|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VIII część! | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,94% |
| Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? |
|
2 | 5,88% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię |
|
11 | 32,35% |
| W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia |
|
5 | 14,71% |
| Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy |
|
1 | 2,94% |
| Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają |
|
0 | 0% |
| Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci |
|
5 | 14,71% |
| Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku |
|
9 | 26,47% |
| Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
najlepeij nie rozmawiac, tylko krzyczec i do płaczu doprowadzac... ![]() nie znam Twoich dzieci... komunikat ma byc dostoswany do dziecka a nie do wieku... czasem 5 latkowi trzeba tlumaczyc jak 3 latkowi, a czasem na odwrót.... Pamietaj ze to olbrzymia Twoja zaśługa jak przedstawiasz rzeczywistosc swojemu dziecku... a że zakonnica nieobeznana z tematem...mineła sie z powołaniem
|
|
|
#4832 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
Mam nadzieje ze on sie w koncu odwazy i pojdzie krok do przoduCytat:
ja tez tak mialam ze smecilam kiedys o slubie i on mial chyba dosc i potem odpuscilam i bylo mi wszystko jedno juz wtedy...a mnie zaskoczyl i podobno planowal od dawna, mozliwe ze wlasnie przez takie gadanie to sie odwlekało w czasie
|
|
#4833 |
|
Zakorzenienie
|
Jak przyszła wiosna, to Adaś mega maruda. Może za jasno mu i trzeba kupić rolety przynajmniej w jego pokoju jak najszybciej.
|
#4834 |
|
Wtajemniczenie
|
---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------
[/COLOR]Karolson wiem ze Matal to miszcz ciekawa jestem czy ja bym sobie poradziła..znam moją Lile i wiem ze ona maruda i pewnie nie jednego podróznego doprowadziła by do szewskiej pasji
Edytowane przez policzanka Czas edycji: 2014-03-21 o 22:42 |
|
|
|
#4835 |
|
Raczkowanie
|
Moja koleżanka miała podobny problem i dowiedziała sie od lekarza, ze ponoć to sie czesto zdarza po ciazy. Ona strasznie długo sie męczyła, bo bała sie badania.... Ale w końcu sie zdecydowała i wlasnie jej wyszło jakies zapalenie i grzyby.
|
#4836 |
|
Zakorzenienie
|
lece spac
dobranoc
|
#4837 |
|
Zakorzenienie
|
a! zapomniałam! kupowałyście już jakiś krem do buzi na słonko?
chcę coś kupić, ale co? bo nivea to na wiatr i zimno raczej
|
#4838 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4839 |
|
Zakorzenienie
|
jutro zobaczę czy jest w rosku, dzięki
|
#4840 |
|
Zakorzenienie
|
kaska ja też używałam nivea baby i teraz pewnie też się zaopatrzę... (chociaz pewnie słonca za wiele tu nie będzie :P)
|
|
#4841 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy wszystkim, za życzenia z okazji 5tego miesiąca
Jak tylko tata wróci z pracy to robiy comiesięczne zdjęcia z naklejkami. Już nie mogę się doczekać rocznego zestawienia ![]() Cytat:
![]() Z drugiej strony byłam na takiem weselu gdzie wszyscy łącznie z młodymi siedzieliśmy pod altanką zamiast na sali i wyglądało to bardziej jak studencka impreza ale było mega! No ale nie wiem czy do końca o to na weselu chodzi ![]() Co do czwarku to Endżi myślę, że nie masz się co przejmować bo tu podobnie - najważniejszym gosciom będzie zależało żeby przyjść i na pewno przyjdą. Co najwyżej jakieś pojedyncze przypadki mogą mieć problem. A jak ktoś będzie się migał i i znajdzie wymówkę żeby nie przyjść to i tym lepiej bo szkoda takiego kogoś gościć na właśnym weselu ![]() Cytat:
Cytat:
(ja uwielbiam i jedno i drugie), ale jak idziemy na wesele to zawsze wyskoczymy na parkiet choć na chwile, żeby zabawe podtrzymać no i staramy się podkręcać impreze Cytat:
Pola też lubi.Cytat:
Sama bym taki chciała Polski dopiero w PL dostanie..Kaśka wybieracie się do USA na wakacje? Czy to tak na wszelki wypadek? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
)? Jest. Rośnie? Rośnie. Rozwija się? Jasne, że tak. Więc nie martwię się tylko cieszę z ewentualnych nowych postępów. Wszystko w swoim czasie.Dziś byłam na zajeciach w the little gym. Była dziewczynka 4 miesiące i tydzien. Mega silna. wysoko się podnosi na rekach. Śmiga z plecow na brzuch i odwrotnie, podnosi się już do czworaków i prawie siada. A jak ją mama złapała za ręce to podniosła się na nóżkach. No jaja. I wiek tu nie jest udwany. Jest o połowe mniejsza od Poli - i na długość i na wagę ![]() Także są dzieci ekspresy, dzieci przeciętniaki i dzieci leniuszki. Dopóki wszystko jest w normie to nie ma się co denerwować
|
|||||||||
|
|
|
#4842 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Popieram bo tez mam problem z nadrabianiem ![]() Mam nadzieję, że kulkowa zabawa się udala ![]() Pewnie, ze dobrze Najważniejsze, żebyście Wy dobrze wspominali ten dzień! Jejciu, już się nie moge doczekac az nam sie pochwalisz swoją suknią albo przymiarkami ![]() Cytat:
![]() I co do noclegów to tak - u nas było w tym samym miejscu i to było baaardzo duże udogodnienie. Koleżanka mogła chodzić ściągać mleko. Jak ktoś ze starszych osób był zmęczony to szedł na godzinke się kimnąć i wracał się bawić i tak siedział do rana później. No i nie trzeeba było się martwić że nie można się napić albo dużej poszaleć bo jest nocleg w tym samym miejscu. I jo_asiek dużo ma racji - najważniejsze to dobra muzyka, dobre żarcie i dobra wódka (jeśli jest wódka na weselu). Jeśli goście są spoko to reszta jest nieważna
|
||
|
|
|
#4843 |
|
Zakorzenienie
|
nadrobilam
z jednym zaslonietym okiem a w tle gadajaca wrozka salomea hehew ta piekna pogide dostalam zapalenia zatok wiec jestem spuchnietym potworem dobrze ze Alek ladnie spibo wieczorem mialam zalamke czarna wozek przezaje*isty noi kochany tz Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
|
#4844 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 05:37 ---------- Poprzedni post napisano o 05:34 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4845 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
No dość nieodpowiedzialnie się zachowali. Oboje.. No ale nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem
TZtowi wytłumacz o co chodzi w żywieniu dzieci i teściowej też daj wytyczne co może a co nie, żeby sytuacja się nie powtórzyła. A jak się powtórzy to będziesz mogła z czystym sumieniem ochrzanic tym razem moze nie wiedzieli?Cytat:
), dekoracje stołu czy kwiaty. No nic a nic z tych rzeczy które obmyślałam dłuugo. Za to każdy pamiętał że była dobra śliwowica, wiejski stół od znajomego mamy, wódka po której nikt nie żygał, super muzyka i dużo tańców Oczywiście nie mówie, że nie warto się starać w tych kwestiach, ale tylko i wyłącznie dla siebie i własnej satysfakcji (no i zdjęć ).U mnie hitem była zabawa mam chusteczke haftowaną ![]() Cytat:
Ja używam do spania albo do uspokojenia w kryzysowych sytuacjach ![]() Usypiam ją teraz tak, że kłade się z nią na łóżku daje jej smoka, przytulam i głaszcze po główce. Jak już prawie odlatuje to przekładam do łóżeczka. I działa I w dzień i w nocy. Wcześniej wieczorem zasypiała często przy jedzeniu, a jak nie to nawet jeszcze było znośnie, ale w dzień to albo przy cycu albo sajgon. Teraz 5 min max i Pola śpi jak aniołek ![]() I mogłabym się z nią szarpać, oduczać i uczyć żeby sama spała w łóżeczku, ale nie przeszkadza mi się do niej poprzytulac przez 5 minut no i nie mam serca słuchać jej płaczów.. Cytat:
Cytat:
Każdemu może się zdarzyć, że nie usłyszy, więc się nie obwiniaj. Ważne, że sytuacja opanowana i Jaśko ululany Jutro nie będzie pamiętał ![]() Cytat:
Cytat:
Moja też. Jak zostaje w samym pampersie, albo i bez to wstępują w nią nowe siły A tak to sam bodziak albo bodziak i spodenki jak za zimno.Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4846 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(przyganiał kocioł garnkowi )Cytat:
A co do babci - cóż począć, ciesz się że nie mieszka z Wami ![]() Śliczna!! Uwielbiam takie spódniczki. Śle info do siostry żeby mi zakupiła Będzie na powrót ![]() Cytat:
Dobra, więcej nie nadrabiam. Oszalałyście z tymi postami ide oglądać girls i strzele sobie do nich karmi, a co! Piateczek więc mi się należy ---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:07 ---------- Rusałko, teacherko - 100 lat dla maluchów z okazji 5 miesięcy!
|
|||
|
|
|
#4847 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie hitem była zabawa z walizka, a potem wyjmowanie jej zawartosci, taniec ze swiecami. a motyw przewodni słoneczniki.
hej.
|
#4848 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Cytat:
|
|
#4849 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak sis P. jakoś 40 minut chyba do ny jechaliśmy
|
|
#4851 | ||
|
czyli Endżi
|
Cytat:
Jakbym nie mogła się uwolnić od tych resztek mleka, to spróbuję.Słuchaj, zupełnie niepotrzebnie masz takie poczucie. Tym bardziej, że nie jesteście z sobą od wczoraj, macie dziecko, razem mieszkacie. Chłopak durny nie jest, doskonale wie, że oczekujesz jakiejś deklaracji. Możecie swobodnie na ten temat rozmawiać. Nie wiem do końca jakie preferujecie klimaty rozmów, ale skoro Ty masz duże poczucie humoru, to tż też musi mieć, bo nie mielibyście chemii Więc weź temat na luzie.Ja stosunkowo niedawno, na wspólnym spacerze nie stąd, ni zowąd powiedziałam z uśmiechem, że mam pytanie - a mianowicie czy my się pobieramy w 2015 roku? ![]() Co prawda u nas już były wcześniejsze przymiarki do tematu o ślubie kościelnym, ale nic specjalnie konkretnego. Po skończonym 4 miesiącu pomału dawałam kaszkę na kolację, potem po 3-4 tygodniach wszedł obiadek (najpierw warzywa, potem dodałam mięso). Potem były owoce na drugie śniadanie. Tak więc zostało mleko tylko 3 razy na dobę. I było raz mm, 2 razy cycek. Minął tydzień i było 2 razy mm i 1 raz cycek. Nie wiem czy udało mi się jasno napisać. Także schodzenie z cycka to były 2 miesiące. U mnie poszło łatwo, bo mały jest mega elastyczny w kwestii jedzenia, nie grymasi. Ostatnio mamy trochę kłopotu, bo z powodu przedniego ząbka nieco odmawia łyżeczki, ale dajemy radę ![]() Myślę, że u Ciebie kluczem do sukcesu jest przekonanie Antosia do butelki czy kubeczka. Cytat:
Mnie chyba i tak to nie będzie dotyczyć, bo wymyśliłam sobie, że chcę 2 świadków ![]() Tak, po pierwsze być mega drobnym. Ale po drugie, to mnie nie podoba się to połączenie kolorów - beż i czerń w paskach na spódnicy z koła. Ble.
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2014-03-22 o 08:00 |
||
|
|
|
#4852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Violet fajny pomysł z tym crazy photo ![]() wystarczy spf 30?zastanawiam się jaki filtr kupić na wakacje. Cytat:
:br zydal:
|
|
#4853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my dzisiaj grillujemy macie jakieś dobre sałatki- takie na grilla? dzisiaj robię cezara, czasem jeszcze grecką, a Wy? to zapamiętam sobie na następny raz
|
|
#4854 | ||||
|
czyli Endżi
|
Cytat:
Na fotkach jesteś taka rozradowana, aż miło popatrzeć ![]() Kurde, a czy taki bukiecik spełnia jakąś rolę? ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Cytat:
![]() Oj, to tak radośnie - i po polsku ![]() My chcemy to ![]() Cytat:
![]() Zaskoczyłaś mnie teraz na maksa, że nie w fiolecie! Pamiętam film ślubny Cytat:
![]() Dla nas też ważna piosenka Tż na jakichś imprezach bardzo często mi ją zamawia a jak byłam w ciąży, to zaśpiewał na karaoke i dedykował "dla swojej narzeczonej i matki jego dziecka" Dostał największe brawa, chociaż wcale pięknie nie śpiewa
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2014-03-22 o 08:15 |
||||
|
|
|
#4855 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana
Poszłam przed chwilą do Emilki, bo się bawiła w łóżeczku i coś zaczęła marudzić, dałam jej smoka, okryłam kocykiem i położyłam pieluszkę koło twarzy, ona się odwróciła w stronę ściany i zasnęła Kochana córeczka
|
#4856 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jako świadkowa miałam bukiecik od panny młodej (za to kupiłam szampan i wejście do ogrodu na sesje). Pod koniec mszy mój bukiet panna młoda zostawiła w kościele, by swój zachować.
|
#4857 | ||
|
czyli Endżi
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Byłam nie na jednym weselu co był taki drink bar. Ludzie tylko tak symbolicznie z tamtąd pili i to nie wszyscy. Każdy miał właśnie na uwadze, by nie mieszać.
|
|
#4859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
DJ na początku imprezy powiedział, że jest stół hiszpański, tam stała whisky i sangria, hiszpańskie kiełbasy, sery, oliwki, suszone pomidory, bagietki. jeżeli ktoś chciał piwo, to mógł sobie zamówic z baru na nasz koszt, i ludzie zamawiali, poszło około 15 piw.
|
|
#4860 |
|
Zakorzenienie
|
kaska ja raczej tez zakupie nivea baby bo ten na mroz sie fajnie sprawdzil
![]() my witamy prosto z basenu tz plywa a ja zza szybki ogladam swiat ![]() co do wesel 1. z tym tarasem to chyba zalezy od ludzi widze co piszecie i u mnie pomimo ze jakies 30osob wyemigrowalo z flaszkami i jedzeniem.na taras to i tak normalnie przychodzili na tance, integrowali sie z rodzina i uczestniczyli w zabawach. wiecto nie mialo znaczenia gdzie siedza do kielicha ale przypomnialam sobie wesela gdzie rzeczywiscie zrobila sie druga imprezabylam kiedys na weselu koszmar ale jak chcecie to napisze o tym w k. bo to typowo masakra i przestroga dla innych 2. wg mojego wodzireja 80% sukcesu wesela to suknia panny mlodej 20% to jedzebie i muzyka a reszta nie ma znaczenia dlaczego suknia? bo gwarantuje dobry humor panny mlodej, a usmiechnieta i szczesliwa panna mloda robi mega klimat i kazdy dobrze sie bawi 3. chyba musze sobie nowego tz znalezc bo zachcialo mi.sie.wesela ale moze jakas glosna rocznice zrobimy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:06.

:confus ed: skoro taki rozwiniety to jak mam z nim rozmawiac ...mam sie seplenic i go cofać albo nie tłumaczyć tylko ucinać rozmowe

[/RIGHT]

Mam nadzieje ze on sie w koncu odwazy i pojdzie krok do przodu
chcę coś kupić, ale co? 

(przyganiał kocioł garnkowi