|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
Cytat:
teraz juz wodę lub kompot ( np. dwa jabłka, sliwka ) Cytat:
Cytat:
wypas, ja to jednak maltoł kulinarny wróciłam z zebrania wściekła, zresztą chyba wszyscu rodzice, klasa zdolna, najwyższa średnia w szkole, egzamin próbny napisali źle-średnia 63%, wszystkie klasy z niskimi- no ale.... co sie dziwic jak matematyka lezy i kwiczy, my dzieciom tłumaczymy, bo matematyczka ma w dupie. Egzamin za dwa tygodnie, a oni nie przerobili rownań, procentów, liznęli ułamki i zaczynają geometrię.....a zadania z tego są. Polski- podstaw brakuje, dzieci nie piszą wypracowań, nie ma podanych podstawowych informacji co mają zawierać określone formy (zgodnie z normami).....ech szkoda słów..... I najgorsze jest to,ze nic nie mozemy zrobic bo do 1 kwietnia nie nadrobią z nimi, wiec my wszyscy w domu musimy ćwiczyc, tłumaczyc, rozwiązywać. ☠☠☠☠a no!
|
|
#4862 |
|
MBZ♥
|
Pani dawaj przepisy na te wspaniałości
![]() Zoś najczęściej pije wodę, potem koper włoski, lipa, melisa i kompoty-ale to na przemian. Alliw o widzisz wypróbuję taką butelkę mi zostało okno w pokoju w Zosiowym ale to machnę w sobotę jak Mąż będzie ![]() a Tobie dużo mocy na te oknasy ![]() Do mnie Oliwka pisała wczoraj, mam nadzieję, że się pojawi niedługo ![]() Despa. o masakra
Edytowane przez BYou Czas edycji: 2014-03-20 o 20:20 |
|
|
|
#4863 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4864 |
|
MBZ♥
|
A jeszcze pisałyście o tatu: mam jeden tam gdzie plecy kończą swą szlachetną nazwę
![]() chciałam jeszcze na karku ale nie mogę wymyślić wzoru-Mąż mi radzi kod kreskowy |
|
|
|
#4865 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co tam masz wytatuowane? strzałkę ?w dupie mają te dzieciaki
|
|
#4867 |
|
MBZ♥
|
Nestelle jeszcze doczytałam o tym prezencie nieszczęsnym:/ przykre takie zachowanie
tak jak piszesz, urodziny jeden prezent dla Solenizanta-pewnie wcześniej bym tłumaczyła, dlaczego tak. Ale na dzień dziecka, mikołajki dla każdego-choćby kolorowankę, książeczkę-symbol.Kasiu Milusiowa jeszcze kilka słów do Ciebie ja czasem czuję się bardzo samotna ale jednak w myslach i w sercu mam to, że w piątek przyjedzie On-i powtarzam byle do piątku. Wiem, że jest Ci ciężko i masz chwilę zwątpienia ale proszę Cię uwierz w to, że jesteś dla Milusia najlepszą Mamą pod słońcem---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Despa! Przywołuję Cię do porządku Zbereźnico jest przed 22 strzałkę to z przodu można mieć tribala mam
|
|
|
|
#4868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4869 |
|
Zakorzenienie
|
BYOu
Ad 1 - za szczepienie - piekne wyniki Zosi Ad 2 - padlam z tatto - strzalka w dol - kod kreskowy UWIELBIAM wasze poczucie humoru Ad 3 - ALLIW - tylko 12 oknien PIKUS - oliwka ma tyle na parterze ( jesli dobrze pamietam ) hihi. DESPA - po☠☠☠any system jak NIC ...!!! Trzymam za Oli na pewno sobie dobrze poradzi. TROLLA .?chyba ty sie pytalas milus pie WSZYSTKO - oprocz Wody ...!!! ------ Cieszie sie iz udalo mi sie Was rozsmieszyc przeczytalam dzis kawal na FB - sprobuje go "skopiowac" z mej pamieci Putin i Obama poddali sie Hibernacji na 100 Lat / po odmrozeniu pedza szybko do kiosku by poczytac o terazniejszym swiecie. Podczas czytania, Putin zaczyna sie smiac, Obama sie pyta - ej Waldi z czego sie smiejss.? Putin na to radosnym glosem " - pisza ze Rosja odyzskala Alaske Nagle Obama zaczyna sie smiac, i Putin go sie pyta: - a ty Barack z czego tak rzssysz.? Obama podaje mu gazete i mowi czytaj strone glowna " na granicy Polsko-chinskiej dalej spokojnie" -------- I Milus spi dalej .... !!!!! Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#4870 |
|
Zadomowienie
|
hej!
jestem Kwiatuszku- a dziękuję u mnie już końcówka, została mi tylko chrypka z rana i dziś ostatnia tabletka do wzięcia na szczęście już za nami to paskudztwo no i najważniejsze Ewunia nie załapała! uffff wielkie uff! dużo zdrówka dla Ciebie i spóźnione życzenia wszystkiego naj naj BYou- też zaległe dla Zosieńki- wszystkiego najjjjjj! Kasia- dla Milusia wszystkiego najlepszego! Moderna- za kroczki Marcelka ![]() moja Ewa też już poczynia pierwsze próby dziś chyba jej się coś pomyliło bo chodziła do tyłu też spaceruje sobie koło łóżka trzymając się rączką albo zaczepia mnie żebym z nią chodziła zwiedzać..byłam dziś u dermatologa i dostałam tabletki Urtimed i maść Alfason Cresa plus za 4 tygodnie do kontroli.. moja wizyta trwała dosłownie może z 3 minuty.. Pani dr jakaś mało wylewna.. ani diagnozy (może za wcześnie na to) ani wytycznych/rad mam tylko nadzieję, że mi pomogą te specyfiki ![]() i mąż mi zakupił Mamagluck ja tez mam tatuaż, na karku maleńkie gwiazdki chcę zrobić kolejny ale potrzebuję jeszcze czasu żeby dokładnie przemyśleć.. no i kasy bo jednak tatuaże tanie nie są.. przyznam się, że tez trochę "zescarleciałam" wyszorowałam wczoraj piekarnik metodą na Strippi, dzis łazienka i na jutro mam plany okno w korytarzu.. no ale okres nadciągał więc to wszystko tłumaczy i wiecie co.. chyba należę do grona tych szczęśliwych kobiet, którym po porodzie zmniejsza się okres.. już mnie nie zalewa i bóle mniejsze (oby tak zostało) i w ogóle za dużo piszecie.. |
|
|
|
#4871 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#4872 |
|
Zadomowienie
|
hehe to ja nabiję +1 wiadomość
mam nadzieję,że do rana wam się uda ![]() Jutro idziemy rano na kontrolę z Hanią, zobaczymy co pani doktor powie, czy już gardło jest OK. Trochę mnie niepokoi taki jakby nieprzyjemny zapach z ust Hani czasem, oby tam czegoś nie było jeszcze eeeech Waszym pociechom zawsze ładnie pachnie z buzi? a np w nocy to jak?
|
#4873 |
|
MBZ♥
|
![]() Bzinko za wizytę![]() Jak się Zosi odbije po jedzeniu to mleczko czuć Jola, oby pomogły ![]() Moja sis ma za uchem gwiazdkę, na stopie napis, na drugiej serce-ale narząd, a nie znany kształt. |
|
|
|
#4874 |
|
Zakorzenienie
|
No HALLLO
Tez dzis zescarletcialam wytrzepalam dywan - zamiotlam ( nadal nie mam workow do odkurzacza ) wszystka podloge ( procz sypialni gdzie Milus SPI DALEJ ) po czym umylam ladnie na kleczkach - spocilam sie jak swinia. Prysznic i moge isc spac. Choc nie wiem ile czasu mi zostalo - nim Emilian postanowi sie obudzic ;-) Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#4875 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nienawidzę takich komentarzy... 2. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
moderna, a z tym psem to ![]() Cytat:
Kurcze, przytulam mocno, Oliwka się umęczy ![]() Cytat:
Nie chcę dawać soczków, bo ona i tak mało je, to wolę żeby miała max wartości odżywczych. Jeszcze będę próbować z ziołami, tylko nie wiem jakimi... Cytat:
Co do pogrubionego - to przecież powinni podać na samym początku, jak się dzieci mają przygotować do egzaminu, jak nie mają podstawowych wytycznych? Co to za szkoła ![]() Cytat:
2. Staram sobie wyobrazić serce-narząd i nie mogę ![]() Sporo z Was ma tatu ![]() A strzałka na pupie jest Ja cały czas myślę, co bym chciała. TŻ mnie tylko denerwuje, bo sam ma tatu, a mi "nie pozwala". Bo, jak sam mówi, będę żałować, bo on żałuje swojego - no nie wiem, czy po jakimś czasie mi się znudzi, jeśli tatuaż ma coś znaczyć, to pewnie nie będę żałować, a jeśli to kaprys, to kto wie. ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Nie no, ja mam coś porządnie nie tak z tymi cytatami, miałam zaznaczoną Modernę i mi wcięło. Dziękuję za opis ![]() A co ciekawe to czytałam o E211 - mam nawet na lodówce spis niebezpiecznych E, więc gdy zobaczyłam na opakowaniu E211 to . Ale babka która sprzedaje ten krem twierdzi, że E211 jest bezpieczny (podała jakąś inną nazwe niz benzoensan sodu) i że moż e wpożywieniu jest nie bardzo, ale w kosmetykach jest ok.
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4876 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
już się boje co będzie nas czekało ..... biedne dzieciaki . nie można tego jakos zgłosić? ze kadra nauczycielska nie wywiązała się z obowiązku?ze nie przerobiony materiał,ze nie wytłumaczony odpowiednio .przecież poziom uczniów(jeśli chodzi o większość) zależy od nauczycieli ....... Cytat:
Cytat:
Cytat:
tłumaczysz się z porządków bo okres nadciąga.....??? ja jak u mnie okres nadciąga to chce mi się słodyczy...
|
|
#4877 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
No ja podobnie jak BYou próbuję nadrobić od dwóch dni i ciągle was gonię
![]() Ale samym czytaniem to nigdy nie nadrobię![]() ![]() Kwiatuszku kochany zaległe najlepsze życzenia urodzinowe; zdrówka, zdrówka i miłości Cytat:
za chodzenieCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
wow za 12 ząbkówdobrze że już zdrowiejesz Lekarz - czubek, kurde sorry ale co go obchodzi jak rodzice mówią do własnego dziecka Karolkowe prezenty super ![]() Dragusia dla roczniaka za bilansModerna Marssello super uśmiech ma nawet z tą luką między ząbkami Bez przesady nie ma wcale takich odstających chyba nie widzieli gorzej u ludzi i wymyślają![]() Kasia z tą akceptacją to pojechałaś, to już wszystko u mnie jasne ![]() BYou za wagę i wzrost ZosiRoszpunko- Zosieńko kochana zaległe życzenia samych słonecznych dni ![]() Milusiu Dla Ciebie również dużo słonka ![]() Dobra tyle na dziś bo późno już a rano wcześnie wstaliśmy bardzo, mam coś do napisania ale jutro. Dobranoc |
||||||
|
|
|
#4878 |
|
MBZ♥
|
Agatko
Cathlyn no w sensie, że narząd bo z żyłami i tętnicami ja się śmieję, że ma bulwę wyrysowaną ale Jej noga to może mieć nawet misia gogo![]() Nestelle, ale taki kod co oznaczał bo mi Mąż proponuje z makronu, tudzieź innego ryżu![]() Kasiu, dobry kawał
|
|
|
|
#4879 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wciągam czyli wącham .np. jak ziewa .... za kontrole Cytat:
![]() ale my mówimy o wózku,tak????? czy chodzi ci przypadkiem o złożony wozek?-ze sam nie stoi ? ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
![]() ( a tak serio to inni mieli daty urodzin itp.) A tak w ogole to co Wy z tymi porządkami ??? Scarlett-zarazasz!!! ![]() Powoli wszystkie scarletują szkoda tylko ze ja jestem zaszczepiona ....
J . N . R Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2014-03-20 o 23:13 |
|||
|
|
|
#4880 |
|
MBZ♥
|
Nestelle no w sumie
ale zaraz mi powie, że wyrodna matka i żona ze mnie bo muszę sE tatu pierdyknąć żeby pamiętać te datyBoszzz, wyobraziłam sobie Ciebie wciągającą ziewy ![]() Ja sobie zrobiłam maksimum moje sprzątaniowe i jest mi lepiej ![]() Cathlyn mi nie stoi
|
|
|
|
#4881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oni rozwiazują zadania tak ( przykład podam jaki padł na zebraniu-chodzi o zapis bo oczywiscie równan nie zaczęli ![]() x+y=z x=z-y=... żadnych danych,zadnych szukanych,nawet zapisy te oceniane nie wpisują,tylko wynik. A niestety testy sa tak durne ze nawet jak masz dobry wynik a zły w jakikolwiek sposob zapis nie ma punktów. No i oni pisza godzine (Oli półtorej)- w tym tekst, test, forma krótka,wypracowanie plus polowa zadań z majcy. Cathlyn- forma mówac mam na mysli to, ze zanim sie zacznie pisac np.rozprawkę to się okresla, ze to forma pisemna, powinna sie zaczynać wstępem zakończonym pytaniem..... Rys powinien się skłądać z ..... Bo to wszystko co kazda z form zawiera jest oceniane. Np. w formie krotkiej było zaproszenie- wystarczylo nie dać cudzysłowu i zadanie cale niezaliczone. Wypracowaniu 1 ort lub 1 stylistyczny lub jeden interpunkcyjny zero punktów. ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- ale zwisa i powiewa.....nie?
|
|
#4883 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No to rzeczywiście bulwa ![]() Cytat:
Oczywiście, że o wózku mówimy O złożony mi chodzi A Wy o rozłożonym mówicie? To już się nie dziwię zdziwieniu, że mi samodzielnie nie stoi
|
|
|
#4884 |
|
Zakorzenienie
|
AGATECZKO - noooo mialam juz list gonczy jutro wysylac za Toba ...!! Masz szczescie zes sje pojawila
NESTELLE - tyz se wyobrazilam taka wachaczko-wciagaczke Az jutro z ciekawosci powacham buzie Milusia. Aaaa no i musze Ci pogratulowac - bos byla prawie blisko z moja zagadka- Emilian sie dzis chcial uczesac - SZCZOTKA DO WC - szczescie w nieszczesciu zem kupila tydzien temu nowy zestaw i ani razu jeszcze nie byl uzywany ![]() Dziekuje raz jeszcze w Imieniu Emiliana za zyczenia Ide spac Dobranoc. Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#4885 |
|
Zadomowienie
|
Cześć!
Filipku! Przystojniaku!
Wszystkiego najlepszego! Zdrówka! jeszcze raz dziękuję za życzenia Monicca ja bym ścięła włosy, odrosną Villga współczuję nocki dzielną masz mamę mój ojciec ma takie burackie zachowania i teksty jak Twój wujek. Kiedyś siostry ciotecznej spytał kiedy się ostatnio goliła (ma wąsik) zwalam na niego moją niską samoocenę. choć chamskiego wujka też mam, nawet dwóch. przed studniówką spytał mnie czy moje piegi(o cycki mu chodziło) nie zgubią się w tej sukience Kasia ale Miluś pomysłowy z tą szczotką anika jak dziś nocka? już chyba leki powoli powinny zacząć działać, chociażby znieczulająco... a Oliwka ma temperaturę? nie musi to trwać tak długo, bądź dobrej myśli. nam lekarz powiedział, że temperatura może utrzymywać się ok tygodnia a poszła sobie następnego dnia, więc wiesz (ale dziąsła niestety się trzymały )oby u Was szybciutko przeszło, niech się już biedna nie męczy. Trolla te baby w sklepie to małpy. ja z kolei zawsze słyszę, że mam za dużą różnicę między biodrami a talią i wszystkie spodnie będą mi odstawać. A nie! Przepraszam to było przed ciążą, teraz mam bebol i nic nie odstaje ![]() Bzinka też weszłam na Twój blog. aleee macie zabawek a myślałam, że my mamy dużo. Po urodzinach może z 1/3 waszych będzieprzy zapaleniu K. momentami coś tam było czuć z buzi ja jeszcze tak nie rozbieram, bo u nas wcale za ciepło nie jest i cały czas okropny zimny wiatr. sama chodzę w płaszczu i butach zimowych i nie powiem żeby mi za ciepło było. K. spocony nie jest więc chyba nieprzegrzany a ma na sobie body z krótkim, cienka bluzka z długim i niezagruba kurtka zimowa, czapa jeszcze zimowa bo nie mam cieńszej, rajstopy, spodnie, 2 pary skarpet bo bez butów Nestelle zgłupiałam. Antosia to Antonia czy Antonina? ![]() Qba despa masz mięsowe potworki jako teściów dużo kupili tych kurczaków? może zapasy na wojnę robią.mojej siostry teściowie kazali nakupić jej cukru, mąki, soli dużo, bo w razie czego to zabiją krowę, zasypią solą, zakopią w ziemi i będzie co jeść. także w razie czego wiem gdzie się udać ![]() Dragusia dobry żart, ciekawe czy się nabiorą zdjęcia poszukaj na wątkach na poczekalni Pani Karol pije wodę za spacer i sprzątaniemenu urodzinowe ![]() Byou dla Zosi za szczepienie o! miałam się wcześniej spytać i zapomniałam. cathlyn co to znaczy uu? bo kiedyś pisałaś a ja nie wiedziałam o co chodzi ![]() Karol robi mi pierdzioszki w brzuch a jaką ma radochę z tegowczoraj musialam chcąc nie chcąc zescarlecić łazienkę wpadłam na pomysł, że odbiję K. łapki, wylałam na talerzyk czerwoną farbę, wsadziłam łapkę a potem to już horror cała łazienka czerwona, Karol i ja a odcisku nie mam. Do tego farba z ciuchów nie chciała złazić, więc szorowałam wszystko szczoteczką do zębów.W ogóle jakiś masakryczny dzień wczoraj- Karolek zużył 6 bodziaków pierwszy- zasr..., drugi -obsikany, trzeci- uwalony farbą, czwarty- mokry bo dorwał się do węża od pralki jak robiłam ręczne pranie i wylał z niego wodę, piąty - zasr..., szósty- czysty założony po kąpieli
|
#4886 |
|
Zadomowienie
|
Kwiatuszku, no moja mama też z trojka dzieci na wsi na roli... dzielna bardzo byla...
Co do tekstow to masakra. Ciezko sie nie przejmowac wiec Ci współczuję. U mnie to teksty wali wujek Tz a nie moj wiec od niedawna mam'przyjemność'.. A co do bodziakow to rzeczywiście wyjątkowo obsrany dzien ;-) Cathlyn no w dzien nawet jak Ladnie je to w nocy i tak kiepsko, nawet jak butle dam... nie chodzi o jedzenie raczej a o przywiązanie, uspokojenie czy cos w tym stylu. ByOu a to mąż ma pomysły ;-) ja zamiast kodu propobuje brokula ;-) hehe Milego dnia! ---------- Dopisano o 06:47 ---------- Poprzedni post napisano o 06:45 ---------- Despa, szkolnictwo nasze... biedne dzieci ze przez nieudolność dorosłych tyle stresu maja. .. i rodzice też, ech. Szkoda gadać. |
|
|
|
#4887 |
|
Zakorzenienie
|
FILIPKU -
wszystkiego najNajLepszego ..!!!Juz wstalem .... Piekny rzeski i wypoczety- szkoda ze mama taka nie jest :-/ .... - cos chyba bedzie sie dzialo bo brzuch mnie napier-papier . Nocka Bajka moge tylko sobie zazdroscic ... Ale dzis bede zyla, i musze go przetrzymac chociaz do 18.30 i okapac potem moze isc spac hihi. Cos tam Mialam Pisac ...... Podobno mamy wiosne?? - patrze za okno i jakos jej nie wiedze Kocham Cie Emilianku <3. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4888 |
|
Zakorzenienie
|
Cały dzień mnie nie było, wszystkie przeklinały, żadna nie tęskniła, nosz!!!!!
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ---------- Wczorajszy hit spacerowy na molo, wreszcie wiem czemu dzieciory do lat późnych latają ze smoczkami - go mnie jakaś baba: -Proszę pani, proszę pani, pani dziecko zgubiło smoczek! -Nie zgubiło.... -Ależ zgubiło! -Nie zgubiło! -Ależ zgubiło, niech pani sprawdzi! -Proszę pani, moje dziecko nigdy nie używało smoczka, nie ma czego gubić! -Jak to, przecież na tym wietrze jej w buzię nawieje!!! Zwiałam czym prędzej, bo jeszcze wetknęłaby Z w buzię cudzy knebelek antywiatrowy ![]() ![]()
|
#4889 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj święto Filipka - NAJ NAJ NAJ kochany
![]() Cytat:
![]() smiac sie
|
|
#4890 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdobry
Filipek zrobił mamie prezent na roczek wstał o 5 Pewnie uznał, że szkoda marnować takiego dnia!![]() Cytat:
Kwiatuszek, Kasia dziękujemy za życzenia Cytat:
Kasia Emilian nieźle wymyślił ze szczotką ---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- Filipek dziękuje |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.

), więc tort był po karmieniu ok. 9ej. wcześniej śniadanie ciut bardziej uroczyste, bo na salonach. 

tak jak piszesz, urodziny jeden prezent dla Solenizanta-pewnie wcześniej bym tłumaczyła, dlaczego tak. Ale na dzień dziecka, mikołajki dla każdego-choćby kolorowankę, książeczkę-symbol.
tribala mam

za szczepienie - piekne wyniki Zosi
za Oli
mam tylko nadzieję, że mi pomogą te specyfiki 

wszystkiego najNajLepszego ..!!!