Zapuszczanie włosów cz. IV - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-21, 17:10   #4921
pijana_wiatrem
Rozeznanie

Dot.: Zapuszczanie włosów cz. IV

Ktora?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
pijana_wiatrem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 17:19   #4922
swan999
Zakorzenienie

Dwa dni mnie nie było, a tu prawie ta część watku się kończy

Ostatnio drugi raz użyłam drożdżowego Bingo i wiecie co? Jestem nim oczarowana. Tak zajedwabistych włosów to ja jeszcze po niczym nie miałam Aż w szoku jestem.

Viekki, swoje włoski co niedawno pokazywałaś są śliczne

Cytat:
Napisane przez Wolha wRedna Pokaż wiadomość
Takie małe pytanko: próbowała któraś z Was urzywac spirulinę na włosy? Dostałam troche od koleżanki, na twarz nie położe, bo pewnie mi zafunduje sacharę, ale na włosy chyba sie skuszę
Ja dodaję czasem do masek, fajnie się sprawdza Maseczki na twarz też lubię, ale dodaję do niej olej jojoba.

Cytat:
Napisane przez "niusia" Pokaż wiadomość
Mówiłyście tutaj o imponujących włosach użytkowniczki Magdalenka22.
Znalazłam album z jej włosami..no cóż, z czymś takim się trzeba urodzić :/

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=9612
Ładne, zadbane włosy, ale dla mnie stanowczo za długie

http://DKMS.pl
swan999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 17:26   #4923
Floria
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
U czołowej blogerki sensacyjna notka Jestem straszna plotkara, wybaczcie
Nie ma to jak zdrowy dystans do siebie
Muszę zajrzeć, ale na razie nie mam czasu, tylko Was czytam.
Któraś pytała o spirulinę - ja dodaję czasami do masek na włosy, akurat dzisiaj też - zazwyczaj jestem zadowolona.

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Cytat:
Napisane przez swan999 Pokaż wiadomość
Dwa dni mnie nie było, a tu prawie ta część watku się kończy

Ostatnio drugi raz użyłam drożdżowego Bingo i wiecie co? Jestem nim oczarowana. Tak zajedwabistych włosów to ja jeszcze po niczym nie miałam Aż w szoku jestem.

Viekki, [B]

Ja dodaję czasem do masek, fajnie się sprawdza Maseczki na twarz też lubię, ale dodaję do niej olej jojoba.

Ładne, zadbane włosy, ale dla mnie stanowczo za długie
Ja też na twarz dodaję jojobę do spiruliny, wtedy nie zasycha na wiór i nie ściąga twarzy. Jak mi coś zostaje, to właśnie wędruje do maski na włosy przy najbliższej okazji.
Floria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 17:36   #4924
paulaa6

Cytat:
U czołowej blogerki sensacyjna notka Jestem straszna plotkara, wybaczcie
Widziałam. Już wcześniej to podejrzewałam.

💕
paulaa6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 17:36   #4925
daggmara
Z deszczem w butach

[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;45692287]

Z Garnierów przypasowała mi jedynie odżywka Goodbye Damage [/QUOTE]

Tez ja mam, jest naprawdę fajna.

Cytat:
Napisane przez chimay Pokaż wiadomość
Myję podczas prysznica, mam wtedy poczucie całkowitej czystości Niedawno przez jakieś 2-3 tygodnie myłam rano nad wanną i zauważyłam, że w sitku zostawało więcej włosów niż przy myciu "normalnym". Zjawisko ustało od razu, jak wróciłam do poprzedniej metody.
Ponoć mycie na strusia jest bardzo obciążające dla kręgosłupa.
Podobno. Ale ja tak mylam nawet w 9 miesiacu ciazy z gigantycznym brzuchem i kregoslup mam w dobrym stanie

Uff, zdecydowalam, ze jednak musze isc podciac ze 2cm wlosow, co w moim przypadku (zapuszczania z krótkiej fryzury) jest nie lada wyzwaniem, gdyz wciaz jestem na etapie mega nietwarzowej dlugosci...

daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 17:44   #4926
Mrs Mysza
Raczkowanie

O matko, ale naprodukowałyście

Sowa zajrzałam do twojego albumu i ładnie ci w naturalnym Rudy też myślę, że ok - tylko jak to chyba truskawkowa zauważyła przyda się podkreślić oczy Za to ten blond, który kiedyś miałaś to jakieś nieporozumienie - dobrze, że już takiego koloru nie nosisz

Co do filtrowania - gdyby znalezienie odpowiedniego filtra nie było takie upierdliwe (zawsze coś nie tak.... a to błysk, a to za ciężki i cera wariuje...) to pewnie bym się i filtrowała, a tak to chromolę jak się mam męczyć
Z podkładem podobnie - aktualnie używam podkładu mineralnego własnej produkcji (bazy z kolorowka.com) i jestem zadowolona. Bo może i mógłby mieć mocniejsze krycie, ale za to kolor mam idealnie dobrany Przy drogeryjnych podkładach zawsze cos było nie tak, chłodne były zbyt różowe, ciepłe wychodzily zbyt pomarańczowe lub (rzadziej) żółte. Nawet z gotowymi minerałkami czasem miałam problem, żeby dobrać idealnie - a jak mam mieszać jakieś-tam dwa odcienie, to wole się sama pobawić - taniej wychodzi Odcień cery mam jasny i do tego taki neutralny oliwkowy.

Co do włosów Magdalenki22 to musze przyznać, że robią wrażenie. Ładne są, ale jak dla mnie sporo za długie - ja bym aż takich długich nie chciała mieć (już pomijając, że pewnie nie udałoby mi się takich wyhodować )

Edytowane przez Mrs Mysza
Czas edycji: 2014-03-21 o 18:43
Mrs Mysza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 17:45   #4927
Floria
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez daggmara Pokaż wiadomość
Tez ja mam, jest naprawdę fajna.

Podobno. Ale ja tak mylam nawet w 9 miesiacu ciazy z gigantycznym brzuchem i kregoslup mam w dobrym stanie

Uff, zdecydowalam, ze jednak musze isc podciac ze 2cm wlosow, co w moim przypadku (zapuszczania z krótkiej fryzury) jest nie lada wyzwaniem, gdyz wciaz jestem na etapie mega nietwarzowej dlugosci...

Ja się zazwyczaj pławię w wannie, ale mam szeroką i mi jest wygodnie na siedząco - leżąco. Czasami wychodzę z maską na głowie, wycieram się, itd, i dopiero potem spłukuję i robię resztę stylizacji już z głową w dół. Kręgosłup wolę oszczędzać, bo mam dyskopatię.
Stary 2014-03-21, 18:02   #4928
swan999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Floria Pokaż wiadomość
Ja też na twarz dodaję jojobę do spiruliny, wtedy nie zasycha na wiór i nie ściąga twarzy. Jak mi coś zostaje, to właśnie wędruje do maski na włosy przy najbliższej okazji.
Ja na włosy już dosyć dawno spiruliny nie nakładałam, ale za to na twarz robię to często i cera jest po tym ładniejsza, wypryski lepiej się goją i jest u mnie mniejsze ryzyko, że wyskoczą nowe.

Stary 2014-03-21, 18:21   #4929
fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69
Konto usunięte

O matko, ale nadrukowałyście...

Truskawkowa a propos podkładów- mam ten sam problem. Ciepły odcień skóry, na którym za ciemny (lekko, ale jednak) jest nawet Buff Revlona czy stosowany przeze mnie obcenie 51 Bourjois Healthy Mix. Nie inwestuję jednak w droższe podkłady ze znacznie szerszą gamą kolorystyczną z tego powodu, ze podkładu używam stosunkowo rzadko (zazwyczaj na krem z filtrem (taa, powracając do offtopu) nakładam tylko odrobinkę korektora z Catrice i jaśniutkiego pudru).

Moje włosy po dzisiejszym starciu z wiatrem to istna tragedia. Po rozczesaniu oklapły i mam wrażenie, że mam 3 włosy na krzyż
fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 18:39   #4930
KONICZYNKA 47
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sowa06 Pokaż wiadomość

Długość Magdalenki22 wydaje mi się już nieestetyczna
Myślę, że słowo "nieestetyczna" jest w tym przypadku niestosowne.

Można ująć jej włosy jako nietypowe, niepospolite, niestandardowe, niespotykane itd.
Ale są zadbane i piękne.
Dla mnie nieestetyczne są rozjaśniane suchelce czy spuszone siano jakie widuje u niektórych kobiet. Albo oblepione silikonami matowe strąki...i jeszcze długo mogłabym tak wymieniać.

Fakt można powiedzieć, że nie każdy chciałby (a częściej mógłby) mieć taką długość, ale uczciwie trzeba przyznać, że włosy imponujące.
Ciekawe czy ona też przy siadaniu przerzuca je na bok do przodu - ja tak muszę robić, jak nie mam splecionego warkocza.
KONICZYNKA 47 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 18:46   #4931
Floria
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kamiliah Pokaż wiadomość

Truskawkowa a propos podkładów- mam ten sam problem. Ciepły odcień skóry, na którym za ciemny (lekko, ale jednak) jest nawet Buff Revlona czy stosowany przeze mnie obcenie 51 Bourjois Healthy Mix. Nie inwestuję jednak w droższe podkłady ze znacznie szerszą gamą kolorystyczną z tego powodu, ze podkładu używam stosunkowo rzadko (zazwyczaj na krem z filtrem (taa, powracając do offtopu) nakładam tylko odrobinkę korektora z Catrice i jaśniutkiego pudru).

Moje włosy po dzisiejszym starciu z wiatrem to istna tragedia. Po rozczesaniu oklapły i mam wrażenie, że mam 3 włosy na krzyż
swietna ta emotikonka
Ja mam podkład taki: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,8...ra-wersja.html
numer C5 chyba bo kiedyś sprawdzałam (mam w domu to nie mogę teraz sprawdzić) to był chyba najlepiej dla mnie dobrany kolor. To jest jasny, ciemny? Ja szukam takich bardziej różowych, bo wszystkie są zbyt żółte jakoś tak, a dużo jest zbyt jasnych.
A na oklapłe włosy mi działa lekki masaż jakbym wcierała wcierkę.
Stary 2014-03-21, 18:55   #4932
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Nurtuje mnie ostatnio taka kwestia dotycząca właśnie nawilżania tyle że skóry. Czy opinia, że emolienty są konieczne do zatrzymania nawilżenia to jest jakieś uproszczenie bardziej skomplikowanego procesu i czy zawsze tak jest? Pytam, bo moja tłusta skóra bardzo łatwo się odwadnia, mam masę suchych skórek, na które nie pomagają mi bogate, odżywcze kremy. Za to pomaga mi np pantenol. Ze względu na tłustą cerę, która źle znosi kremy chciałabym przestawić się na lekką pielęgnację opartą na nawilżających tonikach i serach. Tylko czy to ma sens, skoro nie nałożę po nich niczego emolientowego?
Tłusta cera sama sobie emolienty produkuje, natomiast często brak jej składników nawilżających. Tak więc takie podejście jest jak najbardziej odpowiednie i sama takie stosuję
Cytat:
Dlaczego piana mnie przeraża? Bo kojarzy się z silnymi detergentami. Przez długi czas je stosowałam nawet w świadomej pielęgnacji i myślałam, że służą moim włosom a jednocześnie narzekałam na zastój w poprawie wyglądu i kondycji. Dopiero o kiedy myję odżywką widzę, że coś ruszyło do przodu w tej kwestii. Dziwi mnie tylko, że taka udziwniona składowo potters z melisą myje lepiej od prostszej wersji z kolagenem.
Miałam tak kiedyś, przeszło mi
Cytat:
Za eksperta się nie uważam, w zawodzie też nie pracuję (chociaż osobiście bym kosmetologom zbytnio nie ufała, bo wiem jakie bajki potrafią pleść)
Z racji tego, że... znam kosmetologów z obu stron (czyli wiem, jak uczą i jak reagują, gdy ktoś im coś referuje) potwierdzam. Sama kosmetologów unikam i jeśli chcę mieć jakiś zabieg wolę kosmetyczkę. A dlaczego - o tym niżej.
Cytat:
Znacie jakieś maski humektantowe? Po rozsądnej cenie i dostępności. Nie mam niczego nawilżającego w swojej 'bogatej' kolekcji.
I co sądzicie o odżywkach Garnier Fructis? Macie jakąś ulubioną?
W zasadzie odżywki dzielą się na proteinowe, emolientowe oraz emolientowe, które mają trochę więcej nawilżaczy niż standardowe
Cytat:
Zawsze warto zebrać dużo danych, a potem stworzyć metodę dla siebie Prędzej bym była za zgapieniem kuracji od dobrego, nowocześnie myślącego dermatologa. Nie mam kultu lekarzy, ale właśnie kosmetologów znam. Kosmetolog w polskim wydaniu to kosmetyczka, która liznęła trochę nauk powiedzmy medycznych. Jeżeli kosmetolog nie pracował z chorymi skórami, a teorię ma z ksiażek, to raczej nie pomoże komuś z niestandardowym przypadkiem.
Kosmetolog w Polsce to kosmetyczka, która ma dużo, dużo mniej praktyki od osoby po technikum kosmetycznym.

Żeby jeszcze tą wiedzę mieli z książek... oni większość wiedzy biorą z googli (wystarczy spojrzeć na filmiki mojej aby ulubionej vlogerki-kosmetolożki).
Cytat:
Znam jedną typowo nawilżającą maskę (Lecher Biomask), ale nie jest ani tania, ani łatwo dostępna

znam za to odżywkę https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...s-spulung.html
Ta też jest emolientowa, ale fakt, stosunkowo sporo humektantów też posiada

Nadrabiam dalej, ale naprodukowałyście
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 18:58   #4933
Konto usunięte

Cytat:
swietna ta emotikonka
numer C5 chyba bo kiedyś sprawdzałam (mam w domu to nie mogę teraz sprawdzić) to był chyba najlepiej dla mnie dobrany kolor. To jest jasny, ciemny? Ja szukam takich bardziej różowych, bo wszystkie są zbyt żółte jakoś tak, a dużo jest zbyt jasnych.
Floria, akurat te podkłady mają dość logiczną (jak niewiele drogeryjniaków) numerację, mianowicie:
W- z angielskiego warm czyli odcienie ciepłe, wpadające w żółte tony
N- neutral czyli neutralne, wpadające w beżowe tony, ani ciepłe ani zimne
C- cold, czyli chłodne, wpadające w różowe tony
Ja używałam True Matcha N1, kolor cudowny, ale podkład nadaje się bardziej do cery tłustej czy mieszanej, niż tak suchej jak moja

Niestety, u mnie lekki masaż się nie sprawdzi- pobudza to gruczoły łojowe i mam zaraz mocniej przetłuszczone włosy
fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 18:59   #4934
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kamiliah Pokaż wiadomość

Tego burzujka bardzo lubiłam na swojej twarzy, ale po prostu wypalał mi oczy, migrował w dziwny sposób. Dlaczego tak robil to nadal dla mnie tajemnica
Ja byłabym w stanie dać trochę więcej za porządny podkład, ale za bardzo nie ma w czym wybierać Nie chciałabym zamawiać z końca swiata Kiedyś skusiłam się na odlewkę Double Wear W1, koszmarna szpachla

Fajny jest Photoready od Revlonu, odcien 02 Vanilla. Jest lekki i przyjemny, niestety ten odcień pojawia się rzadko na Allegro

Polecano mi też nowy odcień Pierre Rene Skin Balance nr 20 KLIK
Boję się jednak powtórki z Colostaya

Ciężko mają bladolice, chyba, że cerę mają idealną

Cytat:
Napisane przez KONICZYNKA 47 Pokaż wiadomość
Myślę, że słowo "nieestetyczna" jest w tym przypadku niestosowne.

Można ująć jej włosy jako nietypowe, niepospolite, niestandardowe, niespotykane itd.
Ale są zadbane i piękne.
Dla mnie nieestetyczne są rozjaśniane suchelce czy spuszone siano jakie widuje u niektórych kobiet. Albo oblepione silikonami matowe strąki...i jeszcze długo mogłabym tak wymieniać.

Fakt można powiedzieć, że nie każdy chciałby (a częściej mógłby) mieć taką długość, ale uczciwie trzeba przyznać, że włosy imponujące.
Ciekawe czy ona też przy siadaniu przerzuca je na bok do przodu - ja tak muszę robić, jak nie mam splecionego warkocza.
Nie wydaje mi się, żeby to jakoś obrażało jej włosy. Kazdy ma inne podejście, dla niejednego włosy pod pachami są delikatnie mówiąc nieestetyczne. Mi tam obce włochy nie przeszkadzają, byle były czyste

Cytat:
swietna ta emotikonka
Ojej, dla mnie ciemny C1 od biedy mogło być, gdyby nie ten wyraźny różowy podton.
Każdy dostrzega inne rzeczy, ja widzę same ciemne, różowe podkłady. Ewentualnie pomarańczowe. Jasnych neutralnych, żółtych prawie nie widuję. Oliwkowe dziewczyny to dopiero mają problem, chyba zostają im tylko minerały w proszkach

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2014-03-21 o 19:04
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 19:07   #4935
Konto usunięte

Cytat:
Tego burzujka bardzo lubiłam na swojej twarzy, ale po prostu wypalał mi oczy, migrował w dziwny sposób. Dlaczego tak robil to nadal dla mnie tajemnica
Ja byłabym w stanie dać trochę więcej za porządny podkład, ale za bardzo nie ma w czym wybierać Nie chciałabym zamawiać z końca swiata Kiedyś skusiłam się na odlewkę Double Wear W1, koszmarna szpachla

Fajny jest Photoready od Revlonu, odcien 02 Vanilla. Jest lekki i przyjemny, niestety ten odcień pojawia się rzadko na Allegro

Polecano mi też nowy odcień Pierre Rene Skin Balance nr 20 KLIK
Boję się jednak powtórki z Colostaya

Ciężko mają bladolice, chyba, że cerę mają idealną
... a najczęściej nie mają, ale nie tle z powodu pryszczy, a przebijających żyłek, zaczerwienień i różnych rodzajów fioletu na twarzy Ten Pierre Rene wygląda zachęcająco Na pw pokażę ci, jaki ja mam typ karnacji
Stary 2014-03-21, 19:08   #4936
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Żeby jeszcze tą wiedzę mieli z książek... oni większość wiedzy biorą z googli (wystarczy spojrzeć na filmiki mojej aby ulubionej vlogerki-kosmetolożki).

Ta też jest emolientowa, ale fakt, stosunkowo sporo humektantów też posiada
Nissiax83?

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;45694460]... a najczęściej nie mają, ale nie tle z powodu pryszczy, a przebijających żyłek, zaczerwienień i różnych rodzajów fioletu na twarzy Ten Pierre Rene wygląda zachęcająco Na pw pokażę ci, jaki ja mam typ karnacji
[/QUOTE]
Cienka, płytko unaczyniona skóra to przeleństwo masy kobiet Chętnie zerknę
Stary 2014-03-21, 19:16   #4937
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Cóż, przyznaję że ja z filtrami miałam farta, bo trafiłam od razu..
Rozumiem osoby które są filtrami zmęczone. Mam taki komfort że mogę się bez wyrzeczeń chronić przez zmarszczkami , bo krem wybitnie mi podpasował. Nie mam przez to potrzeby wprowadzania intensywnej pielęgnacji jak narazie, filr jest wystarczający - ciekawi mnie jak będzie się prezentować moja skóra za kilka lat, czy zmarszczki będą czy nie, niezaleznie od tego z filtrami się nie rozstaję, bo skóra jest ładniejsza i nie wyskakuje mi tyle włóniaków... z nimi mam problem niestety. Z tym, że je..nigdy nie odmierzam jego ilości, nakładam go dużo więcej w porównaniu z przeciętnymi kremami, ale nawet nie potrafię powiedzieć ile. Nawet jak ochrona jest wtedy zmniejszona to lepsza taka niż żadna
Całe szczęście, że filtrowanie nie jest u mnie metodą na ochronę przed zmarszczkami (patrząc na moją wiekową rodzicielkę i czterdziestoletnią siostrę nie mam się czego obawiać, a obie nigdy filtrów nie widziały ), a SPF 50+ mam na twarzy tylko, gdy się kwaszę. Lubię opaleniznę
Cytat:
A żeby nie było, że tak ten offtop ciągnę, to się spytam: stosujecie filtry na włosy? Bardzo Wam się zmieniają od słońca, lubicie to czy nie znosicie?
Stosowałam w zeszłym roku, bo chciałam sprawdzić, czy powstrzymają jaśnienie włosów na słońcu i faktycznie - powstrzymały.

A poza tym promieniowanie wpływa na DNA - a to w martwym włosie i tak już jest zniszczone
Cytat:
A jak myjecie włosy? Ja najbardziej lubię nad wanną, bo wygodnie sobie osuszę włosy i potem nałożę tyle kosmetyku, ile potrzebuję. Pod prysznicem kładę zazwyczaj więcej, bo włosy są bardziej wilgotne. Zawsze też mam stresa, że naleje mi się woda do słoika z maską.
Dokładnie tak samo myję, a jak mi się zdarzy pod prysznicem to wtedy trafia mi się nałożyć produkt d/s na skórę głowy i jest przyklapus

Cytat:
Nissiax83?
Nie, ale ona też potrafi mnie rozbawić

Edytowane przez kascysko
Czas edycji: 2014-03-21 o 19:18
Stary 2014-03-21, 19:18   #4938
paulaa6

Cytat:

Oliwkowe dziewczyny to dopiero mają problem, chyba zostają im tylko minerały w proszkach
Ja jako oliwkowa a w lato ciemna odkryłam i kocham się namiętnie w zwykłym drogeryjnym Lirene City Matt beż. Jest to jedyny kolor z całej gamy, który nie ma pomarańczu, żółci czy różowości w sobie. Idealnie wtapia się w mój kolor skóry i przykrywa wszelkie niedoskonałości.
Wiem, że jest jeszcze jasny ale wolę nie ryzykować bo wiem, że beż mogę stosować i zimą i latem a z jasnym mogłoby być trudniej zwłaszcza w lato.

💕
Stary 2014-03-21, 19:26   #4939
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, ale ona też potrafi mnie rozbawić
Zdradź plis, umieram z nieświadomości
Znam jeszcze Red Lipstick Monster, ale ona gooopot kosmetologicznych nie plecie raczej
Stary 2014-03-21, 19:36   #4940
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Zdradź plis, umieram z nieświadomości
Znam jeszcze Red Lipstick Monster, ale ona gooopot kosmetologicznych nie plecie raczej
Na PW znajdziesz, oczywiście z moim komentarzem
Stary 2014-03-21, 19:41   #4941
Dolczi
Zakorzenienie

Cytat:
Mam go To na razie jedyne co mnie w miarę zadowala, niestety wysusza skórę i wygląda trochę płasko. Używam go od czasu do czasu albo punktowo. Jesienią kolor byl ok, teraz wolałabym coś jasniejszego, żeby mieć mniejszą przepasć między twarzą a szyją
Dlatego ja sama produkuję sobie minerały, cienie do powiek i róże. I dzięki temu mam wszystko idealnie dobrane i takie jak chcę.

Cytat:
A jak myjecie włosy? Ja najbardziej lubię nad wanną, bo wygodnie sobie osuszę włosy i potem nałożę tyle kosmetyku, ile potrzebuję. Pod prysznicem kładę zazwyczaj więcej, bo włosy są bardziej wilgotne. Zawsze też mam stresa, że naleje mi się woda do słoika z maską.
Ja różnie. Mam wannę i prysznic i w zależności jak mi się chce.

Ja tam pseudokosmetyczek nie czytam- czytam inne blogi i właściwości składników w sklepach z półproduktami. Z reguły dobrze na tym wychodzę.

Nie znoszę osób przemądrzałych, których ich ZAWSZE musi być na wierzchu. I do tego w ich mniemaniu ZAWSZE mają rację.

Dieta cud- seks i głód.

Edytowane przez Dolczi
Czas edycji: 2014-03-21 o 19:49
Dolczi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 19:46   #4942
wega1993
Rozeznanie

jeszcze nie ma lata, a ja ciągle we włosowym kryzysie
Ugniatanie włosów przy tej długości co mam już nic nie daje, potem i tak trzeba takie włosy rozczesać, bo inaczej ani rusz. A po spaniu (choć i tak związuje je lekko na czubku) to przyklap i odstają mi cieniowane końce. Więc muszę je cały czas wiązać, a jak chcę wyjść z rozpuszczonymi to muszę się bardziej postarać tzn. wcześniej zrobić "ślimaki" na głowie, warkocz dobierany etc. A w ciągu dnia trzeba je przeczesywać, bo się plączą

,,
Większość ludzi jest silniejsza, niż sami sądzą. Tylko czasami zapominają o wierze."

wega1993 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 20:17   #4943
201801220933
Konto usunięte

Cytat:
Całe szczęście, że filtrowanie nie jest u mnie metodą na ochronę przed zmarszczkami (patrząc na moją wiekową rodzicielkę i czterdziestoletnią siostrę nie mam się czego obawiać, a obie nigdy filtrów nie widziały ), a SPF 50+ mam na twarzy tylko, gdy się kwaszę. Lubię opaleniznę
Dla mnie opalenizna jest ...ocenzurowano.... , bladzi ludzie zawsze wyglądają lepiej, ale to tylko i wyłącznie moja fobia. A z tą ochroną przed zmarszczkami, wszędzie trąbią, że filtry są najlepszym na to sposobem, ale ja stosuje svr ze względu na to że zapewnia mi taki efekt jak chce bez podkładów i innych maziajek. Moja skóra nie potrzebuje odżywczych kremów, olejków czy sody by dobrze wyglądać nie mam też żadnych krost i przebarwień, nie muszę niczego zwalczać, a filtry spf 50 zapewniają mi dodatkowo ochronę przed włókniaczkami (geny..) i idealną bladość taką jak lubię. Cały mój organizm źle reaguje na promieniowanie, skóra również. Z włosami słońce też niczego dobrego nie robi , te głupie rudości...

Stosowałyście już Annę pokrzywową? Wiem, że wiele z Was też zamawiało. Jak wrażenia? U mnie wszystko na plus, tak jak pisałam wcześniej.
201801220933 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 20:26   #4944
paulaa6

Cytat:
Dla mnie opalenizna jest ...ocenzurowano.... , bladzi ludzie zawsze wyglądają lepiej, ale to tylko i wyłącznie moja fobia. A z tą ochroną przed zmarszczkami, wszędzie trąbią, że filtry są najlepszym na to sposobem, ale ja stosuje svr ze względu na to że zapewnia mi taki efekt jak chce bez podkładów i innych maziajek. Moja skóra nie potrzebuje odżywczych kremów, olejków czy sody by dobrze wyglądać nie mam też żadnych krost i przebarwień, nie muszę niczego zwalczać, a filtry spf 50 zapewniają mi dodatkowo ochronę przed włókniaczkami (geny..) i idealną bladość taką jak lubię. Cały mój organizm źle reaguje na promieniowanie, skóra również. Z włosami słońce też niczego dobrego nie robi , te głupie rudości...
Nie wszyscy bladzi wyglądają dobrze w bladości. Moja Siostra jest tego przykładem, usilnie się ukrywa przed słońcem bo ma piegi i nie chcę większej ilości. Powiem szczerze, że wygląda u Niej to tragicznie. Jakby miała za chwilę zejść z tego świata.
Ja unikając słońca kończę tak samo. W dodatku wychodzą przy bladości moje okropne cienie pod oczami i wszystkie blizny, których nie lubię.

💕
Stary 2014-03-21, 20:34   #4945
Dolczi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulaa6 Pokaż wiadomość
Nie wszyscy bladzi wyglądają dobrze w bladości. Moja Siostra jest tego przykładem, usilnie się ukrywa przed słońcem bo ma piegi i nie chcę większej ilości. Powiem szczerze, że wygląda u Niej to tragicznie. Jakby miała za chwilę zejść z tego świata.
Ja unikając słońca kończę tak samo. W dodatku wychodzą przy bladości moje okropne cienie pod oczami i wszystkie blizny, których nie lubię.

Ja wyglądam z bladością dobrze z rudymi włosami i ustami nie malowanymi jasnymi kolorami. W swoim naturalnym czy średnim blondzie wyglądam jak trup. Musiałabym przestać się filtrować by wyglądać dobrze- bez filtrów mam karnację średnią. Ale wyglądać i chronić naczynka muszę. A filtry jak nic innego mi taką ochronę zapewniają.

Nie znoszę osób przemądrzałych, których ich ZAWSZE musi być na wierzchu. I do tego w ich mniemaniu ZAWSZE mają rację.

Dieta cud- seks i głód.

Stary 2014-03-21, 20:39   #4946
paulaa6

Cytat:
Napisane przez Dolczi Pokaż wiadomość
Ja wyglądam z bladością dobrze z rudymi włosami i ustami nie malowanymi jasnymi kolorami. W swoim naturalnym czy średnim blondzie wyglądam jak trup. Musiałabym przestać się filtrować by wyglądać dobrze- bez filtrów mam karnację średnią. Ale wyglądać i chronić naczynka muszę. A filtry jak nic innego mi taką ochronę zapewniają.
No dlatego mówię: blady blademu nie równy. Ważne żeby dobrze wyglądać i się tak czuć. Ja nie wyglądam ani nie czuję więc opalać i trzaskać słońcem będę zawsze.

💕
Stary 2014-03-21, 20:44   #4947
Sowa06
Zadomowienie

O filtrach powiem tyle - aktualnie jest ósemka w jednym kremie jakiego używam, ale nienawidzę opalenizny i samego procesu opalania to męczy i uważam po prostu, że opalenizna nie jest u mnie atrakcyjna. Na lato kupuję krem spf 50 i spokój będzie

[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;45690535]Dziś testy saszetki Biovaxa do suchych i zniszczonych Miała go może któraś z Was?
Btw. jak tam denkowanie? Trzyma się jeszcze któraś z Was grudniowego postanowienia? [/QUOTE]

Mi idzie całkiem w porządku. Zdążyłam już pokupować dużo rzeczy, ale to co miałam skończyć, już dawno wylądowało w koszu. Tylko oczywiście oleje idą jak krew z nosa.

Cytat:
Napisane przez czekoladka3 Pokaż wiadomość
Bardzo fajna jest maska fructis color resist, taka w czerwonym słoiczku
Dziękuję Tobie, truskawkowejwiośnie i Viekki za polecane rzeczy. Wypróbuję któreś z nich.

MrsMysza, dzięki za opinię, ale na lato i tak pewnie startuję z jakimś niebieskim

kascysko , wiem że takiej tylko i wyłącznie nawilżającej nie ma, ale coś dosyć nawilżającego, jak pisałam nie mam niczego takiego.

KONICZYNKA 47 ja myślę, że pasuje - kojarzą mi się one z brudem i wyglądają po prostu nieładnie.
Sowa06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 20:44   #4948
Floria
Zadomowienie

Ja uwielbiam słońce
Stary 2014-03-21, 20:46   #4949
Dolczi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulaa6 Pokaż wiadomość
No dlatego mówię: blady blademu nie równy. Ważne żeby dobrze wyglądać i się tak czuć. Ja nie wyglądam ani nie czuję więc opalać i trzaskać słońcem będę zawsze.
Ja bardzo lubię słońce, ale ze względu na naczynka nie opalam się za dużo. Wyjątek robię jedynie nad morzem i to z wysokimi filtrami. Wolniej się wtedy opalam, ale bezpiecznie i opalenizna jest trwalsza.

Dieta cud- seks i głód.

Stary 2014-03-21, 20:49   #4950
swan999
Zakorzenienie

Cytat:
O filtrach powiem tyle - aktualnie jest ósemka w jednym kremie jakiego używam, ale nienawidzę opalenizny i samego procesu opalania to męczy i uważam po prostu, że opalenizna nie jest u mnie atrakcyjna. Na lato kupuję krem spf 50 i spokój będzie
Mam tak samo Nie jestem jakoś specjalnie blada, a moja karnacja mi się podoba.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości