Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VIII część!
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,94%
Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 0 0%
Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? 2 5,88%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię 11 32,35%
W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia 5 14,71%
Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy 1 2,94%
Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają 0 0%
Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci 5 14,71%
Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku 9 26,47%
Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-13, 08:28   #2191
teacherka
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Aaa, Bajko, pytałaś o krzesełko. No duże jest, duże. Zrobię potem Zuzce fotkę to wstawię do k.
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 08:28   #2192
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość

83monia nie wiem jak to jest z wartościami słoiczków i mikrofalą, mówię tylko o tym, co mają na etykietce. Sama pudła nie mam więc się nie znam Natomiast wiem, ze mleka kobiecego podgrzewać nie wolno - za mocno podgrzane albo właśnie w mikro, traci swoje wartości. Wiesz co, chyba się mijamy w słowie "podgrzać" - dla mnie podgrzać, to z lodówki do temp. pokojowej i wtedy raczej witaminy i inne nie "uciekają"...
uciekaja jednak

"W trakcie gotowania enzymy ulegają całkowitemu zniszczeniu. Badania wykazały, że podgrzewanie żywności powyżej 48stC przez 20 min powoduje całkowitą destrukcję obecnych w niej enzymów." z http://zdrowie-z-natury.com/dbaj-o-z...eciw-gotowaniu

wprawdzie 48 w domu ie mam ale ciezo wyczuc jak mocno sie cos podgrzalo. moze o to chdzi

btw - w banach mleka to mleko sterylizuja czyli chyba gotuja...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 08:28   #2193
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Natala a Ty po co gnasz tak wcześnie- po pampy
a nie nie, pampy już mam
dziś są ubrania dla starszaków nabyłam biało-miętowy sweterek, miętowe spodnie i sobie miętową tunikę

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
noc na szczescie spokojna. Co do krtani to nie mam pojecia ale im wiecej kaszlala tym bardziej na mokry przechodzilo ale to do polnocy trwało. Obudzila sie, wypila troche mleka i spala do 7:30 bez kaszlu. Mogłam jej wczesmiej wody dac zeby śluzówke nawilzyc

Tez bym poszła do lidla ale sie nie rusze z chirowitkami. Chyba z tesco zakupy trzeba zamowic
no to jak przechodzi w mokry to chyba nie krtań... oby, bo to paskudne jest :/
szkoda że nie masz się dostać do lidla, bo fajne spodnie są dla dziewczyn, z regulowaną gumką, w sam raz dla takich chudzin jak Blanka czy Marysia

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
Na 9 jedziemy do pediatry, niestety do naszej miejsc na dzisiaj nie ma i mamy iść do innej. Wyć mi się chce jak na niego patrzę...
kciuki!

dziś ma być 18 stopni
Marysia od wczoraj u dziadków, jedziemy po nią jak tż skończy pracę, więc dziś mam labę

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 08:35   #2194
kaska87
Zakorzenienie

Natala dla starszaków powiadasz to dlatego nie wiedziałam co tam dzisiaj jest

a ja marzę tylko o tym, żeby ten dzień się skończył wstawać to nie miałam wcale ochoty, ale siła wyższa czyt. Miki domagał się jedzonka

ale już posprzątałam dom, nakarmiłam dziecko i kota, siebie ubrałam, a malowac to mi się chyba dzisiaj nie chce... pierwszy raz od kiedy urodziłam młodego, ale nie mam mocy... psychicznie nie mam mocy nawet mi się jeść nie chce, a to zły znak oj zły bo ja łakomczuch

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 08:37   #2195
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
a ja marzę tylko o tym, żeby ten dzień się skończył wstawać to nie miałam wcale ochoty, ale siła wyższa czyt. Miki domagał się jedzonka

ale już posprzątałam dom, nakarmiłam dziecko i kota, siebie ubrałam, a malowac to mi się chyba dzisiaj nie chce... pierwszy raz od kiedy urodziłam młodego, ale nie mam mocy... psychicznie nie mam mocy nawet mi się jeść nie chce, a to zły znak oj zły bo ja łakomczuch
ej, co jest

Gorgulku, a Miłosz umie pić z butelki/kubeczka?

dziewczyny, które dawały dzieciom jakiś antybiotyk
ile czasu lekarz kazał Wam odczekać przed zaszczepieniem?

Hania

94,5....70,5....65

Stary 2014-03-13, 08:37   #2196
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Na 9 jedziemy do pediatry, niestety do naszej miejsc na dzisiaj nie ma i mamy iść do innej. Wyć mi się chce jak na niego patrzę...

Ciekawa jestem co to jest
Daj znać co i jak

ewacia Kochany przzystojniaczek... jego uśmiech zabija

Maja ma w niedzielę urodziny,a ja nie mam zielonego pojęcia,w co się ubiorę

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 08:39   #2197
lamponek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
witam
jak zwykle ostatnio zasnełam z kom w ręce
wiec piszę co pamiętam
dziekujemy za wszystkie i gratulacje zaraz wrzuce obiecaną fotke
endżi zaskoczyłas mnie swoją decyzją ale sama też ostatnio o tym myśle nie wiem dlaczego po czym jednak stwierdzam że brakowałoby mi tego jestem uzależniona
asiek zdrówka
bajka równeiż zdrówka dla dziewczyn
i wszystkich
chorowitków
moje bojsy też zakatarzone właśnie sebkowi odciągałam nosek bo ledwo oddech łapał
tasssia dbaj o siebie bo kregosłup to poważna sprawa a operacja brzm ibardzo poważnie....bedzie dobrze
laryska nei wrzucaj tu takich śliczności bo sie na córkę za wcześnie skusze
gratuluję ząbelków ..u nas nic nie widać

i nie wiem co komu chciałam pisać to kara za spanie z kom zamiast męża

---------- Dopisano o 05:47 ---------- Poprzedni post napisano o 05:44 ----------

obiecany wczorajszy sebus i jego pierwsza marynara

---------- Dopisano o 05:49 ---------- Poprzedni post napisano o 05:47 ----------

Ale słodki mały dzentelmen w tej marynarce

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
A u nas Eda wszystkich obudził 5:30 a tz wielkie pretensje, bo on o 2 wrócił i się nie wyspal nosz!! Mam serdecznie dość, on ma w wszystko, tylko się wścieka, że on niewyspany to może trzeba zacząć wracać do domu jak czlowiek
Do tego 10 miała być od niego kasa i co? I nadal nie ma, a on nawet nie zareagował, że nie dostał przelewu
A co on myślał ze do hotelu przyszedł sie wyspać ? Strasznie ci współczuje tego ze ciagle sama jest z dwójka maluchów a tz zamiast pomoc jak wróci to jeszcze wkurzy :/
Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Bajka a jak kaszel szczekajacy to nie krtan ?
Mam nadzieje ze nocka byla ok

A ja zaraz do lidla jade

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Jesli po pieluchy to raczej nie dostaniesz ja byłam wczoraj i podobno sie skończyły po 5 h od dostawy ....

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Może moje dziecko by się podzieliło wczoraj zrobił conajmniej 6. 4,3to dla niego norma, ale ostatnio jest 6, czasem 8. Nie wiem czy to normalne.
Dużo ...

lamponek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 08:46   #2198
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Ja wczoraj dumałam czy nie zacząć powoli odstawiać od piersi ale też doszłam do wniosku, że chyba jestem uzależniona
to ja za to ostatnio mówię, że za tydzień będziemy wprowadzać marcheweczkę, najlepsze jest to, że mówię tak już od 2 tygodni jakoś się tego boję, a za razem nie mogę się doczekać
Stary 2014-03-13, 08:46   #2199
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lamponek Pokaż wiadomość
Jesli po pieluchy to raczej nie dostaniesz ja byłam wczoraj i podobno sie skończyły po 5 h od dostawy ....
nie, nie po pieluchy, ale u nas nadal dużo ich stoi

Hania

94,5....70,5....65

Stary 2014-03-13, 08:50   #2200
kaska87
Zakorzenienie

u nas w lidlu dołożyli tych pampów

Natala a dużo rzeczy, ogólnie życie,mam wrażenie, że przyciągam pecha ale nie chcę o tym pisać

Stary 2014-03-13, 08:53   #2201
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
u nas w lidlu dołożyli tych pampów

Natala a dużo rzeczy, ogólnie życie,mam wrażenie, że przyciągam pecha ale nie chcę o tym pisać
jasne, rozumiem
oby szybko przeszło

Hania

94,5....70,5....65

Stary 2014-03-13, 08:53   #2202
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
a nie nie, pampy już mam
dziś są ubrania dla starszaków nabyłam biało-miętowy sweterek, miętowe spodnie i sobie miętową tunikę

no to jak przechodzi w mokry to chyba nie krtań... oby, bo to paskudne jest :/
szkoda że nie masz się dostać do lidla, bo fajne spodnie są dla dziewczyn, z regulowaną gumką, w sam raz dla takich chudzin jak Blanka czy Marysia

kciuki!

dziś ma być 18 stopni
Marysia od wczoraj u dziadków, jedziemy po nią jak tż skończy pracę, więc dziś mam labę
ale bedzie wam miętowo super razem ebdziecie wyglądać ja wczoraj zakupiłam adiemu czerwone rurki nexta za całe 4 zł i tez mam czerwone rurki
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 08:56   #2203
dodinha
Wtajemniczenie

Witam z poczekalni u lekarza,więc mam trochę czasu,żeby napisać.Na początek zdrówka dla wszystkich chorych mamuś i dzieciaczków,obyście szybko wyzdrowieli. Również gratulacje dla wszystkich maluszków konczacych kolejne miesiące.U nas chyba skok,bo mała jest bardzo absorbująca,nie zostanie chwilę sama,bo zaraz podnosi raban.Wczoraj obkupilam się w akcesoria do karmienia,nedlugo zaczynamy zabawę. A i Helenka wczoraj pierwszy raz się zachichrala na głos.Nie uwierzycie co ją tak rozbawiło.Strzelanie folii babelkowej Później przed kąpielą też udało mi się ją rozbawić i też się chichrala,więc mam nadzieję,że teraz będzie częściej się tak śmiać.No i dzisiaj moja kruszynka kończy 23tygodnie.Miłego dnia dziewczyny

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2

Edytowane przez dodinha
Czas edycji: 2014-03-13 o 08:58
dodinha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 09:01   #2204
butterfly20
Zakorzenienie

Cześć.No i dzisiaj znowu się nie wyspałam. W sumie budziła się o 1, o 5 i o 8,ale długo ją w nocy usypiałam A przy moim przeziębieniu to jak strzał w kolano
Na szczęście Teściowie wrócili z wakacji (2 tygodnie ich nie było to nie miałam co liczyć,że ktoś mi ją weźmie na spacer) i dzisiaj Natalka idzie na spacer z Babcią, a ja po wczoraj mam zamiar nic nie robić. Zresztą i tak mam posprzątane prawie na błysk to tak mogę odpoczywać (jakoś nie potrafię odpoczywać w brudzie).
Ale się rozpisałam o sobie,łolabłoga

Natula o 9:05 kończy pół roku!!

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Nie karmię piersią, odstawiłam po skończonym 6 miesiącu - także bardzo niedawno. Nawet nie pisałam na forum, bo trochę niezbyt chcę się tłumaczyć

Widziałam, że już Boja wyjaśniła. Ja też się ukrywam, ale doliczam się do licznika :zalogowanych" Goście to niezalogowani.

No, jakoś się nie złożyło Muszę nadrobić

Kaski potrafią wyglądać przeuroczo
No ale zakładam, że cena hamuje popularność w Polsce (no i to, że NFZ raczej nie wpadł na pomysł solidnej refundacji). U mnie w mieście mało kto kupuje szczepionki skojarzone a co dopiero kaski do formowania kształtu główki

Raz tylko użarł brzeg.
Ale za to koty pałają namiętnością do tych puzzli. Nie można ich zostawić samopas na sekundę, bo już koty się pakują i ostrzą na nich pazury
Miałam Cię pytać o to co Kaśka,ale widzę już odpowiedź
Mój kotek też lubi ostrzyć w tym pazury

Cytat:
ja : ), wiesz co, oczywiście mm i kp ma swoje plusy i minusy. Ja dostrzegam przede wszystkim wygodę w postaci faktu, że również inne osoby mogą być zaangażowane w opiekę nad małym. Jula może aktualnie nakarmić tata czy babcia
Wspólne wyjścia nie są też dla mnie obwarowane stresem, że za godzinę-dwie będę się musiała gdzieś schować żeby wyciągnąć małemu cycek Analogicznie jeśli zapraszam kogoś do mnie i chciałabym porozmawiać bez spiny.

Nie było mi łatwo zadecydować, że kończę kp - wiadomo, że to coś niesamowitego. To dla mnie świeża sprawa i trochę trudno mi wszystko ubierać w słowa.
to jest duży plus...
ja wieczorem specjalnie odciągnęłam pokarm,żeby mój mąż ją nakarmił chociaż raz w nocy, bo ja biedna jestem, no ale...nie chciała jeść u niego. Bawiła się tym smokiem, memlała...dopiero jak ja ją wzięłam i przytuliłam to ładnie zjadła.
Nie wiem no, uznałam,że spróbuję na wieczór odciągać i zagęszczać kleikiemnie wiem czy to cokolwiek pomoże, ale może pośpi z godzinę dłużej...spróbować muszę. I już się nie martwię,że mi odmówi piersi, bo jak coś to mój cel juz osiągnęłam i teraz będę mieć totalnie luzackie podejście, aczkolwiek oczywiście z nastawieniem na dalsze karmienie.

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
leży, ale za krótko bardzo szybko się wścieka i zaczyna płakać

1. rozszerzanie diety idzie według mnie bardzo fajnie

2. masakra z państwową służbą zdrowia u nas w przychodni na szczęście nie ma problemu ostatnio ubzdurałam sobie, że Julek ma cukrzycę i powiedziałam o tym pediatrze, minutę później była już pielęgniarka z glukometrem a trzeba było zużyć rękawiczki, igłę i pasek do glukometru itd.

co do smoczka to ja zawsze się stresuję, żeby nie wypadł bleee....

3. brawa za wagę!

póki co nie, ale drapie

je na potęgę

O!

zgadzam się, ale pamiętam, jak była dyskusja o tym, że matki nie KP z lenistwa - według mnie karmienie piersią to lenistwo wyciągasz cyc i już, a MM to butelki, wyparzanie, gotowanie minerałki, ostudzanie itd. Dziecko budzi się w środku nocy z płaczem a matka w tym czasie drepcze do kuchni przygotować mleko.... Oczywiście, jak dziecko przesypia noc to nie
tyż fakt

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
W BOD będą lesski Gender pełną gębą
fuj, nie mam nic przeciwko homo,ale nie lubię patrzeć na to w tv:P

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
mam giga doła

jako ze zablokowalo mnie po dzisiejszych cwiczeniach musialam szybko konsultowac sie z fizjoterapeuta...

jest gorzej niz zle... narazie na tydzien mam zakaz podnoszenia Macka i zakaz cwiczen
nie wiem jak ja dam rade w domu z nim nie podnoszac go
mam zaklejone plecy całe (chociaz dobrze ze na różowo)

i niestety w przyszłym tygodniu lub jutro ide do neurochirurga umówić się na operacje kręgosłupa.

jestem załamana... koles obejrzał mój najnowszy rezonans i za głowe się złapał bo nie mógł uwierzyć, ze o wlasnych siłach przyszłam...
ja w sumie momentami tez nie wierze ze sie ruszam bo boli....... jak nie powiem co

nadrabiam powoli ale jestem totalnie bez humoru
oj bidulo

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 09:02   #2205
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
to ja za to ostatnio mówię, że za tydzień będziemy wprowadzać marcheweczkę, najlepsze jest to, że mówię tak już od 2 tygodni jakoś się tego boję, a za razem nie mogę się doczekać
Też jeszcze nic nie dajesz Emilce?Ja chyba zacznę na początku kwietnia

Stary 2014-03-13, 09:07   #2206
kaska87
Zakorzenienie

Motyl kurcze co to się Tuśce stało? przecież ona Ci spała chyba całą noc? może skok?
a Tobie zdrowia życzę i fajnie, że teściowa weźmie młodą na spacer, odpoczniesz

Stary 2014-03-13, 09:11   #2207
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
heja
ja jak zwykle o tej porze zamiast spac to siedze na wizazu
znowu nie moge usnac

u mnie tez nieobrazalne zeby spacerowac godzinami bo u nas kolo godziny to maximum jakie Julka wytrzyma i to rzadko sie zdarza
dzis byla z chrzestna na spacerze i 40 min spala a pozniej sie podobno darla przez 30 min powrotu do domu
moze sprobuj z ta spacerowka bo jak wszystko bedzie widziec do okola to moze bedzie szczesliwa
My lazilismy z Julka po galerii pare godzin w niedziele w spacerowce i byla zachwycona i grzeczna bo wszystko widziala i ją interesowalo

w sumie dobre pytanie

tak chyba z wygody bo kiedys potrafila isc spac kolo 20/21/22 i spala dluzej a teraz ledwo wytrzymuje do 19 i zaczyna dzien 4/5 max 6 ja zawsze nalezalam do osob co nie umieją wstawac rano
i tak poprostu kombinuje zeby ją choc do tej 19 przeciagnac bo o 4 to masakra zacząć dzien

czasami do 17 spala to i tak kolo 18 juz nie wytrzymuje, ona w ciagu dnia spi tylko 2x 30 min czasem 3x wiec bardzo malo i poprostu tak wczesnie kolo 17:30 juz pada
a znowu jak ją poloze 18/18:30 to mi wstanie o 3 albo 4 a z nią niestety raczej nie polezy w lozku bo zaraz jej sie nudzi

no wlasnie na spacerze tez wiecej nie pospi niz zwykle

---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ----------

ja chyba z 3 razy kupowalam w sklepie avocado z mysla ze cos z tym zrobie i zawsze potem lądowala przelezana i zgnita do kosza
witaj w klubie:ha haha:

Ewacia jesteś super mamą, a Sebuś jaki przystojniacha!

A my dzisiaj na szczepienie, nie znoszę boję się

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Cytat:
Motyl kurcze co to się Tuśce stało? przecież ona Ci spała chyba całą noc? może skok?
a Tobie zdrowia życzę i fajnie, że teściowa weźmie młodą na spacer, odpoczniesz

spała,ale już nie śpi. Może skok, może znowu zęby, a może jej się odmieniło. Dzieciom się odmienia Te najpierw spokojne robią się łobuzami i vice versa

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 09:16   #2208
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
spała,ale już nie śpi. Może skok, może znowu zęby, a może jej się odmieniło. Dzieciom się odmienia Te najpierw spokojne robią się łobuzami i vice versa
nie kracz

Stary 2014-03-13, 09:17   #2209
kama1987
Rozeznanie

Dzień dobry

Nie jestem teraz w stanie nadrobić, przyznaję się od razu

Od poniedziałku sprzątam mieszkanie po remoncie i próbuję namówić TZ żeby wyniósł swoje narzędzia do piwnicy Jak nie wyniesie dzisiaj to ja to zrobię, ale tak że nic nie znajdzie.
I się dziś rano dowiedziałam że siostra TZ jak się nie będzie mogła dogadać ze swoją T. to do nas przyjedzie na te 3 dni, z mężem i 2 dzieci, tyle że ja tam mam robotę do soboty i nie mam kiedy się nią zająć I nie wyobrażam sobie 4 dorosłych i 2 dzieci na 44 m2.
TZ mówi że przecież wszystko tam zrobione
W nd mamy chrzciny i jeszcze trzeba porobić jedzenie, a ja nawet nie mam kiedy na zakupy jechać. TZ miał mieć wolne od środy ale nie dostał urlopu
Normalnie jak ze wszystkim zdążę to sobie chyba medal zrobię

Wygadałam się, od poniedziałku będę miała więcej czasu
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 09:24   #2210
jo_asiek
Zadomowienie

ewacia, przystojniak z Seby a Ty jesteś super mamuśka!
anutka, kciuki za szczepienie Twój sen mnie rozbawił ale kiedyś miałam podobny o obudziłam się przerażona
matal, masakra z tą pracą TŻ u mojego męża też kasa miała być do 10, to ten już 10 z rana wydzwaniał czy na pewno będzie, a że nie było to dzwonił i 11 i 12 dopóki przelewu nie dostaliśmy

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Muszę przestać podczytywać, bo potem nie wiem co komu miałam odpisać...
też tak mam, zwłaszcza po nocnym podczytywaniu na półśpiocha

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Jo_asiek jak dziś nóżka Szymka?

Macie jakiś pomysł co zrobić z piersi kuraka na obiad? Coś pieczonego albo duszonego

Miłego dnia
z nóżką tak jakby trochę lepiej, bo zaczął ją podnosić (ale wyprostowaną) i zarzucać obie nóżki na szczebelki i przewijak tak jak do tej pory. Czasami ją zegnie na żabkę, ale nie do końca i zdecydowanie mniej niż prawą, tak jakby mu się jakiś przykurcz zrobił... czasami jak dotknę tą nóżkę, to po sekundzie ją spina... No ale jest lepiej niż było, więc mam więc nadzieję, że mu przechodzi i znów będzie fikał obiema nóżkami. W ogóle to zła trochę jestem, bo ponad miesiąc jeździmy na rehabilitację, ostro ćwiczymy i były naprawdę duże postępy, Szymcio się rozluźnił, zaczął nóżki w górze zgięte trzymać, a po tym cholernym szczepieniu tak jakby znów był spięty Oby to tylko chwilowe było...

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
to ja ostatnio mówię do męża, że niedługo Szymek dostanie kaszkę, a ten do mnie "nieeeee, przecież on taki malutki jeszcze jest", więc musiałam mu wytłumaczyć, że to o ekspozycję chodzi ehh synuś tatusia

Cytat:
Cześć.No i dzisiaj znowu się nie wyspałam. W sumie budziła się o 1, o 5 i o 8,ale długo ją w nocy usypiałam A przy moim przeziębieniu to jak strzał w kolano
Na szczęście Teściowie wrócili z wakacji (2 tygodnie ich nie było to nie miałam co liczyć,że ktoś mi ją weźmie na spacer) i dzisiaj Natalka idzie na spacer z Babcią, a ja po wczoraj mam zamiar nic nie robić. Zresztą i tak mam posprzątane prawie na błysk to tak mogę odpoczywać (jakoś nie potrafię odpoczywać w brudzie).

nocki współczuję

Najlepszego dla Tusi z okazji pół roczku

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

a jeszcze miałam pisać, że wczoraj mój mąż znów mnie zaskoczył - wrócił do domu z bukietem tulipanów tak bez okazji... aż miło, że ma takie przebłyski romantyzmu ale żeby nie było za słodko, to wieczorem pojechał na wschód i wrócił przed 3 nad ranem, wstał przed 7 obrażony na cały świat, że się nie wyspał, obudził mi Szymka i mnie wkurzał niesamowicie dosłownie wszystkim co robił i co mówił:/ Wychodząc do pracy przekupił mnie ruskim ptasim mleczkiem więc już mi nerwy przeszły
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 09:33   #2211
rusałka_1
Zakorzenienie

hej
u mnie dziś odrobinę lepiej. gorączka troszkę spadła ale gardło nadal boli.

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Co pan kurier na to? "Pffff".
to może się spotkamy tam gdzie jestem? Yyyyyyy jasne, wezmę krzesełko pod pachę, w drugą rękę wózek.... On zdziwiony: "A to nie jest lekkie?"............ to on zadzwoni później. Łaski bez.... Za parę minut dzwoni i pyta czy idę w stronę domu. Szłam. Doszłam pod blok zziajana, bo mam pod sporą górkę te 10 minut. Widzę auto, kuriera niet, to wchodze do bloku domyślając się, że poszedł pod drugie wejście (przy którym robią nowy chodnik i dziś jechałabym po piachu... ).
Jak wjrechałam windą na górę to zadzwoniłam i powiedziałam, że już jestem w domu i może zadzwonić domofonem to go wpuszczę. Zadowolony nie był. No ale przynajmniej wtargał mi to krzesełko na górę, spory, niewygodny karton. Miałam wrażenie, że jemu nie było wygodnie, ciekawe jak sobie wyobrażał, że ja to odbiorę kawałek od domu. A gdybym spotkała go pod blokiem to pewnie próbowałby mi go wcisnąć i pozbyć się problemu. O, nie nie!

Krzesełko jest piękne, przymierzyliśmy do niego Zuzię, podobało jej się, bardzo smakowite są ochraniacze od szelek No ale mogło jej się pomylic, bo tam są jabłuszka namalowane, może myślala, że już rozszerzamy dietę.
co za buc z tego kuriera

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za wszystkie kciuki! Jesteście niezastąpione Kamień spadł mi z serca, na szczescie wszystko jest ok. Tzn główka krzywa - na czubku i od urodzenia co wynika z ułożenia dziecka w brzuchu. Musiała mocno napierać na jakąś kość.
Z tyłu też jest lekkie spłszczenie od boku. No i to wszystko powinno się samo uregulować bo wiele dzieci tak ma, ale jedziemy zrobić specjalne zdjęcia i jeśli asymetria jest większa to będziemy nosić kask przez około 3-4 miesiące. Także kamień z serca, ufff

Przy okazji ważymy 7400g i mierzymy 66.5cm

bardzo się cieszę z wyników Poli
no i za wagę!

Cytat:

My dziś po szczepieniu. Trzecia seria poszła mniej problemowo niż poprzednie. Płaczu było mniej, humor i samopoczucie ok

Tak na marginesie, to ręce opadają jak w przychodni skąpią na jakieś drobiazgi sanitarne. Julkowi jak zwykle ciekło trochę krwi z ukłutych nóżek, tż poprosił żeby dać nam kawałek plastra do tych wacików. Pielęgniara podejrzliwie pytała czy na pewno leci krew z tych ranek i czy na pewno potrzebujemy A jak smok spadł na podłogę i chciałam go umyć, to okazało się, że tam w ogóle nie ma ciepłej wody. No śmiech na sali

Poza tym Julo waży 9600
za szczepienie i wagę

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Z Jaśkiem nie wiadomo dokładnie co... bo mamy chwilową gorączkę (może być od szczepienia), zaparcie, śmierdzące kupy w nietypowym kolorze i wysypkę, ale też w głupim miejscu - i to wszystko może być skutkiem jednej infekcji, albo być totalnie nie związane i mieć różne przyczyny
Mamy siki zbadać i będziem dumać. Na razie za to mamy nic do jedzenia nie wprowadzać i obserwować
A do ortopedy nie poszłam - nie zdążyłam - kolejny wolny termin 10 kwietnia
jak Jasio dziś się czuje?

Cytat:
mam giga doła

jako ze zablokowalo mnie po dzisiejszych cwiczeniach musialam szybko konsultowac sie z fizjoterapeuta...

jest gorzej niz zle... narazie na tydzien mam zakaz podnoszenia Macka i zakaz cwiczen

i niestety w przyszłym tygodniu lub jutro ide do neurochirurga umówić się na operacje kręgosłupa.

jestem załamana... koles obejrzał mój najnowszy rezonans i za głowe się złapał bo nie mógł uwierzyć, ze o wlasnych siłach przyszłam...
ja w sumie momentami tez nie wierze ze sie ruszam bo boli....... jak nie powiem co

ojej Tasiu! kciuki za twoje zdrowie!

Cytat:
Hubert ma gorączkę, zbijamy paracetamolem w czopku... Rano będę się do przychodni dobijala do pediatry, pomysli baba ze matka wariatka codziennie u lekarza...
Wczoraj w poczekalni była pani z córką 5 letnia i zwróciła uwagę na buzię małego, mówiła ze jej córką miała niedawno rumień zakaźny i podobne zmiany na buzi i ze teraz dzieci na to chorują i się przenosi drogą kropelkową...
kciuki dla Hubcia!
zapomniałam wczoraj napisac. Mój Jasio miał bardzo podobną wysypkę do Hubcia (tylko w ostrzejszej formie) dwa razy pamiętam jak nie mogłam na niego patrzeć, bo tak było mi go żal
Cytat:

obiecany wczorajszy sebus i jego pierwsza marynara

---------- Dopisano o 05:49 ---------- Poprzedni post napisano o 05:47 ----------

cudny przystojniak z Sebcia

Cytat:

Cytat:

A my dzisiaj na szczepienie, nie znoszę boję się

Najlepszego dla Tusi!!:roz a:

kciuki za szczepienie i dla ciebie zdrówka!

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 09:35   #2212
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Hej
Wstawałam dziś w nocy 3 razy człowiek się za szybko przyzwyczaja do dobrego Teraz Miłek śpi, a przed południem idziemy do przychodni z wszystkimi wynikami i mamy dziś drugie szczepienie na pneumo.
A tak z ciekawości, ile ta szczepionka kosztuje??

Zapisałam dziś Dawida przez internet do przedszkola i już mam stresa czy się dostanie

Cytat:
Ja nadrabię, ale przy okazji też napiszę, że Adaś ma pierwszy ząbek. Dziś zauważyliśmy, ale napewno ma od kilku dni.
gratulacje

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
2,5 letni chlopiec mial guza mozgu a lekarze go zle diagnozowali a wystarczylo zrobic tomograf. zrobili owszem ale za pozno, mial 10 cm guza i zmarl na stole a wmawiali rodzicom zakazenie pasozytami.
starszne
a ta druga sprawa? ja w ogóle nie oglądam ostatnio tv i nie wiem co się dzieje

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość

Ja długo przymierzałam się do kupna Tuli i w końcu nie kupiłam. Wzięłam o stówę tańszego Boba http://www.kangurkowo.pl/boba-nosidl...tern-lila.html Mam nadzieje, że będę zadowolona no i przede wszystkim, że mojej pannicy będzie wygodnie
jak przetestujesz to podziel się opinią

Cytat:
mam giga doła

tassia strasznie to brzmi, ale zdrowie najważniejsze, musisz się oszczędzać i poprosić kogoś o pomoc
tylko jak tu własnego dziecka nie podnosić?

Cytat:
Hubert ma gorączkę, zbijamy paracetamolem w czopku... Rano będę się do przychodni dobijala do pediatry, pomysli baba ze matka wariatka codziennie u lekarza...
Wczoraj w poczekalni była pani z córką 5 letnia i zwróciła uwagę na buzię małego, mówiła ze jej córką miała niedawno rumień zakaźny i podobne zmiany na buzi i ze teraz dzieci na to chorują i się przenosi drogą kropelkową...
lepiej chodzić codziennie niż czegoś nie dopilnować, a co oni sobie pomyślą to już ich problem
zdrówka dla Huberta

Cytat:
witam
jak zwykle ostatnio zasnełam z kom w ręce
wiec piszę co pamiętam
dziekujemy za wszystkie i gratulacje zaraz wrzuce obiecaną fotke
endżi zaskoczyłas mnie swoją decyzją ale sama też ostatnio o tym myśle nie wiem dlaczego po czym jednak stwierdzam że brakowałoby mi tego jestem uzależniona
asiek zdrówka
bajka równeiż zdrówka dla dziewczyn
i wszystkich
chorowitków
moje bojsy też zakatarzone właśnie sebkowi odciągałam nosek bo ledwo oddech łapał
tasssia dbaj o siebie bo kregosłup to poważna sprawa a operacja brzm ibardzo poważnie....bedzie dobrze
laryska nei wrzucaj tu takich śliczności bo sie na córkę za wcześnie skusze
gratuluję ząbelków ..u nas nic nie widać

i nie wiem co komu chciałam pisać to kara za spanie z kom zamiast męża
śliczny Sebulek, jak dorośle już wygląda w tej marynarce

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Ja was tez chcialabym prosic o magiczne kciuki bo dzis idziemy na szczepienie 5w1 i pneumo
oby nie bylo wielkiego krzyku
strasznie sie boje ostatnio tych szczepionek, ale odkladalam od 30 stycznia i trzeba isc
mam tylko nadzieje, ze Kubus jes kompletnie zdrowy

a wlasnie maly jak wstal na jedzenie to obudzil mnie z koszmaru.
snilo i sie, ze wazylam 103 kg
masakra, jak to dobrze ze to tylko sen
mocne
a sen rzeczywiście koszmarny, chyba bym śniadania nie zjadła ze stresu
a mnie się Motyl śniła i jakieś ubrania, tylko dokładnie nie pamiętam o co chodziło

Cytat:
Bajka a jak kaszel szczekajacy to nie krtan ?
Mam nadzieje ze nocka byla ok
A ja zaraz do lidla jade

u nas lidl od 8, mąż był o 8.15 a już rzeczy poprzebierane
ale kupił wszystko co kazałam

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2014-03-13 o 09:36
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 09:41   #2213
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Witam z poczekalni u lekarza,więc mam trochę czasu,żeby napisać.Na początek zdrówka dla wszystkich chorych mamuś i dzieciaczków,obyście szybko wyzdrowieli. Również gratulacje dla wszystkich maluszków konczacych kolejne miesiące.U nas chyba skok,bo mała jest bardzo absorbująca,nie zostanie chwilę sama,bo zaraz podnosi raban.Wczoraj obkupilam się w akcesoria do karmienia,nedlugo zaczynamy zabawę. A i Helenka wczoraj pierwszy raz się zachichrala na głos.Nie uwierzycie co ją tak rozbawiło.Strzelanie folii babelkowej Później przed kąpielą też udało mi się ją rozbawić i też się chichrala,więc mam nadzieję,że teraz będzie częściej się tak śmiać.No i dzisiaj moja kruszynka kończy 23tygodnie.Miłego dnia dziewczyny

widzisz, w końcu się udało super prawda?
Cytat:
Też jeszcze nic nie dajesz Emilce?Ja chyba zacznę na początku kwietnia

na razie nic nie daję, nawet samej wody jeszcze nie piła, tylko cyc
Stary 2014-03-13, 09:41   #2214
kaska87
Zakorzenienie

Motyl najlepszości dla Tuśki z okazji pół roczku

chyba zaraz będę musiała rzucić jajem w sąsiadkę- nie wiem czy dzisiaj do szkoły nie poszłą czy co (ma z 10lat) i biega po ogrodzie i śpiewa piosenkę Red Lips "to co nam było, co nam się zdarzyło, do ułożenia w gowie mam..." coś tam coś tam i drze jape na pół osiedla, a ja mam okna otwarte

Stary 2014-03-13, 09:46   #2215
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Ręcznie mydłem bambino na świeżo. Zaschnięte nic nie spiera.
Vanish,Sil ale musisz zaprawic odplamiaczem te 12 godz przed praniem co najmniej.

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
Co do avocado - też nigdy nie jadłam
Moj maz je z sola i pieprzem, ja nie lubie

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Czy Wasze dzieci też "zjadają" te puzzle piankowe??
Tak, dokladnie, wczotaj wyszlam na chwile do kuchni a on jedna trzecia maty zdemointowal i pozera.Chyba tylko po to mu ta mata, bo ciagle z niej ucieka.

Edytowane przez maharet1092
Czas edycji: 2014-03-13 o 09:47
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 09:46   #2216
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
ej, co jest

Gorgulku, a Miłosz umie pić z butelki/kubeczka?

dziewczyny, które dawały dzieciom jakiś antybiotyk
ile czasu lekarz kazał Wam odczekać przed zaszczepieniem?
2 tygodnie od zakończenia

Cytat:

chyba jesteś w lepszym nastroju, prawda?

Cytat:
nie kracz
spoko, Twojego Mikiego to nie dotyczy

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Nie jestem teraz w stanie nadrobić, przyznaję się od razu

Od poniedziałku sprzątam mieszkanie po remoncie i próbuję namówić TZ żeby wyniósł swoje narzędzia do piwnicy Jak nie wyniesie dzisiaj to ja to zrobię, ale tak że nic nie znajdzie.
I się dziś rano dowiedziałam że siostra TZ jak się nie będzie mogła dogadać ze swoją T. to do nas przyjedzie na te 3 dni, z mężem i 2 dzieci, tyle że ja tam mam robotę do soboty i nie mam kiedy się nią zająć I nie wyobrażam sobie 4 dorosłych i 2 dzieci na 44 m2.
TZ mówi że przecież wszystko tam zrobione
W nd mamy chrzciny i jeszcze trzeba porobić jedzenie, a ja nawet nie mam kiedy na zakupy jechać. TZ miał mieć wolne od środy ale nie dostał urlopu
Normalnie jak ze wszystkim zdążę to sobie chyba medal zrobię

Wygadałam się, od poniedziałku będę miała więcej czasu
o to masa roboty przed Tobą, tylko gości Ci brakuje w mieszkaniu
robicie sami chrzciny?

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 09:47   #2217
agusiowata
Zakorzenienie

Niewyspana jestem. Nie kładę się, bo zaraz pewnie dziecko znowu się obudzi.
Co sądzicie o body modelujące z lidla?
Stary 2014-03-13, 09:49   #2218
83monia
Zakorzenienie

ja dzis mam dzien zombiaka... pobudki o 22:30, pólnocy, 2, 4, 6 juz wstała a razem z nia kinia i nici z ew podania cyca i podrzemania...

kp to i lenistwo i nie wg mnie. lenistwo jak wszystko jest ok - dziecko ladnie je i nie ma rewolucji, a mleka duzo. ja przy kp to mialam cieta piers, 2x bylam (i jestem) na diecie bezmlecznej, dzieci jadly co 2h w dzien i w nocy... moze butla bylaby lepsza (chociaz syn potem pil z butli co 2h ). ogolnie - woel jednak piers bo mi szybciej i taniej.

a natala nadal jest obrazona na pepti

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 09:49   #2219
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Wogóle dziś mama kazała mi wybrać z rzeczy które zostawiłam co będę brała a co zawoże tutaj do mojego mieszkania, i tak patrzyłam na te moje ubrania rozmiar 36 i ja się pytam czy ja to jeszcze kiedyś ubiorę?
Ja juz w tym rozmiarze to powyrzucalam, bo 43 kilo to ja nie chce miec nawet, zle sie juz wtedy czulam.Aha, jednak dalej chudne, juz 3,5 kilo mniej
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 09:49   #2220
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
spoko, Twojego Mikiego to nie dotyczy
jego może nie,ale nastawiam się,że drugie dziecko da mi popalić jak wszystkie Wasze razem wzięte w końcu w przyrodzie równowaga być musi

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości