Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014 cz.26 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-18, 21:17   #241
KaEs
Wtajemniczenie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Witam się w nowym wątku

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 21:25   #242
mimi_77
Zakorzenienie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Witam się w nowym wątku Nie zauwazyłam go więc kopiuje posta ze starego

Na szybko wstawiam zdjęcia obrączek! Jesteśmy baardzo zadowoleni Wybaczcie , że na zdjęciach sa pomazane ale najchętniej bym ich już nie zdejmowała Są takie wygodne, że mimo szerokości nie czuć ich na palcu. Ciesze sie, że zdecydowaliśmy się na soczewkowe Moja 5 mm a TŻ 6 mm. I utwierdziłam się w przekonaniu, że nie będę nosić razem z pierścionkiem Nie patrzcie na moje krzywe paluchy

Idę Was nadrabiać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_6422.jpg (63,4 KB, 65 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_6423.jpg (60,4 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_6424.jpg (69,5 KB, 119 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_6425.jpg (70,2 KB, 95 załadowań)

Antosia 12.05.2015

Edytowane przez mimi_77
Czas edycji: 2014-03-18 o 21:37
mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 21:27   #243
Kaigara
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Mi też się podobają bardziej na jasnych włosach myślałam nawet o rozjaśnieniu włosów do ślubu, ale w jasnych mi jest chyba gorzej ...
Nie rozjaśniaj włosów, ładniej Ci w ciemnych, wtedy naprawdę zwracasz na siebie uwagę. Blond sprawia, że stajesz się mało wyrazista.

Cytat:
Napisane przez milka777 Pokaż wiadomość

hmmm jak sie poznaliśmy?? a dość skomplikowane, bo wypatrzylismy się na katolickim portalu randkowym, ale że nie mieliśmy przedłużonych kont to nie można było wiadomości wysyłać więc... na podstawie zdjęć i znajomości tylko swoich imion szukaliśmy się przez nk. Ja znalazłam profil Pawła i wymieniliśmy się numerami Gadu... i po miesiacu pisania przez GG postanowiliśmy się spotkać i tak Nam zostało do tej pory zaręczyny były dla mnie niespodzianką, bo przypadły w pierwszą rocznice zwiazku- dostałam duuużą a w niej był ukryty pierścionek a ślub będzie niedługo przed trzecią rocznicą w sumie większośc rzeczy już jest- zaczyna się przedślubna bieganina
Ale romantyczne!

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Co do uniformów zaręczynowych - chłopy mają "wyczucie" co do momentu - ja byłam w stroju kąpielowym, bez makijażu, z rozwianym włosem (bo opalaliśmy się na plaży). Z rozmów z koleżankami najczęściej pojawiające się zaręczynowe stroje - dres, piżama. Nigdy nie słyszałam o sukience lub innym eleganckim stroju kojarzącym się z tym podniosłym momentem
Coś w tym jest, szczególnie jak dalej czytałam Wasze opowieści zaręczynowe. :d

Cytat:
co do uniformów zaręczynowych - heh skąd ja to znam. Nocowałam u Narzeczonego w rocznicę i wyszłam z łazienki z tuurbanem na głowie... wtedy mi się oświaczył
Strój wyjściowy.

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
Ja na zaręczynach też nie byłam super ubrana. Miałam potargane od wiatru włosy i wyciągnięty sweter. A pod spodem kostium kąpielowy Budowaliśmy zamki z piasku i jak kopałam to wykopałam pierścionek w pudełeczku z piachu Wtedy TŻ się oświadczył później powiedział, że miał specjalną przemowę, ale niestety odjęło mu mowę z przejęcia i spytał tylko czy zostanę jego żoną
Ja nie zapamiętałam ani jednego słowa z "przemowy", taka byłam podekscytowana, że na moment zaręczyn chyba ogłuchłam.

Cytat:
Napisane przez zakrecona_kropka Pokaż wiadomość
Ja byłam ubrana normalnie bo szliśmy do kina w mikołajki:P i byłam bardzo wkurzona że mnie mój TŻ znowu podpuszcza bo już kilka razy tak robił że myślałam że dostane pierścionek i nic. najpierw chciał iść nie wiadomo czemu w miejsce gdzie się poznaliśmy ale ja byłam tak pewna że znowu sobie ze mnie kpi i chce mi dać co najwyżej czekoladki czy coś więc powiedziałam nie, potem byliśmy na kolacji ale było duużo ludzi i ciasno no i wkońcu wyszło na to że się oświadczył w lodziarni przed seansem i tak najlepsza była moja mama zadzwoniłam do niej w nocy tego samego dnia żeby się pochwalić i mówię "mamo w przyszłym roku wychodzę za mąż " a ona nieprzytomnym głosem "a skąd wiesz?" :P
Kochana mama

Cytat:
Napisane przez Le_lena Pokaż wiadomość
Dziewczyny wstawiam zdjęcie mojej sukni
Katalogowe - przód z bolerkiem i bez oraz tył no i moje moje moje

Mam nadzieję, że nikt znajomy nie znajdzie
Skąd masz takie piękne bolerko?
Bardo ładnie wyglądasz.

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Widzę, że był temat oświadczyn u mnie zamiary TŻ zdradziła jego mama i trochę on sam. Generalnie często się pytała tak w żartach kiedy w końcu TŻ mi się oświadczy, ale pewnego dnia wychodząc od niego padło pytanie: "Czy JUŻ dostałam ten pierścionek?" No i w głowie zagnieździła mi się myśl, że może jednak To było w okolicach świąt bożego narodzenia. Przed wyjazdem na sylwestra w góry TŻ rzucał teksty typu: weź sobie jakąś ładną sukienkę (sylwestra mieliśmy spędzić na stoku ), ładnie pomaluj paznokcie itd. Poskładałam jedno z drugim, no ale nie chciałam się jakoś mocno nastawiać. W sylwestra postanowiliśmy spróbować swoich sił na większym stoku niż dotychczas, no ale okazał się zamknięty Zmiana planów, pojechaliśmy w inne miejsce. Rzutem na taśmę udało nam się ustawić w kolejce do wyciągu, po nas zamknięto wejście. To był mój pierwszy wjazd na snowboardzie na wyciągu krzesełkowym, a facet mnie zatrzymał, bo miałam nie wpiętą deskę Zaczęłam się denerwować, bo TŻ pojechał, a ja zostałam na dole sama Normalnie panika bo jechałam jako ostatnia, sama i nie wiedziałam jak zejść z tego krzesełka z deską na jednej nodze Nogi miałam jak z waty. Wpięłam deskę, TŻ zapiął narty, podjechał do mnie, przytulił i wyciągnął pierścionek i zapytał czy zostanę z nim do końca życia wybrał taki moment w którym w ogóle bym o tym nie pomyślała. Ale pierścionek założyłam dopiero na dole, bo bałam się, że coś mi się z nim stanie w tych rękawicach a TŻ jak zjeżdżał na nartach to w pewnym momencie się wywrócił i mówił że nie wiedział na którą stronę upadać, bo w jednej kieszeni miał pierścionek a w drugiej małego szampana a potem była północ i fajerwerki na których się poryczałam ze szczęścia a później się śmialiśmy, że to wszyscy świętują nasze zaręczyny a nie sylwestra
Ale miła historia, podoba mi się szczególnie mały szampan w kieszeni. Ci faceci to mają czasem dobre pomysły!

Cytat:
Napisane przez basiczek24 Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedź, tyle się naczytałam że jednak odmieniałam te nazwiska, ale chciałam wiedzieć co Wy o tym sądzicie. Zdania są podzielone, jedni odmieniają, inni - nie.
Cytat:
Napisane przez wiosnaachtoty Pokaż wiadomość
U mnie w rodzinie niektóre nazwiska odmienione brzmiały źle bądź śmiesznie - z tego względu sama rodzina ich nie odmienia więc nawet nie w głowie były mi te odmiany - lepiej dostosować się czasem do rodziny niż do sztywnych zasad
Ogólnie wszystkie nazwiska się odmienia, taka jest specyfika naszego języka. Jeżeli ktoś nie odmienia nazwiska/nie życzy sobie tego to go nie odmieniamy, mimo że zasady polszczyzny mówią co innego. Jest to zrozumiałe, bo jak ktoś się nazywa np. Głąb to lepiej brzmi Anna i Jan Głąb niż Anna i Jan Głąbowie. Może to nie jest aż tak mocno drastyczny przykład, ale nie mam lepszych pomysłów.
Kaigara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 21:34   #244
annic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość

Na szybko wstawiam zdjęcia obrączek! Jesteśmy baardzo zadowoleni Wybaczcie , że na zdjęciach sa pomazane ale najchętniej bym ich już nie zdejmowała Są takie wygodne, że mimo szerokości nie czuć ich na palcu. Ciesze sie, że zdecydowaliśmy się na soczewkowe Moja 5 mm a TŻ 6 mm. I utwierdziłam się w przekonaniu, że nie będę nosić razem z pierścionkiem Nie patrzcie na moje krzywe paluchy

Idę Was nadrabiać
Gratulacje
Zazdroszczę, my jeszcze nie mamy zamówionych, może w czwartek pójdziemy jeszcze dla formalności obejrzeć jakieś i wrócimy do wybranego obecnie jubilera.
Mi osobiście bardziej podoba się sama obrączka bez zaręczynowego ze względu na szerokość twojej obrączki. Ja będę nosić razem i celuję w 3-3,5mm. Ale to ja Ważne że tobie się podoba
annic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 21:39   #245
mimi_77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annic Pokaż wiadomość
Gratulacje
Zazdroszczę, my jeszcze nie mamy zamówionych, może w czwartek pójdziemy jeszcze dla formalności obejrzeć jakieś i wrócimy do wybranego obecnie jubilera.
Mi osobiście bardziej podoba się sama obrączka bez zaręczynowego ze względu na szerokość twojej obrączki. Ja będę nosić razem i celuję w 3-3,5mm. Ale to ja Ważne że tobie się podoba
Dziękuję Tylko, że ja NIE bede nosić bo mi sie osobiście to moje zestawienie nigdy nie podobało z tego względu co napisałas - za szeroka.

Antosia 12.05.2015

Stary 2014-03-18, 21:40   #246
Kaigara
Rozeznanie

Cytat:

Idę Was nadrabiać
Ładne obrączki, podobają mi się takie płaskie
Chyba faktycznie obrączka jest zbyt szeroka do noszenia razem z pierścionkiem. Ale można nosić osobno i też będzie ładnie.
Kaigara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 21:41   #247
mimi_77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kaigara Pokaż wiadomość
Ładne obrączki, podobają mi się takie płaskie
Chyba faktycznie obrączka jest zbyt szeroka do noszenia razem z pierścionkiem. Ale można nosić osobno i też będzie ładnie.
Dziękuję

właśnie zauwazyłam, że w moim poście zjedzone są kropki i emoty

Antosia 12.05.2015

Stary 2014-03-18, 21:42   #248
basiczek24
Wtajemniczenie

Cytat:

Idę Was nadrabiać
Super, że już macie obrączki

Jestem mamą
basiczek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 21:44   #249
annic
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję Tylko, że ja NIE bede nosić bo mi sie osobiście to moje zestawienie nigdy nie podobało z tego względu co napisałas - za szeroka.
Aj, ślepa jestem faktycznie napisane że nie będziesz, zwalam winę na późną porę i wadę wzroku
annic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 21:45   #250
Magheru
Raczkowanie

Cześć w nowym wątku.

Dziś jakoś ospale, więc nie nadrabiam, tylko szukam wisiorka na ślub. Sęk w tym, że nie ma we właściwym kolorze
Stary 2014-03-18, 21:48   #251
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez weselna01 Pokaż wiadomość
Co do zaręczyn - ja miałam w Dark Restaurant, także najpierw usłyszałam w ciemności kelnerkę jak mówi: "Oh! Gratuluję!" (mają tam noktowizory na oczy) a na moją zdziwioną minę się zmitygowała: "Ojej, bo Pani jeszcze nic nie wie...".

Pierścionek zobaczyłam dopiero jak grzecznie zjadłam przystawkę, obiad i do tego wypiłam soczek :P
Ale fajna historia z Dark Restaurant i ciekawa historia! Co prawda ja bym kelnerkę osobiście zamordowała za "spalenie" niespodzianki, ale sama idea dark restaurant świetna

Cytat:
Napisane przez positive rebel Pokaż wiadomość
Witam w klubie Mi też się stopa z 40 do 39 skurczyła A w Deichmanie to w ogóle 38 mam
Deichmann to w ogóle ma chore rozmiarówki, u nich noszę zakres od 40 do 38, a raz nawet 37 pasowało! Standardowo jednak 39, zimowe 40

wenedka, przykro słyszeć takie newsy, mam nadzieję, że wszystko się ułoży i dobrze skończy...

Cytat:
ps moja suknia będzie prawie identyczna jak ta- myślicie, że ta fryzurka pasuje? tylko nie wiem, czy nie wygląda lepiej na ciemnych włoskach, a ja mam rozjaśniane a i chcę taki makijaż jak na zdjęciu, a bukiet tego typu ale zamiast róż chcę frezje bo je uwielbiam
Myślę, że fryzura pasuje, choć ja osobiście nie przepadam za tego typu ślubnymi Za to bukiet i makeup piękne, Katosu to mistrzyni, a tu widzę jej oko

Cytat:
Napisane przez zakrecona_kropka Pokaż wiadomość
(...) i byłam bardzo wkurzona że mnie mój TŻ znowu podpuszcza bo już kilka razy tak robił że myślałam że dostane pierścionek i nic.
Ja miałam tak samo, TŻ mnie nie podpuszczał, ale ja dość długo czekałam i w końcu straciłam nadzieję, więc jak powiedział "mam tu dla ciebie coś małego..." i sięgnął za pazuchę to mi przez myśl nie przeszło, że to pierścionek! Tzn. bardzo tego chciałam, a równocześnie myślałam "tylko nie waż się dać mi żadnej pierdoły, bo nie wtrzymam!"
A tekst mamy genialny

Cytat:
Napisane przez Le_lena Pokaż wiadomość
Dziewczyny wstawiam zdjęcie mojej sukni
Katalogowe - przód z bolerkiem i bez oraz tył no i moje moje moje

Mam nadzieję, że nikt znajomy nie znajdzie
Piękna suknia! I cudownie w niej wyglądasz! Świetny fason i materiał, aż żałuję, że nie zmierzyłam żadnej w tym stylu... boska, klasyczna i oryginalna zarazem!

Cytat:
Dziewczyny, jak pisałyście w zaproszeniach, chodzi mi czy odmieniałyście nazwiska?? Głowa mnie aż z tego boli Nie wiedziałam, że będzie z tym tyle problemów, ale chyba trzeba odmieniać, co?? np. Sz. P. Pachów czy Sz. P. Bortlików. Wiem, że kiedyś było o tym pisane jak się jeszcze udzielałam częściej, ale kurcze nie pamiętam jak pisałyście Korzystam z tej strony: http://www.odmiana-nazwisk.waw.pl/ to chyba dobrze mi odmienią
Ja odmieniam, jak jedna z dziewczyn napisała - język polski jest fleksyjny i wg jego zasad nazwiska się odmienia nawet jak głupio brzmią.

Cytat:

Idę Was nadrabiać
Gratuluję, piękne! Taka prostota najlepsza
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 21:50   #252
iza1336
Raczkowanie

hej... witam się nieśmiało w nowym wątku.

mimi piękne obrączki, my chcemy własnie takie zamówić jak pojadę do tż.
iza1336 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 21:58   #253
mimi_77
Zakorzenienie

Cytat:
Super, że już macie obrączki

Cytat:
Aj, ślepa jestem faktycznie napisane że nie będziesz, zwalam winę na późną porę i wadę wzroku
Nic się nie stało Kochana

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość

Gratuluję, piękne! Taka prostota najlepsza

Cytat:
Napisane przez iza1336 Pokaż wiadomość
hej... witam się nieśmiało w nowym wątku.

mimi piękne obrączki, my chcemy własnie takie zamówić jak pojadę do tż.

Dziękuje

Lece spać, nie nadrobie jednak. Remont trwa a już zapowiada się jego przedłużenie - oprócz kuchni weźmiemy się za odświeżenie pokoi (jesli przedłużą mi umowe o pracę i będzie kasa). Także dobrej nocki

Antosia 12.05.2015

Stary 2014-03-18, 21:59   #254
docik10
Zakorzenienie

positive rebel
Śliczny Chyba pokażę go mojej MUA. Mogie??

Moją inspiracją do makijażu ślubnego było to zdjęcie... Jest ono też skradzione od któreś z Was
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg img_4565_1 (1) (1).jpg (79,8 KB, 71 załadowań)
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 22:10   #255
adziia13
Rozeznanie

wróciłam z nauk
zabijcie mnie, ale nie nadrabiam - jestem wykończona
1h z księdzem, 4h z Panią.
Nie było tragicznie, ale jakaś taka wypluta się czuję, z sieczką w głowie.
Całe szczęście, że takie ekspresowe te nauki miałam, bo ani godziny więcej bym nie zniosła.
adziia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 22:11   #256
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
positive rebel
Śliczny Chyba pokażę go mojej MUA. Mogie??

Moją inspiracją do makijażu ślubnego było to zdjęcie... Jest ono też skradzione od któreś z Was
Piękny bardzo mi się podobają takie właśnie makijaże - dobry wybór

Mam takie pytanie do dziewczynek które mają dekolt w serduszko i pas wysadzany kamyczkami: Czy zakładacie jeszcze naszyjnik? Bo nie wiem czy jak będę miała ozdobę we włosach, kolczyki, bransoletkę i i pas to czy z naszyjnikiem nie będzie tego "za dużo"???

Edytowane przez iliy
Czas edycji: 2014-03-18 o 22:13
iliy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 22:13   #257
Magheru
Raczkowanie

http://www.rjp.pan.pl/index.php?opti...azwisk-&catid=.
http://www.rjp.pan.pl/index.php?opti...kowe&Itemid=58
http://www.rjp.pan.pl/index.php?opti...kowe&Itemid=58
itd.
Odnośnie odmiany nazwisk posiłkuję się stanowiskiem Rady Języka Polskiego, szczególnie przy tych obcojęzycznych.

Zawsze mi się podobało używanie nazwisk w formie określającej stan cywilny np. Rodziewiczówna, Zalewszczanka, Dragówna itd.

Gorzej po ślubie, bo końcówka -owa nawet z ładnego nazwiska robi "krowę" np. Jędrzejowa. Tylko nazwiska ze -ski zostają ładne, dlatego biorę dwuczłonowe, bo człon odmężowski właśnie na -owa by się kończył

Edytowane przez Magheru
Czas edycji: 2014-03-18 o 22:21
Magheru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 22:15   #258
201604261006
Konto usunięte

mimi ładne obrączki! Gratki

Ja na zaręczyny bylam ubrana w zwykłe spodnie szare, koszulkę i sweterek. Piliśmy wódkę na plaży na naszych pierwszych wakacjach Tż mówi że polewa, ja się odwracam a on klęczy
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 22:15   #259
docik10
Zakorzenienie

Ja już mykam do łóżka za bardzo mnie wciągacie. Czasami mam takie dni, że mało co się udzielam, ale za to was podczytuje. Jak uda mi się ogarnąć papiery jutro w biurze to dołączę do Was
Życzę miłej nocki, dobranoc
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 22:22   #260
rabbitka
Rozeznanie

O borze sosnowy, alezescie rozpedzily moje panie

Nadrobilam tak po lebkach.
Docik piekny makijaz! Twoje rzesy zazdraszczam!

Positive_rebel z finalowej dwojki jak dla mnie nr 2

Mimi bardzo fajne obraczki! Super sie prezentuja

Ysia jasne ciemne i rudosci ale rozumiem bo mnie troche blond kusi, mialam kiedys platyne ale co 3 tygodnoe farbowanie bo mnie odrosty wkurzaly!

Le_lena piekna suknia, gratulacje

Cude a to Ci siostra, a jej facet jest z UK? Bo jak tak to pewnie dlatego jego chce pierwszego na zaproszeniu, bo tam zwyczajowo facet pierwszy, a wg stareje etykiety to jak sa malzenstwem to nawet pisze sie Mr. & Mrs. John Smith

Ja na zareczynach bylam w dzinsach i tshirce :p ale wlosy mialam ladne bo prosto od fryzjera a TZ oswiadczyl sie na naszej kanapie

W ogole umowilam sie na czwartek na HD brwi to pochwale sie efektem, ale mam test alergiczny na ramieniu i wygladam jak jakis kosmita przez to :p

Sent from my iPhone using Tapatalk

18.6.14

rabbitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 22:24   #261
czekooczekolada
Zakorzenienie

ale piękna kobita

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-03-18, 22:31   #262
Le_lena
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iliy Pokaż wiadomość
Le_lena piękna sukienka
Dziekuję

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Jezu, jaka piękna pochwsl sie gdzie, co i jak, i za ile? jest oblędna mam syrenke, ale po obejrzeniu Twojej juz chyba nie chce jest przeboska
Dziękuję ogólnie mierzyłam już chyba każdą dostępną w Warszawie i do tego wszystkie tiulowe - a ta... no przepadłam i mimo, że zostawiłam ją sobie do przymiarki na czwartek (z koleżanką) a poszłam oglądać inne to i tak po nią wróciłam bo już inne mi się nie podobały
Syrenkę też dzisiaj zakładałam i wyglądałam całkiem, całkiem - ale ta... jakby to ująć 'odzwierciedla mnie'.
Pani z salonu stwierdziła, że widać, że jest moja bo ja chyba taka wrażliwa i że aż chwyta za serce wiem, że one są od tego, żeby chwalić - ale wierzę w jej szczerość bo suknia już była zadatkowana gdy to powiedziała

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
Le_lena

piękna, taka delikatna
Dziękuję Zdecydowanie delikatna - i będzie do niej pasowała moja koncepcja z prostymi białymi mini gerberkami

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość

Bardzo ładna sukienka
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
bardzo ładna, gratulacje
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez paula600324 Pokaż wiadomość
Śliczna
Na innych osobach bardzo podobają mi się bolerka ale jak sama takie założyłam to od razu było na nie Powiedziałam, żeby Pani nawet się nie trudziła zapinać z tyłu, bo źle się w tym czuję
Dziekuję A widzisz, ja od razu wiedziałam, że bolerko / rękawek być musi.
Niestety ale moja skóra na rękach po odchudzaniu jest mało jędrna i mimo wielkiej przemiany i dumy z tego co osiągnęłam - niektórych miejsc na swoim ciele zdecydowanie się wstydzę - numerem jeden wstydliwych cześci ciała są właśnie ręce

Cytat:

Le_lena cudna sukienka i jak leży, mogłabyś już w niej wyjść z salonu
Dziękuję ja wiem, że Wy to wiecie - ale na żywo rzeczywiście - mogłabym już w niej iść do ołtarza

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość

Le_lena slicznie wyglądasz! Dobry wybór!
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez Kaigara Pokaż wiadomość
Skąd masz takie piękne bolerko?
Bardo ładnie wyglądasz.
Dziękuję Bolerko jest 'w zestawie' tzn. ten model od razu Pani pokazała do sukni - kupiony w tym samym salonie.
Mogę dać namiary na PRIV

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Piękna suknia! I cudownie w niej wyglądasz! Świetny fason i materiał, aż żałuję, że nie zmierzyłam żadnej w tym stylu... boska, klasyczna i oryginalna zarazem!
Dziękuję Twoje słowa idealnie obrazują to co ja mam w głowie na jej temat. Jestem zakochana

Cytat:
Napisane przez rabbitka Pokaż wiadomość
Le_lena piekna suknia, gratulacje
Dziękuję

Raz jeszcze dziękuję Wam wszystkim Upewniłyście mnie w mojej decyzji , że dobrze wybrałam - nie mogę się już doczekać przymiarki kolejnej za miesiąc - w butach i biustonoszu (tych na ślub)
Padłam, przepadłam jak w niej stanęłam! Motylki w brzuchu i te sprawy Aaaaale jestem szczęśliwa
Mam nadzieję, że podziękowałam wszystkim i zacytowałam wszystkie posty
A teraz usuwam zdjęcie - tak na wszelki wypadek, jakby TŻ zaglądał
I muszę się pochwalić, a właściwie Panią która się mną zajęła. Jako jedyna wzięła w ręce wsuwki i podpięła mi włosy - bo były czesane wiatrem! Zrobiła mi na szybko - całkiem przyjemną fryzurkę

Edytowane przez Le_lena
Czas edycji: 2014-03-18 o 22:36
Le_lena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 22:36   #263
Kate Noir
Zakorzenienie

Hej Wchodzę po pracy na wątek i patrze - ooo tylko 4 strony Doipero później przyuważyłam nowy wątek z dodatkowymi 7

Gratuluję sukien ślubnych! Są piękne!

Dzięki wszystkim za gratki! Spróbuję wszystkim odpisać, ale niestety część mi się nie zacytowała Wykupiliśmy jeden bagaż rejestrowany, więc któraś się zmieści Ale uprzedzam, że zdarza nam się spać na plażach i dworcach

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
Kate, nie lubie Cie... Peru? Umarlam wlasnie
Wenedka, jak coś to są jeszcze bilety! http://www.mlecznepodroze.pl/2014/03...wa-poludniowa/

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Umarłam Będziecie mieć piękną podróż
Ja mogę jechać jako Twój trener personalny, ze mną napewno zdobędziesz Machu Picchu !
okok! Jak na razie dostaję zadyszki jak mam wejść po schodach na 6 piętro- z ciekawości dzisiaj sprawdziłam

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
Kate Noir - zazdroszczę Peru z jakiego biura jedziecie? Może już pisałaś, ale widocznie mi umknęło
Sami będziemy wszystko organizować Jak na razie mamy kupione prawie wszystkie loty, poza jednym odcinkiem Waw-Malaga. Podobno jest tam w miarę tanio.

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
zakrecona_kropka
Kate Noir Muszę Ci pogratulować takiej podróży poślubnej - na pewno będzie niesamowicie Wyruszacie od razu po ślubie, czy celujecie w tamtejszą wiosnę/lato?
Dzięki Lecimy na 2,5 tyg miesiąc po ślubie, czyli w połowie września Powinno być ok 20stC

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Obejrzałam tylko początek i wymiękłam

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
U nas poprawiny zaczynają się właśnie o 14 - tak poradził nam właściciel sali. Podobno zazwyczaj kończą się o 20. Wierzę mu na słowo, ostatecznie on w sezonie wesela organizuje co tydzień, a ja byłam w całym moim życiu na sześciu
Czyli może to być nawet dobry pomysł Ja byłam tylko na 3 weselach odkąd skończyłam 5 lat

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Co prawda jako piosenkę wymyślił sobie "Pomiędzy niebem a piekłem" Huntera, która się kompletnie nie nadaje, ale zawsze to jakiś początek
Małymi kroczkami do przodu. Mój często jest na "nie", ale zauważyłam, że jak dam mu czas na oswojenie się z jakimś pomysłem, to później już chętniej do tego podchodzi.

Edytowane przez Kate Noir
Czas edycji: 2014-03-18 o 22:45
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 22:38   #264
cikulada
Zadomowienie

Witam się w nowym wątku

Chciałabym Wam podziękować w sprawie wyjaśnienia mi co mogę załatwić sama a co z TŻ Poza tym rozpisałyście się dzisiaj niemiłosiernie Weszłam na stary wątek, patrzę a tu mam tylko 4 strony do nadrobienia, zadowolona zaczęłam czytać co napisałyście i nagle doznałam olśnienia że chyba założyłyście nowy wątek. Patrzę na ostatnią stronę i rzeczywiście miałam rację a na nowym wątku mam 9 stron do nadrobienia W związku z czym wybaczcie ale zrobię to jutro bo dzisiaj już nie dam rady Dopracowywaliśmy z TŻem listę gości żeby można było wkrótce zamówić zaproszenia. TŻ musi się jeszcze dowiedzieć jak mają na imię żony jego kolegów z pracy i wreszcie będziemy mogli odhaczyć kolejną rzecz

cikulada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 22:48   #265
rossifumi
Raczkowanie

Dziewczyny, jesteście niemożliwe, cały wieczór spędzony na przeczytaniu postów tylko z jednego dnia Jak tak dalej pójdzie, to zamiast organizować wesele będę siedzieć przed komputerem

Moje zaręczyny warto wspomnieć: Luby obiecał kupić mi charmsa do branzoletki w prezencie urodzinowym. W dzień przed urodzinami poszliśmy na szybkie zakupy spożywcze do pobliskiej galerii handlowej, tam siłą zaciągnął mnie do Apartu i kazał wybierać zawieszkę, mimo że upierałam się, że chcę niespodziankę. Po minucie wybierania mało subtelnie popchnął mnie w kierunku gablot z pierścionkami i zapytał: "A z tych, to który byś chciała?" I to by było na tyle.

Przypomnę, że mój Luby preferuje wesele w McDonaldzie. Megaromantyk mi się trafił.

Wasze sukienki obłędne! Mam nadzieję, że mi samej uda się znaleźć tą właściwą. Jestem strasznie niezdecydowana. Co wchodzę do jakiegoś sklepu, to znajduję "tą jedyną". Potem idę do następnego i znowu mam nową faworytkę. Do czasu jak nie pójdę do innego. I tak w nieskończoność.....
rossifumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 22:52   #266
weselna01
Zadomowienie

Dziewczyny - dziękuję za miłe słowa i jednocześnie się żegnam. Nie dam rady udzielać się w ten sposób na forum. Zostawiam komputer na 3 godziny i mam pewność że jak wrócę, to będę miała 3-4 strony czytania. Chyba lepiej czuję się w konkretnych wątkach tematycznych - mam też straszne ciśnienie, żeby każdej dziewczynie odpowiedzieć na każdy post, żeby nie czuła, że przechodzi bez echa lub jest pomijany a z kolei wolę wyłapywać wątki, gdzie mogę rzeczywiście coś poradzić, podpowiedzieć itp. i nagle wychodzi na to, że piszę relatywnie mało

Także pewnie spotkamy się na forum w oddzielnych wątkach

Mam też wrażenie, że duża ilość postów wynika z chęci dostania się do klubu, a ja dopiero w połowie pisania tutaj zrozumiałam, że jakieś zamknięte kluby istnieją a nie odczuwam potrzeby, żeby się gdzieś dostać Osobiście nie preferuję takich rzeczy. Także do zobaczenia na innych wątkach dziewczyny!
weselna01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 22:54   #267
wenedka
Zakorzenienie

Mój chop nieformalnie chyba oświadczył mi się po drodze do sklepu chyba i dostał kosza wtedy- nie chciałam brać ślubu na studiach Ale powiedziałam, że mu się przypomnę W sumie, to żadne z nas nie jest pewne, jak to do końca było, bo oboje wiedzieliśmy, że ślub będzie od dawna

Po studiach zaplanował zaręczyny u moich rodziców. Był lipiec, siedział na balkonie bez koszuli, aż w końcu o 22. założył koszulę i wyszedł do mojej mamy ze storczykiem i butelką Chopina dla mojego taty
Ja byłam już wtedy w pidżamce Romantisch
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 22:55   #268
marlenqa22
Zadomowienie

Jejku nie było mnie parę dni a tu nowy wątek

Także witam się

Gratuluję wszystkich załatwionych spraw!

Ja muszę się pochwalić, że:
a) zaproszenia wypisane!
b) kurs małżeński zrobiony- dzisiaj otrzymaliśmy zaświadczenie
c) poradnia zamówiona- okazało się że jest w parafii Tż i tylko dwa spotkanka pierwsze w niedzielę i następne na początku kwietnia
d) w następnym tygodniu jedziemy po obrączki, zamawiamy wiązanki, oraz rezerwujemy podróż poślubną

To chyba tyle

PS. czuję po kościach że chyba szef mnie wywali, jest coraz bardziej chamski i niemiły wobec mnie, ciągle robię coś nie tak według niego.. No nic trudno, szukam już czegoś innego, mam nadzieję że jakoś mi się ułoży

1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 23:03   #269
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez positive rebel Pokaż wiadomość
Dziękuję za opinie w sprawie bransoletek.
A teraz prośba o głosowanie na dwa zestawy :
Nr 1 ażurowy
Nr 2 z kamyczkiem
z kamyczkiem wg mnie!

Cytat:

Idę Was nadrabiać
O kurde! Zupełnie jak nasze! I jeszcze pierścionek masz bardzo podobny do mojego
Nie muszę chyba pisać, że piękne, bo to się rozumie samo przez się

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 23:17   #270
paula600324
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość

Wenedka, jak coś to są jeszcze bilety! http://www.mlecznepodroze.pl/2014/03...wa-poludniowa/

Sami będziemy wszystko organizować Jak na razie mamy kupione prawie wszystkie loty, poza jednym odcinkiem Waw-Malaga. Podobno jest tam w miarę tanio.
Zdradzisz ile kosztowały bilety te które już macie, oprócz Waw-Malaga w obie strony?

Podziwiam Was, że sami to wszystko organizujecie. Noclegi też już macie wybrane czy będziecie wybierać dopiero na miejscu?
Ja bałabym się organizacji takich wakacji Wolę zarezerwować w biurze podróży, organizują lot dla całej grupy ludzi, zawiozą do hotelu, odbiorą, zawiozą na lotnisko, jest rezydent, który zawsze pomoże a tak to samemu
paula600324 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości