|
|
#4951 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów cz. IV
Ja też
I lubię się opalać, chociaż nie jest to dla mnie jakiś priorytet, że muszę się opalić bo jestem za blada - nie mam na tym punkcie kompleksów. Po prostu lubię spędzać czas wygrzewając się na słońcu wysmarowana filtrem 30 - co by się nie przypalić na raka. Właśnie sobie nałożyłam trochę oleju monoi na włosy - mmm jak on genialnie pachnie Edytowane przez Mrs Mysza Czas edycji: 2014-03-21 o 21:29 |
|
|
|
#4952 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Farbowańcom też jakoś szczególnie słońce nie szkodzi, nie widzę różnicy w kolorze a w lecie na słońcu spędzam sporo czasu uwielbiam się wygrzewać na słoneczku po prostu, już nawet nie dla samej opalenizny ale po prostu dla dobrego samopoczucia ![]() Cytat:
|
|
#4953 |
|
Konto usunięte
|
Po pomarańczowym Biovaxie dla włosów suchych i zniszczonych zdecydowanie miałam GHD, którego od dawien dawna nie widziałam
|
|
|
|
#4954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A propos podkładów: Fair Neutral z EDM był moim hitem ale teraz nigdzie go nie ma w dużym opakowaniu, nawet na polskiej stronie Everyday Minerals. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie...!!Co do włosów: mam nadzieję, że słońce w tym roku je trochę rosjaśni, bo teraz tylko hennuję, więc bardzo ściemniałam, bo moje naturalne włosy są ciemne. ![]() Dziś zdecydowanie BHD - zero objętości i smętne strąki. Goodbye, mgiełko Biowax do ciemnych, wiem już na pewno, że się nie sprawdzisz. ![]() Na pocieszenie kupiłam sobie piankę Wella z chitosanem! Już miałam tafta w garści, ale paczam: alkohol denat!
|
|
|
#4956 |
|
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj narobiłam na szybko zdjęć przed wyjściem, a po powrocie okazało się, że tylko jedno się jako tako nadaje
W świetle dziennym, światło z okna. Dlatego w ogóle daję, bo włosy schły same, tylko po małej ilości żelu lnianego, ale tak, że żadnych sucharków nie było do odgniatania. Ale były myte odżywką i wtedy jednak mam lepszy samoistny skręt. Najchętniej bym myła tymi odżywkami po tym co mam ostatnio na skórze po szamponach. Ciekawe jak długo dam radę bez przeciążenia.
|
|
|
|
#4957 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(Nad Adriatykiem). Biowax ten dwufazowy? Coś koszmarnego i strasznie mi śmierdział zdaje się ).
|
|
|
|
|
#4958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4959 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Miałam próbować na mokre włosy, ale jakoś odpuściłam. To taki typowy silikonowiec + ta keratyna i niby oczywiście argan, tiaaaaaa....Nie wiem czy wszystkie tak robią te psikane, ale jakoś nie mam ciekawości, żeby to sprawdzać. |
|
|
|
|
#4960 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;45698327]Po pomarańczowym Biovaxie dla włosów suchych i zniszczonych zdecydowanie miałam GHD, którego od dawien dawna nie widziałam
[/QUOTE]Fajnie, że miło Cię potraktował Szkoda, że te Biovaxy nie są w większych pojemnościach za tę cenę![]() Też mi się marzy taki zbiorek ![]() Cytat:
Ukojenie i nawilżenie bez skutków ubocznych typu zapchanie i lepka twarz
|
|
|
|
|
#4961 | |
|
✌
|
Cytat:
|
|
#4962 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4963 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak dla mnie, to oni go powinni na wagę sprzedawać, choćby tego do ciemnych ![]() A nie masz żelaznego zbioru? Myślalam, że jako jedna z nielicznych tutaj nie toniesz w zapasach zapasów do przetestowania xD Edytowane przez 1c04c0ef348ca38f90d52b59e9c2f570f7211256_63ab873f96396 Czas edycji: 2014-03-22 o 08:39 |
|
|
|
|
#4964 |
|
Przyczajenie
|
Aaaaaa! POMOCY POMOCY POMOCY!
Hej dziewczyny. Znalazłam tu ten wątek i piszę, by znaleźć wśród Was wsparcie i skuteczne rady. Pięknego, słonecznego dnia - 14.03.2014r. zachciało mi się zmian. Impulsywnie zapisałam się do fryzjera z koleżanką. Ona najpierw usiadła na fotel i ścięła włosy z takich do pasa, na boba. Do mojego ścięcia nie byłam przekonana, ale jak zobaczyłam że ona ścięła, to mówię sobie, 'czemu nie?' no i CIACH! Włosy takie od połowy pleców padły na ziemię a ja zostałam z krótką, męską fryzurką. Już w połowie ścinania wiedziałam że żałuję jak cholera Więc pytam, wizażanki, ale też proszę o słowa otuchy: że nie jest tak źle, że odrosną... We wrześniu idę no liceum, nowa szkołą, nowe otoczenie, nowi ludzie. Nie chcę wyglądać jak wyglądam...
|
|
|
|
#4965 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4966 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Moim zdaniem lepiej Ci w tej króciutkiej fryzurce
Edytowane przez 1c04c0ef348ca38f90d52b59e9c2f570f7211256_63ab873f96396 Czas edycji: 2014-03-22 o 09:10 |
|
|
|
|
#4967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
).Przekazuję pozdrowienia od Halby
|
|
#4968 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;45699183]Oj tak, też bardzo żałuję. Czemu one nie mogą być jak Bingacze? Baniaczek 500ml za tak niską cenę... Kamiliah mi mówiła, że chyba w aptece Ziko można zamówić 500ml Biovaxa Jak dla mnie, to oni go powinni na wagę sprzedawać, choćby tego do ciemnych ![]() A nie masz żelaznego zbioru? Myślalam, że jako jedna z nielicznych tutaj nie toniesz w zapasach zapasów do przetestowania xD[/QUOTE] W aptece 'doz' widziałam biovaxy po 500ml (za chyba 25 zł). Cytat:
Teraz wyglądasz dużo poważniej, ale dalej bardzo ładnie ![]()
|
||
|
|
|
#4969 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Poczytaj sobie wątek o przyspieszeniu porostu włosów, na pewno znajdziesz tam mnóstwo rzeczy do wypróbowania ![]() A w tej krótkiej fryzurce ładnie wyglądasz więc głowa do góry
|
|
#4970 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma to jak rodzina. Potrafią... pocieszyc. Wiele lat tak robiłam, w sensie, że smażyłam się na słońcu, a i tak zawsze było źle. Teraz to olałam. Mam się podobac sama sobie. A ja lubię bladośc Co nie zmia faktu, że lekka oopalenizna też jest fajna i nie uciekam przed słońcem jakoś maniakalnie, a wręcz wakacje bez bytności na plaży uwarzam za stracone.Cytat:
teraz słońce nie rusza mi koloru w ogóle. Dodam, że będąc nad jeziorem czy morzem maczam włosy z czestotliwością zbliżoną do przedszkolaków, pozwalam im kilkakrotnie wysychac i... nic sie nie dzieje ![]() [1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;45698327]Po pomarańczowym Biovaxie dla włosów suchych i zniszczonych zdecydowanie miałam GHD, którego od dawien dawna nie widziałam [/QUOTE]Hehe widac, że reakcje na ten specyfik mamy podobną Cytat:
Jeśli Twoje włosy nie mają skłonności do jaśnienia to możesz sie rozczarowac. Moje hennowane są nie do ruszenia, ale to jednak jak sądzę zależy od podkładu (skłonności włosia), a nie henny. Mgiełka z Biovax.... jedyne co w niej lubię to opakowanie z atomizerem. Wiernie służy mi do olejowania włosów (mieszam olej z wodą, spryskuję włosy i rozczesuję) juz od dawien dawna ![]() Cytat:
Cytat:
Dobra rada: przeczekac, ochłonąc i podjąc decyzję po przemyśleniu czy oby na pewno o taką zmianę chodzi ![]() Tak w ogóle ślicznie Ci w króciótkiej fryzurze Jeśli się w niej nie czujesz, to zapuszczaj, ale w trakcie doceń to co masz teraz na głowie, bo na prawdę jest fajnie Tak jak dziewczyny już pisały: pigułka + systematyczności i cierpliwośc i będzie dobrze
|
|||||
|
|
|
#4971 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Po pierwsze, to na prawdę ładnie wyglądasz w tej fryzurze, więc nie ma co panikować A po drugie to - jak już dziewczyny pisały - polecam zapoznać się z pierwszym postem wątku. Cytat:
babcie i ciotki załamujące ręcę - bo ja taka bledziutka jestem, "opaliłabyś się trochę" itp. Kiedyś miałam kompleks na tym punkcie, stosowałam jakies samoopalacze, nawet swego czasu odwiedzałam solarium .... Potem mi przeszło. Teraz mam podobne podejście jak ty
|
||
|
|
|
#4972 | |
|
Zakorzenienie
|
Floria świetne włoski i bardzo podoba mi się kolor
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;45699172]Biovaxy można znaleźć w pojemności 500 ml. Są takie w moim dozie i widziałam też w jednej z aptek w ościennym mieście, wszystkie po 23,50 zł U mnie w dozie też są te duże Biovaxy. Kupowałam tego olejowego 500ml za ok. 21-23zł. Cytat:
Powodzenia i wytrwałości w zapuszczaniu
|
|
|
|
|
#4973 |
|
Zakorzenienie
|
hej Dziewczyny
![]() podczytuję Was ale nie odzywam się. Czasami tak pędzicie, że ciężko nadążyć. Ale odzywam się bo widziałam, że niektóre z Was rozpoczęły kurację nową serią Radical Med. Interesuje mnie Wasze zdanie. Póki co znalazłam tylko jedną opinię tutaj bardzo pozytywną. Sama obecnie zaczęłam stosować Equilibra kurację w formie wcierki. Zamówiłam na dozie bo akurat koncentrat Radical Med był niedostępny. Póki mogę powiedzieć, że dawno żadna wcierka nie dała u mnie takiego uczucia mrowienia
|
|
|
|
#4974 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Witam się z alverde cytrynową na włosach. Za godzinę zmywam i nakładam kurację arganową bingo (
|
#4975 |
|
Przyczajenie
|
"Nigdy, przenigdy kiedy potrzebujesz zmian, nie biegnij na skrzydłasz tej potrzeby do fryzjera! 90% takich przypadków kończy się płaczem i zgrzytaniem zębami
Dobra rada: przeczekac, ochłonąc i podjąc decyzję po przemyśleniu czy oby na pewno o taką zmianę chodzi "Teraz już z pewnością zanim będę chciała coś zmienić, przemyślę milion razy. Z pewnością... Czuję się tak nieatrakcyjna, tak mało kobieca, mało dziewczęca. Czuję się hmm.. naga, bez moich 'długich włosków ![]() "Tak w ogóle ślicznie Ci w króciótkiej fryzurze Jeśli się w niej nie czujesz, to zapuszczaj, ale w trakcie doceń to co masz teraz na głowie, bo na prawdę jest fajnie To zdanie szczególnie utkwi z mojej pamięci na najbliższy rok, czy dwa : "w trakcie doceń to co masz teraz na głowie, bo na prawdę jest fajnie " Dziękuję, naprawdę dziękuję. |
|
|
|
#4976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaraz będę próbować Welli z chitosanem
|
|
|
#4979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też bez różu się nie ruszam. Ale rzęsy też muszę mieć pomalowane (to mój atut).
WYMIANA Nie znoszę osób przemądrzałych, których ich ZAWSZE musi być na wierzchu. I do tego w ich mniemaniu ZAWSZE mają rację. Dieta cud- seks i głód. Edytowane przez Dolczi Czas edycji: 2014-03-22 o 12:29 |
|
|
|
|
#4980 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kascysko repozdrów ode mnie Halbę!
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:52.

Farbowańcom też jakoś szczególnie słońce nie szkodzi, nie widzę różnicy w kolorze a w lecie na słońcu spędzam sporo czasu 
Moje podkłady mają maksimum jakieś SPF 15, więc na takie okazje nic nie dają.
Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie...!!![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
W świetle dziennym, światło z okna. Dlatego w ogóle daję, bo włosy schły same, tylko po małej ilości żelu lnianego, ale tak, że żadnych sucharków nie było do odgniatania. Ale były myte odżywką i wtedy jednak mam lepszy samoistny skręt. Najchętniej bym myła tymi odżywkami po tym co mam ostatnio na skórze po szamponach. Ciekawe jak długo dam radę bez przeciążenia.

Jak dla mnie, to oni go powinni na wagę sprzedawać, choćby tego do ciemnych 
Po pierwsze, to na prawdę ładnie wyglądasz w tej fryzurze, więc nie ma co panikować
babcie i ciotki załamujące ręcę - bo ja taka bledziutka jestem, "opaliłabyś się trochę" itp. Kiedyś miałam kompleks na tym punkcie, stosowałam jakies samoopalacze, nawet swego czasu odwiedzałam solarium