Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VIII część!
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,94%
Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 0 0%
Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? 2 5,88%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię 11 32,35%
W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia 5 14,71%
Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy 1 2,94%
Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają 0 0%
Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci 5 14,71%
Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku 9 26,47%
Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-21, 22:13   #4831
tassia
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
tassia to jak to jest...powinno się z dzieckiem dużo rozmawiać czy nie....bo ona mi powiedziała ze widocznie ja za duzo rozmawiam i za dużo mu tłumaczę i mimo że jest rozwinietym i mądrym/bystrym 3/prawie 4/ latkiem to ja podobno rozmawiam z nim jak z 6latkiem:confus ed: skoro taki rozwiniety to jak mam z nim rozmawiac ...mam sie seplenic i go cofać albo nie tłumaczyć tylko ucinać rozmowe
dobrze ze po mnie to spłyneło ale jakby ktos inny to wysłuchał kto jest poddatny na takie rozmowy to by sie normalnie załamał. moja siostra jakby z nią tak rozmawiala w 4 oczy to by już na lekach na nerwice była
nie.... no gdzie...
najlepeij nie rozmawiac, tylko krzyczec i do płaczu doprowadzac...

nie znam Twoich dzieci... komunikat ma byc dostoswany do dziecka a nie do wieku... czasem 5 latkowi trzeba tlumaczyc jak 3 latkowi, a czasem na odwrót....
Pamietaj ze to olbrzymia Twoja zaśługa jak przedstawiasz rzeczywistosc swojemu dziecku... a że zakonnica nieobeznana z tematem...mineła sie z powołaniem

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 22:14   #4832
czaszka_
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość

Jak z nim poruszam ten temat to czuje się jak idiotka która się prosi o pierścionek
rozumiem Cie bo jednak glupio sie tak upominac Mam nadzieje ze on sie w koncu odwazy i pojdzie krok do przodu
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

wiesz, z doświadczeń koleżanek wiem,że warto porozmawiać raz, powiedzieć o swoich oczekiwaniach, a potem czekać i nie smęcić, bo to często przesuwa czas oczekiwania.często faceci chcą nas zaskoczyć, a jak my im marudzimy to im psujemy plany
a to jest swieta racja
ja tez tak mialam ze smecilam kiedys o slubie i on mial chyba dosc i potem odpuscilam i bylo mi wszystko jedno juz wtedy...a mnie zaskoczyl i podobno planowal od dawna, mozliwe ze wlasnie przez takie gadanie to sie odwlekało w czasie

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 22:21   #4833
agusiowata
Zakorzenienie

Jak przyszła wiosna, to Adaś mega maruda. Może za jasno mu i trzeba kupić rolety przynajmniej w jego pokoju jak najszybciej.
Stary 2014-03-21, 22:35   #4834
policzanka
Wtajemniczenie

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

[/COLOR]Karolson wiem ze Matal to miszczciekawa jestem czy ja bym sobie poradziła..znam moją Lile i wiem ze ona maruda i pewnie nie jednego podróznego doprowadziła by do szewskiej pasji

Edytowane przez policzanka
Czas edycji: 2014-03-21 o 22:42
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 22:39   #4835
xViolet
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Tak. Mialam takie ostre bole w okolicy zoladka. Troche ustaly, ale czasem mnie piecze albo robi sie niedobrze. No i pobolewa, jak się uciska.
Moje problemy z układem gastrycznym to chyba spadek po tacie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Moja koleżanka miała podobny problem i dowiedziała sie od lekarza, ze ponoć to sie czesto zdarza po ciazy. Ona strasznie długo sie męczyła, bo bała sie badania.... Ale w końcu sie zdecydowała i wlasnie jej wyszło jakies zapalenie i grzyby.
Stary 2014-03-21, 22:41   #4836
czaszka_
Zakorzenienie

lece spac
dobranoc

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 22:45   #4837
kaska87
Zakorzenienie

a! zapomniałam! kupowałyście już jakiś krem do buzi na słonko? chcę coś kupić, ale co? bo nivea to na wiatr i zimno raczej

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 22:51   #4838
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
a! zapomniałam! kupowałyście już jakiś krem do buzi na słonko? chcę coś kupić, ale co? bo nivea to na wiatr i zimno raczej
ja jeszcze nie kupowałam ale chyba zdecyduje sie na niva baby .
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 22:52   #4839
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
jutro zobaczę czy jest w rosku, dzięki

Stary 2014-03-21, 22:56   #4840
87czarna
Zakorzenienie

kaska ja też używałam nivea baby i teraz pewnie też się zaopatrzę... (chociaz pewnie słonca za wiele tu nie będzie :P)

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 23:48   #4841
ja :)
Zakorzenienie

Dziękujemy wszystkim, za życzenia z okazji 5tego miesiąca Jak tylko tata wróci z pracy to robiy comiesięczne zdjęcia z naklejkami. Już nie mogę się doczekać rocznego zestawienia

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość

niestety tez mam takie doświadczenia jako gość ze osoby rozchodziły sie po ogrodzie ba nawet jedni wzieli półmisek wedlin, wódke, popoite i poszli pod altanke siedziec tez było ciepło na dworzu, a na sali mega zimno od klimy moze chceli sie ogrzac?
i tez znam wesele w tygodniu niewypal w sezonie letnim bo ludzie sa beznadziejni pier mówili młodym ze zaden problem, pozniej ze niemoga dostac urlopu bo inni maja w tym czasie zaplanowany wyjazd itd itd
Też mam takie doświadczenia jako gość i tego obawiałam się u siebie bo z sali tanecznej było wyjście na piękny ogród. Na szczęście to był już październik i po mszy która była późno szybko się ściemniło i pizgało, więc wszyscy tańcowali aż miło
Z drugiej strony byłam na takiem weselu gdzie wszyscy łącznie z młodymi siedzieliśmy pod altanką zamiast na sali i wyglądało to bardziej jak studencka impreza ale było mega! No ale nie wiem czy do końca o to na weselu chodzi

Co do czwarku to Endżi myślę, że nie masz się co przejmować bo tu podobnie - najważniejszym gosciom będzie zależało żeby przyjść i na pewno przyjdą. Co najwyżej jakieś pojedyncze przypadki mogą mieć problem. A jak ktoś będzie się migał i i znajdzie wymówkę żeby nie przyjść to i tym lepiej bo szkoda takiego kogoś gościć na właśnym weselu

Cytat:
Pediatra poradzila szczoteczkę silikonowa i przegotowana wode. To samo potwierdzil moj dentysta. Mam paste nenedent bez fluoru, ale nie wiem, kiedy zaczac ja uzywac. U nas dwa zabki i ida gorne jedynki.
A tak w ogole witam się z IP - czekam na gastroskopie. Mam tylko nadzieję, ze dam rade wrocic sama autem. Chce mi sie jesc i pic, a tu nie wolno.

Uhh, mam nadzieję, że nie było źle i że wyniki też dobre!

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
hmm, tylko jednak najwazniejsza jest ta para młoda, a opuszczanie pierwszego tańca czy podziękowania dla rodziców bądź wjazdu tortu dla mnie jest trochę nie na miejscu. I zauważ, że napisałam o konkretnym wydarzeniu, a nie o całym weselu.

A to, że nie kazdy lubi zabawy ok, nikt nikogo na siłę nie zmuszał, ale chociaż jako widownia mogli wziąć udział. Zresztą u nas zabaw było tylko trzy dla gości, dwie dla dzieci, karaoke, jedna dla świadków i dwie dla pary młodej.
Zgadzam się Czasem brak ludziom dobrego wychowania. Jednak wesele to nie domówka tylko specyficzny rodzaj imprezy i wypada okzać szacunek choćby przez obecność w niektórych zabawach etc. Moj TZ tez nie znosi wesel, nie znosi tanczyc (ja uwielbiam i jedno i drugie), ale jak idziemy na wesele to zawsze wyskoczymy na parkiet choć na chwile, żeby zabawe podtrzymać no i staramy się podkręcać impreze

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Wczoraj troch nadrobilam, ale nie mialam juz mocy pisac

Na basenie bylo SUPER jesli ktos ma mozliwosc a nie chodzi to polecam mocno Amelka grzeczna, najbardziej jej sie dmuchana pilka podobala i wtedy szalala A pozniej byla tak zmeczona, ze zasnela jak ja w body i spodnie ubralam pozniej jak jej kurtke zakladalismy to nawet sie nie obudzila

Dzisiaj znowu piekny dzien 21st niby ma byc, wiec idziemy na dluugi spacer

A jeszcze propo slonca i spacerow Czy Wy tez macie tak smiesznie opalone dlonie? Bo ja mam niecale - palce i kawalek za kostkami, a juz blizej nadgarstka nie no i oczywiscie obraczka i pierscionek bialy
Super, że się podobało Pola też lubi.

Cytat:
faaajnie,ja mojego próbowałam namówić,żeby się urwł wczoraj lub dzisiaj i poslzibyśmy wyrobić paszport,ale niestety nie może
A wizę?Czemu już?
My odebraliśmy Poli paszport niedawno. Hamrykański - jaki ładny kolorowy w środku Sama bym taki chciała Polski dopiero w PL dostanie..
Kaśka wybieracie się do USA na wakacje? Czy to tak na wszelki wypadek?

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
ja sie nie zgadzam
u mnie tak było... tyle ze ja mialam super obsluge na weselu i muzyka i tance zostały przeniesione na taras.... była mega impreza
zreszta sama nie lubie wesel gdzie nie ma mozliwosci wyjscia... i tak zawsze ci co pala papierosy wyjda, a z nimi inni.... i gdzies znajda sobie miesjce to jak dla mnie lepiej zeby na tarasie niz gdzies dalej
Wiele zależy od gości. Jak chcą się bawić to będą się bawic. Jak nie to nie. No i wyjść na papierosa a zabrać kilka flaszek ze stołów i zrobić sobie osobną imprezę w ogrodzie to też różnica

Cytat:
jeszcze przed wyjściem napiszę jedno co do wesel.

JESZCZE SIę TAKI NIE URODZIŁ, CO BY WSZYSTKIM DOGODZIŁ.

idę

Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość
To super, ze rodzinka sie zorganizuje. Ja tak tylko zasugerowalam, bo u mnie duża cześć gości była przejezdna i wiem, ze mógłby to byc problem. A i tak ze względu na km sporo osób sie nie pojawiło...
U mnie wszyscy przyjezdni. Poza znajomymi ze studiow i z LO. Ale oni mieli tylko 40km więc im załatwiłam autobus. Dla prawie całej reszty musieliśmy wynająć hotel bo rodzina rozsiana po warszawie, szczecinie, śląsku i przy wschodnich granicach. W sumie na prawie 200 zaproszonych osób odmówiło nam tylko coś koło 15

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Nie porównuj, ma czas. Mam znajome, które dzieci później się obracały, siadały jak miały 10 miesięcy. Jedna sobie nawet to teraz chwali, bo miała przynajmniej spokój. Tak sobie tylko leżała.
Tez porównywałam ale juz przestałam. W końcu to nie wyścigi. Zdrowa jest? Jest. Zadowolona z życia jest(poza chwilami płaczu ale to się zdarza)? Jest. Rośnie? Rośnie. Rozwija się? Jasne, że tak. Więc nie martwię się tylko cieszę z ewentualnych nowych postępów. Wszystko w swoim czasie.
Dziś byłam na zajeciach w the little gym. Była dziewczynka 4 miesiące i tydzien. Mega silna. wysoko się podnosi na rekach. Śmiga z plecow na brzuch i odwrotnie, podnosi się już do czworaków i prawie siada. A jak ją mama złapała za ręce to podniosła się na nóżkach. No jaja. I wiek tu nie jest udwany. Jest o połowe mniejsza od Poli - i na długość i na wagę
Także są dzieci ekspresy, dzieci przeciętniaki i dzieci leniuszki. Dopóki wszystko jest w normie to nie ma się co denerwować
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 00:31   #4842
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
nie nadrobie... moze idzcie na spacery takie poldniowe bo za duzo piszecie w taka piekna pogode...

bo ja cale dnie na podworku przebywam. dzis korzystajac z pieknej ogody wietrze pierzynki i piore posciel, koce, zabwki... oj bedzie tego!

a wieczorem idziemy do kulkolandii na urodziny 7letniej Julki i dzieciaki beda mialy wypas. niestety natka ma katar ale co tam, przezyje.
No nie? Popieram bo tez mam problem z nadrabianiem

Mam nadzieję, że kulkowa zabawa się udala

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Będzie dobrze
Pewnie, ze dobrze Najważniejsze, żebyście Wy dobrze wspominali ten dzień!
Jejciu, już się nie moge doczekac az nam sie pochwalisz swoją suknią albo przymiarkami

Cytat:
To święta prawda. Po weselu i tak często słyszy się jakieś tam narzekanie gości.
To niezbyt sympatyczne. Młodzi często przez co najmniej rok zajmują się organizacją, kombinują żeby gościom było jak najfajniej a i tak jest biadolenie.
Dokładne - zawsze się znajdzie jakiś narzekacz i choćbyś na głowie stanęła to nie dogodzisz. I gadają za plecami różne dziwne rzeczy. Przecież wiadomo, że każdy się stara, żeby było najlepiej jak się da i inwestuje w to dużo swojej pracy i czasu

I co do noclegów to tak - u nas było w tym samym miejscu i to było baaardzo duże udogodnienie. Koleżanka mogła chodzić ściągać mleko. Jak ktoś ze starszych osób był zmęczony to szedł na godzinke się kimnąć i wracał się bawić i tak siedział do rana później. No i nie trzeeba było się martwić że nie można się napić albo dużej poszaleć bo jest nocleg w tym samym miejscu.
I jo_asiek dużo ma racji - najważniejsze to dobra muzyka, dobre żarcie i dobra wódka (jeśli jest wódka na weselu). Jeśli goście są spoko to reszta jest nieważna
Stary 2014-03-22, 05:21   #4843
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

nadrobilam z jednym zaslonietym okiem a w tle gadajaca wrozka salomea hehe
w ta piekna pogide dostalam zapalenia zatok wiec jestem spuchnietym potworem
dobrze ze Alek ladnie spibo wieczorem mialam zalamke
czarna wozek przezaje*isty
noi kochany tz

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 05:37   #4844
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
My mielismy Anne Jantar " Przetanczyc z toba chce cala noc" eh te wspomnienia..

Natala Ty tez masz Tutka?

Natal i Snow Wy pracujecie w tej samej firmie?
Nie

---------- Dopisano o 05:37 ---------- Poprzedni post napisano o 05:34 ----------

Cytat:
Moja koleżanka miała podobny problem i dowiedziała sie od lekarza, ze ponoć to sie czesto zdarza po ciazy. Ona strasznie długo sie męczyła, bo bała sie badania.... Ale w końcu sie zdecydowała i wlasnie jej wyszło jakies zapalenie i grzyby.
Lekarz cos wspominal - flaki sie za mocno ściskaja

Stary 2014-03-22, 06:07   #4845
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
No i się wkurzyłam
No dość nieodpowiedzialnie się zachowali. Oboje.. No ale nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem TZtowi wytłumacz o co chodzi w żywieniu dzieci i teściowej też daj wytyczne co może a co nie, żeby sytuacja się nie powtórzyła. A jak się powtórzy to będziesz mogła z czystym sumieniem ochrzanic tym razem moze nie wiedzieli?

Cytat:
U nas tez były noclegi zagwarantowane i opłacone przez nas, transport rownież,a mimo to nie wszyscy zaproszeni sie pojawili.
Taki entuzjazm bije z Twoich postów, super sie to czyta. Chętnie zobaczę sale i pózniej oczywiście suknie i końcowy efekt
Mam nadzieje, ze to co napisze nie urazi Cię. Ale moim zdaniem lepiej założyć, ze ślub i wesele jest jednym z najważniejszych dni dla pary młodej, rodziców, ale pewnie dla sporej części gości to po prostu kolejne wesele i nie bedą podzielić zachwytu tortem, piękna biżuteria, czy ładnie dobranymi dekoracjami albo brac specjalnie urlop. Wcale nie sugeruje, ze trzeba odpuścić kwestie dobrego zorganizowania wszystkiego i perfekcyjnego przygotowania, bo to duża frajda i potem mozna byc z siebie dumnym, jak fajnie wszystko wyszło Tylko lepiej liczyć sie z tym, ze nie kazdy doceni trud i poświęcenie, a pózniej i tak znajda sie osoby, którym coś nie pasuje.
Na biało moze moje podejście jest specyficzne. nie uważałam, ze moje wesele bedzie długo wyczekiwanym wydarzeniem, ze względu na sytuacje rodzinna. Gdy mialam 4 lata zmarł mój tato i od tamtej pory miałam minimalny kontakt z jego rodzina, oni o to nie zabiegali, a mama na sile tez nie utrzymywała kontaktu. Widywalismy sie tylko na komuniach i pogrzebach, ale mama chciała ich wszystkich zaprosić, "bo tata by chciał". Co prawda super sie spisali, wszyscy przyszli, a pózniej jeszcze chwalili, ze na takim super weselu nie byli.
Mogę Ci jeszcze napisać,co u mnie było hitem. W trakcie wesela zrobiliśmy "crazy photo", mielismy rożne akcesoria,nakrycia głowy, peruki, wielkie okulary, jakies miecze, diabelski ogon, szalik biało czerwony- bo wtedy był finał euro 2012 Młodsza cześć gosci była zachwycona, super zabawa i fajne zdjęcia
Z tym się zgodzę - wielu gości w ogóle nie zwraca uwagi na wiele wiele faktów. U mnie miesiąc później nikt ze znajomych nie pamietał jaką miałam sukienke, że TZ miał smoking, o bukiecie nie wspominając. Nikt nie pamiętał też jakie były winietki (zrobiłam na stół sama - wydrukowałam na perłowym papierze i przywiązała niebieską wstążeczką - taki kolor przewodni - do takich pałeczek z plynem w środku i do puszczania baniek. zakończone serduszkiem. mój pomysł roku i nikt nawet nie pamiętał ), dekoracje stołu czy kwiaty. No nic a nic z tych rzeczy które obmyślałam dłuugo. Za to każdy pamiętał że była dobra śliwowica, wiejski stół od znajomego mamy, wódka po której nikt nie żygał, super muzyka i dużo tańców
Oczywiście nie mówie, że nie warto się starać w tych kwestiach, ale tylko i wyłącznie dla siebie i własnej satysfakcji (no i zdjęć ).
U mnie hitem była zabawa mam chusteczke haftowaną

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Ja też mam kłopot ze spacerem bo niespodziewanie teraz mi zasnął a ja z kolei z wyspanym nie mam co iść, poza tym nieźle u nas wieje. jak się obudzi wezmę go trochę do ogrodu

A i podjęłam trudną decyzję tzn chyba tak zrobię...
Będę go przyzwyczajać do smoczka ponieważ
1. na spacerach niekiedy mam taki sajgon, że głowa mała
2. może umiałby zasnąć w innych okolicznościach niż przy piersi
3. skoro zaczyna nam się ząbkowanie to może to go by trochę uspokoiło, jak miał kolki to 90%czasu spędzał przy cycu dla relaksu.
4. nawet wczoraj miałam kłopot w poczekalni do lekarza żeby go uspokoić a inne matki dawały smoczek i spokój

jak zwykle są za i przeciw, ale wygląda na to że chcę sobie ułatwić życie
Smoczek dobra rzecz Ja używam do spania albo do uspokojenia w kryzysowych sytuacjach
Usypiam ją teraz tak, że kłade się z nią na łóżku daje jej smoka, przytulam i głaszcze po główce. Jak już prawie odlatuje to przekładam do łóżeczka. I działa I w dzień i w nocy. Wcześniej wieczorem zasypiała często przy jedzeniu, a jak nie to nawet jeszcze było znośnie, ale w dzień to albo przy cycu albo sajgon. Teraz 5 min max i Pola śpi jak aniołek
I mogłabym się z nią szarpać, oduczać i uczyć żeby sama spała w łóżeczku, ale nie przeszkadza mi się do niej poprzytulac przez 5 minut no i nie mam serca słuchać jej płaczów..

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Wiesz, coś jest na rzeczy, bo o ile wczoraj Jaśko w ogóle odmówił spania - drzemka owszem 5 min - tak dzisiaj śnięty jak nie wiem Idzie zmiana pogody, może to to
Może przesilenie wiosenne? Na mnie zawsze działa i chodzę jak nieprzytomna przez tydzień więc na maluchy może też?

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Ja pierdzielę, nie nadaję się na matkę
Położyłam Jaśka w sypialni i włączyłam nianię (mamy między sypialnią z pokojem grubą ścianę nośną i praktycznie nic nie słychać). Przed chwilą zapukała sąsiadka, czy wszystko ok, bo mój synek strasznie płacze...

Taaa... nie włączyłam niani w pokoju, gdzie siedziałam, a Jaśko w tym czasie wypluł smoka, ulał na pół łóżeczka, walnął wieeelką kupę, która wyszła górą i zanosił się płaczem... a matka co? Wizaż
Dziecko przewinęłam, przebrałam, zmieniłam mu prześcieradło (na szczęście pod starym był podkład) i znowu ululałam... patrzył z mega wyrzutem
Teraz śpi przy uchylonych drzwiach...
Vea, przepraszam ale uśmiałam się z tego postu
Każdemu może się zdarzyć, że nie usłyszy, więc się nie obwiniaj. Ważne, że sytuacja opanowana i Jaśko ululany Jutro nie będzie pamiętał

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
macham do Was z drugiego spacerku lacznie juz ponad 3h. Po obiedzie idziemy na trzeci nosidlo to strzal w 10! Bedziemy uzywac codziennie na jednym spacerze na pewno
Teraz Milosz spi w wozku, Zuzia bieg ana placu zabaw, Malz robi rybke na obiad a ja zasiadkam na lawce tylko mi kawki brak

Milego popoludnia
Kurcze, Pola też polubiła nosidło. Ale my mamy wisidło a nie nosidło więc nie wsadzam jej tam chyba że jedziemy na plaże. Chyba zainwestuję i kupie..

Cytat:
U nas 20 st slonce wiatr i jestesmy na drugim spacerku. Filip ma na sobie skarpetki dresy cienkie cody dl rekaw kurtke czapke.
Ja siedze w krotkom rekawku opalam rece i twarz

Takie pytanko przy ilu stopniach w bezwietrzna pogode niezaklasa sie czapki?
U nas jak było koło 15-17 to nie zakładałam. I mały wiaterek był. Ale mega słońce, więc jakoś tak gorąco. Jak większy wiaterek to nakładałam tylko kapturek, ale w wózku i tak nie wiało.

Cytat:
może tak być. moja uwielbia być prawie goła lub goła
Moja też. Jak zostaje w samym pampersie, albo i bez to wstępują w nią nowe siły A tak to sam bodziak albo bodziak i spodenki jak za zimno.

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Nic w tym złego, że chcesz sobie ulżyć. Dziecię na Twoim lepszym samopoczuciu nawet skorzysta

Gorgulku też jestem zachwycona nosidłem. Okiełznałam nim swoją marudę nie lubiącą wózka. Dzisiaj pomimo wiatru już spacerowałyśmy po podwórku. Chodzimy w miejsca gdzie wózek nie daje rady W grzątki można wejść Na wsi przyda się na pewno Powiesiłam z nią pranie w ogrodzie Po domu też ją noszę bo w spokoju mogę cokolwiek zrobić. Gotuje z nią, sprzątam, myje naczynia, piorę, maluje się itp. Na takie absorbujące dziecko jak moje to jest idealny gadżet
Super, że nosidło się sprawdziło. No zachęcacie mnie coraz bardziej
Stary 2014-03-22, 06:09   #4846
Zakorzenienie

Cytat:
smutno mi jakoś....

Pediatra kazała zmniejszyć nam ilość kropli witaminy D, ponieważ Kornelowi poci się bardzo głowa, jak spi to robią mu się aż krople potu.
Ja oczywiście naczytałam się o jakimś rozmiękaniu czaszki itp.
Misia nie czytaj netu w takich sprawach (przyganiał kocioł garnkowi )

Cytat:
Czesc!
Mój dzisiejszy dzien to koszmar...
Przypomniałam sobie jak pisałyście o tesciowych co się wtracaja itp. i chyba nie zdawałam sobie sprawy jakie to przesrane dopoki nie pojechałam do mojej babci...
"Kasia, a czemu on tak płacze?? Kasia Boli go coś! Kasia on nie moze tak plakac! Kasia dziecko którego nic nie boli nie płacze. Kasia... Kasia.... Kasia..."

i zrobiła cos tak obrzydliwego ze wstyd mi tu o tym napisac... i mam ochote całego Macka zdezynfekowac

Byłam dzis u neurolog i mamy zgode na szczepienia. Babka super! Jak tkos by potrzebował w Krk neurolog dziecieca to mam dobry namiar. Babka niesamowita. Poł godizny nam posiweciła. Zbadała porzadnie. Rzeczowa, konkretna i zna tematyke szczepień wiec ufam jej w 100% i robie jak zalecila.
Super, że wizyta udana
A co do babci - cóż począć, ciesz się że nie mieszka z Wami

Cytat:
a o tak na manekinie rozmiaru 32 lepiej wyglądała
Śliczna!! Uwielbiam takie spódniczki.
Śle info do siostry żeby mi zakupiła Będzie na powrót

Cytat:
Ciezki dzien. Poza gastroskopia (mam jakis stan zapalny zoladka i dwunastnicy, ale podobno niegrozne, bede szla z wynikami do konsultacji), bylam jeszcze na drugiej dawce szczepienia przeciwko WZW B, w razie gdyby czekal mnie zabieg w zwiazku z tym woreczkiem.
Adik zostal z dziadkami i jak zwykle byl grzeczny, jak wrocilam, to nawet nie zwrocil na mnie wiekszej uwagi. W sumie chyba dobrze, ze bez problemu znosi opiekę innych osób.
Z innych wieści-bylam wczoraj w pracy, wracam z początkiem sierpnia, szef utrzymal swoja korzystna dla mnie zmiane dot. powrotu, więc się bardzo cieszę.

Super wieści

Dobra, więcej nie nadrabiam. Oszalałyście z tymi postami
ide oglądać girls i strzele sobie do nich karmi, a co! Piateczek więc mi się należy

---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:07 ----------

Rusałko, teacherko - 100 lat dla maluchów z okazji 5 miesięcy!
Stary 2014-03-22, 07:37   #4847
misia332
Zakorzenienie

u mnie hitem była zabawa z walizka, a potem wyjmowanie jej zawartosci, taniec ze swiecami. a motyw przewodni słoneczniki.

hej.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 07:40   #4848
kaska87
Zakorzenienie

hej
Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
My odebraliśmy Poli paszport niedawno. Hamrykański - jaki ładny kolorowy w środku Sama bym taki chciała Polski dopiero w PL dostanie..
Kaśka wybieracie się do USA na wakacje? Czy to tak na wszelki wypadek?
póki co planujemy wyjazd w przyszłym roku na wakacje

Stary 2014-03-22, 07:46   #4849
Zakorzenienie

Cytat:
hej

póki co planujemy wyjazd w przyszłym roku na wakacje

To obkupisz sie w cartersie
Fajnie

Mi sie jesCze marzy new york ale to kiedys.. Pola za mała żeby ja po hotelach ciagnąć. Wy tam macie rodzine nie? Fajowo

Sent from my iPhone using Tapatalk
Stary 2014-03-22, 07:49   #4850
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Fajnie

Mi sie jesCze marzy new york ale to kiedys.. Pola za mała żeby ja po hotelach ciagnąć. Wy tam macie rodzine nie? Fajowo
no raczje
tak sis P. jakoś 40 minut chyba do ny jechaliśmy

Stary 2014-03-22, 07:59   #4851
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Tak, normalna do parzenia. Można chyba pić do trzech dziennie najdłużej tydzień, szałwia spala pokarm (...)
Jak z nim poruszam ten temat to czuje się jak idiotka która się prosi o pierścionek
(...)

Tyle że on to powiedział w taki sposób, że równie dobrze mógł powiedzieć "weź nie truj kobieto"
To super, dziękuję za cynk Jakbym nie mogła się uwolnić od tych resztek mleka, to spróbuję.

Słuchaj, zupełnie niepotrzebnie masz takie poczucie. Tym bardziej, że nie jesteście z sobą od wczoraj, macie dziecko, razem mieszkacie. Chłopak durny nie jest, doskonale wie, że oczekujesz jakiejś deklaracji.
Możecie swobodnie na ten temat rozmawiać.
Nie wiem do końca jakie preferujecie klimaty rozmów, ale skoro Ty masz duże poczucie humoru, to tż też musi mieć, bo nie mielibyście chemii Więc weź temat na luzie.

Ja stosunkowo niedawno, na wspólnym spacerze nie stąd, ni zowąd powiedziałam z uśmiechem, że mam pytanie - a mianowicie czy my się pobieramy w 2015 roku?
Co prawda u nas już były wcześniejsze przymiarki do tematu o ślubie kościelnym, ale nic specjalnie konkretnego.

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
i ile trwał cały ten proces?
Po skończonym 4 miesiącu pomału dawałam kaszkę na kolację, potem po 3-4 tygodniach wszedł obiadek (najpierw warzywa, potem dodałam mięso). Potem były owoce na drugie śniadanie. Tak więc zostało mleko tylko 3 razy na dobę. I było raz mm, 2 razy cycek. Minął tydzień i było 2 razy mm i 1 raz cycek.
Nie wiem czy udało mi się jasno napisać.
Także schodzenie z cycka to były 2 miesiące. U mnie poszło łatwo, bo mały jest mega elastyczny w kwestii jedzenia, nie grymasi. Ostatnio mamy trochę kłopotu, bo z powodu przedniego ząbka nieco odmawia łyżeczki, ale dajemy radę

Myślę, że u Ciebie kluczem do sukcesu jest przekonanie Antosia do butelki czy kubeczka.

Cytat:
Angel moja swiadkowa tez miala bukiet ktory ja zamowilam i sfinansowalam.

A co do spodnicy ona jest ladna sle trzeba by nosic rozm 34 zeby dobrze w niej wygladac

Lulla niezazdroszcze sytuacji kurcze no boi sie slubu wesela czy co? A i nie tlumaxzyla bym nikomu czy to moj maz czy nie
A to ciekawe, nie słyszałam o bukiecikach dla świadkowej.
Mnie chyba i tak to nie będzie dotyczyć, bo wymyśliłam sobie, że chcę 2 świadków

Tak, po pierwsze być mega drobnym. Ale po drugie, to mnie nie podoba się to połączenie kolorów - beż i czerń w paskach na spódnicy z koła. Ble.

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2014-03-22 o 08:00
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 08:01   #4852
butterfly20
Zakorzenienie

Cześć

Violet fajny pomysł z tym crazy photo

Cytat:
wystarczy spf 30?zastanawiam się jaki filtr kupić na wakacje.

Cytat:
Fajnie

Sent from my iPhone using Tapatalk
my mieliśmy jechać do wujka męża w zeszłym roku (mieszka koło NY) -taki ostatni poryw wolności, przed zajściem w ciąży. Ale 2 kreski wszystko zweryfikowały:br zydal:

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 08:06   #4853
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
my mieliśmy jechać do wujka męża w zeszłym roku (mieszka koło NY) -taki ostatni poryw wolności, przed zajściem w ciąży. Ale 2 kreski wszystko zweryfikowały:br zydal:
my też w zeszłym roku mieliśmy lecieć, ale już byłam w 6 miesiącu bo pierwotnie starania miały być od lipca-sierpnia

my dzisiaj grillujemy idę zaraz do rzeczy, których mi brakuje
macie jakieś dobre sałatki- takie na grilla? dzisiaj robię cezara, czasem jeszcze grecką, a Wy? to zapamiętam sobie na następny raz

Stary 2014-03-22, 08:13   #4854
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
miało być retro... z retro została knajpa i samochód i cylinder
chciałam ci rozowe dodatki pokazac bo jak dla mnie ten kolor sie swietnie sprawdza.
Bukiecik dla swiadkowej to jak najbardziej nie pomyłka
To prawda, widać, że u Was sprawdził się świetnie Na fotkach jesteś taka rozradowana, aż miło popatrzeć
Kurde, a czy taki bukiecik spełnia jakąś rolę?

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

Cytat:
Nadrabiam

OOO w TZG Gruszka tańczy moją piosenkę z I tańca,łeeeeeee wzruszam się
Doczytałam jaka, super kawałek

Cytat:
motylku a jaka to piosenka?my mielismy ,,czy ten Pan i Pani,,
Oj, to tak radośnie - i po polsku

My chcemy to
https://www.youtube.com/watch?v=GOJk0HW_hJw&hl=en&fs=1&">https://www.youtube.com/watch?v=GOJk0HW_hJw&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344">

Cytat:
w niektórych regionach są bukiety dla świadkowych, u mnie nie ma
nie będę Cię zarzucać moimi dekoracjami, ja miałam kremowo-żółto-zielone Ogólnie to żywe kwiaty wszędzie, na stojakach na sali, u mnie w domu, w kościele, na torcie, w butonierkach, mama i teściowa mialy brnsoletki na rękę z kwiatów zamiast przypinek.
No, to już jasne czemu się tak zdziwiłam

Zaskoczyłaś mnie teraz na maksa, że nie w fiolecie!
Pamiętam film ślubny

Cytat:
My mielismy Anne Jantar " Przetanczyc z toba chce cala noc" eh te wspomnienia..
Oooo, też super

Dla nas też ważna piosenka Tż na jakichś imprezach bardzo często mi ją zamawia a jak byłam w ciąży, to zaśpiewał na karaoke i dedykował "dla swojej narzeczonej i matki jego dziecka" Dostał największe brawa, chociaż wcale pięknie nie śpiewa

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2014-03-22 o 08:15
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 08:15   #4855
ja-ika
Zakorzenienie

Witam z rana

Poszłam przed chwilą do Emilki, bo się bawiła w łóżeczku i coś zaczęła marudzić, dałam jej smoka, okryłam kocykiem i położyłam pieluszkę koło twarzy, ona się odwróciła w stronę ściany i zasnęła Kochana córeczka
Stary 2014-03-22, 08:21   #4856
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
To prawda, widać, że u Was sprawdził się świetnie Na fotkach jesteś taka rozradowana, aż miło popatrzeć
Kurde, a czy taki bukiecik spełnia jakąś rolę?

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------
Ja jako świadkowa miałam bukiecik od panny młodej (za to kupiłam szampan i wejście do ogrodu na sesje). Pod koniec mszy mój bukiet panna młoda zostawiła w kościele, by swój zachować.
Stary 2014-03-22, 08:21   #4857
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość

endżi weselna gorączke zcS ZACZĄĆcoś czujeże bedziemy żyły tym weselem razsem z tobą

Cytat:

No i drink baru nikt wcześniej nie widział. Ale teraz to już norma
Próbowaliśmy jeszcze puszczać te lampiony,ale straszny wiatr zerwał się wieczorem (a cały dzień była żarówa).
Też miałam ochotę na drink bar, ale tż nie chce, bo gada, że ludzie wymieszają alko i będą potem robić borutę i rzygać
Stary 2014-03-22, 08:25   #4858
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
my też w zeszłym roku mieliśmy lecieć, ale już byłam w 6 miesiącu bo pierwotnie starania miały być od lipca-sierpnia

my dzisiaj grillujemy idę zaraz do rzeczy, których mi brakuje
macie jakieś dobre sałatki- takie na grilla? dzisiaj robię cezara, czasem jeszcze grecką, a Wy? to zapamiętam sobie na następny raz
Zazdraszczam grilla. Sałatki w sam raz na taką okazję.

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

Cytat:

Też miałam ochotę na drink bar, ale tż nie chce, bo gada, że ludzie wymieszają alko i będą potem robić borutę i rzygać
Byłam nie na jednym weselu co był taki drink bar. Ludzie tylko tak symbolicznie z tamtąd pili i to nie wszyscy. Każdy miał właśnie na uwadze, by nie mieszać.
Stary 2014-03-22, 09:01   #4859
misia332
Zakorzenienie

Cytat:

my z tego względu właśnie nie mieliśmy DJ na początku imprezy powiedział, że jest stół hiszpański, tam stała whisky i sangria, hiszpańskie kiełbasy, sery, oliwki, suszone pomidory, bagietki.

jeżeli ktoś chciał piwo, to mógł sobie zamówic z baru na nasz koszt, i ludzie zamawiali, poszło około 15 piw.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 09:20   #4860
tassia
Zakorzenienie

kaska ja raczej tez zakupie nivea baby bo ten na mroz sie fajnie sprawdzil

my witamy prosto z basenu
tz plywa a ja zza szybki ogladam swiat

co do wesel
1. z tym tarasem to chyba zalezy od ludzi
widze co piszecie i u mnie pomimo ze jakies 30osob wyemigrowalo z flaszkami i jedzeniem.na taras to i tak normalnie przychodzili na tance, integrowali sie z rodzina i uczestniczyli w zabawach. wiecto nie mialo znaczenia gdzie siedza do kielicha ale przypomnialam sobie wesela gdzie rzeczywiscie zrobila sie druga impreza
bylam kiedys na weselu koszmar ale jak chcecie to napisze o tym w k. bo to typowo masakra i przestroga dla innych
2. wg mojego wodzireja 80% sukcesu wesela to suknia panny mlodej
20% to jedzebie i muzyka
a reszta nie ma znaczenia
dlaczego suknia? bo gwarantuje dobry humor panny mlodej, a usmiechnieta i szczesliwa panna mloda robi mega klimat i kazdy dobrze sie bawi
3. chyba musze sobie nowego tz znalezc bo zachcialo mi.sie.wesela
ale moze jakas glosna rocznice zrobimy

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości