moja siostra była na krowim

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 10:38   #2240
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
moją siostrę 27 lat temu mama kp przez 1,5 miesiąca, potem przez 3 miesiące dawała to właśnie mleko niebieskie, a potem się zrobił jakiś problem z wodą, nie chciało się to mleko mieszać czy coś, chwilę przynosiła wodę od sąsiadów, ale potem było to samo i od skończenia 5 miesięcy moja siostra była na krowim
No moj brat od opoczatku na tym niebieskim byl, a na zwyklym to nie wiem kiedy.Ja jako wczesniak przez 6 tygodni dostawalam Humane, a potem tez to niebieskie.

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

A kuzym mial alergie na krowie to go kozim karmili
Stary 2014-03-13, 10:39   #2241
bajka1807
Zakorzenienie

moj brat tez byl na niebieskim a ja na bebiko
Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-03-13, 10:41   #2242
87czarna
Zakorzenienie

Ja też uciekam. Planuję dzisiaj uszyć czapę Mai

Stary 2014-03-13, 10:41   #2243
angelikada
Wtajemniczenie

TASIA kurcze przykro mi dbaj o siebie i strasznie Ci współczuję

EWACIA ale Ci przystojniak rośnie ma boski uśmiech a tak w ogole to podziwiam że tak wszystko ogarniasz w ogole wszystkie mamy dwójki czy trójki bablow ja czasem nie daje rady z Lena nie ma stałej pory wieczornego snu i nie wiem kiedy w końcu to nastąpi
Stary 2014-03-13, 10:44   #2244
butterfly20
Zakorzenienie

Vea bo ja boidupa jestem, boję się nop itp. tfu tfu...

Eeeeej moje dziecko je jak dzikus.Zapięta w tych szelkach w krzesełku, a jak widzi łyżeczkę to strasznie się podnosi do góry,jakby miesiąc nie jadła. Ma tak któraś z Was?Bo nie wiem czy to jej chęć siedzenia, czy jedzenia

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Tusiaczku gratulacje za skończenie kolejnego miesiąca!

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Julia mnie zadziwia na całego.
Od kilku dni próbowała położna na poduszce podnieść głowę,ale dzisiaj przechodzi samą siebie- leży na macie i próbuje tak jakby usiąść... :O
Dziękujemy A jak to robi?tak z boczku?Moja sobie tak leży na boczku, podpiera się na jednej ręce wyprostowanej i tak próbuje coś wykombinować, rusza pupą Aaa i często podnosi jedną nogę do góry, jak mel b. w ćwiczeniach na pośladki.Napatrzyła się na mnie

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 10:48   #2245
Aaamelkaa
Zakorzenienie

hej
Rusałka, Motyl zdrówka
łącze się z Wami po sama tez chodzę podziębiona

Motyl że Ci się chciało wczoraj sprzątać,podziwiam ,super że dziś troszkę odpoczniesz,regeneracja jest potrzebna szczególnie po takiej nocy jaką miałaś i Twoim przeziębieniu , dużo sił
za pół roczku,najlepszego dla Tusi świętujecie jakoś specjalnie ten dzień?
za szczepienie
Cytat:
mam giga doła

no lekarz sie dziwi bo kobietą nie jest, matki mają nadprzyrodzone moce, dlatego to my rodzimy
a tak na poważnie bo wiem że sprawa błaha nie jest,trzymam mocne ,oszczędzaj się jak najwięcej, oby Teściowa Ci pomogła
odzywaj sie do nas
i wizażowe zawsze działają cuda ,jestesmy z Tobą Kochana
Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
Hubert ma gorączkę, zbijamy paracetamolem w czopku... Rano będę się do przychodni dobijala do pediatry, pomysli baba ze matka wariatka codziennie u lekarza...
Wczoraj w poczekalni była pani z córką 5 letnia i zwróciła uwagę na buzię małego, mówiła ze jej córką miała niedawno rumień zakaźny i podobne zmiany na buzi i ze teraz dzieci na to chorują i się przenosi drogą kropelkową...
oj Biedaczek
z Ciebie extra mama,reagujesz na pierwsze oznaki tzn ze jesteś juz doświadczona mamusia
Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
ehhhhhhhhhh....ja wczoraj o 18 dzwoniłam do tz na budowie jak był z pytaniem czy ja moge być zmęczona i mieć wszystkiego serdecznie dość ....tz nie wiedział o co mi chodzi no ale powiedział z usmiechem ze moge no ale serio miałam dosć dwóch wyjców nieh wiadomo o co i jak pytałam kiedy przyjdzie do domu to powiedział że późnoa a ajk wykapałam adriana i szykowałam sebe to wparował tz i z dziwną miną pyta czy adi wykąpany bo przyszedł żeby go wykąpać
no to mu tłumacze że powidział ż enie przyjedzie wiec musiałam sie wczesniej zorganizowac .....po czym jak sebka uspiłam to poiszedł sie kąpać a mówiłam żeby przeczytał adrianowi bajke i wraca a ja w kuchni siedze i zdziwiony ż eadi już śpi...a ja sie go pytam ...no kto jest super mama....a on ż eja ...no wiec mówię mu żeby sie tak nie dziwił że dzieci śpią o 20 jak maja taką super mame jak ja

no to się spisałam ...ide ubierać adriana
super mama
pięknie wystroiłaś Synka

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 10:48   #2246
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

Nie jestem teraz w stanie nadrobić, przyznaję się od razu

Od poniedziałku sprzątam mieszkanie po remoncie i próbuję namówić TZ żeby wyniósł swoje narzędzia do piwnicy Jak nie wyniesie dzisiaj to ja to zrobię, ale tak że nic nie znajdzie.
I się dziś rano dowiedziałam że siostra TZ jak się nie będzie mogła dogadać ze swoją T. to do nas przyjedzie na te 3 dni, z mężem i 2 dzieci, tyle że ja tam mam robotę do soboty i nie mam kiedy się nią zająć I nie wyobrażam sobie 4 dorosłych i 2 dzieci na 44 m2.
TZ mówi że przecież wszystko tam zrobione
W nd mamy chrzciny i jeszcze trzeba porobić jedzenie, a ja nawet nie mam kiedy na zakupy jechać. TZ miał mieć wolne od środy ale nie dostał urlopu
Normalnie jak ze wszystkim zdążę to sobie chyba medal zrobię

Wygadałam się, od poniedziałku będę miała więcej czasu
dużo sił
podstawa to dobra organizacja
jak Ci się zwalą na łeb to ich wykorzystaj do pomocy
niech z dzieckiem wyjdą na spacer luźniej wtedy będzie
chrzciny na dużo osób ?
Cytat:
Hej
Wstawałam dziś w nocy 3 razy człowiek się za szybko przyzwyczaja do dobrego Teraz Miłek śpi, a przed południem idziemy do przychodni z wszystkimi wynikami i mamy dziś drugie szczepienie na pneumo.
A tak z ciekawości, ile ta szczepionka kosztuje??
oj tak do dobrego zawsze się szybko człowiek przyzwyczaja
szczepionka u mnie 280zł

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 10:49   #2247
agusiowata
Zakorzenienie

Wczoraj teściowa znowu zaczęła: mamy nie robić tak, czyli nie podgrzewać w mikrofali, bo to zło...
Wczoraj byliśmy u teściowej, bo dostaliśmy zaproszenie na obiad. Zapowiedziała się, że przyjedzie w sobotę z szwagierką. Adaś kończy pół roku. Pasuje coś przygotować.
Stary 2014-03-13, 10:52   #2248
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Moja T. twierdzi ze sloiczki to zlo.i sie chwali, ze jej jakas tam znajoma karmi dziecko miesiac mlodsze normalnymi ziemiakami z obiadu(posolonymi i ze smietanka)
Stary 2014-03-13, 10:53   #2249
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
EWACIA ale Ci przystojniak rośnie ma boski uśmiech a tak w ogole to podziwiam że tak wszystko ogarniasz w ogole wszystkie mamy dwójki czy trójki bablow ja czasem nie daje rady z Lena nie ma stałej pory wieczornego snu i nie wiem kiedy w końcu to nastąpi
Wieczorny sen mniej więcej ma o stałej porze. W ciągu dnia drzemki różnie wyglądają. A niby powinny być o stałej porze, ale jak mam to zrobić.
Stary 2014-03-13, 10:54   #2250
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Ja tez chce jechac gdziekolwiek.. Matal widzialas prognoze pogody od weekendu? Maharet miala racje zima powraca.
Widziałam
Chyba się na kawę w domu umówimy, a nie na spacer

Cytat:
Napisane przez lamponek Pokaż wiadomość
A co on myślał ze do hotelu przyszedł sie wyspać ? Strasznie ci współczuje tego ze ciagle sama jest z dwójka maluchów a tz zamiast pomoc jak wróci to jeszcze wkurzy :/
Szkoda gadać, do niego nic nie dociera
Czasem myślę, że bylibyśmy najlepszymi przyjaciółmi, gdybyśmy tylko nie byli małżeństwem. Po prostu jako ludzie dogadujemy się super, ale jako małżeństwo - koszmar.

Cytat:

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości