|
|
#4921 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów cz. IV
Ktora?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4922 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dwa dni mnie nie było, a tu prawie ta część watku się kończy
![]() Ostatnio drugi raz użyłam drożdżowego Bingo i wiecie co? Jestem nim oczarowana. Tak zajedwabistych włosów to ja jeszcze po niczym nie miałam Aż w szoku jestem.Viekki, swoje włoski co niedawno pokazywałaś są śliczne Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4923 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie ma to jak zdrowy dystans do siebie Muszę zajrzeć, ale na razie nie mam czasu, tylko Was czytam. Któraś pytała o spirulinę - ja dodaję czasami do masek na włosy, akurat dzisiaj też - zazwyczaj jestem zadowolona. ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4924 | |
|
✌
|
Cytat:
Już wcześniej to podejrzewałam.
|
|
#4925 | |
|
Z deszczem w butach
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;45692287]
Z Garnierów przypasowała mi jedynie odżywka Goodbye Damage [/QUOTE]Tez ja mam, jest naprawdę fajna. Cytat:
![]() Uff, zdecydowalam, ze jednak musze isc podciac ze 2cm wlosow, co w moim przypadku (zapuszczania z krótkiej fryzury) jest nie lada wyzwaniem, gdyz wciaz jestem na etapie mega nietwarzowej dlugosci... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4926 |
|
Raczkowanie
|
O matko, ale naprodukowałyście
Sowa zajrzałam do twojego albumu i ładnie ci w naturalnym Rudy też myślę, że ok - tylko jak to chyba truskawkowa zauważyła przyda się podkreślić oczy Za to ten blond, który kiedyś miałaś to jakieś nieporozumienie - dobrze, że już takiego koloru nie nosisz ![]() Co do filtrowania - gdyby znalezienie odpowiedniego filtra nie było takie upierdliwe (zawsze coś nie tak.... a to błysk, a to za ciężki i cera wariuje...) to pewnie bym się i filtrowała, a tak to chromolę jak się mam męczyć Z podkładem podobnie - aktualnie używam podkładu mineralnego własnej produkcji (bazy z kolorowka.com) i jestem zadowolona. Bo może i mógłby mieć mocniejsze krycie, ale za to kolor mam idealnie dobrany Przy drogeryjnych podkładach zawsze cos było nie tak, chłodne były zbyt różowe, ciepłe wychodzily zbyt pomarańczowe lub (rzadziej) żółte. Nawet z gotowymi minerałkami czasem miałam problem, żeby dobrać idealnie - a jak mam mieszać jakieś-tam dwa odcienie, to wole się sama pobawić - taniej wychodzi Odcień cery mam jasny i do tego taki neutralny oliwkowy.Co do włosów Magdalenki22 to musze przyznać, że robią wrażenie. Ładne są, ale jak dla mnie sporo za długie - ja bym aż takich długich nie chciała mieć (już pomijając, że pewnie nie udałoby mi się takich wyhodować )
Edytowane przez Mrs Mysza Czas edycji: 2014-03-21 o 18:43 |
|
|
|
#4927 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4928 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na włosy już dosyć dawno spiruliny nie nakładałam, ale za to na twarz robię to często i cera jest po tym ładniejsza, wypryski lepiej się goją i jest u mnie mniejsze ryzyko, że wyskoczą nowe.
|
|
|
|
#4929 |
|
Konto usunięte
|
O matko, ale nadrukowałyście...
![]() Truskawkowa a propos podkładów- mam ten sam problem. Ciepły odcień skóry, na którym za ciemny (lekko, ale jednak) jest nawet Buff Revlona czy stosowany przeze mnie obcenie 51 Bourjois Healthy Mix. Nie inwestuję jednak w droższe podkłady ze znacznie szerszą gamą kolorystyczną z tego powodu, ze podkładu używam stosunkowo rzadko (zazwyczaj na krem z filtrem (taa, powracając do offtopu ) nakładam tylko odrobinkę korektora z Catrice i jaśniutkiego pudru).Moje włosy po dzisiejszym starciu z wiatrem to istna tragedia. Po rozczesaniu oklapły i mam wrażenie, że mam 3 włosy na krzyż
|
|
|
|
#4930 |
|
Zadomowienie
|
Myślę, że słowo "nieestetyczna" jest w tym przypadku niestosowne.
Można ująć jej włosy jako nietypowe, niepospolite, niestandardowe, niespotykane itd. Ale są zadbane i piękne. Dla mnie nieestetyczne są rozjaśniane suchelce czy spuszone siano jakie widuje u niektórych kobiet. Albo oblepione silikonami matowe strąki...i jeszcze długo mogłabym tak wymieniać. Fakt można powiedzieć, że nie każdy chciałby (a częściej mógłby ) mieć taką długość, ale uczciwie trzeba przyznać, że włosy imponujące.Ciekawe czy ona też przy siadaniu przerzuca je na bok do przodu - ja tak muszę robić, jak nie mam splecionego warkocza. |
|
|
|
#4931 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja mam podkład taki: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,8...ra-wersja.html numer C5 chyba bo kiedyś sprawdzałam (mam w domu to nie mogę teraz sprawdzić) to był chyba najlepiej dla mnie dobrany kolor. To jest jasny, ciemny? Ja szukam takich bardziej różowych, bo wszystkie są zbyt żółte jakoś tak, a dużo jest zbyt jasnych. A na oklapłe włosy mi działa lekki masaż jakbym wcierała wcierkę. |
|
|
|
|
#4932 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Żeby jeszcze tą wiedzę mieli z książek... oni większość wiedzy biorą z googli (wystarczy spojrzeć na filmiki mojej aby ulubionej vlogerki-kosmetolożki). Cytat:
![]() Nadrabiam dalej, ale naprodukowałyście
|
|
#4933 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
W- z angielskiego warm czyli odcienie ciepłe, wpadające w żółte tony N- neutral czyli neutralne, wpadające w beżowe tony, ani ciepłe ani zimne C- cold, czyli chłodne, wpadające w różowe tony Ja używałam True Matcha N1, kolor cudowny, ale podkład nadaje się bardziej do cery tłustej czy mieszanej, niż tak suchej jak moja Niestety, u mnie lekki masaż się nie sprawdzi- pobudza to gruczoły łojowe i mam zaraz mocniej przetłuszczone włosy
|
|
|
|
|
#4934 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja byłabym w stanie dać trochę więcej za porządny podkład, ale za bardzo nie ma w czym wybierać Nie chciałabym zamawiać z końca swiata Kiedyś skusiłam się na odlewkę Double Wear W1, koszmarna szpachla![]() Fajny jest Photoready od Revlonu, odcien 02 Vanilla. Jest lekki i przyjemny, niestety ten odcień pojawia się rzadko na Allegro ![]() Polecano mi też nowy odcień Pierre Rene Skin Balance nr 20 KLIK Boję się jednak powtórki z Colostaya ![]() Ciężko mają bladolice, chyba, że cerę mają idealną ![]() Cytat:
![]() Cytat:
C1 od biedy mogło być, gdyby nie ten wyraźny różowy podton.Każdy dostrzega inne rzeczy, ja widzę same ciemne, różowe podkłady. Ewentualnie pomarańczowe. Jasnych neutralnych, żółtych prawie nie widuję. Oliwkowe dziewczyny to dopiero mają problem, chyba zostają im tylko minerały w proszkach Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2014-03-21 o 19:04 |
|||
|
|
|
#4935 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ten Pierre Rene wygląda zachęcająco |
|
|
|
|
#4936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- [1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;45694460]... a najczęściej nie mają, ale nie tle z powodu pryszczy, a przebijających żyłek, zaczerwienień i różnych rodzajów fioletu na twarzy Ten Pierre Rene wygląda zachęcająco [/QUOTE] Cienka, płytko unaczyniona skóra to przeleństwo masy kobiet ![]() |
|
|
|
|
#4937 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), a SPF 50+ mam na twarzy tylko, gdy się kwaszę. Lubię opaleniznę ![]() Cytat:
A poza tym promieniowanie wpływa na DNA - a to w martwym włosie i tak już jest zniszczone ![]() Cytat:
![]() Nie, ale ona też potrafi mnie rozbawić
Edytowane przez kascysko Czas edycji: 2014-03-21 o 19:18 |
|||
|
|
|
#4938 | |
|
✌
|
Cytat:
odkryłam i kocham się namiętnie w zwykłym drogeryjnym Lirene City Matt beż. Jest to jedyny kolor z całej gamy, który nie ma pomarańczu, żółci czy różowości w sobie. Idealnie wtapia się w mój kolor skóry i przykrywa wszelkie niedoskonałości. ![]() Wiem, że jest jeszcze jasny ale wolę nie ryzykować bo wiem, że beż mogę stosować i zimą i latem a z jasnym mogłoby być trudniej zwłaszcza w lato.
|
|
#4939 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4941 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja tam pseudokosmetyczek nie czytam- czytam inne blogi i właściwości składników w sklepach z półproduktami. Z reguły dobrze na tym wychodzę.
WYMIANA Nie znoszę osób przemądrzałych, których ich ZAWSZE musi być na wierzchu. I do tego w ich mniemaniu ZAWSZE mają rację. Dieta cud- seks i głód. Edytowane przez Dolczi Czas edycji: 2014-03-21 o 19:49 |
||
|
|
|
#4942 |
|
Rozeznanie
|
jeszcze nie ma lata, a ja ciągle we włosowym kryzysie
![]() Ugniatanie włosów przy tej długości co mam już nic nie daje, potem i tak trzeba takie włosy rozczesać, bo inaczej ani rusz. A po spaniu (choć i tak związuje je lekko na czubku) to przyklap i odstają mi cieniowane końce. Więc muszę je cały czas wiązać, a jak chcę wyjść z rozpuszczonymi to muszę się bardziej postarać tzn. wcześniej zrobić "ślimaki" na głowie, warkocz dobierany etc.
|
#4943 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
, bladzi ludzie zawsze wyglądają lepiej, ale to tylko i wyłącznie moja fobia. A z tą ochroną przed zmarszczkami, wszędzie trąbią, że filtry są najlepszym na to sposobem, ale ja stosuje svr ze względu na to że zapewnia mi taki efekt jak chce bez podkładów i innych maziajek. Moja skóra nie potrzebuje odżywczych kremów, olejków czy sody by dobrze wyglądać nie mam też żadnych krost i przebarwień, nie muszę niczego zwalczać, a filtry spf 50 zapewniają mi dodatkowo ochronę przed włókniaczkami (geny..) i idealną bladość taką jak lubię. Cały mój organizm źle reaguje na promieniowanie, skóra również. ![]() ![]() Z włosami słońce też niczego dobrego nie robi , te głupie rudości...Stosowałyście już Annę pokrzywową? Wiem, że wiele z Was też zamawiało. Jak wrażenia? U mnie wszystko na plus, tak jak pisałam wcześniej. |
|
|
|
|
#4944 | |
|
✌
|
Cytat:
Ja unikając słońca kończę tak samo. W dodatku wychodzą przy bladości moje okropne cienie pod oczami i wszystkie blizny, których nie lubię.
|
|
#4945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4946 | |
|
✌
|
Cytat:
|
|
#4947 | |
|
Zadomowienie
|
O filtrach powiem tyle - aktualnie jest ósemka w jednym kremie jakiego używam, ale nienawidzę opalenizny i samego procesu opalania
to męczy i uważam po prostu, że opalenizna nie jest u mnie atrakcyjna. Na lato kupuję krem spf 50 i spokój będzie ![]() [1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;45690535]Dziś testy saszetki Biovaxa do suchych i zniszczonych Miała go może któraś z Was?Btw. jak tam denkowanie? Trzyma się jeszcze któraś z Was grudniowego postanowienia? [/QUOTE]Mi idzie całkiem w porządku. Zdążyłam już pokupować dużo rzeczy, ale to co miałam skończyć, już dawno wylądowało w koszu. Tylko oczywiście oleje idą jak krew z nosa. Cytat:
MrsMysza, dzięki za opinię, ale na lato i tak pewnie startuję z jakimś niebieskim ![]() ![]() kascysko , wiem że takiej tylko i wyłącznie nawilżającej nie ma, ale coś dosyć nawilżającego, jak pisałam nie mam niczego takiego. KONICZYNKA 47 ja myślę, że pasuje - kojarzą mi się one z brudem i wyglądają po prostu nieładnie. |
|
|
|
|
#4948 |
|
Zadomowienie
|
Ja uwielbiam słońce
|
|
|
|
#4949 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bardzo lubię słońce, ale ze względu na naczynka nie opalam się za dużo. Wyjątek robię jedynie nad morzem i to z wysokimi filtrami. Wolniej się wtedy opalam, ale bezpiecznie i opalenizna jest trwalsza.
|
#4950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jestem jakoś specjalnie blada, a moja karnacja mi się podoba.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:45.

Niedawno przez jakieś 2-3 tygodnie myłam rano nad wanną i zauważyłam, że w sitku zostawało więcej włosów niż przy myciu "normalnym". Zjawisko ustało od razu, jak wróciłam do poprzedniej metody. 

)

Nie chciałabym zamawiać z końca swiata
Kiedyś skusiłam się na odlewkę Double Wear W1, koszmarna szpachla